T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un caf√®, o contribuir al manteniment d'aquesta p√†gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el bot√≥ DONAR que hi ha a continuaci√≥:
Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAF√ą, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEG√úENT BOT√ď. GR√ÄCIES !

dissabte, 8 de setembre de 2012

ELS VERDS

ūüĎČ  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sí, et convido a gaudir del meu treball
:


Anys 20
Orquestrina (m√©s endavant esdevindria Cobla-orquestra) de Matar√≥, fundada l'any 1925 amb el nom d'Oriental Jazz. √Čs curi√≥s com durant els anys 20 i 30 hi va haver a Catalunya un bon grapat d'orquestrines que prenien el nom d'Oriental Jazz. A m√©s d'aquesta, de Matar√≥, podem trobar diverses formacions amb el mateix nom a Angl√®s, Roda de Ter, Girona, GranollersSant Celoni i Parets del Vall√®s.
En tinc referència a les hemeroteques a partir de 1926, tot i que em consta que van començar a tocar l'any 1925, en format de quartet: piano, violí, violoncel i jazzband. En aquells inicis la dirigia Josep (Joan?) Masuet (i Curto?).
Van esdevenir molt populars, i el fet de portar unes americanes verdes fetes amb el mateix feltre emprat per fer les taules de billar va propiciar que el p√ļblic els comenc√©s a anomenar Els Verds, i aquest nom va ser el que va quedar.
Darrere: Josep ["Pep"] Casanovas i Rovira (contrabaix), Amadeu Casanovas (viol√≠), Joan Casas (trompeta) i Josep Escarpenter i Fors (saxo alt)
Davant: Josep [Joan?] Masuet (piano), Lluís Carbó [i Eres?] (violoncel) i Manel Casanovas (jazzband).
Foto: Arxiu Hermínia Casas.


Any 1926
Anunci d'un Ball al Casino del Masnou aparegut a la pàgina 12 de La Vanguardia el 23 de Setembre de 1926.


Any 1927
I un altre anunci, un any després, en el mateix lloc i amb els mateixos protagonistes.


Any 1932 (1)
Els dies 24 i 25 d'Agost de 1932 van actuar a la Societat Recreativa ATENEU BORDILENC, juntament amb la Cobla-orquestra Barcelona-Albert Martí i la cançonetista Glòria Dolly.
Foto: Memòria Digital de Bordils, donació de Can Cinto.


Any 1932 (2)
Detall del programa anterior. Si comparem aquesta foto amb la seg√ľent i mirem el bombo del jazz-band, veurem que aqu√≠ encara no hi havien afegit la denominaci√≥ Els Verds, tot i que aix√≠ s√≥n anunciats en el programa. Tamb√© podem observar que en la foto present eren un septet, i en la seg√ľent, un octet. Identifico els m√ļsics basant-me en la foto seg√ľent.
En segon terme: Josep ["Pep"] Casanovas (contrabaix) i Antoni Pons (piano)
En primer terme: Manel Casanovas (jazz-band), Enric Serra i Alsina (trompeta), Amadeu Casanovas (flauta), Josep Escarpenter (saxo alt) i Desconegut (saxo tenor).


Any 1934
Es pot observar la doble denominaci√≥ escrita en el bombo del  jazzbandOriental Jazz Orchestrine (els Verds) Matar√≥.
Amb l'ajuda d'en David Serra (n√©t del trompetista), passo a identificar els m√ļsics:
Darrere: Josep ["Pep"] Casanovas (contrabaix), Miquel Gallego (jazz-band) i Antoni Pons (piano)
Davant: Enric Serra (trompeta), Manel Casanovas (trombó), Amadeu Casanovas (saxos alt i soprano), Josep Escarpenter (saxo alt i clarinet) i Desconegut (saxo tenor, banjo i guitarra).
Foto: Arxiu David Serra.


Any 1935
Aquí ja es retraten sota el rètol de Els Verds.
Darrere: Miquel Gallego, Josep ("Pep") Casanovas i Enric Serra
Davant: Joan Tut√≥ i Diffent*, Manel Casanovas, Antoni Pons, Amadeu Casanovas i Josep Soler i Saur√≠ ("L'avi Soler").
* Podem veure una interessant biografia de Joan Tutó a les pàgines 26 a 41 dels Fulls del Museu Arxiu de Santa Maria, publicat a Mataró el mes de Febrer de 2020.
Foto: Arxiu David Serra.


Any 1944 (1)
Darrere: Josep ["Pep"] Casanovas (contrabaix), Miquel Gallego (bateria), Joan Casas (trompeta), Alfons Ramírez i Salvador (trompeta) i Manel Casanovas (trombó)
Davant: Sim√≥ Comas (piano), Vicen√ß Badia i Santamaria (viol√≠ i director), Isidre Miracle (guitarra, acordi√≥, clarinet i saxo tenor), Amadeu Casanovas (saxo alt i clarinet), Joan Tut√≥ (saxo alt) i Josep Soler ["L'avi Soler"] (saxo alt i clarinet).
Foto: Fons d'imatges de l'Arxiu Museu de Santa Maria (Mataró).


Any 1944 (2)
El trio vocal: Joan Tutó, Vicenç Badia i Amadeu Casanovas.
Foto: Fons d'imatges de l'Arxiu Museu de Santa Maria (Mataró).


Anys 50 (1)
Aquí els veiem en formació de Ball.


Anys 50 (2)
Fent una sessió de Ball matinal.


Any 1951 (1)
Cartell de la temporada 1951-1952, en el que es destaca la incorporaci√≥ del trompetista Jaume Miralles i Toda*
Al mig, destacat: Jaume Miralles (trompeta)
Columna esquerra, de dalt a baix i d'esquerra a dreta:
Manel Casanovas (tromb√≥), Josep Gen√≠s (tromb√≥), Josep Soler ["L'avi Soler"] (saxo alt), Llu√≠s Guixeras i Reig (saxo tenor), Joan Gir√≥ i Blanch (saxo alt) i Joan Tut√≥ (saxo tenor)
Columna dreta, de dalt a baix i dreta a esquerra:
Josep Casanovas [fill] (bateria), Simó Comas (acordió), Josep Casanovas [pare] (contrabaix), Joan Reverter i Sucarrats, Pau Francesch ["Pauet"] (trompeta) i Jaume Miralles.
Jaume Miralles (pare del reconegut m√ļsic Ricard Miralles), era un extraordinari trompetista; et convido a escoltar-lo en aquest enlla√ß: √©s un enregistrament de l'any 1946 d'una composici√≥ seva, "Estudio de trompeta", amb l' Orquestra Bizarros, dirigida per Augusto Alguer√≥.
Cartell: Arxiu Mart√≠ Gen√≠s, el qual m'ajuda en la identificaci√≥ de molts m√ļsics en aquesta entrada, doncs √©s fill d'en Josep Gen√≠s, un dels m√ļsics destacats d'aquesta formaci√≥ durant els anys 50.


Any 1951 (2)
Retrat d'estudi de Jaume Miralles que es va fer sevir pels cartells de 1951 i 1952 de la Cobla-orquestra Els Verds.
Foto: Arxiu Família Miralles.


Any 1951 (3)
Actuació a Torredembarra el dia 5 de Setembre de 1951.
Aquesta informaci√≥ tan precisa em ve donada per en Mart√≠ Gen√≠s, al que trobem en v√†ries formacions en aquest blog, i amb qui vaig coincidir a la Cobla La Principal d'Olot ; un dia que feiem una audici√≥ a Figueres, en Mart√≠ em va presentar al seu pare, Josep Gen√≠s, el qual em va passar fotos i dades molt interessants, reflectides en aquesta entrada i en la corresponent a la Cobla-orquestra Girona.
Amb un p√ļblic que s'ho est√† passant la mar de b√©, els m√ļsics s√≥n els seg√ľents:
A la bateria, Josep Casanovas; al contrabaix, Jaume Miralles; darrere del contrabaix hi ha un m√ļsic que deu ser en Pau Francesch ("Pauet"), trompeta, i el pianista, Desconegut; al costat del contrabaix, seguint cap a la dreta, en Josep Gen√≠s, viol√≠; a davant de tot, Joan Tut√≥, viol√≠; darrere seu, a l'esquerra, Llu√≠s Guixeras i a la dreta, Joan Gir√≥, violins; Sim√≥ Comas toca l'acordi√≥; i a la dreta de tot, Josep Soler ("L'avi Soler"), viol√≠ tamb√©.
Foto: Arxiu Martí Genís.


Any 1952 (1)
Cartell de la temporada 1952-1953. L'original est√† bastant deteriorat, i m'han passat una foto amb el m√≤bil, de manera que m'h entretingut una  estona en restaurar-lo digitalment. Despr√©s he trobat el segon, en un programa de la Festa Major de 1952 de la Col√≤nia G√ľell, a Santa Coloma de Cervell√≥.
Al mig, destacat: Jaume Miralles (trompeta)
A baix, també destacat, el representant i fundador: Josep ("Pep") Casanovas
Seguint per l'esquerra en sentit horari: Josep Soler ("L'avi Soler"), Josep Genís, Joan Giró, Manel Casanovas, Joan Tutó, Josep Casanovas, Pau Francesch ("Pauet"), Lluís Guixeras i Simó Comas.
Comparant amb el cartell de la temporada anterior [veure Any 1951 (1)], vull remarcar:
1) En el de 1951 Jaume Miralles, a m√©s d'ocupar la posici√≥ central, destacat, tamb√© estava entre la resta de m√ļsics que l'envoltaven: eren tretze retrats, per√≤ dotze m√ļsics
2) En el de 1952 no hi apareix Joan Reverter, i no dupliquen la imatge de Jaume Miralles, de manera que ara s√≥n 11 retrats i 11 m√ļsics
3) També destaco que en el de 1952 ja consta que Joan Tutó és el director.
Fotos: 1) Arxiu Martí Genís. 2) Biblioteca virtual de la Diputació de Barcelona.


Any 1952 (2)

Tocant a Lladó en condicions una mica precàries ...
Darrere: Jaume Miralles, Alfons Sabaté i Reixach*, Josep Casanovas, Josep Genís, Manel Casanovas i Josep Joli i Blanch*
Davant: Josep Soler ("L'avi Soler"), Simó Comas, Joan Giró, Lluís Guixeras i Joan Tutó.
* Segons els components que veig a la imatge anterior, cartell de la temporada 1952-1953, aquests dos m√ļsics podria ser que hi anessin de bolo, tot i que despr√©s van entrar-hi com a components fixes. En Josep Joli aquella temporada formava part de l'Orquestrina Mel√≤dic, de Portbou. I l'Alfons Sabat√© estava amb la Cobla-orquestra Marimba, de Tortell√†.
Foto: Arxiu Imma Sabaté.


Any 1953 (1)
Darrere: Josep Casanovas (pare), Josep Genís, Manel Casanovas, Jaume Miralles i Alfons Sabaté i Reixach
Davant: Sim√≥ Comas, Josep Casanovas (fill), Llu√≠s Guixeras, Joan Tut√≥, Joan Gir√≥ i Josep Soler ("L'avi Soler").
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Any 1953 (2)
Postal publicit√†ria, amb la imatge d'un dels m√ļsics amb m√©s carisma de la formaci√≥, que tamb√© era el representant per Barcelona. A Matar√≥, com veiem a la imatge seg√ľent, el representant era Josep Casanovas.
Foto: Arxiu Xavier Prat.


Any 1953 (3)
Revers de la postal anterior.
Foto: Arxiu Xavier Prat.


    Any 1954
Fotos individuals dels components, extretes d'un can√ßoner de l'any 1956. No obstant, crec que les fotos dels m√ļsics corresponen a la formaci√≥ de 1954, exceptuant [veure Any 1955 (2)] el darrer, Joaquim Arab√≠a i Reverter ["Quimet"].
De dalt a baix, i d'esquerra a dreta, i amb l'instrument que tocaven al Ball:
Ernest Margall i Fabrellas (trompeta), Josep Casanovas (bateria), Josep Gen√≠s (tromb√≥), Josep Joli i Blanch (contrabaix), Joan Gir√≥ (saxo alt), Josep Soler ["L'avi Soler"] (saxo alt), Joan Tut√≥ (saxo tenor), Jaume Vivolas i Vi√Īals ["Met Cuca"] (trompeta), Llu√≠s Guixeras (saxo tenor), Llu√≠s Vivas (trompeta), Manel Casanovas (tromb√≥), Pere Mart√≠nez (saxo bar√≠ton), Sim√≥ Comas (piano) i Joaquim Arab√≠a Reverter ["Quimet"] (trompeta i veu). 
T'hi has fixat, quants bigotets ? Estaven de moda, sí senyor !
De tant en tant veia en Josep Joli (ha mort aquest any 2019), i, a m√©s d'una posici√≥ perfecte en les mans, a l'hora d'agafar el contrabaix (o el viol√≠), i d'un car√†cter jovial, encara conservava el bigotet ... I tamb√© portava un programa de r√†dio els dilluns i dijous, de 10 a 11 del mat√≠, a R√†dio Cabanes.


Any 1955 (1)
Cartell de la Temporada 1955-1956.
Arxiu Martí Genís.


Any 1955 (2)
Full de presentaci√≥ de principis de la temporada 1955-1956, amb expressi√≥ dels noms dels components i els instruments que tocaven. Els quatre darrers m√ļsics d'aquesta llista s'incorporaven aquella temporada).
Joan Tut√≥ i Diffent (viol√≠ director, saxo i tenora), Simo Comas i Vives (piano, acordi√≥ i tromb√≥), Josep Soler i Saur√≠ ["L'avi Soler"] (viol√≠, saxo i flabiol), Llu√≠s Guixeras i Reig (saxo, clarinet i tenora), Joan Gir√≥ i Blanch (saxo, clarinet, viol√≠ i tible), Pere Mart√≠nez i Ib√°√Īez (saxo bar√≠ton, clarinet, viol√≠ i tible), Llu√≠s Vivas [al fullet√≥ hi posa Vives] i Felices  (trompeta i viol√≠), Josep Gen√≠s i Dalmau (tromb√≥, fiscorn i viol√≠), Jordi Pujol i Iglesias (tromb√≥, fiscorn i viol√≠), Josep Joli (contrabaix i viol√≠), Pedro Pirfano i Zambrano (vocalista, a vegades tocava la tenora), Joaquim Borr√†s i Bonsoms (trompeta i viol√≠), Joaquim [al fullet√≥ hi posa Josep] Arab√≠a Reverter ["Quimet"] (trompeta i viol√≠) i √íscar Hern√°ndez i Tudela (bateria, viol√≠ i tromb√≥).
Els representants eren Joan Giró i Lluís Vivas.
Foto: Arxiu Xavier Prat.


Any 1955 (3)
Pedro Pirfano, vocalista. Era m√ļsic militar, i alguna vegada tamb√© agafava la tenora; va arribar a ser director de l'Orfe√≥ Pamplon√©s, de l'Orquestra Simf√≤nica de Bilbao i del Conservatori de M√ļsica de Biscaia. Es pot veure la seva biografia clicant aqu√≠.


Any 1955 (4)
D'esquerra a dreta: Pedro Pirfano (guitarra), Simó Comas (acordió) i els violins: Joan Tutó, Joaquim Arabía, Josep Soler ("L'avi Soler"), Josep Genís, Lluís Vivas, Jordi Pujol, Josep Joli, Joan Giró i Joaquim Borràs.


Any 1955 (5)
D'esquerra a dreta: Josep Gen√≠s (tromb√≥), Jordi Pujol (tromb√≥), Joaquim Borr√†s (trompeta), Llu√≠s Vivas (trompeta) i Joaquim Arab√≠a ["Quimet"] (trompeta).


Any 1955 (6)
Els cinc saxos, d'esquerra a dreta: Lluís Guixeras, Josep Soler ("L'avi Soler"), Pere Martínez, Joan Tutó i Joan Giró.


Any 1955 (7)
D'esquerra a dreta: √ďscar Hern√°ndez (bateria), Josep Joli (contrabaix) i Sim√≥ Comas (acordi√≥).


Any 1955 (8)
Darrere: √íscar Hern√°ndez (bateria) i Josep Joli (contrabaix)
En segon terme: Joaquim Arab√≠a ["Quimet"] (trompeta, que no es veu), Joaquim Borr√†s (trompeta), Llu√≠s Vivas (trompeta), Josep Gen√≠s (tromb√≥) i Jordi Pujol (tromb√≥)
Davant: Simó Comas (piano), Pedro Pirfano (cantant), Pere Martínez (saxo baríton), Joan Tutó (saxo tenor), Joan Giró (saxo alt), Josep Soler ["L'avi Soler"] (saxo alt) i Lluís Guixeras (saxo tenor).
Per cert, hi va haver un temps en què els cantants consideraven un signe d'elegància cantar amb la mà a la butxaca de l'americana ...


Any 1955 (9)
En Joaquim Arab√≠a ("Quimet") √©s el primer a l'esquerra de la fila de davant, la resta de m√ļsics, com per exemple en Josep Gen√≠s (primer a l'esquerra de la fila de darrere), o en Sim√≥ Comas, a l'acordi√≥ s√≥n els mateixos de les fotos precedents.


Any 1956 (1)
Cartell de la temporada 1956-1957.
A dalt: Joan Tutó, Lluís Guixeras, Joan Bofill i Grau ("el Nano"), Desconegut i Pedro Pirfano
Segona fila: Josep ("Pitu") Moriscot i Pons, Josep Soler ("L'avi Soler") i Òscar Hernández
Tercera fila: Joaquim Arabía ("Quimet")
A baix: Pere Martínez, Josep Genís, Simó Comas, Albert Teixidor i Casanovas i Joan Giró.


Any 1956 (2)
El 27 d'Abril de 1956 van estrenar la sardana "Les Santes de Mataró" de Salvador Comas i Mas, dedicada a les patrones de la ciutat, Juliana i Semproniana, que es veneren en aquesta festa mataronina. L'estrena es va fer al Teatre Monumental, en el marc d'una obra de Josep Comas (pare del compositor); també es feia un homenatge a la Cobla-orquestra Els Verds amb motiu del seu 25è aniversari.
Es reconeix f√†cilment als m√ļsics Albert Teixidor (trompeta), Joaquim Arab√≠a ["Quimet"] (trompeta) i Sim√≥ Comas (tromb√≥). 
Els balladors són de la Colla Ilurenca, entre els quals hi podem veure, amb corbata i de cara a la càmera, al mateix Salvador Comas, que és el propietari d'aquesta fotografia.


Any 1956 (3)
I aqu√≠ tocant sardanes, suposo que en un Aplec d'Ermita o en un camp de f√ļtbol, sense cadires, √©s clar!
Darrere: Lluís Vivas, Joaquim Arabía ("Quimet"), Albert Teixidor, Simó Comas, Òscar Hernández*, Jordi Pujol i Josep ("Pitu") Moriscot
Davant: Josep Soler ("L'avi Soler"), Pere Martínez, Joan Giró, Lluís Guixeras i Joan Tutó.
* Aquell dia faltava en Josep Genís (1er fiscorn) i va ocupar la seva plaça l'Òscar, que habitualment feia el trombó.


Any 1957
Cartell de la temporada 1957-1958, amb un disseny molt similar al de la temporada anterior, i que presenta a dalt a la dreta un dibuix de Manuel Cuyàs i Duran.
A dalt: Enric Cabruja i Font, Llu√≠s Guixeras, Joan Pujol i Amat i Joan Bofill ("el Nano"
Segona fila: Josep ("Pitu") Moriscot, Josep Soler ("L'avi Soler") i Òscar Hernández
Tercera fila: Joaquim Arabía ("Quimet")
A baix: Pere Martínez, Josep Genís, Simó Comas, Albert Teixidor i Joan Giró.
Foto: Arxiu Enric Cabruja i Font.


Any 1958 (1)
Cartell de la temporada 1958-1959, amb el mateix disseny que el de la temporada anterior, canviant el color i tres dels components. 
A dalt: Enric Cabruja i Font, Llu√≠s Guixeras, Celso Guirao i Noguerol i Pere Pru√Īonosa i Costa ("Trumfa")
Segona fila: Josep ("Pitu") Moriscot, Ernest Clariana i Juli√† i √íscar Hern√°ndez
Tercera fila: Joaquim Arabía ("Quimet")
A baix: Pere Martínez, Josep Genís, Simó Comas, Albert Teixidor i Joan Giró.
Foto: Arxiu Xavier Prat.


Any 1958 (2)
Portada del díptic que van fer l'any 1958 com a complement publicitari del cartell anterior, fet a la Impremta Mas, de Mataró.
Foto: Arxiu Enric Cabruja i Font.


Any 1958 (3)
A l'interior del d√≠ptic es relaciona el personal art√≠stic, diferenciant les noves incorporacions dels components de la temporada anterior. El primer o primers instruments citats per a cadasc√ļ corresponen a la formaci√≥ de Ball i Concert, i el darrer √©s el que tocaven a la Cobla.
M√ļsics de la temporada anterior:
Simó Comas i Vives: director, piano, acordió i trombó
Joan Giró i Blanch: saxo alt, clarinet, violí i tible
Lluís Guixeras i Reig: saxo tenor, clarinet, violí i tenora
Pere Mart√≠nez i Ib√°√Īez: saxo bar√≠ton, flauta, flaut√≠, clarinet i tible
Enric Cabruja i Font: saxo tenor, violí i tenora
Josep Genís i Dalmau: trombó, violí i fiscorn
Joaquim Arabía i Reverter ("Quimet"): trompeta (orquestra), bateria, violí i trompeta (cobla)
Albert Teixidor i Casanovas: trompeta (orquestra), violí i trompeta (cobla)
Òscar Hernández i Tudela: cantant, bateria, tímpanis, violí i trombó
Josep Moriscot i Pons: contrabaix
M√ļsics incorporats aquesta temporada:
Ernest Clariana i Julià: saxo alt, violoncel, clarinet, violí i flabiol
Celso Guirao i Noguerol: trombó, violí i fiscorn
Pere Pru√Īonosa i Costa ("Trumfa"): trompeta
Foto: Arxiu Enric Cabruja i Font.


Any 1959 (1)
Darrere: Pere Xxx (bateria, de Granollers), Joaquim Arab√≠a (trompeta), Pere Rabaseda i Serrallonga ["Pere Llebre"] (trompeta) i Albert Teixidor (trompeta)
Al mig: Josep ["Pitu"] Moriscot (contrabaix), Enric Bosch i Quintana (trombó i cantant), Celso Guirao (trombó) i Pere Vergés i Plademunt (trombó)
Davant: Simó Comas (piano), Lluís Guixeras (saxo tenor), Santiago Salip (saxo tenor), Joan Giró (saxo alt), Ernest Clariana (saxo alt) i Pere Martínez (saxo baríton).
Moltes fotos d'aquesta entrada s√≥n extretes d'un blog que hi havia (i que ja no existeix) dedicat a Joaquim Arab√≠a Reverter ("Quimet"), m√ļsic de Matar√≥.


Any 1959 (2)
Mateixos components que la foto Any 1958 (1).


Any 1959 (3)
Mateixos components que la foto Any 1958 (1).


Any 1959 (4)
Darrere: Joaquim Arab√≠a ("Quimet"), Pere Rabaseda ("Pere Llebre"), Albert Teixidor, Sim√≥ Comas, Enric Bosch, Pere Verg√©s i Celso Guirao.
Davant: Ernest Clariana, Pere Martínez, Joan Giró, Lluís Guixeras, Santiago Salip i Josep ("Pitu") Moriscot.


Any 1959 (5)
Foto parcial en formació de Cobla.
Darrere: Joaquim Arabía ("Quimet"), Pere Rabaseda ("Pere Llebre"), Albert Teixidor, Simó Comas, Enric Bosch i Pere Vergés
Davant: Joan Giró, Lluís Guixeras i Santiago Salip.
Foto: Arxiu Enric Bosch.


Any 1959 (6)
Passejant per Mataró.
Drets: Enric Bosch, Albert (?) Oleart, Albert Teixidor, Pere Vergés i Santiago Salip
Assegut: Pere Xxx.
Foto: Arxiu Enric Bosch.


Any 1959 (7)
Passejant per Mataró.
D'esquerra a dreta: Josep ("Pitu") Moriscot, Pere Xxx, Simó Comas, Enric Bosch, Albert Teixidor i Santiago Salip.
Foto: Arxiu Enric Bosch.


Any 1962
Cartell de la temporada 1962-1963.
Destacat a la dreta, el cantant, Josep Mª Planes
A dalt: Amado Guirao i Noguerol, Lluís Guixeras, Celso Guirao i Noguerol i Antoni Noguerol (oncle de Celso i Amado)
Al mig: Joan Almirall i Pruna, Ernest Clariana i Julià i Alexandre Port i Serra ("Sandro")
A baix: Desconegut, Jos√© S√°nchez i Denia, Salvador Santamans Juvell, Robert Vi√Īals i Gispert ("el Guapo") i Joan Gir√≥.
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Any 1963
Cartell de la temporada 1963-1964.
De fet em va arribar la foto sensa el rètol i una mica malmesa, degut a que el cartell estava enganxat en una paret, i al treure'l es va estripar en un parell de punts. El rètol l'he afegit jo.
Els components s√≥n m√©s o menys els del cartell anterior, amb excepci√≥ del cantant, que veiem en el centre de la imatge, entre els dos acordions: Manuel ("Manu") Maci√† i Vil√†, acabat d'arribar del servei militar. La composici√≥ feta pel dissenyador fa que la majoria de m√ļsics surtin dues vegades, amb instrument de vent i instrument de corda. Per exemple, el cantant tamb√© el podem veure a la dreta de la imatge, una mica d'esquenes i tocant el contrabaix.
Foto: Barber. Arxiu Manuel Macià i Vilà.Anys 60
Darrere: Albert Teixidor, Desconegut, Ernest Clariana i Julià i Lluís Guixeras i Reig
Al mig: Simó Comas i Vives, Joan Giró, Amado Guirao i Noguerol i Joaquim Arabía i Reverter
Davant: Desconegut, Desconegut, Desconegut, Desconegut, Antoni Noguerol i Celso Guirao i Noguerol.
Es van desfer l'any 1966.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOG√ćSTIQUES NOM√ČS PUBLICAR√Č COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortir√† en el comentari)

Gràcies!