T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dimarts, 1 de novembre del 2016

LA VENDRELLENSE

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1905 
Orquestra del Vendrell de la que no en tinc massa informació. També era coneguda com La Vendrellenca. L'any 1896 consta que era dirigida per Sebastià Beltran, i més endavant la va dirigir Pau Gomis i Font, que podria ser el personatge central de la primera fila: he vist un gest molt significatiu en d'altres fotografies, i és que el Director posava l'arquet del violí tocant a terra.
Poso l'any aproximat.
Darrere: Josep Vidal i Canela ["Pepito Trulla"] (fiscorn), Josep Carbonell (cornetĂ­), Jaume Hugas [i Borrell?] (cornetĂ­) i Salvador Balcells i CalvĂł* (contrabaix)
Davant: Jaume Nin i Cañís (clarinet), Eveli Bosch i FarrĂ© ["Tintorer"] (clarinet), Manel Nin i Cañís** (flauta i representant), Pau Gomis i Font*** (violĂ­ i director), Isidre GĂŒixens i Mañé (violĂ­), Josep MÂȘ Rigual (violĂ­) i Joan Bassa [i Palau?] (viola).
Dedueixo la identitat de Josep Vidal i Canela ["Pepito Trulla"] (1881-1956) i Eveli Bosch i FarrĂ© ["Tintorer"] (1880-?), llegint les pĂ gines 26 i 27 de El 3 de vuit, de 23 de Juliol de 2021, i consultant l'article ELS GRALLERS DEL BAlX PENEDÈS DELS SEGLES XIX I XX: NOVES APORTACIONS (Pere Ferrando i Romeu i Salvador Arroyo i Julivert).
* Trobo informaciĂł d'aquest mĂșsic en un article d'una seva descendent, Camil·la PĂ©rez i SalvĂ , que es pot llegir en aquest enllaç.
** Manel Nin i Cañís, sabater i mĂșsic, va ser el pare del conegut escriptor, mestre, periodista i activista polĂ­tic Andreu Nin i PĂ©rez. Estaven ben relacionats amb la famĂ­lia de Pau Casals i DefillĂł.
*** Pau Gomis i Font (El Vendrell,1866 - Barcelona, 1937) era vinater i organista titular de la parrĂČquia de Sant Salvador del Vendrell.
Foto: Arxiu Salvador Arroyo i Julivert.


Any 1907 

Tocant sardanes en formació d'Orquestra a la plaça Nova del Vendrell el dia 1 de Novembre de 1907.
Hi reconec, comparant amb la foto anterior, el clarinet que porta gorra, Jaume Nin i Cañís, i Salvador Balcells i CalvĂł, al contrabaix.
Foto: Arxiu Àngel López i Lluís.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!