T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

diumenge, 4 de novembre de 2012

COBLA DE PALAU-SATOR

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1908
La majoria de edat de la Cobla-orquestra La Principal de La Bisbal es va produir amb l'arribada, a principis del segle XX, de diversos components de la Cobla de Palau-sator: els SalĂł i els seus familiars mĂ©s propers, els Barnosell. La foto podria ser de 1906 ...
La Cobla de Palau-sator va començar a funcionar a mitjans del segle XIX o probablement abans. Inicialment estava formada per set mĂșsics instrumentistes, encara que desprĂ©s augmentava la plantilla segons la importĂ ncia del lloc on havien d'actuar.
Observarem que la distribuciĂł dels mĂșsics en la formaciĂł de Cobla era molt diferent de la d'avui dia.
Drets: Emili SalĂł i Parals (2n fiscorn), Francesc ["Xicu"] Barnosell (1er fiscorn), Anglada (1er cornetĂ­), Jaume SalĂł (2n cornetĂ­) i Telesfor SalĂł i Planas ["Foro"] (contrabaix)
Asseguts: Enric Barnosell i SalĂł (flabiol), TomĂ s Tibau (2n tenor), GenĂ­s SĂšculi (1er tenor) i Josep SalĂł i Paguina (tible). A la foto hi falta l'avi de la nissaga, Eusebi ("SĂšbio") SalĂł, que tocava el tible.
La segona foto Ă©s del Museu de la MediterrĂ nia.


Any 1910
L'any el poso per aproximaciĂł. No puc reconĂšixer cap mĂșsic, potser el flabiolaire Ă©s Enric Barnosell i SalĂł, i un dels dos clarinetistes de la dreta (el que estĂ  dret, amb el clarinet enlaire, i el que estĂ  assegut) podria ser Eusebi ("SĂšbio") SalĂł.
Foto: Arxiu Quim Tor i Prunell.


Any 1912
L'any el poso per aproximaciĂł, doncs l'Enric Barnosell i SalĂł (1891-1949), que aquĂ­ toca el fiscorn*  va entrar a la Cobla-orquestra La Principal de La Bisbal l'any 1913. Aquesta foto Ă©s extreta d'un article dedicat a l'eminent metge i docent Francesc Barnosell i Nicolau, fill de l'Enric Barnosell; en aquest article s'identifica, errĂČniament, una foto com La Principal de La Bisbal, quan en realitat Ă©s la Cobla de Palau-sator.
MĂșsics identificats, algun amb certes reserves:
Darrere: Jaume SalĂł, Desconegut, Enric Barnosell i Francesc ("Xicu") Barnosell
Davant: Desconegut, Josep SalĂł i Paguina, GenĂ­s SĂšculi, TomĂ s Tibau i Emili SalĂł i Parals.
Essent conegut sobretot pel seu virtuosisme amb el tible, dominava altres instruments, com el mateix fiscorn, el flabiol, el saxo, el clarinet, l'oboĂš, la viola i el violoncel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!