T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAF√ą, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEG√úENT BOT√ď. GR√ÄCIES !

  

dissabte, 21 de juliol del 2012

CARAVANA

ūüĎČ  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sí, et convido a gaudir del meu treball:

Any 1943 (1)
Fundada a Torroella de Montgr√≠, arran de la desfeta que va patir la Cobla-orquestra L'As d'Angl√®s, la qual cosa va propiciar que la majoria de m√ļsics que en sortiren formessin part de la Cobla-orquestra Caravana. Van comptar amb el patrocini de l'arist√≤crata torroellenc Josep M¬™ Pla i Comas. El nom de la formaci√≥ provenia del tema musical "Caravan", composici√≥ de Juan Tizol i Duke Ellington, que feia servir de sintonia l'As d'Angl√®s.
Els fundadors, que surten a la foto, foren, d'esquerra a dreta:
Enric Vil√† i Armengol [fiscorn, de Calonge], Joaquim Juanmiquel i Barnosell ("Tatara") [fiscorn, de Verges], Emili Gispert i Rosell√≥ [trompeta, de Sant Feliu de Gu√≠xols], Jaume Sabat√© i Estebanell [trompeta, de Tortell√†], Dom√®nec ("Mingo") Anglada i Corredor [tenora, de Pals] (pare d'Adri√† Anglada i Geli, veure entrada del Duo Radiant's), Ricard Viladesau i Caner [tenora, de Calonge]*, Joan Roviras i Blanch ("Joan de Verges") [tible, de Verges], Martiri√† Font i Coll [tible, de Bordils], Llu√≠s Grau i Capdeferro [contrabaix, de Bordils], Alfons Oya i Sim√≥ [tromb√≥ i director, de Barcelona] i Francesc Casanova i Estorch ("Picaric") [flabiol, d'Olot].
Segons explica en un article de l'any 1979 l'Enric Vil√†, van debutar el dia 18 de Mar√ß de 1943 a la "Sala Centro" de Torroella de Montgr√≠. En aquest article s'explica tamb√© que el cantant, que no surt a la foto, era Llu√≠s Ripoll (de Torroella de Fluvi√†), que m√©s endavant i amb el nom art√≠stic de Jos√© Tamayo va cantar molts anys a l'Orquestra Los Chavales de Espa√Īa, esdevenint tamb√© actor en algunes pel·l√≠cules.
Recomano vivament la lectura d'aquest article i qualsevol altre que es pugui trobar de l'Enric Vilà: Si tingués vint-i-cinc barrets m'els treuria vint-i-cinc vegades davant d'aquest home que era un pou de memòria de la vida musical de les nostres contrades.
* Ricard Viladesau va ser el meu primer mestre de tenora. Guardo molts bons records d'aquelles tardes a la Casa de Cultura de Girona, on anavem una bona colla d'aprenents a passar la lliçó amb el mestre.
Foto: Museu de la Mediterrània. Fons Família Viladesau.


Any 1943 (2)
A la Festa Major de Badalona.
A l'esquerra: Francesc Casanova ("Picaric")
Darrere (metall): Enric Vil√†, Joaquim Juanmiquel ("Tatara"), Emili Gispert i Jaume Sabat√©
Davant (saxos): Joan Roviras ("Joan de Verges"), Domènec ("Mingo") Anglada i Ricard Viladesau
Secció rítmica: Josep Colls (guitarra [o només cantant, i esta assegut?]), Martirià Font (bateria), Alfons Oya (piano) i Lluís Grau (contrabaix).


Any 1943 (3)
Mateix lloc i dia que la foto anterior, el metall de la Caravana.
D'esquerra a dreta: Enric Vil√†, Joaquim Juanmiquel ("Tatara"), Emili Gispert i Jaume Sabat√©.


Any 1943 (4)
Darrere: Dom√®nec ("Mingo") Anglada, Alfons Oya, Jaume Sabat√©, Emili Gispert, Joan Roviras ("Joan de Verges") i Joaquim Juanmiquel ("Tatara")
Davant: Ricard Viladesau, Francesc Casanova ("Picaric"), Enric Vil√†, Llu√≠s Grau i Martiri√† Font.


Any 1943 (5)
Datada el 31 de Desembre de 1943, aquesta foto ens mostra a bona part dels components de la Cobla-orquestra Caravana amb l'àvia Cardina (propietària del "Restaurant")*. Devia fer bon temps, doncs molts van en cos de camisa, i sembla un dinar a l'aire lliure ! (Veus l'home amb un carretó al fons de la imatge?)
Al costat de l'√†via Cardina hi tenim en Ricard Viladesau i en Martiri√† Font. Asseguts, comen√ßant per l'esquerra i seguint el sentit de les agulles del rellotge: Josep Colls i Vicens** (cantant, que no surt a la primera foto promocional, per√≤ s√≠ a la de l'any seg√ľent), Alfons Oya, amb la forquilla a la boca, Enric Vil√†, Jaume Sabat√©, Francesc Casanova ("Picaric"), Emili Gispert, Llu√≠s Grau, Dom√®nec ("Mingo") Anglada i Joaquim Juanmiquel ("Tatara").
* Segons m'explica en Carles Varela, que, igualment que el seu pare Miquel, va formar part de la Caravana, una vegada el pare d'en Josep Colls va anar a la barberia, i el barber, tot cofoi, li va ensenyar un cartell de la Caravana, on en Josep Colls era presentat com José de Montegris* ... el pare, mirant-se'l amb suficiència, li va contestar: "no el conec pas aquest, jo ..."
La informaci√≥ dels components em ve donada, com d'altres en aquesta entrada, per en Carles Varela i Marimont.
* Hi ha un escrit d'Enric Vil√† parlant de l'√†via Cardina en aquest enlla√ß.
** Sembla ser que la Caravana s'havia d'anomenar "Montegris". Segons m'informa en Jaume Nonell, hi ha un contracte de Novembre de 1942 signat per Enric Vilà i el mecenes que va financiar la formació, Josep Mª Pla i Comas, que parla d'aquest nom ...


Any 1943 (6)
Trio vocal de luxe: Ricard Viladesau, Josep Colls i Emili Gispert.


Any 1944
A dalt de tot hi ha en Josep Colls, i seguint cap a la dreta fins a donar la volta:
Salvador Massó i Simon*, Àngel Blanch i Reynalt, Joan Roviras ("Joan de Verges"), Domènec ("Mingo") Anglada, Joaquim Juanmiquel ("Tatara"), Ricard Viladesau, Enric Vilá, Emili Gispert, Lluís Grau i Jaume Chiribella i Arbonés (avi matern d'un meu amic amerenc, recentment traspassat, en Narcís Corominas)
En el centre, el director, Alfons Oya*
Salvador Massó i Alfons Oya, acabada la temporada, van marxar a Barcelona a formar part, com a trompeta el primer i pianista i director el segon, de l'Orquestra Copacabana.


Any 1945
Excel·lent cartell de la temporada 1945-1946.
A dalt: Josep Miralda i Puig, Dom√®nec ("Mingo") Anglada, Joaquim Juanmiquel ("Tatara"), Ricard  Par√©s, Jaume Giralt, Agusti Monguilod i Andreu (amb qui vaig coincidir a la Cobla-orquestra M√†xim's), Emili Gispert, Llu√≠s Surroca i Isern i Joan Roviras ("Joan de Verges")
A baix: Miquel Varela i Burch (que va exercir com a pianista i director de la secci√≥ de Ball durant dues temporades), Ricard Viladesau i Enric Vil√†.
En Carles Varela, que √©s qui em proporciona aquesta (procedent de l'arxiu de l'Eduard Boada) i d'altres fotos, aix√≠ com la informaci√≥ pertinent, em fa adonar de que les notes del pentagrama s√≥n de la melodia que va donar nom a la Cobla-orquestra Caravana, √©s a dir, del tema musical "Caravan", composici√≥ de Juan Tizol i Duke Ellington.


Any 1946 (1)
Cartell de la temporada 1946-1947, on s'hi fa constar que Ricard Viladesau és el director.
Els dos m√ļsics de l'esquerra, de dalt a baix: Miquel Varela i Enric Vil√†
Els dos m√ļsics de la dreta: Joan Roviras ("Joan de Verges") i Dom√®nec ("Mingo") Anglada
A dins del contrabaix, de dalt a baix: Ricard Viladesau, Ricard Par√©s i Bastons, Pere Clap√©s i Jan√©, Ferran Jofre, Joaquim Juanmiquel ("Tatara"), Vicen√ß Sep√ļlveda, Llu√≠s Surroca i Jaume Giralt.


Any 1946 (2)
Fotografia i detall d'un Concurs de Colles celebrat a Canet de Mar l'any 1946.
En la primera foto podem veure en Florenci Maun√© i Marimont (dels quatre balladors que desfilen, el segon), que l'any 1952 esdevindria director de la formaci√≥ que es troba a la dreta de la imatge, la Cobla-orquestra Caravana. A l'esquerra de la imatge es veu un contrabaix, que correspon a l'altre Cobla que devia estar tocant el galop al ritme del qual desfilaven els concursants.
En la segona foto s'hi pot veure b√© a vuit m√ļsics:
Drets: Miquel Varela, Enric Vilà, Ricard Viladesau i Lluís Surroca
Asseguts: Ricard Par√©s, Dom√®nec ("Mingo") Anglada, Joan Roviras ("Joan de Verges") i Pere Clap√©s.
Un detall estil√≠stic a tenir en compte √©s el fet de que uns quants m√ļsics porten ulleres de sol, senyal de modernitat en aquella d√®cada.
Foto: Arxiu Montserrat Mauné.


Any 1947 (cartell)
A dalt: Joaquim Juanmiquel ("Tatara"), Pere Clapés, Jaume Giralt i Desconegut
Al mig: Ricard Anglada, Joan Roviras ("Joan de Verges"), Enric Vilà i Ricard Parés
A baix: Llu√≠s Surroca, Dom√®nec ("Mingo") Anglada, Francesc Felip Saguer ("Paco Xeto") [amb qui vaig coincidir fins a la seva jubilaci√≥ a la Cobla-orquestra Atl√†ntida] i Ricard Viladesau.


Any 1947 (Festa Major de Torroella de Montgrí) (1)
L'any 1947, el  periodista, fot√≤graf i cineasta Narc√≠s Sans va fer un reportatge de la Festa Major de Torroella de Mongr√≠ , que recomano veure pel seu inter√®s hist√≤ric i divulgatiu: fa una certa emoci√≥ veure en acci√≥, encara que sigui per uns segons, a m√ļsics que he conegut ja de grans, o dels que n'he sentit a parlar tant.
Hi surten la Caravana i els Montgrins . D'aquest reportatge n'he extret aquesta sèrie de fotografies.
Aquí faig una llista del minutatge que considero més significatiu per aquest blog:
Minut 03:33 - 03:43  :  Cobla tocant a Pla√ßa. No n'extrec la foto, no es veu gaire b√©
Minut 05:43 - 06:45  :  CARAVANA, Ball de Tarda.
Minut 11:23 - 11:28  :  MONTGRINS, tocant a Pla√ßa.
Minut 12:17 - 12:22 , i 13:00 - 13:01  :  MONTGRINS, 1er fiscorn, obligant (el 2n est√† assegut), √©s en Joan Camps
Minut 13:36 - 13:40 : MONTGRINS: L'Agustí Monguilod i en Cosme Company pel carrer. No n'extrec la foto.
Minut 16:49 - 16:59  :  CARAVANA, Concurs de Colles Sardanistes al Camp de F√ļtbol.
En aquesta foto i les 4 seg√ľents s'hi pot identificar:
Piano: Desconegut
Bateria: Domènec ("Mingu") Anglada
Contrabaix:  Enric Vil√†
Els 6 violins d'esquerra a dreta: Ricard Viladesau, Pere Clapés, Ricard Parés, Jaume Giralt, Lluís Surroca i Joaquim Juanmiquel ("Tatara")
Els 3 acordions: Ricard Anglada, Francesc Felip ("Paco Xeto") i Joan Roviras ("Joan de Verges")
Cantant: Jaume Giralt.


Any 1947 (Festa Major de Torroella de Montgrí) (2)
El vocalista (i tamb√© trompeta), Jaume Giralt. Era el carter de Torroella, i autor de les lletres de "El mar y t√ļ" i "Enamorado del mar", de Ricard Viladesau; m√©s endavant va anar amb els Montgrins.


Any 1947 (Festa Major de Torroella de Montgrí) (3)
Domènec ("Mingu") Anglada.


Any 1947 (Festa Major de Torroella de Montgrí) (4)
La "violinada".


Any 1947 (Festa Major de Torroella de Montgrí) (5)
Els "teclats" : Ricard Anglada, Francesc Felip ("Paco Xeto") i Joan Roviras ("Joan de Verges").


Any 1947 (Festa Major de Torroella de Montgrí) (6)
Concurs de Colles Sardanistes al Camp de F√ļtbol. La composici√≥ de la Cobla, que es pot veure en aquesta i les dues fotos seg√ľents √©s:
Darrere: Jaume Giralt, Francesc Felip ("Paco Xeto"), Ricard Anglada, Enric Vil√†, Joaquim Juanmiquel ("Tatara") i Llu√≠s Surroca
Davant: Ricard Parés, Domènec ("Mingu") Anglada, Joan Roviras ("Joan de Verges"), Ricard Viladesau i Pere Clapés.


Any 1947 (Festa Major de Torroella de Montgrí) (7)


Any 1947 (Festa Major de Torroella de Montgrí) (8)
Al fons de la imatge em sembla recon√®ixer algun m√ļsic dels Montgrins ...


Any 1948 (1)
Tocant a Lloret de Mar. Aquesta foto també podria ser de 1949.
Darrere: Francesc Felip ("Paco Xeto"), Pere Pru√Īonosa i Costa ("Trumfa"), Ricard Anglada, Enric Vil√†, Joaquim Juanmiquel ("Tatara") i Llu√≠s Surroca
Davant: Ricard Parés, Domènec ("Mingu") Anglada, Joan Roviras ("Joan de Verges"), Ricard Viladesau i Pere Clapés.
Foto: Museu de la Mediterrània.


Any 1948 (2)
Dos "cracks" passejant: Enric Vil√† i Pere Pru√Īonosa ("Trumfa").


Any 1948 (3)
Acompanyant un processó a Terrades.
Darrere de tot, una mica separats entre ells: Ricard Parés (violí) i Ricard Viladesau (violí)
Davant dels violins, el vent-fusta: Dom√®nec ["Mingo"] Anglada (flauta),  Josep Morell (clarinet) i Joan Roviras ["Joan de Verges"] (clarinet)
Davant de la fusta: Pere Pru√Īonosa ["Trumfa"] (trompeta) i Francesc Felip ["Paco Xeto"] (trompeta)
Davant de tot, la resta del vent-metall: Ricard Anglada (trombó), Enric Vilà (fiscorn) i Joaquim Juanmiquel ["Tatara"] (fiscorn)
No s'hi veu percussió, potser eren una mica endavant o potser no tocaven en aquesta processó.
Foto: Llu√≠s P√©rez i Perx√©s. Col·lecci√≥ Carme Gorgot i Planas.


Any 1948 (4)

Tocant sardanes a la Plaça de l'Ajuntament de Lloret de Mar. Podria ser també 1949. En aquesta audició anaven sense trombó.
Darrere: Francesc Felip ("Paco Xeto"), Pere Pru√Īonosa ("Trumfa"), Enric Vil√†, Joaquim Juanmiquel ("Tatara") i Llu√≠s Surroca
Davant: Ricard Parés, Domènec ("Mingu") Anglada, Joan Roviras ("Joan de Verges"), Ricard Viladesau i Pere Clapés.
Foto: Arxiu d'Imatges, Ajuntament de Lloret de Mar.


Any 1949 (1)
Cartell corresponent a la temporada 1949-1950, amb el mateix disseny de 1947.
A dalt: Joaquim Juanmiquel ("Tatara"), Pere Clap√©s, Llu√≠s Surroca i Josep Morell
Al mig: Ricard Anglada, Joan Roviras ("Joan de Verges"), Enric Vilà i Ricard Parés
A baix: Pere Pru√Īonosa ("Trumfa"), Dom√®nec ("Mingo") Anglada, Francesc Felip ("Paco Xeto") i Ricard Viladesau.


Any 1949 (2)
Actuant a Amélie-les-Bains.
Darrere: Francesc Felip ("Paco Xeto"), Pere Pru√Īonosa ("Trumfa"), Ricard Anglada, Enric Vil√†, Joaquim Juanmiquel ("Tatara") i Llu√≠s Surroca (darrere els trompetes hi ha en Josep Morell)
Davant: Ricard Parés, Domènec ("Mingu") Anglada, Joan Roviras ("Joan de Verges"), Ricard Viladesau i Pere Clapés.


Any 1949 (3)
Sessió de Ball.
Darrere: Llu√≠s Surroca (contrabaix), Francesc Felip ["Paco Xeto"] (trompeta), Pere Pru√Īonosa ["Trumfa"] (trompeta), Joaquim Juanmiquel ["Tatara"] (tromb√≥) i Enric Vil√† (tromb√≥)
Davant: Pere Clapés (bateria), Ricard Anglada (piano), Josep Morell (saxo), Domènec ["Mingu"] Anglada (saxo), Ricard Viladesau (saxo), Ricard Parés (saxo) i Joan Roviras ["Joan de Verges"] (saxo).
Foto: Arxiu Josep Mª Roviras.


Any 1949 (4)
Audició de Sardanes.
Darrere: (no es veu el 2n trompeta, segurament √©s en Pere Pru√Īonosa ["Trumfa"], Francesc Felip ["Paco Xeto"], Ricard Anglada, Enric Vil√†, Joaquim Juanmiquel ["Tatara"] i Llu√≠s Surroca
Davant: Ricard Parés, Domènec ["Mingu"] Anglada, Joan Roviras ["Joan de Verges"], Ricard Viladesau i Pere Clapés.
Foto: Arxiu Josep Mª Roviras.


Any 1949 (5)

Dinant a la Font Moixina, d'Olot. Intento identificar els comensals, començant per l'esquerra i seguint en sentit horari:
Pere Clap√©s, Enric Vil√†, Dom√®nec ("Mingu") Anglada, Ricard Par√©s, Francesc Felip ("Paco Xeto"), Joaquim Juanmiquel ("Tatara"), Joan Roviras ("Joan de Verges"), Llu√≠s Surroca, Ricard Anglada, Pere Pru√Īonosa ("Trumfa"), Desconegut [possiblement no fos m√ļsic] i Ricard Viladesau.


Any 1950 (1) (Cançoner i detall)
En aquest can√ßoner de 1950 hi podem veure, comen√ßant a dalt de tot i seguint en el sentit de les agulles del rellotge: Llu√≠s Surroca, Joaquim Borr√†s, Enric Vil√†, Dom√®nec ("Mingu") Anglada,  Ricard Anglada, Ricard Par√©s, Joan Roviras ("Joan de Verges"), Joaquim Juanmiquel ("Tatara"), Pere Clap√©s i Joaquim Ribas ("Quim de Serra" * , que aquella temporada substiutia a Ricard Viladesau). Els tres del mig: Ferran Jofre, Josep Morell i Pere Pru√Īonosa ("Trumfa").
* Petita per√≤ interessant ressenya biogr√†fica en aquest enlla√ß de la Revista de Serra de Dar√≥ (p√†gines 14 i 15).


Any 1950 (2) (Cantant)
El cantant Josep Morell (extraordinari clarinetista, val a dir !)
Foto: Museu de la Mediterrània.


Any 1951 (1)
Cartell de la temporada 1951-1952.
A dalt: Ricard Anglada, Ferran Jofre, Josep Morell i Ricard Parés
Al mig: Dom√®nec ("Mingu") Anglada, Joaquim Juanmiquel ("Tatara"), Pere Pru√Īonosa ("Trumfa"), Enric Vil√† i Llu√≠s Cotcho i G√ľell
A baix: Joan Roviras ("Joan de Verges"), Pere Clap√©s, Joaquim Borr√†s i Llu√≠s Surroca.
Foto: Museu de la Mediterrània.


Any 1951 (2)
Imatge extreta d'un cançoner de 1951, corresponent al cartell anterior.
A dalt: Ricard Anglada, Ferran Jofre, Josep Morell i Ricard Parés
Al mig: Dom√®nec ("Mingu") Anglada, Joaquim Juanmiquel ("Tatara"), Pere Pru√Īonosa ("Trumfa"), Enric Vil√† i Llu√≠s Cotcho
A baix: Joan Roviras ("Joan de Verges"), Pere Clap√©s, Joaquim Borr√†s i Llu√≠s Surroca.


Any 1951 (3)
La mateixa foto que en el cançoner de 1950, amb un missatge publicitari diferent.
Foto: Museu de la Mediterrània.


Any 1951 (2)
Darrere: Llu√≠s Surroca (contrabaix), Pere Pru√Īonosa ["Trumfa"] (trompeta), Joaquim Borr√†s (trompeta), Joaquim Juanmiquel ["Tatara"] (tromb√≥) i Enric Vil√† (tromb√≥)
Davant: Pere Clapés (bateria), Ricard Anglada (piano), Domènec ["Mingu"] Anglada (saxo), Joan Roviras ["Joan de Verges"] (saxo), Ricard Parés (saxo), Lluís Cotcho (saxo) i Josep Morell (saxo).
Foto: Arxiu Josep Mª Roviras.


Any 1952 (1)
Cercavila passant pel Pont de l'Aigua, al barri del Pont Major, de Girona, el 3 de Febrer de 1952. Al fons es veu Sarrià de Ter. Era el final de la temporada 1951-1952.
En el moment de la foto no estan tocant, i puc reconèixer en primer terme, d'esquerra a dreta:
Joan Roviras ("Joan de Verges") [clarinet], Joaquim Juanmiquel ("Tatara") [fiscorn] i Pere Pru√Īonosa ("Trumfa") [trompeta]. En segon terme: Enric Vil√† [fiscorn].
Foto: Martí Massafont i Costals. CRDI (Ajuntament de Girona).Any 1952 (2)
Passen els anys, canvien √°lguns m√ļsics, i el director √©s ara en Florenci Maun√© i Marimont , fins l'any 1956. Per cert, sempre dirigia els concerts amb els ulls tancats ! (M√©s info al blog de la seva filla, Montserrat Maun√©)
Violins, d'esquerra a dreta: Ricard Par√©s, Pere Clap√©s, Joaquim Juanmiquel ("Tatara") i Eudald Duch i Torrent (a qui vaig con√®ixer l'any 1985 quan vaig coincidir amb el seu fill Gabriel ["Gabi"] Duch a la Cobla-orquestra Atl√†ntida, d'on aniria a parar, i fins avu -2020-, a la Cobla-orquestra La Principal de La Bisbal)
Contrabaix: Lluís Surroca
Percussió: Lluís Cotcho
Fiscorn: Enric Vilà
Trompetes: Pere Pru√Īonosa i Costa ("Trumfa") i Joaquim Borr√†s
Fusta, de baix a dalt: Domènec ("Mingo") Anglada (no es veu gaire), Josep Morell i Joan Roviras ("Joan de Verges").


Any 1952 (3)
Un primer pla d'en Joan Roviras ("Joan de Verges"), mentre el segon tible, Domènec ("Mingo") Anglada, fa uns compassos d'espera.
Foto: Arxiu Montserrat Roviras.


Any 1953 (1)
Aquesta foto és una composició que he fet a partir d'un Cançoner que em va passar la Montserrat Mauné del seu arxiu particular:Aquell any la formaci√≥ era la seg√ľent (interessant veure com la bateria i el contrabaix eren tocats alternativament per diversos m√ļsics, cosa gens habitual a l'actualitat):
Fila superior: Florenci Maun√©, director, piano, acordi√≥ i tromb√≥; Pere Pru√Īonosa ("Trumfa"), trompeta solista; Joan Roviras ("Joan de Verges"), clarinet, saxo, acordi√≥ i tible; Ricard Par√©s, viol√≠, saxo, clarinet, piano i tenora.
Segona fila: Domènec ("Mingo") Anglada, flauta, saxo, clarinet, bateria i tible; Joaquim Borràs, trompeta, violí i bateria; Lluís Surroca, contrabaix i violí; Enric Vilà, trombó, fiscorn i contrabaix.
Tercera fila: Joaquim Juanmiquel ("Tatara"), tromb√≥, viol√≠ i fiscorn; Llu√≠s Cotcho, timpanis, saxo, clarinet i tenora (el vaig con√®ixer quan, al vendre-li jo un saxo a en Narc√≠s Costa i Ventura a finals dels anys 70, el seu mestre, Llu√≠s Cotcho, el va acompanyar fins a casa meva, per supervisar que l'instrument est√©s en bon estat); Joaquim Coma i Parcet, trompeta i viol√≠; Manel Ferrer i Amer ("Manelic"), bateria, viol√≠ i tromb√≥. La filla d'en Manel Ferrer, l' Anna Ferrer, prestigiosa pianista, va ser la meva primera professora d'harmonia, quan erem ve√Įns a Girona, al C/. Oviedo, i em va passar moltes fotos per la meva col·lecci√≥, doncs el seu pare va tocar amb la Cobla-orquestra Caravana molts anys, i el seu oncle Joaquim Ferrer i Amer en aquells moments tocava amb la Cobla Baix Empord√†.
Fila inferior: Eudald Duch, cantant, trompeta i violí; Josep Morell, clarinet, saxo, acordió, cantant i flabiol.


Any 1953 (2)
En Florenci Maun√© i en Josep Morell, cantant a d√ļo.


Any 1953 (3)
Cartell oficial de la temporada 1953-1954.
A dalt de tot: Florenci Mauné.
Segona fila: Joaquim Coma, Joaquim Juanmiquel ("Tatara"), Manel Ferrer ("Manelic") i Enric Vil√†
Tercera fila: Llu√≠s Surroca, Eudald Duch, Pere Pru√Īonosa ("Trumfa") i Joaquim Borr√†s
A sota: Joan Roviras ("Joan de Verges"), Dom√®nec ("Mingo") Anglada, Josep Morell, Ricard Par√©s i Llu√≠s Cotcho.


Any 1953 (4)
Part exterior del díptic publicitari de la temporada 1953-1954.
Foto: Arxiu Xavier Prat.Any 1953 (5)
Part interior del díptic publicitari de la temporada 1953-1954.
F
oto: Arxiu Xavier Prat.


Any 1953 (6)
Aquesta i les tres seg√ľents formen una seq√ľ√®ncia de quatre fotos fetes segurament al Centre Fraternal de Palafrugell.
Aquestes fotos van servir per il·lustrar el cartell de 1954-1955, tal com es veu despr√©s.
A l'esquerra, hi ha en Florenci Maun√© al piano. A davant de tot, en Pere Pru√Īonosa ("Trumfa"), trompeta solista en aquell tema. A la bateria, en Manel Ferrer ("Manelic") i al contrabaix en Llu√≠s Surroca.
Trompetes: Joaquim Borràs, Joaquim Coma i Eudald Duch
Trombons: Joaquim Juanmiquel ("Tatara") i Enric Vilà
Saxos: Dom√®nec ("Mingo") Anglada, Josep Morell, Joan Roviras ("Joan de Verges"), Ricard Par√©s i Llu√≠s Cotcho.


Any 1953 (7)
Aquesta fotografia, la qualitat de la qual deixa molt que desitjar, per√≤ que com a testimoni gr√†fic pot servir, donada la formaci√≥ de Concert, i els m√ļsics s√≥n, d'esquerra a dreta:
Piano: Pere Pru√Īonosa ("Trumfa")
Violins: Joaquim Coma, Manel Ferrer ("Manelic"), Lluis Surroca, Eudald Duch, Joaquim Juanmiquel ("Tatara") i Joaquim Borr√†s
Contrabaix: Enric Vilà
Clarinets: Joan Roviras ("Joan de Verges"), Llu√≠s Cotcho, Dom√®nec ("Mingo") Anglada, Josep Morell i Ricard Par√©s
Al centre a l'acordió: Florenci Mauné.


Any 1953 (8)
A l'esquerra, hi ha en Florenci Mauné al piano. A la bateria, en Manel Ferrer ("Manelic") i al contrabaix en Lluís Surroca.
Darrere, els quatre trompetes: Joaquim Borr√†s, Pere Pru√Īonosa ("Trumfa"), Joaquim Coma i Eudald Duch
Al mig, els dos trombons: Joaquim Juanmiquel ("Tatara") i Enric Vilà
A davant, els cinc saxos: Dom√®nec ("Mingo") Anglada, Josep Morell, Joan Roviras ("Joan de Verges"), Ricard Par√©s i Llu√≠s Cotcho.


Any 1953 (9)
Ritme tropical !
Darrere: Llu√≠s Surroca (contrabaix), Pere Pru√Īonosa ["Trumfa"] (queda amagat, no s√© quin instrument estaria tocant, potser percussi√≥), Josep Morell (clarinet), Llu√≠s Cotcho (clarinet), Dom√®nec ["Mingo"] Anglada (flauta), Joan Roviras ["Joan de Verges"] (percussi√≥), Ricard Par√©s (percussi√≥), Joaquim Juanmiquel ["Tatara"] (percussi√≥) i Enric Vil√† (percussi√≥)
Davant: Florenci Mauné (piano), Eudald Duch (percussió), Joaquim Borràs (trompeta), Manel Ferrer ["Manelic"] (percussió) i Joaquim Coma (trompeta).


Any 1954 (1)
Cartell oficial de la temporada 1954-1955.
Les fotos d'aquest cartell serien de 1953, concretament les quatre anteriors.


Any 1954 (2)
A l'Aplec de Calella.
Darrere: Eudald Duch, Joaquim Borr√†s, Pere Pru√Īonosa ("Trumfa"), Florenci Maun√©, Manel Ferrer ("Manelic"), Enric Vil√† i Joaquim Juanmiquel ("Tatara")
Davant: Josep Morell, Domènec ("Mingo") Anglada, Joan Roviras ("Joan de Verges"), Lluís Cotcho, Ricard Parés i Lluís Surroca.


Anys 50 (3)
Dret: Lluís Cotcho
Asseguts: Pere Pru√Īonosa ("Trumfa"), Florenci Maun√© i Josep Morell.


Any 1955 (1)
Dues versions de la mateixa foto.
Estava a punt de produir-se la formaci√≥ de la Cobla-orquestra Costa Brava, on hi van anar uns quants m√ļsics de la Caravana: Florenci Maun√©, Josep Morell i Joaquim Coma.
Darrere: Eudald Duch, Joaquim Coma, Pere Pru√Īonosa ("Trumfa"), Florenci Maun√©, Manel Ferrer ("Manelic"), Enric Vil√† i Joaquim Juanmiquel ("Tatara"), que li est√† posant el fiscorn per barret al contrabaixista
Davant: Josep Morell, Domènec ("Mingo") Anglada, Joan Roviras ("Joan de Verges"), Lluís Cotcho, Ricard Parés i Lluís Surroca.


Any 1955 (2)
Part de l'Orquestra es van retratar amb les Falleres, durant les Falles de València d'aquell any 1955.
Darrere, drets: Llu√≠s Surroca, Joaquim Coma, Josep Morell, Joaquim Juanmiquel ("Tatara"), Jaume Vivolas i Vi√Īals ("Met Cuca"), Dom√®nec ("Mingo") Anglada, Desconegut (segurament un membre de l'organitzaci√≥ o del local) i Pere Pru√Īonosa ("Trumfa").
Asseguts, enmig de les guapes falleres: Eudald Duch, Ricard Parés, Joan Roviras ("Joan de Verges") i Enric Vilà.
Hi ha un detall en aquesta foto, i √©s la pres√®ncia del trompeta Jaume Vivolas ("Met Cuca"), havent-hi tres trompetes m√©s: Pere Pru√Īonosa ("Trumfa"), Joaquim Coma i Eudald Duch; ara b√©, com que aquest darrer tamb√© era cantant, podria ser que en Vivolas hi an√©s de bolo ...
Cal remarcar l'absència a la foto (per les raons que sigui, ves a saber ...) d'en Florenci Mauné, en Manel Ferrer ("Manelic") i en Lluís Cotcho.


Any 1955 (3)
Posteriorment a la imatge anterior he trobat aquesta foto, crec que del mateix dia, o per ser m√©s exactes, de la mateixa nit. Malauradament hi ha un m√ļsic que no deixa veure el pianista ... que segurament era en Florenci Maun√©.
A l'esquerra, Josep Morell tapa el pianista, i en primer terme podem veure una cantant Desconeguda, a qui probablement acompanyarien nom√©s en aquesta festa.
Darrere de tot, a la dreta, els tres trompetes: Jaume Vivolas ("Met Cuca", que per la cara que posa mirant la partitura amb molta atenci√≥, potser s√≠ que hi anava de bolo), Pere Pru√Īonosa ("Trumfa") i Joaquim Coma
En segon terme hi ha quatre m√ļsics drets i un d'assegut: Enric Vil√†, Manel Ferrer ("Manelic"), Llu√≠s Surroca, Llu√≠s Cotcho i Joaquim Juanmiquel ("Tatara")
I el rest de davant: Eudald Duch (si cliques la foto veur√†s que t√© cara d'estar-se-ho passant molt b√©), Dom√®nec ("Mingo") Anglada, Joan Roviras ("Joan de Verges") i Ricard Par√©s.
Foto: Museu de la Mediterrània.


Any 1955 (4)

Fotografia del mateix esdeveniment que la foto anterior.
Darrere: Enric Vil√†, Manel Ferrer ("Manelic"), Llu√≠s Cotcho i Llu√≠s Surroca
Al mig: Eudald Duch, Dom√®nec ("Mingo") Anglada i Joan Roviras ("Joan de Verges")
Davant: vocalista Desconeguda.
Foto: Revista Usted. Biblioteca P√ļblica de Girona Carles Rahola.


Imatge n¬ļ 1: retrat amb el m√≤bil d'una p√†gina de la Revista USTED
Imatge n¬ļ 2: edici√≥ amb el programa PAINT
Imatge n¬ļ 3: edici√≥ amb el filtre PHIXR "Fresco"
Imatge n¬ļ 4: edici√≥ amb el filtre PHIXR "Mejorar colores"
Imatge n¬ļ 5: edici√≥ amb el filtre PHIXR "Proceso cruzado"
Any 1956 (1)
Hi ha imatges que costen molt de trobar o aconseguir ... Aquest cartell crec que és una primícia, i com que em va costar una mica trobo convenient explicar-ne el procés de la seva adquisició:
Remenant en una Biblioteca vaig trobar un reportatge de la Cobla-orquestra Caravana en una revista de 1956. Les fotos que publicaven s√≥n de baixa qualitat, i vaig retratar aquest cartell amb el m√≤bil (imatge n¬ļ 1). A la imatge n¬ļ 2 s'hi pot veure el resultat d'unes quantes hores d'edici√≥, i les imatges 3, 4 i 5 tenen aplicats uns filtres d'un programa d'edici√≥ online. Potser alguna s'assemblar√† al cartell original, que no s√© ni si existeix, f√≠sicament.
Aquesta temporada va ser tamb√© una mica traum√†tica, doncs tres valuosos elements de la Caravana van marxar com a membres fundadors a la Cobla-orquestra Costa Brava: Florenci Maun√© i Marimont [director, piano, acordi√≥ i tromb√≥ de pistons], Joaquim Coma i Parcet [viol√≠ i trompeta] i Josep Morell i Cortada [clarinet, saxo bar√≠ton, acordi√≥ i flabiol]. Tamb√© havien plegat Enric Vil√† i Armengol [tromb√≥ de vares i fiscorn] i Jaume Vivolas i Vi√Īals ("Met Cuca") [trompeta, no s√© si realment en aquesta √®poca anava amb la Caravana, en tot cas surt a les fotos de Val√®ncia de 1955], que van anar a la Cobla-orquestra Montgrins.
A dalt: Joan Roviras ("Joan de Verges")Pere Espona i Arderiu, Llu√≠s Cotcho, Joan Verg√©s i Sastre ("Mestre Laressy"), Mart√≠ Font i Triad√ļManel Ferrer ("Manelic")
A baix: Eudald Duch, Robert Bosch i Sabri√† ("Pacheco"), Joaquim Juanmiquel ("Tatara"), Ricard Par√©s, Llu√≠s Surroca, Desconegut, Wenceslau ("Lau") Roure i Mar√≠n i Dom√®nec ("Mingo") Anglada.
El Desconegut deu ser Manuel de Luis.
Cinc d'aquest m√ļsics feien tamb√© la funci√≥ de vocalista, i segons la revista cadasc√ļ tenia una especialitat; ho poso en castell√†, tal com apareixia a la propaganda, doncs t√© la seva gr√†cia: Eudaldo Duch [Cantor mel√≥dico], Manuel de Luis [Cantor sudamericano], Pedro Espona [Romancero espa√Īol], Roberto Bosch [cantor cha-cha-cha y parodista] i Mart√≠n Font [Chansonnier].
* Aquest m√ļsic
Fotos: Revista Usted. Biblioteca P√ļblica de Girona Carles Rahola.


Any 1956 (2)
Tocant ball als jardins de l'Hotel Florida Park, de Madrid.
Remarcable l'abs√®ncia de micros, sort que tocaven a sota la volta ! ... Encara que podria ser nom√©s una foto per a fer el cartell de propaganda de 1957 (2).


Any 1957 (1)
Sardanes a Esponellà, el dia 2 de Febrer de 1957.
Darrere: Eudald Duch, Robert Bosch ("Pacheco"), Pere Espona, Manel Ferrer ("Manelic"), Mart√≠ Font i Triad√ļ i Joaquim Juanmiquel ("Tatara")
Davant: Ricard Par√©s, Dom√®nec ("Mingo") Anglada, Joan Roviras ("Joan de Verges"), Llu√≠s Cotcho, Wenceslau ("Lau") Roure i Llu√≠s Surroca.


Any 1957 (2)
Cartell publicitari amb fotos fetes als jardins de l'Hotel Florida Park, de Madrid, on hi v√†ren anar sovint for√ßa temps.
Cartell: Arxiu Esteve Palet i Ribas.


Any 1957 (3)
Revers del cartell anterior.
Cartell: Arxiu Esteve Palet i Ribas.


Any 1957 (4)
A Molins de Rei, el dia 21 d'Abril de 1957.
Darrere: Eudald Duch, Robert Bosch ("Pacheco"), Pere Espona, Manel Ferrer ("Manelic"), Miquel Milla i Batlle, Mart√≠ Font i Triad√ļ i Joaquim Juanmiquel ("Tatara")
Davant: Ricard Par√©s, Dom√®nec ("Mingo") Anglada, Joan Roviras ("Joan de Verges"), Llu√≠s Cotcho, Wenceslau ("Lau") Roure i Llu√≠s Surroca.


Any 1957 (5)
En aquesta √®poca era molt normal que les orquestres no portessin un vocalista amb dedicaci√≥ exclussiva com a tal. Lo m√©s habitual era que els m√ļsics m√©s joves i que tinguessin una mica de gr√†cia cantessin les can√ßons de moda. √Čs el cas, per exemple, de Mart√≠ Font, a qui veiem cantant i despr√©s fent un solo de tromb√≥. Al fons de les dues imatges, a la dreta, un altre dels m√ļsics que tamb√© cantava, el trompeta Eudald Duch. I no eren els √ļnics, com podem llegir en el peu de la foto [Any 1956 (1)].
Fotos: Arxiu Lluís Font.


 
Any 1958 (1)
3 trompetes, 2 trombons, 5 saxos, més la secció de ritme ... com devia "petar" allò !
Darrere: Lluís Surroca, Manel Ferrer ("Manelic"), Eudald Duch, Robert Bosch ("Pacheco"), Pere Espona, Martí Puntí i Joaquim Juanmiquel ("Tatara")
Davant: Ricard Parés, Domènec ("Mingo") Anglada, Wenceslau ("Lau") Roure, Joan Roviras ("Joan de Verges") i Agustí Planiol i Talleda
Dirigeix: Miquel Milla.


Any 1958 (2)
Al Cafè Regina, a Frankfurt am Main, en formació de Concert, el mes de Març de 1958.
A davant, Ricard Parés, violí solista, i Miquel Milla, pianista i director.
La resta, d'esquerra a dreta: Joaquim Juanmiquel ("Tatara"),  Dom√®nec ("Mingo") Anglada, Joan Roviras ("Joan de Verges"), Pere Espona, Wenceslau ("Lau") Roure, Marti Punt√≠, Robert Bosch ("Pacheco"), Llu√≠s Surroca, Eudald Duch, Agusti Planiol i Manel Ferrer ("Manelic").


Any 1958 (3)
Al Cafè Regina, a Frankfurt am Main, en formació de Ball més "llatina", el mes de Març de 1958.
En segon terme: Joan Roviras ("Joan de Verges") [clarinet], Agust√≠ Planiol [clarinet], Dom√®nec ("Mingo") Anglada [flauta], Pere Espona [trompeta], Robert Bosch ("Pacheco") [cantant], Eudald Duch [trompeta], Llu√≠s Surroca [percussi√≥], Ricard Par√©s [percussi√≥], Wenceslau ("Lau") Roure [percussi√≥] i Joaquim Juanmiquel ("Tatara") [percussi√≥]
En primer terme: Miquel Milla [pianista i director], Manel Ferrer ("Manelic") [percussi√≥] i Mart√≠ Punt√≠ [percussi√≥].


Any 1958 (4)
El diumenge dia 1 de Juny de 1958 varen participar al 31è Aplec de Calella, al Parc Dalmau.
D'esquerra a dreta, els cinc flabiolaires són:
Pere Moner i Parella (BARCELONA)
Emili Poch i Garriga (LA PRINCIPAL DE LA BISBAL)
Lluís Buscarons i Pastells (MONTGRINS)
Romà Membrado i Bernuz (SELVATANA)
Ricard Parés i Bastons (CARAVANA)
A la dreta es reconeix a dos dels tibles segons: Jaume Chiribella i Arbonés (BARCELONA) i Lluís Turet i Soler (LA PRINCIPAL DE LA BISBAL)
Darrere es pot reconèixer a dos trompetes segons: Francesc Felip i Saguer ["Paco Xeto"] (LA PRINCIPAL DE LA BISBAL) i Eudald Duch i Torrent (CARAVANA).
Durant molts anys, algunes de les cobles que tocaven en els aplecs, a la nit feien ball en formaci√≥ d'orquestra. El ball de nit del dia 1 de Juny de 1958 a Calella el van amenitzar els Montgrins i la Caravana.
Foto: Arxiu Eduard Boada i Silvestre.


Any 1959 (1)
A dalt de tot (3): Lluís Surroca, Pere Espona i Agustí Planiol
Segona fila (3): Manel Ferrer ("Manelic"), Dom√®nec ("Mingo") Anglada i Miquel Milla
Tercera fila (3, en diagonal): Martí Puntí, Wenceslau ("Lau") Roure i Josep Clausell i Pla
Quarta fila (3, en diagonal): Ricard Par√©s, Joan Roviras ("Joan de Verges") i Robert Bosch ("Pacheco")
A baix, tot sol: Joaquim Juanmiquel ("Tatara").
Nota: aquesta foto i la seg√ľent podrien ser de 1958.


Any 1959 (2)
El cantant Josep Clausell i Pla.
Foto: Arxiu Esteve Casanovas i Serra.


Any 1959 (3)
Portades de dos cançoners, de finals dels anys 50, amb el cantant Josep Clausell.
Fotos: Arxiu Municipal de Lloret de Mar.


Any 1959 (4)
Al Lido, de Hamburg. Són gairebé els mateixos components que en la foto del Cafè Regina [Any 1958 (2)], amb l'absència de l'Eudald Duch i la incorporació del nou cantant.
A dalt de tot: Manel Ferrer ("Manelic") [bateria], i just a sota seu en Llu√≠s Surroca [contrabaix]
Al mig: Miquel Milla [piano], Mart√≠ Punt√≠ [bongos], Dom√®nec ("Mingo") Anglada [saxo], Joan Roviras ("Joan de Verges") [saxo] i Wenceslau ("Lau") Roure [saxo]
A davant: Ricard Par√©s [semblaria que t√© a les manes un petit instrument de percussi√≥], Robert Bosch ("Pacheco"), Josep Clausell i Pla [cantant i tocant les maraques, clarament definit per primera vegada, amb un vestit diferent de la resta de l'orquestra], Pere Espona [trompeta], Joaquim Juanmiquel ("Tatara") [tromb√≥] i Agust√≠ Planiol [maraques].
Foto: Museu de la Mediterrània.


Anys 60 (1)
Retratats a Lió (França).
Drets: Joan Roviras ("Joan de Verges"), Jaume Ferrer i Jofra ("Capit√°n"), Dom√®nec ("Mingo") Anglada, Llu√≠s Surroca, Josep M¬™ Rosell√≥ i Garriga, Francesc Felip ("Paco Xeto"), Agust√≠ Planiol, Josep Clausell i Joaquim Juanmiquel ("Tatara")
Ajupits: Desconegut (segurament de la comissi√≥ de festes), Desconeguda (segurament de la comissi√≥ de festes), Manel Ferrer ("Manelic"), Ricard Par√©s i Miquel Milla.
Foto: Museu de la Mediterrània.


Anys 60 (2)
A l'entrada del Lido (Hamburg).
D'esquerra a dreta: Pere Rabaseda i Serrallonga ("Pere Llebre"), Joaquim Juanmiquel ("Tatara"), Josep Clausell, Manel Ferrer ("Manelic"), Josep M¬™ Rosell√≥, Ricard Par√©s, Pere Espona, Miquel Milla, Dom√®nec ("Mingo") Anglada, Joan Roviras ("Joan de Verges"), Agust√≠ Planiol, Llu√≠s Surroca, Francesc Felip ("Paco Xeto") i Jaume Ferrer ("Capit√°n").
Foto: Museu de la Mediterrània.


Any 1963 (1)
Postal de Nadal, semblaria que actuant a l'Hotel Florida Park, de Madrid, o potser en alguna de les seves destinacions a Alemanya. La foto seria de 1959 o 1960
Foto: Col·lecci√≥ Rosa Serrallonga.


Any 1963 (2)
Revers de la postal.
Foto: Col·lecci√≥ Rosa Serrallonga.


Any 1966
Postal de Nadal, segurament la foto és de la temporada 1965-1966. Vist ara, no sembla tenir massa importància, però el fet de que s'escrigui en català la primera frase (Bon Any Nou) era força insòlit en aquella època.
D'esquerra a dreta: Francesc Felip ("Paco Xeto"), Agust√≠ Planiol, Desconegut, Manel Ferrer ("Manelic"), Pere Cortada, Miquel Tudela i Benavent, Ricard Par√©s, Josep M¬™ Rosell√≥, Joan Roviras ("Joan de Verges"), Dom√®nec ("Mingo") Anglada, Josep Clausell, Pere Rabaseda ("Pere Llebre") i Llu√≠s Surroca.
Foto: Col·lecci√≥ Rosa Serrallonga.


Any 1967 (1)
La primera foto en color !
En el requadre superior esquerra, el cantant, Josep Clausell
Darrere: Llu√≠s Surroca, Agust√≠ Planiol, Salvador Riumall√≥, Miquel Tudela, Francesc Felip ("Paco Xeto") [en segon terme i amb ulleres de sol], Pere Cortada i Carbonell  i Dom√®nec ("Mingo") Anglada
Davant: els tres de l'esquerra: el trompeta d'Amer Pere Rabaseda i Serrallonga ("Pere Llebre"), tot un personatge, t'ho puc assegurar; segueix en Manel Ferrer ("Manelic"), amb ulleres fosques i Jaume Vivolas i Vi√Īals ("Met Cuca")
Ajupits: Ricard Parés i Josep Mª Roselló i Garriga (saxo i tenora).


Any 1967 (2)
Original de la foto que es va fer servir per a la postal anterior.
Darrere: Llu√≠s Surroca, Agust√≠ Planiol, Salvador Riumall√≥, Miquel Tudela, Francesc Felip ("Paco Xeto") [en segon terme i amb ulleres de sol], Pere Cortada  i Dom√®nec ("Mingo") Anglada
Davant: els tres de l'esquerra: Pere Rabaseda ("Pere Llebre"), Manel Ferrer ("Manelic") i Jaume Vivolas ("Met Cuca")
Ajupits: Ricard Parés i Josep Mª Roselló.
Foto: Arxiu Rosa Serrallonga.Any 1968 (1)
Fan servir la mateixa foto de 1967, incloent-hi el nou director.
A dalt de tot, en el requadre: Joan Almirall i Pruna.
Darrere: Llu√≠s Surroca, Agust√≠ Planiol, Salvador Riumall√≥, Miquel Tudela, Francesc Felip ("Paco Xeto") [en segon terme i amb ulleres de sol], Pere Cortada i Dom√®nec ("Mingo") Anglada
Davant: Els tres de l'esquerra: Pere Rabaseda ("Pere Llebre"), Manel Ferrer ("Manelic") i Jaume Vivolas i Vi√Īals ("Met Cuca")
Ajupits: Ricard Parés i Josep Mª Roselló.
Foto: Col·lecci√≥ Jordi Mestres.


Any 1968 (2)
El vocalista, Josep Clausell.
Foto: Col·lecci√≥ Jordi Mestres.


Any 1970 (1)

Retratats a Vilassar de Dalt el mes de Febrer de 1970. Aquesta foto i les 9 seg√ľents es van fer el mateix dia. Formaven amb tres trompetes i dos trombons. En aquesta primera imatge hi tenim:
Darrere: Pere Rabaseda ("Pere Llebre"), Jaume Vivolas ("Met Cuca"), Francesc Felip ("Paco Xeto"), Joan Almirall, Manel Ferrer ("Manelic"), Miquel Tudela i Pere Cortada
Davant: Ricard Parés, Domènec ("Mingo") Anglada, Salvador Riumalló, Josep Mª Roselló, Agustí Planiol i Lluís Surroca.
En les fotos seg√ľents els dos tenores intercanvien les seves posicions, doncs habitualment Agust√≠ Planiol feia el 1er tenor.
Foto: Jordi Folch i Soler.


Any 1970 (2)

Un primer pla de la particel·la de 2n trompeta, que ens indica que en aquell moment estaven tocant la sardana Violetes del bosc, d'Agust√≠ Borguny√≥ i Garriga. Com a curiositat, en Pere Rabaseda ("Pere Llebre") no portava atril en el seu instrument, i aguantava el paper amb els dits.
Foto: Jordi Folch i Soler.


Any 1970 (3)

Dues fotos molt seguides, que s√≥n les √ļniques on es pot veure el contrabaix, Llu√≠s Surroca.
Foto: Jordi Folch i Soler.


Any 1970 (4)

Aquí hi veiem bona part de la secció de metall.
Foto: Jordi Folch i Soler.


Any 1970 (5)

Fotografia i detall d'un altre moment de la ballada.
Fotos: Jordi Folch i Soler.


Any 1970 (6)

Secció de fusta al complet.
Foto: Jordi Folch i Soler.


Any 1970 (7)

Malauradament, aquell dia el fotògraf no va retratar en cap ocasió la Cobla completa.
Fotos: Jordi Folch i Soler.


Any 1970 (8)

Aplec de Sabadell, el 21 de Juny de 1970.
Darrere: Pere Rabaseda ("Pere Llebre"), Jaume Vivolas ("Met Cuca"), Francesc Felip ("Paco Xeto"), Joan Almirall, Manel Ferrer ("Manelic"), Miquel Tudela i Pere Cortada
Davant: Ricard Parés, Domènec ("Mingo") Anglada, Salvador Riumalló, Agustí Planiol, Josep Mª Roselló i Lluís Surroca.
Fotos: Arxiu Jaume Nonell. Fons Sabadell Sardanista.


Any 1971 (1)
Cartell de la temporada 1971-1972. He de dir que el trobo fantàstic !
Foto: Arxiu Esteve Palet i Ribas.


Any 1971 (2)
Detall del cartell anterior, que es va fer servir com a postal.
D'esquerra a dreta, drets: Francesc Felip i Saguer ("Paco Xeto"), Esteve Palet i Ribas (el meu segon professor de saxo), Pere Rabaseda i Serrallonga ("Pere Llebre"), Pere Cortada i Carbonell, Alexandre Port i Serra ("Sandro"), Llu√≠s Surroca i Isern, Ricard Par√©s i Bastons, Josep Clausell, Manel Ferrer i Amer ("Manelic"), Jaume Vivolas i Vi√Īals ("Met Cuca") i Jaume Cristau i Brunet .
Asseguts, els dos de Tortell√†: Joaquim Portas i Busquets (amb qui toco actualment -2019- a la Cobla La Principal d'Olot ) i Joan Mul√≠ i Jou.


Any 1971 (3)
Josep Clausell cantant, i  Pere Cortada i Esteve Palet fent cors. Al fons, Alexandre Port ("Sandro") amb el tromb√≥ a punt i el bater√≠a Francesc Gonz√°lez, que hi anava de bolo.
Foto: Museu de la Mediterrània.


Any 1972 (1)
Interessant composició. D'esquerra a dreta:
Llu√≠s Surroca, Joaquim Portas, Josep Llorens, Ricard Par√©s i Riembau, Pere Cortada, Jaume Tardiu, Francis Ros [Francesc ("Paco") Rosado], Jaume Cristau, Ricard Par√©s i Bastons, Alexandre Port ("Sandro"), Joan Mul√≠, Jaume Vivolas i Vi√Īals ("Met Cuca"), Joan Bofill i Grau ("el Nano") i Pere Rabaseda ("Pere Llebre").


Any 1972 (2)
D'esquerra a dreta: Pere Cortada, Alexandre Port ("Sandro"), Llu√≠s Surroca, Josep Llorens, Jaume Vivolas ("Met Cuca"), Joan Bofill, Pere Rabaseda ("Pere Llebre"), Ricard Par√©s i Bastons, Ricard Par√©s i Riembau, Jaume Tardiu, Joaquim Portas i Joan Mul√≠.
Davant: Francis Ros [Francesc ("Paco") Rosado] i Jaume Cristau.


Any 1972 (3)
Postal en formació de Cobla.
Darrere: Joan Bofill, Jaume Vivolas ("Met Cuca"), Pere Rabaseda ("Pere Llebre"), Josep Llorens, Jaume Cristau, Alexandre Port ("Sandro"), Pere Cortada i Llu√≠s Surroca
Davant: Ricard Parés i Bastons, Jaume Tardiu, Joaquim Portas, Joan Mulí i Ricard Parés i Riembau.


Any 1972 (4)
Capella del Llac, a Porqueres, el dia del casament d'en Ricard Parés i Riembau.
Darrere: Joan Mulí i Joaquim Portas
Davant: Alexandre ("Sandro") Port, Lluís Surroca, Josep Llorens, Jaume Tardiu, Jaume Cristau i Pere Cortada.
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Any 1972 (5)
Actuant davant de la Catedral de Barcelona.
Darrere: Francesc Felip i Saguer ("Paco Xeto"), Jaume Vivolas ("Met Cuca"), Pere Rabaseda ("Pere Llebre"), Josep Llorens, Jaume Cristau, Alexandre Port ("Sandro"), Pere Cortada i Llu√≠s Surroca
Davant: Ricard Parés i Bastons, Jaume Tardiu, Joaquim Portas, Joan Mulí i Ricard Parés i Riembau.
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Any 1972 (6)
Darrere: Francesc Felip i Saguer ("Paco Xeto"), Pere Rabaseda ("Pere Llebre"), Jaume Vivolas ("Met Cuca"),  Josep Llorens, Jaume Cristau, Alexandre Port ("Sandro") i Pere Cortada
Davant: Ricard Parés i Bastons, Jaume Tardiu, Joaquim Portas, Joan Mulí, Ricard Parés i Riembau i Lluís Surroca.
Foto: A.C.A.E. (Arxiu Montserrat Mauné - Javier Gironella).


Any 1974

La fotografia podria ser també de 1973.
D'esquerra a dreta: Joaquim Portas, Joan Mulí i Ricard Parés.
Foto: CRDI, Ajuntament de Girona.


Any 1975 (1)
A dalt: Llu√≠s Surroca i Isern, guitarra baixa, viol√≠ i contrabaix; Jaume Vivolas i Vi√Īals ("Met Cuca"), trompeta i viol√≠; Alfons Sabat√© i Reixach, trompeta i percussi√≥ [fill d'un dels fundadors, en Jaume Sabat√©]; Jordi Surroca i Vila ("Vall-llobrega"), trompeta i viol√≠; Pere Silvestre i Xicars ("Pere de Pals"), tromb√≥ i viol√≠; Mart√≠ Gen√≠s i Noguer, tromb√≥ i viol√≠ (vaig coincidir amb ell un parell de temporades a la Cobla La Principal d'Olot); Ricard Par√©s i Bastons (pare), saxo alt, viol√≠ i tenora; i Joan Mul√≠ i Jou, saxo tenor, flauta i tenora.
A baix: Antoni Mas i Bou, director, piano i trombó; Josep Llorens i Puig, bateria i percussió; Josep Aymí i Segura, cantant; Ricard Parés i Riembau (fill), saxo tenor, violí i flabiol; Jaume Tardiu i Saperas, saxo alt, clarinet i tible; i Joaquim Portas i Busquets, saxo baríton, clarinet i tible.
Les pancartes amb les lletres CARAVANA les va fer en Josep Llorens.


Any 1975 (2)
Fotografiats a la piscina de l'Hotel Panorama, de L'Estartit.
A dalt: Lluís Surroca, guitarra baixa, violí i contrabaix; Jaume Vivolas ("Met Cuca"), trompeta i violí; Alfons Sabaté, trompeta i percussió; Jordi Surroca ("Vall-llobrega"), trompeta i violí; Pere Silvestre ("Pere de Pals"), trombó i violí; Martí Genís, trombó i violí; Ricard Parés (pare), saxo alt, violí i tenora; i Joan Mulí, saxo tenor, flauta i tenora.
A baix: Antoni Mas, director, piano i tromb√≥; Josep Llorens, bateria i percussi√≥; Josep Aym√≠, cantant; Ricard Par√©s (fill), saxo tenor, viol√≠ i flabiol; Jaume Tardiu, saxo alt, clarinet i tible; i Joaquim Portas, saxo bar√≠ton, clarinet i tible.
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Any 1975 (3)

Actuació al Pavelló de Festes de Torroella de Montgrí el dissabte dia 19 d'Abril de 1975, dins dels actes de la proclamació de Torroella com a Ciutat Pubilla de la Sardana, i de la declaració de Teresa Pujol i Senovilla com a Pubilla Universal de la Sardana.
Darrere: Jordi Surroca i Vila ["Vall-llobrega"] (trompeta), Jaume Vivolas i Vi√Īals ["Met Cuca"] (trompeta), Alfons Sabat√© i Reixach (trompeta), Josep Llorens i Puig (tromb√≥), Antoni Mas i Bou (tromb√≥), Pere Silvestre i Xicars ["Pere de Pals"] (fiscorn) i Mart√≠ Gen√≠s i Noguer (fiscorn)
Davant: Ricard Parés i Riembau (flabiol), Jaume Tardiu i Saperas (tible), Joaquim Portas i Busquets (tible), Joan Mulí i Jou (tenora), Ricard Parés i Bastons (tenora) i Lluís Surroca i Isern (contrabaix).
Fotos: Pablo García i Cortés ["Pablito"]. INSPAI (Centre de la Imatge, Diputació de Girona).


Any 1975 (4)

Actuació al Pavelló de Festes de Torroella de Montgrí el dissabte dia 19 d'Abril de 1975, dins dels actes de la proclamació de Torroella com a Ciutat Pubilla de la Sardana, i de la declaració de Teresa Pujol i Senovilla com a Pubilla Universal de la Sardana.
Darrere: Jordi Surroca i Vila ["Vall-llobrega"] (trompeta), Jaume Vivolas i Vi√Īals ["Met Cuca"] (trompeta), Alfons Sabat√© i Reixach (trompeta), Josep Llorens i Puig (tromb√≥), Antoni Mas i Bou (tromb√≥), Pere Silvestre i Xicars ["Pere de Pals"] (fiscorn) i Mart√≠ Gen√≠s i Noguer (fiscorn)
Davant: Ricard Parés i Riembau (flabiol), Jaume Tardiu i Saperas (tible), Joaquim Portas i Busquets (tible), Joan Mulí i Jou (tenora), Ricard Parés i Bastons (tenora) i Lluís Surroca i Isern (contrabaix).
La persona que veiem a l'esquerra de les imatges era l'Agutzil de Torroella, F√®lix Olamendi i Bordes ("F√®lix Sereno"), que porta un vestit cerimonial i una massa, que nom√©s es feien servir per a ocasions molt especials. De fet el nom "t√®cnic" del seu c√†rrec era el de macer-pregoner. En F√®lix tamb√© feia de sereno. 
Fotos: Pablo García i Cortés ["Pablito"]. INSPAI (Centre de la Imatge, Diputació de Girona).


Any 1977
Tocant sardanes a Amer el dia 10 de Juliol de 1977, Festa de Sant Crist√≤for. Tot i que no es pot veure a tots els m√ļsics, amb l'ajuda d'en Carles Varela i en Josep Llorens identifico els m√ļsics:
Darrere: Jaume Vivolas ["Met Cuca"] (2n trompeta), Jordi Surroca i Vila ["Vall-llobrega"] (1er trompeta), Juan Diego Granados i S√°nchez (3er trompeta), Josep Bou i Coll (1er tromb√≥), Josep Llorens i Puig (2n tromb√≥), Mart√≠ Gen√≠s (1er fiscorn) i Jordi Pujol i Iglesias (2n fiscorn)
Davant: Ricard Par√©s i Riembau (flabiol)*, Jaume Tardiu i Saperas (2n tible), Joaquim Portas i Busquets (1er tible), Josep Ros i Gasull ["Met"] (1er tenor), Ricard Par√©s i Bastons (2n tenor)* i Ferran Reverter i Sucarrats ["Nando"] (contrabaix, amb qui vaig coincidir una any a la la Cobla-orquestra Atl√†ntida , tot un personatge).
* Com a curiositat: podem veure a pare i fill amb les posicions intercanviades en les fotos de l'Any 1972 (3) i (4).
Foto: Arxiu Joan López.


Any 1978 (1)
Cartell de la temporada 1978-1979.
Darrere: Josep Ros ("Met"), Carles Varela i Marimont, Jaume Tardiu, Jes√ļs Brasas, Mart√≠ Genis, Jordi Pujol, Rafel Imbert i Riera ("l'Americano"), Juan Diego Granados i Jordi Surroca ("Vall-llobrega").
Davant: Josep Bou, Josep Aym√≠, Josep Llorens, Ram√≥n Ramos* i Enric Borrell.
* El seu nom real és Ramón Cerezo i Martínez.


Any 1978 (2)
Tocant sardanes a la Festa Major de La Selva de Mar.
Darrere: Rafel Imbert ("l'Americano"), Jordi Surroca ("Vall-llobrega"), Juan Diego Granados, Josep Bou, Mart√≠ Gen√≠s i Jordi Pujol
Davant: Josep Llorens, Jaume Tardiu, Jes√ļs Brasas, Josep Ros ("Met"), Carles Varela i Enric Borrell (contrabaix, que no es veu).


Any 1979
Darrere: Josep Ros ("Met") [saxo tenor, flauta i tenora], Carles Varela [saxos alt i sopr√†, i tenora], Jordi Rigau [saxo alt, flauta i tible], Jes√ļs Brasas [saxo bar√≠ton,clarinet i tible], Jordi Pujol [tromb√≥, viol√≠ i fiscorn], Alexandre ("Sandro") Port [tromb√≥, viol√≠ i fiscorn], Rafel Imbert ("l'Americano") [trompeta i viol√≠], Joan Bofill [trompeta i viol√≠] i Jordi Surroca ("Vall-llobrega") [trompeta, viol√≠ i violoncel]
Davant: Josep Bou [piano, trombó i direcció], Gabriel Mas ("Biel") [veu i guitarra], Josep Llorens [bateria, percussió i trombó], Josep Ramon Domènech ("Ramonet") [veu i percussió] i Enric Borrell [baix i contrabaix].


Any 1981 (1)
Darrere: Rafel Imbert ("l'Americano"), Jordi Surroca ("Vall-llobrega"), Emili Bello i Joven, Josep Bou, Josep Llorens, Joaquim Carreras i Òscar Hernández
Davant: Jordi Rigau, Francesc Galindo (vaig coincidir-hi a la Cobla La Principal d'Olot), Jes√ļs Brasas, Josep Ros ("Met"), Carles Varela i Ferran Reverter ("Nando").


Any 1982 (1)
Drets: Ferran ("Nando") Reverter, Joaquim Carreras, Jes√ļs Brasas, Jordi Surroca ("Vall-llobrega"), Jordi Rigau, Josep Bou, Josep Llorens, Emili Bello, √íscar Hern√°ndez, Francesc Galindo, Carles Varela (que √©s qui em proporciona una part de les alineacions d'aquesta entrada) i Josep Ros ("Met")
Asseguts: Gabriel Mas ("Biel") i Josep Ramon Domènech ("Ramonet").


Any 1982 (2)
Ara en formació de Cobla, en un Aplec.
Darrere: Ramon Andr√©s Esteban, Jordi Surroca ("Vall-llobrega"), Emili Bello, Josep Bou, Josep Llorens, Joaquim Carreras i √íscar Hern√°ndez
Davant: Jordi Rigau, Francesc Galindo, Jes√ļs Brasas, Josep Ros ("Met"), Carles Varela i Ferran Reverter ("Nando").


Any 1982 (3)
Primavera de 1982, actuant al Mercat del Born de Barcelona, en la celebració del 190è aniversari del Brusi (Diari de Barcelona).
Darrere: Joaquim Carreras, Òscar Hernández, Emili Bello i Jordi Surroca ("Vall-llobrega")
Al mig: Josep Llorens, Josep Ros ("Met"), Carles Varela, Jordi Rigau, Francesc Galindo i Jes√ļs Brasas
Davant: Josep Bou, Ferran ("Nando") Reverter, Josep Ramon Dom√®nech ("Ramonet") i Gabriel Mas ("Biel").
Fotos: Arxiu Carles Varela.


Any 1982 (4)
Detall de la secció de vent, del mateix esdeveniment que veiem en les tres imatges anteriors.
Darrere: Joaquim Carreras, Òscar Hernández, Emili Bello i Jordi Surroca ("Vall-llobrega")
Davant: Josep Ros ("Met"), Carles Varela, Jordi Rigau, Francesc Galindo i Jes√ļs Brasas.
Foto: Arxiu Carles Varela.


Any 1982 (5)
Tocant a la Devesa de Girona, durant l'Aplec.
Darrere: Ramon Andr√©s, Jordi Surroca ("Vall-llobrega"), Emili Bello, Josep Bou, Josep Llorens, Joaquim Carreras i √íscar Hern√°ndez
Davant: Jordi Rigau, Francesc Galindo, Jes√ļs Brasas, Josep Ros ("Met"), Carles Varela i Ferran Reverter ("Nando").


Any 1984 (1)
La formaci√≥ era la seg√ľent: Jordi Surroca ("Vall-llobrega"), Antoni ("Toni") Delgado, Josep M¬™ Roviras i Bofill ("Xivi"), fill d'un dels fundadors, [en Joan Roviras ("Joan de Verges")], Josep Ros ("Met"), seguint amb els saxos tenim en Salvador Par√©s (amb qui vaig coincidir a la Cobla-orquestra M√†xim's), Jes√ļs Brasas, Carles Varela, Joan Sala ("Gifre"), Jordi Ruscada (guitarra baixa i "culpable" de que jo faci de m√ļsic ... seria molt llarg d'explicar ...), Jordi Colomer, Josep Bou, director, i a dalt en Joaquim Carreras. Els cantants s√≥n: Pedro Alma, Esther, Fernando Mendoza (nom real: Fernando Aymerich i C√°ncer) i Josep Ramon Dom√®nech ("Ramonet").


Any 1984 (2)
Darrere: Josep Bou, Jordi Ruscada, Jordi Colomer, Josep Ros ("Met"), Carles Varela, Salvador Par√©s, Jes√ļs Brasas, Joaquim Carreras, Joan Sala ("Gifre"), Josep M¬™ Roviras ("Xivi"),  Antoni ("Toni") Delgado i Jordi Surroca ("Vall-llobrega")
Davant: Pedro Alma, Josep Ramon Dom√®nech ("Ramonet"), Esther i Fernando Mendoza.


Any 1985
A prop de l'esgl√©sia del Mercadal (crec que √©s la Pla√ßa Santa Susanna) hi havia a Girona un bar de moda anomenat "El Xampanyet", que portava un dels m√ļsics de la Caravana (Joaquim Carreras) amb un colega d'una altra orquestra (Josep M¬™ Brugu√©). Aquell any s'hi va fer una festa, potser el primer aniversari de l'obertura del bar, actuant l'orquestra a la pla√ßa; recordo que jo hi era, i que pensava: amb la bona corda de saxos que porten, i no se'n sent ni un ... problemes de la sonoritzaci√≥ o del t√®cnic de so, ves a saber.
Darrere: Enric Borrell (baix), Jordi Colomer (bateria), Josep Ros ["Met"] (saxo tenor), Carles Varela (saxo alt), Josep ["Pep"] Grif√© (saxo alt), Jes√ļs Brasas (saxo bar√≠ton), Josep M¬™ Roviras ["Xivi"] (trompeta), Antoni ["Toni"] Delgado (trompeta) i Jordi Surroca ["Vall-llobrega"] (trompeta)
Al mig, a la dreta: Joaquim Carreras (trombó) i Joan Sala (trombó)
Davant: Josep Bou (piano), Jos√© Pulido (guitarra), Josep Ramon Dom√®nech ["Ramonet"] (cantant), Lady Vicent (cantant) i Fernando Mendoza (cantant).
Foto: Manel Lladó. CRDI, Ajuntament de Girona.


Any 1986 (1)
Directo en la Noche era un programa musical que s'emetia per TVE en directe cada dilluns desde la Sala de Festes Gran Palace, de Lloret de Mar i va durar desde Gener fins a Maig de 1986. A la foto hi veiem:
Josep Bou (director i pianista, i compositor tamb√© de la sintonia del programa); Jordi Colomer (bateria); Fernando Mendoza, Josep Ram√≥n ["Ramonet"], Lady Vicent, Jos√© Pulido [tamb√© guitarra] i Vicen√ß Barba [tamb√© baix] (grup de cantants de l'esquerra de baix a dalt); Joaquim Carreras i Joan Sala (trombons); Joan Vilanova, Antoni ["Toni"] Delgado i Jordi Surroca ["Vall-llobrega"] (trompetes); Josep Ros ["Met"], Carles Varela, Josep ["Pep"] Grif√© i Jes√ļs Brasas (saxos).
D'aquesta època en podem veure una actuació en aquest vídeo.
Foto: Arxiu Carles Varela.


Any 1986 (2)
Els mateixos components en una actuació del 25 d'Octubre de 1986.
Foto: Arxiu Carles Varela.


Any 1987
Tal com informa l' article d' El Punt amb motiu de la mort de Josep Bou i Coll el 7 de Juliol de 2012, l'any 1986, despr√©s d'uns mesos de negociaci√≥, es va signar un contracte amb Xavier Cugat i Mingall, pel qual la formaci√≥ canviava de nom. Es va anomenar a partir d'aleshores la Gran Orquestra Xavier Cugat Caravana Show, i va aconseguir una gran projecci√≥ arreu de l'Estat.
En aquesta imatge veiem Xavier Cugat enmig de les dues vocalistes, Elisabet i Nuri. 
Darrere, la secci√≥ de saxos: Josep Ros ("Met"), Carles Varela, Josep ("Pep") Grif√© i Jes√ļs Brasas.
Foto: Arxiu Carles Varela.


Any 1988 (1)
En aquesta imatge promocional hi tenim:
En primer terme, Josep Bou (piano i director)
Darrere: Antoni ["Toni"] Gadea i Redu√°n (bateria), Enrique Perdomo ["el Brujo"] (percussi√≥), Manel Santos, Antoni ["Toni"] Delgado i Jordi Surroca ["Vall-llobrega"] (trompetes), i Pere Silvestre ["Pere de Pals"] i Joaquim Carreras (trombons)
Al mig: Jes√ļs Brasas, Manel Ma√Īogil, Carles Varela i Josep Ros ["Met"] (saxos)
Davant: Josep Barretina (baix), Jorge Burgos (guitarra), i Elisabet, Lorenzo, Mariona Fàbregas i Bassas, Alzides i Nuri (cantants).
Foto: Arxiu Carles Varela.


Any 1988 (2)
Darrere: Josep Barretina, Antoni ("Toni") Delgado, Manel Ma√Īogil, Jes√ļs Brasas i Jordi Surroca ("Vall-llobrega")
Al mig: Joan Vilanova, Desconegut, Josep Ros, Lorenzo, Nuri, Joaquim Carreras, Elisabet, Alcides, Antoni ("Toni") Gadea, Josep Bou, Pere Silvestre ("Pere de Pals") i Carles Varela
Davant: Desconegut, Xavier Cugat i Toto.
Foto: Arxiu Carles Varela.


Any 1988 (3)
Semblarien els mateixos elements que en la foto Any 1988 (1).
Foto: Arxiu Carles Varela.


Any 1990
Cartell promocional de 1990, amb l'autocaricatura de Xavier Cugat.


Any 1992
Possiblement la darrera foto de la Cobla-orquestra Caravana, feta davant de l'Ajuntament de Vall-llobrega.
D'esquerra a dreta: Alcides, Ramon Mora, Josep Silvestre, Gerard Valls, David Calvet, Josep ("Pep") Prat i Pla, D√®nia, Carles Varela, Rafel Rustey, Xavier Molero, Josep Ros ("Met") i Ra√ľl S√°nchez.
Abans d'acabar l'any es van desfer, i el m√ļsic i empresari de Capellades, Joan Costa i Ard√®vol els hi va comprar el nom, convertint-se en l'Orquestra Caravana Show, deixant doncs de fer Cobla.
Foto: Arxiu Carles Varela.

1 comentari:

  1. Anònim24/11/22 14:20

    En els cartells del 1956, el que dius desconegut al mig a dalt era el pianista i director Joan Vergés Sastre, era el meu pare fill de Malgrat i vingut de Manresa on havia estat amb la Virginia Club, gràcies pel treball!

    ResponElimina

PER RAONS LOG√ćSTIQUES NOM√ČS PUBLICAR√Č COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

Gràcies!