T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dilluns, 21 de novembre del 2016

MELÒDIC

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1952 (1)
GrĂ cies als bons oficis de Montserrat MaunĂ© m'arriba l'excel·lent cartell d'aquesta orquestrina de Portbou, fundada per Carles MaunĂ© i Alay. DesprĂ©s d'haver format part de la Cobla-orquestra Antiga Pep des de 1920 fins la seva dissoluciĂł, l'any 1952, Carles MaunĂ© i Alay va constituir a Portbou aquesta Orquestrina MelĂČdic, que nomĂ©s va estar activa la temporada 1952-1953. Ho va fer (amb quatre mĂșsics de la recent dissolta Antiga Pep, i dos mĂ©s) a Portbou perquĂš allĂ  Ă©s on va trobar-hi pianista. Segurament, com que als cinc mĂșsics de Figueres els hi resultava força inconvenient els desplaçaments continuats entre les dues poblacions, nomĂ©s van durar una temporada, i aleshores Carles MaunĂ© i Alay va formar la Cobla-orquestrina PanamĂ .
Foto: Arxiu Josep Joli.


Any 1952 (2)
I aquĂ­ tenim els mĂșsics. Continuo pensant que el disseny d'aquest cartell i de l'anterior, que formaven part d'un Cançoner, Ă©s fantĂ stic! LlĂ stima no saber de qui Ă©s, per posar-ho aquĂ­ i fer-li justĂ­cia. NomĂ©s em consta la impremta, que era GrĂ fiques Alser (acrĂČnim d'Albert, nom d'un dels socis, i Serra, cognom de l'altre), de Figueres.
D'esquerra a dreta: Antoni Rabasco (trompeta), Carles MaunĂ© i MaunĂ© (saxo tenor), Carles MaunĂ© Alay (saxo alt, i oncle de l'anterior), Enric LlorĂ  i Cla (piano), Josep Joli  i Blanch (contrabaix i cantant), Antoni Vidal i Compte (trompeta) i Josep ["Pitu"] TĂșrias i SantalĂł (bateria).
Foto: Arxiu Josep Joli.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!