T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

dilluns, 4 de juny de 2012

SALLENT

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


1949 (1)
Aquesta Cobla-orquestra de Sallent, fundada per Jaume Riu i Ristol l'any 1945 amb el nom de Cobla-orquestra Werner, ja que procedia del Quintet Werner; dos anys desprĂ©s van canviar el nom pel de Cobla-orquestra Sallent, restant actius fins l'any 1959.
La foto procedeix, com moltes d'aquest blog, de l'Arxiu de l'Eduard Boada, i els noms dels components venen donats per Ignasi Muntada.
Darrere: Ramon Viladomiu i Colomer, Marià Riu i Castellà, Josep Codina i Casas, Josep Tarrés i Noguera, Joan Riu i Ristol i Andreu Peralba i Codina
Davant: Jaume Riu i Ristol, Joan Peralba i Codina, DomĂšnec TomĂ s i Planas, Pau Coit i CastellĂł ("Pauet") i Enric Relat i Prat.


1949 (2)
Tarja de l'Ăšpoca.


Anys 40
La diferĂšncia entre aquest cartell i el segĂŒent Ă©s que en un hi apareix el nom de Jaume Riu i a l'altre no ...

1950 (aprox)
Comptava en les seves files amb un noi virtuós del violí com era DomÚnec Tomàs i Bayona, (fill d'en DomÚnec Tomàs i Planas, component també de la Cobla-orquestra Sallent), que arribaria a ser concertino de la Orquesta Nacional de España.
Observa la imposiciĂł que se'ns feia de l'idioma ... Jo mateix, a l'escola, mai vaig llegir ni un borrall en catalĂ . PerĂČ aquest seria tema per un altre blog, no?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!