T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

divendres, 1 de juny de 2012

LA PRINCIPAL DE SANT FELIU DE GUÍXOLS

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1930
Fotografia de la Cobla-orquestra La Principal de Sant Feliu de GuĂ­xols de l'any 1930.
Ha estat la cobla-orquestra guixolenca que mĂ©s vegades es fundĂ , dissolguĂ© i es constituĂ­ novament en els pocs anys de la seva existĂšncia a Sant Feliu de GuĂ­xols, entre 1928 i 1931. Malgrat, perĂČ, que la data del seu debut oficial com a Orquestrina va escaure's pel mes de Febrer de 1928, en amenitzar al salĂł Goula un lluĂŻt ball de pinyata, i la seva estrena com a Cobla fou el mes segĂŒent, davant el local dels Amics de la Sardana, aquesta Cobla-orquestra hauria d'associar-se a la que va existir amb el nom de Joventut ArtĂ­stica, coneguda tambĂ© com UniĂł ArtĂ­stica, dirigida per AgustĂ­ Figueras i BolĂ­var, i que esdevindria posteriorment amb la fusiĂł dels seus components l'any 1930, la cobla-orquestra La Principal de Sant Feliu de GuĂ­xols.
Darrere: Rossend Galceran i Oliver, TomĂ s Grau i Balmaña, AgustĂ­ Figueras, Francesc BallĂł i Feliu Canet
Davant: Josep Comas, Vicenç MorĂ©, Rafael Figueras i Auladell, Ramon Pla i Pla i Pere Font. (T'has fixat en les sabates, quin llustre? I els botins del segon tenor? ... AixĂČ Ă©s categoria i no el quĂš corre avui dia!) Per mĂ©s informaciĂł, clica aquĂ­
 (Col.lecciĂł: Rafael Figueras i Auladell).

2 comentaris:

  1. Si et fixes en totes les fotografies veurĂ s que els mĂșsics anaven molt ben calçats. Cal recordar que l'ofici de sabater estava molt lligat al de mĂșsic.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raĂł. De totes maneres, abans, i no parlo de tants anys, anar amb les sabates ben llustrades quan anaves "mudat", era gairebĂ© obligatori, i en mĂ©s d'una orquestra que jo sĂ© (i potser tĂș tambĂ©), em consta que si duies les sabates empolsades a l'hora de la feina, et podia caure un "ruixat"

      Elimina

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!