T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dissabte, 23 de juny del 2012

LA PRINCIPAL DE GIRONA



Any 1933
Cobla-orquestra de Girona que pren aquest nom l'any 1933.
L'origen d'aquesta formaciĂł Ă©s el segĂŒent: l'any 1932
Josep Vicens i Juli ("Xaxu") crea la Cobla-orquestra Xaxu. Amb aquest nom només duren una temporada, i el mes de Març de 1933, segons es pot llegir a la pàgina 3 del Diari de Girona d'Avisos i Notícies de 29 de Març de 1933:
Ha quedat constituĂŻda a la nostra ciutat una nova cobla orquestra denominada "La Principal", integrada, entre altres, pel compositor VĂ­cens (Xaxu) i els professors ClapĂ©s, Guasch (F.), Ballada i Prats.
Els mĂșsics esmentats sĂłn: Josep Vicens i Juli ["Xaxu"] (contrabaix), Joan ClapĂ©s i Feliu (flauta i tible), Francesc Guasch i Poudevida* (violĂ­ i fiscorn) i SebastiĂ  Prat i Jou (violĂ­ i contrabaix). Completaven l'alineaciĂł d'aquella primera temporada: Miquel Jou i SamsĂł (clarinet i tible), Joaquim Nadal i Riera ["Nyero"] (fiscorn), Blanca Nadal i Collell** (flabiol, filla de l'anterior, no sĂ© quĂš [o si] tocava en formaciĂł d'orquestra), Gumersind Nadal i Riera ["Burot"] (trompeta), Salvador Ballada i Maynou (clarinet i tenora), Sixte Nonell i Roca (violĂ­, no sĂ© si tocava a la Cobla, possiblement el fiscorn) i Josep AguilĂł i de Blasco ["en Regadora"] (trompeta).
Una de les primeres actuacions va ser al Centre RepublicĂ  de Salt el diumenge dia 14 de Maig, on van tocar quatre sardanes a la Plaça de la RepĂșblica, i seguidament van fer Ball de Societat, segons es pot llegir a la pĂ gina 4 de L'Autonomista, de 13 de Maig de 1933.
I l'estrena a la ciutat de Girona la van fer el dia 15 de Juny de 1933, diada de Corpus, tal com podem llegir a la pĂ gina 2 del Diari de Girona d'Avisos i NotĂ­cies de 13 de Juny de 1933: El dia de Corpus arribava, cap a dos quarts de tres, a la Devesa de Girona una etapa de la XVÂȘ Volta ciclista a Catalunya, i una part de l'article diu:
Per tal de fer l'espera mĂ©s agradable, tindrĂ  lloc la presentaciĂł al pĂșblic de la cobla la Principal de Girona, composta de notables elements. Per Ă©sser la primera audiciĂł que donaran a Girona, Ă©s esperada amb interĂšs.
Al acabar la temporada, segons es pot llegir al Llibre del Sindicat de MĂșsics de Girona, van deixar la formaciĂł: Josep Vicens ("Xaxu"), Joaquim Nadal ("Nyero"), Blanca Nadal, Gumersind Nadal, Miquel Jou, Sixte Nonell i Joan ClapĂ©s. Malgrat aquesta "desfeta", i segons he pogut veure a l'hemeroteca, van continuar actuant al menys fins l'any 1935.
En aquesta foto parcial de la formaciĂł hi tenim, d'esquerra a dreta: Salvador Ballada i Maynou (tenora), Francesc Guasch i Poudevida (fiscorn), Joan ClapĂ©s i Feliu (tible) i Gumersind Nadal i Riera ["Burot"] [?] (trompeta).
* Al Llibre del Sindicat de MĂșsics de Girona, quan relaciona els membres d'aquesta formacĂł hi consta Francesc Guasch i Font, perĂČ crec que es tracta d'una errada, veient la foto i llegint els comentaris de l'hemeroteca, on es parla del professor senyor Guasch. En Francesc Guasch i Font (clarinet i tenora) era fill d'Enric Guasch i Poudevida, que aleshores vivia a Salt, perĂČ no descarto que els dos Francesc Guasch, oncle i nebot, formessin part d'aquella primigĂšnia Principal de Girona. En tot cas, el que surt a la imatge Ă©s l'oncle.
** Clicant l'enllaç es pot llegir l'interessantĂ­ssim i ben documentat article de Jaume Nonell i Juncosa “Blanca Nadal Collell (1915-2013). La primera dona flabiolaire en una cobla” publicat a Monografies del Montseny 28 (2023), pĂ gines 163 a 174.
Foto: Família Ballada, Arxiu Rafel Jiménez i Molina.


Any 1950
Antoni BarnĂ©s i Gultresa, desprĂ©s del seu pas per l'Orquestrina Brillant Jazz (que ell havia fundat, i que va simultaniejar amb altres formacions entre 1930 i 1940), la Cobla-orquestra La Principal de Bordils (1931-1932), la Cobla-orquestra Xaxu (1932-1933) la Cobla-orquestra BarnĂ©s (1941-1944, de la qual en va ser tambĂ© fundador), la Cobla-orquestra Gran Gala (1944-1948), la Cobla-orquestra Art GironĂ­* (1948-1949) i la Cobla-orquestra La Farnense (1949-1950), l'any 1950 torna a formar La Principal de Girona.
Aquesta foto i les segĂŒents de 1951 corresponen a l'Ăšpoca en quĂš encara la Cobla-orquestra Bolero no els hi havia comprat el nom. Concretament aquesta mateixa foto apareix al programa de la Festa Major de Gelida de 1951 i al cartell de la temporada 1951-1952 (imatge segĂŒent).
Darrere: Joan Martí (contrabaix), Àngel Rondós i Ballell (trompeta), Josep ["Pepet"] Ramió i Renart (trompeta) i Lluís Martínez (trombó)
Davant: Francesc Sirvent i Ullastres (piano), Ramon Font i Mateu (bateria i vocalista), Antoni BarnĂ©s i Gultresa (violĂ­ i director), Desconegut (saxo tenor), Jaume Puig ["en Met dels ocells"] [?] (saxo alt), Enric Cabruja i Font (saxo alt) i Francesc Buxeda i Pont (saxo alt).
* En cap cas s'ha de vincular amb la Cobla-orquestra L'Art GironĂ­, existent entre 1903 i 1930.


Any 1951 (1)
Cartell de la temporada 1951-1952. La foto de la dreta, feta l'any anterior, la podem veure en la imatge precedent. En les dues imatges segĂŒents faig un detall de les altres dues, encara que tot i que les passo per un programa de filtrat no tenen la qualitat que seria de desitjar.
Foto: Arxiu FamĂ­lia RamiĂł i Bujosa.


Any 1951 (2)
Detall del cartell anterior. Identifico, amb alguna reserva:
Darrere: Desconegut, Josep ("Pepet") Ramió, Lluís Martínez, Antoni Barnés, Ramon Font i Joan Martí
Davant: Francesc Sirvent, Desconegut, Desconegut, Enric Cabruja i
Francesc Buxeda.
Foto: Arxiu FamĂ­lia RamiĂł i Bujosa.


Any 1951 (3)
El vocalista, que també tocava la bateria i el fiscorn, Ramon Font i Mateu, conegut artísticament com Font (cantor melódico)
Foto: Arxiu FamĂ­lia RamiĂł i Bujosa.


Any 1951 (4)
Fent ball a l'aire lliure, amb una formaciĂł instrumental ben peculiar.
Drets:
Josep ["Pepet"] Ramió (trompeta), Lluís Martínez (trombó), Antoni Barnés (fiscorn), Ramon Font (fiscorn, bateria i vocalista) i Francesc Sirvent (era el pianista, no veig l'instrument enlloc)
Asseguts: Desconegut (saxo tenor), Enric Cabruja (saxo alt), Joan FontĂ s i Ayats ["Patllari"] (saxo alt), Francesc Buxeda (clarinet) i Joan MartĂ­ (era el contrabaixista, tampoc veig l'instrument).
Foto: Arxiu FamĂ­lia RamiĂł i Bujosa.


Any 1952 (1)
L'any 1952, els problemes que la denominaciĂł de cobla Bolero creava en el pĂșblic sardanista aconsellaren un canvi de nom, i s’optĂ  pel de La Principal de Girona, desprĂ©s d'haver negociat amb Antoni BarnĂ©s. Ben aviat els seus membres foren cridats pel Governador Civil, que els apuntĂ  la conveniĂšncia de castellanitzar-lo, i va passar a ser la Cobla-orquestra La Principal de Gerona, per raĂł d’aquesta imposiciĂł. El nom fou inscrit en el registre de la propietat pels mĂșsics Ramon Perich i MarquĂšs i Eliseu Boix i GalĂ­s.
Foto: Arxiu Jaume VallmajĂł.


Any 1952 (2)
Aquest és el primer cartell després del canvi de nom, retratat i dissenyat pels mateixos que ho havien fet per a la Cobla-orquestra Bolero, i fan constar que aquest era fins la temporada anterior el seu nom.
Columna esquerra, de dalt a baix i d'esquerra a dreta: AgustĂ­ Faig i Pericay
, Ferran Prunell i Cruz, Enric PagĂšs i Porcell, MartĂ­ PuntĂ­ i Alsina, Enric JuncĂ  i Busquets i Manel Saderra i Puigferrer
A baix, al centre: Josep Grabalosa i TomĂ s*
Columna dreta, de dalt a baix i d'esquerra a dreta: Pere Serra i Mir,
Antoni VilĂ  ("Pirro")**, Miquel Faig i Solana, Josep Garcia i Serra, Salvador Dabau i Caussa i Ramon Perich i MarquĂšs.
*
En Josep Grabalosa (tothom li deia "en Pitu Grabulosa") va tenir molts d'anys una petita botiga de mĂșsica a la Plaça del JardĂ­ de la InfĂ ncia de Girona; a mĂ©s de vendre material musical i instruments, tambĂ© en llogava, i el primer saxo tenor que vaig tenir a les mans era un Orsi llogat a en "Pitu Grabulosa" per 100 Pts. al mes.
** A l'Antoni VilĂ  el vaig tractar força temps quan ell era representant artĂ­stic, Ă©s a dir que gestionava lloguers de grups musicals per les Festes Majors, i jo portava, en diferents moments, la representaciĂł de les Cobles-orquestres MĂ xim's  i  AtlĂ ntida  i de l'Orquestra Catalana de Ball.
Foto: Barber. Disseny: LluĂ­s CairĂł i Soms. Arxiu Josep MÂȘ Grabalosa i Ayats.


Any 1953 (1)
Cartell de la temporada 1953-1954, amb un disseny força similar al de la temporada anterior.
A dalt: Enric PagĂšs, Pere Figueras i SolĂ , AgustĂ­ Faig, Josep Garcia, Josep Roura i Padrosa ("Sagal") i Joan Pujol i Amat
Al mig: Josep MÂȘ Grabalosa
A baix: Ferran Prunell, MartĂ­ PuntĂ­, Manel Saderra (director), Ramon Perich, Antoni VilĂ  ("Pirro") i Pere Serra.
Foto: Barber. Cartell: LluĂ­s CairĂł i Soms. Arxiu Josep MÂȘ Grabalosa i Ayats.


Any 1953 (2)
Van visitar Pau Casals a Prada de Conflent, segurament per enregistrar algun disc. Tot i que la dedicatĂČria de la foto posa 1952, la incloc a la temporada 1953-54. Hi ha dos elements que no surten al cartell de 1952 i sĂ­ al de 1953, que sĂłn: Josep Roura ("Sagal") i Pere Figueras
Hi reconec:
En primer terme (2 mĂșsics drets i dos agenollats):
Joan Pujol, Ramon Perich, Antoni VilĂ  ("Pirro") i Josep MÂȘ Grabalosa
En segon terme:
Pere Figueras, Pau Casals i DefillĂłEnric PagĂšs* i Ferran Prunell
En tercer terme:
Manel ("Manolo") RodrĂ­guez [xofer], MartĂ­ PuntĂ­, AgustĂ­ Faig (amb ulleres fosques) i Josep Garcia
Darrere de tot:
Pere Serra, Desconegut i Josep Roura i Padrosa ("Sagal").
Nota: No entenc per quĂš no hi Ă©s en Manel Saderra ... És possible que fes la foto? TambĂ© trobo a faltar algun altre dels mĂșsics que surt al cartell anterior.
* Aquesta foto tĂ© la particularitat d'estar autografiada per Pau Casals, que, tal com es veu a la part superior esquerra de la imatge, li dedica a l'Enric PagĂšs, els familiars del qual m'han passat aquesta i d'altres fotos on hi surt l'esmentat mĂșsic.


Any 1953 (3)
Aquesta foto podria ser feta a Tortellà, o a prop, ho apunto per l'autoria de la mateixa, que poso més avall.
AquĂ­ els veiem acompanyant una processĂł mĂ©s aviat poc concorreguda. 
Quarta fila: AgustĂ­ Faig (saxo alt), Ramon Perich (violĂ­) i Enric PagĂšs (saxo tenor)
Tercera fila: Josep Roura ["Sagal"] (flauta), Josep Garcia (clarinet) i Josep MÂȘ Grabalosa (clarinet)
Segona fila: Antoni VilĂ  ["Pirro"] (trompeta, queda amagat), Manel Saderra (trompeta) i Pere Figueras (trompeta)
Primera fila: MartĂ­ PuntĂ­ (fiscorn), Joan Pujol (trombĂł) i Ferran Prunell (fiscorn).
Foto: E. Molas (TortellĂ ).


Any 1953 (4)
Darrere: Pere Figueras, Manel Saderra, Antoni VilĂ  ("Pirro"), Joan Pujol, MartĂ­ PuntĂ­, Ferran Prunell i Pere Serra (contrabaix, que no es veu)
Davant: Ramon Perich, Josep Garcia, AgustĂ­ Faig, Josep Roura ("Sagal") i Enric PagĂšs.


Any 1953 (5)
AquĂ­ els veiem a TortellĂ  tocant una sardana conjuntament amb La Principal de Banyoles, i pels mĂșsics presents a la foto tinc la teoria de que era a finals de la temporada 1953-1954, com raono mĂ©s avall. Poso PG (Principal de Girona) i PB (Principal de Banyoles) al costat de cada nom.
Darrere: Pere Figueras (PG), Ricard Clavaguera (PB), Antoni Vilà ["Pirro"] (PG), Alfons Sabaté (PG), Jaume Sabaté i Estebanell (PB), Joan Pujol [?] (PG), Martí Puntí (PG), Ferran Prunell (PG) i Josep Pujol (PB)
Davant: Ramon Perich (PG), Josep Juanola i SubirĂłs (PB), SimeĂł Costal (PB), AgustĂ­ Faig (PG), Eveli Campsolinas ["VĂšliu"] (PB), Francesc Pujol ["Lets"] (PB), Josep Roura ["Sagal"] (PG) i Enric PagĂšs (PG).
Algunes particularitats d'aquesta fotografia:
Faltava el contrabaix de La Principal de Girona, en Pere Serra, o potser el fotĂČgraf no el va agafar. 
De La Principal de Banyoles només hi havia un trompeta, i faltaven els dos fiscorns i el 2n tenor.
L'Alfons Sabaté, que provenia de la Cobla-orquestra Els Verds, és possible que s'hagués incorporat abans de començar la temporada 1954-1955.
L'Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), que estava amb La Principal de Banyoles, la temporada 1954-1955 va passar a La Principal de Girona.
Foto: Arxiu Imma Sabaté.


Any 1954 (1)
Aquest Ă©s el mateix cartell de LluĂ­s CairĂł de l'any anterior, on s'ha substituĂŻt el vocalista Josep MÂȘ Grabalosa per en Miquel Gimeno i Saderra, i altres mĂșsics.
A dalt: Alfons SabatĂ©, Enric PagĂšs, Pere Serra, Miquel Gimeno, Josep Roura ("Sagal"), Josep Xarbau i Josep Garcia
A baix: Ferran Prunell, Manel Saderra, MartĂ­ PuntĂ­, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), Antoni VilĂ  ("Pirro") i Ramon Perich.
Foto: Barber. Cartell: LluĂ­s CairĂł i Soms.


Any 1954 (2)
Novament a Prada de Conflent (Catalunya Nord), quan van anar a enregistrar un disc. El mestre Pau Casals es va presentar a l'estudi de gravació per saludar-los, i tot i que Manel Saderra li va oferir la batuta per respecte i cortesia ell va contestar: "De cap manera, ho fan molt bé, vostÚs, molt bé ..."
Identifico:
1.- Enric Casals i DefillĂł ; 2.- MartĂ­ PuntĂ­; 3.- Josep Roura ("Sagal"); 4.- Pere Serra; 5.- Eveli Campsolinas ("VĂšliu"); 6.- Josep Xarbau; 7.- Miquel Gimeno i Saderra; 8.- Josep Garcia; 9.- Alfons SabatĂ©; 10.- Enric PagĂšs; 11.- Manel Saderra; 12.- Ramon Perich; 13.- Antoni VilĂ  ("Pirro"); 14.- Pau Casals; 15; Monsieur TessĂ©, de la casa de discos Ducretet-Thomson.


Any 1954 (3)
Actuant a Frontignan (França), el 3 d'Octubre de 1954.
A l'esquerra, el cantant i el trio de ritme: Miquel Gimeno (vocalista), Josep Xarbau (piano), Pere Serra (contrabaix) i Ramon Perich (bateria)
Darrere: Ferran Prunell (trombĂł) i MartĂ­ PuntĂ­ (trombĂł)
Al mig: Manel Saderra (trompeta), Alfons Sabaté i Reixach (trompeta) i Antoni Vilà ["Pirro"] (trompeta)
Davant: Eveli Campsolinas ["VĂšliu"] (saxo), Enric PagĂšs (saxo), Josep Garcia (saxo) i Josep Roura ["Sagal"] (saxo).


Any 1954 (4)
Aquella feina dels mĂșsics que no veu gairebĂ© ningĂș: descarregar els instruments de l'autocar per portar-los a l'escenari.
En segon terme: Ferran Prunell i Miquel Gimeno
En primer terme: MartĂ­ PuntĂ­, Ramon Perich i Manel Saderra.
Foto:
Arxiu FamĂ­lia Saderra.


Any 1954 (5)
Tot i que en Manel Saderra i l'Antoni VilĂ  ("Pirro") tocaven la trompeta, a vegades quan feien algun vals o tango, canviaven d'instrument.
D'esquerra a dreta: Pere Serra (contrabaix), Manel Saderra (piano),
Antoni VilĂ  ["Pirro"] (bateria) i Enric PagĂšs (violĂ­).
Foto: Arxiu FamĂ­lia Saderra.


Any 1955 (1)
Cartell d'Antoni VarĂ©s i Martinell, amb quatre presentacions de La Principal de Girona, que detallo en les segĂŒents imatges, de manera que es veu la polivalĂšncia que havien de tenir els mĂșsics de Cobla-orquestra, tant pel quĂš fa a tocar diversos instruments com pels diversos gĂšneres que interpretaven.
Foto: Museu de Girona.


Any 1955 (2) - Detall cartell (1)
FormaciĂł de Ball "modern".
A l'esquerra, el trio de ritme: Josep Xarbau (piano), Pere Serra (contrabaix) i Ramon Perich* (bateria)
Darrere: MartĂ­ PuntĂ­ (trombĂł) i Ferran Prunell (trombĂł)
Al mig: Manel Saderra (trompeta), Alfons SabatĂ© (trompeta) i Antoni VilĂ  ["Pirro"] (trompeta)
Davant: Eveli Campsolinas ["VĂšliu"] (saxo), Enric PagĂšs (saxo), Josep Garcia (saxo), Josep Roura ["Sagal"] (saxo) i Miquel Gimeno (vocalista).
* Ramon Perich i MarquĂšs va morir el 2 de Juny de 1955
Foto: Museu de Girona.


Any 1955 (3) - Detall cartell (2)
FormaciĂł de Ball "clĂ ssic"
A l'esquerra: Ramon Perich (director), Manel Saderra (piano) i Pere Serra (contrabaix)
Darrere: Antoni VilĂ  ["Pirro"] (trompeta) i Josep Roura ["Sagal"] (flauta)
Al mig, un trio de Tortellà: Eveli Campsolinas ["VÚliu"] (violí), Alfons Sabaté (violí) i Martí Puntí (violí)
Davant: Josep Xarbau (violĂ­), Enric PagĂšs (violĂ­), Josep Garcia (violĂ­) i Ferran Prunell (violĂ­)
En primer terme: Miquel Gimeno (vocalista i maraques).
Foto: Museu de Girona.


Any 1955 (4) - Detall cartell (3)
FormaciĂł de Cobla.
Darrere: Manel Saderra (2n trompeta), Alfons SabatĂ© (1er trompeta), Antoni VilĂ  ["Pirro"] (3er trompeta), Miquel Gimeno (2n trombĂł), Josep Xarbau (1er trombĂł), MartĂ­ PuntĂ­ (1er fiscorn) i Ferran Prunell (2n fiscorn)
Davant: Ramon Perich (flabiol), Josep Garcia (2n tible), Eveli Campsolinas ["VĂšliu"] (1er tible), Josep Roura ["Sagal"] (1er tenor), Enric PagĂšs (2n tenor) i Pere Serra (contrabaix)
Foto: Museu de Girona.


Any 1955 (5) - Detall cartell (4)
FormaciĂł de Concert.
Darrere: Pere Serra (contrabaix) i Ramon Perich (percussiĂł)
Davant: Enric PagÚs (violí), Josep Xarbau (violí), Miquel Gimeno (violí), Ferran Prunell (viola), Martí Puntí (fiscorn), Alfons Sabaté (trompeta), Antoni Vilà ["Pirro"] (trompeta), Eveli Campsolinas ["VÚliu"] (clarinet), Josep Garcia (clarinet), Josep Roura ["Sagal"] (flauta) i Manel Saderra (director).
Foto: Museu de Girona.



Any 1956
En les tres fotografies per damunt d'aquest cartell promocional hi tenim els mĂșsics que tambĂ© cantaven, una combinaciĂł que amb el temps va ser menys habitual (jo particularment vaig ser mĂșsic i cantant entre 1980 i 2002),  perĂČ que entre els anys 30 i 60 es donava gairebĂ© en totes les orquestres. D'esquerra a dreta hi tenim a: Miquel ["Lin"] Cabruja (que Ă©s qui em passa aquestes fotos, que tocava la trompeta), Miquel Gimeno (que aquest era al revĂ©s dels altres, Ă©s a dir, ell era cantant, i per poder anar amb orquestres tocava la bateria, i el trombĂł de pistons) i Francesc ["Paco"] Cadanet (que tambĂ© tocava el saxo, el clarinet i la tenora).
En el cartell hi veiem:
Els tres que estan sols, a la dreta, de dalt a baix: Manel Saderra, Pere Serra i Ferran Prunell.
A sota, una fila de quatre mĂșsics: Josep Xarbau, MartĂ­ PuntĂ­, Antoni VilĂ  ("Pirro") i Miquel Cabruja ("Lin").
A baix de tot: Miquel Gimeno, Francesc ("Paco") Cadanet, Enric PagĂšs, Josep Roura ("Sagal"), Josep Garcia i Joan Creixans i Franquesa.
Foto: Arxiu Ramon LlaussĂ s.


Any 1957
Cartell de la temporada 1957-1958.
Si mirem els mĂșsics formant tres diagonals d'esquerra a dreta, i dos de solts a la part inferior dreta, passo a fer les identificacions:
Diagonal superior:
Miquel Cabruja ("Lin"), Enric PagĂšs, Pere Serra i Miquel Gimeno
Diagonal central:
Francesc ("Paco") Cadanet, Joan Creixans, Jaume Puig i Lleonart ("Met dels ocells") i Joaquim Ferrer i Amer ("Quim Gil") (director artĂ­stic, substituĂŻnt a Manel Saderra en aquesta tasca)
Diagonal inferior: Desconegut, MartĂ­ PuntĂ­ i
Josep Nogué i Xirgo ("Nunci")
A baix a la dreta: Josep Garcia i Antoni VilĂ  ("Pirru").

Fotos: Barber. Disseny cartell: Espinosa. Biblioteca PĂșblica Carles Rahola (Girona).


Any 1958 (1)
A dalt: Enric PagĂšs, LluĂ­s Cotcho i GĂŒell, Pere Serra, Josep Garcia, Joaquim Ferrer ("Quim Gil") i Miquel Cabruja ("Lin")
Al mig: Miquel Tudela i Benavent i Jaume MarquĂšs
A baix: Miguel Gimeno, cantor melĂłdico (aquest senyor va regentar durant anys un bar al C/. Eiximenis, de Girona, al costat de la botiga de mĂșsica, jo hi havia anat alguna vegada), Josep NoguĂ© i Xirgo (de cal Nunci, de CassĂ  de la Selva, identificat pel seu gendre, Josep-Vicenç Mestre), Joan Jaime i Coll ("Joan de Gualta")?, Jaume Puig ("Met dels ocells") i Antoni VilĂ  ("Pirro").


Any 1958 (2)


Any 1959 (1)
En aquestes fotos de Barber, estudi de Girona, veiem a la foto superior els dos cantants, en una tarja en francĂšs: Miquel Cabruja ("Lin") i Miquel Gimeno; a sota el cartell de la temporada 1959-1960, amb la segĂŒent formaciĂł:
Envoltant al bateria/cantant Miquel Gimeno i començant per dalt a la dreta i seguint en sentit horari:
Miquel Cabruja ("Lin"), Jaume Vivolas i Viñals ("Met Cuca") i  Antoni VilĂ  ("Pirro") [trompetes]; davant dels trompetes, en Pere Serra [contrabaix]; seguint de dreta a esquerra: Jaume Puig ("Met dels ocells"), Josep Garcia, Enric PagĂšs, LluĂ­s Cotcho i GermĂ  SĂ bat i Soler [saxos]; damunt dels saxos: Joaquim Ferrer ("Quim Gil") [piano i director]; i els dos restants, d'esquerra a dreta: MartĂ­ Font i TriadĂș (amb qui vaig coincidir a la Big Band de Girona) i  Miquel Tudela [trombons].


Any 1959 (2)

Postal promocional d'aquesta Ăšpoca del vocalista Miquel Gimeno.
Foto: Arxiu Esteve Palet i Ribas.


Any 1960 (1)
Darrere: Jaume Vivolas ("Met Cuca"), Miquel Cabruja ("Lin")Antoni VilĂ  ("Pirro"), Miquel Gimeno, Miquel Tudela i Joaquim Ferrer ("Quim Gil")
Davant: Emili Corominas i Gelada, Josep Garcia, Jaume Puig ("Met dels ocells"), LluĂ­s Cotcho, Santiago Salip i Pere Serra.


Any 1960 (2)
Darrere: Jaume Vivolas ("Met Cuca"), Miquel Cabruja ("Lin")Antoni VilĂ  ("Pirro"), Miquel Gimeno, Miquel Tudela i Joaquim Ferrer ("Quim Gil")
Davant: Emili Corominas, Josep Garcia, Jaume Puig ("Met dels ocells"), LluĂ­s Cotcho, Santiago Salip i Pere Serra.


Any 1960 (3)
Darrere: els tres trompetes, Josep NoguĂ© i Xirgo ("Nunci"), Miquel Cabruja ("Lin") i Antoni VilĂ  ("Pirro")
Al mig: MarquĂšs [trombĂł], Pere Serra [contrabaix], Joaquim Ferrer ("Quim Gil") [piano] i Miquel Tudela [trombĂł i percussiĂł]
Davant: els cinc saxos, Jaume Puig ("Met dels ocells"), Josep Garcia, Enric PagĂšs, LluĂ­s Cotcho i Joan Jaime ("Joan de Gualta")?; i el cantant i bateria, Miquel Gimeno*
* El mateix Miquel Gimeno m'explica el dia 31 de Gener de 2014 que a dins de l'orquestra hi havia una especial amistat entre els "tres Miquels", en Tudela, en Cabruja i ell mateix. Em facilita tambĂ© els noms d'alguns mĂșsics.


Any 1960 (4)
Darrere: Jaume Vivolas ("Met Cuca"), Miquel Cabruja ("Lin")Antoni VilĂ  ("Pirro"), Miquel Gimeno, Miquel Tudela i Joaquim Ferrer ("Quim Gil")
Davant: Emili Corominas, Josep Garcia, Jaume Puig ("Met dels ocells"), LluĂ­s Cotcho, Santiago Salip i Pere Serra.


Any 1964
Fotografia artĂ­stica en el Casc Antic de Girona.
Darrere (els cinc mĂșsics mĂ©s enlairats): LluĂ­s Cotcho, LluĂ­s Subiranas, Jaume Vivolas ("Met Cuca"), Antoni VilĂ  ("Pirro") i Josep Garcia
Davant: Jaume Puig ("Met dels ocells"), Emili Corominas, Pere Serra, Miquel Tudela, Pere Prat i Vidal, Santiago Salip, Joaquim Ferrer ("Quim Gil") i Miquel Gimeno.



Any 1965 (1)
Piano: Joaquim Ferrer ("Quim Gil")
Contrabaix: Pere Serra
Bateria: Pere Prat
Darrere (metall): Miquel CassĂș, Daniel Sidrach i Planas, Llorenç SabatĂ© i Reixach i Antoni VilĂ  ("Pirro")
Davant (saxos): Emili Corominas, Santiago Salip, Josep Garcia, Josep Saguer i MartĂ­ ("Pep Xeto") i LluĂ­s Cotcho
En primer terme: August Pañella i Capdaigua.
Foto: Arxiu de Miquel CassĂș i Sastre.


Any 1965 (2)
Actuant el dia 30 de Maig de 1965 a l'Aplec de Girona. Quina gentada !
Es reconeix fĂ cilment Emili Corominas (flabiol) i Pere Serra (contrabaix).
Al fons es veu alguns mĂșsics de la Cobla-orquestra Girona.
Foto: Col·lecciĂł Jordi Mestres.


Any 1966
Darrere: Daniel Sidrach, August Pañella, Miquel CassĂș i SebastiĂ  Duran i VehĂ­.
Davant: Antoni Bruns i Calpe*, Josep Saguer ("Pep Xeto") i Joan Roca i Estany.
* L'Antoni Bruns ens venia a ajudar a la Cobla-orquestra MĂ xim's quan en Salvador ParĂ©s (tible, saxo i clarinet) no podia venir a alguna actuaciĂł perquĂš feia la mili a la Creu Roja d'Amer. En Bruns Ă©s un dels millors clarinetistes que he escoltat mai a dalt d'un escenari; i fins i tot el vaig acompanyar un parell de vegades formant duet, en Balls de terrassa d'Hotel ...).
Foto: Arxiu August Pañella i Nonell.


Any 1967
SeqĂŒĂšncia de dues fotos* que m'envia en Ramon Collell, fetes a la Plaça Catalunya i al Pont de l'AlfĂšres Huarte de Girona, en l'Ăšpoca en que s'hi estava construint el primer edifici conegut com "el bolet".
IdentificaciĂł dels mĂșsics, a partir de la segona foto:
Drets: August Pañella, Enric Alemany i CanĂ©, Antoni Bruns i Calpe, Ramon Collell i Llagostera, Antoni VilĂ  ("Pirro"), Joan Jaime i Coll ("Joan de Gualta"), Josep Saguer ("Pep Xeto"), Pere Serra, Miquel CassĂș i Sastre**, Josep Garcia i SebastiĂ  Duran i VehĂ­
Ajupits: Jordi Surroca i VilĂ  ("Vall-llobrega") i Joan Roca i Estany
* Fetes el dia 29 de Setembre de 1967, Festa Major de Palau Sacosta, i que van fer servir per confegir el cartell de propaganda per la temporada segĂŒent.
** En Miquel CassĂș surt a la foto, perĂČ aquella temporada va plegar, anant a tocar al Conjunt Cliper's i a un Conjunt de la Catalunya Nord.


Any 1969 (1)
Cartell de la temporada 1969-1970.
De dalt a baix, i d'esquerra a dreta:
Josep Garcia,

Francesc Alsina i Mola, Josep Saguer ("Pep Xeto"),
LluĂ­s Font i Mainegre, Miquel CassĂș,
Ramon Joanmiquel i JuliĂ  ("Ramon de Verges"), Joan Jaime ("Joan de Gualta"), Pere Serra,
Alfons Ruiz i Enciso, Josep Ventura i Parés,
Jordi Surroca ("Vall-llobrega"), Joan Roca,
Joaquim ("Quim") Portas i Busquets -
amb qui toco actualment [2022] a la Cobla La Principal d'Olot- i NarcĂ­s Viñas i Brugulat.

Foto: Arxiu Montserrat Cantalozella.


Any 1969 (2)
En una sessiĂł de Ball, a Vilamacolum.
A dalt: Miquel CassĂș, Ramon Joanmiquel ("Ramon de Verges"), Josep Ventura i Jordi Surroca ("Vall-llobrega")
Al mig: Pere Serra, LluĂ­s Font, Joan Roca, Josep Garcia, Joaquim ("Quim") Portas, Alfons Ruiz i Josep Saguer ("Pep Xeto"), que queda tapat pel cantant
En primer terme: Francesc Alsina i Narcís Viñas.
Anaven sense 2n trombĂł, doncs havia plegat en Joan Jaime ("Joan de Gualta").
Foto: Arxiu Joaquim ("Quim") Portas.


Any 1969 (3)
Acompanyant una processĂł.
1.- LluĂ­s Font; 2.- Miquel CassĂș; 3.- Joan Roca; 4.- Josep Ventura; 5.- Joan ("Nitu") Fabra [bolo]*; 6.- Josep Saguer ("Pep Xeto"); 7.- Ramon Joanmiquel ("Ramon de Verges"); 8.- Alfons Ruiz; 9.- Joaquim ("Quim") Portas.
Darrere d'ell hi ha en Jordi Surroca ("Vall-llobrega").
Foto: Arxiu LluĂ­s Font.


Any 1970 (1)
Cartell de la temporada 1970-1971, amb la foto feta al Passeig d'Empuriabrava.
A dalt de tot, el cantant, Francesc Aymerich i Fuster ["Francesc el Solitari"]
Darrere: Miquel CassĂș*, Pere Serra, Josep Ventura, Joaquim Portas, Joan PĂ©rez i Serrallonga, Ramon Joanmiquel ("Ramon de Verges"), LluĂ­s Font i Joan Roca
Davant: Conrad Gou i MulĂ  ("Ra"), Josep Saguer, Jordi Surroca ("Vall-llobrega") i LluĂ­s FarrĂ©s i Rocasalva.
* Segons m'explica ell mateix aquell any va agafar les regnes de la formaciĂł, portant-ne la representaciĂł fins que va plegar, a finals dels 90.
Foto: Arxiu de Miquel CassĂș i Sastre.


Any 1970 (2)
El diumenge 10 de Maig de 1970 es va col·locar al Carrer de la Creu, cantonada amb Carrer Migdia, de Girona, una Creu de Terme que fins la guerra civil es trobava entre Girona i Palau-sacosta, que aleshores era un municipi i que passaria a ser un barri de Girona l'any 1962. TambĂ© es van inaugurar unes obres municipals, i al acabar, La Principal de Girona va interpretar tres sardanes, la darrera de les quals va ser Girona aimada, de Vicenç Bou.
Darrere: Josep Ventura (2n trompeta), Jordi Surroca ["Vall-llobrega"] (1er trompeta), Ramon Joanmiquel
 ["Ramon de Verges"] (3er trompeta), Francesc Aymerich (trombĂł), Miquel CassĂș (1er fiscorn) i Conrad Gou ["Ra"] (2n fiscorn)
Davant: LluĂ­s FarrĂ©s (flabiol), Joan PĂ©rez (2n tible), Josep Saguer ["Pep Xeto"] (1er tible), Joan Roca (1er tenor), Joaquim ["Quim"] Portas (2n tenor) i Pere Serra (contrabaix).
Fotos: NarcĂ­s Sans i Prats. CRDI (Ajuntament de Girona).


Any 1970 (3)
A la Festa Major de Vall-llobrega.
Darrere: Josep Ventura (2n trompeta), Jordi Surroca ["Vall-llobrega"] (1er trompeta), Ramon Joanmiquel ["Ramon de Verges"] (3er trompeta), LluĂ­s Font (trombĂł), Miquel CassĂș (1er fiscorn) i Conrad Gou ["Ra"] (2n fiscorn)
Davant: Alfons Ruiz (flabiol), Josep Garcia (2n tible), Josep Saguer ["Pep Xeto"] (1er tible), Joan Roca (1er tenor), Joaquim ["Quim"] Portas (2n tenor) i Pere Serra (contrabaix).
Foto: Jordi Mullor i Cama.


Any 1970 (4)
Encara a la Festa Major de Vall-llobrega, en un moment de descans que la ComissiĂł de Festes aprofitava per fer un o diversos sortejos
Darrere: Ramon Joanmiquel ["Ramon de Verges"] i LluĂ­s Font
Davant: Josep Saguer ["Pep Xeto"]
Foto: Jordi Mullor i Cama.


Any 1971 (1)
La foto no Ă©s gaire gran, perĂČ puc identificar els mĂșsics:
Darrere: Josep MÂȘ Vitales (bateria), Miquel CassĂș (trombĂł i representant), Conrad Gou ["Ra"] (trombĂł), Joan Pons i Joanmiquel (trompeta), Josep Ventura (trompeta) i Gabriel VelĂĄzquez (trompeta).
Davant: LluĂ­s FarrĂ©s (piano), un jovenĂ­ssim Joan Xandrich (baix) [bĂ©, l'any 1971 tots erem jovenĂ­ssims, ho pots creure!], Albert Comamala i Ramiro (cantant), Josep Gispert i Vila ["PĂșbol"] (saxo barĂ­ton), TomĂ s Puig (saxo alt), Joan PĂ©rez (saxo tenor) i Josep Saguer ["Pep Xeto"] (saxo tenor).


Any 1971 (2)
Foto descartada de la mateixa sessiĂł de Any 1971 (1)
Darrere: Josep MÂȘ Vitales, Joan Xandrich i LluĂ­s FarrĂ©s
Davant: Joan Pons, Josep Ventura, Gabriel VelĂĄzquez, Miquel CassĂș, Conrad Gou ("Ra"), Albert Comamala, Josep Gispert ("PĂșbol"), TomĂ s Puig, Joan PĂ©rez i Josep Saguer ("Pep Xeto").
Foto: Arxiu Miquel CassĂș i Sastre.


Any 1972
Darrere: Rafel Imbert i Riera ("l'Americano"), Jordi Surroca ("Vall-llobrega"), Josep Ventura, Francesc Aymerich i Fuster ("Francesc el Solitari"), Miquel CassĂș i Conrad Gou ("Ra")
Davant: LluĂ­s FarrĂ©s, Josep Saguer ("Pep Xeto"), Joan PĂ©rez, Josep Gispert ("PĂșbol"), TomĂ s Puig i Joan Xandrich.
Foto: A.C.A.E. (Arxiu Montserrat Mauné - Javier Gironella).


Any 1973 (1)
Aguantant el monument megalĂ­tic anomenat Dolmen de la Creu d'en Cobertella, a Roses.
A dalt de tot (drets): Joan Xandrich, TomĂ s Puig, Ascenci Garcia, Francesc Aymerich ("Francesc el Solitari") i Josep MÂȘ Vitales
A dalt de tot (asseguts): Jordi Surroca ("Vall-llobrega"), Josep Coma i Urgell* ("Josep de Pekín"), Lluís Farrés i Conrad Gou ("Ra")
Aguantant el tinglado: Miquel CassĂș, Josep Ventura, Rafel Imbert ("l'Americano") i Joan PĂ©rez.
* Substituia en Josep Gispert ("PĂșbol") mentre aquest feia la mili.


Any 1973 (2)
Postal de Francesc Aymerich [Francesc el Solitari"] quan estava amb La Principal de Girona.


Any 1975 (1)

Ballada de sardanes a la Rambla de la Llibertat de Girona, el 10 de Març de 1975.
D
arrere: Josep Ventura, Jordi Surroca ("Vall-llobrega")Joan PonsFrancesc Alsina, Jordi Brull, Miquel CassĂș i Conrad Gou ("Ra")
Davant: Marc Girona, Joan PĂ©rez, 
Ascenci GarciaJosep Gispert* ("PĂșbol"), TomĂ s Puig i Joan Xandrich.
* Acabada la mili, va retornar a La Principal de Girona fins acabar la temporada 1974-1975, i desprĂ©s va anar a la Cobla-orquestra Montgrins.
Fotos: NarcĂ­s Sans
. CRDI, Ajuntament de Girona.


Any 1975 (2)
Postal de la temporada 1975-1976.
Darrere: Conrad Gou ("Ra"), Miquel CassĂș, Joan Pons, Josep Ventura, Jaume Bañeras i Saltor, Joan Puig i Fornis, LluĂ­s Rusiñol i Camps ("Russi"), TomĂ s Puig i Joan PĂ©rez
Davant: Francesc Alsina, Joan Xandrich, Jordi Brull, Jordi Pous i Marc Girona.



Any 1975 (3)
El cantant Jordi Pous, de CampdevĂ nol, al qual saludo sempre que vaig al Frankfurt El Niu d'aquesta poblaciĂł, que regenta des de fa anys amb la seva esposa.


Any 1975 (4)
El dimecres 19 de Març de 1975, al Passeig del Mar de Sant Feliu de Guíxols, es va celebrar una ballada de sardanes matí i tarda, amb set cobles, en homenatge a Juli Garreta i Arboix, recordant el centenari del seu naixement i el cinquantenari de la seva mort. Les set cobles participants varen ser: Barcelona, Principal de La Bisbal, Selvatana, Montgrins, Principal de Girona, Caravana (només al matí i Principal del Llobregat (només a la tarda). Podem veure més informació a la pàgina 10 del diari Los Sitios, del 16 de Març de 1975.
La formaciĂł de La Principal de Girona en aquest esdeveniment, fets ja els canvis de la nova temporada 1975-1976, era la segĂŒent:
Darrere: Jaume Bañeras, Josep Ventura, Joan Pons, Francesc Alsina, Jordi Brull, Miquel CassĂș i Conrad Gou ("Ra")
Davant: Marc Girona, TomĂ s Puig, Joan PĂ©rez, Joan Puig, LluĂ­s Rusiñol ("Russi") i Joan Xandrich.
Foto: NarcĂ­s Sans. CRDI, Ajuntament de Girona.


Any 1976 (1)
Actuant a Platja d'Aro durant la Diada de Sant Jordi, el dia 23 d'Abril de 1976.
L'alineació l'he de comprovar ... i fins i tot potser la data també.
Darrere, d'esquerra a dreta:
Josep Ventura, Carles Planas i Anguila, Joan Pons, Francesc Alsina, Miquel CassĂș i Conrad Gou ("Ra")
Davant, d'esquerra a dreta: Marc Girona, Joan PĂ©rez, TomĂ s Puig, Joan Puig, Josep Colomer i Campo i
LluĂ­s Rusiñol ("Russi", que degut a una malaltia pulmonar havia deixat el saxo i la tenora, agafant la guitarra baixa i el contrabaix).
Foto: NarcĂ­s Sans. CRDI, Ajuntament de Girona.



Any 1976 (2)
SeqĂŒĂšncia de dues fotografies durant l'Aplec de Mollet del VallĂšs, celebrat el mes d'Agost de 1976.
Darrere: Josep Ventura, Carles Planas, Joan Pons, Francesc Alsina, Jordi Brull, Miquel CassĂș i Conrad Gou ("Ra")
Davant: Marc Girona, Joan PĂ©rez, TomĂ s Puig, Joan Puig, Josep Colomer i
Lluís Rusiñol ("Russi").
Fotos: Arxiu Montserrat Cantalozella.



Any 1976 (3)
En aquesta seqĂŒĂšncia els podem veure a la Hacienda La Trinidad, Los Venados - Parque Nacional Waraira Repano "El Ávila", de Caracas, Venezuela, on van estar contractats pel Centre CatalĂ  de Caracas del 7 al 27 d'Octubre d'aquell any 1976.
Darrere:
Josep Ventura, Carles Planas, Joan Pons, Francesc Alsina, Jordi Brull, Miquel CassĂș i Conrad Gou ("Ra")
Davant: Marc Girona, Joan PĂ©rez, TomĂ s Puig, Joan Puig, Pere Millet i MartĂ­nez (de bolo, substituint Josep Colomer, que no va poder viatjar) i el contrabaix d'en 
Lluís Rusiñol ("Russi").
Fotos: Arxiu Montserrat Cantalozella.


Any 1977 (1)
Darrere: Joan MulĂ­, Joan Giralt, Roc Marco, TomĂ s Puig, Conrad Gou ("Ra") i Miquel CassĂș
Davant: Josep Ventura, Carles Planas, NarcĂ­s Viñas, Josep MÂȘ Vitales, Antoni Roca i Rubira, LluĂ­s Rusiñol ("Russi") i Marc Girona.
Foto: Arxiu Miquel CassĂș i Sastre.


Any 1977 (2)
Concert conjunt amb una Coral, que podria ser la Capella PolifĂČnica de Girona, dirigits tots plegats pel mestre Josep Viader i Moliner.
A mitja temporada hi havia hagut alguns canvis de personal, coses que passen ...
Darrere: Josep Ventura (no es veu), Carles Planas (no es veu), Josep MÂȘ Vitales, Miquel CassĂș i JesĂșs Galindo
Davant: Antoni Roca, Joan Giralt, Roc Marco, Joan Mulí, Santi Roura i Noguer i Lluís Rusiñol ("Russi").
Fotos: SebastiĂ  MartĂ­. CRDI, Ajuntament de Girona.


Any 1978 (1)
D'esquerra a dreta: Joan MulĂ­, JesĂșs Galindo, Francesc Felip ("Paco Xeto"), Pere Millet i MartĂ­nez*, Francesc Galindo, Roc Marco, Antoni Roca (pianista i director), LluĂ­s Rusiñol ("Russi"), Jordi Brull, Josep Ventura (el meu bon amic aquĂ­ ja es começava a assemblar a un dels components dels Bee Gees -concretament, en Barry Gibb, el que no era bessĂł-, al centre de la foto que pots veure clicant aquĂ­), Miquel CassĂș, Marc Girona, Gabriel ("Biel") Mas i Farreras i Maria Betriu.
* Amb en Pere Millet, vaig formar part, juntament amb en Josep MÂȘ BruguĂ© i en Josep Planas, del Quartet de SaxĂČfons de Girona als anys 80, i amb en Pere actualment -2020- estic a l'Orquestrina CalidĂŠ i en un grup anomenat Another Band, del qual parlarĂ© en el seu moment.
Foto: TomĂ s Mallol.


Any 1978 (2)
En el mateix paratge que la foto anterior van muntar la "parada" com si anessin a fer una actuaciĂł, per aquesta foto promocional.
Darrere: JesĂșs Galindo, Miquel CassĂș, Josep Ventura, Francesc Felip ("Paco Xeto"), Joan MulĂ­, Francesc Galindo, Roc Marco i Pere Millet
Davant: Marc Girona, Maria Betriu, Gabriel ("Biel") Mas, Jordi Brull, LluĂ­s Rusiñol ("Russi") i Antoni Roca.
Aquesta seria una de les darreres fotos oficials de la formaciĂł amb el nom de La Principal de Girona (o de Gerona), doncs l'any 1980 el van canviar, per les raons que fossin, potser per diferenciar-se de la tambĂ© gironina Cobla-orquestra Girona, i de la Cobla Ciutat de Girona, de recent formaciĂł aleshores, pel de Cobla-orquestra AtlĂ ntida.
Foto: TomĂ s Mallol. Arxiu Roc Marco i Blanch.


Any 1978 (3)
El dia 24 de Juliol de 1978 van tocar a Espinelves, en la inauguració de les obres de restauració de l'església.
Tot i que no es veu la totalitat dels mĂșsics, l'alineaciĂł era la segĂŒent:
Darrere: Josep Ventura, Francesc Felip ("Paco Xeto"), Jordi Brull, Marc Girona, Miquel CassĂș i JesĂșs Galindo
Davant: Antoni Roca, Francesc Galindo, Roc Marco, Joan MulĂ­, Pere Millet i LluĂ­s Rusiñol ("Russi").
Aquesta seria una de les darreres fotos de la formaciĂł amb el nom de La Principal de Girona (o de Gerona), doncs l'any 1980 el van canviar, per les raons que fossin, potser per diferenciar-se de la tambĂ© gironina Cobla-orquestra Girona, i de la Cobla Ciutat de Girona, de recent formaciĂł aleshores, pel de Cobla-orquestra AtlĂ ntida.
Foto: NarcĂ­s Sans i Prats. CRDI, Ajuntament de Girona.

2 comentaris:

  1. La meva carrera mĂșsical va començar l'any 1977 amb la formaciĂł que hi ha a la foto. No va ser com a mĂșsic sinĂł com a muntador. Quants recors. Sempre recordarĂ© els viatges a la furgo amb l'incombustible Ventura. Va ser una temporada que guardo a la ment amb molta estima.

    Bona feina Josep. AnirĂ© passant per fer un repĂ s de la nostra histĂČria musical.

    Salvador Parés

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veus, Salvador, jo tambĂ© vaig començar com a mĂșsic i muntador alhora, l'any 1985, quins safaris amb en Ventura !
      Si tens alguna foto que creus que pot anar bé al blog, no dubtis en passar-la. Records a la mestressa !

      Elimina

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!