T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

sábado, 23 de junio de 2012

ATLÀNTIDA (Girona)
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:Any 1979
La temporada 1979-1980 la Cobla-orquestra La Principal de Girona va canviar-se el nom pel de Cobla-orquestra Atlàntida, i en el títol de l'entrada poso de Girona, perquè hi havia alguna altra formació a Catalunya amb el mateix nom.
Van debutar amb aquest nou nom el dia 28 de Gener de 1979, donant un concert de música per a Cobla a l'Auditori Sant Francesc, de Manresa.
Aquí els veiem en el Ball de Plaça a Lloret de Mar, durant la Festa Major d'estiu, el 24 de Juliol de 1979.
Darrere: Josep Ventura i Parés, Francesc Felip i Saguer ("Paco Xeto"), Marc Girona i Busquets, Miquel Cassú i Sastre i Jesús Galindo i Navarro
Davant, els que es veu són: Roc Marco i Blanch, Joan Mulí i Jou i Pere Millet i Martínez
Josep Grifé i Grau, Antoni Roca, Joaquim Pratdesaba i Ferrés, Miquel Cassú i Sastre i Pere Millet i Martínez.Foto: Arxiu Jordi Rocas.


Any 1980
Cartell de la temporada 1980-1981.
Darrere: Josep Ventura i Parés, Lluís Rusiñol i Camps ("Russi"), Francesc Felip i Saguer ("Paco Xeto"), Josep Grifé i Grau, Antoni Roca, Joaquim Pratdesaba i Ferrés, Miquel Cassú i Sastre i Pere Millet i Martínez
Davant: Maria Beatriu, Fernando Mendoza (nom real: Fernando Aymerich i Cáncer), Joan Mulí i Jou (a qui jo substituiria l'any 1985), Roc Marco i Blanch, Joan Cuscó i Carda i Marc Girona i Busquets.
Foto: Arxiu Miquel Cassú i Sastre.


Any 1981
A la primera foto hi tenim els dos cantants d'aquella temporada: Mari Carmen ("mi niña") i Jesús Rosado.
A la segona foto:
En primer terme, Joan Mulí; al seu costat, Joan Aloi i González, de Terrassa, després Jesús Rosado i Matas (la Mari Carmen Mora i Sánchez ["mi niña"] no hi devia ser per algun motiu ...) i Marc Girona.
En segon terme, Lluís Rusiñol ("Russi"), Carles Cantenys i Soler, Josep Mª Calvet i Bellver, Joan Moré i Anglada (darrere el cantant), i Miquel Cassú.
A dalt de tot, Josep Ventura, Roc Marco, Francesc Felip ("Paco Xeto") i Joan Cuscó.


Any 1983
Darrere: Josep Ventura, Francesc Felip ("Paco Xeto"), Joan Xxx (de La Bisbal), Miquel Cassú i Joan Moré
Davant: Francesc Vicente Cisneros, Josep Mª Calvet, Roc Marco, Carles Cantenys, Joan Mulí i Lluís Rusiñol ("Russi").


Any 1984 (1)
Els músics de dalt són: Martí Bota (ai, aquestes campanes dels instruments que ens tapen la cara quan ens fan la foto!), Miquel Cassú, Josep Ventura, Francesc Felip ("Paco Xeto"), Jaume Soldevila, Carles Cantenys, Roc Marco i Joan Mulí. A sota tenim: Marc Girona, Jesús, Sílvia Guillén, Miquel Comadevall, Lluís Rusiñol ("Russi") i Francesc Vicente Cisneros.


Any 1984 (2)
En aquesta foto del dia 3 de Març de 1984, al Ball de Carnestoltes de Sant Feliu de Guíxols, hi tenim una formació bastant atípica en el rest de davant, i podria ser degut a que en Lluís Rusiñol ("Russi") estava a punt de plegar per haver aconseguit plaça (i encara hi és) a l'Orquestra Simfònica del Liceu, i faltava alguns dies; el trompetista Jaume Brunet tocava el baix aquell dia, com ho farien també en d'altres ocasions en Joan Xandrich o en Ferran ("Nando") Reverter; en Marc Girona toca els teclats, perquè en Cisneros, per les raons que sigui, tocava més la percussió que el piano.
Darrere: Martí Bota, Miquel Cassú, Josep Ventura, Francesc Felip ("Paco Xeto"), Jaume Soldevila, Carles Cantenys, Roc Marco i Joan Mulí
Davant: Marc Girona, Jaume Brunet, Miquel Comadevall i Francesc Vicente Cisneros. Els cantants, que reposen en aquest ball, eren la Sílvia Guillén i en Jesús Rosado.
Any 1985 (1)
El darrer bolo d'aquella temporada (1984-1985) va ser un Carnaval  de tres dies a Sarreguemines (Lorena, Nord de França, a la frontera amb Alemanya = encara tinc enganxat a l'estoig del saxo l'adhesiu que reprodueixo aquí), i hi vàrem anar alguns dels que entravem passat Carnaval: en Jaume Oliver (piano) en lloc d'en Cisneros, en Josep Mª Gimeno en lloc d'en Jesús, en Ferran ("Nando") Reverter en lloc d'en "Russi", jo mateix en lloc d'en Joan Mulí, en Lluís Bazaco, que substiutïria a en Jaume Soldevila no va venir (ni en Soldevila). En canvi, en Miquel Comadevall (bateria) sí que va aprofitar el darrer safari abans de marxar a la Cobla-orquestra Costa Brava per segona vegada, i després a la Cobla-orquestra Maravella, [seria substituït al començar la nova temporada per en Gabriel ("Gabi") Duch], on encara hi és; en quant a en Martí Bota, no recordo si va venir a aquell gloriós carnaval (era un pavellò on hi tocaven sempre tres o més formacions alhora, i on, quan volien que la gent marxés, perquè ja s'havia acabat la gresca, deixaven anar polvos "pica-pica" i així feien més via d'esbandir) o ja va venir el seu substitut, l'Hilari  ("Lari") Garcia.
Llàstima que les fotos són una mica borroses, però en la primera s'hi pot veure:
Darrere: Miquel Cassú, Josep Ventura, Francesc Felip ("Paco Xeto"), Carles Cantenys, Roc Marco i jo mateix, Josep Loredo
Davant: Josep Mª Gimeno, Ferran ("Nando") Reverter i Marc Girona
En la segona hi trobem el quartet de ritme: Jaume Oliver (piano), Marc Girona (guitarra), Ferran ("Nando") Reverter i Miquel Comadevall. Al fons s'hi pot arribar a veure la Silvia Guillén i en Josep Mª Gimeno, els dos cantants. I el marcador electrònic, en aquells moments tocavem el nº 23 (si busqués bé, encara sabria quin tema era ...)


Any 1985 (2)
I vet aquí un cartell dissenyat, totalment o en part, no recordo, pel nostre tècnic de so i llums d'aleshores, en Jofre Morte (alguns ens assemblem fins i tot a la caricatura corresponent); a dalt hi tenim: Hilari  ("Lari") Garcia, Miquel Cassú, Josep Ventura, Francesc Felip ("Paco Xeto"), Lluís Bazaco, Carles Cantenys, Roc Marco, i jo mateix, que a més de tocar el saxo tenor i el clarinet, també cantava una part del repertori. I a sota: Marc Girona, Gabriel ("Gabi") Duch, Josep Mª Gimeno , Sílvia Guillén, Jaume Oliver i Ferran ("Nando") Reverter. Puc dir, al haver-ho viscut en primera persona, que tant en el Ball, com en el Concert, com en les Sardanes, allò petava molt bé !Any 1985 (3)
En plena audició a Cornellà del Terri.
Darrere: Josep Ventura, Francesc Felip ("Paco Xeto"), Gabriel ("Gabi") Duch, Miquel Cassú, Hilari  ("Lari") Garcia i Ferran ("Nando") Reverter
Davant: Jaume Oliver, Lluís Bazaco, Roc Marco, Carles Cantenys i jo mateix.
Amb quina afició s'està fotent el gelat el "nano" de la primera foto !


Any 1985 (4)
Posant per la posteritat:
Darrere: Josep Ventura, Francesc Felip ("Paco Xeto"), Gabriel ("Gabi") Duch, Miquel Cassú, Hilari  ("Lari") Garcia i Ferran ("Nando") Reverter
Davant: Jaume Oliver, Lluís Bazaco, Roc Marco, Carles Cantenys i jo mateix.


Any 1985 (5)
Eren les Festes de La Mercè de Barcelona, i aquesta va ser l'ocasió en què he actuat davant d'un públic més nombrós: la Plaça de Sant Jaume estava plena de gom a gom, compto que hi devien haver unes cinc mil persones. En primer terme els dos cantants oficials, i jo, amb americana blanca, cantant alguna rumba o algun tema d'en Georgie Dann . Veient la foto, em sembla sentir en "Nando" cridant " ... Ele !"
I a continuació, una seqüència de les imatges que em fan recordar una nit animada; llàstima que no n'hi ha cap de quan en Lluís Bazaco, que a més del saxo i el clarinet també tocava la percussió, mentre picava les congues acompanyant un d'aquells temes que estaven de moda d'en Georgie Dann, no sé si era "El negro no puede" o "Mami que será lo que quiere el negro" , havent-se afluixat abans el cinturó, feia que els pantalons li anéssin ressolant cames avall, quedant amb els boxers a l'aire ... al mateix temps, de tant en tant, picava les congues amb el cap (era baixet) , i feia molta gràcia, fins que un dia, podria ser aquest mateix, va picar amb tant mala fortuna que va ensopegar amb la "palomilla" que servia per tensar i destensar l'instrument : HAURIES D'HAVER VIST COM SAGNAVA, L'HOME !


La gentada ...

Josep Mª i Sílvia

Jaume Oliver

A la mitja part ens hem canviat de vestimenta ...

Vigilant la tropa ...

Sílvia

Josep Mª

Caràcter !

Animant la penya ...
Any 1985 (6)
Seqüència de fotos d'aquella nit a les Festes de La Mercè de Barcelona


Any 1986 (1)
Acabats d'arribar a Vielha, on estavem de gira amb l'espectacle "La Cobla a les Escoles". El que va fer la foto és en Jaume Oliver [flabiol].
Drets: Gabriel ("Gabi") Duch [trombó], Carles Cantenys [1er tenor], Josep Ventura [2n trompeta], Roc Marco [1er tible], jo mateix [2n tenor], Francesc Felip ("Paco Xeto") [1er trompeta] i Hilari  ("Lari") Garcia [2n fiscorn]
Agenollats: Lluís Bazaco [2n tible], Miquel Cassú [1er fiscorn] i Jordi Comas [contrabaix].
Any 1986 (2)
Seqüència de dues fotos durant una audició de sardanes.
Darrere: Josep Ventura, Francesc Felip ("Paco Xeto"), Gabriel ("Gabi") Duch, Miquel Cassú, Hilari  ("Lari") Garcia i Jordi Comas
Davant: Jaume Oliver, Lluís Bazaco, Roc Marco, Carles Cantenys i Josep Loredo.
Fotos: Arxiu Roc Marco.


Any 1986 (3)
Tres primers plans de l'ala esquerra de la Cobla
Fotos: Arxiu Roc Marco.


Any 1987 (1)
A punt per començar el cercavila que acompanyava la Cavalcada de Reis de Girona.
Darrere: Juli Canal, Ernest Esparza, Gabriel ("Gabi") Duch, Josep Ventura, Ignasi ("Iñaki") González, Francesc Felip ("Paco Xeto"), Jaume Call i Miquel Cassú
Davant: Josep ("Pitu") Castelló, Roc Marco i Josep Loredo (jo mateix).


Any 1987 (2)
A davant, els dos cantants: Assumpció ["Xon"] Font, i Jesús, que tornava (veure Anys 1981 i 1984)
Darrere: Miquel Cassú (trombó i fiscorn), Josep Lluís ["Pitu"] Castelló (trombó i fiscorn), Josep Ventura (trompeta), Francesc ["Paco Xeto"] Felip (trompeta), Josep Mª Boadas (teclats, direcció artística i flabiol), Gabriel ["Gabi"] Duch (bateria i trombó de pistons), Antoni ["Toni"] Basquens (saxo baríton, flauta i tenora), Juli Canal (saxo tenor, flauta i tible), Josep Loredo, jo mateix (saxo tenor, clarinet, veu i tenora), Roc Marco (saxo alt, clarinet i tible), Ignasi ["Iñaki"] González (guitarra baixa i contrabaix) i Ernest Esparza (guitarra i violí).


Any 1987 (3)
En plena audició a la Plaça del Mercat de "Vesasaberon" .
Darrere: Josep Ventura, Francesc Felip ("Paco Xeto"), Josep ("Pitu") Castelló, Gabriel ("Gabi") Duch i Ignasi ("Iñaki") González
Davant: Josep Mª Boadas, Roc Marco, Juli Canal, Antoni ("Toni") Basquens i Josep Loredo (jo mateix, per servir-lo).
En aquells moments en Miquel Cassú havia patit un accident, i en Pitu feia el 1er fiscorn, en Gabi el 2n, i anàvem sense trombó.


Any 1989 (1)
... I les circumstàncies de la vida (i del mercat) vàren propiciar que ens convertíssim en Orquestra (orquestrina era una denominació que no es portava, però que ens hauria quadrat més).
Fotografiats a la Discoteca Fata Morgana, de Sant Pere Pescador.
Darrere: Claudi (piano, no recordo el seu cognom, no va arribar a començar, i en el seu lloc va venir en Marcel Morales), Lluís Gardella (bateria), Josep Ventura (trompeta), Josep ["Pitu"] Castelló (trombó), Antoni ["Toni"] Basquens (saxo i flauta) i Salvador Pipó (baix)
Davant: Jaume Vila (guitarra i veu), Josep Loredo (saxo, clarinet i veu), Roc Marco (saxo i clarinet), Assumpció ["Xon"] Font (veu) i Faustí Rodríguez (veu).

Any 1989 (2)
Seqüència de fotos de la mateixa sessió.


Anys 90
A dalt: Xavier Rodríguez, Enric Angelats, Roc Marco i jo mateix. A sota: Marcel Morales, Anna Daban, Assumpció ("Xon") Font i Josep Ventura.
Com a curiositat explicaré que anavem sense baixista (però el portavem enllaunat, doncs anavem seqüenciats, de manera que, a més de sonar els músics que erem a dalt de l'escenari, ho suplementavem amb una base gravada, amb baix, percussions i augments de vent = no vulguis pas saber què va passar un dia que l'equip no anava massa bé i la base gravada no va aparèixer en tota la sessió de ball!)
I per acabar : aquesta foto és posterior a una etapa del grup en que ens haviem canviat el nom pel de Catalana de Ball; es va recuperar el d' Atlàntida al cap de poc temps, ja fins a la seva dissolució, a principis d'aquest segle XXI.


Any 2000
Els mateixos components de la foto anterior, excepte un servidor, que havia marxat a la Cobla-orquestra Selvamar .
Darrere: Josep Ventura, Roc Marco i Marcel Morales
Davant: Assumpció ("Xon") Font, Enric Angelats, Anna Daban i Xavier Rodríguez

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!