T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

sábado, 21 de julio de 2012

CARAVANA
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1943 (1)
Fundada a Torroella de Montgrí, arran de la desfeta que va patir la Cobla-orquestra L'As d'Anglès, la qual cosa va propiciar que la majoria de músics que en sortiren formessin part de la Cobla-orquestra Caravana. Van comptar amb el patrocini de l'aristòcrata torroellenc Josep Mª Pla i Comas. El nom de la formació provenia del tema musical "Caravan", composició de Juan Tizol i Duke Ellington, que feia servir de sintonia l'As d'Anglès.
Els fundadors, que surten a la foto, foren, d'esquerra a dreta:
Enric Vilà i Armengol [fiscorn, de Calonge], Joaquim Juanmiquel i Barnosell ("Tatara") [fiscorn, de Verges], Emili Gispert [trompeta, de Sant Feliu de Guíxols], Jaume Sabaté i Estebanell [trompeta, de Tortellà], Domènec ("Mingo") Anglada i Corredor [tenora, de Pals] (pare d'Adrià Anglada i Geli, veure entrada del Duo Radiant's), Ricard Viladesau i Caner [tenora, de Calonge]*, Joan Roviras i Blanch ("Joan de Verges") [tible, de Verges], Martirià Font i Coll [tible, de Bordils], Lluís Grau i Capdeferro [contrabaix, de Bordils], Alfons Oya i Simó [trombó i director, de Barcelona] i Francesc Casanova i Estorch ("Picaric") [flabiol, d'Olot].
Segons explica en un article de l'any 1979 l'Enric Vilà, van debutar el dia 18 de Març de 1943 a la "Sala Centro" de Torroella de Montgrí. En aquest article s'explica també que el cantant, que no surt a la foto, era Lluís Ripoll (de Torroella de Fluvià), que més endavant i amb el nom artístic de José Tamayo va cantar molts anys a l'Orquestra Los Chavales de España, esdevenint també actor en algunes pel·lícules.
Recomano vivament la lectura d'aquest article i qualsevol altre que es pugui trobar de l'Enric Vilà: Si tingués vint-i-cinc barrets m'els treuria vint-i-cinc vegades davant d'aquest home que era un pou de memòria de la vida musical de les nostres contrades.
* Ricard Viladesau va ser el meu primer mestre de tenora. Guardo molts bons records d'aquelles tardes a la Casa de Cultura de Girona, on anavem una bona colla d'aprenents a passar la lliçó amb el mestre.Any 1943 (2)
A la Festa Major de Badalona.
A l'esquerra: Francesc Casanova ("Picaric")
Darrere (metall): Enric Vilà, Joaquim Juanmiquel ("Tatara"), Emili Gispert i Jaume Sabaté
Davant (saxos): Joan Roviras ("Joan de Verges"), Domènec ("Mingo") Anglada i Ricard Viladesau
Secció rítmica: Josep Colls (guitarra [o només cantant, i esta assegut?]), Martirià Font (bateria), Alfons Oya (piano) i Lluís Grau (contrabaix).Any 1943 (3)
Darrere: Domènec ("Mingo") Anglada, Alfons Oya, Jaume Sabaté, Emili Gispert, Joan Roviras ("Joan de Verges") i Joaquim Juanmiquel ("Tatara")
Davant: Ricard Viladesau, Francesc Casanova ("Picaric"), Enric Vilà, Lluís Grau i Martirià Font.


Any 1943 (4)
Datada el 31 de Desembre de 1943, aquesta foto ens mostra a bona part dels components de la Cobla-orquestra Caravana amb l'àvia Cardina (propietària del "Restaurant")*. Devia fer bon temps, doncs molts van en cos de camisa, i sembla un dinar a l'aire lliure ! (Veus l'home amb un carretó al fons de la imatge?)
Al costat de l'àvia Cardina hi tenim en Ricard Viladesau i en Martirià Font. Asseguts, començant per l'esquerra i seguint el sentit de les agulles del rellotge: Josep Colls i Vicens** (cantant, que no surt a la primera foto promocional, però sí a la de l'any següent), Alfons Oya, amb la forquilla a la boca, Enric Vilà, Jaume Sabaté, Francesc Casanova ("Picaric"), Emili Gispert, Lluís Grau, Domènec ("Mingo") Anglada i Joaquim Juanmiquel ("Tatara").
* Segons m'explica en Carles Varela, que, igualment que el seu pare Miquel, va formar part de la Caravana, una vegada el pare d'en Josep Colls va anar a la barberia, i el barber, tot cofoi, li va ensenyar un cartell de la Caravana, on en Josep Colls era presentat com José de Montegris* ... el pare, mirant-se'l amb suficiència, li va contestar: "no el conec pas aquest, jo ..."
La informació dels components em ve donada, com d'altres en aquesta entrada, per en Carles Varela i Marimont.
* Hi ha un escrit d'Enric Vilà parlant de l'àvia Cardina en aquest enllaç.
** Sembla ser que la Caravana s'havia d'anomenar "Montegris". Segons m'informa en Jaume Nonell, hi ha un contracte de Novembre de 1942 signat per Enric Vilà i el mecenes que va financiar la formació, Xxx Pla, que parla d'aquest nom ...Any 1943 (5)
Trio vocal de luxe: Ricard Viladesau, Josep Colls i Emili Gispert.


Any 1944
A dalt de tot hi ha en Josep Colls, i seguint cap a la dreta fins a donar la volta:
Salvador Massó i Simon*, Àngel Blanch i Reynalt, Joan Roviras ("Joan de Verges"), Domènec ("Mingo") Anglada, Joaquim Juanmiquel ("Tatara"), Ricard Viladesau, Enric Vilá, Emili Gispert, Lluís Grau i Jaume Chiribella i Arbonés (avi matern d'un meu amic amerenc, recentment traspassat, en Narcís Corominas)
En el centre, el director, Alfons Oya*
Salvador Massó i Alfons Oya, acabada la temporada, van marxar a Barcelona a formar part, com a trompeta el primer i pianista i director el segon, de l'Orquestra Copacabana.Any 1945
Excel·lent cartell de la temporada 1945-1946.
A dalt: Josep Miralda i Puig, Domènec ("Mingo") Anglada, Joaquim Juanmiquel ("Tatara"), Ricard  Parés, Jaume Giralt, Agusti Monguilod i Andreu (amb qui vaig coincidir a la Cobla-orquestra Màxim's), Emili Gispert, Lluís Surroca i Isern i Joan Roviras ("Joan de Verges")
A baix: Miquel Varela i Burch (que va exercir com a pianista i director de la secció de Ball durant dues temporades), Ricard Viladesau i Enric Vilà.
En Carles Varela, que és qui em proporciona aquesta (procedent de l'arxiu de l'Eduard Boada) i d'altres fotos, així com la informació pertinent, em fa adonar de que les notes del pentagrama són de la melodia que va donar nom a la Cobla-orquestra Caravana, és a dir, del tema musical "Caravan", composició de Juan Tizol i Duke Ellington.


Any 1946 (1)
Postal promocional, on s'hi fa constar que Ricard Viladesau és el director.
Els dos músics de l'esquerra, de dalt a baix: Miquel Varela i Enric Vilà
Els dos músics de la dreta: Joan Roviras ("Joan de Verges") i Domènec ("Mingo") Anglada
A dins del contrabaix, de dalt a baix: Ricard Viladesau, Ricard Parés i Bastons, Pere Clapés i Jané, Ferran Jofre, Joaquim Juanmiquel ("Tatara"), Vicenç Sepúlveda, Lluís Surroca i Jaume Giralt.
Any 1946 (2)
Fotografia i detall d'un Concurs de Colles celebrat a Canet de Mar l'any 1946.
En la primera foto podem veure en Florenci Mauné i Marimont (dels quatre balladors que desfilen, el segon), que l'any 1952 esdevindria director de la formació que es troba a la dreta de la imatge, la Cobla-orquestra Caravana. A l'esquerra de la imatge es veu un contrabaix, que correspon a l'altre Cobla que devia estar tocant el galop al ritme del qual desfilaven els concursants.
En la segona foto s'hi pot veure bé a vuit músics:
Drets: Miquel Varela, Enric Vilà, Ricard Viladesau i Lluís Surroca
Asseguts: Ricard Parés, Domènec ("Mingo") Anglada, Joan Roviras ("Joan de Verges") i Pere Clapés.
Un detall estilístic a tenir en compte és el fet de que uns quants músics porten ulleres de sol, senyal de modernitat en aquella dècada.
Foto: Arxiu Montserrat Mauné.


Any 1947 (cartell)
A dalt: Joaquim Juanmiquel ("Tatara"), Pere Clapés, Jaume Giralt i Desconegut
Al mig: Ricard Anglada, Joan Roviras ("Joan de Verges"), Enric Vilà i Ricard Parés
A baix: Lluís Surroca, Domènec ("Mingo") Anglada, Francesc Felip Saguer ("Paco Xeto") [amb qui vaig coincidir fins a la seva jubilació a la Cobla-orquestra Atlàntida] i Ricard Viladesau.Any 1947 (Festa Major de Torroella de Montgrí) (1)
L'any 1947, el  periodista, fotògraf i cineasta Narcís Sans va fer un reportatge de la Festa Major de Torroella de Mongrí , que recomano veure pel seu interès històric i divulgatiu: fa una certa emoció veure en acció, encara que sigui per uns segons, a músics que he conegut ja de grans, o dels que n'he sentit a parlar tant.
Hi surten la Caravana i els Montgrins . D'aquest reportatge n'he extret aquesta sèrie de fotografies.
Aquí faig una llista del minutatge que considero més significatiu per aquest blog:
Minut 03:33 - 03:43  :  Cobla tocant a Plaça. No n'extrec la foto, no es veu gaire bé
Minut 05:43 - 06:45  :  CARAVANA, Ball de Tarda.
Minut 11:23 - 11:28  :  MONTGRINS, tocant a Plaça.
Minut 12:17 - 12:22 , i 13:00 - 13:01  :  MONTGRINS, 1er fiscorn, obligant (el 2n està assegut), és en Joan Camps
Minut 13:36 - 13:40 : MONTGRINS: L'Agustí Monguilod i en Cosme Company pel carrer. No n'extrec la foto.
Minut 16:49 - 16:59  :  CARAVANA, Concurs de Colles Sardanistes al Camp de Fútbol.
En aquesta foto i les 4 següents s'hi pot identificar:
Piano: Desconegut
Bateria: Domènec ("Mingu") Anglada
Contrabaix:  Enric Vilà
Els 6 violins d'esquerra a dreta: Ricard Viladesau, Pere Clapés, Ricard Parés, Jaume Giralt, Lluís Surroca i Joaquim Juanmiquel ("Tatara")
Els 3 acordions: Ricard Anglada, Francesc Felip ("Paco Xeto") i Joan Roviras ("Joan de Verges")
Cantant: Jaume Giralt.


Any 1947 (Festa Major de Torroella de Montgrí) (2)
El vocalista (i també trompeta), Jaume Giralt. Era el carter de Torroella, i autor de les lletres de "El mar y tú" i "Enamorado del mar", de Ricard Viladesau; més endavant va anar amb els Montgrins.


Any 1947 (Festa Major de Torroella de Montgrí) (3)
Domènec ("Mingu") Anglada.


Any 1947 (Festa Major de Torroella de Montgrí) (4)
La "violinada".


Any 1947 (Festa Major de Torroella de Montgrí) (5)
Els "teclats" : Ricard Anglada, Francesc Felip ("Paco Xeto") i Joan Roviras ("Joan de Verges").


Any 1947 (Festa Major de Torroella de Montgrí) (6)
Concurs de Colles Sardanistes al Camp de Fútbol. La composició de la Cobla, que es pot veure en aquesta i les dues fotos següents és:
Darrere: Jaume Giralt, Francesc Felip ("Paco Xeto"), Ricard Anglada, Enric Vilà, Joaquim Juanmiquel ("Tatara") i Lluís Surroca
Davant: Ricard Parés, Domènec ("Mingu") Anglada, Joan Roviras ("Joan de Verges"), Ricard Viladesau i Pere Clapés.


Any 1947 (Festa Major de Torroella de Montgrí) (7)Any 1947 (Festa Major de Torroella de Montgrí) (8)
Al fons de la imatge em sembla reconèixer algun músic dels Montgrins ...


Any 1948 (1)
Tocant a Lloret de Mar. Aquesta foto també podria ser de 1949.
Darrere: Francesc Felip ("Paco Xeto"), Pere Pruñonosa i Costa ("Trumfa"), Ricard Anglada, Enric Vilà, Joaquim Juanmiquel ("Tatara") i Lluís Surroca
Davant: Ricard Parés, Domènec ("Mingu") Anglada, Joan Roviras ("Joan de Verges"), Ricard Viladesau i Pere Clapés.
Foto: Museu de la Mediterrània.


Any 1948 (2)
Dos "cracks" de passeig: Enric Vilà i Pere Pruñonosa ("Trumfa").Any 1948 (3)
Acompanyant un processó a Terrades.
Darrere de tot, una mica separats entre ells: Ricard Parés (violí) i Ricard Viladesau (violí)
Davant dels violins, el vent-fusta: Domènec ["Mingo"] Anglada (flauta),  Josep Morell (clarinet) i Joan Roviras ["Joan de Verges"] (clarinet)
Davant de la fusta: Pere Pruñonosa ["Trumfa"] (trompeta) i Francesc Felip ["Paco Xeto"] (trompeta)
Davant de tot, la resta del vent-metall: Ricard Anglada (trombó), Enric Vilà (fiscorn) i Joaquim Juanmiquel ["Tatara"] (fiscorn)
No s'hi veu percussió, potser eren una mica endavant o potser no tocaven en aquesta processó.
Foto: Pérez-Perxés. Col·lecció Carme Gorgot i Planas.


Any 1949 (1)
Cartell corresponent a la temporada 1949-1950, amb el mateix disseny de 1947.
A dalt: Joaquim Juanmiquel ("Tatara"), Pere Clapés, Lluís Surroca i Josep Morell
Al mig: Ricard Anglada, Joan Roviras ("Joan de Verges"), Enric Vilà i Ricard Parés
A baix: Pere Pruñonosa ("Trumfa"), Domènec ("Mingo") Anglada, Francesc Felip ("Paco Xeto") i Ricard Viladesau.Any 1949 (2)
Actuant a Amélie-les-Bains.
Darrere: Francesc Felip ("Paco Xeto"), Pere Pruñonosa ("Trumfa"), Ricard Anglada, Enric Vilà, Joaquim Juanmiquel ("Tatara") i Lluís Surroca (darrere els trompetes hi ha en Josep Morell)
Davant: Ricard Parés, Domènec ("Mingu") Anglada, Joan Roviras ("Joan de Verges"), Ricard Viladesau i Pere Clapés.


Any 1949 (3)
Sessió de Ball.
Darrere: Lluís Surroca (contrabaix), Francesc Felip ["Paco Xeto"] (trompeta), Pere Pruñonosa ["Trumfa"] (trompeta), Joaquim Juanmiquel ["Tatara"] (trombó) i Enric Vilà (trombó)
Davant: Pere Clapés (bateria), Ricard Anglada (piano), Josep Morell (saxo), Domènec ["Mingu"] Anglada (saxo), Ricard Viladesau (saxo), Ricard Parés (saxo) i Joan Roviras ["Joan de Verges"] (saxo).
Foto: Arxiu Josep Mª Roviras.


Any 1949 (4)
Audició de Sardanes.
Darrere: (no es veu el 2n trompeta, segurament és en Pere Pruñonosa ["Trumfa"]), Francesc Felip ["Paco Xeto"], Ricard Anglada, Enric Vilà, Joaquim Juanmiquel ["Tatara"] i Lluís Surroca
Davant: Ricard Parés, Domènec ["Mingu"] Anglada, Joan Roviras ["Joan de Verges"], Ricard Viladesau i Pere Clapés.
Foto: Arxiu Josep Mª Roviras.


Any 1950 (1) (Cançoner i detall)
En aquest cançoner de 1950 hi podem veure, començant a dalt de tot i seguint en el sentit de les agulles del rellotge: Lluís Surroca, Joaquim Borràs, Enric Vilà, Domènec ("Mingu") Anglada,  Ricard Anglada, Ricard Parés, Joan Roviras ("Joan de Verges"), Joaquim Juanmiquel ("Tatara"), Pere Clapés i Joaquim Ribas ("Quim de Serra" * , que aquella temporada substiutia a Ricard Viladesau). Els tres del mig: Ferran Jofre, Josep Morell i Pere Pruñonosa ("Trumfa").
* Petita però interessant ressenya biogràfica en aquest enllaç de la Revista de Serra de Daró (pàgines 14 i 15).


Any 1950 (2) (Cantant)
El cantant Josep Morell (extraordinari clarinetista, val a dir !)
Foto: Museu de la Mediterrània.


Any 1951 (1)
Cartell de la temporada 1951-1952.
A dalt: Ricard Anglada, Ferran Jofre, Josep Morell i Ricard Parés
Al mig: Domènec ("Mingu") Anglada, Joaquim Juanmiquel ("Tatara"), Pere Pruñonosa ("Trumfa"), Enric Vilà i Lluís Cotxo i Güell
A baix: Joan Roviras ("Joan de Verges"), Pere Clapés, Joaquim Borràs i Lluís Surroca.
Foto: Museu de la Mediterrània.


Any 1951 (2)
Imatge extreta d'un cançoner de 1951, corresponent al cartell anterior.
A dalt: Ricard Anglada, Ferran Jofre, Josep Morell i Ricard Parés
Al mig: Domènec ("Mingu") Anglada, Joaquim Juanmiquel ("Tatara"), Pere Pruñonosa ("Trumfa"), Enric Vilà i Lluís Cotxo
A baix: Joan Roviras ("Joan de Verges"), Pere Clapés, Joaquim Borràs i Lluís Surroca.


Any 1951 (3)
La mateixa foto que en el cançoner de 1950, amb un missatge publicitari diferent.
Foto: Museu de la Mediterrània.


Any 1951 (2)
Darrere: Lluís Surroca (contrabaix), Pere Pruñonosa ["Trumfa"] (trompeta), Joaquim Borràs (trompeta), Joaquim Juanmiquel ["Tatara"] (trombó) i Enric Vilà (trombó)
Davant: Pere Clapés (bateria), Ricard Anglada (piano), Domènec ["Mingu"] Anglada (saxo), Joan Roviras ["Joan de Verges"] (saxo), Ricard Parés (saxo), Lluís Cotxo (saxo) i Josep Morell (saxo).
Foto: Arxiu Josep Mª Roviras.


Any 1952 (1)
Cercavila passant pel Pont de l'Aigua, al barri del Pont Major, de Girona, el 3 de Febrer de 1952. Al fons es veu Sarrià de Ter. Era el final de la temporada 1951-1952.
En el moment de la foto no estan tocant, i puc reconèixer en primer terme, d'esquerra a dreta:
Joan Roviras ("Joan de Verges") [clarinet], Joaquim Juanmiquel ("Tatara") [fiscorn] i Pere Pruñonosa ("Trumfa") [trompeta]. En segon terme: Enric Vilà [fiscorn].
Foto: Martí Massafont i Costals. CRDI (Ajuntament de Girona).Any 1952 (2)
Passen els anys, canvien álguns músics, i el director és ara en Florenci Mauné i Marimont , fins l'any 1956. Per cert, sempre dirigia els concerts amb els ulls tancats ! (Més info al blog de la seva filla, Montserrat Mauné)
Violins, d'esquerra a dreta: Ricard Parés, Pere Clapés, Joaquim Juanmiquel ("Tatara") i Eudald Duch i Torrent (a qui vaig conèixer l'any 1985 quan vaig coincidir amb el seu fill Gabriel ["Gabi"] Duch a la Cobla-orquestra Atlàntida, d'on aniria a parar, i fins avu -2020-, a la Cobla-orquestra La Principal de La Bisbal)
Contrabaix: Lluís Surroca
Percussió: Lluís Cotxo
Fiscorn: Enric Vilà
Trompetes: Pere Pruñonosa i Costa ("Trumfa") i Joaquim Borràs
Fusta, de baix a dalt: Domènec ("Mingo") Anglada (no es veu gaire), Josep Morell i Joan Roviras ("Joan de Verges").Any 1952 (3)
Un primer pla d'en Joan Roviras ("Joan de Verges"), mentre el segon tible, Domènec ("Mingo") Anglada, fa uns compassos d'espera.
Foto: Arxiu Montserrat Roviras.


Any 1953 (1)
Aquesta foto és una composició que he fet a partir d'un Cançoner que em va passar la Montserrat Mauné del seu arxiu particular:Aquell any la formació era la següent (interessant veure com la bateria i el contrabaix eren tocats alternativament per diversos músics, cosa gens habitual a l'actualitat):
Fila superior: Florenci Mauné, director, piano, acordió i trombó; Pere Pruñonosa ("Trumfa"), trompeta solista; Joan Roviras ("Joan de Verges"), clarinet, saxo, acordió i tible; Ricard Parés, violí, saxo, clarinet, piano i tenora.
Segona fila: Domènec ("Mingo") Anglada, flauta, saxo, clarinet, bateria i tible; Joaquim Borràs, trompeta, violí i bateria; Lluís Surroca, contrabaix i violí; Enric Vilà, trombó, fiscorn i contrabaix.
Tercera fila: Joaquim Juanmiquel ("Tatara"), trombó, violí i fiscorn; Lluís Cotxo, timpanis, saxo, clarinet i tenora (el vaig conèixer quan, al vendre-li jo un saxo a en Narcís Costa i Ventura a finals dels anys 70, el seu mestre, Lluís Cotxo, el va acompanyar fins a casa meva, per supervisar que l'instrument estés en bon estat); Joaquim Coma i Parcet, trompeta i violí; Manel Ferrer i Amer ("Manelic"), bateria, violí i trombó. La filla d'en Manel Ferrer, l' Anna Ferrer, prestigiosa pianista, va ser la meva primera professora d'harmonia, quan erem veïns a Girona, al C/. Oviedo, i em va passar moltes fotos per la meva col·lecció, doncs el seu pare va tocar amb la Cobla-orquestra Caravana molts anys, i el seu oncle Joaquim Ferrer i Amer en aquells moments tocava amb la Cobla Baix Empordà.
Fila inferior: Eudald Duch, cantant, trompeta i violí; Josep Morell, clarinet, saxo, acordió, cantant i flabiol.Any 1953 (2)
En Florenci Mauné i en Josep Morell, cantant a dúo.Any 1953 (3)
Cartell oficial de la temporada 1953-1954.
A dalt de tot: Florenci Mauné.
Segona fila: Joaquim Coma, Joaquim Juanmiquel ("Tatara"), Manel Ferrer ("Manelic") i Enric Vilà
Tercera fila: Lluís Surroca, Eudald Duch, Pere Pruñonosa ("Trumfa") i Joaquim Borràs
A sota: Joan Roviras ("Joan de Verges"), Domènec ("Mingo") Anglada, Josep Morell, Ricard Parés i Lluís Cotxo.Any 1953 (4)
Part exterior del díptic publicitari de la temporada 1953-1954.
Foto: Arxiu Xavier Prat.
Any 1953 (5)
Part interior del díptic publicitari de la temporada 1953-1954.
F
oto: Arxiu Xavier Prat.Any 1953 (6)
Aquesta i les tres següents formen una seqüència de quatre fotos fetes segurament al Centre Fraternal de Palafrugell.
Aquestes fotos van servir per il·lustrar el cartell de 1954-1955, tal com es veu després.
A l'esquerra, hi ha en Florenci Mauné al piano. A davant de tot, en Pere Pruñonosa ("Trumfa"), trompeta solista en aquell tema. A la bateria, en Manel Ferrer ("Manelic") i al contrabaix en Lluís Surroca.
Trompetes: Joaquim Borràs, Joaquim Coma i Eudald Duch
Trombons: Joaquim Juanmiquel ("Tatara") i Enric Vilà
Saxos: Domènec ("Mingo") Anglada, Josep Morell, Joan Roviras ("Joan de Verges"), Ricard Parés i Lluís Cotxo.


Any 1953 (7)
Aquesta fotografia, la qualitat de la qual deixa molt que desitjar, però que com a testimoni gràfic pot servir, donada la formació de Concert, i els músics són, d'esquerra a dreta:
Piano: Pere Pruñonosa ("Trumfa")
Violins: Joaquim Coma, Manel Ferrer ("Manelic"), Lluis Surroca, Eudald Duch, Joaquim Juanmiquel ("Tatara") i Joaquim Borràs
Contrabaix: Enric Vilà
Clarinets: Joan Roviras ("Joan de Verges"), Lluís Cotxo, Domènec ("Mingo") Anglada, Josep Morell i Ricard Parés
Al centre a l'acordió: Florenci Mauné.


Any 1953 (8)
A l'esquerra, hi ha en Florenci Mauné al piano. A davant de tot, en Pere Pruñonosa ("Trumfa"), trompeta solista en aquell tema. A la bateria, en Manel Ferrer ("Manelic") i al contrabaix en Lluís Surroca.
Darrere, els quatre trompetes: Joaquim Borràs, Pere Pruñonosa ("Trumfa"), Joaquim Coma i Eudald Duch
Al mig, els dos trombons: Joaquim Juanmiquel ("Tatara") i Enric Vilà
A davant, els cinc saxos: Domènec ("Mingo") Anglada, Josep Morell, Joan Roviras ("Joan de Verges"), Ricard Parés i Lluís Cotxo.


Any 1953 (9)
Ritme tropical !
Darrere: Lluís Surroca (contrabaix), Pere Pruñonosa ["Trumfa"] (queda amagat, no sé quin instrument estaria tocant, potser percussió), Josep Morell (clarinet), Lluís Cotxo (clarinet), Domènec ["Mingo"] Anglada (flauta), Joan Roviras ["Joan de Verges"] (percussió), Ricard Parés (percussió), Joaquim Juanmiquel ["Tatara"] (percussió) i Enric Vilà (percussió)
Davant: Florenci Mauné (piano), Eudald Duch (percussió), Joaquim Borràs (trompeta), Manel Ferrer ["Manelic"] (percussió) i Joaquim Coma (trompeta).


Any 1954 (1)
Cartell oficial de la temporada 1954-1955.
Les fotos d'aquest cartell serien de 1953, concretament les quatre anteriors.Any 1954 (2)
A l'Aplec de Calella.
Darrere: Eudald Duch, Joaquim Borràs, Pere Pruñonosa ("Trumfa"), Florenci Mauné, Manel Ferrer ("Manelic"), Enric Vilà i Joaquim Juanmiquel ("Tatara")
Davant: Josep Morell, Domènec ("Mingo") Anglada, Joan Roviras ("Joan de Verges"), Lluís Cotxo, Ricard Parés i Lluís Surroca.


Anys 50 (3)
Dret: Lluís Cotxo
Asseguts: Pere Pruñonosa ("Trumfa"), Florenci Mauné i Josep Morell.


Any 1955 (1)
Dues versions de la mateixa foto.
Estava a punt de produir-se la formació de la Cobla-orquestra Costa Brava, on hi van anar uns quants músics de la Caravana: Florenci Mauné, Josep Morell i Joaquim Coma
Darrere: Eudald Duch, Joaquim Coma, Pere Pruñonosa ("Trumfa"), Florenci Mauné, Manel Ferrer ("Manelic"), Enric Vilà i Joaquim Juanmiquel ("Tatara"), que li està posant el fiscorn per barret a n'el contrabaixista
Davant: Josep Morell, Domènec ("Mingo") Anglada, Joan Roviras ("Joan de Verges"), Lluís Cotxo, Ricard Parés i Lluís Surroca.Any 1955 (2)
Part de l'Orquestra es van retratar amb les Falleres, durant les Falles de València d'aquell any 1955.
Darrere, drets: Lluís Surroca, Joaquim Coma, Josep Morell, Joaquim Juanmiquel ("Tatara"), Jaume Vivolas ("Met Cuca"), Domènec ("Mingo") Anglada, Desconegut (segurament un membre de l'organització o del local) i Pere Pruñonosa ("Trumfa").
Asseguts, enmig de les guapes falleres: Eudald Duch, Ricard Parés, Joan Roviras ("Joan de Verges") i Enric Vilà.
Hi ha un detall en aquesta foto, i és la presència del trompeta Jaume Vivolas ("Met Cuca"), havent-hi tres trompetes més: Pere Pruñonosa ("Trumfa"), Joaquim Coma i Eudald Duch; ara bé, com que aquest darrer també era cantant, podria ser que en Vivolas hi anés de bolo ...
Cal remarcar l'absència a la foto (per les raons que sigui, ves a saber ...) d'en Florenci Mauné, en Manel Ferrer ("Manelic") i en Lluís Cotxo.


Any 1955 (3)
Posteriorment a la imatge anterior he trobat aquesta foto, crec que del mateix dia, o per ser més exactes, de la mateixa nit. Malauradament hi ha un músic que no deixa veure el pianista ... que segurament era en Florenci Mauné.
A l'esquerra, Josep Morell tapa el pianista, i en primer terme podem veure una cantant Desconeguda, a qui probablement acompanyarien només en aquesta festa.
Darrere de tot, a la dreta, els tres trompetes: Jaume Vivolas ("Met Cuca", que per la cara que posa mirant la partitura amb molta atenció, potser sí que hi anava de bolo), Pere Pruñonosa ("Trumfa") i Joaquim Coma
En segon terme hi ha quatre músics drets i un d'assegut: Enric Vilà, Manel Ferrer ("Manelic"), Lluís Surroca, Lluís Cotxo i Joaquim Juanmiquel ("Tatara")
I el rest de davant: Eudald Duch (si cliques la foto veuràs que té cara d'estar-se-ho passant molt bé), Domènec ("Mingo") Anglada, Joan Roviras ("Joan de Verges") i Ricard Parés.
Foto: Museu de la Mediterrània.


Any 1956
Tocant ball als jardins de l'Hotel Florida Park, de Madrid.
Remarcable l'absència de micros, sort que tocaven a sota la volta ! ... Encara que podria ser només una foto per fer el cartell de propaganda de 1957 (2).Any 1957 (1)
Sardanes a Esponellà, el dia 2 de Febrer de 1957.
Darrere: Eudald Duch, Robert Bosch i Sabrià ("Pacheco"), Pere Espona i Arderiu, Manel Ferrer ("Manelic"), Martí Font i Triadú i Joaquim Juanmiquel ("Tatara")
Davant: Ricard Parés, Domènec ("Mingo") Anglada, Joan Roviras ("Joan de Verges"), Lluís Cotxo, Wenceslau ("Lau") Roure i Marin i Lluís Surroca.


Any 1957 (2)
Cartell publicitari amb fotos fetes als jardins de l'Hotel Florida Park, de Madrid, on hi vàren anar sovint força temps.
Cartell: Arxiu Esteve Palet i Ribas.


Any 1957 (3)
Revers del cartell anterior.
Cartell: Arxiu Esteve Palet i Ribas.


Any 1957 (4)
A Molins de Rei, el dia 21 d'Abril de 1957.
Darrere: Eudald Duch, Robert Bosch ("Pacheco"), Pere Espona, Manel Ferrer ("Manelic"), Miquel Milla i Batlle, Martí Font i Triadú i Joaquim Juanmiquel ("Tatara")
Davant: Ricard Parés, Domènec ("Mingo") Anglada, Joan Roviras ("Joan de Verges"), Lluís Cotxo, Wenceslau ("Lau") Roure i Lluís Surroca.


Any 1957 (5)
En aquesta època era molt normal que les orquestres no portessin un vocalista amb dedicació exclussiva com a tal. Lo més habitual era que els músics més joves i que tinguiessin una mica de gràcia cantessin les cançons de moda. És el cas, per exemple, de Martí Font, a qui veiem cantant i després fent un solo de trombó. Al fons de les dues imatges, a la dreta, un altre dels músics que també cantava, el trompeta Eudald Duch. I no eren els únics, també cantaven Josep Morell, Pere Espona, i d'altres.
Fotos: Arxiu Lluís Font.


 
Any 1958 (1)
3 trompetes, 2 trombons, 5 saxos, més la secció de ritme ... com devia "petar" allò !
Darrere: Lluís Surroca, Manel Ferrer ("Manelic"), Eudald Duch, Robert Bosch ("Pacheco"), Pere Espona,  Martí Puntí i Joaquim Juanmiquel ("Tatara")
Davant: Ricard Parés, Domènec ("Mingo") Anglada, Wenceslau ("Lau") Roure, Joan Roviras ("Joan de Verges") i Agustí Planiol i Talleda
Dirigeix: Miquel Milla.Any 1958 (2)
Al Cafè Regina, a Frankfurt am Main, en formació de Concert, el mes de Març de 1958.
A davant, Ricard Parés, violí solista, i Miquel Milla, pianista i director.
La resta, d'esquerra a dreta: Joaquim Juanmiquel ("Tatara"),  Domènec ("Mingo") Anglada, Joan Roviras ("Joan de Verges"), Pere Espona, Wenceslau ("Lau") Roure, Marti Puntí, Robert Bosch ("Pacheco"), Lluís Surroca, Eudald Duch, Agusti Planiol i Manel Ferrer ("Manelic").


Any 1958 (3)
Al Cafè Regina, a Frankfurt am Main, en formació de Ball més "llatina", el mes de Març de 1958.
En segon terme: Joan Roviras ("Joan de Verges") [clarinet], Agustí Planiol [clarinet], Domènec ("Mingo") Anglada [flauta], Pere Espona [trompeta], Robert Bosch ("Pacheco") [cantant], Eudald Duch [trompeta], Lluís Surroca [percussió], Ricard Parés [percussió], Wenceslau ("Lau") Roure [percussió] i Joaquim Juanmiquel ("Tatara") [percussió]
En primer terme: Miquel Milla [pianista i director], Manel Ferrer ("Manelic") [percussió] i Martí Puntí [percussió].


Any 1959
A dalt de tot (3): Lluís Surroca, Pere Espona i Agustí Planiol
Segona fila (3): Manel Ferrer ("Manelic"), Domènec ("Mingo") Anglada i Miquel Milla
Tercera fila (3, en diagonal): Martí Puntí, Wenceslau ("Lau") Roure i Josep Clausell
Quarta fila (3, en diagonal): Ricard Parés, Joan Roviras ("Joan de Verges") i Robert Bosch ("Pacheco")
A baix, tot sol: Joaquim Juanmiquel ("Tatara").


Anys 60 (1)
Al Lido, de Hamburg. Són gairebé els mateixos components que en la foto del Cafè Regina [Any 1958 (2)], amb l'absència de l'Eudald Duch i la incorporació del nou cantant.
A dalt de tot: Manel Ferrer ("Manelic") [bateria], i just a sota seu en Lluís Surroca [contrabaix]
Al mig: Miquel Milla [piano], Martí Puntí [bongos], Domènec ("Mingo") Anglada [saxo], Joan Roviras ("Joan de Verges") [saxo], Pere Espona i Wenceslau ("Lau") Roure [saxo]
A davant: Ricard Parés [semblaria que té a les manes un petit instrument de percussió], Robert Bosch ("Pacheco"), Josep Clausell i Pla [cantant i tocant les maraques, clarament definit per primera vegada, amb un vestit diferent de la resta de l'orquestra], Pere Espona [trompeta], Joaquim Juanmiquel ("Tatara") [trombó] i Agustí Planiol [maraques].
Foto: Museu de la Mediterrània.


Anys 60 (2)
Retratats a Lió (França).
Drets: Joan Roviras ("Joan de Verges"), Jaume Ferrer i Jofra ("Capitán"), Domènec ("Mingo") Anglada, Lluís Surroca, Josep Mª Roselló i Garriga, Francesc Felip ("Paco Xeto"), Agustí Planiol, Josep Clausell i Joaquim Juanmiquel ("Tatara")
Ajupits: Desconegut (segurament de la comissió de festes), Desconeguda (segurament de la comissió de festes), Manel Ferrer ("Manelic"), Ricard Parés i Miquel Milla.
Foto: Museu de la Mediterrània.


Anys 60 (3)
A l'entrada del Lido (Hamburg).
D'esquerra a dreta: Pere Rabaseda i Serrallonga ("Pere Llebre"), Joaquim Juanmiquel ("Tatara"), Josep Clausell, Manel Ferrer ("Manelic"), Josep Mª Roselló, Ricard Parés, Pere Espona, Miquel Milla, Domènec ("Mingo") Anglada, Joan Roviras ("Joan de Verges"), Agustí Planiol, Lluís Surroca, Francesc Felip ("Paco Xeto") i Jaume Ferrer ("Capitán").
Foto: Museu de la Mediterrània.


Any 1963 (1)
Postal de Nadal, semblaria que actuant a l'Hotel Florida Park, de Madrid, o potser en alguna de les seves destinacions a Alemanya.
Foto: Col·lecció Rosa Serrallonga.


Any 1963 (2)
Revers de la postal.
Foto: Col·lecció Rosa Serrallonga.


Any 1966
Postal de Nadal, segurament la foto és de la temporada 1965-1966. Vist ara, no sembla tenir massa importància, però el fet de que s'escrigui en català la primera frase (Bon Any Nou) era força insòlit en aquella època.
D'esquerra a dreta: Francesc Felip ("Paco Xeto"), Agustí Planiol, Desconegut, Manel Ferrer ("Manelic"), Pere Cortada, Miquel Tudela i Benavent, Ricard Parés, Josep Mª Roselló, Joan Roviras ("Joan de Verges"), Domènec ("Mingo") Anglada, Josep Clausell, Pere Rabaseda ("Pere Llebre") i Lluís Surroca.
Foto: Col·lecció Rosa Serrallonga.


Any 1967 (1)
La primera foto en color !
En el requadre superior esquerra, el cantant, Josep Clausell
Els tres de l'esquerra: el trompeta d'Amer Pere Rabaseda i Serrallonga ("Pere Llebre"), tot un personatge, t'ho puc assegurar; segueix en Manel Ferrer ("Manelic"), amb ulleres fosques; Jaume Vivolas i Viñas ("Met Cuca")
Ajupits: Ricard Parés i Josep Mª Roselló (saxo i tible)
Darrere: Lluís Surroca, Agustí Planiol, Salvador Riumalló, Miquel Tudela, Francesc Felip ("Paco Xeto") [en segon terme i amb ulleres de sol], Pere Cortada i Carbonell  i Domènec ("Mingo") Anglada.Any 1967 (2)
Original de la foto que es va fer servir per la postal anterior.
Foto: Col·lecció Rosa Serrallonga.
Any 1968 (1)
Fan servir la mateixa foto de 1967, incloguent-hi el nou director.
A dalt de tot, en el requadre: Joan Almirall.
Darrere: Lluís Surroca, Agustí Planiol, Salvador Riumalló, Miquel Tudela, Francesc Felip ("Paco Xeto") [en segon terme i amb ulleres de sol], Pere Cortada i Domènec ("Mingo") Anglada
Davant: Els tres de l'esquerra: Pere Rabaseda ("Pere Llebre"), Manel Ferrer ("Manelic") i Jaume Vivolas i Viñas ("Met Cuca")
Ajupits: Ricard Parés i Josep Mª Roselló.
Foto: Col·lecció Jordi Mestres.Any 1968 (2)
El vocalista, Josep Clausell.
Foto: Col·lecció Jordi Mestres.


Any 1971 (1)
Cartell de la temporada 1971-1972. He de dir que el trobo fantàstic !
Foto: Arxiu Esteve Palet i Ribas.


Any 1971 (2)
Detall del cartell anterior, que es va fer servir com a postal.
D'esquerra a dreta, drets: Francesc Felip i Saguer ("Paco Xeto"), Esteve Palet i Ribas (el meu segon professor de saxo), Pere Rabaseda Serrallonga ("Pere Llebre"), Pere Cortada i Carbonell, Alexandre Port i Serra ("Sandro"), Lluís Surroca i Isern, Ricard Parés i Bastons, Josep Clausell, Manel Ferrer i Amer ("Manelic"), Jaume Vivolas i Viñas ("Met Cuca") i Jaume Cristau i Brunet .
Asseguts, els dos de Tortellà: Joaquim Portas i Busquets (amb qui toco actualment -2019- a la Cobla La Principal d'Olot ) i Joan Mulí i Jou.Any 1971 (3)
Josep Clausell cantant, i  Pere Cortada i Esteve Palet fent cors. Al fons, Alexandre Port ("Sandro") amb el trombó a punt i el batería Francesc González, que hi anava de bolo.
Foto: Museu de la Mediterrània.


Any 1972 (1)
Interessant composició. D'esquerra a dreta:
Lluís Surroca, Joaquim Portas, Josep Llorens, Ricard Parés i Riembau, Pere Cortada, Jaume Tardiu, Francis Ros [Francesc ("Paco") Rosado], Jaume Cristau, Ricard Parés i Bastons, Alexandre Port ("Sandro"), Joan Mulí, Jaume Vivolas i Viñas ("Met Cuca"), Joan Bofill i Pere Rabaseda ("Pere Llebre").


Any 1972 (2)
D'esquerra a dreta: Pere Cortada, Alexandre Port ("Sandro"), Lluís Surroca, Josep Llorens, Jaume Vivolas ("Met Cuca"), Joan Bofill, Pere Rabaseda ("Pere Llebre"), Ricard Parés i Bastons, Ricard Parés i Riembau, Jaume Tardiu, Joaquim Portas i Joan Mulí.
Davant: Francis Ros [Francesc ("Paco") Rosado] i Jaume Cristau.Any 1972 (3)
Postal en formació de Cobla.
Darrere: Joan Bofill, Jaume Vivolas ("Met Cuca"), Pere Rabaseda ("Pere Llebre"), Josep Llorens, Jaume Cristau, Alexandre Port ("Sandro"), Pere Cortada i Lluís Surroca
Davant: Ricard Parés Bastons, Jaume Tardiu, Joaquim Portas, Joan Mulí i Ricard Parés Riembau.Any 1972 (4)
Capella del Llac, a Porqueres, el dia del casament d'en Ricard Parés i Riembau.
Darrere: Joan Mulí i Joaquim Portas
Davant: Alexandre ("Sandro") Port, Lluís Surroca, Josep Llorens, Jaume Tardiu, Jaume Cristau i Pere Cortada.
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Any 1972 (5)
Actuant davant de la Catedral de Barcelona.
Darrere: Francesc Felip Saguer ("Paco Xeto"), Jaume Vivolas ("Met Cuca"), Pere Rabaseda ("Pere Llebre"), Josep Llorens, Jaume Cristau, Alexandre Port ("Sandro"), Pere Cortada i Lluís Surroca
Davant: Ricard Parés i Bastons, Jaume Tardiu, Joaquim Portas, Joan Mulí i Ricard Parés i Riembau.
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Any 1972 (6)
Darrere: Francesc Felip Saguer ("Paco Xeto"), Pere Rabaseda ("Pere Llebre"), Jaume Vivolas ("Met Cuca"),  Josep Llorens, Jaume Cristau, Alexandre Port ("Sandro") i Pere Cortada
Davant: Ricard Parés i Bastons, Jaume Tardiu, Joaquim Portas, Joan Mulí, Ricard Parés i Riembau i Lluís Surroca.
Foto: A.C.A.E. (Arxiu Montserrat Mauné - Javier Gironella).


Any 1975 (1)
A dalt: Lluís Surroca i Isern, guitarra baixa, violí i contrabaix; Jaume Vivolas i Viñals ("Met Cuca"), trompeta i violí; Alfons Sabaté i Reixach, trompeta i percussió [fill d'un dels fundadors, en Jaume Sabaté]; Jordi Surroca i Vila ("Vall-llobrega"), trompeta i violí; Pere Silvestre i Xicars ("Pere de Pals"), trombó i violí; Martí Genís i Noguer, trombó i violí (vaig coincidir amb ell un parell de temporades a la Cobla La Principal d'Olot); Ricard Parés i Bastons (pare), saxo alt, violí i tenora; i Joan Mulí i Jou, saxo tenor, flauta i tenora.
A baix: Antoni Mas i Bou, director, piano i trombó; Josep Llorens i Puig, bateria i percussió; Josep Aymí i Segura, cantant; Ricard Parés i Riembau (fill), saxo tenor, violí i flabiol; Jaume Tardiu i Saperas, saxo alt, clarinet i tible; i Joaquim Portas i Busquets, saxo baríton, clarinet i tible.
Les pancartes amb les lletres CARAVANA les va fer en Josep Llorens.Any 1975 (2)
Fotografiats a L'Estartit.
A dalt: Lluís Surroca, guitarra baixa, violí i contrabaix; Jaume Vivolas ("Met Cuca"), trompeta i violí; Alfons Sabaté, trompeta i percussió; Jordi Surroca ("Vall-llobrega"), trompeta i violí; Pere Silvestre ("Pere de Pals"), trombó i violí; Martí Genís, trombó i violí; Ricard Parés (pare), saxo alt, violí i tenora; i Joan Mulí, saxo tenor, flauta i tenora.
A baix: Antoni Mas, director, piano i trombó; Josep Llorens, bateria i percussió; Josep Aymí, cantant; Ricard Parés (fill), saxo tenor, violí i flabiol; Jaume Tardiu, saxo alt, clarinet i tible; i Joaquim Portas, saxo baríton, clarinet i tible.
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Any 1977
Tocant sardanes a Amer el dia 10 de Juliol de 1977, Festa de Sant Cristòfor. Tot i que no es pot veure a tots els músics, amb l'ajuda d'en Carles Varela i en Josep Llorens identifico els músics:
Darrere: Jaume Vivolas ["Met Cuca"] (2n trompeta), Jordi Surroca i Vila ["Vall-llobrega"] (1er trompeta), Juan Diego Granados i Sánchez (3er trompeta), Josep Bou i Coll (1er trombó), Josep Llorens i Puig (2n trombó), Martí Genís (1er fiscorn) i Jordi Pujol i Iglesias (2n fiscorn)
Davant: Ricard Parés i Riembau (flabiol)*, Jaume Tardiu i Saperas (2n tible), Joaquim Portas i Busquets (1er tible), Josep Ros i Gasull ["Met"] (1er tenor), Ricard Parés i Bastons (2n tenor)* i Ferran Reverter i Sucarrats ["Nando"] (contrabaix, amb qui vaig coincidir una any a la la Cobla-orquestra Atlàntida , tot un personatge).
* Com a curiositat: podem veure a pare i fill amb les posicions intercanviades en les fotos de l'Any 1972 (3) i (4).
Foto: Arxiu Joan López.


Any 1978 (1)
Cartell de la temporada 1978-1979.
Darrere: Josep Ros ("Met"), Carles Varela, Jaume Tardiu, Jesús Brasas, Martí Genis, Jordi Pujol, Rafel Imbert i Riera, Juan Diego Granados i Jordi Surroca ("Vall-llobrega").
Davant: Josep Bou, Josep Aymí, Josep Llorens, Ramón Ramos* i Enric Borrell.
* El seu nom real és Ramón Cerezo i Martínez.


Any 1978 (2)
Tocant sardanes a la Festa Major de La Selva de Mar.
Darrere: Rafel Imbert, Jordi Surroca ("Vall-llobrega"), Juan Diego Granados, Josep Bou, Martí Genís i Jordi Pujol
Davant: Josep Llorens, Jaume Tardiu, Jesús Brasas, Josep Ros ("Met"), Carles Varela i Enric Borrell (contrabaix, que no es veu).


Any 1979
Darrere: Josep Ros ("Met") [saxo tenor, flauta i tenora], Carles Varela [saxos alt i soprà, i tenora], Jordi Rigau [saxo alt, flauta i tible], Jesús Brasas [saxo baríton,clarinet i tible], Jordi Pujol [trombó, violí i fiscorn], Alexandre ("Sandro") Port [trombó, violí i fiscorn], Rafel Imbert [trompeta i violí], Joan Bofill [trompeta i violí] i Jordi Surroca ("Vall-llobrega") [trompeta, violí i violoncel]
Davant: Josep Bou [piano, trombó i direcció], Gabriel Mas ("Biel") [veu i guitarra], Josep Llorens [bateria, percussió i trombó], Josep Ramon Domènech ("Ramonet") [veu i percussió] i Enric Borrell [baix i contrabaix].


Any 1981 (1)
Darrere: Rafel Imbert, Jordi Surroca ("Vall-llobrega"), Emili Bello, Josep Bou, Josep Llorens, Joaquim Carreras i Òscar Hernández
Davant: Jordi Rigau, Francesc Galindo (vaig coincidir-hi a la Cobla La Principal d'Olot), Jesús Brasas, Josep Ros ("Met"), Carles Varela i Ferran Reverter ("Nando").


Any 1982 (1)
Drets: Ferran ("Nando") Reverter, Joaquim Carreras, Jesús Brasas, Jordi Surroca ("Vall-llobrega"), Jordi Rigau, Josep Bou, Josep Llorens, Emili Bello, Òscar Hernández, Francesc Galindo, Carles Varela (que és qui em proporciona una part de les alineacions d'aquesta entrada) i Josep Ros ("Met")
Asseguts: Gabriel Mas ("Biel") i Josep Ramon Domènech ("Ramonet").


Any 1982 (2)
Ara en formació de Cobla, en un Aplec.
Darrere: Ramon Andrés Esteban, Jordi Surroca ("Vall-llobrega"), Emili Bello, Josep Bou, Josep Llorens, Joaquim Carreras i Òscar Hernández
Davant: Jordi Rigau, Francesc Galindo, Jesús Brasas, Josep Ros ("Met"), Carles Varela i Ferran Reverter ("Nando").Any 1982 (3)
Primavera de 1982, actuant al Mercat del Born de Barcelona, en la celebració del 190è aniversari del Brusi (Diari de Barcelona).
Darrere: Joaquim Carreras, Òscar Hernández, Emili Bello i Jordi Surroca ("Vall-llobrega")
Davant: Josep Bou, Ferran ("Nando") Reverter, Josep Llorens, Josep Ramon Domènech ("Ramonet"), Josep Ros ("Met"), Carles Varela, Jordi Rigau, Gabriel Mas ("Biel"), Francesc Galindo i Jesús Brasas.


Any 1982 (4)
Tocant a la Devesa de Girona.
Darrere: Ramon Andrés, Jordi Surroca ("Vall-llobrega"), Emili Bello, Josep Bou, Josep Llorens, Joaquim Carreras i Òscar Hernández
Davant: Jordi Rigau, Francesc Galindo, Jesús Brasas, Josep Ros ("Met"), Carles Varela i Ferran Reverter ("Nando").


Any 1984 (1)
La formació era la següent: Jordi Surroca ("Vall-llobrega"), Antoni Delgado, Josep Mª Roviras ("Xivi"), fill d'un dels fundadors, [en Joan Roviras ("Joan de Verges")], Josep Ros ("Met"), seguint amb els saxos tenim en Salvador Parés (amb qui vaig coincidir a la Cobla-orquestra Màxim's), Jesús Brasas, Carles Varela, Joan Sala ("Gifre"), Jordi Ruscada (guitarra baixa i "culpable" de que jo faci de músic ... seria molt llarg d'explicar ...), Jordi Colomer, Josep Bou, director, i a dalt en Joaquim Carreras. Els cantants són: Pedro Alma, Esther, Fernando Mendoza (nom real: Fernando Aymerich i Cáncer) i Josep Ramon Domènech ("Ramonet").Any 1984 (2)
Darrere: Josep Bou, Jordi Ruscada, Jordi Colomer, Josep Ros ("Met"), Carles Varela, Salvador Parés, Jesús Brasas, Joaquim Carreras, Joan Sala ("Gifre"), Josep Mª Roviras ("Xivi"),  Antoni Delgado i Jordi Surroca ("Vall-llobrega")
Davant: Pedro Alma, Josep Ramon Domènech ("Ramonet"), Esther i Fernando Mendoza.


Any 1985
A prop de l'església del Mercadal (crec que és la Plaça Santa Susanna) hi havia a Girona un bar de moda anomenat "El Xampanyet", que portava un dels músics de la Caravana (Joaquim Carreras) amb un colega d'una altra orquestra (Josep Mª Brugué). Aquell any s'hi va fer una festa, potser el primer aniversari de l'obertura del bar, actuant l'orquestra a la plaça; recordo que jo hi era, i que pensava: amb la bona corda de saxos que porten, i no se'n sent ni un ... problemes de la sonorització o del tècnic de so, ves a saber.
Darrere: Enric Borrell (baix), Jordi Colomer (bateria), Josep Ros ["Met"] (saxo tenor), Carles Varela (saxo alt), Josep ["Pep"] Grifé (saxo alt), Jesús Brasas (saxo baríton), Josep Mª Roviras ["Xivi"] (trompeta), Antoni Delgado (trompeta) i Jordi Surroca ["Vall-llobrega"] (trompeta)
Al mig, a la dreta: Joaquim Carreras (trombó) i Joan Sala (trombó)
Davant: Josep Bou (piano), José Pulido (guitarra), Josep Ramon Domènech ["Ramonet"] (cantant), Lady Vicent (cantant) i Fernando Mendoza (cantant).
Foto: Manel Lladó.


Any 1986
Directo en la Noche era un programa musical que s'emetia per TVE en directe cada dilluns desde la Sala de Festes Gran Palace, de Lloret de Mar i va durar desde Gener fins a Maig de 1986. A la foto hi veiem:
Josep Bou (director i pianista, i compositor també de la sintonia del programa); Jordi Colomer (bateria); Fernando Mendoza, Josep Ramón ["Ramonet"], Lady Vicent, José Pulido [també guitarra] i Vicenç Barba [també baix] (grup de cantants de l'esquerra de baix a dalt); Joaquim Carreras i Joan Sala (trombons); Joan Vilanova, Antoni Delgado i Jordi Surroca ["Vall-llobrega"] (trompetes); Josep Ros ["Met"], Carles Varela, Josep ["Pep"] Grifé i Jesús Brasas (saxos).
D'aquesta època en podem veure una actuació en aquest vídeo.


Any 1988 (1)
Tal com informa l' article d' El Punt amb motiu de la mort de Josep Bou i Coll el 7 de Juliol de 2012, l'any 1986, després d'uns mesos de negociació, es va signar un contracte amb Xavier Cugat , pel qual la formació canviava de nom. Es va anomenar a partir d'aleshores la Gran Orquestra Xavier Cugat Caravana Show , i va aconseguir una gran projecció arreu de l'Estat.
En primer terme, Josep Bou (piano i director)
Darrere: Toni Gadea (bateria), Desconegut (percussió), Manel Santos, Toni Delgado i Jordi Surroca ["Vall-llobrega"] (trompetes), i Pere Silvestre ["Pere de Pals"] i Joaquim Carreras (trombons)
Al mig: Jesús Brasas, Manel Mañogil, Carles Varela i Josep Ros ["Met"] (saxos)
Davant: Josep Barretina (baix), Jorge Burgos (guitarra), i Elisabet, Lorenzo, Mariona, Alzides i Nuri (cantants).


Any 1988 (2)
Darrere: Josep Barretina, Toni Delgado, Manel Mañogil, Jesús Brasas i Jordi Surroca ("Vall-llobrega")
Al mig: Joan Vilanova, Desconegut, Josep Ros, Lorenzo, Nuri, Joaquim Carreras, Elisabet, Alcides, Toni Gadea, Josep Bou, Pere Silvestre ("Pere de Pals") i Carles Varela
Davant: Desconegut, Xavier Cugat i Toto.


Any 1990
Cartell promocional de 1990, amb l'autocaricatura de Xavier Cugat.


Any 1992
Possiblement la darrera foto d'aquesta època de la Caravana, feta davant l'Ajuntament de Vall-llobrega.
D'esquerra a dreta: Alcides, Ramon Mora, Josep Silvestre, Gerard Valls, David Calvet, Josep Prat, Dènia, Carles Varela, Rafel Rustey, Xavier Molero, Josep Ros ("Met") i Raül Sánchez.
Abans d'acabar l'any es van desfer, i com podem veure en les fotos següents la formació va continuar, al ser comprat el nom per un particular, només en formació d'Orquestra, i amb una trajectòria no gaire ben definida.
Foto: Arxiu Carles Varela.


 Any 1993 (1)
Com deia en la foto anterior, Joan Costa i Ardèvol, de Capellades, va comprar el nom i feien Concert i Ball.
Es pot veure J. Costa a dalt de la postal, a l'esquerra.


Any 1993 (2)
Aquesta foto sembla feta en el mateix escenari que la postal anterior, i els músics es distingeixen millor.
D’esquerra a dreta: Josep Xxx (piano), Eduard Cabanillas (bateria), Ferran Lleonart (baix), Josep ("Pep") Puig (guitarra), José Luis Gómez (cantant), Francesc ["Quico"] Bisbal i Domingo (trombó), Joan Garcia i Escala (trompeta), Joan Ramírez i Carrasco (trompeta), Eduard Vera (saxo tenor), Daniel Xxx (saxo alt), Francesc ("Paco") Gàlvez (cantant), Ana Xxx (cantant) i Antònia Garrido (cantant).
Foto: Arxiu Joan Garcia i Escala.


Any 2008 (1)
A les escales: Desconegut (saxo baríton), Raül Pérez (saxo alt), Desconegut (saxo tenor), Desconegut (trombó), Carlos ["Paqui"] Viñole (trompeta) i Desconegut (trompeta)
Davant: Desconegut (piano), Desconegut (percussió), Desconegut (bateria), Desconegut (guitarra) i Sergi Sala (baix).


Any 2008 (2)
Aquesta foto i la següent es poden trobar, amb algunes altres, en aquest enllaç.


Any 2008 (3)
Detall del quartet vocal. El cantant de la dreta és Robin Marcos.
No trobo més informació ni notícies de Caravana Show a partir d'aquest any.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!