T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

divendres, 20 de juliol de 2012

BLACK BLUE JAZZ (ELS BLAUS)

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball
:


Any 1933 (1)
Cobla-orquestrina fundada a AnglĂšs per gent del poble juntament amb mĂșsics d'Amer i La Cellera de Ter, contemporĂ nia de la Cobla-orquestra L'As d'AnglĂšs, amb qui devia haver-hi força rivalitat; es va dissoldre amb l'inici de la Guerra Civil, l'any 1936. Eren coneguts tambĂ© com Els Blaus d'AnglĂšs.
Algunes fotos d'aquesta entrada sĂłn del meu arxiu particular, i d'altres provenen de l'Arxiu Municipal d'AnglĂšs.
A continuaciĂł, detall de les dues fotos, amb els noms dels components:


Any 1933 (2)
Postal de la formaciĂł d'Orquestrina, amb la mateixa foto que el cartell.
Darrere: Miquel Sanglas i PlanagumĂ  [trombĂł], Llorenç Noell i Plana ("Risant") [jazz-band], Josep Teixidor i TomĂ s [helicon i representant] (suposo que tambĂ© devia cantar -si mĂ©s no, amb l'embut que veiem a la foto-, doncs el trobo com a vocalista a la Cobla-orquestra L'As d'AnglĂšs i a la Cobla-orquestra VictĂČria, d'Amer ) i Francesc Ripoll i Plana [trompeta]
Davant: Francesc Espinet i DomĂšnech [piano i representant], Joaquim PĂ©rez [violĂ­] (a qui podem veure a la Cobla-orquestra L'As d'AnglĂšs), Enric Roura i Comas ("Sagal")* [saxo], Jaume Alabau i Roura [saxo] i NarcĂ­s Corominas i Casamitjana ("Siset Peradalta") [saxo].
* Pare del tenorista Josep Roura i Padrosa, amb qui compartia el sobrenom, present en aquest blog, entre d'altres formacions, a la Cobla-orquestra La Principal de Girona, i tambĂ© a la Cobla-orquestra Iris, i que esdevindria una figura als anys 50 i 60 a la Cobla-orquestra Barcelona i a la Cobla-orquestra La Principal de La Bisbal).
Fotos: Lux. Arxiu Jaume VallmajĂł i Madrenas.


Any 1933 (3)

Revers de la postal anterior, en la qual el representant, Francesc Espinet, demana (equivocant la inicial del nom, i el cognom) al compositor Bartomeu Vallmajó i Soler alguna de les seves sardanes, i on li diuen que si després de provar-les els hi agraden, se les quedaran ...
Foto: Arxiu Jaume VallmajĂł i Madrenas.


Any 1933 (4)
Detall del cartell, en formaciĂł de Cobla.
Darrere: Francesc Ripoll, Llorenç Noell ("Risant"), Miquel Sanglas, Josep Teixidor i Joaquim Pérez
Davant: Francesc Espinet, Jaume Alabau, NarcĂ­s Corominas ("Siset Peradalta") i Enric Roura ("Sagal").
Fotos: Lux.


Any 1934 (1)
En aquest cartell promocional podem veure que han passat de la denominaciĂł de 1933, Orquestrina-Cobla , a la de Cobla-Orquestra-Orquestrina.
Fotos: Lux.


Any 1934 (2)
En formaciĂł de Cobla, ara ja amb dues tenores.
Foto: Lux.


Any 1934 (3)
En formaciĂł d'orquestrina. Crec que el saxo de l'esquerra Ă©s un Melody (afinat en Do, gairebĂ© en desĂșs, avui dia), el segĂŒent Ă©s Tenor (afinat en Sib) i els dos segĂŒents son Alts (afinats en Mib), els mĂ©s emprats actualment.
Foto: Lux.


Any 1934 (4)
Fotografia original emprada en el cartell de 1934.
Foto: Lux. Arxiu Montserrat Cantalozella.


Any 1935 (1)
MagnĂ­fic cartell, donada l'Ăšpoca i els mitjans, en el que podem observar una reducciĂł de components, passant dels nou de l'any 1933 i els deu de 1934 a set aquell any 1935, i creec que deixant de banda la Cobla ...
Fotos: Lux.


Any 1935 (2)
Interessant (i potser Ășnic en aquest blog): la caixa i el bombo del jazz band sĂłn quadrats ...
Foto: Lux.


Any 1935 (3)
I aquesta devia ser la formaciĂł que interpretava, com diu el cartell, ballables argentins i americans ... I el mocador al coll que no va triumfar massa en els anys segĂŒents, doncs aixĂ­ com avui en dia encara es poden veure corbates, corbatins i llacets, aquesta peça no va tenir continuitat (curiositats de la moda).
TambĂ© em crida l'atenciĂł el davantal que porta el mĂșsic que toca el bandoniĂł.
Foto: Lux.

1 comentari:

  1. Acabo de veure-hi fotos del meu avi, en Jaume Alabau Roure, ferrer de La Cellera, que no havia vist mai! Quina troballa! Moltes grĂ cies!

    ResponElimina

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!