T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dilluns, 18 de juny del 2012

CAMPRODON

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1926
Cobla-orquestra de Camprodon, formada més o menys als voltants de 1926.
Identifico alguns components, encara només en formació de Cobla:
Darrere: "Siset", Francesc Roca, ValentĂ­ Planesas i Boyer, Xxx BardĂ­ i Desconegut
Davant: "Pitu de Can Net", Pere Busquets i JuncĂ , Pere Magret i Alsina ("Peret")*, Pere Quer i Oliveras i Joan Magret i Alsina
* Podem veure a Pere Magret tocant el primer tible amb la Cobla-orquestra Barcelona, en les fotos de 1930 i 1932, i com a fundador de la Cobla-orquestra Maravella l'any 1951.


Any 1927
Dues versions de la mateixa foto.
Darrere: "Siset", Francesc Roca, ValentĂ­ Planesas, Arcadi ("Cayo") JuncĂ , Joan Busquets (i JuncĂ ?) i Josep Rigat ("Pitu Moliner")
Davant: "Pitu de Can Net", Pere Busquets, Pere Magret ("Peret"), Pere Quer i Joan Magret.
Segona foto: Col·lecciĂł de Jordi Mestres


Any 1928
Durant aquest any la formaciĂł va prendre, per un temps que no puc determinar, el nom de CanigĂł, sota l'impuls i direcciĂł d'en Pere Quer, el qual ja no surt a la foto doncs va morir aquell mateix 1928 a l'edat de 36 anys.
Darrere: Desconegut (podria ser Josep Guisset i Comamala), "Siset", Desconegut, Desconegut i Josep Rigat ("Pitu Moliner")
Davant: Desconegut, Arcadi ("Cayo") JuncĂ , Desconegut, Pere Busquets i Desconegut.
La identitat dels mĂșsics i altres detalls d'aquesta entrada sĂłn dades que em passa en Joan Descamps.


Any 1956
Cercavila acompanyant el penĂł de la "Sociedad Coral Camprodonense" (fundada l'any 1901)
En Joan Descamps m'aporta la identificaciĂł dels mĂșsics:
Davant, d'esquerra a dreta: Tomeu PlujĂ  ["Tomeu de cal OdĂłn"] (flabiol), Pere JuncĂ  i Saura ["Pere Pau d'Abella"] (2n tible), Tomeu JuncĂ  ["Tomeu Batllaure"] (1er tible), Arcadi ["Cayo"] JuncĂ  (1er tenor) i Francesc Roca (2n tenor)
Darrere, d'esquerra a dreta, tres fiscorns: Jaume Quer*, Francesc Pujol ["Cisquet"] i Josep MÂȘ Descamps i Mallarach (en el seu primer any a la formaciĂł).
* El seu pare, Pere Quer i Oliveras, havia estat tambĂ© membre d'aquesta formaciĂł, veure foto de 1926.


Any 1958
Foto-composiciĂł de la Cobla-orquestra Camprodon, amb el Gran Hotel Rigat al fons.
Columna esquerra:
A dalt de tot, d'esquerra a dreta: Josep Roca i Climent JuncĂ  [trompetes]; i seguint cap avall: Josep MÂȘ Descamps [trombĂł], Francesc Roca [trompeta] i Josep Rigat ("Pitu Moliner") [contrabaix]
Columna dreta:
A dalt de tot, d'esquerra a dreta: Francesc Pujol ("Cisquet") [acordiĂł i director], Tomeu JuncĂ  ("Tomeu Batllaure") [saxo]; i seguint cap avall: Pere JuncĂ  ("Pere Pau d'Abella") [saxo], Arcadi ("Cayo") JuncĂ  [saxo]; i a baix de tot, de dreta a esquerra: Josep Casas i Silva ("MachĂ­n") [cantant] i Jaume Quer [bateria].
Encara que hi havia varis mĂșsics amb el cognom JuncĂ , nomĂ©s dos eren parents, concretament els germans Tomeu i Arcadi.


Any 1960
En plena sessiĂł de ball, a Ger. Si em concentro bĂ©, puc escoltar un bolero cantat per en Josep Casas i Silva ("MachĂ­n") en un micrĂČfon de "carxofa" (a la dreta de l'imatge), amb la percussiĂł dels dos germans Descamps: en Joan (amb qui he coincidit uns quants anys, fins a la seva jubilaciĂł, a la Cobla La Principal d'Olot, on tocava el tible) i en Josep Maria (drets tots dos al fons de la imatge) donant un aire cubĂ  a la melodia que acompanyen l'acordiĂł, el contrabaix i la secciĂł de vents, tots ells amplificats per un sol micrĂČfon. Unes bombetes, unes banderetes penjant del sostre, un parell d'espectadors mirant a cĂ mera, un nen mirant embadalit els mĂșsics ... mĂ©s autĂšntic, impossible!
Darrere: Josep Rigat ("Pitu Moliner") [contrabaix], Jaume Quer [bateria], Joan Descamps i Mallarach [percussiĂł], Climent JuncĂ  [trompeta], Josep Roca [trompeta] i Josep MÂȘ Descamps i Mallarach [percussiĂł]
Davant: Tomeu JuncĂ  ("Tomeu Batllaure") [saxo], Pere JuncĂ  ("Pere Pau d'Abella") [saxo], Arcadi ("Cayo") JuncĂ  [saxo], Francesc Roca [saxo], Francesc Pujol ("Cisquet") [acordiĂł i director] i Josep Casas i Silva ("MachĂ­n") [cantant].


Anys 60 (1)
En aquesta foto els podem veure en una sessiĂł de Ball, actuant amb les pancartes de l'Orquestra amb la que devien alternar aquell dia, que era la coneguda Orquesta de Jaime Miralles , de força prestigi en aquells moments.
Darrere: Josep Rigat ("Pitu Moliner") [contrabaix], Josep Roca [trompeta], Climent JuncĂ  [trompeta] i Josep MÂȘ Descamps [trombĂł]
Davant: Jaume Quer [bateria], Francesc Pujol ("Cisquet") [piano], Josep Casas ("MachĂ­n") [cantant], Francesc Roca [saxo], Pere JuncĂ  ("Pere Pau d'Abella") [saxo] i Arcadi ("Cayo") JuncĂ  [saxo]. No surt a la foto, perĂČ tambĂ© hi era, un altre saxo, en Tomeu JuncĂ  ("Tomeu Batllaure").


Anys 60 (2)
Al Santuari de Falgars (La Pobla de Lillet), tancats a darrere la reixa d'un balcĂł.
Darrere: Climent JuncĂ , Joan Descamps, Josep Casas ("MachĂ­n"), Josep MÂȘ Descamps (amb una forma particular d'aguantar l'instrument mentre toca, que conserva encara avui dia), Francesc Pujol ("Cisquet") i Josep Rigat ("Pitu Moliner")
Davant: Jaume Quer, Tomeu JuncĂ  ("Tomeu Batllaure"), Pere JuncĂ  ("Pere Pau d'Abella"), Arcadi ("Cayo") JuncĂ ,  i Francesc Roca (el qual, tal com faria en Joan Descamps un temps desprĂ©s, havia passat de tocar la trompeta a tocar la tenora, clarinet i saxĂČfon, tot i haver perdut en un accident dos dits de la mĂ  esquerra).


Any 1976
Tocant a Cadaqués, el 14 d'Agost de 1976, en l'homenatge que es feia aquell dia a Carles Rahola.
Darrere: Joan Puigmal, Climent JuncĂ , LaureĂ  Buixeda, Josep Casas ("MachĂ­n"), Josep MÂȘ Descamps, Francec Pujol i NarcĂ­s Bosch i Sot ("Siset de TortellĂ ")
Davant: Jaume Quer, Joan MasardĂł i Bonada, Pere JuncĂ , Joan Descamps i Francesc Roca ("Cisquet").
Foto: Joaquim Curbet i Hereu. Ajuntament de Girona. CRDI.


Any 1979
Ermita del Remei, a Camprodon.
Darrere (no surten els trompetes): Josep Casas ("MachĂ­n"), Josep MÂȘ Descamps, Manel ("Manolo") Garcia [bolo], i Francesc ("Cisquet") Bardulet
Davant: LaureĂ  Buixeda i SolĂ , Josep Fajula i Casas ("el sastre de CampdevĂ nol"), LluĂ­s Coll, Joan Descamps i Josep Navarro i Zafra (tenora, amb qui desde 2003 comparteixo escenari -ell primer tenor i jo segon- a la Cobla La Principal d'Olot).
Foto: Arxiu Nuri Mont del Val i Fajula.


Any 1980
Foto promocional de la cobla.
D'esquerra a dreta, i de dalt a baix: Josep Busquets (flabiol), LluĂ­s Coll (tible), Joan Puigmal (trompeta), Josep Navarro, Francesc Pujol ["Cisquet"] (fiscorn i director), Climent JuncĂ  (trompeta), LaureĂ  Buixeda (trompeta), Josep MÂȘ Descamps (fiscorn), Joan MasardĂł (tible), NarcĂ­s Bosch ["Siset de TortellĂ "] (contrabaix), Joan Descamps (tenora, instrument que havia agafat en lloc de la trompeta; desprĂ©s tocaria el tible a la Cobla Foment de la Sardana i fins a la seva jubilaciĂł vam ser companys a la Cobla La Principal d'Olot) i Josep Casas ["MachĂ­n"] (trombĂł i cantant).


Any 1981
Tocant a Camprodon, al costat del Monument a Isaac AlbĂšniz .
Darrere: Climent JuncĂ , Joan Puigmal, Josep Casas ("MachĂ­n"), Josep MÂȘ Descamps, Manel ("Manolo") Garcia, que anava de bolo, i Francesc ("Cisquet") Bardulet
Davant: LaureĂ  Buixeda, Joan MasardĂł, Joan Descamps, Josep Navarro i Josep Fajula ("el sastre de CampdevĂ nol").


Any 1982 (1)
Actuant a la Festa Major de Castellfollit de la Roca en una trobada entre els Capgrossos d'aquesta vila i part de la farĂ ndula olotina, concretament el Conill i el Drac.
Darrere: Joan Puigmal, Climent JuncĂ , Josep Casas ("MachĂ­n"), Josep MÂȘ Descamps i Francesc ("Cisquet") Pujol
Davant: LaureĂ  Buixeda, Josep Fajula ("el sastre de CampdevĂ nol"), Joan MasardĂł, Joan Descamps, Josep Navarro i Francesc ("Cisquet") Bardulet.
Fotos: Leandre VilĂ . Arxiu de l'autor.


Any 1982 (1)
Actuant a Rastatt, Selva Negra, Alemanya.
Darrere: Climent JuncĂ , Joan Puigmal, Josep Casas ("MachĂ­n"), Josep MÂȘ Descamps, Francesc ("Cisquet") Pujol i Francesc ("Cisquet") Bardulet
Davant: LaureĂ  Buixeda, Joan MasardĂł, Joan Descamps, Josep Navarro i Josep Fajula ("el sastre de CampdevĂ nol").
Foto: Arxiu Nuri Mont del Val i Fajula.


Any 1982 (2)
Mateixa actuaciĂł que la foto anterior, a Alemanya.
Darrere: Els dos trompetes no surten, suposo que eren Climent JuncĂ  i Joan Puigmal), Josep Casas ("MachĂ­n"), Josep MÂȘ Descamps, Francesc ("Cisquet") Ba i Francesc ("Cisquet") Bardulet
Davant: LaureĂ  Buixeda, Joan MasardĂł, Joan Descamps, Josep Navarro i Josep Fajula ("el sastre de CampdevĂ nol").
Foto: Arxiu Nuri Mont del Val i Fajula.


Any 1983

AudiciĂł al Port de la Selva, el divendres dia 24 de Juny de 1983.
Darrere: Joan Puigmal, Climent JuncĂ , Josep Casas ("MachĂ­n"), Josep MÂȘ Descamps, Francesc ("Cisquet") Pujol i Josep Joli i Blanch [bolo]
Davant: LaureĂ  Buixeda, Joan MasardĂł, Joan Descamps, Josep Navarro i Josep Fajula ("el sastre de CampdevĂ nol").
Foto: Arxiu Isidre Corominas.

1 comentari:

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!