T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dissabte, 2 de juny del 2012

LA PRINCIPAL DE SANT FELIU DE PALLEROLS

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1880
Retrat de Manel Saderra i Rovira, que tĂ© a veure amb la histĂČria de la mĂșsica a Sant Feliu de Pallerols, tal com podem llegir en el peu de foto segĂŒent.


Any 1945
Cobla-orquestra de Sant Feliu de Pallerols fundada a principis del segle XX per Manel Saderra i Rovira, amb alumnes seus, inclós el seu fill gran Josep, Ramon Paulís i Pujol, Frederic Bars, Conrad Vila i Saderra i Josep Vila ("Jepet del CafÚ"), entre d'altres. El primer va ser "La Nova", per contraposició a "La Vella", que és on tocava inicalment, i de la qual se'n té molt poca informació.
Manel Saderra i Rovira havia nascuta Sant Feliu de Pallerols 24 de Desembre de 1853, va ser flequer d'ofici i mĂșsic d'aficiĂł, i es va casar l'any 1881 amb Teresa Puigferrer, de la qual cosa ja pots haver deduĂŻt que es tracta del pare de dos grans mĂșsics de l'Ă mbit sardanista: Josep Saderra i Puigferrer i Manel Saderra i Puigferrer (i de nou germans mĂ©s, val a dir!).
Cap el 1906 en Manel Saderra i Rovira marxa a TortellĂ  (on moriria l'any 1917), per treballar com a encarregat d'una fĂ brica tĂšxtil. AllĂ  neix (1908) el seu onzĂš fill, en Manel. 
A Sant Feliu de Pallerols, doncs, la direcciĂł de l'orquestra passa aleshores a mans del seu cosĂ­ Josep GimĂ©nez i Saderra, i al cap de poc temps prenen el nom de La Principal de Sant Feliu de Pallerols; durant l'any 1931 s'anomenen Renaixement Hostolench, i mĂ©s tard s'escindeixen en La Principal Vella i La Principal Nova (eren temps convulsos, veig!). L'any 1932 es tornen a fusionar, ara sĂ­ amb el nom de L'Avenç; l'any 1934 (mĂ©s convulsions!) es desfan, donant lloc a dues noves orquestrines que arriben fins l'any 1938. DesprĂ©s de la guerra civil es reconstitueixen breument en una cobla de sis mĂșsics, fins que amplien a onze i mĂ©s tard a catorze, renaixent aixĂ­ la Cobla-orquestra La Principal de Sant Feliu de Pallerols..
Aquesta foto és la més antiga que he trobat.
Darrere: Jordi Compta i Prat (el mateix Jordi em deia recentment que en aquesta foto tenia nomĂ©s quinze anys!), Ricard Fageda i Rigat, Pere Colomer i Costa ("Peret Baldiri"), Frederic Bars i Carrera ("l'Avi Bars") i Climent Serrat i Campasol
Davant: LluĂ­s Bars i Casamitjana, Joan Vila i Colomer ("Joan Conrado"), LluĂ­s Rovira i Mayola ("Lino"), Joan FontĂ s i Riera ("Marxant") i Joan CallĂ­s i Guix, amb qui vaig coincidir a la Cobla-orquestra MĂ xim's els anys 80.
NOTA: Tota aquesta informaciĂł tant precisa, aixĂ­ com les fotos, m'han estat gentilment proporcionades per l'amic Xavier Banti, de Sant Feliu de Pallerols, i estan basades en el text de Josep Valls i GrauHISTÒRIA (MOLT) RESUMIDA DE LA MÚSICA I ELS MÚSICS A SANT FELIU DE PALLEROLS (1870-2000)


Anys 50 (1)
Darrere: Dos trompetes que no es veuen, Pere Colomer ("Peret Baldiri"), Desconegut i Climent Serrat
Davant: Joan Callís, Jaume Sidera, Lluís Rovira i Mayola ("Lino"), Josep Giménez i Giralt i Joan Oliva i Vilamañà ("Joan Arturo") [?].


Anys 50 (2)
Un dels cançoners que es publicaven a l'Úpoca, amb el vocalista Josep Teixidor.


Anys 50 (3)
Darrere: Jordi Compta i Prat, Lluis Giménez i Colomer ("Ximenes"), Pere Colomer i Costa ("Peret Baldiri"), Alexandre Port i Serra ("Sandro"), Frederic Bars i Carrera ("l'avi Bars") i Josep Teixidor i Tomàs ("Pep de la verra")
Davant: LluĂ­s GimĂ©nez i Giralt, Joan CallĂ­s i Guix, Jaume Sidera i Juanola, Lluis Rovira i Mayola ("Lino") i Josep MÂȘ Vila i GonzĂĄlez ("Josep del MolĂ­").
2ÂȘ Foto: A.C.A.E. (Arxiu Montserrat MaunĂ© - Javier Gironella).


Any 1955 (1)
Cartell de la temporada 1955-1956.
Foto: Arxiu Xavier Prat.


Any 1955 (2)
Detall inferior esquerra del cartell anterior, en una formaciĂł on hi predomina la corda, podrĂ­em dir en formaciĂł de Concert.
A l'esquerra formen el trio de ritme: Pere Colomer ["Peret Baldiri"] (contrabaix i representant), LluĂ­s GimĂ©nez ["Ximenes"] (piano) i Josep ["Pitu"] AnadĂłn i Arnau (bateria)
Darrere: Jaume Sidera (flauta), Joan CallĂ­s (acordiĂł) i LluĂ­s Rovira ["Lino"] (clarinet)
Davant: Alexandre Port ["Sandro"] (violĂ­)Frederic Bars ["l'Avi Bars"] (violĂ­), LluĂ­s Andreu (vocalista, amb les maraques), Josep MÂȘ Vila ["Josep del MolĂ­"] (violĂ­), Jordi Compta (violĂ­) i Josep Teixidor (violĂ­).
Foto: Arxiu Xavier Prat.


Any 1955 (3)
Dos detalls de la foto superior dreta del cartell anterior, ara en formaciĂł de Ball.
Darrere: Frederic Bars ["l'Avi Bars"] (piano), LluĂ­s GimĂ©nez ["Ximenes"] (trompeta), Jordi Compta (trompeta), Alexandre Port ["Sandro"] (trombĂł), Pere Colomer ["Peret Baldiri"] (trombĂł i representant) i Josep MÂȘ Vila ["Josep del MolĂ­"] (acordiĂł)
Davant: Josep Teixidor (contrabaix), Josep ["Pitu"] AnadĂłn (bateria), Joan CallĂ­s (saxo tenor), LluĂ­s Rovira ["Lino"] (saxo alt), Jaume Sidera (saxo tenor) i LluĂ­s Andreu (saxo alt i cantant).
Foto: Arxiu Xavier Prat.


Any 1958 (1)
Festa Major, a la Font del Mosquer, de Sant Feliu de Pallerols. A l'esquerra de tot hi ha en Lluís Giménez ("Ximenes"), que deixa la trompeta a un espectador parent seu, en Joan Colomer ("Joanet Fuxell"). Amb la trompeta, Jordi Compta, i amb el fiscorn Alexandre Port ("Sandro").


Any 1958 (2)
Programa de la Festa del Barri de la Damunt, a Folgueroles, datat el 7 de Setembre de 1958.
Foto: Arxiu Comarcal d'Osona. Fons Pietx.


Any 1958 (3)
Faig un detall acolorit de la foto que surt al programa anterior.
Darrere: Josep ("Pitu") AnadĂłn i Arnau [bateria], LluĂ­s Rovira i Mayola ("Lino") [contrabaix], Pere Colomer i Costa ("Peret Baldiri") [trombĂł] i Jaume Sidera i Juanola [flauta]
Al mig: Jordi Compta i Prat [violĂ­] i Jordi Busquets i MasĂł [violĂ­]
Davant: Francesc Codina i TrĂ fach ("Paco Pic")* [violĂ­], LluĂ­s GimĂ©nez i Colomer ("Ximenes") [piano], Francesc Oliveras i Arnau ("Xico de Mas Rostoll ric") [violĂ­], Joan CallĂ­s i Guix [acordiĂł], LluĂ­s Andreu i Planella [vocalista, ], Alexandre Port i Serra ("Sandro")  i Josep MÂȘ Vila i GonzĂĄlez ("Josep del MolĂ­") [violĂ­].
* En Paco Pic era el contrabaixista titular, i en questa formaciĂł de Concert deixava el seu instrument habitual a en Lino, i ell tocava el violĂ­. Era d'Amer, fill del contrabaixista Francesc Codina i Moner, amb qui compartia el sobrenom, al qual podem veure en d'altres entrades, com per exemple a L'As d'AnglĂšs).
Foto: Arxiu Comarcal d'Osona. Fons Pietx.


Any 1959 (1)
Lluïda sessió de ball a Arudy (Pirineus Atlàntics, França), on van actuar-hi els dies 6, 7 i 8 de Juny de 1959; les fotos són de Claude Roux.
A l'esquerra, en primer terme, Alexandre Port i Serra ("Sandro") i Francesc Oliveras i Arnau ("Xico de Mas Rostoll ric"), i darrere seu, el contrabaixista Francesc Codina i TrĂ fach ("Paco Pic") i el bateria Josep ("Pitu") AnadĂłn i Arnau. El cantant Ă©s en LluĂ­s Andreu i Planella i els saxos sĂłn en Jaume Sidera i Juanola i en Josep MÂȘ Vila i GonzĂĄlez ("Josep del MolĂ­"); darrere d'aquest, en Pere Colomer i Costa ("Peret Baldiri") al trombĂł, i els tres trompetes sĂłn: Jordi Busquets, Jordi Compta i Prat i LluĂ­s GimĂ©nez i Colomer ("Ximenes").


Any 1959 (2)
Detall de la mateixa actuaciĂł:
Jordi Compta en primer terme, solejant amb la trompeta; el cantant, LluĂ­s Andreu; i fent percussiĂł, el bateria Josep ("Pitu") AnadĂłn, LluĂ­s Rovira i Mayola ("Lino"), en segon terme, Jordi Busquets (darrere de tot) i Jaume Sidera.


Any 1959 (3)
En la mateixa actuaciĂł, primer pla del metall, amb en Jordi Compta saludant ...


Any 1959 (4)
I darrera foto de la seqĂŒĂšncia: podem veure la formaciĂł des d'un lateral, amb un detall que no s'apreciava en les altres tres: el tendal Ă©s bastant ... artesĂ ? ... perĂČ feia el seu servei, perquĂš en primer pla es veuen alguns paraigĂŒes !


Any 1959 (5)
Els tres trompetes, Jordi Busquets, Jordi Compta i Lluís Giménez ("Ximenes"), en plan show.


Any 1959 (6)
Darrere: Josep ("Pitu") Anadón, Jordi Busquets, Lluís Giménez ("Ximenes") i Jordi Compta
Al mig: Francesc Codina ("Paco Pic"), Pere Colomer ("Peret Baldiri") i Alexandre Port ("Sandro")
Davant: Francesc Oliveras ("Xico de Mas Rostoll ric"), Josep MÂȘ Vila ("Josep del MolĂ­"), Jaume Sidera, LluĂ­s Rovira i Mayola ("Lino"), Joan CallĂ­s i LluĂ­s Andreu.


Any 1960 (1)
Cartell de la temporada 1960-1961.
Foto: Biblioteca PĂșblica Carles Rahola (Girona).


Any 1960 (2)
Detall del cartell, en formaciĂł de Ball.
A l'esquerra de la imatge, en segon terme, hi tenim la secciĂł de ritme: Francesc Oliveras ["Xico de Mas Rostoll ric"] (piano), Josep ["Pitu"] AnadĂłn (bateria), LluĂ­s Andreu (guitarra i vocalista) i Francesc Codina ["Paco Pic"] (contrabaix)
Darrere de tot, els tres trompetes: Lluís Giménez ["Ximenes"], Jordi Compta i Jordi Busquets
Al mig, els dos trombons: Pere Colomer ["Peret Baldiri"] i Josep MasĂł i Quer*
Davant, els cinc saxos: Josep MÂȘ Vila ["Josep del MolĂ­"], Joan CallĂ­s, LluĂ­s Rovira ["Lino"], Jaume Sidera i Josep Coma i Urgell ["Josep de PekĂ­n"].
* Vaig coincidir-hi en el meu primer any a la Cobla La Principal de La Garrotxa.
Foto: Biblioteca PĂșblica Carles Rahola (Girona).


Any 1960 (3)
Detall del cartell, en formaciĂł de Concert.
Darrere: Josep ["Pitu"] Anadón (bateria), Jaume Sidera (clarinet), Lluís Giménez ["Ximenes"] (trompeta) i Lluís Rovira ["Lino"] (clarinet)
Al mig: Joan CallĂ­s (piano), Pere Colomer ["Peret Baldiri"] (contrabaix), Jordi Busquets (violĂ­), Francesc Codina ["Paco Pic"] (violĂ­) i Jordi Compta (violĂ­)
Davant: Francesc Oliveras ["Xico de Mas Rostoll ric"] (violĂ­), Josep Coma ["Josep de PekĂ­n"] (violĂ­), LluĂ­s Andreu (guitarra) Josep MÂȘ Vila ["Josep del MolĂ­"] (violĂ­) i Josep MasĂł (violĂ­).
Foto: Biblioteca PĂșblica Carles Rahola (Girona).


Any 1961 (1)
Cartell de la temporada 1961-1962, dissenyat per Enric Triola, de Salt.
Foto: Biblioteca PĂșblica Carles Rahola (Girona).


Any 1961 (2)
Detall del cartell anterior.
Arc exterior, fora del pentagrama: Francesc Codina ["Paco Pic"] (contrabaix), Josep ["Pitu"] Anadón (bateria), Lluís Giménez ["Ximenes"] (trompeta), Jordi Busquets (trompeta) i Jordi Compta (trompeta)
A dins del pentagrama: Josep MasĂł (trombĂł), Pere Colomer ["Peret Baldiri"] (trombĂł), Josep MÂȘ Vila ["Josep del MolĂ­"] (saxo barĂ­ton), Joan CallĂ­s (saxo tenor), Josep Coma ["Josep de PekĂ­n"] (saxo tenor), Jaume Sidera (saxo alt), LluĂ­s Rovira ["Lino"] (saxo alt), LluĂ­s Andreu (guitarra, passava de l'acĂșstica a l'elĂšctrica) i Francesc Oliveras ["Xico de Mas Rostoll ric"] (acordiĂł).
Foto: Biblioteca PĂșblica Carles Rahola (Girona).


Any 1962 (1)
Cartell de la temporada 1962-1963, dissenyat per Enric Triola.
Columna esquerra, de dalt a baix: 
Joan PujolrĂ s i Duran ("Jan Bep"), Josep MÂȘ Vila ("Josep del MolĂ­"), LluĂ­s GimĂ©nez ("Ximenes"), LluĂ­s Rovira ("Lino"), Jordi Busquets, Francesc Codina ("Paco Pic") i LluĂ­s Andreu
Columna central:
Joan CallĂ­s, Jordi Compta, Josep Coma ("Josep de PekĂ­n"), Francesc Oliveras ("Xico de Mas Rostoll ric") i Josep ("Pitu") AnadĂłn
Columna dreta:
Pere Colomer ("Peret Baldiri") i Pere Borrell i Vicens.
Foto: Biblioteca PĂșblica Carles Rahola (Girona).


Any 1962 (2)
El dia de Nadal de 1962 va caure una gran nevada que va afectar principalment a les comarques de Barcelona. AquĂ­ veiem els mĂșsics a l'alçada de l'Hostal de Cal Coix, a Tordera, ben mudats amb el vestit de mĂșsics, estirant i empenyent l'autocar ... quines penĂșries que passaven els mĂșsics, aquell temps! M'explicava en Josep Ventura que quan aquell autocar feia una pujada, ell baixava i feia mĂ©s via caminant que no pas anant a cavall ...
De davant cap a darrere:
A l'esquerra, Jordi Compta, Francesc Oliveras i Arnau ("Xico de Mas Rostoll ric") i Joan CallĂ­s
Al mig: Joan PujolrĂ s ("Jan Bep") i Desconegut
A la dreta: Lluís Andreu i Lluís Giménez ("Ximenes")
Darrere l'autocar: Desconegut.


Any 1963 (1)
PĂ gines centrals (2 i 3) del dĂ­ptic que van editar per a la temporada 1963-1964.
Secció de metall: Francesc Oliveras ["Xico de Mas Rostoll ric"] (trombó), Pere Colomer ["Peret Baldiri"] (trombó), Jordi Busquets (trompeta), Jordi Compta (trompeta) i Vicenç Gatius i Mayolas (trompeta)
SecciĂł de fusta: Josep MÂȘ Vila ["Josep del MolĂ­"] (saxo barĂ­ton), Alfons Ruiz i Enciso (saxo tenor), LluĂ­s Rovira ["Lino"] (saxo alt), Joan PujolrĂ s i Duran ["Jan Bep"] (saxo alt) i Josep Coma ["Josep de PekĂ­n"] (saxo tenor)
SecciĂł de ritme: Pere VilĂ * (bateria), Francesc Codina ["Paco Pic"] (contrabaix) i Joan CallĂ­s (piano).
* Segons m'explica el mateix Pere VilĂ  -Juliol de 2021-, ell mai va tocar la bateria, perĂČ el dia en quĂš van fer la foto en Josep ["Pitu"] AnadĂłn estava malalt i ell es va retratar aguantant les baquetes.
Foto: Arxiu Pere VilĂ  i Ayats.


Any 1963 (2)
PĂ gines exteriors (4 i 1) del dĂ­ptic.
Foto: Arxiu Pere VilĂ  i Ayats.


Any 1963 (3)
PĂ gina 1 del dĂ­ptic, amb la imatge, com a trompetista i vocalista, d'en Pere VilĂ .
Foto: Arxiu Pere VilĂ  i Ayats.


Any 1963 (4)
PĂ gina 4 del dĂ­ptic, on hi consta el nom del representant: Pere Colomer ("Peret Baldiri").
Foto: Arxiu Pere VilĂ  i Ayats.


Any 1963 (5)
Al fons es pot veure en Francesc Codina ("Paco Pic") tocant el contrabaix.
A l'esquerra, Alfons Ruiz i Josep MÂȘ Vila ("Josep del MolĂ­").
En primer terme, Pere VilĂ  i Ayats.
Foto: Arxiu Pere VilĂ  i Ayats.


Any 1964
Cartell de la temporada 1964-1965, signat per Casas.
A dalt: Llorenç Sabaté i Reixach, Felicià Juanola i Siqués, Josep Ventura ("Simonic"), Joan Falomí i Pujals, Francesc Oliveras ("Xico de Mas Rostoll ric") i Pere Colomer ("Peret Baldiri")
Al mig: Alfons Ruiz i Francesc Codina ("Paco Pic")
A baix: Joan CallĂ­s, LluĂ­s Rovira ("Lino"), Josep Cals i Josep MÂȘ Vila ("Josep del MolĂ­").
Foto: Biblioteca PĂșblica Carles Rahola (Girona).


Any 1965 (1)
Primera pĂ gina d'un quadern desplegable que feien servir com a correspondĂšncia publicitĂ ria.
Foto: Arxiu Xavier Prat.


Any 1965 (2)
Un dels dos cantants, en Joan CasabĂł i Moret. Curiosament, no surt a la foto general, com podem comprovar en la imatge segĂŒent.
Foto: Arxiu Xavier Prat.


Any 1965 (3)
PĂ gina central del fulletĂł, amb una foto feta a la Torre BonmatĂ­, de Sant Feliu de Pallerols.
Darrere, enlairats: Josep Ventura ("Simonic"), Josep ("Pitu") AnadĂłn i Salvador Sala i SolergastĂł
Davant: Joan CallĂ­s, Francesc Codina ("Paco Pic"), Josep MÂȘ Vila ("Josep del MolĂ­"), Ramon Codina i GrivĂ©, Eusebi GĂŒell ("Cucut"), LluĂ­s Rovira ("Lino"), Josep Serrat i Soler ("Pep Sils") i Josep Cals.
* Tal com comentava a la imatge anterior, en questa foto no hi surt Joan CasabĂł, vocalista (crec que tambĂ© tocava la bateria). En Josep Cruañas m'ha comentat que va estar com a cantant a La Principal de Sant Feliu de Pallerols, tot i no recordar l'any ni el temps que hi va estar. No he tingut ocasiĂł d'ensenyar-li aquesta foto ni dues mĂ©s [veure les fotos: Any 1966 i Any 1967 (1)], perĂČ crec que Ă©s ell.
Foto: Arxiu Xavier Prat.


Any 1965 (4)
L'altre vocalista, en Josep ("Pitu") AnadĂłn i Arnau.
Foto: Arxiu Xavier Prat.


Any 1965 (5)
Cinquena pĂ gina del quadern, amb els noms del representant: Pere Colomer ("Peret Baldiri").
Foto: Arxiu Xavier Prat.


Any 1965 (6)
I la sisena pàgina, que servia per posar-hi una adreça i enviar el quadern ben plegat per correu.
Foto: Arxiu Xavier Prat.


Any 1966
Cartell de la temporada 1966-1967. La data d'aquest cartell la poso pel Depósito Legal GE 113 - 1966 que consta en el requadre informatiu. M'explica en Silvestre Vergés (que no va tocar aquí) que aquell any hi va haver una sÚrie de canvis per diverses raons, una petita revolució.
Columna esquerra, de dalt a baix: Pere Buscarons i Pastells (amb qui vaig coincidir uns anys a la Cobla-orquestra MĂ xim's), Francesc Codina ("Paco Pic"), Josep MÂȘ Vila ("Josep del MolĂ­"), Salvador Sala, Antoni Rabaseda i BassĂ , Joan CasabĂł, Andreu Grifell i FĂ­gols ("el Gitanet") i Pere Colomer ("Peret Baldiri")
Fila inferior: Joan FontĂ s i Riera ("Marxant"), LluĂ­s Rovira ("Lino"), Eusebi GĂŒell ("Cucut") i Gabriel VelĂĄzquez
A baix, a la dreta: SebastiĂ  Dorca i Massip.
Foto: Biblioteca PĂșblica Carles Rahola (Girona).


Any 1967 (1)
Comparant aquesta foto feta a la Torre Castanys, del Parc Nou d'Olot, amb la Any 1967 (5), hi ha un mĂșsic diferent. En aquesta primera, a dalt a la dreta hi tinc en Salvador Sala, que no surt a la de la mĂ quina de tren (va plegar a mitja temporada?). I en la de la mĂ quina de tren hi ha en SebastiĂ  Ferrer i Ferrer, que no surt en aquesta primera.
Dato aquesta foto l'any 1967: en primer lloc la trobo en un programa de la Festa Major de Campdevànol d'aquell any, i en segon lloc, segons m'indica en Silvestre Vergés, tant en Joan Pérez com en Josep Serrat ("Pep Sils") la temporada 1966-1967 tocaven amb ell a la Cobla-orquestra La Lira, de Sant Celoni.
A dalt, drets, d'esquerra a dreta: LluĂ­s Rovira ("Lino"), Josep MÂȘ Vila ("Josep del MolĂ­"), Pere Colomer ("Peret Baldiri"), Josep Serrat ("Pep Sils") i Salvador Sala. Es possible que una vegada feta aquesta postal en Salvador Sala marxĂ©s, i es van fer la foto segĂŒent, on hi ha els mateixos components i en lloc de Salvador Sala hi trobem SebastiĂ  Ferrer, que a mĂ©s de tocar el saxo i la tenora, tambĂ© cantava (jo vaig fer el mateix durant mĂ©s de vint anys).
En segon terme, tres asseguts i un dret: Joan PĂ©rez i Serrallonga, Joan CasabĂł, Alfons Ruiz i Francesc Alsina i Mola
A davant: Eusebi GĂŒell ("Cucut"), Francesc Codina ("Paco Pic") i Josep Ventura ("Simonic").
Foto: Col·lecciĂł Jordi Mestres.


Any 1967 (2)
Aquesta foto i les dues segĂŒents semblen fetes abans de començar alguna sessiĂł de ball, en un lloc que no puc determinar.
D'esquerra a dreta: Salvador Sala, Josep Ventura ("Simonic"), Francesc Alsina i Joan CasabĂł, que va vesti diferent perquĂš era el vocalista.
Foto: Arxiu Montserrat Cantalozella.


Any 1967 (3)
Una mica de conya i bon humor, amb les americanes intercanviades.
D'esquerra a dreta: Francesc Alsina i Francesc Codina ("Paco Pic").
Foto: Arxiu Montserrat Cantalozella.


Any 1967 (4)
I continuant amb la conya, agafen dos instruments que no sĂłn els seus !
D'esquerra a dreta: Francesc Alsina i Francesc Codina ("Paco Pic").
Foto: Arxiu Montserrat Cantalozella.


Any 1967 (5)
A dalt de la mĂ quina de tren: Josep Ventura ("Simonic"), SebastiĂ  Ferrer i Ferrer (en lloc de Salvador Sala), Alfons Ruiz, Josep MÂȘ Vila ("Josep del MolĂ­"), Joan CasabĂł, Francesc Codina ("Paco Pic") i Francesc Alsina (ajupit)
A baix, drets: LluĂ­s Rovira ("Lino"), Josep Serrat ("Pep Sils") i Eusebi GĂŒell ("Cucut")
A baix, ajupits: Pere Colomer ("Peret Baldiri") i Joan PĂ©rez.


Any 1967 (6)
Devia ser a l'hivern, per la vestimenta. Podria ser davant del cinema Coliseo Imperial, de Girona; a darrere es pot veure anunciada la pel·lĂ­cula "Dos en la guillotina", en castellĂ , faltaria mĂ©s ...
D'esquerra a dreta: Alfons Ruiz, Joan CasabĂł i Francesc Alsina.
Foto: Arxiu Montserrat Cantalozella.


Any 1967 (7)
Aquesta fotografia i les tres segĂŒents de 1967 corresponen a una sortida que van fer durant l'estiu: a Lourdes i a MĂČnaco (concretament a Monte Carlo). A les que en puc identificar el lloc, l'hi poso. Podria ser que no hi anessin tots els components, i moltes de les fotografies les va fer en Joan FontĂ s ("Marxant").
Retratats a l'entrada de la Gruta de Lourdes.
D'esquerra a dreta: Joan Muxach i Rosell, Pere Colomer ("Peret Baldiri"), Francesc Alsina, Josep MÂȘ Vila ("Josep del MolĂ­"), Alfons Ruiz, Josep Ventura ("Simonic"), Josep Serrat ("Pep Sils") i Francesc Codina ("Paco Pic").
Foto: Arxiu Montserrat Cantalozella.


Any 1967 (8)
De darrere cap a davant i d'esquerra a dreta: Francesc Alsina, Pere Colomer ("Peret Baldiri"), Josep Ventura ("Simonic"), Alfons Ruiz, Josep Serrat ("Pep Sils"), Josep MÂȘ Vila ("Josep del MolĂ­"), Joan Muxach, Francesc Codina ("Paco Pic") i Joan FontĂ s ("Marxant").
Foto: Arxiu Montserrat Cantalozella.


Any 1967 (9)
Darrere: Joan Muxach, Josep MÂȘ Vila ("Josep del MolĂ­") i Alfons Ruiz
Al mig: Josep Ventura ("Simonic"), Josep Serrat ("Pep Sils") i Francesc Codina ("Paco Pic")
En primer terme: Francesc Alsina, flanquejat per dues noies amb vestit regional. Crec que en aquesta petita gira acompanyaven algun esdeveniment folclĂČric, i Ă©s per aixĂČ que en algunes fotos els mĂșsics van habillats amb faixa i barretina.
Foto: Arxiu Montserrat Cantalozella.


Any 1967 (10)
Retratats davant de l'Hotel Le SiĂšcle, de Monte Carlo (MĂČnaco).
D'esquerra a dreta: Josep Ventura ("Simonic"), un noi d'algun grup folclĂČric, Josep Serrat ("Pep Sils"), Alfons Ruiz, Pere Colomer ("Peret Baldiri"), Francesc Codina ("Paco Pic") i Joan FontĂ s ("Marxant").
Foto: Arxiu Montserrat Cantalozella.


Any 1968 (1)
D'esquerra a dreta: Josep Ventura ("Simonic"), Josep MÂȘ Vila ("Josep del MolĂ­"), Josep Serrat ("Pep Sils"), Eusebi GĂŒell ("Cucut"), SebastiĂ  Ferrer, Rafael RamĂ­rez i Iborra, Alfons Marsol i Moret, Josep ("Pitu") AnadĂłn, Jordi Ruscada i MartĂ­, Pere Colomer ("Peret Baldiri") i Joan Muxach.
Foto: Arxiu Jordi Ruscada.


Any 1968 (2)
El més enlairat de tots: Jordi Ruscada
Enlairats, a sota de Jordi Ruscada: Josep Serrat ("Pep Sils") i Josep Ventura ("Simonic")
A peu pla, d'esquerra a dreta: Joan Muxach, SebastiĂ  Ferrer, Josep MÂȘ Vila ("Josep del MolĂ­"), Rafael RamĂ­rez, Josep ("Pitu") AnadĂłn, Alfons Marsol, Eusebi GĂŒell ("Cucut") i Pere Colomer ("Peret Baldiri").
Foto: Arxiu Jordi Ruscada.


Any 1968 (3)
El dia 1 d'Agost de 1968, coincidint amb la Festa Petita i l'Homenatge a la Vellesa, es va inaugurar a Sant Feliu de Pallerols el grup de vivendes Verge de la Salut. AquĂ­ veiem alguns mĂșsics esperant el moment d'intervenir en la Cercavila.
Darrere: Josep ("Pitu") AnadĂłn, Josep Serrat ("Pep Sils"), Rafael RamĂ­rez i Eusebi GĂŒell ("Cucut")
Davant: Jordi Ruscada, Josep Ventura ("Simonic") i Josep MÂȘ Vila ("Josep del MolĂ­").
Foto: Arxiu Jordi Ruscada.


Any 1968 (4)
1 d'Agost de 1968. Un moment de la benedicciĂł dels habitatges. A l'esquerra podem veure en Jordi Ruscada.
Foto: NarcĂ­s Sans i Prats. Ajuntament de Girona. CRDI.


Any 1968 (5)
1 d'Agost de 1968. Veiem els mĂșsics en Cercavila, passant per la Plaça de l'EsglĂ©sia de Sant Feliu de Pallerols.
De davant cap a darrere, i d'esquerra a dreta: Josep ["Pitu"] Anadon (caixa), Jordi Ruscada (timbala), Pere Colomer ["Peret Baldiri"] (fiscorn), Eusebi GĂŒell ["Cucut"] (fiscorn), Rafael RamĂ­rez (trombĂł), Josep Ventura ["Simonic"] (trompeta), Josep Serrat ["Pep Sils"] (trompeta), Alfons Marsol (clarinet), Joan Muxach (saxo tenor) i, darrere de tot: SebastiĂ  Ferrer (saxo tenor, amb ulleres de sol) i Josep MÂȘ Vila ["Josep del MolĂ­"] (saxo alt).
Fotos: NarcĂ­s Sans. Ajuntament de Girona. CRDI.


Any 1968 (6)
AquĂ­ els tenim en formaciĂł de ball. Possiblement aquesta foto i les dues segĂŒents sĂłn del mateix dia 1 d'Agost de 1968, com les dues anteriors.
Darrere: Jordi Ruscada (baix), Josep Serrat ["Pep Sils"] (trompeta), Josep Ventura ["Simonic"] (trompeta), Eusebi GĂŒell ["Cucut"] (trombĂł) i Pere Colomer ["Peret Baldiri"] (trombĂł)
Davant: Josep ["Pitu"] AnadĂłn (bateria), Rafael RamĂ­rez (piano), Josep MÂȘ Vila ["Josep del MolĂ­"] (saxo), Joan Muxach (saxo), SebastiĂ  Ferrer (saxo ) i Alfons Marsol (saxo).
Foto: Arxiu Jordi Ruscada.


Any 1968 (7)
Mateixa formació que en la foto anterior, amb en Sebastià Ferrer que deixa el saxo per agafar el micro, doncs també era vocalista.
Foto: Arxiu Jordi Ruscada.


Any 1968 (8)
Mateixa formaciĂł que en la foto anterior, amb en Josep Ventura ("Simonic") solejant amb la trompeta.
Veig documentada per darrera vegada una actuaciĂł de La Principal de Sant Feliu de Pallerols el 21 de Setembre de 1969 a la Festa Major de Sant Jaume de Llierca, on van tocar Ofici, Sardanes i Ball.
No sé si van arribar a 1970.
Foto: Arxiu Jordi Ruscada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!