T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dimecres, 20 de juny del 2012

NEW JAZZ BABY


Any 1928
Orquestrina de Girona formada l'any 1928 per LluĂ­s Moreno PallĂ­ (interessant biografia a la tesi d'en LluĂ­s BruguĂ©s) arran de la desapariciĂł de l' Orquestrina Moderna, de Salt.
D'esquerra a dreta: Cels Ferrer i TurrĂł (violĂ­-jazz), LluĂ­s Moreno i PallĂ­ (piano), Llorenç Noell i Plana ["Risan"] (trompeta i baix mandolina), Joaquim Casas i Ensesa (jazz-band, flextone* i jazz-flute [flauta travessera]), LluĂ­s Marco i Puchol [Marco sense accent a la "o"] (saxĂČfon), Josep Moreno i PallĂ­** (violoncel, banjo i viola) i Josep Garrido (baix, tuba i trombĂł).
Tots ells eren mestres d'ensenyament primari.
Acabada la guerra incivil, la temporada 1939-1940, van canviar-se el nom pel d'Orquestrina Dancing Jazz, perĂČ van durar poc amb aquest nou nom, perquĂš les autoritats els van prohibir el nom (perquĂš era estranger), i ja entrada la temporada 1940-1941 es van desfer. Alguns dels mĂșsics, encapçalats per Cels Ferrer van formar l'any 1941 l'Orquestra Ferrer.
* flextone o flex-tone : instrument de percussiĂł, de moda en aquella Ăšpoca, que s'emprava bastant en el ball del xarleston, feia com una mena de xiulet.
** A aquest home el vaig arribar a conĂšixer, quan per raons de feina jo anava sovint a Tossa, on ell estava jubilat; li deien "Pepe".
Foto: Lux.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!