T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dijous, 29 d’agost del 2013

ORIENTAL JAZZ (AnglĂšs)

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball
:


Any 1940
Cobla-orquestrina d'AnglĂšs, que era la  Mickey Jazz, de la mateixa poblaciĂł selvatana, amb el nom canviat, tot i que hi havia diverses formacions amb el mateix nom a Roda de Ter, MatarĂłGirona, GranollersSant Celoni i Parets del VallĂšs.
Darrere: Josep ("Pepet") PĂČrtulas, Miquel Buixalleu i PaulĂ­ MarcĂł
Davant: Joan Alabau i Roura, Josep Gelada i Bosch ("Pitu Figueriques"), Joan Duch, Ricard Duran i Jaume Moiset i Comas ["Llens"].
Foto: Lux. Arxiu Montserrat Viñas i Duran.


Any 1941 (1)
Una foto mĂ©s de Foto Lux.
Darrere: Josep Gelada ["Pitu Figueriques"] (trompeta), Francesc Guasch i Font (saxo i tenora), Jaume Alabau i Roura (saxo i tible), JesĂșs Bosch i Codina (piano i flabiol, que Ă©s qui m'ha identificat la formaciĂł i els seus components) i Joan Duch (trompeta, pare de l'Eudald Duch Torrent, trompetista tambĂ© [a qui veurem en d'altres formacions], i avi d'en Gabriel ["Gabi"] Duch, trombonista i bateria de la Cobla-orquestra La Principal de La Bisbal)
Davant: Josep ["Pepet"] PĂČrtulas (contrabaix), Jaume Moiset ["Llens"] (saxo i tible), Llorenç Noell i Plana ["Risan"] (jazz-band i fiscorn) i Joan Alabau i Roura (trombĂł i fiscorn).
Foto: Lux. Arxiu Gabriel ("Gabi") Duch i Frau.


Any 1941 (2)
Cartell de la temporada 1941-1942. Tal com es pot veure a sota de la foto dels mĂșsics el devien penjar en algun lloc de La Cellera de Ter durant la Festa del Roser de 1942, on alternaven amb la Cobla-orquestra L'As d'AnglĂšs.
Durant aquesta festa van comptar amb la col·laboraciĂł al fiscorn d'Enric VilĂ  i Armengol, que poc temps desprĂ©s esdevindria un dels fundadors de la Cobla-orquestra Caravana. És possible, tot i que no en tinc constĂ ncia, que en aquells moments formĂ©s part de L'As d'AnglĂšs. Coses de la vida i de la mĂșsica, al cap de 40 anys l'Enric VilĂ  va tornar a tocar, aquesta vegada amb la Cobla Foment de la Sardana, pel Roser de La Cellera de Ter, i va recordar aquesta anĂšcdota, dedicant als antics mĂșsics de La Cellera la interpretaciĂł de la sardana El besavi sardanista, obligada de fiscorns; el segon fiscorn el feia en Joaquim Ferrer i Amer ("Quim Gil").
Foto i informaciĂł: Programa de les Festes del Roser de La Cellera de Ter del 25 d'Abril de 1982. Cartell imprĂšs per l'Impremta BlandĂČnia, de Blanes. Arxiu Ester Gelada.


Any 1941 (3)
Detall del cartell.
Al centre de la imatge, en primer terme: JesĂșs Bosch i Jaume Alabau
La resta de mĂșsics, d'esquerra a dreta: Josep ("Pepet") PĂČrtulas, Desconegut, Josep Teixidor i TomĂ s, Francesc Guasch, Jaume Moiset ("Llens"), Josep Gelada ("Pitu Figueriques") i Joan Alabau
Foto: Lux. Arxiu Ester Gelada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!