T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

divendres, 27 de juliol del 2012

PALAMÓS

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1936 (1)
Cobla-orquestra formada a Palamós el Març de 1936; eren els membres de l'Orquestra Dimonis Jazz que van decidir convertir-se en Cobla-orquestra. Els components eren:
Miquel Roca ["Matas"] de Sant Antoni (contrabaix), Llorenç Maspera i Colls (trombó), Joan Costa de Sant Feliu de Guíxols (trompeta), en Josep Moret (trompeta), en Josep Colom i Molla de Calonge (saxo i primer tenora), en Jaume Esteve de Calonge ["Met Refilaire"] (saxo i tible solista), en Pere Vilanova de Sant Joan (saxo i segon tenora), en Serapi Lladó (saxo i segon tible), Fortunat Carbó (bateria i primer fiscorn a les sardanes), Genís Canet, que acabava de deixar la Cobla-orquestra La Principal de La Bisbal (violí i segon fiscorn) i Ramon Casas i Camós, amb la partitura de Blue Moon al davant, (piano i flabiol).
El disseny dels faristols, cadascun amb una de les lletres de P-A-L-A-M-Ó-S, va ser obra de Llorenç Maspera.
Foto: Casanovas.


Any 1936 (2)
AquĂ­ els tenim fent una Cercavila.
D'esquerra a dreta: Joan Costa (trompeta), Pere Vilanova (saxo, a darrere), Fortunat CarbĂł (fiscorn), Josep Moret (trompeta), Jaume Esteve ["Met Refilaire"] (clarinet), Llorenç Maspera (trombĂł), Desconegut (bombo), GenĂ­s Canet (fiscorn) i Miquel Roca ["Matas"] (platerets).
Foto: Col·lecciĂł Pere Colls i CarbĂł.


Any 1936 (3)
En un altre moment de la mateixa Cercavila.
D'esquerra a dreta: Desconegut (bombo), Fortunat CarbĂł (fiscorn), Joan Costa (trompeta), Josep Moret (trompeta), Desconegut [Ramon Casas?] (violĂ­), Serapi LladĂł (violĂ­), Jaume Esteve ["Met Refilaire"] (clarinet), Desconegut [Josep Colom?] (clarinet), GenĂ­s Canet (fiscorn), Pere Vilanova (saxo, a darrere) i Miquel Roca ["Matas"] (platerets).
Foto: Col·lecciĂł Pere Colls i CarbĂł.


Any 1936 (4)
Programa d'una ballada de sardanes organitzada per l'AgrupaciĂł Sardanista Rosa Roja a cĂ rrec de la Cobla PalamĂłs, celebrada el dia 10 de juliol de 1936. Extrec el programa del blog Arxivers del Baix EmpordĂ , on consta que pertany al Museu de la Pesca, de l'Ajuntament de PalamĂłs.
Pocs dies desprĂ©s de l'esclat de la guerra civil el 18 de juliol d’aquell 1936, havien de fer sardanes i ball a can Met de La Bisbal, perĂČ l’actuaciĂł no es va arribar a fer. Aquella formaciĂł va durar, doncs, ben pocs mesos, per aixĂČ les fotografies aquĂ­ exposades tenen una valor excepcional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!