T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un caf√®, o contribuir al manteniment d'aquesta p√†gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el bot√≥ DONAR que hi ha a continuaci√≥:
Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAF√ą, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEG√úENT BOT√ď. GR√ÄCIES !

dissabte, 10 de novembre de 2012

LA PRINCIPAL DEL LLOBREGAT

ūüĎČ  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Anys 30 (1)
Cobla fundada el 1929 a la ciutat de Cornellà de Llobregat, raó per la qual celebrà el seu 75è aniversari l'any 2004 i va rebre per això la Creu de Sant Jordi.
Va ser fundada amb m√ļsics de l' Orquestra L'Art√≠stica Llobregatana de Cornell√†, que s'havia format l'any 1914 (i que durant un any va portar el nom de Cobla-orquestra Llobregat),  i que dirigia D√≠dac Vil√† i Moragues, fill d'un altre reconegut m√ļsic com era D√≠dac Vil√† i Priu, i pare d'en Jaume Vil√† i M√®lich ("Javimel",1er tible a la foto), que va ser qui va consolidar-la i que amb la continu√Įtat del seu fill, en Josep Vil√† i Figueras*, va aconseguir crear una cobla d'un alt nivell musical, que avui en dia gaudeix d'un reconegut prestigi, avalat per m√©s de 80 anys d'hist√≤ria.
A la foto estan tocant davant del Bar La Pansa, a la Pla√ßa d'Espanya de Barcelona. A m√©s d'identificar el 1er tible Jaume Vil√† i M√®lich ("Javimel"), i el 2n tenor Salvador Plasencia i Soris, puc gaireb√© assegurar que el flabiolaire √©s Joan Mas.
* Moltes fotos de la primera època són de l'arxiu personal d'en Josep Vilà.


Anys 30 (2)
Segons la informaci√≥ extreta del Llibre del Foment de la Sardana de Cornell√† del Llobregat, segona part (1957-1961) , aquesta foto es va fer a la Font de Can Ribot, de la Col√≤nia G√ľell,  en una edici√≥ de la Festa de Germanor, aplec que s'hi va celebrar durant molts anys, amb assist√®ncia dels sardanistes de tota la comarca. Precisament la primera sardana que va compondre en Jaume Vil√† i M√®lich ("Javimel"), l'any 1926, estava dedicada a aquesta Festa, i portava per nom "Records de Can Ribot". S'indica la pres√®ncia a la foto de Baldiri Dag√† (2n trompeta), Antoni Arbon√©s (1er trompeta), Jaume Vil√† i M√®lich ("Javimel", 1er tible) i Francesc Figueras i Vil√† (1er tenor). El flabiolaire deu ser Joan Mas.Any 1948
Foto feta al pati del Patronat Cultural Recreatiu de Cornellà. Poso les identitats amb alguna reserva ...
Darrere: Baldiri Dag√†, Joan Tost, Joan Tur√ļ, Evarist Ballester, Gaspar Fontfreda i Jaume Vil√† i M√®lich ("Javimel")
Davant: Joan Mas, Vicenç Torruella, Ferran Blanch i Arché ("Nando") , Francesc Figueras i Salvador Plasencia.


Any 1962

Tocant a Barcelona durant les festes de la Mercè de 1962 al Portal de l'Àngel (al costat sembla que hi ha una altra Cobla). Es veu bé el contrabaix i el segon tenor, que tinc pendents d'identificar.
Foto: Foto-Pic (Arxiu Pere Català). Arxiu Nacional de Catalunya.


Any 1972 (1)
Darrere: Jaume Vil√† i M√®lich ("Javimel"), Santiago Rovira, Andreu Fern√°ndez i Polo, Crist√≥bal Moreno i Rama, Jes√ļs Iglesias, Josep S*. Amor√≥s i Josep ("Pitu") Moriscot i Pons, en el seu primer any a la formaci√≥.
Davant: Josep Vil√† i Figueras, Miquel Felip i Carreras√Ängel Pont i Montaner, Jaume Vil√† i Figueras** i Josep Colomer i Ribera **
* La "S" √©s de S√°nchez.
** A tots dos els vaig tenir com a mestres de tenora, i em considero afortunat d'haver estat alumne seu.


Any 1972 (2)
Abril de 1972, tocant davant dels magatzems Jorba, que es trobaven al Portal de l'Àngel, de Barcelona.
Darrere: Jaume Vil√† i M√®lich ("Javimel"), Santiago Rovira, Andreu Fern√°ndez, Crist√≥bal Moreno, Jes√ļs Iglesias, Josep S. Amor√≥s i Josep ("Pitu") Moriscot.
Davant: Josep Vil√† i Figueras, Miquel Felip, √Ängel Pont, Josep Colomer i Jaume Vil√† i Figueras.
Foto: Arxiu Jaume Nonell.


Any 1973
Actuant al camp de futbol de Cornellà:
Darrere: Santiago Rovira, Andreu Fern√°ndez, Crist√≥bal Moreno, Jes√ļs Iglesias i Josep S. Amor√≥s
Davant: Josep Vil√†, Miquel Felip, √Ängel Pont, Josep Colomer, Jaume Vil√† i Josep ("Pitu") Moriscot.
Foto: Arxiu Anna Mª Pont i Soler.


Any 1974 (1)
Al camp del F.C. Barcelona: Josep Vil√† (flabiol), Enric Y√°√Īez i Soria (2n tible), √Ängel Pont (1er tible) i Jaume Vil√† (1er tenor).


Any 1974 (2)

Retratats al Restaurant La Font del Gat, de Barcelona, el dia 16 de Novembre de 1974, durant l'homenatge a Sebastià Alba i Bertolín, amb motiu dels seus 25 anys com a Capdanser de la Colla Sardanista Violetes del Bosc.
A l'exterior del restaurant la Cobla va interpretar en format de Concert algunes composicions dedicades a la Colla, entre les quals hi havia "Com dansen, les Violetes !", de Jaume Vilà i Mèlich ("Javimel")
Darrere: Vicen√ß Sep√ļlveda i Sanjaime, Andreu Fern√°ndez i Polo, Josep J√°imez i Mellizo, Pere Verg√©s i Plademunt, Josep S[√°nchez i] Amor√≥s i Josep ("Pitu") Moriscot i Pons
Davant: Josep Vil√† i Figueras, Enric Y√°√Īez i Soria, √Ängel Pont i Muntaner, Jaume Vil√† i Figueras i Amadeu Escoda i Castellv√≠ (bolo, en substituci√≥ de Josep Colomer).
Foto: Arxiu Toni Balada.


Any 1975
Àngel Pont dirigint un concert que van fer al Casal del Metge, de Barcelona, el dia 17 de Maig de 1975.
No reconec el flabiolaire (podria ser Josep Vil√†). El 2n tible √©s Enric Y√°√Īez. El 1er tible sembla en Jordi Le√≥n, i com a 1er tenor sembla que hi ha una noia. El 2n tenor √©s Josep Colomer.
Foto: Arxiu Anna Mª Pont i Soler.


Any 1976
Dues instantànies preses a la Plaça de la Catedral de Barcelona, on només reconec en Josep Colomer al 2n tenor. L'any el poso aproximat ... El 1er tenor podria ser Carles Soler i Cantón, de bolo.
Fotos: Arxiu Josep Carbonell i Mestre.


Any 1977
Darrere: Jaume Salla i Estop√†, Andreu Fern√°ndez i Polo, Josep J√°imez i Mellizo, Indaleci Boigues i √Ālvarez, Josep S[√°nchez i] Amor√≥s i Josep ("Pitu") Moriscot i Pons
Davant: Josep Vil√† i Figueras, Enric Y√°√Īez i Soria, Jordi Le√≥n i Royo, Jaume Vil√† i Figueras i Josep Colomer i Ribera.


Any 1978 (1)
En segon terme (3 a l'esquerra i 1 a la dreta): Josep S[ánchez i] Amorós (2n fiscorn), Amadeu Escoda i Castellví (1er tenor), Andreu Fernández i Polo (1er trompeta) i Jaume Salla i Estopà (2n trompeta)
En primer terme (7): Enric Y√°√Īez i Soria (2n tible), Indaleci Boigues i √Ālvarez (1er fiscorn), Jordi Le√≥n i Royo (1er tible), Josep Vil√† i Figueras (flabiol), Josep J√°imez i Mellizo (tromb√≥), Josep ["Pitu"] Moriscot i Pons (contrabaix) i Josep Colomer i Ribera (2n tenor).


Any 1978 (2)
Fotografiats a Berlin.
Drets: Jaume Salla (2n trompeta), Josep J√°imez (tromb√≥), Jordi Le√≥n (1er tible), Indaleci Boigues (2n fiscorn), Andreu Fern√°ndez (1er trompeta), Amadeu Escoda (1er tenor), Enric Y√°√Īez (2n tible) i Josep Vil√† (flabiol)
Asseguts: Josep S. Amorós (2n fiscorn), Josep ["Pitu"] Moriscot (contrabaix) i Josep Colomer (2n tenor).
Foto: Arxiu Jaume Nonell.


Any 1979
Darrere: Jaume Salla, Andreu Fernández, Josep Jáimez, Indaleci Boigues i Josep S. Amorós
Davant: Josep Vil√†, Enric Y√°√Īez, Francesc Ben√≠tez i Campos, Amadeu Escoda, Josep Colomer i Josep ("Pitu") Moriscot.
Foto: Arxiu Jaume Nonell.


Any 1980
Concert a Sant Feliu de Guíxols, juntament amb una Coral (que no surt a la imatge).
S√≥n els mateixos m√ļsics que en la foto anterior, encara que no es veuen tots.
Foto: Ajuntament de Girona, CRDI (Fons El Punt).


Any 1981 (1)
Drets: Josep J√°imez, Amadeu Escoda, Llu√≠s Figuerola, Indaleci Boigues, Manel Oliveras, Francesc Ben√≠tez, Josep Vil√†, Josep ("Pitu") Moriscot i Enric Y√°√Īez
Asseguts: Andreu Fernández i Josep S. Amorós.


Any 1981 (2)
D'esquerra a dreta: Josep Vil√†, Amadeu Escoda, Josep ("Pitu") Moriscot, Andreu Fern√°ndez, Enric Y√°√Īez, Josep J√°imez, Josep S. Amor√≥s, Llu√≠s Figuerola, Manel Oliveras, Francesc Ben√≠tez i Indaleci Boigues.
Aquesta foto i l'anterior s√≥n fetes el mateix dia i en el mateix lloc, el Parc de les Aig√ľes de Cornell√† de Llobregat, segons m'indica en Manel Oliveras, que tamb√© em proporciona la identitat dels m√ļsics.
Foto: Arxiu Toni Balada.


Anys 80

Darrere: Joan Oliver, Andreu Fern√°ndez, Josep J√°imez, Indaleci Boigues, Josep S. Amor√≥s i Josep ("Pitu") Moriscot
Davant: Josep Vil√†, Enric Y√°√Ī√©z, Francesc Ben√≠tez, Amadeu Escoda i Manel Oliveras.
Foto: Arxiu Toni Balada.


Any 1991

Tocant al Casal de Llavaneres.
Darrere: Desconegut, Andreu Fern√°nedez, Josep J√°imez (?), Indaleci Boigues, Rub√®n Ginesta (amb qui vaig coincidir una temporada a la Cobla La Principal d'Olot) i Josep ["Pitu"] Moriscot
Davant: Josep Vilà, Jordi Grifoll, Jordi Vilaró, Manel Oliveras i Amadeu Escoda.
Foto: Arxiu Toni Balada.


Any 1994

Retratats al Parc de Can Mercader, de Cornellà de Llobregat.
Drets: Josep Vilà, Jordi Vilaró, Josep Malonda i Rodríguez [fiscorn], Amadeu Escoda, Jaume Vilà, Andreu Fernández i Jordi Grifoll
Asseguts: Jordi Sacrist√°n i Bl√°zquez [trompeta], Christophe Cortale [tromb√≥], Rub√®n Ginesta i Josep ("Pitu") Moriscot.
Foto: Arxiu Toni Balada.


Any 1998
Darrere: Josep Llu√≠s L√≥pez (bolo), √Ängel Vidal, Pere Montserrat, Josep Malonda, Josep Antoni Balada i Aguil√† (a partir d'aqu√≠ l'anomeno Toni, com li agrada a ell) i Josep ("Pitu") Moriscot
Davant: Josep Vilà, Jordi Grifoll, Jordi Vilaró, Jaume Vilà i Xavier Chacón.


Any 2001
22 d'Abril de 2001.
Darrere: Desconegut, Jordi Pons, Pere Montserrat, Desconegut i Desconegut
Davant: Josep Llaurad√≥, Jordi Grifoll, Jordi Vilar√≥, Pere Ben√≠tez i Campos [?], Xavier Cornellana [?] i Tom√†s Espany√≥ i Comelles.
Foto: Anna Ballesteros.


Any 2004 (1)
Darrere: Jordi Pons, Jordi Serrano i Quevedo, Pere Montserrat, Toni Balada, Rub√®n Ginesta i Tom√†s Espany√≥
Davant: Josep Llauradó, Jordi Grifoll, Jordi Vilaró, Pere Benítez i Campos i Xavier Cornellana.


Any 2004 (2)
Posant amb dos convidats d'excepció:
Darrere: Jordi Serrano, Pere Montserrat, Pere Benítez, Xavier Cornellana, Toni Balada, Rubèn Ginesta i Tomàs Espanyó
Davant: Jordi Pons, Josep Vilà i Figueras, Antoni Ros i Marbà, Josep Llauradó, Jordi Grifoll i Jordi Vilaró.


Any 2004 (3)
A la Competició de Cobles (CoCo) de Banyoles, per Sant Martirià.
Darrere: Jordi Pons, Jordi Serrano, Pere Montserrat, Toni Balada, Rub√®n Ginesta i Tom√†s Espany√≥
Davant: Josep Llauradó, Jordi Grifoll, Jordi Vilaró, Pere Benítez i Xavier Cornellana.


Any 2009
Drets: Jordi Vilar√≥, Pere Ben√≠tez, Jordi Pons, Toni Balada, Joan Jordi Beumala, Ivan Babiloni, Jordi Serrano, Xavier Cornellana i Eug√®nia Camats
Ajupits: Jordi Figaró i Pere Montserrat.


Any 2010
Darrere: Jordi Pons, Jordi Serrano, Pere Montserrat, Ivan Babiloni, Toni Balada i Joan Jordi Beumala
Davant: Jordi Figaró, Enric Sánchez, Jordi Vilaró, Pere Benítez i Xavier Cornellana.


Any 2011 (1)
Darrere: Jordi Pons, Jordi Serrano, Eduard Prats, Ivan Babiloni, Toni Balada i Joan Jordi Beumala
Davant: Josep Llauradó, Jordi Campos, Jordi Vilaró, Pere Benítez i Xavier Cornellana.


Any 2011 (2)


Any 2011 (3)
Escales amunt !
D'esquerra a dreta: Jordi Le√≥n (director), Toni Balada, Jordi Vilar√≥, Jordi Campos, Pere Ben√≠tez, Josep Llaurad√≥, Joan Jordi Beumala, Jordi Pons, Eduard Prats, Xavier Cornellana, Ivan Babiloni i Jordi Serrano.


Any 2012
Darrere: Jordi Pons, Jordi Serrano, Eduard Prats, Ivan Babiloni, Toni Balada i √Älex Roig
Davant: Jordi León (director), Josep Llauradó, Jordi Campos, Jordi Vilaró, Pere Benítez i Xavier Cornellana.


Any 2014
Sequència de dues imatges a l'Aplec de Les Roquetes, el 26 d'Octubre de 2014.
Darrere: Jordi Serrano, Jordi Pons, Toni Balada,  Ivan Babiloni, Eduard Prats i √Älex Roig
Davant: Josep Llauradó, Jordi Campos, Jordi Vilaró, Xavier Cornellana i Pere Benítez.
Fotos: Jaume Nonell.


Any 2016
29è Aplec d'Encamp (Andorra), el 4 de Setembre de 2016.
Darrere: Jordi Pons, Jordi Serrano, Toni Balada, Eduard Prats, Ivan Babiloni i Àlex Roig
Davant: Josep Llauradó, Jordi Campos, Jordi Vilaró, Pere Benítez i Xavier Cornellana.
Foto: Jaume Nonell.


Any 2017
30è Aplec d'Encamp (Andorra), el 3 de Setembre de 2017.
Darrere: Jordi Pons, Jordi Serrano, Toni Balada, Ivan Babiloni, Eduard Prats i Àlex Roig
Davant: Josep Llaurad√≥, Jordi Campos, Jordi Vilar√≥, Xavier Cornellana i √Älex Vila (bolo).
Foto: Jaume Nonell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOG√ćSTIQUES NOM√ČS PUBLICAR√Č COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortir√† en el comentari)

Gràcies!