Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.
... I ara sĂ, et convido a gaudir del meu treball:
Durant quinze anys - de 1914 a 1929 -, l'orquestra L'ArtĂstica Llobregatana va tocar per tota la comarca i Ă dhuc fora dels lĂmits comarcals. Fins i tot sardanes! ... no era estrany que, en sortir d'ofici, davant mateix de l'esglĂ©sia hi haguĂ©s una audiciĂł de sardanes... amb violins!
En formaven part mĂșsics de CornellĂ , entre ells en DĂdac VilĂ i Moragues i Jaume VilĂ i MĂšlich (fill i nĂ©t de DĂdac VilĂ i Priu, respectivament). Els temps, perĂČ, canvien. Irromp una nova manera de fer mĂșsica: Ă©s el jazz. Els balls de diumenge agafen un altre aire, els conjunts de tres o quatre mĂșsics posen fi a les orquestres mĂ©s nombroses. DesprĂ©s de difĂcils disertacions, els mĂșsics decideixen preparar-se adequadament i formar una cobla: La Llobregat. Som l'any 1929.
Si, perĂČ com la farem? En Joan Mas, que tocava el flautĂ i la flauta, no hi estava d'acord perquĂš havia d'estudiar un altre instrument, perĂČ entre tots varen aconseguir que agafĂ©s el flabiol. Vicenç Torruella, que era el clarinet segon, passĂ a tible segon, la tenora fou per en Francesc Figueras VilĂ . Jaume VilĂ i MĂšlich entrĂ de tenor segon. A darrere Baldiri DagĂ i Antoni ArbonĂ©s amb els cornetins, Evarist Ballester amb el fiscorn i, al contrabaix, DĂdac VilĂ i Moragues. El matĂ d'un diumenge de març de 1929, a l'escenari de la UniĂł Social de CornellĂ , s'estrenava la Cobla-orquestra Llobregat.
InformaciĂł extreta de la secciĂł HistĂČria, de la web de La Principal del Llobregat.
M'agrada l'abric i el barret damunt la taula, i l'ampolla de brandy ... I l'espectador de l'esquerra, una mica inclinat i amb la cigarreta a la boca ...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
PER RAONS LOGĂSTIQUES NOMĂS PUBLICARĂ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE
GrĂ cies!