T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

divendres, 27 de juliol del 2012

IDEAL JAZZ (Girona)


Any 1932 (1)
Orquestrina de Girona que veig per primera vegada a les hemeroteques el dia 8 de Desembre de 1928 tocant ball a l'Ateneu Social DemocrĂ tic, entitat a la qual van estar sempre vinculats. Podria haver estat fundada l'any 1923, segons una entrevista que va fer el periodista AgustĂ­ Constans a un dels components.
Drets: Pau Orri i Hugas (contrabaix), AmĂłs Piferrer i CaballĂ© (jazzband), Eliseu Boix i GalĂ­s (piano i director), NarcĂ­s Fachini i ArquĂ© [desprĂ©s de la guerra es va canviar legalment el cognom per Fachi] (trombĂł), Joaquim Escura i Sala (trompeta) i Joan Bataller i Admetlla (violĂ­ i saxĂČfon)
Ajupit: Josep MÂȘ Grabalosa i TomĂ s (vocalista i saxo alt, conegut com "Pitu Grabulosa")*
* Va tenir molts anys una petita botiga de mĂșsica a la Plaça del Carme de Girona; a mĂ©s de vendre material musical i instruments, tambĂ© en llogava, i el primer saxo tenor que vaig tenir a les mans era un Orsi llogat a en "Pitu Grabulosa" per 100 Pts. al mes).
L'orquestrina es va desfer en arribar la guerra civil, reconvertint-se, acabada la contesa, en l'Orquestrina Melody, que seria l'embriĂł de la Cobla-orquestra Bolero. Eliseu Boix i Josep MÂȘ Grabalosa van ser components de les tres formacions.
Foto: Lux. Servei de GestiĂł Documental, Arxius i Publicacions. Ajuntament de Girona.


Any 1932 (2)
D'esquerra a dreta: Joaquim Escura i Sala (trompeta), NarcĂ­s Fachini i ArquĂ© (trombĂł), Pau Orri i Hugas (contrabaix), AmĂłs Piferrer i CaballĂ© (jazzband), Joan Bataller i Admetlla (violinĂČfon), Eliseu Boix i GalĂ­s (piano) i  Josep MÂȘ Grabalosa i TomĂ s ["Pitu Grabulosa"] (saxo alt).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!