T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

diumenge, 1 de juliol del 2012

ORIENTAL JAZZ (Girona)


Anys 20
Orquestrina de Girona. A mĂ©s d'aquesta, podem trobar diverses formacions amb el mateix nom a AnglĂšs, Sant CeloniGranollersMatarĂł i Parets del VallĂšs.
D'esquerra a dreta: AmĂČs Piferrer i CaballĂ© (jazz-band), Miquel SolĂ  i Batllosera (contrabaix), Joaquim Escura i Sala (trompeta), Joan Pujol i Canals (violĂ­), Miquel Roca i JuliĂ  (trombĂł) i Conrad Alegret i ExpĂłsito (piano).
AnĂšcdota tipogrĂ fica: el fotĂČgraf ValentĂ­ Fargnoli, que aquesta vegada no hi va posar la data, casumdena, retolava tambĂ© les fotos amb força informaciĂł (una per una!), i va cometre un petit error, posant ORQESTRINA en lloc d'ORQUESTRINA.


Any 1925
D'esquerra a dreta: Miquel SolĂ  (contrabaix), Antoni Fortuny i Vernis (trompeta), Miquel Roca (jazzband), Josep Cunill i Saura (saxo alt), Desconegut (violinĂČfon) i Enric Oliva i Vilar (piano).


Any 1927
Per raons que desconec, aquest any 1927 hi va haver un efĂ­mer intent de canviar el nom i la ubicaciĂł d'aquesta Orquestrina*. AixĂ­, si anem a l'enllaç de l'Orquestrina L'ArtĂ­stica, de Salt, podrem veure la mateixa foto i la mateixa postal (sense corregir); aquĂ­ la postal porta el nom ratllat i la localitat canviada; tambĂ© es ratlla la paraula Jazz, al costat de la paraula Orquestrina.
Em puc assabentar d'aquest fet gràcies a que en Santi Roca-Delpech i Costa (fill d'en Jaume i nét d'en Miquel) m'envia aquesta postal. També em proporciona els dos cartells publicitaris de 1928 i 1929.
El text que acompanya la postal diu el segĂŒent (no trec ni poso cap accent ni cap coma):

orquestrina
ORIENTAL-JAZZ
Girona
Al fer sa presentaciĂł al pĂșblic aquesta nova entitat, efussivament el saluda i li anuncia per quins elements es integrada: Josep Suy, notable pianista; Joaquim Escura, trompeta, qui acompanyĂĄ durant alguns anys el primer corneti en "La Principal" de Santa Coloma; Miquel SolĂĄ, contrabaix, procedent de "La Selvatana"; Miquel Roca, trombĂł-jazz, exprofessor tambĂ© de La Selvatana i Principal de Perelada [sic] i el jovenissim violinista en Jaume Roca
Representants Miquel Roca: de Salt: i Miquel SolĂ : de CassĂ  de la Selva:
 - Salt - (*)
÷ Any 1927 ÷

(*) AquĂ­ se'ls va escapar ! ... No van canviar Salt per Girona !
De manera que la formaciĂł que veiem en aquesta foto de ValentĂ­ Fargnoli queda identificada de la segĂŒent manera:
Drets: Joaquim Escura (trompeta), Miquel Roca (trombĂł) i Miquel SolĂ  (contrabaix)
Asseguts: Jaume Roca i Delpech (violĂ­) i Josep Suy (piano).
El jazzband el devia tocar tambĂ© en Miquel Roca.


Any 1928 (1)
Darrere: Joaquim Escura (trompeta), Joan Bataller i Admetlla (violĂ­) i Miquel SolĂ  (contrabaix)
Davant: AmĂČs Piferrer (jazzband), Miquel Roca (saxo alt, violĂ­ i trombĂł) i Josep Suy (piano).
Foto: Arxiu Rosa Guardiola i Llobet.


Any 1928 (2)
Tot i que, a part de la retolaciĂł, sembla la mateixa foto que es va fer servir per confegir la postal anterior, no sĂłn exactament iguals; hi ha unes petites diferĂšncies en el gest de la boca de tres dels mĂșsics. Tant en una com en l'altra es pot veure (amb una lupa, i a l'esquerra de tot, a l'alçada de la part superior del jazzband) una inscripciĂł que posa N. [?] Marmande - Paris.
Foto: Arxiu Rosa Guardiola i Llobet.


Any 1928 (3)
L'any d'aquest cartell, disseny d'en Jaume Roca i imprÚs per Impremta Cabruja, de Girona, és aproximat. En ell s'especifica que també fan Cobla, i formen septet en lloc de quintet o sextet com en les altres fotos.


Any 1929
L'any d'aquest cartell, disseny d'en Jaume Roca, Ă©s aproximat.


Any 1933
D'esquerra a dreta: Desconegut (violĂ­), Salvador Dabau i CaussĂ  (piano), Miquel SolĂĄ (contrabaix), Miquel Roig i Gimeno (saxo), Miquel Roca (jazzband) i Rafel Roig i Gimeno (trompeta).
Foto: Lux. Arxiu Rafel Roig de Llobet, fill del mĂșsic amb el mateix nom de la imatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!