T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un caf√®, o contribuir al manteniment d'aquesta p√†gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el bot√≥ DONAR que hi ha a continuaci√≥:
Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAF√ą, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEG√úENT BOT√ď. GR√ÄCIES !

dissabte, 8 de setembre de 2012

ELS VERDS

ūüĎČ  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sí, et convido a gaudir del meu treball
:


Anys 20
Orquestrina (m√©s endavant esdevindria Cobla-orquestra) de Matar√≥, fundada l'any 1925 amb el nom d'Oriental Jazz. √Čs curi√≥s com durant els anys 20 i 30 hi va haver a Catalunya un bon grapat d'orquestrines que prenien el nom d'Oriental Jazz. A m√©s d'aquesta, de Matar√≥, podem trobar diverses formacions amb el mateix nom a Angl√®s, Roda de Ter, Girona, GranollersSant Celoni i Parets del Vall√®s.
En tinc referència a les hemeroteques a partir de 1926, tot i que em consta que van començar a tocar l'any 1925, en format de quartet: piano, violí, violoncel i jazzband. En aquells inicis la dirigia Josep (Joan?) Masuet (i Curto?).
Van esdevenir molt populars, i el fet de portar unes americanes verdes fetes amb el mateix feltre emprat per fer les taules de billar va propiciar que el p√ļblic els comenc√©s a anomenar Els Verds, i aquest nom va ser el que va quedar.
Darrere: Josep ["Pep"] Casanovas i Rovira (contrabaix), Amadeu Casanovas (viol√≠), Joan Casas (trompeta) i Josep Escarpenter i Fors (saxo alt)
Davant: Josep [Joan?] Masuet (piano), Lluís Carbó [i Eres?] (violoncel) i Manel Casanovas (jazzband).
Foto: Arxiu Hermínia Casas.


Any 1926
Anunci d'un Ball al Casino del Masnou aparegut a la pàgina 12 de La Vanguardia el 23 de Setembre de 1926.


Any 1927
I un altre anunci, un any després, en el mateix lloc i amb els mateixos protagonistes.


Any 1932 (1)
Els dies 24 i 25 d'Agost de 1932 van actuar a la Societat Recreativa ATENEU BORDILENC, juntament amb la Cobla-orquestra Barcelona-Albert Martí i la cançonetista Glòria Dolly.
Foto: Memòria Digital de Bordils, donació de Can Cinto.


Any 1932 (2)
Detall del programa anterior. Si comparem aquesta foto amb la seg√ľent i mirem el bombo del jazz-band, veurem que aqu√≠ encara no hi havien afegit la denominaci√≥ Els Verds, tot i que aix√≠ s√≥n anunciats en el programa. Tamb√© podem observar que en la foto present eren un septet, i en la seg√ľent, un octet. Identifico els m√ļsics basant-me en la foto seg√ľent.
En segon terme: Josep ["Pep"] Casanovas (contrabaix) i Antoni Pons (piano)
En primer terme: Manel Casanovas (jazz-band), Enric Serra i Alsina (trompeta), Amadeu Casanovas (flauta), Josep Escarpenter (saxo alt) i Desconegut (saxo tenor).


Any 1934
Es pot observar la doble denominaci√≥ escrita en el bombo del  jazzbandOriental Jazz Orchestrine (els Verds) Matar√≥.
Amb l'ajuda d'en David Serra (n√©t del trompetista), passo a identificar els m√ļsics:
Darrere: Josep ["Pep"] Casanovas (contrabaix), Miquel Gallego (jazz-band) i Antoni Pons (piano)
Davant: Enric Serra (trompeta), Manel Casanovas (trombó), Amadeu Casanovas (saxos alt i soprano), Josep Escarpenter (saxo alt i clarinet) i Desconegut (saxo tenor, banjo i guitarra).
Foto: Arxiu David Serra.


Any 1935
Aquí ja es retraten sota el rètol de Els Verds.
Darrere: Miquel Gallego, Josep ("Pep") Casanovas i Enric Serra
Davant: Joan Tut√≥ i Diffent*, Manel Casanovas, Antoni Pons, Amadeu Casanovas i Josep Soler i Saur√≠ ("L'avi Soler").
* Podem veure una interessant biografia de Joan Tutó a les pàgines 26 a 41 dels Fulls del Museu Arxiu de Santa Maria, publicat a Mataró el mes de Febrer de 2020.
Foto: Arxiu David Serra.


Any 1944 (1)
Darrere: Josep ["Pep"] Casanovas (contrabaix), Miquel Gallego (bateria), Joan Casas (trompeta), Alfons Ramírez i Salvador (trompeta) i Manel Casanovas (trombó)
Davant: Sim√≥ Comas (piano), Vicen√ß Badia i Santamaria (viol√≠ i director), Isidre Miracle (guitarra, acordi√≥, clarinet i saxo tenor), Amadeu Casanovas (saxo alt i clarinet), Joan Tut√≥ (saxo alt) i Josep Soler ["L'avi Soler"] (saxo alt i clarinet).
Foto: Fons d'imatges de l'Arxiu Museu de Santa Maria (Mataró).


Any 1944 (2)
El trio vocal: Joan Tutó, Vicenç Badia i Amadeu Casanovas.
Foto: Fons d'imatges de l'Arxiu Museu de Santa Maria (Mataró).


Any 1947
La foto -que presento en dues versions- no t√© massa qualitat, √©s dif√≠cil identificar els m√ļsics, i ho faig amb totes les reserves.
Darrere: Josep ["Pep"] Casanovas (contrabaix), Desconegut (guitarra), Alfons Ramírez (violí) i Manel Casanovas (violí)
Davant: Simó Comas (piano), Amadeu Casanovas (acordió), Miquel Gallego (bateria), Vicenç Badia (director), Joan Tutó (violí), Desconegut (violí) i Joan Casas (violí)


Anys 50 (1)
Aquí els veiem en formació de Ball.


Anys 50 (2)
Fent una sessió de Ball matinal.


Any 1951 (1)
Cartell de la temporada 1951-1952, en el que es destaca la incorporaci√≥ del trompetista Jaume Miralles i Toda*
Al mig, destacat: Jaume Miralles (trompeta)
Columna esquerra, de dalt a baix i d'esquerra a dreta:
Manel Casanovas (tromb√≥), Josep Gen√≠s (tromb√≥), Josep Soler ["L'avi Soler"] (saxo alt), Llu√≠s Guixeras i Reig (saxo tenor), Joan Gir√≥ i Blanch (saxo alt) i Joan Tut√≥ (saxo tenor)
Columna dreta, de dalt a baix i dreta a esquerra:
Josep Casanovas [fill] (bateria), Simó Comas (acordió), Josep Casanovas [pare] (contrabaix), Joan Reverter i Sucarrats, Pau Francesch ["Pauet"] (trompeta) i Jaume Miralles.
Jaume Miralles (pare del reconegut m√ļsic Ricard Miralles), era un extraordinari trompetista; et convido a escoltar-lo en aquest enlla√ß: √©s un enregistrament de l'any 1946 d'una composici√≥ seva, "Estudio de trompeta", amb l' Orquestra Bizarros, dirigida per Augusto Alguer√≥.
Cartell: Arxiu Mart√≠ Gen√≠s, el qual m'ajuda en la identificaci√≥ de molts m√ļsics en aquesta entrada, doncs √©s fill d'en Josep Gen√≠s, un dels m√ļsics destacats d'aquesta formaci√≥ durant els anys 50.


Any 1951 (2)
Retrat d'estudi de Jaume Miralles que es va fer sevir pels cartells de 1951 i 1952 de la Cobla-orquestra Els Verds.
Foto: Arxiu Família Miralles.


Any 1951 (3)
Actuació a Torredembarra el dia 5 de Setembre de 1951.
Aquesta informaci√≥ tan precisa em ve donada per en Mart√≠ Gen√≠s, al que trobem en v√†ries formacions en aquest blog, i amb qui vaig coincidir a la Cobla La Principal d'Olot ; un dia que feiem una audici√≥ a Figueres, en Mart√≠ em va presentar al seu pare, Josep Gen√≠s, el qual em va passar fotos i dades molt interessants, reflectides en aquesta entrada i en la corresponent a la Cobla-orquestra Girona.
Amb un p√ļblic que s'ho est√† passant la mar de b√©, els m√ļsics s√≥n els seg√ľents:
A la bateria, Josep Casanovas; al contrabaix, Jaume Miralles; darrere del contrabaix hi ha un m√ļsic que deu ser en Pau Francesch ("Pauet"), trompeta, i el pianista, Desconegut; al costat del contrabaix, seguint cap a la dreta, en Josep Gen√≠s, viol√≠; a davant de tot, Joan Tut√≥, viol√≠; darrere seu, a l'esquerra, Llu√≠s Guixeras i a la dreta, Joan Gir√≥, violins; Sim√≥ Comas toca l'acordi√≥; i a la dreta de tot, Josep Soler ("L'avi Soler"), viol√≠ tamb√©.
Foto: Arxiu Martí Genís.


Any 1952 (1)
Cartell de la temporada 1952-1953. L'original est√† bastant deteriorat, i m'han passat una foto amb el m√≤bil, de manera que m'h entretingut una  estona en restaurar-lo digitalment. Despr√©s he trobat el segon, en un programa de la Festa Major de 1952 de la Col√≤nia G√ľell, a Santa Coloma de Cervell√≥.
Al mig, destacat: Jaume Miralles (trompeta)
A baix, també destacat, el representant i fundador: Josep ("Pep") Casanovas
Seguint per l'esquerra en sentit horari: Josep Soler ("L'avi Soler"), Josep Genís, Joan Giró, Manel Casanovas, Joan Tutó, Josep Casanovas, Pau Francesch ("Pauet"), Lluís Guixeras i Simó Comas.
Comparant amb el cartell de la temporada anterior [veure Any 1951 (1)], vull remarcar:
1) En el de 1951 Jaume Miralles, a m√©s d'ocupar la posici√≥ central, destacat, tamb√© estava entre la resta de m√ļsics que l'envoltaven: eren tretze retrats, per√≤ dotze m√ļsics
2) En el de 1952 no hi apareix Joan Reverter, i no dupliquen la imatge de Jaume Miralles, de manera que ara s√≥n 11 retrats i 11 m√ļsics
3) També destaco que en el de 1952 ja consta que Joan Tutó és el director.
Fotos: 1) Arxiu Martí Genís. 2) Biblioteca virtual de la Diputació de Barcelona.


Any 1952 (2)

Tocant a Lladó en condicions una mica precàries ...
Darrere: Jaume Miralles, Alfons Sabaté i Reixach*, Josep Casanovas, Josep Genís, Manel Casanovas i Josep Joli i Blanch*
Davant: Josep Soler ("L'avi Soler"), Simó Comas, Joan Giró, Lluís Guixeras i Joan Tutó.
* Segons els components que veig a la imatge anterior, cartell de la temporada 1952-1953, aquests dos m√ļsics podria ser que hi anessin de bolo, tot i que despr√©s van entrar-hi com a components fixes. En Josep Joli aquella temporada formava part de l'Orquestrina Mel√≤dic, de Portbou. I l'Alfons Sabat√© estava amb la Cobla-orquestra Marimba, de Tortell√†.
Foto: Arxiu Imma Sabaté.


Any 1953 (1)
Darrere: Josep Casanovas (pare), Josep Genís, Manel Casanovas, Jaume Miralles i Alfons Sabaté i Reixach
Davant: Sim√≥ Comas, Josep Casanovas (fill), Llu√≠s Guixeras, Joan Tut√≥, Joan Gir√≥ i Josep Soler ("L'avi Soler").
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Any 1953 (2)
Postal publicit√†ria, amb la imatge d'un dels m√ļsics amb m√©s carisma de la formaci√≥, que tamb√© era el representant per Barcelona. A Matar√≥, com veiem a la imatge seg√ľent, el representant era Josep Casanovas.
Foto: Arxiu Xavier Prat.


Any 1953 (3)
Revers de la postal anterior.
Foto: Arxiu Xavier Prat.


    Any 1954
Fotos individuals dels components, extretes d'un can√ßoner de l'any 1956. No obstant, crec que les fotos dels m√ļsics corresponen a la formaci√≥ de 1954, exceptuant [veure Any 1955 (2)] el darrer, Joaquim Arab√≠a i Reverter ["Quimet"].
De dalt a baix, i d'esquerra a dreta, i amb l'instrument que tocaven al Ball:
Ernest Margall i Fabrellas (trompeta), Josep Casanovas (bateria), Josep Gen√≠s (tromb√≥), Josep Joli i Blanch (contrabaix), Joan Gir√≥ (saxo alt), Josep Soler ["L'avi Soler"] (saxo alt), Joan Tut√≥ (saxo tenor), Jaume Vivolas i Vi√Īals ["Met Cuca"] (trompeta), Llu√≠s Guixeras (saxo tenor), Llu√≠s Vivas (trompeta), Manel Casanovas (tromb√≥), Pere Mart√≠nez (saxo bar√≠ton), Sim√≥ Comas (piano) i Joaquim Arab√≠a Reverter ["Quimet"] (trompeta i veu). 
T'hi has fixat, quants bigotets ? Estaven de moda, sí senyor !
De tant en tant veia en Josep Joli (ha mort aquest any 2019), i, a m√©s d'una posici√≥ perfecte en les mans, a l'hora d'agafar el contrabaix (o el viol√≠), i d'un car√†cter jovial, encara conservava el bigotet ... I tamb√© portava un programa de r√†dio els dilluns i dijous, de 10 a 11 del mat√≠, a R√†dio Cabanes.


Any 1955 (1)
Cartell de la Temporada 1955-1956.
Arxiu Martí Genís.


Any 1955 (2)
Full de presentaci√≥ de principis de la temporada 1955-1956, amb expressi√≥ dels noms dels components i els instruments que tocaven. Els quatre darrers m√ļsics d'aquesta llista s'incorporaven aquella temporada).
Joan Tut√≥ i Diffent (viol√≠ director, saxo i tenora), Simo Comas i Vives (piano, acordi√≥ i tromb√≥), Josep Soler i Saur√≠ ["L'avi Soler"] (viol√≠, saxo i flabiol), Llu√≠s Guixeras i Reig (saxo, clarinet i tenora), Joan Gir√≥ i Blanch (saxo, clarinet, viol√≠ i tible), Pere Mart√≠nez i Ib√°√Īez (saxo bar√≠ton, clarinet, viol√≠ i tible), Llu√≠s Vivas [al fullet√≥ hi posa Vives] i Felices  (trompeta i viol√≠), Josep Gen√≠s i Dalmau (tromb√≥, fiscorn i viol√≠), Jordi Pujol i Iglesias (tromb√≥, fiscorn i viol√≠), Josep Joli (contrabaix i viol√≠), Pedro Pirfano i Zambrano (vocalista, a vegades tocava la tenora), Joaquim Borr√†s i Bonsoms (trompeta i viol√≠), Joaquim [al fullet√≥ hi posa Josep] Arab√≠a Reverter ["Quimet"] (trompeta i viol√≠) i √íscar Hern√°ndez i Tudela (bateria, viol√≠ i tromb√≥).
Els representants eren Joan Giró i Lluís Vivas.
Foto: Arxiu Xavier Prat.


Any 1955 (3)
Pedro Pirfano, vocalista. Era m√ļsic militar, i alguna vegada tamb√© agafava la tenora; va arribar a ser director de l'Orfe√≥ Pamplon√©s, de l'Orquestra Simf√≤nica de Bilbao i del Conservatori de M√ļsica de Biscaia. Es pot veure la seva biografia clicant aqu√≠.


Any 1955 (4)
D'esquerra a dreta: Pedro Pirfano (guitarra), Simó Comas (acordió) i els violins: Joan Tutó, Joaquim Arabía, Josep Soler ("L'avi Soler"), Josep Genís, Lluís Vivas, Jordi Pujol, Josep Joli, Joan Giró i Joaquim Borràs.


Any 1955 (5)
D'esquerra a dreta: Josep Gen√≠s (tromb√≥), Jordi Pujol (tromb√≥), Joaquim Borr√†s (trompeta), Llu√≠s Vivas (trompeta) i Joaquim Arab√≠a ["Quimet"] (trompeta).


Any 1955 (6)
Els cinc saxos, d'esquerra a dreta: Lluís Guixeras, Josep Soler ("L'avi Soler"), Pere Martínez, Joan Tutó i Joan Giró.


Any 1955 (7)
D'esquerra a dreta: √ďscar Hern√°ndez (bateria), Josep Joli (contrabaix) i Sim√≥ Comas (acordi√≥).


Any 1955 (8)
Darrere: √íscar Hern√°ndez (bateria) i Josep Joli (contrabaix)
En segon terme: Joaquim Arab√≠a ["Quimet"] (trompeta, que no es veu), Joaquim Borr√†s (trompeta), Llu√≠s Vivas (trompeta), Josep Gen√≠s (tromb√≥) i Jordi Pujol (tromb√≥)
Davant: Simó Comas (piano), Pedro Pirfano (cantant), Pere Martínez (saxo baríton), Joan Tutó (saxo tenor), Joan Giró (saxo alt), Josep Soler ["L'avi Soler"] (saxo alt) i Lluís Guixeras (saxo tenor).
Per cert, hi va haver un temps en què els cantants consideraven un signe d'elegància cantar amb la mà a la butxaca de l'americana ...


Any 1955 (9)
En Joaquim Arab√≠a ("Quimet") √©s el primer a l'esquerra de la fila de davant, la resta de m√ļsics, com per exemple en Josep Gen√≠s (primer a l'esquerra de la fila de darrere), o en Sim√≥ Comas, a l'acordi√≥ s√≥n els mateixos de les fotos precedents.


Any 1956 (1)
Cartell de la temporada 1956-1957.
A dalt: Joan Tutó, Lluís Guixeras, Joan Bofill i Grau ("el Nano"), Desconegut i Pedro Pirfano
Segona fila: Josep ("Pitu") Moriscot i Pons, Josep Soler ("L'avi Soler") i Òscar Hernández
Tercera fila: Joaquim Arabía ("Quimet")
A baix: Pere Martínez, Josep Genís, Simó Comas, Albert Teixidor i Casanovas i Joan Giró.


Any 1956 (2)
El 27 d'Abril de 1956 van estrenar la sardana "Les Santes de Mataró" de Salvador Comas i Mas, dedicada a les patrones de la ciutat, Juliana i Semproniana, que es veneren en aquesta festa mataronina. L'estrena es va fer al Teatre Monumental, en el marc d'una obra de Josep Comas (pare del compositor); també es feia un homenatge a la Cobla-orquestra Els Verds amb motiu del seu 25è aniversari.
Es reconeix f√†cilment als m√ļsics Albert Teixidor (trompeta), Joaquim Arab√≠a ["Quimet"] (trompeta) i Sim√≥ Comas (tromb√≥). 
Els balladors són de la Colla Ilurenca, entre els quals hi podem veure, amb corbata i de cara a la càmera, al mateix Salvador Comas, que és el propietari d'aquesta fotografia.


Any 1956 (3)
I aqu√≠ tocant sardanes, suposo que en un Aplec d'Ermita o en un camp de f√ļtbol, sense cadires, √©s clar!
Darrere: Lluís Vivas, Joaquim Arabía ("Quimet"), Albert Teixidor, Simó Comas, Òscar Hernández*, Jordi Pujol i Josep ("Pitu") Moriscot
Davant: Josep Soler ("L'avi Soler"), Pere Martínez, Joan Giró, Lluís Guixeras i Joan Tutó.
* Aquell dia faltava en Josep Genís (1er fiscorn) i va ocupar la seva plaça l'Òscar, que habitualment feia el trombó.


Any 1957
Cartell de la temporada 1957-1958, amb un disseny molt similar al de la temporada anterior, i que presenta a dalt a la dreta un dibuix de Manuel Cuyàs i Duran.
A dalt: Enric Cabruja i Font, Llu√≠s Guixeras, Joan Pujol i Amat i Joan Bofill ("el Nano"
Segona fila: Josep ("Pitu") Moriscot, Josep Soler ("L'avi Soler") i Òscar Hernández
Tercera fila: Joaquim Arabía ("Quimet")
A baix: Pere Martínez, Josep Genís, Simó Comas, Albert Teixidor i Joan Giró.
Foto: Arxiu Enric Cabruja i Font.


Any 1958 (1)
Cartell de la temporada 1958-1959, amb el mateix disseny que el de la temporada anterior, canviant el color i tres dels components. 
A dalt: Enric Cabruja i Font, Llu√≠s Guixeras, Celso Guirao i Noguerol i Pere Pru√Īonosa i Costa ("Trumfa")
Segona fila: Josep ("Pitu") Moriscot, Ernest Clariana i Juli√† i √íscar Hern√°ndez
Tercera fila: Joaquim Arabía ("Quimet")
A baix: Pere Martínez, Josep Genís, Simó Comas, Albert Teixidor i Joan Giró.
Foto: Arxiu Xavier Prat.


Any 1958 (2)
Portada del díptic que van fer l'any 1958 com a complement publicitari del cartell anterior, fet a la Impremta Mas, de Mataró.
Foto: Arxiu Enric Cabruja i Font.


Any 1958 (3)
A l'interior del d√≠ptic es relaciona el personal art√≠stic, diferenciant les noves incorporacions dels components de la temporada anterior. El primer o primers instruments citats per a cadasc√ļ corresponen a la formaci√≥ de Ball i Concert, i el darrer √©s el que tocaven a la Cobla.
M√ļsics de la temporada anterior:
Simó Comas i Vives: director, piano, acordió i trombó
Joan Giró i Blanch: saxo alt, clarinet, violí i tible
Lluís Guixeras i Reig: saxo tenor, clarinet, violí i tenora
Pere Mart√≠nez i Ib√°√Īez: saxo bar√≠ton, flauta, flaut√≠, clarinet i tible
Enric Cabruja i Font: saxo tenor, violí i tenora
Josep Genís i Dalmau: trombó, violí i fiscorn
Joaquim Arabía i Reverter ("Quimet"): trompeta (orquestra), bateria, violí i trompeta (cobla)
Albert Teixidor i Casanovas: trompeta (orquestra), violí i trompeta (cobla)
Òscar Hernández i Tudela: cantant, bateria, tímpanis, violí i trombó
Josep Moriscot i Pons: contrabaix
M√ļsics incorporats aquesta temporada:
Ernest Clariana i Julià: saxo alt, violoncel, clarinet, violí i flabiol
Celso Guirao i Noguerol: trombó, violí i fiscorn
Pere Pru√Īonosa i Costa ("Trumfa"): trompeta
Foto: Arxiu Enric Cabruja i Font.


Any 1959 (1)
Darrere: Pere Xxx (bateria, de Granollers), Joaquim Arab√≠a (trompeta), Pere Rabaseda i Serrallonga ["Pere Llebre"] (trompeta) i Albert Teixidor (trompeta)
Al mig: Josep ["Pitu"] Moriscot (contrabaix), Enric Bosch i Quintana (trombó i cantant), Celso Guirao (trombó) i Pere Vergés i Plademunt (trombó)
Davant: Simó Comas (piano), Lluís Guixeras (saxo tenor), Santiago Salip (saxo tenor), Joan Giró (saxo alt), Ernest Clariana (saxo alt) i Pere Martínez (saxo baríton).
Moltes fotos d'aquesta entrada s√≥n extretes d'un blog que hi havia (i que ja no existeix) dedicat a Joaquim Arab√≠a Reverter ("Quimet"), m√ļsic de Matar√≥.


Any 1959 (2)
Mateixos components que la foto Any 1958 (1).


Any 1959 (3)
Mateixos components que la foto Any 1958 (1).


Any 1959 (4)
Darrere: Joaquim Arab√≠a ("Quimet"), Pere Rabaseda ("Pere Llebre"), Albert Teixidor, Sim√≥ Comas, Enric Bosch, Pere Verg√©s i Celso Guirao.
Davant: Ernest Clariana, Pere Martínez, Joan Giró, Lluís Guixeras, Santiago Salip i Josep ("Pitu") Moriscot.


Any 1959 (5)
Foto parcial en formació de Cobla.
Darrere: Joaquim Arabía ("Quimet"), Pere Rabaseda ("Pere Llebre"), Albert Teixidor, Simó Comas, Enric Bosch i Pere Vergés
Davant: Joan Giró, Lluís Guixeras i Santiago Salip.
Foto: Arxiu Enric Bosch.


Any 1959 (6)
Passejant per Mataró.
Drets: Enric Bosch, Albert (?) Oleart, Albert Teixidor, Pere Vergés i Santiago Salip
Assegut: Pere Xxx.
Foto: Arxiu Enric Bosch.


Any 1959 (7)
Passejant per Mataró.
D'esquerra a dreta: Josep ("Pitu") Moriscot, Pere Xxx, Simó Comas, Enric Bosch, Albert Teixidor i Santiago Salip.
Foto: Arxiu Enric Bosch.


Any 1962
Cartell de la temporada 1962-1963.
Destacat a la dreta, el cantant, Josep Mª Planes
A dalt: Amado Guirao i Noguerol, Lluís Guixeras, Celso Guirao i Noguerol i Antoni Noguerol (oncle de Celso i Amado)
Al mig: Joan Almirall i Pruna, Ernest Clariana i Julià i Alexandre Port i Serra ("Sandro")
A baix: Desconegut, Jos√© S√°nchez i Denia, Salvador Santamans Juvell, Robert Vi√Īals i Gispert ("el Guapo") i Joan Gir√≥.
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Any 1963
Cartell de la temporada 1963-1964.
De fet em va arribar la foto sensa el rètol i una mica malmesa, degut a que el cartell estava enganxat en una paret, i al treure'l es va estripar en un parell de punts. El rètol l'he afegit jo.
Els components s√≥n m√©s o menys els del cartell anterior, amb excepci√≥ del cantant, que veiem en el centre de la imatge, entre els dos acordions: Manuel ("Manu") Maci√† i Vil√†, acabat d'arribar del servei militar. La composici√≥ feta pel dissenyador fa que la majoria de m√ļsics surtin dues vegades, amb instrument de vent i instrument de corda. Per exemple, el cantant tamb√© el podem veure a la dreta de la imatge, una mica d'esquenes i tocant el contrabaix.
Foto: Barber. Arxiu Manuel Macià i Vilà.Anys 60
Darrere: Albert Teixidor, Desconegut, Ernest Clariana i Julià i Lluís Guixeras i Reig
Al mig: Simó Comas i Vives, Joan Giró, Amado Guirao i Noguerol i Joaquim Arabía i Reverter
Davant: Desconegut, Desconegut, Desconegut, Desconegut, Antoni Noguerol i Celso Guirao i Noguerol.
Es van desfer l'any 1966.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOG√ćSTIQUES NOM√ČS PUBLICAR√Č COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortir√† en el comentari)

Gràcies!