T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

diumenge, 3 de juny del 2012

SOLILLUNA

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball
:


Any 1940
Un cop acabada la guerra civil espanyola, a Josep MÂȘ Castella i als seus mĂșsics d'ArtĂ©s no els va mancar l’energia per formar una nova orquestra amb els supervivents de l’anterior Orquestrina Orfeus Moon Jazz ArtĂ©s i, evidentment, amb noves incorporacions. Amb l’impuls de Josep MÂȘ Castella i d’Antoni Guadayol aviat van aconseguir reunir vuit mĂșsics amb el nom d’Orquestra Solilluna, sota la direcciĂł de Josep MÂȘ Castella i Molins. Els components del nou grup, gairebĂ© tots artesencs, eren:
Josep MÂȘ Castella i Molins: direcciĂł i piano; Ă€ngel Vila (de Cabrianes): segon trompeta; Joan Sala del Raval: contrabaix; Josep PuigmartĂ­ ("el Met" ): bateria; Joan Pujolar i Cortina ("el Paulino"): trombĂł de vares; Antoni Guadayol i Fonts: clarinet i saxĂČfon; Joan Sallent: saxĂČfon tenor i violĂ­;  Ramon Sala: trompeta i cant; Francesc CiĂł: saxĂČfon i clarinet, i J. Margalet: contrabaix. No obstant veig alguna discordĂ ncia amb la informaciĂł que jo tinc, i proposo la segĂŒent alineaciĂł en aquesta foto:
Darrere: Joan Pujolar i Cortina ["el Paulino"] (trombĂł), Joan Sala i Prat (trompeta i vocalista) i J. Margalet (contrabaix)
Davant: Joan Sallent (saxo tenor), Francesc CiĂł (saxo alt), Antoni Guadayol i Fonts (saxo alt), Josep MÂȘ Castella (piano i director) i Josep PuigmartĂ­ ["el Met" ] (bateria).
Aquesta formaciĂł gaudia a mĂ©s de la col·laboraciĂł puntual d’alguns mĂșsics de fora com podien ser el manresĂ  Isidre TardĂ , violinista i saxofonista, o l’Eduard Casajuana de Sant FruitĂłs, guitarrista i violinista.
InformaciĂł extreta de l'article "L’activitat musical a ArtĂ©s durant el segle XX", de Montserrat Oliveras i Ribalta, que pots consultar aquĂ­:  http://www.simi.cat/portafoli/llibre_musics.pdf 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!