T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

dijous, 7 de juny de 2012

TRIUNFAL

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball
:


Any 1939
Cobla-orquestra d'Igualada, fundada l'any 1939; havia treballat abans de la guerra primerament com a Orquestrina, i seguint els dictats de la moda imperant en aquells moments, amb els noms americanitzats de The Nightingale Boys i desprĂ©s The Bird Boys, tocant tambĂ© en formaciĂł de Cobla-orquestra. Van ser uns pioners del jazz orquestral en terres catalanes. Acabada la guerra es van constituir com a Cobla-orquestra Triunfal. El nom no ha estat mai normalitzat al catalĂ , perĂČ a la foto que trobem mĂ©s avall [Anys 60] hi trobem una excepciĂł: els cartrons per aguantar les partitures porten clarament el nom de TRIOMFAL. SĂ­ que desprĂ©s s'ha normalitzat alguns cognoms, perĂČ jo els deixo tal qual apareixien en el llibret de 1940 que es pot veure mĂ©s avall.
Aquest cartell del 15 d'Octubre de 1939 seria d'una actuació que varen fer a Vic aquell AÑO TRIUNFAL:
Concert al local del CafĂš Nou, a la tarda, i Balls de tarda i nit al local del Teatre CanigĂł.
A baix de tot es destaca que abans eren The Bird Boys.


Any 1940 (1)
A les pancartes continuaven portant l'ocell de paper, sĂ­mbol de les formacions precedents, i els uniformes eren del mateix disseny dels que lluĂŻen amb The Bird Boys, cambiant la coloraciĂł: vestit clar i solapa fosca (The Bird Boys), i vestit fosc i solapa clara (Triunfal). La foto Ă©s feta al SalĂł CafĂš del Bar Restaurant Canaletas, ubicat aleshores a la Rambla de Sant Isidre, 2-4, d'Igualada.
A l'esquerra: AdelĂ­ Casulleras i GassĂł (piano i director, que tambĂ© va ser un reconegut fotĂČgraf)
Darrere: Francesc Realp i LladĂł (guitarra), Salvador Riera (trombĂł), Miquel Prim i Ametller (trompeta), Josep ["Pepet"] Mestre i Llacuna (trompeta) i Joan Servitje (contrabaix)
Davant: Joan Montaner i Guix (bateria), Bonaventura CastellĂ  (saxo alt), Pere Morera i PerellĂł (saxo alt) i Baldiri Sala (saxo tenor).
Els representants eren AdelĂ­ Casulleras i Baldiri Sala. AmbdĂłs havien format part, a partir de 1928, de l'Orquestra Ceciliana, tambĂ© d'Igualada (veure la columna dedicada a Igualada en la pĂ gina 37 de La Vanguardia, ediciĂł del 25 de Desembre de 1928). Altres membres de la Triunfal tambĂ© en van formar part, com per exemple: Josep ("Pepet") Mestre, Bonaventura CastellĂ , Pere Morera i PerellĂł, Manel Morera i Castells, Joan Servitje, Baldiri Sala o Joan Montaner.
Foto: Arxiu Josep Montaner.


Any 1940 (2)
SeqĂŒĂšncia de dues fotos d'estudi, fetes en dates molt properes a la de Any 1940 (1), perĂČ amb un altre decorat, i amb el canvi de situaciĂł del contrabaix. Segons m'explica en Jordi Mestre, fill d'un dels mĂșsics, Josep ["Pepet"] Mestre i Llacuna, les fotos sĂłn fetes al "Centro Nacional" (antigament "Ateneu IgualadĂ­ de la Classe Obrera", incautat pel rĂšgim franquista). La foto Ă©s feta al SalĂł Rosa del Bar Restaurant Canaletas, d'Igualada.
A l'esquerra: AdelĂ­ Casulleras (piano i director)
Darrere: Joan Servitje (contrabaix), Francesc Realp (guitarra), Salvador Riera (trombĂł), Miquel Prim (trompeta) i Josep ["Pepet"] Mestre (trompeta)
Davant: Joan Montaner i Guix (bateria), Bonaventura CastellĂ  (saxo alt), Pere Morera (saxo alt) i Baldiri Sala (saxo tenor)
Fotos: Arxiu Jordi Mestre.


Any 1940 (3)
Darrere de tot (2): Ferran Fillat i AdelĂ­ Casulleras
En segon terme (6): Bonaventura Castellà, Xxx Galindo, Pere Morera, Miquel Prim, Baldiri Sala i Llorenç Galtés
En primer terme (2); Josep (“Pepet”) Mestre i Salvador Riera.
Foto: Arxiu famĂ­lia Prim.


Any 1941 (1)
Es podria considerar el primer cartell de la Cobla-orquestra Triunfal, tot i que Ă©s la portada d'un magnĂ­fic llibret que van editar la temporada 1941-1942. El cartell estĂ  format per l'anvers i el revers d'una postal.


Any 1941 (2)
Dos detalls, amb il·luminaciĂł diferent: la foto que surt al llibret i la foto original, feta al SalĂł Rosa, d'Igualada.
Darrere: Joan Servitje (contrabaix), Eusebi Corbella (trompeta), Miquel Prim (trompeta) i Salvador Riera (trombĂł)
Davant: AdelĂ­ Casulleras (piano), Joan Montaner (bateria), Josep ["Pepet"] Mestre (violĂ­), Manuel Morera i Castells (saxo alt), Pere Morera i PerellĂł (saxo alt), Baldiri Sala (saxo tenor), Josep MÂȘ Oriol i Murt (saxo barĂ­ton).
Fotos: 1 i 2, Arxiu famĂ­lia Prim; 3, Arxiu Jordi Mestre.


Any 1941 (3)
En la seva presentaciĂł al pĂșblic amb el nou nom i en formaciĂł de Cobla-orquestra, van editar un llibret publicitari. A la portada hi trobem AdelĂ­ Casulleras. Sembla que hi va haver algun error amb el telĂšfon ... 
En les fotos segĂŒents veiem la resta de components, entre els quals hi ha un canvi respecte a la formaciĂł inicial que hi havia en el cartell: Josep MÂȘ GumĂ  i FĂ bregas substitueix Eusebi Corbella a la trompeta.
Foto: Arxiu famĂ­lia Prim.


Any 1941 (4)
Pere Morera (clarinet) i Manel Morera (saxo alt).
Foto: Arxiu famĂ­lia Prim.


Any 1941 (5)
Repertori que tenien pels Concerts.
Foto: Arxiu famĂ­lia Prim.


Any 1941 (6)
Miquel Prim (trompeta) i Josep MÂȘ GumĂ  i FĂ bregas (trompeta).
Foto: Arxiu famĂ­lia Prim.


Any 1941 (7)
Salvador Riera (trombĂł) i Josep ["Pepet"] Mestre (violĂ­).
Foto: Arxiu famĂ­lia Prim.


Any 1941 (8)
Joan Montaner (bateria) i Joan Servitje (contrabaix).
Foto: Arxiu famĂ­lia Prim.


Any 1941 (9)
Baldiri Sala (saxo tenor) i Josep MÂȘ Oriol (acordiĂł). MĂ©s info d'aquest mĂșsic en aquest enllaç.
Foto: Arxiu famĂ­lia Prim.


Any 1941 (10)
Part posterior del llibret.
Foto: Arxiu famĂ­lia Prim.


Any 1941 (11)
Darrere: Joan Montaner, AdelĂ­ Casulleras, Joan Servitje, Josep MÂȘ GumĂ , Miquel Prim i Salvador Riera
Davant: Josep ("Pepet") Mestre, Baldiri Sala, Pere Morera i Josep MÂȘ Oriol.
Foto: Arxiu Jordi Mestre.


Any 1941 (12)
Darrere de tot: Salvador Riera (fiscorn), Miquel Prim (trompeta), Josep MÂȘ GumĂ  (trompeta), AdelĂ­ Casulleras (violĂ­ o viola) i Joan Servitje (contrabaix)
En segon terme: Josep ["Pepet"] Mestre (violĂ­), Pere Morera (violĂ­) i Joan Montaner (violĂ­)
Davant: Josep MÂȘ Oriol (flauta) i Baldiri Sala (clarinet).
Foto: Arxiu Jordi Mestre.


Any 1941 (13)
Pas a nivell de la carretera de Martorell, el 19 de Març de 1941.
Tinc la llista de personal, apuntada per Miquel Prim al dors de la foto:
D'esquerra a dreta: Josep ["Pepet"] Mestre, Baldiri Sala, Pere Morera, Salvador Riera (en primer terme), Joan Servitje (darrera), Joan Montaner, Bonaventura CastellĂ , Desconegut (guardaagulles, davant), Francesc Realp (darrere) i Miquel Prim.
Foto: Arxiu famĂ­lia Prim.


Any 1941 (14)
Revers de la foto anterior, amb anotacions manuscrites de Miquel Prim.
Foto: Arxiu famĂ­lia Prim.


Any 1943 (1)
ExcursiĂł-actuaciĂł a la Vall d'Aran entre el 7 i el 10 de Setembre de 1947.
1.- Desconegut, 2.- Desconegut, 3.- Josep Jordana i Xaubet (?), 4.- Joan Montaner, 5.- Josep ["Pepet"] Mestre, 6.- Desconegut, 7.- Miquel Prim, 8.- Manel Morera, 9.- Pere Morera, 10.- Josep MÂȘ Oriol, 11.- Desconegut, 12.- Josep MÂȘ GumĂ , 13.- Baldiri Sala, 14.- Joan Servitje, 15.- Desconegut i 16.- Salvador Riera.
Foto: Arxiu Jordi Mestre.


Any 1943 (2)
ExcursiĂł-actuaciĂł a la Vall d'Aran entre el 7 i el 10 de Setembre de 1947. AquĂ­ es van retratar davant del tĂșnel de Viella, que com es pot veure estava en obres: es va inaugurar uns anys mĂ©s tard, l'any 1948.
Es pot reconĂšixer els mateixos mĂșsics que en la foto anterior.
Foto: Arxiu Jordi Mestre.


Any 1943 (3)
De les poques fotos que hi ha d'aquesta Ăšpoca en formaciĂł de Cobla. AquĂ­ els veiem als Jardins del Centre Mercantil d'Igualada.
Darrere: Josep MÂȘ GumĂ , Miquel Prim, Salvador Riera, Joan Montaner i Joan Servitje
Davant: Josep ("Pepet") Mestre, AdelĂ­ Casulleras, Pere Morera, Baldiri Sala i Josep MÂȘ Oriol.


Any 1944 (1)
El dia 25 de Maig de 1944 l'Orquestra Triunfal i l'AgrupaciĂł Coral La LlĂ ntia, d'Igualada, van actuar al SalĂł de Cent de l'Ajuntament de Barcelona. El director de la Coral era tambĂ© mĂșsic de la Triunfal, en Joan Montaner i Guix.
Foto: BrangulĂ­. Arxiu famĂ­lia Prim.


Any 1944 (2)
AquĂ­ tenim els mĂșsics, acompanyats de familiars, que van aprofitar el viatge a l'illa de Mallorca per fer una mica de turisme. En aquesta foto els podem veure a les escales de l'esglĂ©sia de SĂłller, el dia 27 de Maig de 1944. NomĂ©s reconec a Miquel Prim, en primer terme.
Foto: Arxiu famĂ­lia Prim.


Any 1944 (3)
Revers de la foto anterior, amb anotacions manuscrites de Miquel Prim.
Foto: Arxiu famĂ­lia Prim.


Any 1947
Cartell de la temporada 1947-1948.
SecciĂł de saxos: Josep Jordana i Xaubet (saxo tenor), Manel Morera (saxo tenor), Baldiri Sala (saxo alt) i Ricard Balcells i Boloix ["Ricardito"] (saxo alt)
SecciĂł de metall: Salvador Riera (trombĂł), Isidre Roig i Roca (trombĂł), Josep MÂȘ GumĂ  (trompeta) i Miquel Prim (trompeta)
SecciĂł de ritme: Joan Montaner (bateria), Joan Servitje (contrabaix) i AdelĂ­ Casulleras (piano).
Foto: Arxiu Jordi Mestre.


Any 1948 (1)
L'any 1948 l'orquestra experimentĂ  una transformaciĂł pel que fa a presentaciĂł i personal.
Darrere: Joan Servitje (contrabaix), I. Selva (trompeta), Miquel Prim (trompeta, en la seva darrera temporada) i Salvador Riera (trombĂł). 
Davant: Adelí Casulleras (piano), Joan Montaner (bateria), Manuel Morera (clarinet i saxo tenor, i també cantant), Isidre Roig (guitarra i trombó), Baldiri Sala (saxo tenor), Josep Jordana (saxo alt) i J. Abencó (saxo alt).
Foto: Procopi LluciĂ . Arxiu Josep Montaner.


Any 1948 (2)
Foto de la mateixa sessiĂł que l'anterior.
Darrere: Joan Servitje (contrabaix), I. Selva (trompeta), Miquel Prim (trompeta) i Salvador Riera (trombĂł). 
Davant: Adelí Casulleras (piano), Joan Montaner (bateria), Manuel Morera (clarinet i saxo tenor, i també cantant), Isidre Roig (guitarra i trombó), Baldiri Sala (saxo tenor), Josep Jordana (saxo alt) i J. Abencó (saxo alt).
Foto: Procopi LluciĂ . Arxiu Jordi Mestre.


Any 1950
Cartell aparegut al programa de la Festa Major de Salt de 1950.
Darrere: Joan Servitje (contrabaix), Josep MÂȘ Realp (trompeta), Salvador CallĂ­s (trompeta), Salvador Riera (trombĂł) i Isidre Roig (trombĂł). 
Al mig: AdelĂ­ Casulleras (piano), Baldiri Sala (saxo tenor), Josep Jordana (saxo alt) i Josep PagĂšs i Dunyac (saxo alt).
Davant: Joan Montaner (bateria) i Manuel Morera (clarinet i saxo tenor, i també cantant).
* Hi ha un magnĂ­fic llibre biogrĂ fic de Josep Mata: JOSEP MATA I BALART, MÚSIC I CERAMISTA , escrit per Jordi TomĂ s i ElĂ­as i editat per l'Ajuntament de Masquefa, l'Ajuntament de Piera i l'Obra Social de la Caixa Sabadell. D'aquest llibre n'extrec algunes de les dades d'aquesta entrada.


Any 1954
Foto promocional que sortia en un programa de festa major de 1954.
D'esquerra a dreta: Domingo TomĂ s (bateria), Josep Mata i Balart (piano i fiscorn), Eduard Mora i MonnĂ© (contrabaix), Isidre Roig i Roca (violĂ­, trombĂł i fiscorn), Baldiri Sala i Carbonell (saxo tenor, saxo alt, saxo barĂ­ton i clarinet), Josep NoguĂ© i Xirgu (trompeta), Josep MÂȘ Realp i Alemany (trompeta), Josep PagĂšs i Dunyac (saxo alt i tible), Manel Morera  i Castells (saxo alt, saxo tenor, clarinet, vocalista i contrabaix), Josep Jordana i Xaubet (bateria i saxo) i Salvador Riera i Llibre (trombĂł).
Foto: Solé.


Any 1957
Cartell de la temporada 1957-1958.
Columna esquerra: Joan Guitart (cantant, a qui podem trobar en vĂ ries orquestres d'aquest blog amb el nom de Johnny Guitart)*, Antoni Morros, Josep Valls ["SantanĂ©"] (trompeta) i DomĂšnec ["Mingo"] VerdĂș
A dalt de tot: Eduard Mora, Jordi Riba (bateria) i Josep Mata i Balart**.
Columna dreta: Isidre Roig, Josep Jordana, Josep PagĂšs i Baldiri Sala.
A destacar la frase que hi ha sota el nom de la formaciĂł: "Cobla-Orquesta 1ÂȘ CategorĂ­a con su Ăłrgano electrĂłnico"
* El seu nom complet Ă©s Joan Guitart i Basas. Nascut a MontmelĂł (VallĂšs Oriental), tĂ© un curriculum força interessant, i el trobo en el meu blog en les formacions segĂŒents:
Conjunt Londres (1951), Cobla-orquestra ArtĂ­stica del Noya, Cobla-orquestra Triunfal (1957-1959), Cobla-orquestra Amoga (1959-1960), Conjunt Harlem Group (1961), Cobla-orquestra Melodia (1962), Cobla-orquestra Costa Brava (1963-1964), Cobla-orquestra Montgrins (1968-1974) i Cobla-orquestra SensaciĂł (anys 70). Va enregistrar uns quants discos amb el segell gironĂ­ Sandiego.
** Hi ha un magnĂ­fic llibre biogrĂ fic sobre Josep Mata: JOSEP MATA I BALART, MÚSIC I CERAMISTA , escrit per Jordi TomĂ s i ElĂ­as i editat per l'Ajuntament de Masquefa, l'Ajuntament de Piera i l'Obra Social de la Caixa Sabadell. D'aquest llibre n'extrec algunes de les dades d'aquesta entrada.


Any 1958
Cartell promocional de la celebraciĂł dels seus primers vint-i-cinc anys d'existĂšncia.
La formaciĂł, de dalt a baix, Ă©s la segĂŒent:
Joan Roure i JanĂ© (trompeta i director), Josep Valls ["SantanĂ©"] (trompeta), Antoni Morros, Eduard Mora, Alfred Boronat, Josep Mata, DomĂšnec ["Mingo"] VerdĂș, Isidre Roig, Josep PagĂšs, Josep Jordana, Baldiri Sala i Joan Guitart. El representant era AdelĂ­ Casulleras.


Any 1960
Darrere: Alfred Boronat (bateria), Josep Valls ["Santané"] (trompeta), Antoni Morros (trompeta) i Jacint Planas (trompeta)
Al mig: Josep Mata (piano), Eduard Mora (contrabaix), Xxx GĂŒell (trombĂł) i Isidre Roig (trombĂł)
Davant: DomĂšnec ["Mingo"] VerdĂș (saxo tenor), Josep Jordana (saxo alt), Josep PagĂšs (saxo alt), Baldiri Sala (saxo barĂ­ton) i SimĂł Codina (saxo tenor i cantant).


Any 1962 (1)
Darrere: Josep PagÚs, Josep Térmens i Carafí, Desconegut, Jaume Costas i Feixas*, Pere Girbés i Riera, Manel Estrada i Castells i Xavier Miquel i Padró (veure la seva biografia a la pàgina 162 d'aquest enllaç)
Al mig: Tomàs Sarañana i Sentís
Davant: Josep Jordana, Eduard Mora, Xxx SĂĄnchez, Antoni Sala Obiols i Xxx CalderĂłn.
* En Jaume Costas i Feixas, de Capellades, a mĂ©s de tocar bĂ© la bateria era un bon cantant, les ranxeres eren la seva especialitat. TambĂ© tocava el flabiol. El podem veure en aquest blog a la Cobla-orquestra ArtĂ­stica del Noya (1958-1965) i Cobla-orquestra Amoga (1976-1983).


Any 1962 (2)
Revers de la postal anterior.


Anys 50-60
Aquesta foto es pot considerar excepcional, per una raĂł: Ă©s l'Ășnica on apareix, en els cartrons que aguanten les partitures, el nom de la formaciĂł en catalĂ : TRIOMFAL.
Darrere: Desconegut (3er trompeta), Desconegut (1er trompeta), Desconegut (2n trompeta), Desconegut (trombĂł), Josep Mata (1er fiscorn), Desconegut (2n fiscorn) i Eduard Mora (contrabaix)
Davant: Desconegut (flabiol), Desconegut (2n tible), Desconegut (1er tible), Baldiri Sala (1er tenor) i Desconegut (2n tenor, que no surt a la foto).


Any 1964
La temporada 1964-1965 el cantant era Josep MÂȘ GĂŒell.


Any 1966
Darrere (4): Jaume Cunilles i NoguĂ©, Gabriel Carreño i Cintas, Xavier Miquel i PadrĂł i Josep TĂ©rmens
Davant: Josep Iglesias, Antoni Sala, Josep PagĂšs, Eduard Mora, Antoni Vilaseca, Josep Granollers, Josep MÂȘ Cunilles i Compte i Josep Montaner i Torres.


Any 1967
En plena sessiĂł de ball hi tenim:
A l'esquerra el cantant enmig del trio de ritme: Jaume Cunilles (piano), Gabriel Carreño (vocalista), Josep MÂȘ Marigot (bateria) i Josep ["Pepet"] Mestre (baix)
Darrere: Antoni Sala (trompeta), Josep Térmens (trompeta), Mateu Jové i Flaquer (trompeta), Josep Granollers (trombó) i Jaume Puig i Llongueras (trombó)
Davant: Rafel Amat (saxo tenor), Josep Iglesias (saxo alt), Josep PagĂšs (saxo alt) i Josep MÂȘ Cunilles (saxo tenor).


Any 1969 (1)
D'esquerra a dreta: Jaume Planell, Jaume Puig, Jacint Planas, Gabriel Carreño, Jaume Cunilles, Ray VĂ­ctor, Mateu JovĂ©, Rafel Amat, Rufino Juncosa, Josep TĂ©rmens, Josep ("Pepet") Mestre, Josep MÂȘ Cunilles i Josep Iglesias.Any 1969 (2)
El seu nom real Ă©s Pere PapasseĂŻt, i quan l'any 1971 va anar a la Cobla-orquestra Costa Brava va adoptar el nom artĂ­stic de Tony Martin.


Any 1972
Postal de la temporda 1972-1973.
Darrere, a l'esquerra (3): Antoni Chirac (trompeta i violĂ­), Joan ["Nino"] Rota i Ros (cantant) i Salvador Santamans (trompeta)
Darrere, a la dreta (3): Jaume Puig (trombĂł), Jaume Planell (trombĂł) i Jaume Cunilles (piano i director)
Davant (7): Josep ["Pepet"] Mestre (guitarra baixa), Xxx Busquets (saxo), Josep TĂ©rmens (trompeta), Josep MÂȘ Cunilles (saxo), Josep Llobet (saxo), Gabriel Carreño (bateria) i Rafel Amat (saxo).
Foto: Arxiu Jordi Mestre.


Any 1973 (1)
La temporada 1973-1974 portaven la cantant Mary Pili.
Foto: Arxiu Pere Costas i Feixas.


Any 1973 (2)
Anvers de la postal anterior.
Foto: Arxiu Pere Costas i Feixas.


Any 1979
TĂ­pica foto promocional dels anys 70, tots estĂ tics, una mica seriosos, mirant a cĂ mera (excepte el pianista i la vocalista), colors dels vestits moderns, guitarra elĂšctrica, dos vocalistes ... dels anys 70, vaja !
Darrere: Jaume Puig, Salvador Santamans, Juan Diego Granados, Joan Viladomat, Ricard Balcells i Boloix ["Ricardito"], Josep Botifoll, Vicenç Machacón i Josep Padrós
Davant: Josep Mata, Rafel Barquet, Rossy, Josep Aymí, Gabriel Carreño i Josep Parera i Sabater ("el Torroner").


Any 1988
A l'antiga estaciĂł de tren d'Igualada. D'esquerra a dreta:
Josep Mata (piano), Salvador Santamans (trompeta), Jordi CohĂ­ (trompeta), Salvador Miquel (trompeta), Jaume Puig (trombĂł), Gabriel Carreño (bateria), Ricard Balcells ["Ricardito"] (saxo alt), Josep Botifoll (saxo alt), Vicenç MachacĂłn (clarinet), Josep PadrĂłs (saxo tenor) i Josep Parera (baix) ["el Torroner"].
Foto cedida per Josep Mata i GrĂ­fol.

9 comentaris:

 1. AnĂłnimo27/3/15 1:38

  on es pot comprar el llibre d'en Jordi TomĂ s?

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola: crec que t'hauràs d'adreçar a l'Ajuntament de Masquefa, l'Ajuntament de Piera o l'Obra Social de la Caixa Sabadell.

   Elimina
 2. AnĂłnimo4/7/16 2:16

  Excel·lent recopilatori. Felicitats, em dic Joan Balcells i segueixo la pista de totes les vicissituds i obra de gent amb el nou cognom. En aquest cas el component de l'orquestra Ricard Balcells. GrĂ cies per l'excel·lent informaciĂł

  ResponElimina
 3. Eusebi corbella era el germa del meu avi tocaba jazz i amb l orquestra triumfal al 38-39-40 no se ven be cuant temps despres va anar a bremen a viure

  ResponElimina
 4. Com podrĂ s veure, sur a la foto de 1941

  ResponElimina
 5. Moltissimes grĂ cies per aquest recull. L'Adeli Casulleras era el germĂ  del meu avi, i jo el recordo molt!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

   Elimina
 6. Molt bé, Liliana. Si m'escrius a jlm_54@hotmail.com t'ensenyaré més llocs on surt el teu oncle-avi

  ResponElimina
 7. AnĂČnim11/1/21 0:06

  Excel·lent treball. Felicitats i bon 2021,
  David CastellĂ  Espinet

  ResponElimina

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!