T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Casadellà i Turon, Josep
Cobla-orquestra Maravella
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

diumenge, 16 de setembre del 2012

TRACANETS VARIS

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Un tracanet és una formació musical de caire provisional, en la qual es reuneixen músics de diversa procedència, de vegades algun jubilat, d'altres, músics que tot i no estar jubilats no exerceixen, músics en actiu en d'altres formacions ... i gairebé sempre de forma altruista.


Any 1908 (OLOT)
Fotografia històrica, doncs veiem aquí retratat per primera vegada el que des de 1924 fins 1964 va ser un puntal a la Cobla-orquestra Barcelona, el flabiolaire Pere Moner i Parella.
Crec que són membres de la Cobla-orquestra La Lira Olotina, "donant l'alternativa" al petit rossinyol.
Drets: Anton Moner i Pascal, que en aquella època era el director de la Cobla-orquestra La Lira Olotina, Pere Casanova i Bartrolí [?] (a l'epoca també formava part de La Lira), Desconegut i Desconegut
Asseguts: Pere Moner i Parella, Eudald Aulí [?] i Miquel Companys.
Foto: S. Cos. A.C.A.E. (Arxiu Montserrat Mauné - Javier Gironella).


Any 1911 (LA PRESTA-PRATS DE MOLLÓ)
Més que un tracanet semblaria una variació de la cobla rossellonesa. La informació de la foto diu que són set músics de Camprodon. Podria ser que fóssin músics de la Cobla-orquestra La Camprodonina, que per ajustar el preu hi anéssin en formació reduïda.
Foto: Josep Salvany i Blanch. Biblioteca de Catalunya.


Any 1919 (aproximadament) (FIGUERES)
Segons m'indica en Carles Varela, tot i que hi ha alguns músics de la Cobla-orquestra Antiga Pep, seria una orquestra formada per tocar només aquell dia, que seria al voltant del 12 d'Octubre, doncs a darrere s'hi pot observar un cartell de les Festes del Pilar. També hi ha la possibilitat de que fos l'Orquestra de la Societat Coral Erato , reforçada amb altres músics ...
El lloc de la foto és el Castell de Figueres, on en aquells moments hi havia una presó, i amb certes reserves es pot identificar als músics de la següent manera:
Darrere: Joan Bordàs (flauta), Jaume Túrias (clarinet), Francesc Pacual (violí), Adrià Seguranyes [?] (violí), Pere Ferrer i Sans (violí) i Enric Corbera (contrabaix i director)
Davant: Desconegut (clarinet), Josep Forcada i Deulofeu (clarinet), Josep Mas [?] (cornetí), Pere Falgarona (cornetí) i Pere Teixidor (fiscorn).
Les persones que porten un gorro rodó segurament eren presoners ...
Foto: Col·lecció Josep Fajol, de Figueres.


Any 1942 (BARCELONA)
L'any és aproximat. A baix a l'esquerra hi ha un segell que he averiguat que posa "Felip Blasco" - "Barcelona".
Felip Blasco i Anglès va ser un dels fundadors de l'Esbart Català de Dansaires, l'any 1909. Els vestits que porten els components de la Cobla segurament són de l'Esbart, i segons m'explica l'actual director musical d'aquesta entitat, Joan Gómez i Soriano, aquesta Cobla, en formació reduïda, estaria formada per balladors que es van fer la fotografia en plan de broma; mirant la posició de les mans, és una teoria molt plausible. El dansaire que fa de 1er tenor es deia Xxx Serra; em recorda molt, pel seu posat, a Albert Martí i Galceran, el Rei de la Tenora, com el va anomenar Pau Casals. Si algú vol fer l'exercici de comparar imatges pot mirar les fotos -sobretot la de 1936 (2)- de l'entrada corresponent a la Cobla-orquestra Albert Martí, en aquest mateix blog.


Anys 40 (EMPORDÀ)
Crec que no era una formació estable, sino que s'havien reunit els cinc músics per tocar en aquesta festa a l'aire lliure. Estaria datada entre 1943 i 1947, i el components, que m'indica amablement un expert com és en Carles Varela, són, d'esquerra a dreta:
Joaquim Marcos (bateria), Esteve Pallach Terrades (saxo), Antoni Vidal (trompeta), Miquel Pagès [?] (trombó) i Joaquim Pujol (contrabaix).


Any 1946 (CAMPDEVÀNOL)
El mes de Juny de 1946 aquesta colla de joves aprenents, tots ells alumnes del mestre de Campdevànol Miquel Villaró i Tortadès, feien el seu debut a la processó de Corpus d'aquell any.
Darrere: Àngel Casas ("el Sardineta") i Pere Adam
Davant: Joan Jofre, Joan Villaró i Eliseu Mir i Casals ("Lissi").
Foto: Arxiu Eliseu Mir.


Any 1947 (OLOT)
Fotografia feta als voltants de 1947, any en que Pere Aubert va ser operat:
"L'any 1947, Aubert sofrí una formació neoplàsica en el metacarpià de la mà dreta que obligà a la seva amputació, prèvia la temptativa assajada de perdre, només, un dit". (Fons Josep Danés i Torras, inèdit, «La impremta», f. 5.561).
Informació extreta de l'article Música popular a Olot (Memòria de Joan Casanova i de Pere Aubert, músics olotins) de Ramon Llongarriu i Monsalvatje.
A la imatge es pot veure que Pere Aubert agafa la trompeta d'una manera una mica forçada, semblaria com si, tinguent ja problemes a la mà dreta, fes servir aquesta per aguantar l'instrument, i l'esquerra per fer anar els pistons.
Puc identificar:
Darrere: Antònia Aubert i Nadal, amb el braç a l’espatlla del seu pare; Pere Aubert i Port (trompeta), Ricard Fageda i Rigat (fiscorn, tot i que habitualment tocava la trompeta), Antoni Moner i Pascal (contrabaix) i una nena desconeguda que sembla mirar el contrabaixista
Davant: Bonaventura Daró i Olivet* (flabiol), Joan Daró i Julià (clarinet metàl·lic**) i Desconegut (tenora).
Ampliant la foto he pogur descobrir a l’esquerra de la fotografia els caps de tres o quatre nens que en el portal, espien darrere una cortina.
* Aquest músic crec que és un gran desconegut, fins i tot pels olotins, i em permeto aquí fer-ne una breu semblança:
Bonaventura Daró i Olivet va néixer a Vilajuïga el 3 de desembre de 1878. Es va casar el 6 de gener de 1920 amb Carolina Julià i Olivet, d'Olot. Morí a Olot el 10 de Febrer de 1951.
Carolina Julià i Olivet era filla d'Isidre Julià i Casellas (de Palau-saverdera) i Francesca Olivet i Iglesias (de Vilajuïga), casats l'Octubre de 1895, possiblement a Vilajuïga, i que es van instal·lar a Olot, no més tard de 1913, quan Isidre Julià era quiosquer a la capital garrotxina.
Isidre Julià mor l'1 de Maig de 1920 als 59 anys, i Carolina Julià el mes de Febrer de 1956, als 91 anys.
Bonaventura Daró i Carolina Julià van tenir dos fills: Joan Daró i Julià [Béziers, 7 d'Octubre de 1921- Olot, 4 d'Agost de 2008] i Josep Mª Daró i Julià [Vilajuïga, 1925 - Sant Feliu de Guíxols, 27 de Juliol de 2016]
Bonaventura Daró era un violinista de gran prestigi a la seva època, i va ser director de la Cobla-orquestra ANTIGA PEP, de Figueres (1910-1912), la Cobla-orquestra SENDRAS, de Granollers (1912-1915) i la Cobla-orquestra NOVA HARMONIA, de La Bisbal d’Empordà (1915-1918). En data no determinada va passar a residir a Béziers (França), on l’any 1921 va néixer en Joan Daró i Julià. Va tornar a residir a Vilajuïga fins la guerra civil, en la qual va tenir la desgràcia de ser despullat de tots els seus béns, instal·lant-se amb la seva família a Olot a partir de 1940, on donava classes de violí. Mai més va exercir com a músic professional.
** El clarinet metàl·lic era tota una novetat a l’època. Sóna com un clarinet de fusta. Aquesta és una raó més per pensar en aquesta formació com un tracanet: la barreja d’instruments de Cobla amb altres que no ho són (clarinet).
Foto: ACGAX (Servei d’Imatges). Col·lecció L’Abans. Cessió de Domènec Moli i Serra.


Any 1947 (RIPOLL)
Cobla formada per diversos músics de Ripoll, i suposo que de les rodalies, en la qual hi reconec integrants de la Cobla-orquestra Nova Ripollesa i de la Cobla-orquestra Vilamañà.
Estan tocant davant d'un edifici retolat com a FIELATO; era l'oficina dels burots, recaptadors d'impostos locals existents per tot l'Estat fins els anys 60.
Foto: Arxiu Eliseu Mir, que és el segon músic començant per la dreta del rest de davant, i que va anotar en el revers de la foto que en aquell moment tocaven la sardana La Maria de les trenes, de Josep Saderra.


Anys 40 (AMER)
Per l'Aplec de Santa Brígida, a Amer, moltes vegades es formava un tracanet amb músics de les diverses formacions que hi havia al poble; en el moment de la foto n'hi podia haver dues o tres.
Darrere: Pere Rabaseda i Serrallonga ("Pere Llebre"), Jaume Vivolas i Viñals ("Met Cuca"), Pere Serra i Masoliver ("Geroni"), Joan Parés i Masachs ("Zai") i Domènec Torrent i Padrosa ("Mingo Targa")
Davant: Pere Fontàs i Puig, Lluís Monserrat i Abellà ("Sabonaire") i Joan Fontàs i Riera ("Marxant").


Any 1949 (AMER)
L'any 1949 es va celebrar a Amer el Mil·lenari de la consagració de l'església parroquial; un dels actes va ser una audició de sardanes a càrrec de les tres Cobles locals: Cobla-orquestra Moderna, Cobla-orquestra Victòria i Cobla-orquestra La Principal Amerense.
Foto nº 1: Col·lecció Antoni Rabaseda.


Any 1950 (TORTELLÀ)
Músics de Tortellà tocant a l'Aplec de Sant Ferriol el dia 18 de Setembre de 1950.
Darrere: Càndid Roura i Ventura (sense instrument), amb jersei fosc i saludant amb la mà
Davant: Josep Juanola i Subirós (acordió), Joan Fontàs i Ayats ["Patllari"] (saxo alt), Josep Roura i Ventura (trompeta) i Joan Brugués i Costa ["Genari"] (sense instrument).
Foto: Arxiu Conxita Roca i Costa.


Any 1951 (LLIURONA)
A la festa de Lliurona d'aquell any 1951 hi van sonar sardanes, amb una Cobla ben peculiar:
Darrere: Felicià Juanola (trompeta) i Lluís Caballeria i Valls (saxo tenor)*
Davant: Josep Juanola (flabiol), Eveli Campsolinas ["Vèliu"] (tible) i Francesc Pujol ["Lets"] (tenora).
Va ser el meu primer mestre de saxo.
Foto: Arxiu Eveli Campsolinas.


Anys 50 (CASTELLÓ D'EMPÚRIES)
No seria estrictament un tracanet, però m'ha semblat interessant posar aquesta foto i la següent per la rellevància dels músics i del seu mestre, amb la presència de tots ells en diverses entrades d'aquest blog.
Darrere: Pere Cortada, Daniel Coll, Jordi Pujol, Josep Blanch i Reynalt i Josep Llorens
Davant: Amadeu Puig, Jaume Palau, Josep Gironell i Miquel Vidal.
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Anys 50 (CASTELLÓ D'EMPÚRIES)
Drets: Jordi Pujol, Pere Cortada i Josep Llorens
Ajupit: Albert Teixidor.
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Any 1956 (OLOT)
Quatre integrants de la Cobla-orquestra La Principal de La Garrotxa, tocant en algun esdeveniment que només requeria quatre músics.
D'esquerra a dreta: Victorià Vilacoba, Josep Costa, Raül Martínez i Joan Daró.


Any 1957 (TORROELLA DE MONTGRÍ)
El dilluns dia 8 d'Abril de 1957, es va celebrar al Cine Petit de Torroella de Montgrí un Festival a benefici del Club de Futbol local, amb diverses actuacions, i entre elles la d'una Orquestra formada per músics del poble o que tocaven amb alguna de les formacions torroellenques; bona part de l'organització va córrer a càrrec de l'Eduard Font i Coll, que és qui m'ha ajudat a l'hora d'identificar els components que surten a la foto.
Darrere: Eduard Font (bateria), Oleguer Freixas ["Gari"] (trompeta), Jaume Vivolas ["Met Cuca"] (trompeta) i Enric Vilà (trombó)
Davant: Salvador Dabau (piano, era també Mestre d'Escola a Torroella), Lluís Surroca (contrabaix), Ricard Parés (violí, queda tapat pel vocalista), Agustí Monguilod (violí), Joan Roviras ["Joan de Verges"] (clarinet), Domènec  ["Mingo"] Anglada (saxo tenor) i Josep Font (violí)
En primer terme: Eudald Duch (cantant).
Foto: Arxiu Gabriel ["Gabi"] Duch.


Any 1960 (AMER)
El dia 6 de Març de 1960 es va jugar al Camp de Futbol d'Amer un partit entre l'Amer i el Cassà. El resultat va ser una derrota local per 1-3, classificant-se el Cassà campió provincial de la categoria d'Aficionats.
Potser pel fet de ser una final, i suposo que a la mitja part, es devé tocar com a molt una sardana, per la qual cosa s'hauria demanat la col·laboració de músics d'Amer.
Darrere: Pere Parés ["Zai"] (2n trompeta), Vicenç Gatius (1er trompeta), Pere Fontàs (trombó), Martí Teixidor (1er fiscorn), Paulino Duran (2n fiscorn) i Jesús Bosch (contrabaix)
Davant: Àngel Piñana ["Àngel Santantoni"] (flabiol), Lluís Vila (2n tible), Tomàs Bahí (1er tible), Joan Fontàs (1er tenor) i Josep Serrat ["Josep Bernadí"] (2n tenor)
I com sol passar en actes una mica improvisats, no hi havia prou cadires per a tothom, i en "Santantoni" i en "Bernadí" tocaven drets.
Foto: Arxiu Tomàs Bahí.


Any 1960 (ROSES)
Els dos músics centrals formaven part de l'Orquestra Ferrer, de Girona. Els altres dos devien ser d'un altre Conjunt. Aqué estan tocant a la pista del Club Bahía, de Roses, el 15 de Juny de 1960.
D'esquerra a dreta: Desconegut (piano), Francesc ["Paco"] Camarasa i Fuster (clarinet), Eliseu Quintana i Salvatella (saxo tenor) i Desconegut (bateria).
Foto: Arxiu Francesc Camarasa i Fuster.


Any 1960 (ARBÚCIES)
Grup de músics que es va reunir en un acte de reivindicació a fí de que a Arbúcies es fes un camp de futbol.
Darrere: Joan Mañé (2n trompeta), Salvador Callís (1er trompeta), Josep Riumalló i Salagran (1er fiscorn) i XXX ["el maño"] (2n fiscorn)
Davant (no hi havia flabiol): Narcís Miquel i Hosta ["Siset"] (1er tenor i únic), Jeroni Trayner i Berenguer ["Sabater"] (1er tible), Joaquim Riumalló i Salagran (2n tible) i Lluís Torres i Bosch (contrabaix).
Foto: Arxiu Josep Riumalló.


Any 1961 (GIRONA)
Era habitual que els músics que feien la mili a la Banda Militar que hi havia a Girona formessin petits tracanets i fins i tot conjunts més o menys estables, al haver-hi entre els seus components militars de carrera.
D'esquerra a dreta: Conrad Gou ("Ra"), Roc Marco, Desconegut i Desconegut.


Anys 60 (AMER)
Processó del Divendres Sant. Hi havia uns "versets" antiquíssims que algú va recuperar, eren escrits per a fiscorn i dues flautes o flautins; en aquest cas, l'arranjament és va fer per a flauta (Joan Parés ["Joan Zai"]), clarinet (Lluís Vila) i fiscorn (Antoni Rabaseda).


Any 1964 (AMER)
Es tracta d'un casament, en el que reconec a Pere Fontàs i Puig (acordió) i Antoni Cicres i Domènech a la guitarra.
El cantant espontàni és en Joan Torrent i Font ("Hospitaler"), sastre, que també era regidor de l'Ajuntament d'Amer.


Any 1965 (ROSES)

Trio que actuava amb certa regularitat al Club Molí Blau, de Canyelles Petites, un dels paratges més bonics de Roses. Hi havia un escenari a l'exterior, i si feia mal temps tocaven a l'interior, com és el cas de la foto.
D'esquerra a dreta: Josep Benetó (saxo, flauta, bateria i vocalista -cantava un parell de cançons-, era un músic militar destinat a la Banda de Girona), Miquel Gimeno i Saderra (vocalista i bateria, s'anaven intercanviant amb en Josep) i Joaquim Ferrer i Amer (piano).
Segons m'explica el mateix Miquel Gimeno, ell acabava de plegar de la Cobla-orquestra La Principal de Girona, i en Joaquim Ferrer, que encara n'era pianista i director va muntar aquest trio per tocar gairebé exclusivament en aquest lloc.


Any 1967 (FIGUERES)
Cobla del Casino Menestral, de Figueres, dirigida per Camil·la Lloret.
Darrere: Desconegut, Joaquim Caula, Robert Bosch ("Pacheco"), Josep Quer, Pere Cortada, Pere Pérez i Jaume Cristau
Davant: Josep Barretina, Albert Monjó, Narcís Roura ("Messié"), Joan Roca i Jordi Parrot.


Any 1968 (FIGUERES)
Escenari de la Sala de Ball del Casino Menestral de Figueres, en un Concert organitzat per l'Escola de Música el 10 de Desembre de 1968.
Darrere: Josep Mª Surrell, Jaume Cristau i Francesc ("Paco") González
Davant: Carles Varela i Jordi Parrot.
Foto: Arxiu Jaume Cristau i Brunet.


Any 1969 (GIRONA)
Del 18 al 25 d'Agost de 1969 la Secció Femenina de Cultura de Girona va fer una estada a Astúries, i el 9 d'Octubre del mateix any van anar a Múrcia. Per acompanyar els diferents balls folclòrics catalans, van comptar amb els músics que surten a la foto, procedents de diferents orquestres:
Darrere: Lluís Esteve i Passarrius, Lluís Martínez, Rafel Ferré i Gisbert ("Xerta") i Lluís Caner i Carreras
Davant: Albert Augé, Jacint Ferriol i Giraut i Lluís Cotcho i Güell.
Foto: Arxiu Anna Caner.


Any 1973 (AMER)
Amer, 1 d'Agost de 1973. Dues instantànies de Fotos Paqui en una de les audicions de l'Agrupació Musical Amerenca, aquell dia, davant de les voltes de l'Ajuntament, la cobla era reduïda, però això sí, amb molt de públic infantil ...
Darrere: Josep Ventura (trompeta), Antoni Rabaseda (1er fiscorn), Hilari ["Lari"] Garcia (2n fiscorn) i Francesc Codina i Tràfach ["Paco Pic"] (contrabaix)
Davant: Jesús Bosch (flabiol), Lluís Monserrat ["Sabonaire"] (2n tible), Tomàs Bahí (1er tible) i Joan Fontàs (tenora).
La segona foto és de l'arxiu d'en Tomàs Bahí.


Any 1975 (TORTELLÀ)
Celebració de la Diada Tortellanenca, amb una Cobla improvisada de músics locals.
Darrere: Josep Roura, Llorenç Sabaté, Joan Castañer, Fulgenci Segura i Silvestre Vergés
Davant: Martí Puntí, Roc Marco Blanch, Joan Portas, Roc Marco Palazón i Amadeu Puntí.


Any 1975 (AMER)
Cercavila matinal que es fa cada any a Amer el dia de la Mare de Déu dels Dolors. Val a dir que en aquesta foto del mes d'Abril d'aquell any es registra el debut en públic de dos joves alumnes de Solfeig d'en Pere Fontàs: en Santi Roura i jo mateix. A la foto identifico:
Els tres Priors, d'esquerra a dreta: Sebastià Jou, Lluís Riera i Joan Massagué
Secció de canya: Joan Fontàs ["Marxant"] (saxo alt, i pare d'en Pere), Santi Roura (clarinet), jo mateix (saxo tenor) i Tomàs Bahí (saxo tenor)
Metall: en primer terme, en Joan Riera ["Nin"] (fiscorn), un trompeta que no reconec, possiblement és en Pere Figueras, i  Pere Fontàs i Puig (fiscorn).


Any 1975 (AMER)

Audició de sardanes que es va fer el dia 8 de Novembre de 1975 per enaltir la inauguració del Monument al Músic (Amer a tots els seus músics), una escultura de Josep Bosch i Puy ("Piculives"). A continuació poso la relació de músics que podem veure en aquestes quatre fotos:
Drets: Pere Simon, Pere Rabaseda ("Pere Llebre")*, Josep ("Pepet") Sanglas*, Antoni Rabaseda ("Toni Llebre"), Joan Riera ("Nin"), Hilari ("Lari") Garcia, Pere Fontàs, Francesc Codina, Josep Simon i Ferran ("Nando") Bassà
Asseguts: Àngel Piñana ("Àngel Santantoni"), Pere Buxó, Jesús Bosch, Antoni Cicres, Lluís Vila, Jaume Sanglas, Lluís Monserrat ("Sabonaire"), Tomàs Bahí, Joan Fontàs i Josep Serrat ("Bernadí").
A la segona foto, entre en Pere Rabaseda ("Pere Llebre") i en Josep ("Pepet") Sanglas, a darrere hi ha dues senyores: la Quimeta Noell i la meva mare, Núria Moner. Jo no hi vaig poder assistir, doncs em trobava a Camposoto (Cádiz), fent el campament del servei militar, pocs dies abans de la mort del dictador Francisco Franco
Fotos: Arxiu Joan López.


Any 1976 (AMER)

Hi va haver una època, a mitjans dels 70, en què el rector Mn. Enric Costa, va voler dinamitzar una mica la sardana al poble, i com que no hi havia pressupost, es demanava la col·laboració altruista dels músics d'Amer per fer unes quantes audicions durant l'any. Aquesta foto és del dia 3 de Març de 1976, en que es feia la presentació de l' Agrupació Musical Amerenca , amb el text següent:

Dimecres dia 3 de Març, a dos quarts de deu del vespre, a la plaça:
Una trentena de músics d'aquesta vila, hem cregut oportú oferir-vos periòdicament la nostra actuació.
Voldriem trobar una cordial acollida en tots els veïns.
Accepteu aquest primer pas d'esperança de cara al futur dels petits, que creguin que la música és el seu camí, als grans, que ni el pas dels anys podrà impedir-los de fer sonar el seu instrument (el company de tota la vida), i a tots plegats,  ja que és la nostra eina de treball.
Aprofitem començar el dia del Mercat de Cendra, perquè volem ésser fidels a la tradició.

En la primera foto no surten tots els músics que hi havia, i la segona és bastant borrosa; intento fer la relació d'aquells músics que feien la primera audició junts, davant de les voltes de "Can Tutau":
Darrere: Trompetes: Josep ("Pepet") Sanglas, Pere Rabaseda ("Pere Llebre"), Josep Ventura ("Ximonic") i Pere Simón ("Pere Teixó"); Trombó: Martí Teixidor ("Martí de Câ la Cisa"); Fiscorns: Joan Riera ("Nin"), Antoni Rabaseda ("Toni Llebre"), Pere Fontàs ("Pere Marxant"), i Hilari ("Lari") Garcia; Contrabaixos: a darrere, Francesc Codina ("Paco Pic") i Desconegut, i a davant, Joan Xandric i Josep Simón ("Plaibi")
Davant: Flabiols: Àngel Piñana ("Àngel Santantoni"), Lluís Vila, Jesús Bosch, Pere Parés ("Pere Zai") i Antoni Cicres; Tibles: Tomàs Bahí, Joan Parés ("Joan Zai") i Lluís Monserrat ("Sabonaire"); Tenores: Joan Fontàs, Josep Serrat ("Josep Bernadí") i Santi Roura.
A peu de tablado, amb el tible d'en Joan Parés a les mans, Mossèn Enric Costa, que, dit sigui de pas, és el capellà que em va casar l'any 1980.


Any 1976 (Cobla POSA'M-HI SUC I NO L'ESTALVIÏS) (1)

Aquesta colla de músics, reunits per Josep Serra ("en Grana"), President del Centre Fraternal de Palafrugell, es trobaven anualment al Far de Sant Sebastià (Llafranc), prenent el nom de Cobla "Posa'm-hi suc i no l'estalviïs". 
Aquesta imatge i les dues següents corresponen a la primera actuació d'aquesta cobla. La finalitat primordial de la formació era anar a fer un bon àpat. No hi podia haver cap ballador, era una festa totalment privada. Tocaven sardanes bàsicament de concert davant d'un públic molt reduït, però selecte. Quan acabaven l'extraordinari dinar, era obligatori que cada comensal pronunciés un discurs (breu o  extens, no hi havia límit) i tot seguit tornaven a interpretar unes quantes sardanes. La festa resultava molt divertida però, de mica en mica, va anar perdent l'encant i al cap d'un temps es va deixar de fer.
A dalt de tot: Jordi Brull i Josep Sendra
Segon nivell: Lluís Subiranas ("Subi"), Pere Silvestre ("Pere de Pals") i Esteve Palet
A baix: Francesc Cortada, Jordi Ruscada, Jaume Vivolas ("Met Cuca"), Martí Llosent i Molà (" el Sastre"), Josep Gispert ("Púbol"), Jesús Brasas i Francesc ("Xicu") Cla.
Foto: Arxiu Esteve Palet i Ribas.


Any 1976 (Cobla POSA'M-HI SUC I NO L'ESTALVIÏS) (2)

Aquí s'hi van afegir quatre persones dels que assistien i/o organitzaven l'acte:
A dalt de tot: Jordi Brull i Josep Sendra
Segon nivell: Lluís Subiranas ("Subi"), Pere Silvestre ("Pere de Pals") i Esteve Palet
A baix, drets: Francesc Cortada, Jordi Ruscada, Jaume Vivolas ("Met Cuca"), Martí Llosent (" el Sastre"), Josep Gispert ("Púbol"), Jesús Brasas i Francesc ("Xicu") Cla
Ajupits, i amb alguns instruments dels músics: Josep Serra ("en Grana"), Ricard Torrellas i Ferran, Manel Carreras i Andrés Bautista.
Foto: Arxiu Esteve Palet i Ribas.


Any 1976 (Cobla POSA'M-HI SUC I NO L'ESTALVIÏS) (3)

Drets: Jaume Vivolas ("Met Cuca"), Jordi Brull, Lluís Subiranas ("Subi"), Josep Sendra, Ricard Torrellas, Manel Carreras, Martí Llosent (" el Sastre"), Josep Gispert ("Púbol"), Francesc ("Xicu") Cla i Francesc Cortada
Ajupits: Andrés Bautista, Jordi Ruscada, Josep Serra ("en Grana"), Jesús Brasas, Esteve Palet i Pere Silvestre ("Pere de Pals").
Foto: Arxiu Esteve Palet i Ribas.


Any 1977 (TORTELLÀ)
Darrere: Josep Roura, Llorenç Sabaté, Joan Castañer, Joan Vergés, Silvestre Vergés i Amadeu Puntí
Davant: Joaquim Portas (només s'en veu un troç, però el reconec), Desconegut, Roc Marco Blanch, Eveli Campsolinas ("Vèliu"), Joan Mulí i Roc Marco Palazón.


Any 1977 (Cobla POSA'M-HI SUC I NO L'ESTALVIÏS)
En posició més elevada: Joaquim Carreras, Francesc ("Xicu") Cla, Lluís Subiranas ("Subi"), Pere Silvestre ("Pere de Pals"), Andrés Bautista i Josep Gispert ("Púbol")
Al mig, drets: Ricard Parés, Jesús Brasas, Josep Sendra, Esteve Palet, Lluís Plaja, Xxxxxx Deulofeu, Ricard Torrellas, Antoni Ruiz i Martí Llosent (" el Sastre")
Davant, ajupits: Josep Serra ("en Grana"), Eduard Font, Teodor Plaja, Manel Carreras i Jordi Ruscada.


Any 1978  (Cobla POSA'M-HI SUC I NO L'ESTALVIÏS)
A dalt de tot: Lluís Subiranas ("Subi") i Josep Sendra, i a sota seu, Jaume Ferrer ("Capitán") i Ricard Parés i Riembau
Drets: Robert Bosch ("Pacheco"), Francesc ("Xicu") Cla, Pere Silvestre ("Pere de Pals"), Jesús Brasas, Josep Gispert ("Púbol"), Lluís Plaja, Martí Llosent (" el Sastre"), Ricard Parés i Bastons, Antoni Mas i Bou i Jordi Ruscada
Ajupits: Desconegut, Desconegut, Desconegut, Ricard Torrellas, Josep Serra ("en Grana"), Manel Carreras, Teodor Plaja i Joan Puig.


Any 1978 (TORTELLÀ)
Amb alguna reserva, identifico el personal:
Darrere: Martí Puntí, Eveli Campsolinas ("Vèliu"), Llorenç Sabaté, Joan Castañer, Fulgenci Segura i Roc Marco
Davant: Desconegut (crec que no es músic) i Amadeu Puntí.


Any 1978 (FIGUERES)

Concert de final de curs de l'Escola de Música d'Arts i Oficis de Figueres, aproximadament l'any 1978.
Darrere: Jaume Brunet i Carrascosa [no es veu], Josep Quer i Agustí, Pere Cortada i Carbonell, Martí Genís i Noguer, i Antoni ("Toni") Gadea i Reduán 
Davant: Pere Parés i Clarà ("Zai"), Narcís Roura i Palmada ("Messié"), Joan Parés i Clarà ("Zai"), Joan Roca i Estany, Albert Monjó i Fàbrega, Joan Xandrich i Bagué i Josep Mª Surrell i Alabert.
Foto: Arxiu Toni Romero.


Any 1979 (GIRONA)
Primer Concurs Musical de Sardanes per a Cobla, organitzat pel Sindicat Professional de Músics de Girona, celebrat al Teatre Municipal de Girona el dia 26 d'Abril de 1979, i presentat per Francina Boris.
La Cobla del Sindicat, dirigida per Conrad Saló, estava formada per músics de vàries cobles:
Darrere: Manel Comadevall, Francesc Felip ("Paco Xeto"), Francesc Fuertes, Pere Silvestre ("Pere de Pals") i Josep Cassú
Davant: Lluís Buscarons, Pere Cortada, Tomas Bahí, Josep Gispert ("Púbol"), Josep Mª Brugué i Jaume Cristau.
Tot i que no surt a les fotos, també hi va intervenir en Bernat Sellens (timbales).
Fotos: Joan Comalat i Vila. CRDI, Ajuntament de Girona.


Any 1983 (LA PRINCIPAL DEL MONT)
A finals d'Octubre de cada any, desde 1973, es forma la Cobla "La Principal del Mont", una iniciativa del sardanista figuerenc Josep ("Pep") Subirós, acompanyant la Missa a l'ermita del Santuari de la Mare de Déu del Mont, tocant unes quantes sardanes al Pla de Solls, i acabant amb un bon dinar de germanor.
A vegades passa que falta algun instrument per fer una Cobla completa, i en canvi hi ha molts altres instruments que resulten duplicats i fins i tot triplicats, com veiem en aquesta seqüència de dues fotografies, on no hi ha trombó, però hi ha sis trompetes, cinc fiscorns, tres tibles i quatre tenores ...
Darrere: Josep Mª Roviras ("Xivi"), Francesc Felip ("Paco Xeto"), Alfons Sabaté, Florenci Trullàs, Antoni ("Toni") Delgado, Jordi Compta, Alexandre Port ("Sandro"), Enric Vilà, Pere Silvestre ("Pere de Pals"), Joaquim Ferrer, Francesc ("Xicu") Cla i Jaume Cristau [?]
Davant: Joaquim Portas, Eduard Font, Eveli Campsolinas ("Vèliu") [?], Martirià Font, Joan Mulí, Joan Puig, Marcel Rahola i Josep Pascual.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Anys 80 (2) (TORTELLÀ)
Darrere: Josep Roura, Llorenç Sabaté i Joan Castañer
Davant: Joaquim Portas, Marcel Sabaté, Roc Marco Blanch, Eveli Campsolinas ("Vèliu") i Antoni Marco Palazón *
* Pregunta als músics de Tortellà que llegiu aquesta entrada: Sabieu que en Roc Marco Palazón i l'Antoni Marco Palazón tenien un germà que va morir a la guerra civil i que es deia Joan Marco Palazón ? El podeu veure, juntament amb en Roc i d'altres tortellanencs il·lustres a les fotos de 1935 i 1936 de la Cobla-orquestra La Principal de Sant Joan de les Abadesses.


Any 1983 (AMER)
El dia 18 de Març de 1983 es va fer a Amer un merescut homenatge a Manel Xiberta i Peramateu, que va ser mestre de vàries generacions d'amerencs, entre els quals ens trobavem bona part dels músics que aquell dia ens vam aplegar a la Plaça per col·laborar en els actes programats aquell dia.
Darrere: Narcís Gorgoll i Noell [només es veu l'instrument] (trompeta), Josep Ventura (trompeta), Josep ["Pepet"] Sanglas (trompeta), Joan Fontàs (trombó), Pere Gorgoll i Noell (fiscorn), Hilari ["Lari"] Garcia (fiscorn), Joan Riera ["Nin"] (fiscorn)*, Josep Mª Cullell (fiscorn), Francesc Codina ["Paco Pic"] (contrabaix) i Joan Xandrich (contrabaix)
Davant: Pere Rabaseda (flabiol), Pere Parés ["Pere Zai"] (flabiol), Lluís Monserrat ["Sabonaire"] (tible), Joan Parés ["Joan Zai"] (tible), Tomàs Bahí (tible), Santi Roura (tenora), Josep Mª Brugué (tenora) i jo mateix (tenora)
* Darrere d'aquests dos ["Lari" i "Nin"] s'hi entreveu un altre músic (fiscorn), que no recordo qui era. També dubto del que identifico com a Joan Riera ...
Foto: Arxiu Joan López.


Any 1988 (AMER)
A la tardor de 1988 es va fer a Amer una sèrie d'actes per celebrar la restauració de la cúpula del campanar d'Amer. A la foto, un moment del Concert dirigit per Pere Fontàs i Puig.
Darrere: Josep Mª Cullell i Puig (percussió), Joan Riera i Garriga ["Nin"] (bateria), Pere Gorgoll i Noell (trombó), Hilari ["Lari"] Garcia i Sala (fiscorn), Antoni Rabaseda i Bassà (fiscorn), Pere Rabaseda i Serrallonga ["Pere Llebre"] (trompeta), Narcís Gorgoll i Noell (trompeta) i Josep ["Pepet"] Sanglas i Casas (trompeta)
Davant: Joan Xandrich i Bagué (contrabaix), Francesc Garcia i Milans (contrabaix), Desconegut (viola), Pere Parés i Clarà ["Pere Zai"] (violí), Tomàs Bahí i Martí (violí), Raül Soler i Reguera (violoncel), Lluís Monserrat i Abellà ["Sabonaire"] (saxo tenor), Josep Mª Brugué i Font (clarinet baix), Josep Loredo i Moner (clarinet), Pere Rabaseda i Matabosch (clarinet) i Joan Parés i Clarà ["Joan Zai"] (flauta).
Foto: Arxiu Joan López.


Any 1989 (AMER)
Desconec el motiu de la reunió d'aquesta colla de músics d'Amer, i l'any el poso per aproximació.
Darrere: Josep ["Pepet"] Sanglas (trompeta), Pere Rabaseda ["Pere Llebre"] (trompeta), Pere Gorgoll (trombó), Antoni Rabaseda (fiscorn), Josep Mª Cullell (fiscorn), Desconegut (fiscorn), Joan Riera ["Nin"] (fiscorn) i Pere Fontàs (fiscorn)
Davant: Pere Rabaseda (flabiol), Lluis Vila (flabiol), Àngel Piñana ["Àngel Santantoni"] (flabiol), Lluís Monserrat ["Sabonaire"] (tible), Tomàs Bahí (tible), Joan Parés ["Joan Zai"] (tible), Josep Mª Brugué (tenor), Santi Roura (tenor) i Francesc Codina ["Paco Pic"] (contrabaix).
Foto: Arxiu Joan López.


Any 1989 (OLOT)
Amb motiu de la festivitat de Santa Cecília, patrona dels músics, pels volts del 22 de Novembre se celebra cada any a Olot una trobada de músics garrotxins o que hagin tocat o toquin en cobles o orquestres de La Garrotxa. Aquesta foto correspon a la Iª trobada de músics de La Garrotxa.
Darrere: quatre trompetistes: Ricard Fageda, Josep Lluís Luque, Josep Ventura i Alfons Sabaté
Davant: sis flabiolaires: Josep Costa, Joan Callís, Pere Planagumà (que va deixar les solfes pels fogons, arribant a Cap de Cuina del Restaurant Les Cols, d'Olot, i crec que ara -2019- és xef en un restaurant de Roses), Mª Reis Benaiges, Sílvia Pallàs i Marcel Sabaté.
Foto: Emili Pallàs.


Any 1989 (OLOT)
Secció de contrabaixos en el mateix esdeveniment que la foto anterior.
D'esquerra a dreta, Francesc Garcia, Antoni Rubí, Delfí Canalias, Amadeu Puntí i Josep Roura.


Any 1990 
Maig de 1990, Escola de Cobla Conrad Saló.
A darrere veiem en Joan Descamps, pendent del seu fill, en Gerard, a la trompeta, i Joan Prats, amb el fiscorn.
A davant, quatre tenors, d'esquerra a dreta: Jordi Carreras, Miquel Artigas [?], Adrià Bauzó i Laura Pallàs. Ben trobat el sistema de recolzar les tenores, donada la joventut dels aprenents ...
Foto: Emili Pallàs.


Any 1990 
Maig de 1990, Escola de Cobla Conrad Saló.
A darrere veiem en Joan Descamps, pendent del seu fill, en Gerard, a la trompeta.
A davant, la flabiolaire (segona per l'esquerra) és la Sílvia Pallàs. Amb jersei blau, en Jordi Carreras, a la tenora.
Foto: Emili Pallàs.


Any 1990 (OLOT) 
21 de Juny de 1990, Dia de la Música a Olot.
Darrere: Fulgenci Segura, Jordi Estartús, Joan Rocarols i Josep Roura
Davant: Martí Puntí, Sílvia Pallàs, Marcel Sabaté, Joaquim Portas, Roc Marco i Joan Mulí.
Foto: Emili Pallàs.


Any 1990 (OLOT) 
21 de Juny de 1990, Dia de la Música a Olot.
Darrere: Fulgenci Segura, Jordi Estartús, Joan Rocarols i Josep Roura
Davant: Joan Mulí, Laura Pallàs i Adrià Bauzó.
Foto: Emili Pallàs.


Any 1990 (TORTELLÀ) 
21 de Juny de 1990, Dia de la Música a Tortellà.
Darrere: Fulgenci Segura, Jordi Estartús, Joan Rocarols, Amadeu Puntí i Josep Roura
Davant: Joan Mulí, Laura Pallàs i Adrià Bauzó.
Foto: Emili Pallàs.


Any 1990 (OLOT)
Festivitat de Santa Cecília. IIª trobada de músics de La Garrotxa.
De dreta a esquerra, cinc tenoristes: Josep Mª Vila ("Josep del Molí"), Josep Coma ("Josep de Pekín"), Laura Pallàs, Adrià Bauzó i, mig amagat per la partitura, Xavier Prat.
Foto: Emili Pallàs.


Any 1991 (OLOT)
Festivitat de Santa Cecília. IIIª trobada de músics de La Garrotxa.
Darrere, sis fiscornaires: Jordi Estartús, Lluís Noguera, Fulgenci Segura, Joan Rocarols, Ramon Codina i Grivé i un que no sé qui és; i un contrabaix: Jordi Ruscada
Davant, set tenoristes: Emili Pallàs, jo mateix, Glòria Calm, Laura Pallàs, Xavier Prat, Josep Coma ("Josep de Pekín") i Jesús Naspleda.


Any 1992 (OLOT)
Festivitat de Santa Cecília, IVª trobada de músics de La Garrotxa, el dia 20 de Novembre de 1992.


Any 1992 (LA PRINCIPAL DEL MONT)
Drets: Jordi Peña (fent de 2n trompeta amb el fiscorn), Jaume Moret [?], Desconegut (gravant), Josep Llorens, Alexandre Port ["Sandro"], Pere Silvestre ["Pere de Pals"], Josep Pujol, Josep Joli i Agustí Pedrico
Asseguts (aquell dia no hi havia flabiol): Nicolau Ejarque, Eveli Camposlinas ["Vèliu"], Joaquim ["Quim"] Portas, Joan Mulí, Josep Pascual, Lluís Badosa i Lluís-Eugeni Déu.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 1993 (LA PRINCIPAL DEL MONT)
Una mica de concert després de dinar, sembla que només eren sis músics.
Drets: Josep Pascual, Marc Margall i Josep Llorens
Asseguts: Eveli Camposlinas ("Vèliu"), Adrià Bauzó i Lluís-Eugeni Déu.
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Any 1993 (OLOT)
Festivitat de Santa Cecília, Vª trobada de músics de La Garrotxa, el dia 23 de Novembre de 1993.
A davant, de dreta a esquerra, els tenors són: Josep Coma ("Josep de Pekín"), Josep Mª Vila ("Josep del Molí"), Xavier Prat, Josep Loredo, Glòria Calm, Adrià Bauzó, Emili Pallàs i Laura Pallàs. El primer tible que es distingeix després és en Joan Descamps.
A darrere, de dreta a esquerra, puc identificar: Ramon Codina, Joan Rocarols, Fulgenci Segura, Desconegut, Hilari ("Lari") Garcia, Lluís Noguer i Jordi Estartús.
El director, a baix, semblaria l'Estanislau Puntí i Alsina.
Foto: Toni Junoy.


Any 1994 (OLOT)
Festivitat de Santa Cecília. VIª trobada de músics de La Garrotxa.
Darrere, 6 trompetes: Joan Puigmal, Pere Bañeras, Gerard Descamps, Alfons Sabaté, Llorenç Sabaté i Lluís Gravulosa
Davant: 6 flabiols i un tible: Es veu només un troç de cara d'en Marcel Sabaté, darrere d'en Jordi Cicres i Bosch, Sivia Pallàs, Joan Callís, Jesús Bosch (avi d'en Jordi Cicres), Martí Puntí i Eveli Campsolinas ("Vèliu").


Any 1994 (PALAMÓS)

El dijous dia 9 de Juny de 1994 es va fer una audició de sardanes a l'Arbreda de Palamós, dins dels actes programats en la campanya Salvem Castell
Aquesta campanya tenia com a objectiu evitar la urbanització de la Platja del Castell, que es troba a pocs metres del poblat ibèric de Castell, integrada dins l'espai d'interès natural de Castell-Cap Roig. Hi desemboca el canal de l'Aubi i disposa de més de 300 metres en línia recta de sorra fina.
Salvem Castell va recollir 13.124 signatures que va presentar a l’administració, demanant la requalificació i la protecció dels terrenys. Amb la força del suport popular la plataforma volia incloure els terrenys al PEIN (Pla d’Espais d’Interès Natural) i elaborar-ne un pla de gestió de l’espai. 
L’Ajuntament, davant la pressió de les empreses promotores per una banda i pel suport popular en forma de signatures per l’altra, va decidir recórrer a un referèndum perquè fossin els palamosins els que decidissin sobre el futur del seu territori.
El referèndum es dugué a terme el 12 de juny de 1994. La campanya va ser dura i plena de desqualificacions cap a la plataforma ecologista. Salvem Castell va aguantar molt bé la pressió i va aconseguir un èxit sense precedents.
Un músic palamosí conscienciat i preocupat pel problema, Martí Camós i Segura, que en aquells moments estava amb la Cobla-orquestra Montgrins, va implicar els seus companys i també als músics de la Cobla-orquestra La Principal de La Bisbal, i es va programar aquesta audició com un acte més de suport, presentat pel periodista Francesc Sánchez i Carcassés.
En aquesta primera foto veiem Ricard Viladesau i Caner dirigint la seva sardana Colometa; després va tocar el flabiol en algunes sardanes.
Els músics que veiem en aquesta foto i en les 10 següents, eren:
Trompetes: Florenci Trullàs (M), Albert Font (PB), Antoni ["Toni"] Delgado (M), Josep Ramon Prats (PB) i Jordi Compta (M)
Trombons: Gabriel ["Gabi"] Duch (PB) i Jordi Torrent (M)
Fiscorns: Josep Riumalló (PB), Antoni ["Toni"] Giner (M), Pere Cortada (PB) i Francesc ["Xicu"] Cla
Contrabaix: Jordi Ruscada (M)
Flabiols: Ricard Viladesau, Pere Parés ["Zai"] (PB) i Joan Roca (M)
Tibles: Eduard Font (M), Ricard Parés (M), Lluís Turet (PB), Marcel Artiaga (M) i Joan Parés ["Zai"] (PB)
Tenores: Josep Gispert ["Púbol"] (PB), Jordi Molina (M), Jordi Parrot (PB) i Martí Camós (M).
Foto: Arxiu Martí Camós.


Any 1994 (PALAMÓS)

Diversos moments del mateix esdeveniment que veiem a la imatge anterior.
Fotos: Arxiu Martí Camós.


Any 1994 (PALAMÓS)

No crec que hi hagi gaires fotografies de Ricard Viladesau tocant el flabiol. Mateix esdeveniment que veiem a les imatges anteriors.
Fotos: Arxiu Martí Camós.


Any 1994 (PALAMÓS)

Mateix esdeveniment que veiem a les imatges anteriors. Acabada l'audició van anar tots plegats a fer un bon sopar al Restaurant El Xivarri, de Palamós.
Fotos: Arxiu Martí Camós.


Any 1996 (OLOT)
Festivitat de Santa Cecília. VIIIª trobada de músics de La Garrotxa.
Darrere: Albert Font i Jordi Compta (trompetes), Lluís Gravulosa i Desconegut (trombons), i Lluís Noguer (fiscorn)
Davant: Joan Descamps (tible), Joan Mulí, Emili Pallàs, Adrià Bauzó i Lluís Badosa (tenors).


Any 1996 (OLOT)
Festivitat de Santa Cecília. VIIIª trobada de músics de La Garrotxa.
En segon terme, tres fiscorns: Josep Prat ("Pepet"), Joan Monturiol i Ramon Codina
En primer terme dos contrabaixos i tres contrabaixistes: Àngels Macias, Mònica Serra i el cap de l'Agustí Pedrico.


Any 1996 (FIGUERES)
Plaça Catalunya de Figueres, Desembre de 1996. Cobla improvisada per participar en els actes de la Marató de TV3.
Darrere: Jaume Moret, Jaume Brunet, Alfons Vila, Pere Bañeras, Josep Llorens, Joan Bardés, Pere Sibecas ("Pere d'Avinyonet"), David Augé i Josep Joli
Davant: Eusebi Saló i Payet, Marc Timón, Jesús Brasas, Jordi Vila, Carles Cantenys, Jordi Parrot i Marc Badosa.
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Any 1997 (AMER)
Festa dels Vells: d'esquerra a dreta, i de darrere cap a davant: Josep Serrat ("Josep Bernadí"), Lluís Monserrat ("Sabonaire"), Josep Mª Brugué i Font, Laura Xiberta i Josep Mª ("Mia") Brugué i Fontàs (fill de l'anterior).


Any 1997 (TORTELLÀ)
El dia 14 de Juny de 1997 la Diada Tortellanenca va veure la habitual Cobla que es forma aquell dia reforçada per algun músic convidat, de fora del poble i de la Cobla Els Rossinyolets.
Darrere: Llorenç Sabaté, Alfons Sabaté, Pere Sibecas ("Pere d'Avinyonet"), Joan Bardés, Fulgenci Segura i Jordi Company
Davant: Sílvia Pallàs, Martí Puntí, Eveli Campsolinas  ("Vèliu"), Joaquim ("Quim") Portas, Joan Mulí i Albert Vergés.
Foto: Emili Pallàs.


Any 1998 (LA PRINCIPAL DEL MONT)
Dia 28 d'Octubre de 1998.
Darrere: Josep Subirós ("Pep") [principal impulsor d'aquesta trobada desde 1973], Alfons Vila, Jordi Compta, Josep Llorens, Ferran Guillamet, Narcís Baulida, Marc Noheras, Francesc Camps i Josep Joli
Davant: Joaquim Hostench, Jordi Ferrer, Eveli Campsolinas ("Vèliu"), Nicolau Ejarque, Narcís Roura ("Messié"), Joan Mulí, Josep Mª Brugué i Josep Pascual.
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Any 1998 (LA PRINCIPAL DEL MONT)

Programa de la XVª edició de l'Aplec del Pla de Solls, amb un contingut ben interessant, tot i la petita errada quan es parla de LA PRINCIPAL DEL MÓN, que en realitat era LA PRINCIPAL DEL MONT.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 1998 (LA PRINCIPAL DEL MONT)

Dia 28 d'Octubre de 1998.
Darrere: Alfons Vila, Jordi Compta, Josep Llorens, Narcís Baulida, Francesc Camps, Josep Joli i Marc Noheras
Davant: Joaquim Hostench, Jordi Ferrer, Eveli Campsolinas ("Vèliu"), Nicolau Ejarque, Narcís Roura ("Messié"), Joan Mulí, Josep Mª Brugué i Josep Pascual.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 1998 (SANT FELIU DE PALLEROLS)
D'esquerra a dreta: Miquel Girgas, Josep Serrat ("Josep Bernardí") i Jordi Compta.
Foto: Arxiu Miquel Girgas.


Any 1999 (LA PRINCIPAL DEL MONT)

Darrere: Jaume Moret, Alfons Vila, Pere Bañeras, Jordi Compta, Ferran Guillamet (assegut, no toca), Joan Bardés, Joan Rocarols Josep Llorens i Josep Joli
Davant: Ricard Parés (flabiol i tible), Eduard Font, Eveli Campsolinas [Vèliu"], Desconegut, Lluís Badosa, Joan Mulí i Josep Pascual.
Fotos: Arxiu Josep Pascual.


Any 1999 (LA PRINCIPAL DEL MONT)

És el moment d'anar a buscar un plat d'arròs !
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 1999 (OLOT)

Celebrant la vigília dels Reis a la Residència Montsacopa, d'Olot, 6 de Gener de 1999 .
D'esquerra a dreta: Manel Planàs, Emili Pallàs, Jordi Compta, Ramon Codina, Agustí Pedrico, Glòria Calm, Desconegut, Joan Monturiol, Lluís Gravulosa, Àngel Rigau i Gabriel (no músic).
Foto: Arxiu Emili Pallàs.


Any 1999 (AMER)

Aquesta Cobla es va formar només amb músics amerencs (excepte en Jordi Estartús) per assajar el Ball de Gegants d'Amer, el 15 d'Octubre de 1999.
La foto, extreta d'un vídeo filmat per Antoni Romero, no té massa qualitat, però servei com a testimoni.
Darrere: Narcís Gorgoll i Noell, Joan Parés i Martí, Marc Clarà i Garangou, Jordi Estartús i Pujol, Joan Riera i Garriga ("Nin") i Pere Parés i Clarà ("Zai")
Davant: Lluís Vila i Puigdemont, Tomàs Bahí i Martí, Joan Parés i Clarà ("Zai"), Josep Mª Brugué i Font i Josep Loredo i Moner
Director: Pere Fontàs i Puig.


Any 1999 (OLOT)
Festivitat de Santa Cecília. XIª trobada de músics de La Garrotxa.
Darrere: Jordi Compta, Joan Puigmal, Pere Bañeras, Fulgenci Segura, Lluís Noguer, Eloi Planiol, Jordi Estartús, Desconegut, Agustí Pedrico, Mònica Serra i Marcel Sabaté
Al mig: Hilari ("Lari") Garcia, Joan Rocarols, Josep Prat ("Pepet"), Emili Pallàs, Ramon Codina i Jordi Ruscada
Davant: Lluís Badosa, Joaquim Portas, Josep Navarro, Llorenç Sabaté, Laura Pallàs, Sílvia Pallàs, Eveli Campsolinas ("Vèliu"), Antoni Marco i Joan Daró.
Foto: Emili Pallàs.


Any 2000 (CASSÀ DE LA SELVA)
El dia 16 de Juny de 2000 i amb l'organització a càrrec de l'entitat Amics de la Sardana, es va celebrar la XXVª edició de la Nit dels Músics de Cassà de la Selva, dins dels actes d'aquell any que festejaven la proclamació de la Vila com a Ciutat Pubilla de la Sardana.
Jo hi era, i va ser impressionant, doncs a més de músics que tocaven ho havien tocat en formacions cassanenques, es va convidar a Cobles senceres, i erem més de 200 músics, dirigits tots per l'Antoni Mas, que per aquella ocasió va compondre la sardana "Nit d'Argent".
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Any 2000 (LA PRINCIPAL DEL MONT)

Sembla que aquell dia van escollir un terreny una mica desnivellat ...
Darrere: Jordi Compta, Pere Bañeras, Alfons Vila, Jaume Moret, Josep Llorens, Joan Bardés, Narcís Baulida (aquests dos sembla que feien el paper de trombó); ... dels fiscorns només hi puc reconèixer Joan Rocarols (amb barba i ulleres fosques), Josep Pujol i Josep Joli
Davant: Joaquim Hostench, Nicolau Ejarque, Eveli Campsolinas ["Vèliu"], Lluís Badosa, Narcís Roura ["Messié"], Desconegut, Joan Mulí i Josep Pascual.
Fotos: Arxiu Josep Pacual. 


Any 2000 (LA PRINCIPAL DEL MONT)

Un moment del dinar de germanor, amb tres veterans d'aquest i d'altres tracanets: Narcís Roura ("Messié"), Jordi Compta i Josep Joli.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2002 (OLOT)
Tocant a l'Esplai d'Olot.
D'esquerra a dreta: Miquel Girgas, Josep Serrat ("Josep Bernardí") i Jordi Compta.
Foto: Arxiu Miquel Girgas.


Any 2003 (LA PRINCIPAL DEL MONT)
Santuari de la Mare de Déu del Mont.
Darrere: Alfons Miàs, Alfons Vila, Ferran Guillamet, Joan Bardés, Pere Sibecas ("Pere d'Avinyonet") i Josep Joli
Davant: Joaquim Hostench (a la primera no es veu), Eveli Campsolinas ("Vèliu"), Narcís Roura ("Messié"), Josep Pascual i Josep Loredo.
Dirigeix: Josep Llorens.
Fotos: 1) Arxiu Josep Llorens. 2) Arxiu Josep Pascual.


Any 2004 (LA PRINCIPAL DEL MONT)
El dia 27 d'Octubre de 2004 vaig formar part, per segona vegada, de la Cobla "La Principal del Mont".
Darrere: Alfons Miàs, Jordi Compta, Alfons Vila, Ferran Guillamet, Joan Bardés, Pere Sibecas ("Pere d'Avinyonet") i Josep Joli
Davant: Joaquim Hostench, Eveli Campsolinas ("Vèliu"), Joan Descamps, Joan Mulí i Josep Loredo.
Dirigeix: Josep Llorens.
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Any 2004 (LA PRINCIPAL DEL MONT)
Detall de la foto anterior.
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Any 2005 (LA PRINCIPAL DEL MONT)
Drets: Alfons Miàs, Jordi Compta, Alfons Vila, Josep Llorens, Desconegut, Josep Riumalló, Desconegut, Pere Sibecas ("Pere d'Avinyonet"), Àngel Pellicer, Josep Joli, Jaume Cristau i Josep Pujol
Asseguts: Joaquim Hostench, Eveli Campsolinas ("Vèliu"), Ramon Coll ("Ramon de Foixà"), Joan Descamps, Ferran Martí, Narcís Roura ("Messié"), Marc Badosa i Joan Mulí.
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Any 2006
 (LA PRINCIPAL DEL MONT)
Dia 25 d'Octubre de 2006. Abans de les sardanes, al Pla de Solls, els músics acompanyen l'Ofici a l'església del Santuari de la Mare de Déu del Mont.
D'esquerra a dreta: Desconegut, Joan Mulí, Joaquim Hostench, Josep Joli i Desconegut.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2006
 (LA PRINCIPAL DEL MONT)
Dia 25 d'Octubre de 2006. Vista del Pla de Solls, des del Santuari de la Mare de Déu del Mont.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2006
 (LA PRINCIPAL DEL MONT)
Preparant l'audició al Pla de Solls, el 25 d'Octubre de 2006. Tal com estan posats a la foto es fa difícil identificar tots els músics ...
En el grup que hi ha en darrer terme hi reconec Jordi Compta i Josep Riumalló parlant entre ells.
Fila de darrere: Alfons Vila, Josep Llorens, Ferran Guillamet, Desconegut (ajupit, d'esquenes), Antoni ["Toni"] Giner, Pere Sibecas ["Pere d'Avinyonet"], Àngel Pellicer, Josep Joli i Josep Pujol (d'esquenes)
Asseguts a la fila de davant: Joaquim Hostench, Joan Descamps, Raimon Sabater, Eveli Campsolinas ["Vèliu"] i Ferran Martí
Drets, a la dreta, en primer terme Ramon Coll ["Ramon de Foixà"] i Desconegut; en segon terme, Joan Mulí i Narcís Roura ["Messié"] (d'esquenes).
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2006
 (LA PRINCIPAL DEL MONT)
Preparant l'audició al Pla de Solls, el 25 d'Octubre de 2006. 
En primer terme: Alfons Vila, Josep Llorens, Ferran Guillamet
Al fons a la dreta: Jordi Parrot, Josep Pujol i Pere Sibecas ("Pere d'Avinyonet").
Foto: Arxiu Josep Pascual.



Any 2006
 (LA PRINCIPAL DEL MONT)
Preparant l'audició al Pla de Solls, el 25 d'Octubre de 2006. 
D'esquerra a dreta: Jordi Compta, Alfons Vila i Ferran Guillamet.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2006
 (LA PRINCIPAL DEL MONT)
Preparant l'audició al Pla de Solls, el 25 d'Octubre de 2006. 
D'esquerra a dreta: Josep Pujol, Josep Joli i Àngel Pellicer.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2006
 (LA PRINCIPAL DEL MONT)
Audició al Pla de Solls, el 25 d'Octubre de 2006. 
En Josep Llorens dirigint una sardana.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2006
 (LA PRINCIPAL DEL MONT)
Audició al Pla de Solls, el 25 d'Octubre de 2006. 
Una estampa ben bonica dels balladors, amb la muntanya i el cel de fons.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2006
 (LA PRINCIPAL DEL MONT)
Audició al Pla de Solls, el 25 d'Octubre de 2006. 
Arriba l'hora de dinar. A la darrera imatge alguns músics preparant una partida de cartes; l'home de la dreta havia estat alcalde de Sant Feliu de Pallerols, i venia amb en Jordi Compta.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2006 (LA PRINCIPAL DE LES ESCAULES)
A Les Escaules es troben anualment un grapat de músics per tocar una audició, fer-la petar una estona i rematar-ho amb un bon àpat.
Darrere: Josep Mª Descamps, Narcís Baulida, Pere Sibecas ("Pere d'Avinyonet") i Josep Joli
Davant: Carles Cantenys, Josep Coll, Jordi Parrot i Marc Badosa.


Any 2008 (LA PRINCIPAL DEL CÀMPING)

Durant bastants anys es feia una audició al Càmping Botànic Bona Vista "Kim", de Calella. Aquesta foto es va fer el dia 27 de Febrer de 2008.
Darrere: Alfons Miàs, Jordi Compta, Josep Llorens, Antoni ("Toni") Giner, Josep Riumalló i Josep Joli
Davant: Joaquim Hostench, Ramon Coll ("Ramon de Foixà"), Narcís Roura ("Messié"), Joan Mulí i Josep Pascual.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2009 (LA PRINCIPAL DEL CÀMPING)

Dia 4 de Març de 2009.
Darrere: Jordi Compta, Florenci Trullàs, Josep Riumalló, Andreu Font, Josep Joli i Àngel Pellicer
Davant: Joaquim Hostench, Lluís Badosa, Ramon Coll ("Ramon de Foixà") i Joan Mulí.
Foto: Arxiu Josep Pascual, que és qui la va fer, i que sí surt a la següent, del mateix dia.


Any 2009 (LA PRINCIPAL DEL CÀMPING)

Dia 4 de Març de 2009.
Darrere: Jordi Compta, Florenci Trullàs, Josep Riumalló, Andreu Font, Josep Joli i Àngel Pellicer
Davant: Joaquim Hostench, Lluís Badosa, Ramon Coll ("Ramon de Foixà"), Joan Mulí i Josep Pascual.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2009 (LA PRINCIPAL DEL CÀMPING)

Dia 4 de Març de 2009. Una mica de concert després de dinar.
Darrere: Florenci Trullàs, Jordi Compta, Josep Riumalló, Andreu Font, Josep Joli i Àngel Pellicer
Davant: Joaquim Hostench, Lluís Badosa, Ramon Coll ("Ramon de Foixà"), Joan Mulí i Josep Pascual.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2009 (LA PRINCIPAL DEL MONT)

Pocs músics, aquesta vegada: 1 trompeta, 2 fiscorns, 2 contrabaixos, 5 tibles i 1 tenor.
Darrere: Jordi Compta, Josep Llorens, Andreu Font i Àngel Pellicer
Davant: Ramon Coll ("Ramon de Foixà"), Joan Descamps, Joaquim ("Quim") Portas, Raimon Sabater, Ferran Martí, Josep Pascual i Josep Joli.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2010 (CENTRE CÍVIC DE SANT NARCÍS, GIRONA)
Una formació ben peculiar: dues tenores i dos tibles.  Era el dia 17 d'Abril de 2004; no recordo l'aconteixement que s'hi celebrava, però en Jordi Baró, que és de la Junta del Centre Cívic ens va convèncer de fer una petita intervenció. Vaig fer un senzill arranjament de les sardanes Carícies, de Josep Vicens ("Xaxu") , i Grup Sant Narcís, d' Enric Baró i Ribas , pare d'en Jordi, per a quatre* instruments de fusta de la Cobla; i els intèrprets vam ser, d'esquerra a dreta:
Joan Ferrer, Jordi Baró, jo mateix i Pere Millet.
* Per cert, recordo que vaig fer l'introit de les dues sardanes (que sol executar el flabiol) amb la tenora.


Any 2010 (AMER)
És tradició a Amer fer una Cercavila matinal la diada de la Mare de Déu dels Dolors. Aquest any 2010 es celebrava el 300 aniversari de la constitució de la Congregació de la Mare de Déu dels Dolors.
En aquesta primera foto podem veure en Joan López, cronista gràfic ofical de la vila, enregistrant l'inici de la Cercavila.


Any 2010 (AMER)
Un primer pla amb en Tomàs Bahí (saxo alt), Josep Ignasi Garcia ["Tute"] (trompeta) i Jordi Compta (trompeta). La Joana de "Can Tana" al fons.


Any 2010 (AMER)
Ben formats, en fila de dos, encapçalats per en Joan Riera ["Nin"] (caixa) i en Jordi Serrano (bombo).
L'ordre d'una orquestra en la Cercavila sol ser, de davant cap a darrere: percussió, fiscorns, trompetes, saxos alts, saxos tenors, clarinets i flautes. En aquesta ocasió no hi havia flautes, però sí la resta.


Any 2010 (AMER)
En aquestes dues, de darrere cap a davant: Josep Loredo (clarinet), Josep Ignasi Garcia ["Tute"] (trompeta), Josep Mª Cullell (fiscorn), Francesc ["Xicu"] Cla (fiscorn) i Joan Riera ["Nin"] (caixa).


Any 2010 (AMER)
I aquí els dos saxos tenors: Carles Paredes i Toni Romero.


Any 2010 (LA PRINCIPAL DEL MONT)

Dia 27 d'Octubre de 2010. Abans de les sardanes, al Pla de Solls, els músics acompanyen l'Ofici a l'església del Santuari de la Mare de Déu del Mont.
D'esquerra a dreta: Robert ("Bertu") Rodríguez [clarinet], Josep Vilar [saxo soprano], Josep Riumalló [fiscorn] i Josep Joli [contrabaix].
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2010 (LA PRINCIPAL DEL MONT)

Darrere: Jordi Compta, Marcel·lí Trias, Alfons Vila, Josep Llorens, Josep Riumalló, Desconegut i Àngel Pellicer
Davant: Robert ("Bertu") Rodríguez, Joaquim ("Quim") Portas, Joaquim Hostench, Aurora Vizentini, Josep Vilar, Ramon Coll ("Ramon de Foixà"), Ferran Martí, Narcís Roura ("Messié"), Joan Mulí, Josep Pascual i Josep Joli.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2011 (LA PRINCIPAL DEL CÀMPING)

Dia 16 de Març de 2011, tocant abans de dinar.
Darrere: Jordi Compta, Josep Riumalló, Josep Llorens i Josep Joli
Davant: Joaquim Hostench, Josep Vilar, Robert ("Bertu") Rodríguez, Ramon Coll, Joan Mulí i Josep Pascual.
Foto: Arxiu Esteve Casanovas i Serra.


Any 2011 (LA PRINCIPAL DEL CÀMPING)

Dia 16 de Març de 2011.
Els mateixos músics de la foto anterior, excepte en Josep Pascual, que feia la foto.
Foto: Arxiu Josep Pacual.


Any 2012 (LA PRINCIPAL DEL CÀMPING)

Dia 28 de Febrer de 2012.
Darrere: Josep Pascual (amb la tenora fa de 2n trompeta), Marcel·lí Trias, Josep Llorens, Josep Riumalló, Francesc ["Xicu"] Cla, Silvestre Vergés i Josep Joli
Davant: Francesc Cortada, Joaquim Hostench, Josep Vilar, Robert ["Bertu"] Rodríguez, Ramon Coll, Joan Mulí, Joan Puig i Jaume Cristau.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2012 (LA PRINCIPAL DEL CÀMPING)

Dia 28 de Febrer de 2012.
Part dels protagonistes de la foto anterior, no sé si a punt de marxar o acabats d'arribar ...
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2012 (OLOT)
Festivitat de Santa Cecília. XXIVª trobada de músics de La Garrotxa a la Sala El Torín, d'Olot.
Sis tenores: Joan Mulí, Josep Navarro, Josep Pascual, Narcís Costa, Josep Loredo i Joan Vila.
Foto: Emili Pallàs.


Any 2012 (OLOT)
Festivitat de Santa Cecília. XXIVª trobada de músics de La Garrotxa a la Sala El Torín, d'Olot.
Dos contrabaixos: Jordi Ruscada i Josep Joli.
Foto: Emili Pallàs.


Any 2013 (LA PRINCIPAL DEL CÀMPING)

Dia 25 de Març de 2013.
Darrere: Alfons Vila, Pere Bañeras, Josep Llorens, Francesc ("Xicu") Cla, Silvestre Vergés i Josep Joli
Davant: Francesc Cortada (xerrant amb algú), Josep Vilar, Robert ("Bertu") Rodríguez, Ramon Coll ("Ramon de Foixà), Joan Mulí, Josep Pascual, Narcís Costa, Jordi Alsina i Jordi Pujol.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2014 (LA PRINCIPAL DEL CÀMPING)

Dia 25 de Març de 2014.
Darrere: Joan Puig (fent el paper de 2n trompeta amb un saxo soprà), Pere Bañeras, Josep Llorens, Josep Riumalló, Francesc ("Xicu") Cla, Silvestre Vergés i Josep Joli
Davant: Joaquim Hostench, Ramon Coll ("Ramon de Foixà), Joan Mulí, Josep Pascual i Jordi Pujol.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2014 (LA PRINCIPAL DEL CÀMPING)

Dia 25 de Març de 2014.
D'esquerra a dreta: Joan Puig, Pere Bañeras i Josep Llorens (triant repertori).
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2014 (OLOT)
21 de Novembre de 2014, festivitat de Santa Cecília. XXVIª trobada de músics de La Garrotxa a la Sala El Torín, d'Olot.
A la primera foto:
Darrere: Miquel Vilarrasa, Thanh Quang Oliver, Joan Mª Riera, Jordi Estartús, Agustí Pedrico, Jaume Oliver, Joan Rocarols, Silvestre Vergés, Àngel Pellicer, Jordi Ruscada i Josep Joli
Davant: Salvador Coll, Ramon Coll, Joaquim Portas, Lluís Badosa, Roc Marco, Joan Mulí, Josep Pascual, Josep Loredo i Narcís Costa.
A la segona foto hi ha dos músics més que van venir una mica més tard, i per tant els tenors són, d'esquerra a dreta: Joan Mulí, Josep Pascual, Carles Cantenys, Narcís Costa, Josep Navarro i Josep Loredo.
Fotos: Emili Pallàs.


Any 2015 (FIGUERES)
El dia 25 d'Abril de 2015 Montserrat Mauné, presidenta del Foment de la Sardana Pep Ventura, va fer el pregó de les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres, des del balcó de l'Ajuntament. La Plaça estava plena de gom a gom, i entre les diverses actuacions que van envoltar el pregó hi havia la de la Cobla Els Rossinyolets que va tocar tres sardanes, ballades pels esbarts figuerencs Mediterrània Dansa i Erato; en una d'aquestes, Per tu ploro, de Pep Ventura, ens hi vam afegir, des d'un costat de la Plaça, els sis tenors que podem veure a la foto en un moment d'assaig previ.
Més informació del pregó i els actes que el van envoltar aquí.
D'esquerra a dreta: Joan Roca, Joan Puig, Gerard Sellas (deixeble d'en Carles), Carles Cantenys, Josep Navarro i jo mateix, Josep Loredo.


Any 2015 (FIGUERES)
En aquesta foto i el seu corresponent detall podem veure a la dreta la Cobla Els Rossinyolets, i a la porxada sota el balcó de l'Ajuntament, els sis tenors a punt d'intervenir.
D'esquerra a dreta: Joan Puig, Joan Roca, Gerard Sellas, Carles Cantenys, Josep Navarro i Josep Loredo.
Foto: Xavi Toral.


Any 2015 (FIGUERES)
En plena intervenció.
D'esquerra a dreta: Joan Puig, Joan Roca, Gerard Sellas, Carles Cantenys, Josep Navarro i Josep Loredo.
Foto: Xavi Toral.


Any 2015 (OLOT)
El  dia 24 de Maig de 2015 es van reunir al Restaurant Can Xel de Santa Pau una colla de familiars i amics (entre ells, molts músics) per celebrar el 94 aniversari d'en Ramon Codina, un músic olotí amb qui encara la faig petar de tant en tant, doncs en té "moltes per explicar". Alguns dels músics van voler amenitzar la vetllada, entre ells el propi homenatjat.
En aquesta primera foto hi veiem, d'esquerra a dreta: Joan Codina (fill d'en Ramon), Ramon Molas, Ramon Codina i Josep Mª Codinach.
Fotos: Emili Pallàs.


Any 2015 (OLOT)
I aquí hi tenim, d'esquerra a dreta: Joan Codina, Ferran ("Nando") Palomeras, Ramon Codina, Josep Mª Codinach i Pere Caballero.
Foto: Emili Pallàs.


Any 2015 (LA PRINCIPAL DEL MONT)

Abans de les sardanes, al Pla de Solls, els músics acompanyen l'Ofici a l'església del Santuari de la Mare de Déu del Mont.
Darrere de tot: Francesc ("Xicu") Cla [veu] i Josep Riumalló [violí]
Al mig: Alfons Vila [veu], Josep Joli [violí] i Robert ("Bertu") Rodríguez [orgue]
En primer terme: Josep Llorens [veu].
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Any 2015 (LA PRINCIPAL DEL MONT)
Acabada la Missa, i abans de dinar, sardanes al Pla de Solls.
Darrere: Alfons Vila, Josep Llorens, Josep Riumalló, Francesc ("Xicu") Cla i Josep Joli
Davant: Robert ("Bertu") Rodríguez, Narcís Roura ("Messié) i Jaume Condal.
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Any 2015 (OLOT)
21 de Novembre de 2015, festivitat de Santa Cecília. XXVIIª trobada de músics de La Garrotxa a la Sala El Torín, d'Olot.
Foto: Emili Pallàs.


Any 2016 (OLOT)
El dissabte 3 de Desembre de 2016 l’agrupació cultural i sardanista Flor de Fajol va celebrar la cloenda de la temporada sardanista amb la XXVIIIª trobada de músics de cobla garrotxins, amb músics convidats també d'altres contrades, a la Sala El Torín, on ens vam aplegar més d’una vintena de músics. Vam tocar quatre sardanes, guardant a l'inici un minut de silenci en record del músic Joan Mulí que ens va deixar fa poc més d'un mes.
I després ho vam rematar amb un bon sopar al Restaurant del Centre Cultural Els Catòlics.
Fotos: Emili Pallàs.


Any 2017 (OLOT)
El dissabte 25 de Novembre de 2017 l’Agrupació Cultural i Sardanista Flor de Fajol va celebrar la cloenda de la temporada sardanista amb la XXIXª trobada de músics de cobla garrotxins, amb músics convidats també d'altres contrades, a la Sala El Torín; érem una trentena. Vam tocar quatre sardanes, i després vam anar a fer un bon sopar al Restaurant del Centre Cultural Els Catòlics.
Fotos: Emili Pallàs.


Any 2018 (OLOT)
Amenitzant la Diada de Reis a Olot.
En segon terme: Carles Julià, Miquel Vilarrasa, Emili Pallàs, Agustí Pedrico i Joan Codina
En primer terme: Ramon Codina.
Foto: Arxiu Emili Pallàs.


Any 2018 (OLOT)
El divendres 23 de Novembre de 2018 l’Agrupació Cultural i Sardanista Flor de Fajol va celebrar la cloenda de la temporada sardanista amb la XXXª trobada de músics de cobla garrotxins, amb músics convidats també d'altres contrades, a la Sala El Torín; hi van col·laborar vint-i-un músics, i per primera vegada en molts anys no vaig poder-hi assistir. Van tocar quatre sardanes, i després, com sempre, van anar a fer un bon sopar de germanor.
Fotos: Emili Pallàs.


Any 2021 (OLOT)

El diumenge 21 de Novembre de 2021 l’Agrupació Cultural i Sardanista Flor de Fajol va celebrar la cloenda de la temporada sardanista amb la XXXIª trobada de músics de cobla garrotxins, amb músics convidats també d'altres contrades, a la Sala "El Torín"; hi vàrem col·laborar més de trenta músics. Vam tocar quatre sardanes, i després, com sempre, vam anar a fer un bon sopar de germanor.
Fotos: Emili Pallàs.


Any 2022 (OLOT)

Olot, divendres 18 de Novembre de 2022, celebrant la 33ª TROBADA DE MÚSICS DE COBLA.
Fa molts anys que vinc participant en aquesta festa que s'acostuma a fer pels volts de Santa Cecília, patrona dels músics.
Amb l'organització de l'Associació Cultural i Sardanista "Flor de Fajol", i amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Olot, ens vam reunir  33 músics a la Sala "El Torín":
4 trompetes
2 trombons
7 fiscorns
4 contrabaixos
4 flabiols
6 tibles
6 tenores
Com que va fer mal temps i va arribar el fred de cop, hi havia poc públic, encara que entusiasta i molt participatiu, que a partir de les vuit del vespre va poder ballar les següents sardanes:
SOTA EL MAS VENTÓS (Jaume Bonaterra i Dabau)
A SALTAR (Pau Marons)
FONT VELLA (Francesc Mas i Ros)
EL CANT DEL BATRE (Josep Vicens i Juli ["Xaxu"])
Acabada l'audició vam gaudir d'un excel·lent sopar al Gastrobar "Els del Mig", a la Plaça del Mig, acabant així aquesta jornada festiva i musical.
Fotos: 1) Emili Pallàs. 2) Adán Perea.


Any 2023 (SANTA COLOMA DE FARNERS)

El diumenge dia 18 de Juny de 2023 es va celebrar a Santa Coloma de Farners el Dia Universal de la Sardana. Les sardanes varen anar a càrrec de la Cobla formada per aquest dia amb membres de l'Escola de Música Municipal Josep Carbó, professors, alumnes, exalumnes i antics membres de la Cobla La Flama de Farners.
Els components vam ser: 
METALL: 
Albert Font i Turon, Dani González i Bau, Anna Serra i Roquet, Marta Noguera i Silva i Francesc Alsina i Cantalozella (els dos darreres feien els papers de 1er i 2n fiscorn amb trombó de vares
CONTRABAIXOS:
Pere Coma i Cornellà, Georgina Torra i Guixeras i Conrad Sánchez i Ruscada
FUSTA: Salvador Coll i Bonancia, Xavier Taberner i Danés, Joan Bagó i Calvet, Josep Masferrer i Jofré i Josep Loredo i Moner*.
* Aquesta va ser la meva darrera actuació com a músic de Cobla. A partir d'aquell dia vaig decidir posar la tenora en venda. Després de més 40 anys vaig creure que era un bon moment per passar pàgina, continuant amb altres activitats musicals amb el saxo i el clarinet.
Fotos: 1) Matilde Fernández. 2, 3 i 4) Montse Alsina.


Any 2023 (PALAMÓS) (1)

El diumenge dia 26 de Novembre de 2023, a migdia, es va celebrar al Passeig del Mar de Palamós la 1ª Diada de Santa Cecília, amb una ballada organitzada per l'Agrupació Sardanista Costa Brava, que aquest any celebra el seu 80è aniversari.
Es va formar per a l'ocasió la Cobla Badia de Palamós, amb músics de Palamós, Calonge i Sant Antoni.
D'esquerra a dreta: Joan Bosacoma i Vives (contrabaix), Lluís Mercader i Bravo* (trompeta), Amós Pérez i Fuertes (flabiol), Juli Canal i Bassaganya (tible), Lluís Bofill i Capell (tible), Marçal Gallego i Saballs (tenora), Josep Lluís Castelló i Bosch (fiscorn), David Escobar i Gázquez (trompeta), Martí Camós i Segura (tenora), Narcís Baulida i Carreras (trombó) i Ivan Joanals i Ametller (fiscorn).
Es preveu repetir aquest esdeveniment cada any, amb la intervenció d'aquesta Cobla.
* Agraeixo a en Lluís que m'hagi passat les fotos i tota la informació d'aquesta celebració.
Foto: Francesc Sánchez i Carcassés.


Any 2023 (PALAMÓS) (2)

Mateix lloc i esdeveniment que en la foto anterior.
El repertori interpretat va ser el següent:
La verema (Josep Casanovas i Gafarot ["Paixero"])
El palau de la Fosca (Josep ["Pitu"] Chamorro i Ramos)
El campanar de Palamós (Amadeu Cuadrado i Alguacil)
Cecília [estrena] (Josep Cassú i Serra)
A Palamós fan pipes (Santiago Bañeras i Goday)
Palamós, Ciutat Pubilla (Ricard Viladesau i Caner)
La platja dels bots (Alfred Abad i Gascon)
Badia de Palamós (Martirià Font i Coll)
Mar de Palamós (Francesc Mas i Ros)
Darrere: David Escobar, Lluís Mercader, Narcís Baulida, Ivan Joanals i Josep Lluís Castelló
Davant: Amós Pérez, Lluís Bofill, Juli Canal, Marçal Gallego, Martí Camós i Joan Bosacoma.
Foto: Francesc Sánchez i Carcassés.


Any 2023 (PALAMÓS) (3)

Mateix lloc i esdeveniment que en les dues fotos anteriors.
Darrere: David Escobar, Lluís Mercader, Narcís Baulida, Ivan Joanals i Josep Lluís Castelló
Davant: Amós Pérez, Juli Canal, Lluís Bofill, Marçal Gallego, Martí Camós i Joan Bosacoma.
Foto: Pepi Gibert i Caballer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

Gràcies!