T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

diumenge, 16 de setembre de 2012

TRACANETS VARIS

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Un tracanet Ă©s una formaciĂł musical de caire provisional, en la qual es reuneixen mĂșsics de diversa procedĂšncia, de vegades algun jubilat, d'altres, mĂșsics que tot i no estar jubilats no exerceixen, mĂșsics en actiu en d'altres formacions ... i gairebĂ© sempre de forma altruista.


Any 1908 (OLOT)
Fotografia histĂČrica, doncs veiem aquĂ­ retratat per primera vegada el que des de 1924 fins 1964 va ser un puntal a la Cobla-orquestra Barcelona, el flabiolaire Pere Moner i Parella.
Crec que sĂłn membres de la Cobla-orquestra La Lira Olotina, "donant l'alternativa" al petit rossinyol.
Drets: Anton Moner i Pascal, que en aquella Úpoca era el director de la Cobla-orquestra La Lira Olotina, Pere Casanova i Bartrolí [?] (a l'epoca també formava part de La Lira), Desconegut i Desconegut
Asseguts: Pere Moner i Parella, Eudald AulĂ­ [?] i Miquel Companys.
Foto: S. Cos. A.C.A.E. (Arxiu Montserrat Mauné - Javier Gironella).


Any 1911 (LA PRESTA-PRATS DE MOLLÓ)
MĂ©s que un tracanet semblaria una variaciĂł de la cobla rossellonesa. La informaciĂł de la foto diu que sĂłn set mĂșsics de Camprodon. Podria ser que fĂłssin mĂșsics de la Cobla-orquestra La Camprodonina, que per ajustar el preu hi anĂ©ssin en formaciĂł reduĂŻda.
Foto: Josep Salvany i Blanch. Biblioteca de Catalunya.


Any 1919 (aproximadament) (FIGUERES)
Segons m'indica en Carles Varela, tot i que hi ha alguns mĂșsics de la Cobla-orquestra Antiga Pep, seria una orquestra formada per tocar nomĂ©s aquell dia, que seria al voltant del 12 d'Octubre, doncs a darrere s'hi pot observar un cartell de les Festes del Pilar. TambĂ© hi ha la possibilitat de que fos l'Orquestra de la Societat Coral Erato , reforçada amb altres mĂșsics ...
El lloc de la foto Ă©s el Castell de Figueres, on en aquells moments hi havia una presĂł, i amb certes reserves es pot identificar als mĂșsics de la segĂŒent manera:
Darrere: Joan BordĂ s (flauta), Jaume TĂșrias (clarinet), Francesc Pacual (violĂ­), AdriĂ  Seguranyes [?] (violĂ­), Pere Ferrer i Sans (violĂ­) i Enric Corbera (contrabaix i director)
Davant: Desconegut (clarinet), Josep Forcada i Deulofeu (clarinet), Josep Mas [?] (cornetĂ­), Pere Falgarona (cornetĂ­) i Pere Teixidor (fiscorn).
Les persones que porten un gorro rodĂł segurament eren presoners ...
Foto: Col·lecciĂł Josep Fajol, de Figueres.


Any 1942 (BARCELONA)
L'any Ă©s aproximat. A baix a l'esquerra hi ha un segell que he averiguat que posa "Felip Blasco" - "Barcelona".
Felip Blasco i AnglĂšs va ser un dels fundadors de l'Esbart CatalĂ  de Dansaires, l'any 1909. Els vestits que porten els components de la Cobla segurament sĂłn de l'Esbart, i segons m'explica l'actual director musical d'aquesta entitat, Joan GĂłmez i Soriano, aquesta Cobla, en formaciĂł reduĂŻda, estaria formada per balladors que es van fer la fotografia en plan de broma; mirant la posiciĂł de les mans, Ă©s una teoria molt plausible. El dansaire que fa de 1er tenor es deia Xxx Serra; em recorda molt, pel seu posat, a Albert MartĂ­ i Galceran, el Rei de la Tenora, com el va anomenar Pau Casals. Si algĂș vol fer l'exercici de comparar imatges pot mirar les fotos -sobretot la de 1936 (2)- de l'entrada corresponent a la Cobla-orquestra Albert MartĂ­, en aquest mateix blog.


Anys 40 (EMPORDÀ)
Crec que no era una formaciĂł estable, sino que s'havien reunit els cinc mĂșsics per tocar en aquesta festa a l'aire lliure. Estaria datada entre 1943 i 1947, i el components, que m'indica amablement un expert com Ă©s en Carles Varela, sĂłn, d'esquerra a dreta:
Joaquim Marcos (bateria), Esteve Pallach Terrades (saxo), Antoni Vidal (trompeta), Miquel PagĂšs [?] (trombĂł) i Joaquim Pujol (contrabaix).


Any 1946 (CAMPDEVÀNOL)
El mes de Juny de 1946 aquesta colla de joves aprenents, tots ells alumnes del mestre de CampdevĂ nol Miquel VillarĂł i TortadĂšs, feien el seu debut a la processĂł de Corpus d'aquell any.
Darrere: Àngel Casas ("el Sardineta") i Pere Adam
Davant: Joan Jofre, Joan VillarĂł i Eliseu Mir i Casals ("Lissi").
Foto: Arxiu Eliseu Mir.


Any 1947 (OLOT)
Fotografia feta als voltants de 1947, any en que Pere Aubert va ser operat:
"L'any 1947, Aubert sofrĂ­ una formaciĂł neoplĂ sica en el metacarpiĂ  de la mĂ  dreta que obligĂ  a la seva amputaciĂł, prĂšvia la temptativa assajada de perdre, nomĂ©s, un dit". (Fons Josep DanĂ©s i Torras, inĂšdit, «La impremta», f. 5.561).
InformaciĂł extreta de l'article MĂșsica popular a Olot (MemĂČria de Joan Casanova i de Pere Aubert, mĂșsics olotins) de Ramon Llongarriu i Monsalvatje.
A la imatge es pot veure que Pere Aubert agafa la trompeta d'una manera una mica forçada, semblaria com si, tinguent ja problemes a la mà dreta, fes servir aquesta per aguantar l'instrument, i l'esquerra per fer anar els pistons.
Puc identificar:
Darrere: AntĂČnia Aubert i Nadal, amb el braç a l’espatlla del seu pare; Pere Aubert i Port (trompeta), Ricard Fageda i Rigat (fiscorn, tot i que habitualment tocava la trompeta), Antoni Moner i Pascal (contrabaix) i una nena desconeguda que sembla mirar el contrabaixista
Davant: Bonaventura DarĂł i Olivet* (flabiol), Joan DarĂł i JuliĂ  (clarinet metĂ l·lic**) i Desconegut (tenora).
Ampliant la foto he pogur descobrir a l’esquerra de la fotografia els caps de tres o quatre nens que en el portal, espien darrere una cortina.
* Aquest mĂșsic crec que Ă©s un gran desconegut, fins i tot pels olotins, i em permeto aquĂ­ fer-ne una breu semblança:
Bonaventura Daró i Olivet va néixer a Vilajuïga el 3 de desembre de 1878. Es va casar el 6 de gener de 1920 amb Carolina Julià i Olivet, d'Olot. Morí a Olot el 10 de Febrer de 1951.
Carolina JuliĂ  i Olivet era filla d'Isidre JuliĂ  i Casellas (de Palau-saverdera) i Francesca Olivet i Iglesias (de VilajuĂŻga), casats l'Octubre de 1895, possiblement a VilajuĂŻga, i que es van instal·lar a Olot, no mĂ©s tard de 1913, quan Isidre JuliĂ  era quiosquer a la capital garrotxina.
Isidre JuliĂ  mor l'1 de Maig de 1920 als 59 anys, i Carolina JuliĂ  el mes de Febrer de 1956, als 91 anys.
Bonaventura DarĂł i Carolina JuliĂ  van tenir dos fills: Joan DarĂł i JuliĂ  [BĂ©ziers, 7 d'Octubre de 1921- Olot, 4 d'Agost de 2008] i Josep MÂȘ DarĂł i JuliĂ  [VilajuĂŻga, 1925 - Sant Feliu de GuĂ­xols, 27 de Juliol de 2016]
Bonaventura DarĂł era un violinista de gran prestigi a la seva Ăšpoca, i va ser director de la Cobla-orquestra ANTIGA PEP, de Figueres (1910-1912), la Cobla-orquestra SENDRAS, de Granollers (1912-1915) i la Cobla-orquestra NOVA HARMONIA, de La Bisbal d’EmpordĂ  (1915-1918). En data no determinada va passar a residir a BĂ©ziers (França), on l’any 1921 va nĂ©ixer en Joan DarĂł i JuliĂ . Va tornar a residir a VilajuĂŻga fins la guerra civil, en la qual va tenir la desgrĂ cia de ser despullat de tots els seus bĂ©ns, instal·lant-se amb la seva famĂ­lia a Olot a partir de 1940, on donava classes de violĂ­. Mai mĂ©s va exercir com a mĂșsic professional.
** El clarinet metĂ l·lic era tota una novetat a l’Ăšpoca. SĂłna com un clarinet de fusta. Aquesta Ă©s una raĂł mĂ©s per pensar en aquesta formaciĂł com un tracanet: la barreja d’instruments de Cobla amb altres que no ho sĂłn (clarinet).
Foto: ACGAX (Servei d’Imatges). Col·lecciĂł L’Abans. CessiĂł de DomĂšnec Moli i Serra.


Any 1947 (RIPOLL)
Cobla formada per diversos mĂșsics de Ripoll, i suposo que de les rodalies, en la qual hi reconec integrants de la Cobla-orquestra Nova Ripollesa i de la Cobla-orquestra Vilamañà.
Estan tocant davant d'un edifici retolat com a FIELATO; era l'oficina dels burots, recaptadors d'impostos locals existents per tot l'Estat fins els anys 60.
Foto: Arxiu Eliseu Mir, que Ă©s el segon mĂșsic començant per la dreta del rest de davant, i que va anotar en el revers de la foto que en aquell moment tocaven la sardana La Maria de les trenes, de Josep Saderra.


Anys 40 (AMER)
Per l'Aplec de Santa BrĂ­gida, a Amer, moltes vegades es formava un tracanet amb mĂșsics de les diverses formacions que hi havia al poble; en el moment de la foto n'hi podia haver dues o tres.
Darrere: Pere Rabaseda i Serrallonga ("Pere Llebre"), Jaume Vivolas i Viñals ("Met Cuca"), Pere Serra i Masoliver ("Geroni"), Joan ParĂ©s i Masachs ("Zai") i DomĂšnec Torrent i Padrosa ("Mingo Targa")
Davant: Pere FontĂ s i Puig, LluĂ­s Monserrat i AbellĂ  ("Sabonaire") i Joan FontĂ s i Riera ("Marxant").


Any 1949 (AMER)
L'any 1949 es va celebrar a Amer el Mil·lenari de la consagraciĂł de l'esglĂ©sia parroquial; un dels actes va ser una audiciĂł de sardanes a cĂ rrec de les tres Cobles locals: Cobla-orquestra Moderna, Cobla-orquestra VictĂČria i Cobla-orquestra La Principal Amerense.
Foto nÂș 1: Col·lecciĂł Antoni Rabaseda.


Any 1950 (TORTELLÀ)
MĂșsics de TortellĂ  tocant a l'Aplec de Sant Ferriol el dia 18 de Setembre de 1950.
Darrere: CĂ ndid Roura i Ventura (sense instrument), amb jersei fosc i saludant amb la mĂ 
Davant: Josep Juanola i Subirós (acordió), Joan Fontàs i Ayats ["Patllari"] (saxo alt), Josep Roura i Ventura (trompeta) i Joan Brugués i Costa ["Genari"] (sense instrument).
Foto: Arxiu Conxita Roca i Costa.


Any 1951 (LLIURONA)
A la festa de Lliurona d'aquell any 1951 hi van sonar sardanes, amb una Cobla ben peculiar:
Darrere: FeliciĂ  Juanola (trompeta) i LluĂ­s Caballeria i Valls (saxo tenor)*
Davant: Josep Juanola (flabiol), Eveli Campsolinas ["VĂšliu"] (tible) i Francesc Pujol ["Lets"] (tenora).
Va ser el meu primer mestre de saxo.
Foto: Arxiu Eveli Campsolinas.


Anys 50 (CASTELLÓ D'EMPÚRIES)
No seria estrictament un tracanet, perĂČ m'ha semblat interessant posar aquesta foto i la segĂŒent per la rellevĂ ncia dels mĂșsics i del seu mestre, amb la presĂšncia de tots ells en diverses entrades d'aquest blog.
Darrere: Pere Cortada, Daniel Coll, Jordi Pujol, Josep Blanch i Reynalt i Josep Llorens
Davant: Amadeu Puig, Jaume Palau, Josep Gironell i Miquel Vidal.
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Anys 50 (CASTELLÓ D'EMPÚRIES)
Drets: Jordi Pujol, Pere Cortada i Josep Llorens
Ajupit: Albert Teixidor.
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Any 1956 (OLOT)
Quatre integrants de la Cobla-orquestra La Principal de La Garrotxa, tocant en algun esdeveniment que nomĂ©s requeria quatre mĂșsics.
D'esquerra a dreta: VictoriĂ  Vilacoba, Josep Costa, RaĂŒl MartĂ­nez i Joan DarĂł.


Any 1957 (TORROELLA DE MONTGRÍ)
El dilluns dia 8 d'Abril de 1957, es va celebrar al Cine Petit de Torroella de MontgrĂ­ un Festival a benefici del Club de Futbol local, amb diverses actuacions, i entre elles la d'una Orquestra formada per mĂșsics del poble o que tocaven amb alguna de les formacions torroellenques; bona part de l'organitzaciĂł va cĂłrrer a cĂ rrec de l'Eduard Font i Coll, que Ă©s qui m'ha ajudat a l'hora d'identificar els components que surten a la foto.
Darrere: Eduard Font (bateria), Oleguer Freixas ["Gari"] (trompeta), Jaume Vivolas ["Met Cuca"] (trompeta) i Enric VilĂ  (trombĂł)
Davant: Salvador Dabau (piano, era tambĂ© Mestre d'Escola a Torroella), LluĂ­s Surroca (contrabaix), Ricard ParĂ©s (violĂ­, queda tapat pel vocalista), AgustĂ­ Monguilod (violĂ­), Joan Roviras ["Joan de Verges"] (clarinet), DomĂšnec  ["Mingo"] Anglada (saxo tenor) i Josep Font (violĂ­)
En primer terme: Eudald Duch (cantant).
Foto: Arxiu Gabriel ["Gabi"] Duch.


Any 1960 (AMER)
El dia 6 de Març de 1960 es va jugar al Camp de Futbol d'Amer un partit entre l'Amer i el Cassà. El resultat va ser una derrota local per 1-3, classificant-se el Cassà campió provincial de la categoria d'Aficionats.
Potser pel fet de ser una final, i suposo que a la mitja part, es devĂ© tocar com a molt una sardana, per la qual cosa s'hauria demanat la col·laboraciĂł de mĂșsics d'Amer.
Darrere: Pere ParĂ©s ["Zai"] (2n trompeta), Vicenç Gatius (1er trompeta), Pere FontĂ s (trombĂł), MartĂ­ Teixidor (1er fiscorn), Paulino Duran (2n fiscorn) i JesĂșs Bosch (contrabaix)
Davant: Àngel Piñana ["Àngel Santantoni"] (flabiol), LluĂ­s Vila (2n tible), TomĂ s BahĂ­ (1er tible), Joan FontĂ s (1er tenor) i Josep Serrat ["Josep BernadĂ­"] (2n tenor)
I com sol passar en actes una mica improvisats, no hi havia prou cadires per a tothom, i en "Santantoni" i en "BernadĂ­" tocaven drets.
Foto: Arxiu TomĂ s BahĂ­.


Any 1960 (ROSES)
Els dos mĂșsics centrals formaven part de l'Orquestra Ferrer, de Girona. Els altres dos devien ser d'un altre Conjunt. AquĂ© estan tocant a la pista del Club BahĂ­a, de Roses, el 15 de Juny de 1960.
D'esquerra a dreta: Desconegut (piano), Francesc ["Paco"] Camarasa i Fuster (clarinet), Eliseu Quintana i Salvatella (saxo tenor) i Desconegut (bateria).
Foto: Arxiu Francesc Camarasa i Fuster.


Any 1960 (ARBÚCIES)
Grup de mĂșsics que es va reunir en un acte de reivindicaciĂł a fĂ­ de que a ArbĂșcies es fes un camp de futbol.
Darrere: Joan Mañé (2n trompeta), Salvador Callís (1er trompeta), Josep Riumalló i Salagran (1er fiscorn) i XXX ["el maño"] (2n fiscorn)
Davant (no hi havia flabiol): NarcĂ­s Miquel i Hosta ["Siset"] (1er tenor i Ășnic), Jeroni Trayner i Berenguer ["Sabater"] (1er tible), Joaquim RiumallĂł i Salagran (2n tible) i LluĂ­s Torres i Bosch (contrabaix).
Foto: Arxiu Josep RiumallĂł.


Any 1961 (GIRONA)
Era habitual que els mĂșsics que feien la mili a la Banda Militar que hi havia a Girona formessin petits tracanets i fins i tot conjunts mĂ©s o menys estables, al haver-hi entre els seus components militars de carrera.
D'esquerra a dreta: Conrad Gou ("Ra"), Roc Marco, Desconegut i Desconegut.


Anys 60 (AMER)
ProcessĂł del Divendres Sant. Hi havia uns "versets" antiquĂ­ssims que algĂș va recuperar, eren escrits per a fiscorn i dues flautes o flautins; en aquest cas, l'arranjament Ă©s va fer per a flauta (Joan ParĂ©s ["Joan Zai"]), clarinet (LluĂ­s Vila) i fiscorn (Antoni Rabaseda).


Any 1964 (AMER)
Es tracta d'un casament, en el que reconec a Pere FontĂ s i Puig (acordiĂł) i Antoni Cicres i DomĂšnech a la guitarra.
El cantant espontàni és en Joan Torrent i Font ("Hospitaler"), sastre, que també era regidor de l'Ajuntament d'Amer.


Any 1965 (ROSES)

Trio que actuava amb certa regularitat al Club Molí Blau, de Canyelles Petites, un dels paratges més bonics de Roses. Hi havia un escenari a l'exterior, i si feia mal temps tocaven a l'interior, com és el cas de la foto.
D'esquerra a dreta: Josep BenetĂł (saxo, flauta, bateria i vocalista -cantava un parell de cançons-, era un mĂșsic militar destinat a la Banda de Girona), Miquel Gimeno i Saderra (vocalista i bateria, s'anaven intercanviant amb en Josep) i Joaquim Ferrer i Amer ["Quim Gil"] (piano).
Segons m'explica el mateix Miquel Gimeno, ell acabava de plegar de la Cobla-orquestra La Principal de Girona, i en Joaquim Ferrer, que encara n'era pianista i director va muntar aquest trio per tocar gairebé exclusivament en aquest lloc.


Any 1967 (FIGUERES)
Cobla del Casino Menestral, de Figueres, dirigida per Camil·la Lloret.
Darrere: Desconegut, Joaquim Caula, Robert Bosch ("Pacheco"), Josep Quer, Pere Cortada, Pere PĂ©rez i Jaume Cristau
Davant: Josep Barretina, Albert Monjó, Narcís Roura ("Messié"), Joan Roca i Jordi Parrot.


Any 1968 (FIGUERES)
Escenari de la Sala de Ball del Casino Menestral de Figueres, en un Concert organitzat per l'Escola de MĂșsica el 10 de Desembre de 1968.
Darrere: Josep MÂȘ Surrell, Jaume Cristau i Francesc ("Paco") GonzĂĄlez
Davant: Carles Varela i Jordi Parrot.
Foto: Arxiu Jaume Cristau i Brunet.


Any 1969 (GIRONA)
Del 18 al 25 d'Agost de 1969 la SecciĂł Femenina de Cultura de Girona va fer una estada a AstĂșries, i el 9 d'Octubre del mateix any van anar a MĂșrcia. Per acompanyar els diferents balls folclĂČrics catalans, van comptar amb els mĂșsics que surten a la foto, procedents de diferents orquestres:
Darrere: Lluís Esteve i Passarrius, Lluís Martínez, Rafel Ferré i Gisbert ("Xerta") i Lluís Caner i Carreras
Davant: Albert AugĂ©, Jacint Ferriol i Giraut i LluĂ­s Cotcho i GĂŒell.
Foto: Arxiu Anna Caner.


Any 1973 (AMER)
Amer, 1 d'Agost de 1973. Dues instantĂ nies de Fotos Paqui en una de les audicions de l'AgrupaciĂł Musical Amerenca, aquell dia, davant de les voltes de l'Ajuntament, la cobla era reduĂŻda, perĂČ aixĂČ sĂ­, amb molt de pĂșblic infantil ...
Darrere: Josep Ventura (trompeta), Antoni Rabaseda (1er fiscorn), Hilari ["Lari"] Garcia (2n fiscorn) i Francesc Codina i TrĂ fach ["Paco Pic"] (contrabaix)
Davant: JesĂșs Bosch (flabiol), LluĂ­s Monserrat ["Sabonaire"] (2n tible), TomĂ s BahĂ­ (1er tible) i Joan FontĂ s (tenora).
La segona foto Ă©s de l'arxiu d'en TomĂ s BahĂ­.


Any 1975 (TORTELLÀ)
CelebraciĂł de la Diada Tortellanenca, amb una Cobla improvisada de mĂșsics locals.
Darrere: Josep Roura, Llorenç Sabaté, Joan Castañer, Fulgenci Segura i Silvestre Vergés
Davant: MartĂ­ PuntĂ­, Roc Marco Blanch, Joan Portas, Roc Marco PalazĂłn i Amadeu PuntĂ­.


Any 1975 (AMER)
Cercavila matinal que es fa cada any a Amer el dia de la Mare de DĂ©u dels Dolors. Val a dir que en aquesta foto del mes d'Abril d'aquell any es registra el debut en pĂșblic de dos joves alumnes de Solfeig d'en Pere FontĂ s: en Santi Roura i jo mateix. A la foto identifico:
Els tres Priors, d'esquerra a dreta: Sebastià Jou, Lluís Riera i Joan Massagué
SecciĂł de canya: Joan FontĂ s ["Marxant"] (saxo alt, i pare d'en Pere), Santi Roura (clarinet), jo mateix (saxo tenor) i TomĂ s BahĂ­ (saxo tenor)
Metall: en primer terme, en Joan Riera ["Nin"] (fiscorn), un trompeta que no reconec, possiblement Ă©s en Pere Figueras, i  Pere FontĂ s i Puig (fiscorn).


Any 1975 (AMER)

AudiciĂł de sardanes que es va fer el dia 8 de Novembre de 1975 per enaltir la inauguraciĂł del Monument al MĂșsic (Amer a tots els seus mĂșsics), una escultura de Josep Bosch i Puy ("Piculives"). En aquesta ocasiĂł puc identificar, mirant la segona foto:
Darrere: Pere Simon*, Pere Rabaseda ("Pere Llebre"), Josep ("Pepet") Sanglas, Antoni Rabaseda ("Toni Llebre"), Joan Riera ("Nin"), Hilari ("Lari") Garcia, Pere FontĂ s i Francesc Codina ("Paco Pic")
Davant: Àngel Piñana ("Àngel Santantoni"), Pere BuxĂł, JesĂșs Bosch, Antoni Cicres, LluĂ­s Vila, Jaume Sanglas, LluĂ­s Monserrat ("Sabonaire") i TomĂ s BahĂ­.
Entre en Pere Simon i en Pere Rabaseda, a darrere hi ha dues senyores: la Quimeta Noell i la meva mare, NĂșria Moner. Jo no hi vaig poder assistir, doncs em trobava a Camposoto (CĂĄdiz), fent el campament del servei militar, pocs dies abans de la mort del dictador Francisco Franco
Fotos: Arxiu Joan LĂłpez.


Any 1976 (AMER)

Hi va haver una Ăšpoca, a mitjans dels 70, en quĂš el rector Mn. Enric Costa, va voler dinamitzar una mica la sardana al poble, i com que no hi havia pressupost, es demanava la col·laboraciĂł altruista dels mĂșsics d'Amer per fer unes quantes audicions durant l'any. Aquesta foto Ă©s del dia 3 de Març de 1976, en que es feia la presentaciĂł de l' AgrupaciĂł Musical Amerenca , amb el text segĂŒent:

Dimecres dia 3 de Març, a dos quarts de deu del vespre, a la plaça:
Una trentena de mĂșsics d'aquesta vila, hem cregut oportĂș oferir-vos periĂČdicament la nostra actuaciĂł.
Voldriem trobar una cordial acollida en tots els veĂŻns.
Accepteu aquest primer pas d'esperança de cara al futur dels petits, que creguin que la mĂșsica Ă©s el seu camĂ­, als grans, que ni el pas dels anys podrĂ  impedir-los de fer sonar el seu instrument (el company de tota la vida), i a tots plegats,  ja que Ă©s la nostra eina de treball.
Aprofitem començar el dia del Mercat de Cendra, perquÚ volem ésser fidels a la tradició.

En la primera foto no surten tots els mĂșsics que hi havia, i la segona Ă©s bastant borrosa; intento fer la relaciĂł d'aquells mĂșsics que feien la primera audiciĂł junts, davant de les voltes de "Can Tutau":
Darrere: Trompetes: Josep ("Pepet") Sanglas, Pere Rabaseda ("Pere Llebre"), Josep Ventura ("Ximonic") i Pere SimĂłn ("Pere TeixĂł"); TrombĂł: MartĂ­ Teixidor ("MartĂ­ de CĂą la Cisa"); Fiscorns: Joan Riera ("Nin"), Antoni Rabaseda ("Toni Llebre"), Pere FontĂ s ("Pere Marxant"), i Hilari ("Lari") Garcia; Contrabaixos: a darrere, Francesc Codina ("Paco Pic") i Desconegut, i a davant, Joan Xandric i Josep SimĂłn ("Plaibi")
Davant: Flabiols: Àngel Piñana ("Àngel Santantoni"), LluĂ­s Vila, JesĂșs Bosch, Pere ParĂ©s ("Pere Zai") i Antoni Cicres; Tibles: TomĂ s BahĂ­, Joan ParĂ©s ("Joan Zai") i LluĂ­s Monserrat ("Sabonaire"); Tenores: Joan FontĂ s, Josep Serrat ("Josep BernadĂ­") i Santi Roura.
A peu de tablado, amb el tible d'en Joan Parés a les mans, MossÚn Enric Costa, que, dit sigui de pas, és el capellà que em va casar l'any 1980.


Any 1976 (Cobla POSA'M-HI SUC I NO L'ESTALVIÏS) (1)

Aquesta colla de mĂșsics, reunits per Josep Serra ("en Grana"), President del Centre Fraternal de Palafrugell, es trobaven anualment al Far de Sant SebastiĂ  (Llafranc), prenent el nom de Cobla "Posa'm-hi suc i no l'estalviĂŻs". 
Aquesta imatge i les dues segĂŒents corresponen a la primera actuaciĂł d'aquesta cobla. La finalitat primordial de la formaciĂł era anar a fer un bon Ă pat. No hi podia haver cap ballador, era una festa totalment privada. Tocaven sardanes bĂ sicament de concert davant d'un pĂșblic molt reduĂŻt, perĂČ selecte. Quan acabaven l'extraordinari dinar, era obligatori que cada comensal pronunciĂ©s un discurs (breu o  extens, no hi havia lĂ­mit) i tot seguit tornaven a interpretar unes quantes sardanes. La festa resultava molt divertida perĂČ, de mica en mica, va anar perdent l'encant i al cap d'un temps es va deixar de fer.
A dalt de tot: Jordi Brull i Josep Sendra
Segon nivell: LluĂ­s Subiranas ("Subi"), Pere Silvestre ("Pere de Pals") i Esteve Palet
A baix: Francesc Cortada, Jordi Ruscada, Jaume Vivolas ("Met Cuca"), MartĂ­ Llosent i MolĂ  (" el Sastre"), Josep Gispert ("PĂșbol"), JesĂșs Brasas i Francesc ("Xicu") Cla.
Foto: Arxiu Esteve Palet i Ribas.


Any 1976 (Cobla POSA'M-HI SUC I NO L'ESTALVIÏS) (2)

AquĂ­ s'hi van afegir quatre persones dels que assistien i/o organitzaven l'acte:
A dalt de tot: Jordi Brull i Josep Sendra
Segon nivell: LluĂ­s Subiranas ("Subi"), Pere Silvestre ("Pere de Pals") i Esteve Palet
A baix, drets: Francesc Cortada, Jordi Ruscada, Jaume Vivolas ("Met Cuca"), MartĂ­ Llosent (" el Sastre"), Josep Gispert ("PĂșbol"), JesĂșs Brasas i Francesc ("Xicu") Cla
Ajupits, i amb alguns instruments dels mĂșsics: Josep Serra ("en Grana"), Ricard Torrellas i Ferran, Manel Carreras i AndrĂ©s Bautista.
Foto: Arxiu Esteve Palet i Ribas.


Any 1976 (Cobla POSA'M-HI SUC I NO L'ESTALVIÏS) (3)

Drets: Jaume Vivolas ("Met Cuca"), Jordi Brull, LluĂ­s Subiranas ("Subi"), Josep Sendra, Ricard Torrellas, Manel Carreras, MartĂ­ Llosent (" el Sastre"), Josep Gispert ("PĂșbol"), Francesc ("Xicu") Cla i Francesc Cortada
Ajupits: AndrĂ©s Bautista, Jordi Ruscada, Josep Serra ("en Grana"), JesĂșs Brasas, Esteve Palet i Pere Silvestre ("Pere de Pals").
Foto: Arxiu Esteve Palet i Ribas.


Any 1977 (TORTELLÀ)
Darrere: Josep Roura, Llorenç Sabaté, Joan Castañer, Joan Vergés, Silvestre Vergés i Amadeu Puntí
Davant: Joaquim Portas (nomĂ©s s'en veu un troç, perĂČ el reconec), Desconegut, Roc Marco Blanch, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), Joan MulĂ­ i Roc Marco PalazĂłn.


Any 1977 (Cobla POSA'M-HI SUC I NO L'ESTALVIÏS)
En posiciĂł mĂ©s elevada: Joaquim Carreras, Francesc ("Xicu") Cla, LluĂ­s Subiranas ("Subi"), Pere Silvestre ("Pere de Pals"), AndrĂ©s Bautista i Josep Gispert ("PĂșbol")
Al mig, drets: Ricard ParĂ©s, JesĂșs Brasas, Josep Sendra, Esteve Palet, LluĂ­s Plaja, Xxxxxx Deulofeu, Ricard Torrellas, Antoni Ruiz i MartĂ­ Llosent (" el Sastre")
Davant, ajupits: Josep Serra ("en Grana"), Eduard Font, Teodor Plaja, Manel Carreras i Jordi Ruscada.


Any 1978  (Cobla POSA'M-HI SUC I NO L'ESTALVIÏS)
A dalt de tot: Lluís Subiranas ("Subi") i Josep Sendra, i a sota seu, Jaume Ferrer ("Capitån") i Ricard Parés i Riembau
Drets: Robert Bosch ("Pacheco"), Francesc ("Xicu") Cla, Pere Silvestre ("Pere de Pals"), JesĂșs Brasas, Josep Gispert ("PĂșbol"), LluĂ­s Plaja, MartĂ­ Llosent (" el Sastre"), Ricard ParĂ©s i Bastons, Antoni Mas i Bou i Jordi Ruscada
Ajupits: Desconegut, Desconegut, Desconegut, Ricard Torrellas, Josep Serra ("en Grana"), Manel Carreras, Teodor Plaja i Joan Puig.


Any 1978 (TORTELLÀ)
Amb alguna reserva, identifico el personal:
Darrere: Martí Puntí, Eveli Campsolinas ("VÚliu"), Llorenç Sabaté, Joan Castañer, Fulgenci Segura i Roc Marco
Davant: Desconegut (crec que no es mĂșsic) i Amadeu PuntĂ­.


Any 1978 (FIGUERES)

Concert de final de curs de l'Escola de MĂșsica d'Arts i Oficis de Figueres, aproximadament l'any 1978.
Darrere: Jaume Brunet i Carrascosa [no es veu], Josep Quer i AgustĂ­, Pere Cortada i Carbonell, MartĂ­ GenĂ­s i Noguer, i Antoni ("Toni") Gadea i ReduĂĄn 
Davant: Pere ParĂ©s i ClarĂ  ("Zai"), NarcĂ­s Roura i Palmada ("MessiĂ©"), Joan ParĂ©s i ClarĂ  ("Zai"), Joan Roca i Estany, Albert MonjĂł i FĂ brega, Joan Xandrich i BaguĂ© i Josep MÂȘ Surrell i Alabert.
Foto: Arxiu Toni Romero.


Any 1979 (GIRONA)
Primer Concurs Musical de Sardanes per a Cobla, organitzat pel Sindicat Professional de MĂșsics de Girona, celebrat al Teatre Municipal de Girona el dia 26 d'Abril de 1979, i presentat per Francina Boris.
La Cobla, dirigida per Conrad SalĂł, estava formada per mĂșsics de vĂ ries cobles:
Darrere: Manel Comadevall, Francesc Felip ("Paco Xeto"), Francesc Fuertes, Pere Silvestre ("Pere de Pals") i Josep CassĂș
Davant: LluĂ­s Buscarons, Pere Cortada, Tomas BahĂ­, Josep Gispert ("PĂșbol"), Josep MÂȘ BruguĂ© i Jaume Cristau.
Fotos: Joan Comalat i Vila. CRDI, Ajuntament de Girona.


Any 1983 (LA PRINCIPAL DEL MONT)
A finals d'Octubre de cada any, desde 1973, es forma la Cobla "La Principal del Mont", una iniciativa del sardanista figuerenc Josep ("Pep") SubirĂłs, acompanyant la Missa a l'ermita del Santuari de la Mare de DĂ©u del Mont, tocant unes quantes sardanes al Pla de Solls, i acabant amb un bon dinar de germanor.
A vegades passa que falta algun instrument per fer una Cobla completa, i en canvi hi ha molts altres instruments que resulten duplicats i fins i tot triplicats, com veiem en aquesta seqĂŒĂšncia de dues fotografies, on no hi ha trombĂł, perĂČ hi ha sis trompetes, cinc fiscorns, tres tibles i quatre tenores ...
Darrere: Josep MÂȘ Roviras ("Xivi"), Francesc Felip ("Paco Xeto"), Alfons SabatĂ©, Florenci TrullĂ s, Antoni ("Toni") Delgado, Jordi Compta, Alexandre Port ("Sandro"), Enric VilĂ , Pere Silvestre ("Pere de Pals"), Joaquim Ferrer ("Quim Gil"), Francesc ("Xicu") Cla i Jaume Cristau [?]
Davant: Joaquim Portas, Eduard Font, Eveli Campsolinas ("VĂšliu") [?], MartiriĂ  Font, Joan MulĂ­, Joan Puig, Marcel Rahola i Josep Pascual.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Anys 80 (2) (TORTELLÀ)
Darrere: Josep Roura, Llorenç Sabaté i Joan Castañer
Davant: Joaquim Portas, Marcel Sabaté, Roc Marco Blanch, Eveli Campsolinas ("VÚliu") i Antoni Marco Palazón *
* Pregunta als mĂșsics de TortellĂ  que llegiu aquesta entrada: Sabieu que en Roc Marco PalazĂłn i l'Antoni Marco PalazĂłn tenien un germĂ  que va morir a la guerra civil i que es deia Joan Marco PalazĂłn ? El podeu veure, juntament amb en Roc i d'altres tortellanencs il·lustres a les fotos de 1935 i 1936 de la Cobla-orquestra La Principal de Sant Joan de les Abadesses.


Any 1983 (AMER)
El dia 18 de Març de 1983 es va fer a Amer un merescut homenatge a Manel Xiberta i Peramateu, que va ser mestre de vĂ ries generacions d'amerencs, entre els quals ens trobavem bona part dels mĂșsics que aquell dia ens vam aplegar a la Plaça per col·laborar en els actes programats aquell dia.
Darrere: NarcĂ­s Gorgoll i Noell [nomĂ©s es veu l'instrument] (trompeta), Josep Ventura (trompeta), Josep ["Pepet"] Sanglas (trompeta), Joan FontĂ s (trombĂł), Pere Gorgoll i Noell (fiscorn), Hilari ["Lari"] Garcia (fiscorn), Joan Riera ["Nin"] (fiscorn)*, Josep MÂȘ Cullell (fiscorn), Francesc Codina ["Paco Pic"] (contrabaix) i Joan Xandrich (contrabaix)
Davant: Pere Rabaseda (flabiol), Pere ParĂ©s ["Pere Zai"] (flabiol), LluĂ­s Monserrat ["Sabonaire"] (tible), Joan ParĂ©s ["Joan Zai"] (tible), TomĂ s BahĂ­ (tible), Santi Roura (tenora), Josep MÂȘ BruguĂ© (tenora) i jo mateix (tenora)
* Darrere d'aquests dos ["Lari" i "Nin"] s'hi entreveu un altre mĂșsic (fiscorn), que no recordo qui era. TambĂ© dubto del que identifico com a Joan Riera ...
Foto: Arxiu Joan LĂłpez.


Any 1988 (AMER)
A la tardor de 1988 es va fer a Amer una sĂšrie d'actes per celebrar la restauraciĂł de la cĂșpula del campanar d'Amer. A la foto, un moment del Concert dirigit per Pere FontĂ s i Puig.
Darrere: Josep MÂȘ Cullell i Puig (percussiĂł), Joan Riera i Garriga ["Nin"] (bateria), Pere Gorgoll i Noell (trombĂł), Hilari ["Lari"] Garcia i Sala (fiscorn), Antoni Rabaseda i BassĂ  (fiscorn), Pere Rabaseda i Serrallonga ["Pere Llebre"] (trompeta), NarcĂ­s Gorgoll i Noell (trompeta) i Josep ["Pepet"] Sanglas i Casas (trompeta)
Davant: Joan Xandrich i BaguĂ© (contrabaix), Francesc Garcia i Milans (contrabaix), Desconegut (viola), Pere ParĂ©s i ClarĂ  ["Pere Zai"] (violĂ­), TomĂ s BahĂ­ i MartĂ­ (violĂ­), RaĂŒl Soler i Reguera (violoncel), LluĂ­s Monserrat i AbellĂ  ["Sabonaire"] (saxo tenor), Josep MÂȘ BruguĂ© i Font (clarinet baix), Josep Loredo i Moner (clarinet), Pere Rabaseda i Matabosch (clarinet) i Joan ParĂ©s i ClarĂ  ["Joan Zai"] (flauta).
Foto: Arxiu Joan LĂłpez.


Any 1989 (AMER)
Desconec el motiu de la reuniĂł d'aquesta colla de mĂșsics d'Amer, i l'any el poso per aproximaciĂł.
Darrere: Josep ["Pepet"] Sanglas (trompeta), Pere Rabaseda ["Pere Llebre"] (trompeta), Pere Gorgoll (trombĂł), Antoni Rabaseda (fiscorn), Josep MÂȘ Cullell (fiscorn), Desconegut (fiscorn), Joan Riera ["Nin"] (fiscorn) i Pere FontĂ s (fiscorn)
Davant: Pere Rabaseda (flabiol), Lluis Vila (flabiol), Àngel Piñana ["Àngel Santantoni"] (flabiol), LluĂ­s Monserrat ["Sabonaire"] (tible), TomĂ s BahĂ­ (tible), Joan ParĂ©s ["Joan Zai"] (tible), Josep MÂȘ BruguĂ© (tenor), Santi Roura (tenor) i Francesc Codina ["Paco Pic"] (contrabaix).
Foto: Arxiu Joan LĂłpez.


Any 1989 (OLOT)
Amb motiu de la festivitat de Santa CecĂ­lia, patrona dels mĂșsics, pels vols del 22 de Novembre se celebra cada any a Olot una trobada de mĂșsics garrotxins o que hagin tocat o toquin en cobles o orquestres de La Garrotxa. Aquesta foto correspon a la IÂȘ trobada de mĂșsics de La Garrotxa.
Darrere: quatre trompetistes: Ricard Fageda, Josep LluĂ­s Luque, Josep Ventura i Alfons SabatĂ©
Davant: sis flabiolaires: Josep Costa, Joan CallĂ­s, Pere PlanagumĂ  (que va deixar les solfes pels fogons, arribant a Cap de Cuina del Restaurant Les Cols, d'Olot, i crec que ara -2019- Ă©s xef en un restaurant de Roses), MÂȘ Reis Benaiges, SĂ­lvia PallĂ s i Marcel SabatĂ©.
Foto: Emili PallĂ s.


Any 1989 (OLOT)
SecciĂł de contrabaixos en el mateix esdeveniment que la foto anterior.
D'esquerra a dreta, Francesc Garcia, Antoni RubĂ­, DelfĂ­ Canalias, Amadeu PuntĂ­ i Josep Roura.


Any 1990 
Maig de 1990, Escola de Cobla Conrad SalĂł.
A darrere veiem en Joan Descamps, pendent del seu fill, en Gerard, a la trompeta, i Joan Prats, amb el fiscorn.
A davant, dos tenors identificats: amb jersei blau, en Jordi Carreras, i a la dreta de tot, la Laura PallĂ s. Ben trobat el sistema de recolzar les tenores, donada la joventut dels aprenents ...
Foto: Emili PallĂ s.


Any 1990 
Maig de 1990, Escola de Cobla Conrad SalĂł.
A darrere veiem en Joan Descamps, pendent del seu fill, en Gerard, a la trompeta.
A davant, la flabiolaire (segona per l'esquerra) Ă©s la SĂ­lvia PallĂ s. Amb jersei blau, en Jordi Carreras, a la tenora.
Foto: Emili PallĂ s.


Any 1990 (OLOT) 
21 de Juny de 1990, Dia de la MĂșsica a Olot.
Darrere: Fulgenci Segura, Jordi EstartĂșs, Joan Rocarols i Josep Roura
Davant: Martí Puntí, Sílvia Pallàs, Marcel Sabaté, Joaquim Portas, Roc Marco i Joan Mulí.
Foto: Emili PallĂ s.


Any 1990 (OLOT) 
21 de Juny de 1990, Dia de la MĂșsica a Olot.
Darrere: Fulgenci Segura, Jordi EstartĂșs, Joan Rocarols i Josep Roura
Davant: Joan MulĂ­, Laura PallĂ s i AdriĂ  BauzĂł.
Foto: Emili PallĂ s.


Any 1990 (TORTELLÀ) 
21 de Juny de 1990, Dia de la MĂșsica a TortellĂ .
Darrere: Fulgenci Segura, Jordi EstartĂșs, Joan Rocarols, Amadeu PuntĂ­ i Josep Roura
Davant: Joan MulĂ­, Laura PallĂ s i AdriĂ  BauzĂł.
Foto: Emili PallĂ s.


Any 1990 (OLOT)
Festivitat de Santa CecĂ­lia. IIÂȘ trobada de mĂșsics de La Garrotxa.
De dreta a esquerra, cinc tenoristes: Josep MÂȘ Vila ("Josep del MolĂ­"), Josep Coma ("Josep de PekĂ­n"), Laura PallĂ s, AdriĂ  BauzĂł i, mig amagat per la partitura, Xavier Prat.
Foto: Emili PallĂ s.


Any 1991 (OLOT)
Festivitat de Santa CecĂ­lia. IIIÂȘ trobada de mĂșsics de La Garrotxa.
Darrere, sis fiscornaires: Jordi EstartĂșs, LluĂ­s Noguera, Fulgenci Segura, Joan Rocarols, Ramon Codina i GrivĂ© i un que no sĂ© qui Ă©s; i un contrabaix: Jordi Ruscada
Davant, set tenoristes: Emili PallĂ s, jo mateix, GlĂČria Calm, Laura PallĂ s, Xavier Prat, Josep Coma ("Josep de PekĂ­n") i JesĂșs Naspleda.


Any 1992 (OLOT)
Festivitat de Santa CecĂ­lia, IVÂȘ trobada de mĂșsics de La Garrotxa, el dia 20 de Novembre de 1992.


Any 1992 (LA PRINCIPAL DEL MONT)
Drets: Jordi Peña (fent de 2n trompeta amb el fiscorn), Jaume Moret [?], Desconegut (gravant), Josep Llorens, Alexandre Port ["Sandro"], Pere Silvestre ["Pere de Pals"], Josep Pujol, Josep Joli i Agustí Pedrico
Asseguts (aquell dia no hi havia flabiol): Nicolau Ejarque, Eveli Camposlinas ["VĂšliu"], Joaquim ["Quim"] Portas, Joan MulĂ­, Josep Pascual, LluĂ­s Badosa i LluĂ­s-EugĂšni DĂ©u.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 1993 (LA PRINCIPAL DEL MONT)
Una mica de concert desprĂ©s de dinar, sembla que nomĂ©s eren sis mĂșsics.
Drets: Josep Pascual, Marc Margall i Josep Llorens
Asseguts: Eveli Camposlinas ("VĂšliu"), AdriĂ  BauzĂł i LluĂ­s-EugĂšni DĂ©u.
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Any 1993 (OLOT)
Festivitat de Santa CecĂ­lia, VÂȘ trobada de mĂșsics de La Garrotxa, el dia 23 de Novembre de 1993.
A davant, de dreta a esquerra, els tenors sĂłn: Josep Coma ("Josep de PekĂ­n"), Josep MÂȘ Vila ("Josep del MolĂ­"), Xavier Prat, Josep Loredo, GlĂČria Calm, AdriĂ  BauzĂł, Emili PallĂ s i Laura PallĂ s. El primer tible que es distingeix desprĂ©s Ă©s en Joan Descamps.
A darrere, de dreta a esquerra, puc identificar: Ramon Codina, Joan Rocarols, Fulgenci Segura, Desconegut, Hilari ("Lari") Garcia, LluĂ­s Noguer i Jordi EstartĂșs.
El director, a baix, semblaria l'Estanislau PuntĂ­ i Alsina.
Foto: Toni Junoy.


Any 1994 (OLOT)
Festivitat de Santa CecĂ­lia. VIÂȘ trobada de mĂșsics de La Garrotxa.
Darrere, 6 trompetes: Joan Puigmal, Pere Bañeras, Gerard Descamps, Alfons Sabaté, Llorenç Sabaté i Lluís Gravulosa
Davant: 6 flabiols i un tible: Es veu nomĂ©s un troç de cara d'en Marcel SabatĂ©, darrere d'en Jordi Cicres i Bosch, Sivia PallĂ s, Joan CallĂ­s, JesĂșs Bosch (avi d'en Jordi Cicres), MartĂ­ PuntĂ­ i Eveli Campsolinas ("VĂšliu").


Any 1996 (OLOT)
Festivitat de Santa CecĂ­lia. VIIIÂȘ trobada de mĂșsics de La Garrotxa.
Darrere: Albert Font i Jordi Compta (trompetes), LluĂ­s Gravulosa i Desconegut (trombons), i LluĂ­s Noguer (fiscorn)
Davant: Joan Descamps (tible), Joan MulĂ­, Emili PallĂ s, AdriĂ  BauzĂł i LluĂ­s Badosa (tenors).


Any 1996 (OLOT)
Festivitat de Santa CecĂ­lia. VIIIÂȘ trobada de mĂșsics de La Garrotxa.
En segon terme, tres fiscorns: Josep Prat ("Pepet"), Joan Monturiol i Ramon Codina
En primer terme dos contrabaixos i tres contrabaixistes: Àngels Macias, MĂČnica Serra i el cap de l'AgustĂ­ Pedrico.


Any 1996 (FIGUERES)
Plaça Catalunya de Figueres, Desembre de 1996. Cobla improvisada per participar en els actes de la Marató de TV3.
Darrere: Jaume Moret, Jaume Brunet, Alfons Vila, Pere Bañeras, Josep Llorens, Joan Bardés, Pere Sibecas ("Pere d'Avinyonet"), David Augé i Josep Joli
Davant: Eusebi SalĂł i Payet, Marc TimĂłn, JesĂșs Brasas, Jordi Vila, Carles Cantenys, Jordi Parrot i Marc Badosa.
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Any 1997 (AMER)
Festa dels Vells: d'esquerra a dreta, i de darrere cap a davant: Josep Serrat ("Josep BernadĂ­"), LluĂ­s Monserrat ("Sabonaire"), Josep MÂȘ BruguĂ© i Font, Laura Xiberta i Josep MÂȘ ("Mia") BruguĂ© i FontĂ s (fill de l'anterior).


Any 1997 (TORTELLÀ)
El dia 14 de Juny de 1997 la Diada Tortellanenca va veure la habitual Cobla que es forma aquell dia reforçada per algun mĂșsic convidat, de fora del poble i de la Cobla Els Rossinyolets.
Darrere: Llorenç Sabaté, Alfons Sabaté, Pere Sibecas ("Pere d'Avinyonet"), Joan Bardés, Fulgenci Segura i Jordi Company
Davant: SĂ­lvia PallĂ s, MartĂ­ PuntĂ­, Eveli Campsolinas  ("VĂšliu"), Joaquim ("Quim") Portas, Joan MulĂ­ i Albert VergĂ©s.
Foto: Emili PallĂ s.


Any 1998 (LA PRINCIPAL DEL MONT)
Dia 28 d'Octubre de 1998.
Darrere: Josep SubirĂłs ("Pep") [principal impulsor d'aquesta trobada desde 1973], Alfons Vila, Jordi Compta, Josep Llorens, Ferran Guillamet, NarcĂ­s Baulida, Marc Noheras, Francesc Camps i Josep Joli
Davant: Joaquim Hostench, Jordi Ferrer, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), Nicolau Ejarque, NarcĂ­s Roura ("MessiĂ©"), Joan MulĂ­, Josep MÂȘ BruguĂ© i Josep Pascual.
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Any 1998 (LA PRINCIPAL DEL MONT)

Programa de la XVÂȘ ediciĂł de l'Aplec del Pla de Solls, amb un contingut ben interessant, tot i la petita errada quan es parla de LA PRINCIPAL DEL MÓN, que en realitat era LA PRINCIPAL DEL MONT.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 1998 (LA PRINCIPAL DEL MONT)

Dia 28 d'Octubre de 1998.
Darrere: Alfons Vila, Jordi Compta, Josep Llorens, NarcĂ­s Baulida, Francesc Camps, Josep Joli i Marc Noheras
Davant: Joaquim Hostench, Jordi Ferrer, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), Nicolau Ejarque, NarcĂ­s Roura ("MessiĂ©"), Joan MulĂ­, Josep MÂȘ BruguĂ© i Josep Pascual.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 1998 (SANT FELIU DE PALLEROLS)
D'esquerra a dreta: Miquel Girgas, Josep Serrat ("Josep BernardĂ­") i Jordi Compta.
Foto: Arxiu Miquel Girgas.


Any 1999 (LA PRINCIPAL DEL MONT)

Darrere: Jaume Moret, Alfons Vila, Pere Bañeras, Jordi Compta, Ferran Guillamet (assegut, no toca), Joan Bardés, Joan Rocarols Josep Llorens i Josep Joli
Davant: Ricard Parés (flabiol i tible), Eduard Font, Eveli Campsolinas [VÚliu"], Desconegut, Lluís Badosa, Joan Mulí i Josep Pascual.
Fotos: Arxiu Josep Pascual.


Any 1999 (LA PRINCIPAL DEL MONT)

És el moment d'anar a buscar un plat d'arrĂČs !
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 1999 (OLOT)

Celebrant la vigĂ­lia dels Reis a la ResidĂšncia Montsacopa, d'Olot, 6 de Gener de 1999 .
D'esquerra a dreta: Manel PlanĂ s, Emili PallĂ s, Jordi Compta, Ramon Codina, AgustĂ­ Pedrico, GlĂČria Calm, Desconegut, Joan Monturiol, LluĂ­s Gravulosa, Àngel Rigau i Gabriel (no mĂșsic).
Foto: Arxiu Emili PallĂ s.


Any 1999 (OLOT)
Festivitat de Santa CecĂ­lia. XIÂȘ trobada de mĂșsics de La Garrotxa.
Darrere: Jordi Compta, Joan Puigmal, Pere Bañeras, Fulgenci Segura, LluĂ­s Noguer, Eloi Planiol, Jordi EstartĂșs, Desconegut, AgustĂ­ Pedrico, MĂČnica Serra i Marcel SabatĂ©
Al mig: Hilari ("Lari") Garcia, Joan Rocarols, Josep Prat ("Pepet"), Emili PallĂ s, Ramon Codina i Jordi Ruscada
Davant: LluĂ­s Badosa, Joaquim Portas, Josep Navarro, Llorenç SabatĂ©, Laura PallĂ s, SĂ­lvia PallĂ s, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), Antoni Marco i Joan DarĂł.
Foto: Emili PallĂ s.


Any 2000 (CASSÀ DE LA SELVA)
El dia 16 de Juny de 2000 i amb l'organitzaciĂł a cĂ rrec de l'entitat Amics de la Sardana, es va celebrar la XXVÂȘ ediciĂł de la Nit dels MĂșsics de CassĂ  de la Selva, dins dels actes d'aquell any que festejaven la proclamaciĂł de la Vila com a Ciutat Pubilla de la Sardana.
Jo hi era, i va ser impressionant, doncs a mĂ©s de mĂșsics que tocaven ho havien tocat en formacions cassanenques, es va convidar a Cobles senceres, i erem mĂ©s de 200 mĂșsics, dirigits tots per l'Antoni Mas, que per aquella ocasiĂł va compondre la sardana "Nit d'Argent".
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Any 2000 (LA PRINCIPAL DEL MONT)

Sembla que aquell dia van escollir un terreny una mica desnivellat ...
Darrere: Jordi Compta, Pere Bañeras, Alfons Vila, Jaume Moret, Josep Llorens, Joan Bardés, Narcís Baulida (aquests dos sembla que feien el paper de trombó); ... dels fiscorns només hi puc reconÚixer Joan Rocarols (amb barba i ulleres fosques), Josep Pujol i Josep Joli
Davant: Joaquim Hostench, Nicolau Ejarque, Eveli Campsolinas ["VÚliu"], Lluís Badosa, Narcís Roura ["Messié"], Desconegut, Joan Mulí i Josep Pascual.
Fotos: Arxiu Josep Pacual. 


Any 2000 (LA PRINCIPAL DEL MONT)

Un moment del dinar de germanor, amb tres veterans d'aquest i d'altres tracanets: Narcís Roura ("Messié"), Jordi Compta i Josep Joli.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2002 (OLOT)
Tocant a l'Esplai d'Olot.
D'esquerra a dreta: Miquel Girgas, Josep Serrat ("Josep BernardĂ­") i Jordi Compta.
Foto: Arxiu Miquel Girgas.


Any 2003 (LA PRINCIPAL DEL MONT)
Santuari de la Mare de DĂ©u del Mont.
Darrere: Alfons Miàs, Alfons Vila, Ferran Guillamet, Joan Bardés, Pere Sibecas ("Pere d'Avinyonet") i Josep Joli
Davant: Joaquim Hostench (a la primera no es veu), Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), NarcĂ­s Roura ("MessiĂ©"), Josep Pascual i Josep Loredo.
Dirigeix: Josep Llorens.
Fotos: 1) Arxiu Josep Llorens. 2) Arxiu Josep Pascual.


Any 2004 (LA PRINCIPAL DEL MONT)
El dia 27 d'Octubre de 2004 vaig formar part, per segona vegada, de la Cobla "La Principal del Mont".
Darrere: Alfons Miàs, Jordi Compta, Alfons Vila, Ferran Guillamet, Joan Bardés, Pere Sibecas ("Pere d'Avinyonet") i Josep Joli
Davant: Joaquim Hostench, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), Joan Descamps, Joan MulĂ­ i Josep Loredo.
Dirigeix: Josep Llorens.
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Any 2004 (LA PRINCIPAL DEL MONT)
Detall de la foto anterior.
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Any 2005 (LA PRINCIPAL DEL MONT)
Drets: Alfons Miàs, Jordi Compta, Alfons Vila, Josep Llorens, Desconegut, Josep Riumalló, Desconegut, Pere Sibecas ("Pere d'Avinyonet"), Àngel Pellicer, Josep Joli, Jaume Cristau i Josep Pujol
Asseguts: Joaquim Hostench, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), Ramon Coll ("Ramon de FoixĂ "), Joan Descamps, Ferran MartĂ­, NarcĂ­s Roura ("MessiĂ©"), Marc Badosa i Joan MulĂ­.
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Any 2006
 (LA PRINCIPAL DEL MONT)
Dia 25 d'Octubre de 2006. Abans de les sardanes, al Pla de Solls, els mĂșsics acompanyen l'Ofici a l'esglĂ©sia del Santuari de la Mare de DĂ©u del Mont.
D'esquerra a dreta: Desconegut, Joan MulĂ­, Joaquim Hostench, Josep Joli i Desconegut.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2006
 (LA PRINCIPAL DEL MONT)
Dia 25 d'Octubre de 2006. Vista del Pla de Solls, des del Santuari de la Mare de DĂ©u del Mont.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2006
 (LA PRINCIPAL DEL MONT)
Preparant l'audiciĂł al Pla de Solls, el 25 d'Octubre de 2006. Tal com estan posats a la foto es fa difĂ­cil identificar tots els mĂșsics ...
En el grup que hi ha en darrer terme hi reconec Jordi Compta i Josep RiumallĂł parlant entre ells.
Fila de darrere: Alfons Vila, Josep Llorens, Ferran Guillamet, Desconegut (ajupit, d'esquenes), Antoni ["Toni"] Giner, Pere Sibecas ["Pere d'Avinyonet"], Àngel Pellicer, Josep Joli i Josep Pujol (d'esquenes)
Asseguts a la fila de davant: Joaquim Hostench, Joan Descamps, Raimon Sabater, Eveli Campsolinas ["VĂšliu"] i Ferran MartĂ­
Drets, a la dreta, en primer terme Ramon Coll ["Ramon de Foixà"] i Desconegut; en segon terme, Joan Mulí i Narcís Roura ["Messié"] (d'esquenes).
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2006
 (LA PRINCIPAL DEL MONT)
Preparant l'audiciĂł al Pla de Solls, el 25 d'Octubre de 2006. 
En primer terme: Alfons Vila, Josep Llorens, Ferran Guillamet
Al fons a la dreta: Jordi Parrot, Josep Pujol i Pere Sibecas ("Pere d'Avinyonet").
Foto: Arxiu Josep Pascual.Any 2006
 (LA PRINCIPAL DEL MONT)
Preparant l'audiciĂł al Pla de Solls, el 25 d'Octubre de 2006. 
D'esquerra a dreta: Jordi Compta, Alfons Vila i Ferran Guillamet.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2006
 (LA PRINCIPAL DEL MONT)
Preparant l'audiciĂł al Pla de Solls, el 25 d'Octubre de 2006. 
D'esquerra a dreta: Josep Pujol, Josep Joli i Àngel Pellicer.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2006
 (LA PRINCIPAL DEL MONT)
AudiciĂł al Pla de Solls, el 25 d'Octubre de 2006. 
En Josep Llorens dirigint una sardana.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2006
 (LA PRINCIPAL DEL MONT)
AudiciĂł al Pla de Solls, el 25 d'Octubre de 2006. 
Una estampa ben bonica dels balladors, amb la muntanya i el cel de fons.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2006
 (LA PRINCIPAL DEL MONT)
AudiciĂł al Pla de Solls, el 25 d'Octubre de 2006. 
Arriba l'hora de dinar. A la darrera imatge alguns mĂșsics preparant una partida de cartes; l'home de la dreta havia estat alcalde de Sant Feliu de Pallerols, i venia amb en Jordi Compta.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2006 (LA PRINCIPAL DE LES ESCAULES)
A Les Escaules es troben anualment un grapat de mĂșsics per tocar una audiciĂł, fer-la petar una estona i rematar-ho amb un bon Ă pat.
Darrere: Josep MÂȘ Descamps, NarcĂ­s Baulida, Pere Sibecas ("Pere d'Avinyonet") i Josep Joli
Davant: Carles Cantenys, Josep Coll, Jordi Parrot i Marc Badosa.


Any 2008 (LA PRINCIPAL DEL CÀMPING)

Durant bastants anys es feia una audiciĂł al CĂ mping BotĂ nic Bona Vista "Kim", de Calella. Aquesta foto es va fer el dia 27 de Febrer de 2008.
Darrere: Alfons MiĂ s, Jordi Compta, Josep Llorens, Antoni ("Toni") Giner, Josep RiumallĂł i Josep Joli
Davant: Joaquim Hostench, Ramon Coll ("Ramon de Foixà"), Narcís Roura ("Messié"), Joan Mulí i Josep Pascual.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2009 (LA PRINCIPAL DEL CÀMPING)

Dia 4 de Març de 2009.
Darrere: Jordi Compta, Florenci Trullàs, Josep Riumalló, Andreu Font, Josep Joli i Àngel Pellicer
Davant: Joaquim Hostench, LluĂ­s Badosa, Ramon Coll ("Ramon de FoixĂ ") i Joan MulĂ­.
Foto: Arxiu Josep Pascual, que Ă©s qui la va fer, i que sĂ­ surt a la segĂŒent, del mateix dia.


Any 2009 (LA PRINCIPAL DEL CÀMPING)

Dia 4 de Març de 2009.
Darrere: Jordi Compta, Florenci Trullàs, Josep Riumalló, Andreu Font, Josep Joli i Àngel Pellicer
Davant: Joaquim Hostench, LluĂ­s Badosa, Ramon Coll ("Ramon de FoixĂ "), Joan MulĂ­ i Josep Pascual.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2009 (LA PRINCIPAL DEL CÀMPING)

Dia 4 de Març de 2009. Una mica de concert després de dinar.
Darrere: Florenci Trullàs, Jordi Compta, Josep Riumalló, Andreu Font, Josep Joli i Àngel Pellicer
Davant: Joaquim Hostench, LluĂ­s Badosa, Ramon Coll ("Ramon de FoixĂ "), Joan MulĂ­ i Josep Pascual.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2009 (LA PRINCIPAL DEL MONT)

Pocs mĂșsics, aquesta vegada: 1 trompeta, 2 fiscorns, 2 contrabaixos, 5 tibles i 1 tenor.
Darrere: Jordi Compta, Josep Llorens, Andreu Font i Àngel Pellicer
Davant: Ramon Coll ("Ramon de FoixĂ "), Joan Descamps, Joaquim ("Quim") Portas, Raimon Sabater, Ferran MartĂ­, Josep Pascual i Josep Joli.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2010 (CENTRE CÍVIC DE SANT NARCÍS, GIRONA)
Una formaciĂł ben peculiar: dues tenores i dos tibles.  Era el dia 17 d'Abril de 2004; no recordo l'aconteixement que s'hi celebrava, perĂČ en Jordi BarĂł, que Ă©s de la Junta del Centre CĂ­vic ens va convĂšncer de fer una petita intervenciĂł. Vaig fer un senzill arranjament de les sardanes CarĂ­cies, de Josep Vicens ("Xaxu") , i Grup Sant NarcĂ­s, d' Enric BarĂł i Ribas , pare d'en Jordi, per a quatre* instruments de fusta de la Cobla; i els intĂšrprets vam ser, d'esquerra a dreta:
Joan Ferrer, Jordi BarĂł, jo mateix i Pere Millet.
* Per cert, recordo que vaig fer l'introit de les dues sardanes (que sol executar el flabiol) amb la tenora.


Any 2010 (AMER)
És tradiciĂł a Amer fer una Cercavila matinal la diada de la Mare de DĂ©u dels Dolors. Aquest any 2010 es celebrava el 300 aniversari de la constituciĂł de la CongregaciĂł de la Mare de DĂ©u dels Dolors.
En aquesta primera foto podem veure en Joan LĂłpez, cronista grĂ fic ofical de la vila, enregistrant l'inici de la Cercavila.


Any 2010 (AMER)
Un primer pla amb en TomĂ s BahĂ­ (saxo alt), Josep Ignasi Garcia ["Tute"] (trompeta) i Jordi Compta (trompeta). La Joana de "Can Tana" al fons.


Any 2010 (AMER)
Ben formats, en fila de dos, encapçalats per en Joan Riera ["Nin"] (caixa) i en Jordi Serrano (bombo).
L'ordre d'una orquestra en la Cercavila sol ser, de davant cap a darrere: percussiĂł, fiscorns, trompetes, saxos alts, saxos tenors, clarinets i flautes. En aquesta ocasiĂł no hi havia flautes, perĂČ sĂ­ la resta.


Any 2010 (AMER)
En aquestes dues, de darrere cap a davant: Josep Loredo (clarinet), Josep Ignasi Garcia ["Tute"] (trompeta), Josep MÂȘ Cullell (fiscorn), Francesc ["Xicu"] Cla (fiscorn) i Joan Riera ["Nin"] (caixa).


Any 2010 (AMER)
I aquĂ­ els dos saxos tenors: Carles Paredes i Toni Romero.


Any 2010 (LA PRINCIPAL DEL MONT)

Dia 27 d'Octubre de 2010. Abans de les sardanes, al Pla de Solls, els mĂșsics acompanyen l'Ofici a l'esglĂ©sia del Santuari de la Mare de DĂ©u del Mont.
D'esquerra a dreta: Robert ("Bertu") RodrĂ­guez [clarinet], Josep Vilar [saxo soprano], Josep RiumallĂł [fiscorn] i Josep Joli [contrabaix].
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2010 (LA PRINCIPAL DEL MONT)

Darrere: Jordi Compta, Marcel·lĂ­ Trias, Alfons Vila, Josep Llorens, Josep RiumallĂł, Desconegut i Àngel Pellicer
Davant: Robert ("Bertu") Rodríguez, Joaquim ("Quim") Portas, Joaquim Hostench, Aurora Vizentini, Josep Vilar, Ramon Coll ("Ramon de Foixà"), Ferran Martí, Narcís Roura ("Messié"), Joan Mulí, Josep Pascual i Josep Joli.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2011 (LA PRINCIPAL DEL CÀMPING)

Dia 16 de Març de 2011, tocant abans de dinar.
Darrere: Jordi Compta, Josep RiumallĂł, Josep Llorens i Josep Joli
Davant: Joaquim Hostench, Josep Vilar, Robert ("Bertu") RodrĂ­guez, Ramon Coll, Joan MulĂ­ i Josep Pascual.
Foto: Arxiu Esteve Casanovas i Serra.


Any 2011 (LA PRINCIPAL DEL CÀMPING)

Dia 16 de Març de 2011.
Els mateixos mĂșsics de la foto anterior, excepte en Josep Pascual, que feia la foto.
Foto: Arxiu Josep Pacual.


Any 2012 (LA PRINCIPAL DEL CÀMPING)

Dia 28 de Febrer de 2012.
Darrere: Josep Pascual (amb la tenora fa de 2n trompeta), Marcel·lĂ­ Trias, Josep Llorens, Josep RiumallĂł, Francesc ["Xicu"] Cla, Silvestre VergĂ©s i Josep Joli
Davant: Francesc Cortada, Joaquim Hostench, Josep Vilar, Robert ["Bertu"] RodrĂ­guez, Ramon Coll, Joan MulĂ­, Joan Puig i Jaume Cristau.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2012 (LA PRINCIPAL DEL CÀMPING)

Dia 28 de Febrer de 2012.
Part dels protagonistes de la foto anterior, no sé si a punt de marxar o acabats d'arribar ...
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2012 (OLOT)
Festivitat de Santa CecĂ­lia. XXIVÂȘ trobada de mĂșsics de La Garrotxa a la Sala El TorĂ­n, d'Olot.
Sis tenores: Joan MulĂ­, Josep Navarro, Josep Pascual, NarcĂ­s Costa, Josep Loredo i Joan Vila.
Foto: Emili PallĂ s.


Any 2012 (OLOT)
Festivitat de Santa CecĂ­lia. XXIVÂȘ trobada de mĂșsics de La Garrotxa a la Sala El TorĂ­n, d'Olot.
Dos contrabaixos: Jordi Ruscada i Josep Joli.
Foto: Emili PallĂ s.


Any 2013 (LA PRINCIPAL DEL CÀMPING)

Dia 25 de Març de 2013.
Darrere: Alfons Vila, Pere Bañeras, Josep Llorens, Francesc ("Xicu") Cla, Silvestre Vergés i Josep Joli
Davant: Francesc Cortada (xerrant amb algĂș), Josep Vilar, Robert ("Bertu") RodrĂ­guez, Ramon Coll ("Ramon de FoixĂ ), Joan MulĂ­, Josep Pascual, NarcĂ­s Costa, Jordi Alsina i Jordi Pujol.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2014 (LA PRINCIPAL DEL CÀMPING)

Dia 25 de Març de 2014.
Darrere: Joan Puig (fent el paper de 2n trompeta amb un saxo soprà), Pere Bañeras, Josep Llorens, Josep Riumalló, Francesc ("Xicu") Cla, Silvestre Vergés i Josep Joli
Davant: Joaquim Hostench, Ramon Coll ("Ramon de FoixĂ ), Joan MulĂ­, Josep Pascual i Jordi Pujol.
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2014 (LA PRINCIPAL DEL CÀMPING)

Dia 25 de Març de 2014.
D'esquerra a dreta: Joan Puig, Pere Bañeras i Josep Llorens (triant repertori).
Foto: Arxiu Josep Pascual.


Any 2014 (OLOT)
21 de Novembre de 2014, festivitat de Santa CecĂ­lia. XXVIÂȘ trobada de mĂșsics de La Garrotxa a la Sala El TorĂ­n, d'Olot.
A la primera foto:
Darrere: Miquel Vilarrasa, Thanh Quang Oliver, Joan MÂȘ Riera, Jordi EstartĂșs, AgustĂ­ Pedrico, Jaume Oliver, Joan Rocarols, Silvestre VergĂ©s, Àngel Pellicer, Jordi Ruscada i Josep Joli
Davant: Salvador Coll, Ramon Coll, Joaquim Portas, LluĂ­s Badosa, Roc Marco, Joan MulĂ­, Josep Pascual, Josep Loredo i NarcĂ­s Costa.
A la segona foto hi ha dos mĂșsics mĂ©s que van venir una mica mĂ©s tard, i per tant els tenors sĂłn, d'esquerra a dreta: Joan MulĂ­, Josep Pascual, Carles Cantenys, NarcĂ­s Costa, Josep Navarro i Josep Loredo.
Fotos: Emili PallĂ s.


Any 2015 (FIGUERES)
El dia 25 d'Abril de 2015 Montserrat Mauné, presidenta del Foment de la Sardana Pep Ventura, va fer el pregó de les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres, des del balcó de l'Ajuntament. La Plaça estava plena de gom a gom, i entre les diverses actuacions que van envoltar el pregó hi havia la de la Cobla Els Rossinyolets que va tocar tres sardanes, ballades pels esbarts figuerencs Mediterrània Dansa i Erato; en una d'aquestes, Per tu ploro, de Pep Ventura, ens hi vam afegir, des d'un costat de la Plaça, els sis tenors que podem veure a la foto en un moment d'assaig previ.
MĂ©s informaciĂł del pregĂł i els actes que el van envoltar aquĂ­.
D'esquerra a dreta: Joan Roca, Joan Puig, Gerard Sellas (deixeble d'en Carles), Carles Cantenys, Josep Navarro i jo mateix, Josep Loredo.


Any 2015 (FIGUERES)
En aquesta foto i el seu corresponent detall podem veure a la dreta la Cobla Els Rossinyolets, i a la porxada sota el balcĂł de l'Ajuntament, els sis tenors a punt d'intervenir.
D'esquerra a dreta: Joan Puig, Joan Roca, Gerard Sellas, Carles Cantenys, Josep Navarro i Josep Loredo.
Foto: Xavi Toral.


Any 2015 (FIGUERES)
En plena intervenciĂł.
D'esquerra a dreta: Joan Puig, Joan Roca, Gerard Sellas, Carles Cantenys, Josep Navarro i Josep Loredo.
Foto: Xavi Toral.


Any 2015 (OLOT)
El  dia 24 de Maig de 2015 es van reunir al Restaurant Can Xel de Santa Pau una colla de familiars i amics (entre ells, molts mĂșsics) per celebrar el 94 aniversari d'en Ramon Codina, un mĂșsic olotĂ­ amb qui encara la faig petar de tant en tant, doncs en tĂ© "moltes per explicar". Alguns dels mĂșsics van voler amenitzar la vetllada, entre ells el propi homenatjat.
En aquesta primera foto hi veiem, d'esquerra a dreta: Joan Codina (fill d'en Ramon), Ramon Molas, Ramon Codina i Josep MÂȘ Codinach.
Fotos: Emili PallĂ s.


Any 2015 (OLOT)
I aquĂ­ hi tenim, d'esquerra a dreta: Joan Codina, Ferran ("Nando") Palomeras, Ramon Codina, Josep MÂȘ Codinach i Pere Caballero.
Foto: Emili PallĂ s.


Any 2015 (LA PRINCIPAL DEL MONT)

Abans de les sardanes, al Pla de Solls, els mĂșsics acompanyen l'Ofici a l'esglĂ©sia del Santuari de la Mare de DĂ©u del Mont.
Darrere de tot: Francesc ("Xicu") Cla [veu] i Josep RiumallĂł [violĂ­]
Al mig: Alfons Vila [veu], Josep Joli [violĂ­] i Robert ("Bertu") RodrĂ­guez [orgue]
En primer terme: Josep Llorens [veu].
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Any 2015 (LA PRINCIPAL DEL MONT)
Acabada la Missa, i abans de dinar, sardanes al Pla de Solls.
Darrere: Alfons Vila, Josep Llorens, Josep RiumallĂł, Francesc ("Xicu") Cla i Josep Joli
Davant: Robert ("Bertu") Rodríguez, Narcís Roura ("Messié) i Jaume Condal.
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Any 2015 (OLOT)
21 de Novembre de 2015, festivitat de Santa CecĂ­lia. XXVIIÂȘ trobada de mĂșsics de La Garrotxa a la Sala El TorĂ­n, d'Olot.
Foto: Emili PallĂ s.


Any 2016 (OLOT)
El dissabte 3 de Desembre de 2016 l’agrupaciĂł cultural i sardanista Flor de Fajol va celebrar la cloenda de la temporada sardanista amb la XXVIIIÂȘ trobada de mĂșsics de cobla garrotxins, amb mĂșsics convidats tambĂ© d'altres contrades, a la Sala El TorĂ­n, on ens vam aplegar mĂ©s d’una vintena de mĂșsics. Vam tocar quatre sardanes, guardant a l'inici un minut de silenci en record del mĂșsic Joan MulĂ­ que ens va deixar fa poc mĂ©s d'un mes.
I desprĂ©s ho vam rematar amb un bon sopar al Restaurant del Centre Cultural Els CatĂČlics.
Fotos: Emili PallĂ s.


Any 2017 (OLOT)
El dissabte 25 de Novembre de 2017 l’AgrupaciĂł Cultural i Sardanista Flor de Fajol va celebrar la cloenda de la temporada sardanista amb la XXIXÂȘ trobada de mĂșsics de cobla garrotxins, amb mĂșsics convidats tambĂ© d'altres contrades, a la Sala El TorĂ­n; Ă©rem una trentena. Vam tocar quatre sardanes, i desprĂ©s vam anar a fer un bon sopar al Restaurant del Centre Cultural Els CatĂČlics.
Fotos: Emili PallĂ s.


Any 2018 (OLOT)
Amenitzant la Diada de Reis a Olot.
En segon terme: Carles JuliĂ , Miquel Vilarrasa, Emili PallĂ s, AgustĂ­ Pedrico i Joan Codina
En primer terme: Ramon Codina.
Foto: Arxiu Emili PallĂ s.


Any 2018 (OLOT)
El divendres 23 de Novembre de 2018 l’AgrupaciĂł Cultural i Sardanista Flor de Fajol va celebrar la cloenda de la temporada sardanista amb la XXXÂȘ trobada de mĂșsics de cobla garrotxins, amb mĂșsics convidats tambĂ© d'altres contrades, a la Sala El TorĂ­n; hi van col·laborar vint-i-un mĂșsics, i per primera vegada en molts anys no vaig poder-hi assistir. Van tocar quatre sardanes, i desprĂ©s, com sempre, van anar a fer un bon sopar de germanor.
Fotos: Emili PallĂ s.


Any 2021 (OLOT)

El diumenge 21 de Novembre de 2021 l’AgrupaciĂł Cultural i Sardanista Flor de Fajol va celebrar la cloenda de la temporada sardanista amb la XXXIÂȘ trobada de mĂșsics de cobla garrotxins, amb mĂșsics convidats tambĂ© d'altres contrades, a la Sala "El TorĂ­n"; hi vĂ rem col·laborar mĂ©s de trenta mĂșsics. Vam tocar quatre sardanes, i desprĂ©s, com sempre, vam anar a fer un bon sopar de germanor.
Fotos: Emili PallĂ s.


Any 2022 (OLOT)

Olot, divendres 18 de Novembre de 2022, celebrant la 33ÂȘ TROBADA DE MÚSICS DE COBLA.
Fa molts anys que vinc participant en aquesta festa que s'acostuma a fer pels volts de Santa CecĂ­lia, patrona dels mĂșsics.
Amb l'organitzaciĂł de l'AssociaciĂł Cultural i Sardanista "Flor de Fajol", i amb la col·laboraciĂł de l'Ajuntament d'Olot, ens vam reunir  33 mĂșsics a la Sala "El TorĂ­n":
4 trompetes
2 trombons
7 fiscorns
4 contrabaixos
4 flabiols
6 tibles
6 tenores
Com que va fer mal temps i va arribar el fred de cop, hi havia poc pĂșblic, encara que entusiasta i molt participatiu, que a partir de les vuit del vespre va poder ballar les segĂŒents sardanes:
SOTA EL MAS VENTÓS (Jaume Bonaterra i Dabau)
A SALTAR (Pau Marons)
FONT VELLA (Francesc Mas i Ros)
EL CANT DEL BATRE (Josep Vicens i Juli ["Xaxu"])
Acabada l'audiciĂł vam gaudir d'un excel·lent sopar al Gastrobar "Els del Mig", a la Plaça del Mig, acabant aixĂ­ aquesta jornada festiva i musical.
Fotos: 1) Emili PallĂ s. 2) AdĂĄn Perea.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!