T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

dissabte, 20 d’abril de 2013

FIGUERAS

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1918
Cobla-orquestra de Girona, que portava el nom del seu fundador, Rafel Figueras i Gelada.
S'observa una gran similtud entre aquesta composiciĂł fotogrĂ fica de ValentĂ­ Fargnoli i la de la Cobla-orquestra Els Gironins. Algun dels seus membres apareix a les dues fotos.
A dalt: Francesc Figueras i Colomer, Pere Carbonell i Perich i Josep Nadal i Riera
Al mig: Rafel Figueras i Gelada i Anton BarĂł i Barbosa*
A baix: Recared Oliveras, Joan Duchans** i Compte, Pere Baró i Coll, Tomàs Caballé i Arnau i Joan Roig i Bartrina.
* Sabater i mĂșsic originari de Sant Jordi Desvalls, i patriarca d'una llarga nissaga de mĂșsics gironins, que podem trobar en aquest blog. Els seus fills: Jaume BarĂł i Coll, Pere BarĂł i Coll (que surt en aquesta foto) i Joan BarĂł i Vila, continuador del negoci de sabateria que existeix avui encara, Calçats BarĂł. Un seu nebot, Josep BarĂł i GĂŒell, Ă©s una figura cabdal de la mĂșsica gironina. El fill d'en Pere, Enric BarĂł i Ribas, i el fill d'aquest, Jordi BarĂł i VilĂ  van ser mĂșsics gironins tambĂ©.
** Tot i que en la postal li posen Duxans, en d'altres llocs on hi tinc aquest mĂșsic estĂ  escrit Duchans, i l'any 1911 estĂ  inscrit com a Duchamps a la Cobla-orquestra Els Palamosins.
Foto: ValentĂ­ Fargnoli. CRDI, Ajuntament de Girona.


Any 1926
L'any 1925 van canviar-se el nom pel de Cobla-orquestra Popular Gironina, i l'any 1926 el mestre Rafel Figueras surt d'aquesta formaciĂł i torna a fer la Cobla-orquestra Figueras amb nous elements, actuant fins la seva dissoluciĂł l'any 1929. Per la seva banda, la Cobla-orquestra Popular Gironina va actuar fins l'any 1939.
Drets: Francesc Oliva i JuliĂ  [?] (fiscorn), Salvador SalĂł i Moriscot (contrabaix), Rafel Figueras i Gelada (director), Miquel SalĂł i Moriscot (clarinet), Ciril Valls i CelĂ­s (cornetĂ­) i Joan Roig i Bartrina
Asseguts: Esteve Jofre i Solés, Joan Turró i Valls (fiscorn), Narcís Cassà i Tarinas ["Tutut"] (fiscorn) i Joan Clapés i Feliu (flauta).
Els germans SalĂł i Moriscot formen part d'una antiga nissaga de mĂșsics procedents de Sant MartĂ­ Vell; Miquel SalĂł i Moriscot va ser el pare dels mĂșsics Josep SalĂł i Bos i Jaume ["Met"] SalĂł i Bos, que trobem en diferents entrades d'aquest blog, on tambĂ© hi podem veure els fills d'en Jaume: Miquel i Enric SalĂł i Òdena.
Foto: ValentĂ­ Fargnoli. Arxiu Jaume SalĂł i Soler.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!