T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

dimecres, 30 de novembre de 2016

NÉIXER

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podrĂŠ contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! NomĂŠs et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball
:


Any 1957
Conjunt d'harmòniques d'Igualada format l'any 1957.
El contingut d'aquest blog està format bàsicament per Cobles, Orquestres, Orquestrines i algun Conjunt. Poso aquí aquest conjunt d'harmòniques per dues raons: primera, com a mostra d'un tipus de formació que es va popularitzar a Espanya a mitjans dels anys 50, amb una bona respresentació a Catalunya; i segona, per la presència en el grup d'un músic el nom del qual quedarà escrit amb letres d'or en la Història de la Música del segle XX: Jordi Savall i Bernadet. Tots ells eren alumnes del mestre Joan Just i Bertran. Van obtenir diversos premis, entre ells: el campionat de Catalunya (Barcelona, 1957), el campionat d'Espanya (Barcelona, 1959 i 1960) i el subcampionat mundial (Innsbruck, 1959 i Barcelona, 1960). Per la seva banda, Ramon Closa va obtenir tambÊ premis com a solista: subcampió mundial (Innsbruck, 1959 i Barcelona, 1960) i campió d'Espanya (Barcelona, 1962).
El quintet va estar actiu fins l'any 1962.
En segon terme: Ramon Closa i PÊrez (harmònica solista)
En primer terme: Jordi Savall i Bernadet (harmònica baixa), Joan Roca i Herrera (harmònica d'acords), Ramon Cos i Teixidó (harmonetta) i Jaume March i Pich (harmònica cromàtica solista).
La fotografia me la passa un amic d'Igualada, quedo pendent de posar-ne la procedència i propietat.
Anècdota personal: l'harmònica va ser el primer instrument que vaig tocar, quan era preadolescent i encara no m'havia passat pel cap la idea d'estudiar música, i recordo que a la meva manera interpretava quatre o cinc cançons (una d'elles: Oh! Susanna).


Any 2004
L'any 2004 es van tornar a constituir en formaciĂł de trio. Podem escoltar-ne una interpretaciĂł en aquest enllaç.
D'esquerra a dreta: Joan Roca (harmònica d'acords), Ramon Closa* (harmònica solista) i Jaume March (harmònica baixa).
* Es pot escoltar a Ramon Closa acompanyat al piano per MĂłnica Carvajal en aquest enllaç (2014), part del Cd del qual hi força informaciĂł en aquest blog.
Les fotos són del Cd "NÉIXER: TOT HARMÒNICA".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!