T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAF脠, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEG脺ENT BOT脫. GR脌CIES !

  

divendres, 27 de juliol del 2012

PALAM脫S

馃憠  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podr茅 contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Nom茅s et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara s铆, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1936 (1)
Cobla-orquestra formada a Palam贸s el Mar莽 de 1936; eren els membres de l'Orquestra Dimonis Jazz que van decidir convertir-se en Cobla-orquestra. Els components eren:
Miquel Roca ["Matas"] de Sant Antoni (contrabaix), Lloren莽 Maspera i Colls (tromb贸), Joan Costa de Sant Feliu de Gu铆xols (trompeta), en Josep Moret (trompeta), en Josep Colom i Molla de Calonge (saxo i primer tenora), en Jaume Esteve de Calonge ["Met Refilaire"] (saxo i tible solista), en Pere Vilanova de Sant Joan (saxo i segon tenora), en Serapi Llad贸 (saxo i segon tible), Fortunat Carb贸 (bateria i primer fiscorn a les sardanes), Gen铆s Canet, que acabava de deixar la Cobla-orquestra La Principal de La Bisbal (viol铆 i segon fiscorn) i Ramon Casas i Cam贸s, amb la partitura de Blue Moon al davant, (piano i flabiol).
El disseny dels faristols, cadascun amb una de les lletres de P-A-L-A-M-脫-S, va ser obra de Lloren莽 Maspera.
Foto: Casanovas.


Any 1936 (2)
Aqu铆 els tenim fent una Cercavila.
D'esquerra a dreta: Joan Costa (trompeta), Pere Vilanova (saxo, a darrere), Fortunat Carb贸 (fiscorn), Josep Moret (trompeta), Jaume Esteve ["Met Refilaire"] (clarinet), Lloren莽 Maspera (tromb贸), Desconegut (bombo), Gen铆s Canet (fiscorn) i Miquel Roca ["Matas"] (platerets).
Foto: Col·lecci贸 Pere Colls i Carb贸.


Any 1936 (3)
En un altre moment de la mateixa Cercavila.
D'esquerra a dreta: Desconegut (bombo), Fortunat Carb贸 (fiscorn), Joan Costa (trompeta), Josep Moret (trompeta), Desconegut [Ramon Casas?] (viol铆), Serapi Llad贸 (viol铆), Jaume Esteve ["Met Refilaire"] (clarinet), Desconegut [Josep Colom?] (clarinet), Gen铆s Canet (fiscorn), Pere Vilanova (saxo, a darrere) i Miquel Roca ["Matas"] (platerets).
Foto: Col·lecci贸 Pere Colls i Carb贸.


Any 1936 (4)
Programa d'una ballada de sardanes organitzada per l'Agrupaci贸 Sardanista Rosa Roja a c脿rrec de la Cobla Palam贸s, celebrada el dia 10 de juliol de 1936. Extrec el programa del blog Arxivers del Baix Empord脿, on consta que pertany al Museu de la Pesca, de l'Ajuntament de Palam贸s.
Pocs dies despr茅s de l'esclat de la guerra civil el 18 de juliol d’aquell 1936, havien de fer sardanes i ball a can Met de La Bisbal, per貌 l’actuaci贸 no es va arribar a fer. Aquella formaci贸 va durar, doncs, ben pocs mesos, per aix貌 les fotografies aqu铆 exposades tenen una valor excepcional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOG脥STIQUES NOM脡S PUBLICAR脡 COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

Gr脿cies!