T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dissabte, 8 de setembre del 2012

ELS VERDS

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball
:


Anys 20
Orquestrina (mĂ©s endavant esdevindria Cobla-orquestra) de MatarĂł, fundada l'any 1925 amb el nom d'Oriental Jazz. És curiĂłs com durant els anys 20 i 30 hi va haver a Catalunya un bon grapat d'orquestrines que prenien el nom d'Oriental Jazz. A mĂ©s d'aquesta, de MatarĂł, podem trobar diverses formacions amb el mateix nom a AnglĂšs, Roda de Ter, Girona, GranollersSant Celoni i Parets del VallĂšs.
En tinc referÚncia a les hemeroteques a partir de 1926, tot i que em consta que van començar a tocar l'any 1925, en format de quartet: piano, violí, violoncel i jazzband. En aquells inicis la dirigia Josep (Joan?) Masuet (i Curto?).
Van esdevenir molt populars, i el fet de portar unes americanes verdes fetes amb el mateix feltre emprat per fer les taules de billar va propiciar que el pĂșblic els comencĂ©s a anomenar Els Verds, i aquest nom va ser el que va quedar.
Darrere: Josep ["Pep"] Casanovas i Rovira (contrabaix), Amadeu Casanovas (violĂ­), Joan Casas (trompeta) i Josep Escarpenter i Fors (saxo alt)
Davant: Josep [Joan?] Masuet (piano), LluĂ­s CarbĂł [i Eres?] (violoncel) i Manel Casanovas (jazzband).
Foto: Arxiu HermĂ­nia Casas.


Any 1926
Anunci d'un Ball al Casino del Masnou aparegut a la pĂ gina 12 de La Vanguardia el 23 de Setembre de 1926.


Any 1927
I un altre anunci, un any després, en el mateix lloc i amb els mateixos protagonistes.


Any 1932 (1)
Els dies 24 i 25 d'Agost de 1932 van actuar a la Societat Recreativa ATENEU BORDILENC, juntament amb la Cobla-orquestra Barcelona-Albert MartĂ­ i la cançonetista GlĂČria Dolly.
Foto: MemĂČria Digital de Bordils, donaciĂł de Can Cinto.


Any 1932 (2)
Detall del programa anterior. Si comparem aquesta foto amb la segĂŒent i mirem el bombo del jazz-band, veurem que aquĂ­ encara no hi havien afegit la denominaciĂł Els Verds, tot i que aixĂ­ sĂłn anunciats en el programa. TambĂ© podem observar que en la foto present eren un septet, i en la segĂŒent, un octet. Identifico els mĂșsics basant-me en la foto segĂŒent.
En segon terme: Josep ["Pep"] Casanovas (contrabaix) i Antoni Pons (piano)
En primer terme: Manel Casanovas (jazz-band), Enric Serra i Alsina (trompeta), Amadeu Casanovas (flauta), Josep Escarpenter (saxo alt) i Desconegut (saxo tenor).


Any 1934
Es pot observar la doble denominaciĂł escrita en el bombo del  jazzbandOriental Jazz Orchestrine (els Verds) MatarĂł.
Amb l'ajuda d'en David Serra (nĂ©t del trompetista), passo a identificar els mĂșsics:
Darrere: Josep ["Pep"] Casanovas (contrabaix), Miquel Gallego (jazz-band) i Antoni Pons (piano)
Davant: Enric Serra (trompeta), Manel Casanovas (trombĂł), Amadeu Casanovas (saxos alt i soprano), Josep Escarpenter (saxo alt i clarinet) i Desconegut (saxo tenor, banjo i guitarra).
Foto: Arxiu David Serra.


Any 1935
AquĂ­ ja es retraten sota el rĂštol de Els Verds.
Darrere: Miquel Gallego, Josep ("Pep") Casanovas i Enric Serra
Davant: Joan TutĂł i Diffent*, Manel Casanovas, Antoni Pons, Amadeu Casanovas i Josep Soler i SaurĂ­ ("L'avi Soler").
* Podem veure una interessant biografia de Joan TutĂł a les pĂ gines 26 a 41 dels Fulls del Museu Arxiu de Santa Maria, publicat a MatarĂł el mes de Febrer de 2020.
Foto: Arxiu David Serra.


Any 1944 (1)
Darrere: Josep ["Pep"] Casanovas (contrabaix), Miquel Gallego (bateria), Joan Casas (trompeta), Alfons RamĂ­rez i Salvador (trompeta) i Manel Casanovas (trombĂł)
Davant: SimĂł Comas (piano), Vicenç Badia i Santamaria (violĂ­ i director), Isidre Miracle (guitarra, acordiĂł, clarinet i saxo tenor), Amadeu Casanovas (saxo alt i clarinet), Joan TutĂł (saxo alt) i Josep Soler ["L'avi Soler"] (saxo alt i clarinet).
Foto: Fons d'imatges de l'Arxiu Museu de Santa Maria (MatarĂł).


Any 1944 (2)
El trio vocal: Joan Tutó, Vicenç Badia i Amadeu Casanovas.
Foto: Fons d'imatges de l'Arxiu Museu de Santa Maria (MatarĂł).


Any 1947 (1)
La foto -que presento en dues versions- no tĂ© massa qualitat, Ă©s difĂ­cil identificar els mĂșsics, nomĂ©s en puc assegurar algun.
Darrere: Josep ["Pep"] Casanovas (contrabaix), Desconegut (guitarra), Alfons RamĂ­rez (violĂ­) i Manel Casanovas (violĂ­)
Davant: Simó Comas (piano), Amadeu Casanovas (acordió), Miquel Gallego (bateria), Vicenç Badia (director), Joan Tutó (violí), Desconegut (violí) i Joan Casas (violí).


Any 1947 (2)
Programa del "SalĂłn Oriente", de Tona, corresponent al diumenge dia 20 de Juliol de 1947, i del qual en faig un detall.
Feien Concert i Ball a la tarda i a la nit.
La fotografia seria de la mateixa sessiĂł que veiem a [Any 1947 (1)], i identifico els mĂșsics amb certes reserves
Darrere: Josep ["Pep"] Casanovas (contrabaix), Alfons RamĂ­rez (guitarra), Amadeu Casanovas (trompeta), Desconegut (trompeta) i Manel Casanovas (trombĂł)
Davant: Simó Comas (piano), Vicenç Badia (director), Miquel Gallego (bateria), Desconegut (saxo), Desconegut (saxo) i Joan Casas (saxo).
Foto: Arxiu Comarcal d'Osona. Fons Pietx.


Anys 50 (1)
AquĂ­ els veiem en formaciĂł de Ball.


Anys 50 (2)
Fent una sessiĂł de Ball matinal.


Any 1951 (1)
Cartell de la temporada 1951-1952, en el que es destaca la incorporaciĂł del trompetista Jaume Miralles i Toda*
Al mig, destacat: Jaume Miralles (trompeta)
Columna esquerra, de dalt a baix i d'esquerra a dreta:
Manel Casanovas (trombĂł), Josep GenĂ­s (trombĂł), Josep Soler ["L'avi Soler"] (saxo alt), LluĂ­s Guixeras i Reig (saxo tenor), Joan GirĂł i Blanch (saxo alt) i Joan TutĂł (saxo tenor)
Columna dreta, de dalt a baix i dreta a esquerra:
Josep Casanovas [fill] (bateria), SimĂł Comas (acordiĂł), Josep Casanovas [pare] (contrabaix), Joan Reverter i Sucarrats, Pau Francesch ["Pauet"] (trompeta) i Jaume Miralles.
Jaume Miralles (pare del reconegut mĂșsic Ricard Miralles), era un extraordinari trompetista; et convido a escoltar-lo en aquest enllaç: Ă©s un enregistrament de l'any 1946 d'una composiciĂł seva, "Estudio de trompeta", amb l' Orquestra Bizarros, dirigida per Augusto AlguerĂł.
Cartell: Arxiu MartĂ­ GenĂ­s, el qual m'ajuda en la identificaciĂł de molts mĂșsics en aquesta entrada, doncs Ă©s fill d'en Josep GenĂ­s, un dels mĂșsics destacats d'aquesta formaciĂł durant els anys 50.


Any 1951 (2)
Retrat d'estudi de Jaume Miralles que es va fer sevir pels cartells de 1951 i 1952 de la Cobla-orquestra Els Verds.
Foto: Arxiu FamĂ­lia Miralles.


Any 1951 (3)
ActuaciĂł a Torredembarra el dia 5 de Setembre de 1951.
Aquesta informaciĂł tan precisa em ve donada per en MartĂ­ GenĂ­s, al que trobem en vĂ ries formacions en aquest blog, i amb qui vaig coincidir a la Cobla La Principal d'Olot ; un dia que feiem una audiciĂł a Figueres, en MartĂ­ em va presentar al seu pare, Josep GenĂ­s, el qual em va passar fotos i dades molt interessants, reflectides en aquesta entrada i en la corresponent a la Cobla-orquestra Girona.
Amb un pĂșblic que s'ho estĂ  passant la mar de bĂ©, els mĂșsics sĂłn els segĂŒents:
A la bateria, Josep Casanovas; al contrabaix, Jaume Miralles; darrere del contrabaix hi ha un mĂșsic que deu ser en Pau Francesch ("Pauet"), trompeta, i el pianista, Desconegut; al costat del contrabaix, seguint cap a la dreta, en Josep GenĂ­s, violĂ­; a davant de tot, Joan TutĂł, violĂ­; darrere seu, a l'esquerra, LluĂ­s Guixeras i a la dreta, Joan GirĂł, violins; SimĂł Comas toca l'acordiĂł; i a la dreta de tot, Josep Soler ("L'avi Soler"), violĂ­ tambĂ©.
Foto: Arxiu MartĂ­ GenĂ­s.


Any 1952 (1)
Cartell de la temporada 1952-1953. L'original estĂ  bastant deteriorat, i m'han passat una foto amb el mĂČbil, de manera que m'h entretingut una  estona en restaurar-lo digitalment. DesprĂ©s he trobat el segon, en un programa de la Festa Major de 1952 de la ColĂČnia GĂŒell, a Santa Coloma de CervellĂł.
Al mig, destacat: Jaume Miralles (trompeta)
A baix, també destacat, el representant i fundador: Josep ("Pep") Casanovas
Seguint per l'esquerra en sentit horari: Josep Soler ("L'avi Soler"), Josep GenĂ­s, Joan GirĂł, Manel Casanovas, Joan TutĂł, Josep Casanovas, Pau Francesch ("Pauet"), LluĂ­s Guixeras i SimĂł Comas.
Comparant amb el cartell de la temporada anterior [veure Any 1951 (1)], vull remarcar:
1) En el de 1951 Jaume Miralles, a mĂ©s d'ocupar la posiciĂł central, destacat, tambĂ© estava entre la resta de mĂșsics que l'envoltaven: eren tretze retrats, perĂČ dotze mĂșsics
2) En el de 1952 no hi apareix Joan Reverter, i no dupliquen la imatge de Jaume Miralles, de manera que ara sĂłn 11 retrats i 11 mĂșsics
3) També destaco que en el de 1952 ja consta que Joan Tutó és el director.
Fotos: 1) Arxiu MartĂ­ GenĂ­s. 2) Biblioteca virtual de la DiputaciĂł de Barcelona.


Any 1952 (2)

Tocant a LladĂł en condicions una mica precĂ ries ...
Darrere: Jaume Miralles, Alfons Sabaté i Reixach*, Josep Casanovas, Josep Genís, Manel Casanovas i Josep Joli i Blanch*
Davant: Josep Soler ("L'avi Soler"), SimĂł Comas, Joan GirĂł, LluĂ­s Guixeras i Joan TutĂł.
* Segons els components que veig a la imatge anterior, cartell de la temporada 1952-1953, aquests dos mĂșsics podria ser que hi anessin de bolo, tot i que desprĂ©s van entrar-hi com a components fixes. En Josep Joli aquella temporada formava part de l'Orquestrina MelĂČdic, de Portbou. I l'Alfons SabatĂ© estava amb la Cobla-orquestra Marimba, de TortellĂ .
Foto: Arxiu Imma Sabaté.


Any 1953 (1)
Darrere: Josep Casanovas (pare), Josep Genís, Manel Casanovas, Jaume Miralles i Alfons Sabaté i Reixach
Davant: SimĂł Comas, Josep Casanovas (fill), LluĂ­s Guixeras, Joan TutĂł, Joan GirĂł i Josep Soler ("L'avi Soler").
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Any 1953 (2)
Postal publicitĂ ria, amb la imatge d'un dels mĂșsics amb mĂ©s carisma de la formaciĂł, que tambĂ© era el representant per Barcelona. A MatarĂł, com veiem a la imatge segĂŒent, el representant era Josep Casanovas.
Foto: Arxiu Xavier Prat.


Any 1953 (3)
Revers de la postal anterior.
Foto: Arxiu Xavier Prat.


    Any 1954
Fotos individuals dels components, extretes d'un cançoner de l'any 1956. No obstant, crec que les fotos dels mĂșsics corresponen a la formaciĂł de 1954, exceptuant [veure Any 1955 (2)] el darrer, Joaquim ArabĂ­a i Reverter ["Quimet"].
De dalt a baix, i d'esquerra a dreta, i amb l'instrument que tocaven al Ball:
Ernest Margall i Fabrellas (trompeta), Josep Casanovas (bateria), Josep GenĂ­s (trombĂł), Josep Joli i Blanch (contrabaix), Joan GirĂł (saxo alt), Josep Soler ["L'avi Soler"] (saxo alt), Joan TutĂł (saxo tenor), Jaume Vivolas i Viñals ["Met Cuca"] (trompeta), LluĂ­s Guixeras (saxo tenor), LluĂ­s Vivas (trompeta), Manel Casanovas (trombĂł), Pere MartĂ­nez (saxo barĂ­ton), SimĂł Comas (piano) i Joaquim ArabĂ­a Reverter ["Quimet"] (trompeta i veu). 
T'hi has fixat, quants bigotets ? Estaven de moda, sĂ­ senyor !
De tant en tant veia en Josep Joli (ha mort aquest any 2019), i, a mĂ©s d'una posiciĂł perfecte en les mans, a l'hora d'agafar el contrabaix (o el violĂ­), i d'un carĂ cter jovial, encara conservava el bigotet ... I tambĂ© portava un programa de rĂ dio els dilluns i dijous, de 10 a 11 del matĂ­, a RĂ dio Cabanes.


Any 1955 (1)
Cartell de la Temporada 1955-1956.
Arxiu MartĂ­ GenĂ­s.


Any 1955 (2)
Full de presentaciĂł de principis de la temporada 1955-1956, amb expressiĂł dels noms dels components i els instruments que tocaven. Els quatre darrers mĂșsics d'aquesta llista s'incorporaven aquella temporada).
Joan TutĂł i Diffent (violĂ­ director, saxo i tenora), Simo Comas i Vives (piano, acordiĂł i trombĂł), Josep Soler i SaurĂ­ ["L'avi Soler"] (violĂ­, saxo i flabiol), LluĂ­s Guixeras i Reig (saxo, clarinet i tenora), Joan GirĂł i Blanch (saxo, clarinet, violĂ­ i tible), Pere MartĂ­nez i Ibåñez (saxo barĂ­ton, clarinet, violĂ­ i tible), LluĂ­s Vivas [al fulletĂł hi posa Vives] i Felices  (trompeta i violĂ­), Josep GenĂ­s i Dalmau (trombĂł, fiscorn i violĂ­), Jordi Pujol i Iglesias (trombĂł, fiscorn i violĂ­), Josep Joli (contrabaix i violĂ­), Pedro Pirfano i Zambrano (vocalista, a vegades tocava la tenora), Joaquim BorrĂ s i Bonsoms (trompeta i violĂ­), Joaquim [al fulletĂł hi posa Josep] ArabĂ­a Reverter ["Quimet"] (trompeta i violĂ­) i Òscar HernĂĄndez i Tudela (bateria, violĂ­ i trombĂł).
Els representants eren Joan GirĂł i LluĂ­s Vivas.
Foto: Arxiu Xavier Prat.


Any 1955 (3)
Pedro Pirfano, vocalista. Era mĂșsic militar, i alguna vegada tambĂ© agafava la tenora; va arribar a ser director de l'OrfeĂł PamplonĂ©s, de l'Orquestra SimfĂČnica de Bilbao i del Conservatori de MĂșsica de Biscaia. Es pot veure la seva biografia clicant aquĂ­.


Any 1955 (4)
D'esquerra a dreta: Pedro Pirfano (guitarra), SimĂł Comas (acordiĂł) i els violins: Joan TutĂł, Joaquim ArabĂ­a, Josep Soler ("L'avi Soler"), Josep GenĂ­s, LluĂ­s Vivas, Jordi Pujol, Josep Joli, Joan GirĂł i Joaquim BorrĂ s.


Any 1955 (5)
D'esquerra a dreta: Josep GenĂ­s (trombĂł), Jordi Pujol (trombĂł), Joaquim BorrĂ s (trompeta), LluĂ­s Vivas (trompeta) i Joaquim ArabĂ­a ["Quimet"] (trompeta).


Any 1955 (6)
Els cinc saxos, d'esquerra a dreta: LluĂ­s Guixeras, Josep Soler ("L'avi Soler"), Pere MartĂ­nez, Joan TutĂł i Joan GirĂł.


Any 1955 (7)
D'esquerra a dreta: Óscar Hernández (bateria), Josep Joli (contrabaix) i Simó Comas (acordió).


Any 1955 (8)
Darrere: Òscar HernĂĄndez (bateria) i Josep Joli (contrabaix)
En segon terme: Joaquim ArabĂ­a ["Quimet"] (trompeta, que no es veu), Joaquim BorrĂ s (trompeta), LluĂ­s Vivas (trompeta), Josep GenĂ­s (trombĂł) i Jordi Pujol (trombĂł)
Davant: SimĂł Comas (piano), Pedro Pirfano (cantant), Pere MartĂ­nez (saxo barĂ­ton), Joan TutĂł (saxo tenor), Joan GirĂł (saxo alt), Josep Soler ["L'avi Soler"] (saxo alt) i LluĂ­s Guixeras (saxo tenor).
Per cert, hi va haver un temps en quĂš els cantants consideraven un signe d'elegĂ ncia cantar amb la mĂ  a la butxaca de l'americana ...


Any 1955 (9)
En Joaquim ArabĂ­a ("Quimet") Ă©s el primer a l'esquerra de la fila de davant, la resta de mĂșsics, com per exemple en Josep GenĂ­s (primer a l'esquerra de la fila de darrere), o en SimĂł Comas, a l'acordiĂł sĂłn els mateixos de les fotos precedents.


Any 1956 (1)
Cartell de la temporada 1956-1957.
A dalt: Joan TutĂł, LluĂ­s Guixeras, Joan Bofill i Grau ("el Nano"), Desconegut i Pedro Pirfano
Segona fila: Josep ("Pitu") Moriscot i Pons, Josep Soler ("L'avi Soler") i Òscar Hernández
Tercera fila: Joaquim ArabĂ­a ("Quimet")
A baix: Pere MartĂ­nez, Josep GenĂ­s, SimĂł Comas, Albert Teixidor i Casanovas i Joan GirĂł.


Any 1956 (2)
El 27 d'Abril de 1956 van estrenar la sardana "Les Santes de Mataró" de Salvador Comas i Mas, dedicada a les patrones de la ciutat, Juliana i Semproniana, que es veneren en aquesta festa mataronina. L'estrena es va fer al Teatre Monumental, en el marc d'una obra de Josep Comas (pare del compositor); també es feia un homenatge a la Cobla-orquestra Els Verds amb motiu del seu 25Ú aniversari.
Es reconeix fĂ cilment als mĂșsics Albert Teixidor (trompeta), Joaquim ArabĂ­a ["Quimet"] (trompeta) i SimĂł Comas (trombĂł). 
Els balladors sĂłn de la Colla Ilurenca, entre els quals hi podem veure, amb corbata i de cara a la cĂ mera, al mateix Salvador Comas, que Ă©s el propietari d'aquesta fotografia.


Any 1956 (3)
I aquĂ­ tocant sardanes, suposo que en un Aplec d'Ermita o en un camp de fĂștbol, sense cadires, Ă©s clar!
Darrere: Lluís Vivas, Joaquim Arabía ("Quimet"), Albert Teixidor, Simó Comas, Òscar Hernández*, Jordi Pujol i Josep ("Pitu") Moriscot
Davant: Josep Soler ("L'avi Soler"), Pere MartĂ­nez, Joan GirĂł, LluĂ­s Guixeras i Joan TutĂł.
* Aquell dia faltava en Josep Genís (1er fiscorn) i va ocupar la seva plaça l'Òscar, que habitualment feia el trombó.


Any 1957
Cartell de la temporada 1957-1958, amb un disseny molt similar al de la temporada anterior, i que presenta a dalt a la dreta un dibuix de Manuel CuyĂ s i Duran.
A dalt: Enric Cabruja i Font, LluĂ­s Guixeras, Joan Pujol i Amat i Joan Bofill ("el Nano"
Segona fila: Josep ("Pitu") Moriscot, Josep Soler ("L'avi Soler") i Òscar Hernández
Tercera fila: Joaquim ArabĂ­a ("Quimet")
A baix: Pere MartĂ­nez, Josep GenĂ­s, SimĂł Comas, Albert Teixidor i Joan GirĂł.
Foto: Arxiu Enric Cabruja i Font.


Any 1958 (1)
Cartell de la temporada 1958-1959, amb el mateix disseny que el de la temporada anterior, canviant el color i tres dels components. 
A dalt: Enric Cabruja i Font, LluĂ­s Guixeras, Celso Guirao i Noguerol i Pere Pruñonosa i Costa ("Trumfa")
Segona fila: Josep ("Pitu") Moriscot, Ernest Clariana i JuliĂ  i Òscar HernĂĄndez
Tercera fila: Joaquim ArabĂ­a ("Quimet")
A baix: Pere MartĂ­nez, Josep GenĂ­s, SimĂł Comas, Albert Teixidor i Joan GirĂł.
Foto: Arxiu Xavier Prat.


Any 1958 (2)
Portada del dĂ­ptic que van fer l'any 1958 com a complement publicitari del cartell anterior, fet a la Impremta Mas, de MatarĂł.
Foto: Arxiu Enric Cabruja i Font.


Any 1958 (3)
A l'interior del dĂ­ptic es relaciona el personal artĂ­stic, diferenciant les noves incorporacions dels components de la temporada anterior. El primer o primers instruments citats per a cadascĂș corresponen a la formaciĂł de Ball i Concert, i el darrer Ă©s el que tocaven a la Cobla.
MĂșsics de la temporada anterior:
SimĂł Comas i Vives: director, piano, acordiĂł i trombĂł
Joan GirĂł i Blanch: saxo alt, clarinet, violĂ­ i tible
LluĂ­s Guixeras i Reig: saxo tenor, clarinet, violĂ­ i tenora
Pere Martínez i Ibåñez: saxo baríton, flauta, flautí, clarinet i tible
Enric Cabruja i Font: saxo tenor, violĂ­ i tenora
Josep GenĂ­s i Dalmau: trombĂł, violĂ­ i fiscorn
Joaquim ArabĂ­a i Reverter ("Quimet"): trompeta (orquestra), bateria, violĂ­ i trompeta (cobla)
Albert Teixidor i Casanovas: trompeta (orquestra), violĂ­ i trompeta (cobla)
Òscar Hernández i Tudela: cantant, bateria, tímpanis, violí i trombó
Josep Moriscot i Pons: contrabaix
MĂșsics incorporats aquesta temporada:
Ernest Clariana i JuliĂ : saxo alt, violoncel, clarinet, violĂ­ i flabiol
Celso Guirao i Noguerol: trombĂł, violĂ­ i fiscorn
Pere Pruñonosa i Costa ("Trumfa"): trompeta
Foto: Arxiu Enric Cabruja i Font.


Any 1959 (1)
Darrere: Pere Xxx (bateria, de Granollers), Joaquim ArabĂ­a (trompeta), Pere Rabaseda i Serrallonga ["Pere Llebre"] (trompeta) i Albert Teixidor (trompeta)
Al mig: Josep ["Pitu"] Moriscot (contrabaix), Enric Bosch i Quintana (trombó i cantant), Celso Guirao (trombó) i Pere Vergés i Plademunt (trombó)
Davant: SimĂł Comas (piano), LluĂ­s Guixeras (saxo tenor), Santiago Salip (saxo tenor), Joan GirĂł (saxo alt), Ernest Clariana (saxo alt) i Pere MartĂ­nez (saxo barĂ­ton).
Moltes fotos d'aquesta entrada sĂłn extretes d'un blog que hi havia (i que ja no existeix) dedicat a Joaquim ArabĂ­a Reverter ("Quimet"), mĂșsic de MatarĂł.


Any 1959 (2)
Mateixos components que la foto Any 1958 (1).


Any 1959 (3)
Mateixos components que la foto Any 1958 (1).


Any 1959 (4)
Darrere: Joaquim ArabĂ­a ("Quimet"), Pere Rabaseda ("Pere Llebre"), Albert Teixidor, SimĂł Comas, Enric Bosch, Pere VergĂ©s i Celso Guirao.
Davant: Ernest Clariana, Pere MartĂ­nez, Joan GirĂł, LluĂ­s Guixeras, Santiago Salip i Josep ("Pitu") Moriscot.


Any 1959 (5)
Foto parcial en formaciĂł de Cobla.
Darrere: Joaquim Arabía ("Quimet"), Pere Rabaseda ("Pere Llebre"), Albert Teixidor, Simó Comas, Enric Bosch i Pere Vergés
Davant: Joan GirĂł, LluĂ­s Guixeras i Santiago Salip.
Foto: Arxiu Enric Bosch.


Any 1959 (6)
Passejant per MatarĂł.
Drets: Enric Bosch, Albert (?) Oleart, Albert Teixidor, Pere Vergés i Santiago Salip
Assegut: Pere Xxx.
Foto: Arxiu Enric Bosch.


Any 1959 (7)
Passejant per MatarĂł.
D'esquerra a dreta: Josep ("Pitu") Moriscot, Pere Xxx, SimĂł Comas, Enric Bosch, Albert Teixidor i Santiago Salip.
Foto: Arxiu Enric Bosch.


Any 1962
Cartell de la temporada 1962-1963.
Destacat a la dreta, el cantant, Josep MÂȘ Planes
A dalt: Amado Guirao i Noguerol, LluĂ­s Guixeras, Celso Guirao i Noguerol i Antoni Noguerol (oncle de Celso i Amado)
Al mig: Joan Almirall i Pruna, Ernest Clariana i JuliĂ  i Alexandre Port i Serra ("Sandro")
A baix: Desconegut, José Sånchez i Denia, Salvador Santamans Juvell, Robert Viñals i Gispert ("el Guapo") i Joan Giró.
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Any 1963
Cartell de la temporada 1963-1964.
De fet em va arribar la foto sensa el rĂštol i una mica malmesa, degut a que el cartell estava enganxat en una paret, i al treure'l es va estripar en un parell de punts. El rĂštol l'he afegit jo.
Els components sĂłn mĂ©s o menys els del cartell anterior, amb excepciĂł del cantant, que veiem en el centre de la imatge, entre els dos acordions: Manuel ("Manu") MaciĂ  i VilĂ , acabat d'arribar del servei militar. La composiciĂł feta pel dissenyador fa que la majoria de mĂșsics surtin dues vegades, amb instrument de vent i instrument de corda. Per exemple, el cantant tambĂ© el podem veure a la dreta de la imatge, una mica d'esquenes i tocant el contrabaix.
Foto: Barber. Arxiu Manuel MaciĂ  i VilĂ .


Anys 60
Darrere: Albert Teixidor, Desconegut, Ernest Clariana i JuliĂ  i LluĂ­s Guixeras i Reig
Al mig: SimĂł Comas i Vives, Joan GirĂł, Amado Guirao i Noguerol i Joaquim ArabĂ­a i Reverter
Davant: Desconegut, Desconegut, Desconegut, Desconegut, Antoni Noguerol i Celso Guirao i Noguerol.
Es van desfer l'any 1966.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!