T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

divendres, 29 de gener del 2021

SELVATANA (Des de 1961 fins a l'actualitat)

 

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


NOTA:
PER VEURE LA PRIMER ÈPOCA
(1913 - 1960)
CLICA  AQUÍ

Any 1961 (1)
Cartell de la temporada 1961-1962. En el propi cartell no hi posen l'any, segurament preveien fer-lo servir mĂ©s d'una temporada, perĂČ el DepĂłsito Legal Ă©s de 1961. Van fer servir la mateixa foto de 1958, canviant alguns components.
Foto: Barber. Biblioteca PĂșblica Carles Rahola.


Any 1961 (2)
Detall de la fotografia que surt al cartell.
Veient aquesta foto, com en moltes d'altres, ens podem fer cĂ rrec de com sonava una Orquestra de Ball als anys 60 (i abans): piano acĂșstic (que proporcionava la ComissiĂł de Festes o l'Ajuntament del lloc on anaven a tocar), contrabaix, bateria, secciĂł de saxos, secciĂł de trompetes i trombons i un vocalista. Un micrĂČfon pel vocalista i un o dos d'ambient per a la resta de l'Orquestra ... Crec que si a alguna formaciĂł actual se li acut de tornar-ho a fer aixĂ­, potser triomfarĂ . I si prescindeixen dels micros totalment i el vocalista canta amb un embut, ja seria per nota !
A la part central: Josep Albertí (piano), Enric Alemany i Cané (trompeta), Delfí Suñer (contrabaix) i Víctor de Alba (cantant; el seu nom real era Víctor Mas [i Torres?])
Formant un arc, d'esquerra a dreta: Josep Mercader (trombĂł), Modest Puig (trombĂł), Albert Teixidor (trompeta), Manel Comadevall (trompeta), Abelard Comalada (bateria), Josep MÂȘ Ferrer, Marcel Rahola, Josep Mir, Francesc ("Paco") Cadanet i Francesc Cortada.
Foto: Barber. Biblioteca PĂșblica Carles Rahola.


Any 1961 (3)

VĂ­ctor de Alba es deia en realitat VĂ­ctor Mas, i va estar una temporada amb la Selvatana, substituint LluĂ­s Heras. No tinc clar si era de Sant Feliu de GuĂ­xols o de Barcelona, i sembla que tambĂ© va anar als Montgrins.
Veig a internet que l'any 1961 la Selvatana va gravar un EP (vinil amb 4 cançons) pel segell ArlequĂ­n, amb aquest cantant. Els temes eren: Mambo en el ruedo, Luz-Mari, Muñeca de ParĂ­s i Manto gris.
Em consta que al menys un dels temes, Mambo en el ruedo, era de Manuel Cano i GarcĂ­a.
Fotos: 
1) Arxiu Joan Serra i SaĂșn, que comenta que la dedicatĂČria era per a la seva germana MÂȘ Rosa.


Any 1961 (4)

Durant la Festa Major de Puigverd de Lleida era habitual que l'orquestra jugués un partit amb gent del poble.
Drets: Enric Alemany, Albert Teixidor, Josep Mercader, Abelard Comalada, Manel Comadevall, Marcel Rahola i un veĂ­ del poble
Ajupits: Víctor de Alba, Francesc Cortada, Emili Mascort (xofer), Enric Ribelles i Seró (exjugador del Barça, i en aquells moments del Valencia F.C., feia d'àrbitre), Francesc ["Paco"] Cadanet, un veí del poble i Delfí Suñer.


Any 1963
Retrat del cantant Josep Casas i Torrent.
DesprĂ©s de LluĂ­s Heras (cantant durant les temporades 1959-60, 1960-61) i VĂ­ctor (1961-62 i 1962-63), la temporada 1963-64 va ser Josep Casas qui va ocupar aquesta plaça. L'any 1964 va guanyar la VIÂȘ ediciĂł del Festival de Benidorm; si vas a aquest enllaç podrĂ s veure un resum del Festival, amb un fragment inclĂłs de la cançó guanyadora, Eternidad.


Any 1964 (1)
Retrat de la secció de metall, fet a Roses per Carnaval, el dia 11 de Febrer de 1964, final de la temporada 1963-1964. Segons m'explica ell mateix (Setembre de 2019), aquest va ser el comiat d'en Josep Mercader, que se'n anava al Conjunt Los Supers, on poc temps després es retrobaria amb en Manel Comadevall.
D'esquerra a dreta: Josep Mercader, Robert Bosch ("Pacheco"), Albert Teixidor, Manel Comadevall i Modest Puig.
CuriĂłs el rĂštol:

SOCIO:
                              RESPETA ESTE LOCAL.
                            ES TUYO.
                                                     LA JUNTA
Foto: Arxiu Josep Mercader.


Any 1964 (2)
Nova temporada, amb alguns nous components.
A dalt: Abelard Comalada, Albert Teixidor, Robert Bosch ("Pacheco") i Manel Comadevall
Al mig: Delfí Suñer, Teodor ("Teo") Parella (substitut de Josep Mercader) i Surroca i Modest Puig
A baix: Francesc Mas i Pons (guitarra i vocalista, substitut de Josep Casas), Pere FontĂ s i Puig* (en el seu primer any com a pianista i director, plaça que mantindria durant 30 anys), Francesc Cortada, Francesc ("Paco") Cadanet, Marcel Rahola, Josep Mir i Josep MÂȘ Ferrer.
* En Pere FontĂ s va ser el mestre amb qui vaig cursar tot el Solfeig, erem veĂŻns, a Amer, i tenia una paciĂšncia de sant. Sempre li he estat agraĂŻt pels valors musicals (i alguns no musicals) que em va inculcar, i vam ser amics fins a la seva sobtada mort l'any 2002.


Any 1964 (3)

El cantant i guitarrista Francesc Mas i Pons.


Any 1964 (4)
Tocant una sardana de lluĂŻment de trompeta al pati del Casal MariĂ , d'Olot.
Darrere (no es veu bĂ© tots els mĂșsics, els dedueixo per la foto anterior): Robert Bosch ("Pacheco"), Manel Comadevall [dret, obligant], Albert Teixidor, Abelard Comalada, Teodor ("Teo") Parella i Modest Puig. Sembla que en Pere FontĂ s no hi era (en aquella Ăšpoca tocava el trombĂł a la Cobla)
Davant: Francesc Cortada, Francesc ("Paco") Cadanet, Josep MÂȘ Ferrer, Josep Mir, Marcel Rahola i DelfĂ­ Suñer.


Any 1964 (5)
Tot i que no va estar-hi de plantilla, el cantant Johnny Guitart* (em resisteixo a escriure-ho malament -Jhonny-, tal com es feia aleshores, imagino que per pur desconeixement de l'anglĂšs) va enregistrar aquest EP amb la Selvatana, l'any 1964, pel segell discogrĂ fic gironĂ­ Sandiego, que tenia el mĂșsic Jaume Cristau i Brunet.
* El seu nom era Joan Guitart i Basas. Nascut a MontmelĂł (VallĂšs Oriental), tĂ© un currĂ­culum força interessant, i el trobo en el meu blog en les formacions segĂŒents:
Conjunt Londres (1951), Cobla-orquestra ArtĂ­stica del Noya, Cobla-orquestra Triunfal (1957-1959), Cobla-orquestra Amoga (1959-1960), Conjunt Harlem Group (1961), Cobla-orquestra Melodia (1962), Cobla-orquestra Costa Brava (1963-1964), Cobla-orquestra Montgrins (1968) i Cobla-orquestra SensaciĂł (anys 70). Va enregistrar uns quants discos amb el segell gironĂ­ Sandiego.


Any 1965 (1)
Joan FalomĂ­ i Pujals, cantant durant la temporada 1965-1966.
Foto: Bañón (Manresa). Arxiu Família Falomí Boixeda.


Any 1965 (2)
Una foto publicitària més de Joan Falomí.
Foto: Valls. Arxiu FamĂ­lia FalomĂ­ Boixeda.


Any 1965 (3)
Un primer pla de Joan FalomĂ­.
Darrere: Abelard Comalada (bateria), Pere Parés i Clarà ["Pere Zai"] (trompeta) i Francesc Cortada (saxo tenor). L'altre trompeta, darrere en Francesc, no sé qui és.
Foto: Arxiu FamĂ­lia FalomĂ­ Boixeda.


Any 1967 (1)
Darrere, drets: Ramon Santisteve i Solano ("Santi"), Santiago Rovira, Josep Mir, Teodor ("Teo") Parella, Pere Fontàs, Modest Puig, Pere Parés i Clarà ("Pere Zai") i Robert Bosch ("Pacheco")
Al mig: Albert Monjó (cantant) i Delfí Suñer
Asseguts: Josep MÂȘ Ferrer, Francesc Cortada i Marcel Rahola.


Any 1967 (2)
Tocant sardanes al meu poble, Amer, segurament per la Festa Major, i concretament el dia 16 d'Agost.
Darrere: Robert Bosch ("Pacheco"), Santiago Rovira, Pere Parés ("Pere Zai"), Pere Fontàs, Ramon Santisteve ("Santi"), Teodor ("Teo") Parella i Modest Puig
Davant: Francesc Cortada, Albert MonjĂł, Josep MÂȘ Ferrer, Josep Mir, Marcel Rahola i DelfĂ­ Suñer.


Any 1968 (1)
Foto promocional, feta a casa d'en Pere FontĂ s, segurament per la seva esposa, Paquita Mitjanas, que aleshores era fotĂČgrafa a Amer, treball que hauria heretat del pare d'en Pere, en Joan FontĂ s i Riera ("Marxant"), que a mĂ©s de mĂșsic tenia aquest altre ofici.
Drets: Josep MÂȘ Ferrer, Teodor ("Teo") Parella, Joan ParĂ©s i ClarĂ  ("Joan Zai") [debutant], DelfĂ­ Suñer, Marcel Rahola, Robert Bosch ("Pacheco"), Modest Puig i Santiago Rovira
Asseguts, en segon terme: Josep Mir, Francesc Cortada, Pere Parés ("Pere Zai") i Ramon Santisteve ("Santi")
En primer terme: Pere Fontàs i Enric Dalmau i Salamaña.


Any 1968 (2)
Postal autografiada del cantant Enric Dalmau i Salamaña.


Any 1968 (3)
Mateixos components que en la foto anterior; en Joan Parés em comentava, quan em va deixar aquesta foto, que estaven tocant una sardana de lluïment per a tenora i tible del compositor Jaume Roca i Delpech.
A davant es distingeix clarament el quintet de fusta: Francesc Cortada, Josep MÂȘ Ferrer, Joan ParĂ©s ("Joan Zai"), Josep Mir i Marcel Rahola.


Any 1968 (4)
Tocant durant la inauguraciĂł de l'Estadi Municipal de Banyoles, el 25 d'Octubre de 1968.
Darrere: Robert Bosch ("Pacheco"), Santiago Rovira, Pere Parés ("Pere Zai"), Pere Fontàs, Ramon Santisteve ("Santi"), Teodor ("Teo") Parella i Modest Puig
Davant: Francesc Cortada, Josep MÂȘ Ferrer, Joan ParĂ©s ("Joan Zai"), Josep Mir, Marcel Rahola i DelfĂ­ Suñer.
Foto: NarcĂ­s Sans i Prats. CRDI, Ajuntament de Girona.


Any 1968 (5)
Mateix esdeveniment que la foto anterior.
Darrere: Robert Bosch ("Pacheco"), Santiago Rovira, Pere Parés ("Pere Zai"), Pere Fontàs, Ramon Santisteve ("Santi"), Teodor ("Teo") Parella i Modest Puig
Davant: Francesc Cortada, Josep MÂȘ Ferrer, Joan ParĂ©s ("Joan Zai"), Josep Mir, Marcel Rahola i DelfĂ­ Suñer.
Foto: NarcĂ­s Sans i Prats. CRDI, Ajuntament de Girona.


Any 1969 (1)
Fotografiats a davant del Castell de Peralada.
Drets: Teodor ("Teo") Parella, Llorenç SabatĂ©, Arnau Machuca, Josep MÂȘ Ferrer, Joan ParĂ©s ("Joan Zai"), Josep Mir, Marcel Rahola, Robert Bosch ("Pacheco") i Pere FontĂ s
Asseguts: Francesc Cortada, Pere Parés ("Pere Zai"), Enric Dalmau, Delfí Suñer i Modest Puig.


Any 1969 (2)
A l'Aplec d'AnglĂšs, el dia de l'estrena de la sardana L'amic Homar, de Francesc Mas i Ros.
Darrere: Josep MÂȘ Ferrer, Joan ParĂ©s ("Joan Zai"), Francesc Mas Ros, Josep MÂȘ Homar i Serra, Modest Puig, Josep Mir, Llorenç SabatĂ©, Pere ParĂ©s ("Pere Zai") i Robert Bosch ("Pacheco")
Davant: Delfí Suñer, Teodor ("Teo") Parella, Francesc Cortada, Marcel Rahola i Pere Fontàs.


Any 1970 (1) = Ball
En primer terme, acompanyant al cantant, tres mĂșsics que tenien bona veu: Llorenç SabatĂ©, Raimon Sabater i Sureda i Teodor ("Teo") Parella.
Darrere, a l'esquerra, Roc Marco i Blanch (amb qui vaig tocar 15 anys a la Cobla-orquestra AtlĂ ntida), Francesc Cortada, Marcel Rahola (en Josep Mir no surt a la foto, perĂČ segurament hi era tambĂ©); DelfĂ­ Suñer al baix, Arnau Machuca a la bateria, Modest Puig al trombĂł i els dos trompetes: Robert Bosch ("Pacheco") i Joaquim Coma i Parcet. Darrere del cantant, Enric Dalmau, en Pere FontĂ s al piano.


Any 1970 (2) = Postal 
Darrere: Delfí Suñer i Arnau Machuca
Davant: Roc Marco, Francesc Cortada, Marcel Rahola, Raimon Sabater, Josep Mir, Pere Fontàs, Enric Dalmau, Modest Puig, Teodor ("Teo") Parella, Llorenç Sabaté, Robert Bosch ("Pacheco") i Joaquim Coma.


Any 1970 (3) = Aplec 
En Roc Marco agafant aire, al costat d'en Francesc Cortada, concentrat en el flabiol; en Joaquim Coma fent uns compassos d'espera, i un munt de gent enregistrant ! AMBIENT D'APLEC, SI SENYOR !


Any 1970 (4) = AudiciĂł 
Els dos tenors canten, en DelfĂ­ Sunyer reposa, els tibles a veure-les venir, el metall es prepara ...


Any 1970 (5) = AudiciĂł 
Un primer pla dels dos tiblaires, Roc Marco i Raimon Sabater.


Any 1970 (6) = Serenata 
En DelfĂ­ Suñer riu, un nen aguanta la partitura per el flauta, en Marcel Rahola, seguit a la dreta per Francesc Cortada, Roc Marco i Joaquim Coma. El director no sembla de la Selvatana, podria ser un mĂșsic local, ves a saber ...


Any 1970 (7) = Ball 
Fent ball a Can Xampinya, per la Festa Major de Banyoles; l'escenari es trobava força enlairat respecte al pĂșblic de la pista !
A dalt, el trio de ritme: Pere Fontàs, Arnau Machuca i Delfí Suñer
Al mig: Roc Marco, Francesc Cortada, Marcel Rahola, Raimon Sabater, Josep Mir, Joaquim Coma, Teodor ("Teo") Parella, Llorenç Sabaté i Robert Bosch ("Pacheco").
Davant: Enric Dalmau.


Any 1970 (8)
Tocant sardanes a Llagostera.
Darrere: Robert Bosch ("Pacheco"), Llorenç Sabaté, Joaquim Coma, Pere Fontàs, Teodor ("Teo") Parella i Modest Puig
Davant: Francesc Cortada, Roc Marco, Raimon Sabater, Josep Mir, Marcel Rahola i Delfí Suñer.
Foto: Montserrat Juvanteny.


Any 1971 (1) 
Darrere: Robert Bosch ("Pacheco"), Llorenç Sabaté i Joaquim Coma, trompetes; Pere Fontàs i Lluís Font i Mainegre, trombons; Teodor ("Teo") Parella i Modest Puig, fiscorns
Davant: Francesc Cortada, flabiol; Roc Marco i Raimon Sabater, tibles; Josep Mir i Marcel Rahola, tenores; i Delfí Suñer, contrabaix.


Any 1971 (2
Una foto més en el mateix escenari que l'anterior.
Darrere: Robert Bosch ("Pacheco"), Llorenç Sabaté, Joaquim Coma, Pere Fontàs, Lluís Font, Teodor ("Teo") Parella i Modest Puig
Davant: Francesc Cortada, Roc Marco, Raimon Sabater, Josep Mir, Marcel Rahola i Delfí Suñer.
Foto: A.C.A.E. (Arxiu Montserrat Mauné - Javier Gironella).


Any 1971 (3
Fent Ball a Can Xampinya (Banyoles).
Darrere: Pere Fontàs, Lluís Font i Delfí Suñer
Davant: Roc Marco, Francesc Cortada, Marcel Rahola, Raimon Sabater, la campana del saxo baríton d'en Josep Mir, Enric Dalmau (cantant), Modest Puig, Teodor ("Teo") Parella, Llorenç Sabaté i Joaquim Coma.


Any 1972 
Darrere: Robert Bosch ("Pacheco"), Llorenç Sabaté, Joaquim Coma, Pere Fontàs, Teodor ("Teo") Parella i Modest Puig
Davant: Francesc Cortada, Roc Marco, Raimon Sabater, Josep Mir, Marcel Rahola i Delfí Suñer.


Any 1973 
Darrere: Roc Marco, Modest Puig, Francesc Esparch i Moré i Teodor ("Teo") Parella
Al mig: Llorenç Sabaté, Robert Bosch ("Pacheco"), Joaquim Coma, Delfí Suñer, Josep Mir, Raimon Sabater i Pere Fontàs
Davant: Enric Dalmau, Marcel Rahola i Francesc Cortada.


Any 1976
El diumenge dia 7 de Novembre de 1976 va tenir lloc al Palau de la MĂșsica Catalana la proclamaciĂł dels Premis Joaquim Serra, en un concert anomenat Festa de la Sardana, patrocinat i organitzat per RĂ dio Nacional d'Espanya, amb la col·laboraciĂł de l'AgrupaciĂł Cultural FolclĂČrica de Barcelona. Hi van participar la Cobla La Principal de la Bisbal, la Cobla Selvatana i l'OrfeĂł Gracienc, dirigits tots pel mestre Antoni PĂ©rez i SimĂł.Darrere: Robert Bosch ("Pacheco"), Llorenç SabatĂ©, Modest Puig (que va convenir amb en Pere FontĂ s intercanviar instrument en la formaciĂł de Cobla), Teodor ("Teo") Parella i Pere FontĂ s
Davant: Francesc Cortada, Roc Marco, Raimon Sabater, Josep Mir, Marcel Rahola i Joan Xandrich i Bagué.
Foto: Eduard Olivella i Falp. Arxiu Municipal de Barcelona
.


Any 1977 (1
Darrere: Robert Bosch ("Pacheco"), Antolín Cardoner i Tubert ("Tolín"), Joaquim Coma, Modest Puig, Francesc ("Xicu") Esparch i Moré, Teodor ("Teo") Parella i Pere Fontàs
Davant: Francesc Cortada, Francesc ("Paco") Cadanet i Matas, Raimon Sabater, Josep Mir, Marcel Rahola i Joan Xandrich.


Any 1977 (2
Els mateixos mĂșsics de la foto anterior, i al centre, vestit diferent, el cantant, Jordi Garanger.


Any 1977 (3
Aplec de Cerdanyola, 1977. En Josep Mir no hi era, possiblement estĂ©s malalt. En TolĂ­n, obligant amb la trompeta. L'alineaciĂł devia ser la segĂŒent:
Darrere: Robert Bosch ("Pacheco"), Antolín Cardoner ("Tolín"), Joaquim Coma, Modest Puig, Francesc ("Xicu") Esparch i Moré, Teodor ("Teo") Parella i Pere Fontàs
Davant: Francesc Cortada, Francesc ("Paco") Cadanet, Raimon Sabater, Ramon Pla i Pla [bolo], Marcel Rahola i Joan Xandrich.


Any 1977 (4
Joan Xandrich, Marcel Rahola i Teodor ("Teo") Parella fent-la petar al voltant d'unes particel·les, durant l'Aplec de Calella de 1977.
Foto: Josep MÂȘ Colomer i Mir.


Any 1977 (5
Tocant a l'Aplec de Banyoles.
Darrere: Robert Bosch ("Pacheco"), AntolĂ­n Cardoner ("TolĂ­n"), Joaquim Coma, (en Modest Puig no hi surt, probablement en aquella sardana no tocava, doncs feien dos trombons, o potser no hi va anar), Francesc ("Xicu") Esparch, Teodor ("Teo") Parella i Pere FontĂ s
Davant: Francesc Cortada, Francesc ("Paco") Cadanet, Raimon Sabater, Josep Mir, Marcel Rahola i Joan Xandrich.
Foto: Jaume Nonell.


Any 1978 (1)

Retratats durant una sessiĂł de Ball.
A davant es distingeix bĂ© el baix, Enric Bassas, el cantant, Jordi Garanger, i el bateria, Francesc ("Xicu") Esparch.
Foto: Arxiu Jordi Garanger.


Any 1978 (2)

SeqĂŒĂšncia de dues fotografies fetes en uns jardins.
Darrere: JosĂ© Antonio GĂłmez i Moreno ("el maño"), Marcel·lĂ­ Trias i FĂ bregas, Francesc ("Xicu") Esparch, Joaquim Coma, Teodor ("Teo") Parella i Pere FontĂ s
Davant: Francesc Cortada, Francesc ("Paco") Cadanet, Raimon Sabater, Josep Mir, Marcel Rahola i Ferran ("Nando") Reverter i Sucarrats [amb qui vaig coincidir un any a la Cobla-orquestra AtlĂ ntida].


Any 1979 (1)
Darrere: Raimon Sabater, Marcel Rahola, Francesc Cortada, Francesc ("Paco") Cadanet, Josep Mir, JosĂ© Antonio GĂłmez ("el maño"), Carles Planas i Anguila, Marcel·lĂ­ Trias, Joaquim Coma i Teodor ("Teo") Parella*
Davant: Ferran ("Nando") Reverter i Sucarrats, Danny Roy**, Josep MÂȘ Viñas i Ribolleda, NarcĂ­s Baulida (amb qui vaig coincidir dos anys a la Cobla La Principal d'Olot) i Pere FontĂ s.
* Segons m'explica en Josep MÂȘ Viñas, en el moment de fer la foto per aquesta postal en "Teo" estava malalt, i el seu lloc el va ocupar en Joaquim Cadanet, fill d'en "Paco", tapant-se la cara amb la campana del trombĂł.
** El seu nom real era Daniel Rafael Piñeiro i Braga.


Any 1979 (2)
Concert a la Sala Regina, de Terrassa, organitzat per l'ASERT (AgrupaciĂł d'entitats sardanistes) i el CSC (Centre Social CatĂČlic).
Darrere: Marcel·lĂ­ Trias, Carles Planas, JosĂ© Antonio GĂłmez ("el maño"), NarcĂ­s Baulida, Joaquim Coma, Teodor ("Teo") Parella i Pere FontĂ s
Davant: Francesc Cortada, Francesc ("Paco") Cadanet, Joan Parés i Clarà ("Zai") [bolo], Josep Mir, Marcel Rahola i Ferran ("Nando") Reverter.
Foto: Pere Figueras.


Any 1979 (3)
Tocant sardanes a la plaça de Bordils el dia 25 d'Agost de 1979.
Darrere: Marcel·lĂ­ Trias, Carles Planas, JosĂ© Antonio GĂłmez ("el maño"), NarcĂ­s Baulida, Joaquim Coma, Teodor ("Teo") Parella i Pere FontĂ s
Davant: Francesc Cortada, Francesc ("Paco") Cadanet, Raimon Sabater, Josep Mir, Marcel Rahola i Ferran ("Nando") Reverter.
Foto: Banc de MemĂČria Digital de Bordils.


Any 1980

Tocant sardanes a Salt, abans de fer Ball.
Darrere: Marcel·lĂ­ Trias, Carles Planas, JosĂ© Antonio GĂłmez ("el maño"), NarcĂ­s Baulida, Joaquim Coma, Teodor ("Teo") Parella i Pere FontĂ s
Davant: Francesc Cortada, Francesc ("Paco") Cadanet, Raimon Sabater, Josep MÂȘ BruguĂ© i Font*, Marcel Rahola i Ferran ("Nando") Reverter.
* Gendre d'en Pere FontĂ s, que substituia al recentment traspassat Josep Mir i AbrĂ s. Amb en Josep MÂȘ vaig formar part, juntament amb en Pere Millet i en Josep Planas, del Quartet de SaxĂČfons de Girona als anys 80.
Foto: CRDI, Ajuntament de Girona.


Any 1981 (1)
Darrere: Josep MÂȘ BruguĂ©, Francesc ("Paco") Cadanet, Marcel Rahola, Raimon Sabater, Francesc Cortada, NarcĂ­s Baulida, Alfons MiĂ s i MartĂ­, Carles Planas, JosĂ© Antonio GĂłmez ("el maño"), Teodor ("Teo") Parella i Joaquim Coma
Davant: Enric Bassas i Sala, Josep MÂȘ Viñas, Jordi GirĂČ i RuĂ© i Pere FontĂ s.
Foto: Arxiu Josep MÂȘ Viñas i Ribolleda.


Any 1981 (2)
L'any 1981 van participar en una edició del programa GENT D'AQUÍ (Televisió Espanyola a Catalunya), presentat per una debutant presentadora, Sílvia Marsó.
En un moment d'aturada de la gravaciĂł es veu bĂ©, en primer terme, NarcĂ­s Baulida (bateria), Josep MÂȘ Viñas (cantant), Jordi GirĂł (cantant) i Pere FontĂ s (pianista i director),
Foto: Arxiu El Punt, CRDI.


Any 1981 (3)

Tocant en un Concurs de Sardanes. Aquestes dues fotos podrien ser de 1982.
Darrere: Alfons Miàs, Carles Planas, José Antonio Gómez ("el maño"), Narcís Baulida, Joaquim Coma, Teodor ("Teo") Parella i Pere Fontàs
Davant: Francesc Cortada, Francesc ("Paco") Cadanet, Raimon Sabater, Josep MÂȘ BruguĂ©, Marcel Rahola i Enric Bassas.
Fotos: Joan Comalat i Vila. CRDI, Ajuntament de Girona..


Any 1982 (1) 
Festa Major de MoiĂ , 15 d'Agost de 1982. Aquestes dues fotos i la segĂŒent sĂłn de l'arxiu d'en Jaume Nonell i Juncosa, que va tenir una intervenciĂł inesperada per ell, tal com explica aquĂ­ en primera persona:

Estant de vacances a Castellterçol vaig anar fins a MoiĂ , a escoltar la Selvatana; ere el 15 d'Agost de 1982, la Festa Major, i al arribar al Parc vaig veure que muntaven per fer concert d'orquestra, perĂČ abans tocaven sardanes de concert.
Vaig anar a saludar als mĂșsics, i en Pere FontĂ s, que defugia de parlar en pĂșblic, si podia, em va enredar per presentar el concert. Jo no ho havia fet mai excepte un dia a Sabadell i mig en familia, i anava amb pantalons curts i espardenyes; en Pere no hi va veure cap problema: em va fer posar a la fila de darrere, al costat del contrabaixista, l'Enric Bassas.
- (Jaume) PerĂČ no sĂ© el quĂš toqueu, no ho tinc preparat ...
- (Pere) Res: (adreçant-se a en Raimon Sabater, que feia el repertori) "Raimon, digues-li el quÚ toquem"
... I ja em tens, entre sardana i sardana, anar pensant que coi diria, i endavant ...
A la segona o tercera, dono un cop d'ull al paper del contrabaix, i veig que no es el tĂ­tol que jo sabia. Li dic a l'Enric i em contesta: "SĂ­, l'hem canviat" ... I apa, improvisa i fot-li morro !
De totes maneres vam arribar a baix, com diuen els mĂșsics, i no devia anar tan malament, doncs un any desprĂ©s en Raimon Sabater em va demanar que presentĂ©s la primera ediciĂł del Premi Mestre Conrad SalĂł de ComposiciĂł de Sardanes per a Cobla.

Els mĂșsics de la Cobla eren:
Darrere: Alfons Miàs, Carles Planas, José Antonio Gómez ("el maño"), Joaquim Coma, Teodor ("Teo") Parella i Enric Bassas
Davant: NarcĂ­s Baulida*, Francesc ("Paco") Cadanet, Raimon Sabater, Josep MÂȘ BruguĂ© i Marcel Rahola.
Dirigia en Pere FontĂ s.
I el presentador, amb uniforme estiuenc, Jaume Nonell.
Ves a saber per quÚ, aquell dia en Francesc Cortada no hi era, i va agafar el flabiol en Narcís (que toca més instruments -i bé- que dits tinc jo a les dues mans).
Fotos: Arxiu Jaume Nonell.


Any 1982 (2)
I aquĂ­ un moment del concert cantat, i vaja si cantaven, a mĂ©s dels dos cantants "oficials", Jordi GirĂł i Josep MÂȘ Viñas, gairebĂ© tota la resta de mĂșsics fan cor. Estaven fent una selecciĂł d'havaneres.
Foto: Arxiu Jaume Nonell.



Any 1983 (1)
Dues versions de la mateixa foto.
Darrere: Alfons Miàs, Carles Planas, José Antonio Gómez ("el maño"), Narcís Baulida, Joaquim Coma, Teodor ("Teo") Parella i Pere Fontàs
Davant: Francesc Cortada, Francesc ("Paco") Cadanet, Raimon Sabater, Josep MÂȘ BruguĂ©, Marcel Rahola i Enric Bassas.


Any 1983 (2)
Detall d'en Josep MÂȘ Viñas, amb en Jordi GirĂł en segon terme, cantant a Girona durant les Fires de Sant NarcĂ­s, concretament el dia 31 d'Octubre de 1983.
Foto: Jordi S. Carrera. CRDI.


Any 1983 (3)

I ara al revĂ©s: detall d'en Jordi GirĂł, amb en Josep MÂȘ Viñas en segon terme, cantant a Girona durant les Fires de Sant NarcĂ­s, concretament el dia 31 d'Octubre de 1983.
Foto: Jordi S. Carrera. CRDI.


Any 1984 (1) 
Concert de Cobla, a Begur, presentat per Robert Roqué.
Darrere: Alfons Miàs, Carles Planas, José Antonio Gómez ("el maño"), Narcís Baulida, Joaquim Coma, Teodor ("Teo") Parella i Pere Fontàs
Davant: Francesc Cortada, Francesc ("Paco") Cadanet, Raimon Sabater, Josep MÂȘ BruguĂ©, Marcel Rahola i Enric Bassas.


Any 1984 (2)
 
Concert al Palau dels Congressos, de PerpinyĂ .
Darrere: Alfons Miàs, Carles Planas, José Antonio Gómez ("el maño"), Narcís Baulida, Joaquim Coma, Teodor ("Teo") Parella i Pere Fontàs
Davant: Francesc Cortada, Francesc ("Paco") Cadanet, Raimon Sabater, Josep MÂȘ BruguĂ©, Marcel Rahola i Enric Bassas.
Foto: Fons El Punt-Avui. CRDI, Ajuntament de Girona.


Any 1985
 (1)
Fila esquerra, de baix a dalt: NarcĂ­s Baulida, Carles Planas, Marcel Rahola, Jordi Ruscada (debutant), Raimon Sabater i Josep Planas i Riembau(debutant)
Fila dreta, de baix a dalt: JosĂ© Antonio GĂłmez ("el maño"), Josep MÂȘ BruguĂ©*, Joaquim Coma, Francesc Cortada, Alfons MiĂ s i Teodor ("Teo") Parella
Al mig: a dalt, Pere FontĂ s, i a baix els dos cantants, Jordi GirĂł i Josep MÂȘ Viñas.
* Amb en Josep i en Josep MÂȘ, en Pere Millet i jo mateix vam formar durant un temps el "Quartet de Saxos de Girona". I amb en Josep Planas hi vaig coincidir a la Cobla-orquestra MĂ xim's la temporada 1979-1980.


Any 1985
 (2)
Dues fotografies fetes en la mateixa sessiĂł que la que es va fer servir pel cartell de la imatge anterior.
En la segona foto, d'esquerra a dreta:
Drets: Josep MÂȘ BruguĂ©, Teodor ("Teo") Parella, Josep Planas, Jordi GirĂł, Jordi Ruscada, Joaquim Coma, Raimon Sabater, Carles Planas, Francesc Cortada i Marcel Rahola
Asseguts: Pere FontĂ s, NarcĂ­s Baulida, Josep MÂȘ Viñas, Alfons MiĂ s i JosĂ© Antonio GĂłmez ("el maño").
Fotos: Arxiu Josep MÂȘ Viñas i Ribolleda.


Any 1985
 (3)
I encara una més de la mateixa sessió del cartell de 1985.
Drets, d'esquerra a dreta: Marcel Rahola, Jordi Ruscada, Carles Planas, Joaquim Coma, Josep Planas, Josep MÂȘ BruguĂ©, Teodor ("Teo") Parella, Josep MÂȘ Viñas, Jordi GirĂł, Alfons MiĂ s, Francesc Cortada, Raimon Sabater i JosĂ© Antonio GĂłmez ("el maño")
Asseguts: NarcĂ­s Baulida i Pere FontĂ s.
Foto: Arxiu Jordi Ruscada.


Any 1985 (4)
Darrere: Alfons Miàs, Carles Planas, José Antonio Gómez ("el maño"), Narcís Baulida, Joaquim Coma, Teodor ("Teo") Parella i Pere Fontàs
Davant: Francesc Cortada, Josep Planas, Raimon Sabater, Josep MÂȘ BruguĂ©, Marcel Rahola i Jordi Ruscada.


Any 1985 (5)
Concert que van fer conjuntament amb la Cobla Catalunya 2000.
Darrere: Alfons Miàs, José Antonio Gómez ("el maño"), Narcís Baulida, Joaquim Coma, Teodor ("Teo") Parella i Pere Fontàs
Davant: Francesc Cortada, Josep Planas, Raimon Sabater, Josep MÂȘ BruguĂ©, Marcel Rahola i Jordi Ruscada.


Any 1986
Detall dels dos cantants, Jordi GirĂł i Josep MÂȘ Viñas. Darrere seu es veu en NarcĂ­s Baulida a la bateria. Era la festa de Sant Vicenç, Gener de 1986, Festa Major de RegencĂłs, poble natal de Jordi GirĂł. La segĂŒent temporada en Josep MÂȘ va anar amb la Cobla-orquestra Amoga.
Voldria destacar la bona combinaciĂł del seu vestuari, invertint els colors.
Foto: Arxiu Josep MÂȘ Viñas i Ribolleda.


Any 1987
En formaciĂł de ball, amb una bateria electrĂČnica, de moda durant poc temps. Havent marxat en Josep MÂȘ Viñas, va entrar al seu lloc en Gabriel Mas i Farreras ("Biel"), i per primera vegada van incloure dues vocalistes.
D'esquerra a dreta: Marcel Rahola, Carles Planas, JosĂ© Antonio GĂłmez ("el maño"), Raimon Sabater, NarcĂ­s Baulida, Teodor ("Teo") Parella, Joaquim Coma, Anna, Maite, Jordi i Biel (els quatre vocalistes), Josep Planas, Josep MÂȘ BruguĂ©, Jordi Ruscada, Josep MÂȘ Roviras i Bofill ("Xivi"), Francesc Cortada i Pere FontĂ s.


Any 1988 (1)
Aquesta Ă©s la formaciĂł del 75Ăš aniversari:
Darrere: JosĂ© Antonio GĂłmez ("el maño"), Josep MÂȘ Roviras ("Xivi"), Carles Planas, NarcĂ­s Baulida, Joaquim Coma, Francesc Josep RodrĂ­guez i VĂĄzquez ("Paco Pepe") [debutant] i Pere FontĂ s
Davant: Francesc Cortada, Josep Planas, Raimon Sabater, Jaume Condal [debutant], Marcel Rahola i Antoni BlĂĄzquez [debutant].


Any 1988 (2)
Concert al Monestir de Banyoles.
Darrere: Josep MÂȘ Roviras ("Xivi"), JosĂ© Antonio GĂłmez ("el maño"), Carles Planas, NarcĂ­s Baulida, Joaquim Coma, Francesc Josep RodrĂ­guez ("Paco Pepe") i Pere FontĂ s
Davant: Francesc Cortada, Josep Planas, Raimon Sabater, Jaume Condal, Marcel Rahola i Antoni BlĂĄzquez.


Any 1988 (3)
Tocant una audiciĂł, possiblement a CassĂ  de la Selva, el dia 6 de Novembre de 1988.
Darrere: Josep MÂȘ Roviras ("Xivi"), Carles Planas, NarcĂ­s Baulida, Joaquim Coma, Francesc Josep RodrĂ­guez ("Paco Pepe") i Pere FontĂ s
Davant: Francesc Cortada, Josep Planas, Raimon Sabater, Jaume Condal, Marcel Rahola i Antoni BlĂĄzquez.
Foto: LluĂ­s Cruset i Ballart. CRDI, Ajuntament de Girona.


Any 1989
Ballada de Sant Esteve a CassĂ  de la Selva, el 26 de Desembre de 1989.
Darrere: Josep MÂȘ Roviras ("Xivi"), Antoni ("Toni") Delgado i FernĂĄndez, Carles Planas, NarcĂ­s Baulida, Francesc Josep RodrĂ­guez ("Paco Pepe") i Pere FontĂ s
Davant: Francesc Cortada, Josep Planas, Raimon Sabater, Jaume Condal, Marcel Rahola i Antoni BlĂĄzquez.
Foto: Quim Massa.


Any 1990
Darrere: Josep MÂȘ Roviras ("Xivi"), Santi Pi i Torrens, Carles Planas, NarcĂ­s Baulida, Francesc Josep RodrĂ­guez ("Paco Pepe") i Pere FontĂ s
Davant: Francesc Cortada, Josep Planas, Raimon Sabater, Jaume Condal, Marcel Rahola i Antoni BlĂĄzquez.


Any 1993 (1)
Darrere: Santi Pi, Josep Pineda i SanjuĂĄn, Carles Planas, Joan Margalef i Ayet, Francesc Josep RodrĂ­guez ("Paco Pepe") i Pere FontĂ s
Davant: Francesc Cortada, Josep Planas, Raimon Sabater, Josep FarrĂ s i CasĂČliva, Marcel Rahola i Antoni BlĂĄzquez.


Any 1993 (2)
14 d'Agost de 1993, a l'Aplec de Cardedeu.
Durant la temporada 1993-1994, en Pere FontĂ s va haver de plegar per problemes de salut, essent substituĂŻt per en Jaume Oliver (amb qui vaig coincidir a la Cobla-orquestra AtlĂ ntida els anys 1985 i 1986).
Darrere: Santi Pi, Josep Pineda, Carles Planas, Jaume Oliver, Francesc Josep RodrĂ­guez ("Paco Pepe") i Joan Margalef
Davant: Francesc Cortada, Josep Planas, Raimon Sabater, Josep FarrĂ s, Marcel Rahola i Antoni BlĂĄzquez.


Any 1993 (3)
El 30 d'Agost de 1993 a Bellcaire, tocant sardanes.
Darrere: Santi Pi, Carles Planas, Josep Pineda, Jaume Oliver, Francesc Josep RodrĂ­guez ("Paco Pepe") i Joan Margalef
Davant: Francesc Cortada, Josep Planas, Raimon Sabater, Josep FarrĂ s, Marcel Rahola i Antoni BlĂĄzquez.


Any 1993 (4)
I el mateix dia, a l'hora del Concert.
Darrere: Raimon Sabater, Marcel Rahola, Francesc Cortada, Josep FarrĂ s, Josep Planas, Francesc Josep RodrĂ­guez ("Paco Pepe"), Carles Planas i Santi Pi
Davant: Biel, Marta, Jaume Oliver (dirigint, i tapant el bateria, en Joan Margalef), Anna, Antoni BlĂĄzquez, David i Josep Pineda.


Any 1994 (1)
Darrere: Santi Pi, Josep Pineda, Carles Planas, Joan Margalef, Francesc Josep RodrĂ­guez ("Paco Pepe") i Eliseu Quintana
Davant: Antoni Mas i Bou (director, dret), Francesc Cortada, Josep Planas, Raimon Sabater, Josep FarrĂ s, Marcel Rahola i Antoni BlĂĄzquez.


Any 1994 (2)
Darrere: Raimon Sabater, Marcel Rahola, Francesc Cortada, Josep FarrĂ s, Josep Planas, Francesc Josep RodrĂ­guez ("Paco Pepe"), Carles Planas, Santi Pi i Josep Pineda
Davant: Antoni Mas, LluĂ­s Ballester i RodrĂ­guez, Susanna Del Saz i Castillo, Joan Margalef, Xavier Dealbert i Vinuesa, Antoni BlĂĄzquez i Eliseu Quintana.


Any 1994 (3)
Assegut al piano: Antoni Mas
A l'esquerra: Eliseu Quintana, Susanna, LluĂ­s, Xavier i Raimon Sabater
A la dreta, darrere: Marcel Rahola i Francesc Cortada
Al mig: Francesc Josep RodrĂ­guez ("Paco Pepe"), Carles Planas, Antoni BlĂĄzquez i Josep Planas
Davant: Josep Pineda, Joan Margalef, Santi Pi i Josep FarrĂ s.
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Any 1995
1 de Juliol de 1995.
Darrere: Santi Pi, Josep Pineda, Carles Planas, Joan Margalef, Francesc Josep RodrĂ­guez ("Paco Pepe"), Eliseu Quintana i Antoni BlĂĄzquez
Davant: Francesc Cortada, Josep Planas, Raimon Sabater, Josep FarrĂ s i David MartĂ­nez i Molina (substitut de Marcel Rahola).
Foto: Anna Ballesteros i Garriga.


Any 1996 (1)
Aquesta foto on veiem Antoni Mas i Bou i Ricard Viladesau i Caner, es va fer el dia 8 de Gener de 1996 als estudis de gravaciĂł MĂșsica Global, de Girona, on la Selvatana enregistrava el primer Cd de sardanes fet a les comarques gironines. Aquest disc titulat 50 i endavant, era una iniciativa de l'AgrupaciĂł Sardanista de Ripoll, amb motiu del 50Ăš aniversari de la seva creaciĂł, i constava de 14 sardanes dedicades a aquesta Vila Comtal, on es va presentar el dia 30 de Març de 1996, en un Concert a cĂ rrec de la mateixa Cobla Selvatana.
Ricard Viladesau va assistir a la gravaciĂł de la seva composiciĂł "Ripoll, bĂ­blia de pedra", dedicada a l’esmentada AgrupaciĂł Sardanista de Ripoll i en especial al seu president, Albert MartĂ­nez. Durant la gravaciĂł, el mestre calongĂ­ va fer encara algunes esmenes a la seva partitura. I segons explica la Montserrat Juvanteny a la pĂ gina 21 del Diari de Girona del 9 de Gener de 1996:
El mestre Ricard Viladesau va assisitir a la gravaciĂł de "Ripoll, bĂ­blia de pedra", una de les seves composicions, i veiem els seus tocs personals des de l'altra banda del vidre de l'estudi.
«Aquestes notes s'han d'atacar mĂ©s fort» o «aixĂČ sembla una cadernera fotuda» eren alguns dels comentaris que feia el mestre sardanista en alguns dels talls de la gravaciĂł, durant la qual no va deixar de portar el ritme amb el peu.
Foto: Marçal Molas. CRDI, Ajuntament de Girona (Fons Diari de Girona).


Any 1996 (2)
Darrere: Josep Planas, Josep FarrĂ s, Francesc Cortada, David MartĂ­nez, Raimon Sabater, Joan Margalef, Francesc Josep RodrĂ­guez ("Paco Pepe"), Josep Pineda, Santi Pi i Carles Planas
Davant: Antoni Mas, Antoni BlĂĄzquez, Susanna Del Saz, LluĂ­s Ballester i Eliseu Quintana.


Any 1996 (3)
Foto festiva, amb data 27 de Juliol de 1996, al costat del camiĂł.
Al acabar la temporada 1996-1997 l’Antoni Mas deixa de formar part de Cobles-orquestra, mantinguent perĂČ una intensa activitat musical fins a dia d'avui (2021).


Any 1997
Darrere: Josep FarrĂ s, Santi Pi, Francesc Josep RodrĂ­guez ("Paco Pepe"), Antoni BlĂĄzquez, Joan Margalef, David MartĂ­nez i Josep Pineda
Davant: Santi Escura i Moradell (agafa la direcciĂł, substiuint Antoni Mas), Carles Planas, Josep Planas, LluĂ­s Ballester, Susanna Del Saz, Desconegut, Raimon Sabater, Eliseu Quintana i Francesc Cortada.


Any 1998 (1)
Drets: Santi Escura, Santi Pi, Josep Pineda, Carles Planas, Joan Margalef, Francesc Josep RodrĂ­guez ("Paco Pepe"), Eliseu Quintana i Antoni BlĂĄzquez
Asseguts: Francesc Cortada, Josep Planas, Raimon Sabater, Josep FarrĂ s i David MartĂ­nez.


Any 1998 (2)
Aplec de Malgrat. És la primera setmana d'Octubre, i comença a fer fresqueta ...
Darrere: Josep Pineda, Carles Planas, Joan Margalef, Francesc Josep RodrĂ­guez ("Paco Pepe"), Eliseu Quintana i Antoni BlĂĄzquez
Davant: Francesc Cortada, Josep Planas, Raimon Sabater, Josep FarrĂ s i David MartĂ­nez.
Fotos: Montserrat Juvanteny.


Any 1998 (3)
En el mateix Aplec comentat en les dues imatges anteriors, veiem un primer pla del trombonista i del 1er fiscorn: Joan Margalef i Francesc Josep RodrĂ­guez ("Paco Pepe"), que juntament amb Josep Planas (2n tible) deixarien la formaciĂł al acabar la temporada.
Foto: Montserrat Juvanteny.


Any 1999
Darrere: Carles Planas, Antoni BlĂĄzquez, Francesc Cortada, Santi Pi, Josep FarrĂ s, Joan Carles Aguerri (substitueix Joan Margalef), Jordi Feliu i Horta (substiuteix Josep Planas, que va haver de plegar per malaltia), Josep Pineda, Raimon Sabater, David MartĂ­nez i Enric Estrada (substitueix Francesc Josep RodrĂ­guez ["Paco Pepe"])
Davant: Santi Escura, Joan GallemĂ­, Susanna Del Saz, Eliseu Quintana i Xavi BenĂ­tez.


Any 2000
Darrere: Santi Pi, Carles Planas, Josep Pineda, Joan Carles Aguerri, Enric Estrada i Eliseu Quintana
Davant: JesĂșs Santaliestra (substitueix Santi Escura), Francesc Cortada, Raimon Sabater, Jordi Feliu, Josep FarrĂ s, David MartĂ­nez i Antoni BlĂĄzquez.


Any 2001
Tocant a Sant Jaume de Llierca.
Darrere: Josep Pineda, Carles Planas, Ferran Guillamet, Enric Estrada i Eliseu Quintana
Davant: Francesc Cortada, Raimon Sabater, Jordi Feliu, Josep FarrĂ s, David MartĂ­nez i Antoni BlĂĄzquez.
Foto: Montserrat Juvanteny.


Any 2002
Retratats a Cassà de la Selva, després de la jubilació d'en Francesc Cortada.
Darrere de tot, més enlairat: Josep Farràs
Drets: Mireia Barat, Raimon Sabater, Jordi Feliu, Josep Pineda, Enric Estrada, Santi Pi, Eliseu Quintana i Carles Planas
Ajupits: Ferran Guillamet, David MartĂ­nez i Antoni BlĂĄzquez.
Foto: Montserrat Juvanteny.


Any 2004 (1)
Darrere: Santi Pi, Josep Pineda, Carles Planas, Ferran Guillamet, Enric Estrada i Eliseu Quintana
Davant: Mireia Barat (només toca a la Cobla), Raimon Sabater, Jordi Feliu, Josep Farràs, David Martínez i Antoni Blåzquez.


Any 2004 (2)
Actuant a la CompeticiĂł de Cobles, durant les festes de Sant MartiriĂ , de Banyoles.
Darrere: Santi Pi, Josep Pineda, Carles Planas, Ferran Guillamet, Enric Estrada i Eliseu Quintana
Davant: Mireia Barat, Raimon Sabater, Jordi Feliu, Josep FarrĂ s, David MartĂ­nez i Jaume Cristau i Brunet (bolo).
Foto: Montserrat Juvanteny.


Any 2005 (1)
Darrere: Santi Pi, Josep Pineda, Carles Planas, Ferran Guillamet, Enric Estrada i Eliseu Quintana
Davant: Mireia Barat, Raimon Sabater, Jordi Feliu, Josep FarrĂ s, David MartĂ­nez i Antoni BlĂĄzquez.


Any 2005 (2)
Davant de l'Estudi de gravaciĂł 44.1, d'Aiguaviva.
Drets: Antoni BlĂĄzquez, Jordi Feliu, JesĂșs Santaliestra, Raimon Sabater, Josep Pineda, David MartĂ­nez, Santi Pi, Mireia Barat i Carles Planas
Ajupits: Ferran Guillamet, Enric Estrada, Eliseu Quintana i Josep FarrĂ s.
Foto: Montserrat Juvanteny.


Any 2007 (1)
Darrere: David MartĂ­nez, Robert FĂ brega, Ulises OrdĂșñez, Santi Pi i Carles Planas
Al mig: Jordi Feliu, Raimon Sabater, JesĂșs Santaliestra, Josep Pineda i Enric Estrada
Davant: Antoni BlĂĄzquez, Josep FarrĂ s, Dolors Teixidor, Noelia Mora, Eliseu Quintana i Ferran Guillamet.


Any 2007 (2)
Darrere: el primer mĂșsic no es veu, possiblement Ă©s en Santi Pi, a continuaciĂł Carles Planas (en Josep Pineda sembla que no hi Ă©s), Ferran Guillamet, Enric Estrada i Eliseu Quintana
Davant: Mireia Barat, Joan Barrera, Jordi Feliu, Josep FarrĂ s, David MartĂ­nez i Antoni BlĂĄzquez.


Any 2008 (1)
En formaciĂł de Concert.
Darrere: Joan Barrera, David MartĂ­nez, Jordi Feliu, Josep FarrĂ s, Enric Estrada, Carles Planas, Santi Pi i Josep Pineda
Davant: Ferran Guillamet, Robert FĂ brega, Ruth Camps, JesĂșs Santaliestra, Noelia Mora, Ulises OrdĂșñez,
Eliseu Quintana i Antoni BlĂĄzquez.


Any 2008 (2)
En formaciĂł de Ball.
D'esquerra a dreta: Jordi Feliu, Josep FarrĂ s, Ferran Guillamet, Antoni BlĂĄzquez, Joan Barrera, David MartĂ­nez, Robert FĂ brega, Noelia Mora, JesĂșs Santaliestra, Ruth Camps, Ulises OrdĂșñez, Eliseu Quintana, Josep Pineda, Enric Estrada, Santi Pi i Carles Planas.


Any 2009 (1)
En formaciĂł de Ball, el dia 8 de Desembre de 2009.
Darrere: Joan Barrera, David MartĂ­nez, Josep FarrĂ s, Jordi Feliu, Enric Estrada, Carles Planas, Santi Pi i Josep Pineda
Davant: JesĂșs Santaliestra, Antoni BlĂĄzquez, Jordi VelĂĄzquez, Noelia Mora, Ferran Guillamet, Ulises OrdĂșñez, Fani SĂĄnchez i Eliseu Quintana.


Any 2009 (2)
A Quart, el dia 27 de Desembre de 2009.
D'esquerra a dreta: Antoni BlĂĄzquez, Jordi Feliu, Josep FarrĂ s, Joan Barrera, David MartĂ­nez, Jordi VelĂĄzquez, Fani SĂĄnchez, JesĂșs Santaliestra, NoĂšlia Mora, Ulises OrdĂșñez, Eliseu Quintana, Enric Estrada, Santi Pi, Josep Pineda, Carles Planas i Ferran Guillamet.
Foto: Joan Peradalta.


Any 2011 (1)
A dalt: Santi Pi, Josep Bosch, Josep Pineda, Ferran Guillamet, Jordi Sellart i Bascompte (amb qui comparteixo escenari a la Cobla La Principal d'Olot des de 2022) i Eliseu Quintana.
A baix: JesĂșs Santaliestra, Mireia Barat, Joan Barrera, Jordi Feliu, Josep FarrĂ s, David MartĂ­nez i Antoni BlĂĄzquez.


Any 2011 (2)
Plaça Assumpció, de Girona.
Darrere: Santi Pi, Josep Bosch, Josep Pineda, Ferran Guillamet, Jordi Sellart i Eliseu Quintana.
Davant: Mireia Barat, Joan Barrera, Jordi Feliu, Josep FarrĂ s, David MartĂ­nez i Antoni BlĂĄzquez (que no surt a la foto).
Foto: Montserrat Juvanteny.


Any 2012 (1)
A dalt: Eliseu Quintana, Josep Pineda, Josep Bosch, Ferran Guillamet, Antoni BlĂĄzquez, Joan Barrera, David MartĂ­nez i Jordi Sellart
A baix: Santi Pi, Josep FarrĂ s, Jordi VelĂĄzquez, Noelia Mora, Fani SĂĄnchez, Francesc Esteve, JesĂșs Santaliestra i Jordi Feliu.


Any 2012 (2)
A davant, d'esquerra a dreta: JesĂșs Santaliestra, Eliseu Quintana, Jordi Sellart, Santi Pi (solejant), Josep Pineda i Josep Bosch.


Any 2012 (3)
Concert a la ResidĂšncia d'Avis de Banyoles.
Darrere: Santi Pi, Josep Bosch, Josep Pineda, Ferran Guillamet, Jordi AmorĂłs, Eliseu Quintana i Antoni BlĂĄzquez
Davant: Elisabet ("Eli") Graells, Joan Barrera, Jordi Feliu, Josep FarrĂ s i David MartĂ­nez.


Any 2012 (4)
CompeticiĂł de Cobles, durant les festes de Sant MartiriĂ , de Banyoles.
Darrere: Santi Pi, Josep Bosch, Josep Pineda, Ferran Guillamet, Jordi AmorĂłs i Eliseu Quintana
Davant: Elisabet ("Eli") Graells, Joan Barrera, Jordi Feliu, Josep FarrĂ s, David MartĂ­nez i Antoni BlĂĄzquez.


Any 2013 (1)
Darrere: Santi Pi, Josep Bosch, Josep Pineda, Ferran Guillamet, Jordi AmorĂłs i Eliseu Quintana
Davant: Elisabet ("Eli") Graells, Joan Barrera, Jordi Feliu, Josep FarrĂ s, David MartĂ­nez i LluĂ­s Subiranas ("Subi") [debutant].


Any 2013 (2)
A Santa Coloma de Queralt.
Darrere: Santi Pi, Josep Bosch, Josep Pineda, Ferran Guillamet, Jordi AmorĂłs i Eliseu Quintana
Davant: Elisabet ("Eli") Graells, Joan Barrera, Jordi Feliu, Josep FarrĂ s, David MartĂ­nez i LluĂ­s Subiranas ("Subi").


Any 2013 (3)
Ermita del Remei. Dia 13 d'Octubre de 2013, cent anys justos del debut de la Selvatana, amb els components actuals reforçats amb antics integrants de la formació:
Darrere: Alfons MiĂ s, Marcel·lĂ­ Trias, Josep Bosch, Santi Pi i Josep Pineda [trompetes]; Joan Carles Aguerri i Ferran Guillamet [trombons]; Jordi AmorĂłs, Josep Mercader i Eliseu Quintana [fiscorns] i Jordi Ruscada  [contrabaix]
Davant: Cristina FarrĂ s, Francesc Cortada, Jaume Oliver i Mireia Barat [flabiols]; Raimon Sabater, Josep Vilar, Roc Marco, Joan Barrera i Jordi Feliu [tibles]; Josep FarrĂ s i David MartĂ­nez [tenors] i LluĂ­s Subiranas ("Subi") [contrabaix].
Foto: Quim Massa.


Any 2014
D'esquerra a dreta: LluĂ­s Subiranas ("Subi"), Eliseu Quintana, Jordi AmorĂłs, Ferran Guillamet, Josep Pineda, Josep Bosch, JesĂșs Santaliestra, Santi Pi, Josep FarrĂ s, David MartĂ­nez, Jordi Feliu, Joan Barrera i Cristina FarrĂ s.


Any 2017 (1)
Concert matinal al Casal MariĂ , d'Olot, el dia 3 de Desembre de 2017, com a cloenda de la temporada de l'AgrupaciĂł Cultural i Sardanista Flor de Fajol.
A l'esquerra, els vents:
Darrere: Santi Pi (trompeta), Josep Pineda (trompeta), Josep Bosch (trombĂł), Jordi AmorĂłs (fiscorn) i Eliseu Quintana (fiscorn)
Davant: Cristina FarrĂ s (flabiol), Joan Barrera (tible), Jordi Feliu (tible), Josep FarrĂ s (tenora) i David MartĂ­nez (tenora)
A la dreta, el ritme: LluĂ­s Subiranas ["Subi"] (contrabaix), Ferran Guillamet (bateria) i JesĂșs Santaliestra (piano i direcciĂł).
Foto: Emili PallĂ s.


Any 2017 (2)
Mateix concert que la foto anterior, amb els quatre cantants en primer terme.
Darrere es veu Josep FarrĂ s (tenora), David MartĂ­nez (tenora) i Eliseu Quintana (fiscorn)
En primer terme: Xavier Dealbert, NoĂšlia Mora, Eva Romero i Miquel Gili, i dirigint, JesĂșs Santaliestra.
Foto: Emili PallĂ s.


Any 2018 (1)
Foto oficial de la temporada 2018-2019, en formaciĂł d'Orquestra.
D'esquerra a dreta: LluĂ­s Subiranas ["Subi"] (baix), David MartĂ­nez (saxo alt), Jordi Feliu (saxo tenor), Eliseu Quintana (guitarra), Ferran Guillamet (bateria), Josep FarrĂ s (saxo alt), Xavier Dealbert (cantant), NoĂšlia Mora (cantant), Miquel Gili (cantant), Eva Romero (cantant), JesĂșs Santaliestra (piano i director), Josep Bosch (trompeta), Jordi AmorĂłs (trombĂł), Josep Pineda (trompeta), Santi Pi (trompeta) i Joan Barrera (saxo barĂ­ton).


Any 2018 (2)
Tocant sardanes durant la festa del Roser de La Canya, el dimarts 1 de Maig de 2018.
Darrere: Jordi SacristĂĄn (bolo), Josep Pineda, Ferran Guillamet, Jordi AmorĂłs, Eliseu Quintana i LluĂ­s Subiranas ("Subi")
Davant: Josep Bosch, Joan Barrera, Jordi Feliu, Josep FarrĂ s i David MartĂ­nez.
Foto: Emili PallĂ s.


Any 2019
Darrere: Josep Bosch, Santi Pi, Josep Pineda, Xavier Canals, Jordi AmorĂłs, Eliseu Quintana i Carles Rambla i TiĂł
Davant: Cristina FarrĂ s, Joan Barrera, Jordi Feliu, Josep FarrĂ s i David MartĂ­nez.
Foto: Avi Botet.


Any 2022

Tocant a la Fira de Sabadell, el 19 de Febrer de 2022.
Darrere: Santi Pi, Xavier Segura, Josep Pineda, Xavier Canals, Jordi AmorĂłs, Eliseu Quintana i Carles Rambla
Davant: Jordi Carballido (bolo), Joan Barrera, Jordi Feliu, Josep FarrĂ s i David MartĂ­nez.
Foto: Jaume Nonell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!