T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dijous, 6 de setembre del 2012

MARAVELLA

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1951 (1)
La Cobla-orquestra Maravella, neix a Caldes de Malavella, la primavera de l'any 1951. El seu fundador fou en LluĂ­s Ferrer i Puigdemont, que venia de ser director de la Cobla-orquestra Montgrins des de l'any 1945. S'acordĂ  el nom de MARAVELLA, tenint en compte un dels noms primitius de la vila, en l'Ăšpoca de la dominaciĂł romana a Espanya.
En aquest primer cartell de ressonàncies dalinianes, els components fundacionals són, començant per dalt a l'esquerra, baixant i tornant a pujar cap a la dreta:
Joaquim Costa i Horts, Miquel Tudela i Benavent, Josep ("Pitu") Faixedas i Borrell, FeliciĂ  Juanola i SiquĂ©s, NarcĂ­s Vendrell i Ferrer*, Emili Juanals i RoquĂ©, Joaquim Ribas i Plaja ("Quim de Serra")**, Joaquim Coma i Parcet, Josep Ferrer i Puigdemont***, Pere Magret i Alsina, LluĂ­s Ferrer i Puigdemont, LluĂ­s Brugada i Roca i Miquel Felip i Carreras.
La major part de la informaciĂł d'aquesta entrada me l'ha proporcionat l'actual representant -2019-, en Miquel Comadevall i Prat.
* A en Narcís Vendrell el vaig conÚixer personalment una vegada que, essent jo de la Comissió de Festes d'Amer, vaig haver d'anar a casa seva a pagar-li l'actuació que havien fent el dia anterior; també el vaig reconÚixer i saludar, ja molt vellet, un dia que, acompanyat de la seva esposa, prenia el sol al Parc Central de Girona.
** Petita perĂČ interessant ressenya biogrĂ fica en aquest enllaç de la Revista de Serra de DarĂł (pĂ gines 14 i 15)
*** I a en Josep Ferrer l'he anat tractant molt al llarg dels anys, doncs, a mĂ©s de la seva feina principal de procurador, va fer molts d'anys de representant artĂ­stic. Fins i tot, abans de pensar jo ni tan sols en estudiar mĂșsica, i donat que ens coneixĂ­em pel fet de ser jo membre de la ComissiĂł de Festes d'Amer, em va recomanar per una feina de disc-jockey a la discoteca "L'Envelat del Follet", d'Olot.
Foto: Barber. Disseny: Gubau
1) Fons Emili Juanals. Museu de la MediterrĂ nia.
2) EdiciĂł meva.


Any 1951 (2)

Escut identificatiu de la Cobla-orquestra Maravella, en dues versions.
Fotos: 1) Biblioteca PĂșblica Carles Rahola (Girona). 2) Arxiu Xavier Prat.




Any 1951 (3)
A Arenys de Munt, el 2 d'Abril de 1951. Uns quants mĂșsics de la Maravella fent-se una de les primeres fotos, llĂ stima que no hi siguin tots !
A dalt: LluĂ­s Brugada i FeliciĂ  Juanola
A baix: Josep Ferrer, NarcĂ­s Vendrell, Joaquim Coma, Miquel Tudela, LluĂ­s Ferrer i Emili Juanals.



Any 1951 (4)
Participant en el segon Aplec de Caldes de Malavella, on van cobrar 3.000 Ptes. Aquesta podria ser la primera fotografia de la Cobla-orquestra Maravella tocant sardanes. Van alternar amb la Cobla-orquestra La Principal de La Bisbal i la Cobla-orquestra Selvatana.
Darrere: Joaquim Costa, Emili Juanals, FeliciĂ  Juanola, LluĂ­s Ferrer, Josep Ferrer, Miquel Tudela i Joaquim Coma
Davant: NarcĂ­s Vendrell, Miquel Felip, Pere Magret, Joaquim Ribas ("Quim de Serra"), Josep ("Pitu") Faixedas i LluĂ­s Grau i Capdeferro (bolo)*.
* El contrabaix titular, LluĂ­s Brugada, havia tingut un accident laboral poc temps abans, al caure de l'escenari a Arenys de Mar i fer-se mal en un canell.


Any 1951 (5)
En plena sessiĂł de Ball a Banyuls sur Mer, el 15 d'Agost de 1951.
A davant: LluĂ­s Ferrer (acordiĂł) i Josep Ferrer (cantant)
Just darrere seu: Joaquim Coma, Joaquim Costa i NarcĂ­s Vendrell, i en segon terme, entre aquests dos Ășltims, Pere Magret; a la bateria, FeliciĂ  Juanola.
El mĂșsic que estĂ  mirant cap a darrere, podrĂ­a ser en Josep ("Pitu") Faixedas (clarinet), i els dos violinistes restants: Emili Juanals i Joaquim Ribas ("Quim de Serra").


Any 1952 (1)
La formació és, començant per dalt a l'esquerra, baixant i tornant a pujar cap a la dreta:
NarcĂ­s Vendrell, FeliciĂ  Juanola, Miquel Tudela, Josep ("Pitu")  Faixedas, Joan Porta i FustĂ© ("Mosquit"), Emili Juanals, Joaquim Ribas ("Quim de Serra"), Jaume Esteve ("Met refilaire"), Josep Marfany i Bonastre, LluĂ­s Ferrer, Josep Ferrer, Josep MÂȘ Bofill i Casas i LluĂ­s Brugada.


Any 1952 (2)
En pose "gran violinada", que a la Ăšpoca feia sensaciĂł !
Quan sortia a l'extranger, sobretot en els seus inicis, la Maravella agafava algun augment, que detallo en l'alineaciĂł:
A dalt de tot, FeliciĂ  Juanola s'encarregava de la percussiĂł, i a sota d'ell, en Jaume Esteve ("Met refilaire") tocava el contrabaix. I d'esquerra a dreta, els violins sĂłn:
Joan Porta ("Mosquit"), LluĂ­s Brugada, Miquel Tudela, Ferran Jofre i SolĂ©s [augment], Emili Juanals, Manel Ferrer i Amer ("Manelic") [augment], Joaquim Ribas ("Quim de Serra"), Josep MÂȘ Bofill, Josep Marfany, Josep Ferrer, NarcĂ­s Vendrell i Joaquim Poll i Beyres [augment]. El director, LluĂ­s Ferrer, no surt a la foto !


Any 1952 (3)
Tocant al Nuovo Lido d’Albaro (GĂšnova); 28, 29 i 30 de Juny, i de l’1 al 6 de Juliol de 1952. En FeliciĂ  Juanola va tenir problemes amb el passaport, i el supleix en Salvador CallĂ­s.
LluĂ­s Ferrer (piano), Josep Ferrer (bateria) i LluĂ­s Brugada (contrabaix)
Trompetes: Joan Porta ("Mosquit"), Emili Juanals, i Salvador CallĂ­s i Tusell (bolo, tal com explico abans)
Trombons: Miquel Tudela i Josep Marfany
Saxos: Josep MÂȘ Bofill, Joaquim Ribas ("Quim de Serra"), Josep ("Pitu") Faixedas, Jaume Esteve ("Met refilaire") i NarcĂ­s Vendrell.


Any 1952 (4)
Cartell promocional de la seva estada a Narbonne del 25 al 28 de Setembre de 1952. S'hi destaca que aquests tretze professors virtuosos, amb el trompeta més jove d'Europa (Joan Porta ["Mosquit"]), provinents d'una gira per la Riviera italiana i francesa, sota la direcció del mestre Lluís Ferrer, i amb els Cantants de Jazz Josep Marfany i Josep Ferrer, són una atracció internacional, de la que se'n podrà gaudir al Kursaal (Concert, pels amants de bells espectacles) i al Palais du Travail (Ball, pels feliços dansaires).


Any 1952 (5)
Retratats a peu d'autocar, acabats d'arribar al poble de Sucarrats.
Darrere: Josep ("Pitu") Faixedas, LluĂ­s Ferrer, LluĂ­s Brugada, Joan Porta ("Mosquit") i Josep Marfany
Al mig: Emili Juanals, Francesc ("Franciscu") Mestres [xofer], NarcĂ­s Vendrell, Josep MÂȘ Bofill i Miquel Tudela
Davant: Joaquim Ribas ("Quim de Serra"), Jaume Esteve ("Met refilaire") i FeliciĂ  Juanola.
Foto: Arxiu FamĂ­lia de Juli Esteve.


Any 1952 (6)

Curiosa foto -que presento amb dues resolucions- en que gairebĂ© tots els mĂșsic fan percussiĂł, excepte Joaquim Poll (piano), LluĂ­s Brugada (contrabaix) i el protagonista: Joan Porta ["Mosquit"] (trompeta). 
Darrere, enlairats: Josep Ferrer, Emili Juanals i FeliciĂ  Juanola
En segon terme: LluĂ­s Brugada, NarcĂ­s Vendrell, Miquel Tudela i Josep Marfany
A davant: Josep MÂȘ Bofill, Joaquim Poll (d'esquenes), Manel Ferrer ["Manelic"], Joaquim Ribas ["Quim de Serra"], Francesc ("Paco") Curt i CastellĂ  (?), LluĂ­s Ferrer, Jaume Esteve ["Met refilaire"], Josep ["Pitu"] Faixedas i solejant amb la trompeta, Joan Porta ["Mosquit"].


Any 1952 (7)

Portada d'un llibret publicitari (que no tinc) de la temporada 1952-1953.


Any 1953 (1)
Cartell publicitari, remarcant el fet internacional de la formaciĂł amb vistes de llocs on han estat tocant.
A la fila superior hi tenim: Desconegut, Joaquim Ribas ("Quim de Serra"), Emili Juanals, Joan Porta ("Mosquit"), FeliciĂ  Juanola, NarcĂ­s Vendrell, Josep Ferrer, Josep Marfany i Joaquim Poll [augment].
A la fila inferior: LluĂ­s Ferrer, Ferran Jofre [augment], Pere ClapĂ©s i JanĂ©, Miquel Tudela, Josep ("Pitu")  Faixedas, Josep MÂȘ Bofill i Jaume Esteve ("Met refilaire").


Any 1953 (2)
En formaciĂł de Ball.
Podem veure una imitaciĂł buscada d'aquesta foto i de la segĂŒent en la que hi ha mĂ©s avall, corresponent a l'Any 2001 (2)
A dalt: Josep Ferrer (bateria), i Joaquim Costa, Joan Porta ("Mosquit"), Emili Juanals i FeliciĂ  Juanola (trompetes)
Al mig: LluĂ­s Brugada (contrabaix), i Josep Marfany, Miquel Tudela i Joaquim Coma (trombons)
El pianista Ă©s en Joaquim Poll (avui dia seria inconcebible retratar-se d'esquenes!)
Els saxos sĂłn: Josep MÂȘ Bofill, Joaquim Ribas ("Quim de Serra"), Josep ("Pitu")  Faixedas, Jaume Esteve ("Met refilaire") i NarcĂ­s Vendrell.
Dirigint: LluĂ­s Ferrer.


Any 1953 (3)
La mateixa formaciĂł, segurament el mateix dia, i per tant, els mateixos components; la grĂ cia estĂ  en quĂš ara podem veure la cara del director i del pianista !


Any 1953 (4)
En aquesta Ăšpoca hi ha poques fotos de la Maravella en formaciĂł de Cobla.
Darrere: Emili Juanals, Felicià Juanola, Joan Porta ("Mosquit"), Lluís Ferrer, Josep Ferrer, Miquel Tudela, Josep Marfany i Pere Clapés
Davant: NarcĂ­s Vendrell, Josep ("Pitu") Faixedas, Jaume Esteve ("Met refilaire"), Joaquim Ribas ("Quim de Serra") i Josep MÂȘ Bofill.


Any 1953 (5)
Gener de 1953, al Casino Municipal de Pau (França).
A l‘esquerra: LluĂ­s Ferrer (director) i Joaquim Poll (piano, solia ser un augment quan anaven a l'extranger)
Darrere: Josep Ferrer (bateria) i els quatre trompetes: Ferran Jofre (solia ser un augment quan anaven a l'extranger), Joan Porta ("Mosquit"), Emili Juanals i FeliciĂ  Juanola
Al mig: LluĂ­s Brugada (contrabaix) i els tres trombons: Josep Marfany, Miquel Tudela i Manel Ferrer ("Manelic" , solia ser un augment quan anaven a l'extranger)
Davant, els cinc saxos: Josep MÂȘ Bofill, Joaquim Ribas ("Quim de Serra"), Josep ("Pitu") Faixedas, Jaume Esteve ("Met refilaire") i NarcĂ­s Vendrell.


Any 1953 (6)
La veritat: m'agradaria moltĂ­ssim poder escoltar aquest unplugged !
Pau, Gener de 1953.
D’esquerra a dreta : acordions : LluĂ­s Ferrer, Ferran Jofre, Emili Juanals, Josep Marfany i Joaquim Poll; violins: Josep Ferrer, NarcĂ­s Vendrell, Josep MÂȘ Bofill, Manel Ferrer ("Manelic"), Joaquim Ribas ("Quim de Serra"), Miquel Tudela, LluĂ­s Brugada i Joan Porta ("Mosquit").


Any 1953 (7)
Gran violinada a Pau, el Gener de 1953.
Darrere: FeliciĂ  Juanola (bateria), Emili Juanals, Joaquim Ribas ("Quim de Serra"), Josep Ferrer i Joaquim Poll
Al mig: Jaume Esteve ("Met refilaire", contrabaix), LluĂ­s Brugada, Miquel Tudela i Manel Ferrer ("Manelic")
Davant: LluĂ­s Ferrer (piano), Josep Marfany, Joan Porta ("Mosquit"), Ferran Jofre, Josep MÂȘ Bofill i NarcĂ­s Vendrell.


Any 1953 (8)
A Vernet-les-Bains, el 9 d'Agost de 1953.
Ajupits, en primer terme: Joaquim Ribas ("Quim de Serra") i Pere ClapĂ©s
En segon terme, tambĂ© ajupits: Josep MÂȘ Bofill, Jaume Esteve ("Met refilaire"), Josep ("Pitu") Faixedas, NarcĂ­s Vendrell, Josep Ferrer, Miquel Tudela, Joan Porta ("Mosquit" , nomĂ©s se li veu una mica les ulleres) i LluĂ­s Ferrer
Situats entre els balladors, drets: Josep Marfany (entre els dos nens de l'esquerra), FeliciĂ  Juanola i Joaquim Poll (els dos darrers, a la dreta de la imatge).


Any 1953 (9)
Narbonne, 24 al 27 de Setembre de 1953.
A l'esquerra: Lluís Ferrer (director) i Pere Clapés (contrabaix)
Darrere: Josep Ferrer (bateria) i els quatre trompetes: Ferran Jofre, Joan Porta ("Mosquit"), Emili Juanals i FeliciĂ  Juanola
Al mig: Josep Marfany, Miquel Tudela i Joaquim Poll
Davant: Josep MÂȘ Bofill, Joaquim Ribas ("Quim de Serra"), Josep ("Pitu") Faixedas, Jaume Esteve ("Met refilaire") i NarcĂ­s Vendrell.


Any 1953 (10)
Narbonne, 24 al 27 de Setembre de 1953.
Darrere: FeliciĂ  Juanola [bateria], NarcĂ­s Vendrell, Josep MÂȘ Bofill, Joaquim Ribas ("Quim de Serra"), Joan Porta ("Mosquit"), Miquel Tudela, Josep Ferrer i Pere ClapĂ©s
Davant: Jaume Esteve ("Met refilaire", piano), Josep ("Pitu") Faixedas [contrabaix], i els cinc acordions: Emili Juanals, Ferran Jofre, LluĂ­s Ferrer, Josep Marfany i Joaquim Poll.


Any 1953 (11)
Narbonne, 24 al 27 de Setembre de 1953. Ritme tropical !
Darrere: Josep MÂȘ Bofill, Jaume Esteve ("Met refilaire") i Josep ("Pitu") Faixedas
Al mig: Pere Clapés, Emili Juanals, Narcís Vendrell i Felicià Juanola
Davant: Joaquim Poll, Joan Porta ("Mosquit"), Josep Marfany, Josep Ferrer, Joaquim Ribas ("Quim de Serra"), Miquel Tudela, Ferran Jofre i LluĂ­s Ferrer.


Any 1953 (12)
Palais d'Hiver, de Lyon, Desembre de 1953.
A l'esquerra: Lluís Ferrer (director), Pere Clapés (contrabaix) i Josep Ferrer (bateria)
Darrere: Ferran Jofre, Joan Porta ("Mosquit"), Emili Juanals i FeliciĂ  Juanola
Al mig: Josep Marfany, Miquel Tudela i Joaquim Poll
Davant: Josep MÂȘ Bofill, Joaquim Ribas ("Quim de Serra"), Josep ("Pitu") Faixedas, Jaume Esteve ("Met refilaire") i NarcĂ­s Vendrell.


Any 1953 (13)
Palais d'Hiver, de Lyon, Desembre de 1953.
Els mateixos que en la foto anterior, no surt a la foto el trompeta FeliciĂ  Juanola.


Any 1953 (14)
En una actuació fora d'Espanya, doncs hi ha augments, elements de molta solvÚncia musical que reforçaven la formació i que només es portaven si s'anava a l'extranger (els poso en negreta).
Darrere: FeliciĂ  Juanola [bateria], Joaquim Poll , Josep Ferrer, Joaquim Ribas ("Quim de Serra") i Emili Juanals
Al mig: Josep ("Pitu") Faixedas [contrabaix], Miquel Tudela, Manel Ferrer ("Manelic") i Josep Marfany
Davant: Jaume Esteve ("Met refilaire") [piano], Pere ClapĂ©s, Josep MÂȘ Bofill, Ferran Jofre , Joan Porta ("Mosquit"), NarcĂ­s Vendrell i LluĂ­s Ferrer [director].


Any 1953 (15)
Darrere: FeliciĂ  Juanola, Josep ("Pitu") Faixedas i Jaume Esteve ("Met refilaire")
Davant: LluĂ­s Ferrer, Joan Porta ("Mosquit"), Miquel Tudela, Ferran Jofre, Emili Juanals, Joaquim Ribas ("Quim de Serra"), Josep MÂȘ Bofill, Josep Marfany, Josep Ferrer, NarcĂ­s Vendrell, Pere ClapĂ©s i Joaquim Poll.
Aquesta pose era "marca de la casa" !


Any 1954 (1)
En formaciĂł de Cobla, al Nuovo Lido d’Albaro, de GĂšnova (ItĂ lia)
Darrere: Emili Juanals, Joan Porta ("Mosquit"), FeliciĂ  Juanola, LluĂ­s Ferrer, Josep Ferrer, Miquel Tudela i Josep Marfany
Davant: NarcĂ­s Vendrell, Josep ("Pitu") Faixedas, Jaume Esteve ("Met refilaire"), Joaquim Ribas ("Quim de Serra"), Josep MÂȘ Bofill i LluĂ­s Brugada.



Any 1954 (2)
Cartell de la temporada 1954-1955, on la majoria dels mĂșsics hi surten dues vegades, amb el violĂ­ i amb l'instrument de ball, donant una sensaciĂł de formaciĂł mĂ©s nombrosa del quĂš ja eren. Faig la identificaciĂł a partir dels mĂșsics que es veuen de tamany mĂ©s gran:
A l'esquerra: FeliciĂ  Juanola
Diagonal primera (sis mĂșsics, de dalt a baix): Ferran Jofre i SolĂ©s, Joan Porta ("Mosquit"), Emili Juanals, Miquel Tudela, LluĂ­s Palet i Pou i Joaquim Poll
Diagonal segona (cinc mĂșsics, de dalt a baix): NarcĂ­s Vendrell, Joaquim Ribas ("Quim de Serra"), Josep MÂȘ Bofill, Pere ClapĂ©s i Francesc ("Paco") Curt i CastellĂ 
A la dreta, de dalt a baix: LluĂ­s Ferrer, Josep ("Pitu") Faixedas i Jaume Esteve ("Met refilaire").
Arxiu Esteve Palet i Ribas.


Any 1954 (3)

El representant a França de la Maravella va ser durant uns anys l'escriptor i historiador Eduard Pons i Prades, que hi estava exiliat (recomano, si no el coneixeu, clicar l'enllaç i veure la seva interessant biografia).
Ell i en LluĂ­s Ferrer es van retratar a ParĂ­s amb la torre Eiffel de fons el 8 de Novembre de 1954.
Foto: Arxiu Eddie Pons.


Any 1954 (4)

Aquell any 1954, en alguna de les seves gires va fer una aturada i es va reunir al voltant de ... quĂš?
En aquesta curiosa fotografia gairebé tots estan mirant cap avall no se sap quÚ ... alguns amb posat seriós, fins i tot trist.
Hi ha un detall que pot ser significatiu: a l'arbre sembla que hi ha penjada una gorra, i als peus dels primers mĂșsics per l'esquerra hi ha un pilĂł de pedres: potser una tomba?
També sembla que a l'esquerra de la imatge hi ha una paret de pedra i ... una placa?
D'esquerra a dreta: Pere ClapĂ©s, Josep MÂȘ Bofill, LluĂ­s Ferrer, Francesc Mestres (el xofer), NarcĂ­s Vendrell, Miquel Tudela, Francesc ("Paco") Curt [?], FeliciĂ  Juanola, LluĂ­s Palet, Ferran Jofre, Joaquim Poll, Joan Porta ("Mosquit"), Emili Juanals, Josep Ferrer i Josep ("Pitu") Faixedas.
No hi surten dos mĂșsics que tambĂ© eren a la plantilla aquell any: Jaume Esteve ("Met refilaire") i Joaquim Ribas ("Quim de Serra").
Foto: Arxiu Esteve Palet.


Any 1954 (5)

Donada la foscor de la fotografia es fa difĂ­cil identificar els mĂșsics. Sembla que estan al voltant d'una taula, probablement desprĂ©s de dinar.
1.- Francesc ("Paco") Curt
2.- Eduard Pons
3.- Pere Clapés
4.- Josep ("Pitu") Faixedas
5.- Desconegut
6.- Desconegut
7.- Desconegut
8 .- LluĂ­s Ferrer
9.- Desconegut
10.- Emili Juanals
11.- Jaume Esteve ("Met refilaire")
12.- Desconegut
13.- FeliciĂ  Juanola
Foto: Arxiu Esteve Palet i Ribas.


Any 1954 (6)
El dia 26 de Desembre de 1954 van participar en un festival celebrat al Palau d'Esports de Marsella en el que hi havia diferents artistes, i on hi participaven tambĂ© dos extraordinaris ciclistes francesos, que es van retratar amb els mĂșsics, juntament amb Eduard Pons.
Darrere: Jaume Esteve ("Met refilaire"), Miquel Tudela, Jacques Anquetil, LluĂ­s Ferrer, Roger Hassenforder, Eduard Pons, Ferran Jofre i Joaquim Poll
Davant: FeliciĂ  Juanola, Josep MÂȘ Bofill, Josep Bastons i FĂ brega, Josep Ferrer i Josep ("Pitu") Faixedas.


Any 1955 (1)
A dalt: Miquel Tudela, Lluís Morales i Tena (amb el seu fill Marcel hi vaig coincidir a l'Orquestra Atlàntida -només feiem Ball, aquells anys- i a l'Orquestra Catalana de Ball), Ferran Jofre, Josep Casanovas i Comerma, Felicià Juanola, Joan Recarens i Fonoyet, Lluís Ferrer i Santiago Rovira i Vidal
A baix: Pere Magret, Joan Porta ("Mosquit"), Josep Recarens i Fonoyet, NarcĂ­s Vendrell, Pere ClapĂ©s, Mateu Oliveras i Blanch*  i Josep ("Pitu") Faixedas.
* En una ocasiĂł vaig estar a casa seva per comprar-li canyes de tenora, ja jubilat de mĂșsic, perĂČ crec que encara regentava un negoci de fotografia a Caldes de Malavella. Hi ha força informaciĂł de l'interessant nissaga dels Oliveras en aquest enllaç, on hi tinc entrades les formacions musicals de TortellĂ ..


Any 1955 (2)
CamĂ­ de Suissa, el mes de Febrer de 1955.
A dins de l'autocar de la companyia Pujol i Pujol, de Lloret de Mar: Francesc ["Franciscu"] Mestres (xofer), Domingo ["DodĂł"] EscolĂ  (bolo = tot un personatge, mira aquest vĂ­deo) i Mateu Oliveras.
Drets: Joan Recarens, LluĂ­s Morales, Joan Porta ["Mosquit"] i Josep Ferrer
Ajupits: Pere Clapés i Pere Magret.


Any 1955 (3)
CamĂ­ de Suissa, el mes de Febrer de 1955.
Tres mĂșsics en segon terme: Miquel Tudela (amb un grapat de neu a la mĂ ), NarcĂ­s Vendrell i Mateu Oliveras.
Davant: Josep Miralda i Puig (bolo), Domingo ["DodĂł"] EscolĂ  (bolo), Josep ["Pitu"] Faixedas, Joan Porta ["Mosquit"] (amb la bufanda al cap), Pere Magret, Ferran Jofre, Pere ClapĂ©s, Josep Ferrer i LluĂ­s Morales.


Any 1955 (4)
Foto extreta d'un programa de les Festes del Tura, d'Olot, l'any 1955. Curiosament, ignoro el motiu, nomĂ©s hi surten nou mĂșsics dels catorze components d'aquell any. D'esquerra a dreta:
Joan Porta ("Mosquit"), Pere Magret, Mateu Oliveras, Ferran Jofre, Lluís Morales, Miquel Tudela, Joan Recarens, Narcís Vendrell i Pere Clapés.


Any 1956 (1)
Cartell publicitari, acolorit a mĂ , on, a l'igual que l'any anterior segueix el vermell com a color destacat. En les properes imatges identifico els mĂșsics.


Any 1956 (2)

Portada d'un llibret de 24 pĂ gines editat l'any 1956, amb una sĂšrie de reportatges i articles de la premsa on la Maravella era la protagonista. No escanejo tot el llibret, perĂČ sĂ­ les primeres pĂ gines que considero mĂ©s rellevants per aquest blog.
Foto: Arxiu Xavier Prat.


Any 1956 (3)

Contraportada del llibret, amb la informaciĂł de contacte.
Foto: Arxiu Xavier Prat.


Any 1956 (4)

Text de presentaciĂł, on es fa un repĂ s de les actuacions fetes des de la seva fundaciĂł.
Foto: Arxiu Xavier Prat.


Any 1956 (5)

El director LluĂ­s Ferrer i Puigdemont, assegut a un piano de cua.
Foto: Arxiu Xavier Prat.


Any 1956 (6)

Els tres vocalistes.
A l'esquerra: Joan Ramos i Nonó ("Jeannot")*, que també tocava la guitarra
A dalt: Josep Casanovas i Comerma, que també tocava la bateria
A baix: Francesc ("Paco") Curt i Castellà, que també tocava la percussió.
* Provinent dels primers components del Conjunt Setson, substituint en Josep Ferrer i Puigdemont.
Foto: Arxiu Xavier Prat.


Any 1956 (7)

A dalt: Ferran Jofre i Solés, Joan Porta i Fusté ("Mosquit") i Alfons Sabaté i Reixach
A baix: NarcĂ­s Vendrell i Ferrer, Eveli Campsolinas i Juanola ("VĂšliu")* i LluĂ­s Morales i Tena.
* Tenia els meus dubtes sobre el nom d'aquest mĂșsic (l'he vist escrit Evel·lĂ­ o Avel·lĂ­), perĂČ recentment vaig parlar amb ell mateix, a TortellĂ , i em va dir que els seu nom era Eveli, pronunciat com Aureli, i que tothom sempre li havia dit "VĂšliu" . Debutava a la Maravella, juntament amb l'altre tortellanenc que veiem en aquesta foto, Alfons SabatĂ©.
Foto: Arxiu Xavier Prat.


Any 1956 (8)

A dalt: Felicià Juanola i Siqués, Miquel Tudela i Benavent i Joan Recarens i Fonoyet
A baix: Mateu Oliveras i Blanch, Josep ("Pitu") Faixedas i Borrell i Pere ClapĂ©s i JanĂ©.
Foto: Arxiu Xavier Prat.


Any 1956 (9)

Una parada tÚcnica a La Jonquera, en una de les moltes anades i vingudes cap a teatres i sales de ball d'arreu d'Europa. A l'esquerra, Alfons Sabaté i Reixach, acabat de sortir de la mili.
Foto: Arxiu Imma Sabaté.


Any 1956 (10)

Passejant pels carrers d'Stuttgart el dia 10 d'Octubre de 1956. Identifico els mĂșsics en la tercera foto.
En segon terme: Lluís Ferrer, Miquel Tudela, Narcís Vendrell, Pere Clapés, Alfons Sabaté i Lluís Morales
En primer terme: Joan Recarens, Joan Porta ("Mosquit"), Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), Joan Ramos ("Jeannot"), Josep ("Pitu")  Faixedas, Mateu Oliveras i Josep Casanovas.
No surt en cap de les tres fotos en Francesc ("Paco") Curt.
Fotos: Arxiu Imma Sabaté.


Any 1956 (11)
Al Teatre Ronacher, de Viena, on van estar actuant tot el mes de Novembre de 1956.
Darrere de tot: Joan Recarens, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), Miquel Tudela, Mateu Oliveras, LluĂ­s Morales i Josep ("Pitu")  Faixedas
A l'esquerra, en primer terme: Joan Porta ("Mosquit") i Joan Ramos ("Jeannot")
Al mig: Josep Casanovas, Ferran Jofre, Alfons Sabaté, Pere Clapés, Francesc ("Paco") Curt, Felicià Juanola i Narcís Vendrell
Al piano: LluĂ­s Ferrer.
Totes les fotografies fetes al Teatre Ronacher consten com a realitzades per Ernst Hausknost.


Any 1956 (12)
Amb la mateixa vestimenta, posant a l'escenari, al Teatre Ronacher


Any 1956 (13)
En plena actuaciĂł: en segon terme, a la percussiĂł, NarcĂ­s Vendrell i Miquel Tudela.
En primer terme, Josep Casanovas, Francesc ("Paco") Curt i Joan Ramos ("Jeannot").


Any 1956 (14)

Un quartet vocal de luxe.
D'esquerra a dreta: Alfons Sabaté, Francesc ("Paco") Curt, Josep Casanovas i Joan Ramos ("Jeannot").
Foto: Arxiu Eddie Pons.


Any 1956 (15)

Aquesta foto i la segĂŒent sĂłn concretament del dia 11 de Novembre de 1956, tambĂ© al Teatre Ronacher.
Foto: Arxiu Imma Sabaté.


Any 1956 (16)

Darrere: Josep Casanovas, Pere Clapés, Ferran Jofre, Joan Porta ("Mosquit"), Alfons Sabaté i Felicià Juanola
Al mig: Joan Ramos ("Jeannot"), Francesc ("Paco") Curt, Joan Recarens i Miquel Tudela
Davant: Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), LluĂ­s Morales, Josep ("Pitu")  Faixedas, Mateu Oliveras i NarcĂ­s Vendrell
En primer terme: LluĂ­s Ferrer.
Foto: Arxiu Imma Sabaté.


Any 1956 (17)

SeqĂŒĂšncia de dues fotografies de Josep Casanovas cantant. Darrere podem distingir Pere ClapĂ©s (contrabaix), LluĂ­s Morales (saxo alt) i Josep ["Pitu"] Faixedas (saxo alt).
Fotos: Arxiu Eddie Pons.



Any 1956 (18)

Josep Casanovas saludant al pĂșblic, amb les baquetes de la bateria a la mĂ . En segon terme: Joan Ramos ("Jeannot"), LluĂ­s Morales, Josep ("Pitu")  Faixedas i LluĂ­s Ferrer.
Foto: Arxiu Eddie Pons.


Any 1956 (19)
Un altre dels trenta dies d'actuaciĂł al Teatre Ronacher, de Viena.


Any 1956 (20)
Casino La UniĂł, de Caldes de Malavella.
D'esquerra a dreta: Joan Porta ("Mosquit"), Joan Ramos ("Jeannot"), Mateu Oliveras, Ferran Jofre, LluĂ­s Morales, Miquel Tudela, Josep Casanovas, Francesc ("Paco") Curt, Joan Recarens, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), NarcĂ­s Vendrell, Pere ClapĂ©s i Alfons SabatĂ©. Darrere, a la bateria (no es veu): FeliciĂ  Juanola.


Any 1956 (21)
Casino Palm Beach, de Cannes. El cantant Ă©s en Joan Ramos ("Jeannot"), i el pianista en LluĂ­s Ferrer; la resta de components serien els mateixos de la foto anterior, i semblaria que no surten a la foto ni l' Eveli Campsolinas ("VĂšliu") ni en FeliciĂ  Juanola.


Any 1957

Dues instantĂ nies fetes durant la festa major de Castellfollit de la Roca. Identifico els mĂșsics a la segona foto.
Darrere: Josep Casanovas, Ferran Jofre, Joan Porta ("Mosquit"), Alfons Sabaté i Felicià Juanola
Al mig: Francesc ("Paco") Curt, Joan Recarens i Miquel Tudela
Davant: Joan Ramos ("Jeannot"), Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), LluĂ­s Morales, Josep ("Pitu")  Faixedas, Mateu Oliveras i NarcĂ­s Vendrell
A l'esquerra (fora d'imatge) hi ha Lluís Ferrer i Pere Clapés.
Fotos: Arxiu Imma Sabaté.


Any 1958 (1)

Tocant sardanes a Le Perthus el dia 18 d'Abril de 1958.
Joan Bofill i Grau ("el Nano"), Alfons SabatĂ©, Adolf Gassol i PĂ©rez [substituia Joan Porta ("Mosquit"), que havia anat a fer la mili], Francesc ("Paco") Curt, Jaume Burjachs i Gispert, MartĂ­ Font i TriadĂș (amb qui vaig coincidir a la Big Band de Girona) i Joan Recarens
Davant: NarcĂ­s Vendrell, Josep ("Pitu") Faixedas, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), Mateu Oliveras, LluĂ­s Morales i Pere ClapĂ©s (a qui un amable espectador aguanta la particel·la).
Foto: Arxiu Imma Sabaté.


Any 1958 (2)
En formaciĂł de Cobla i habillats com uns fadrins, a l'escenari del Tanzsbrunnen Rheinpark de ColĂČnia (Alemanya), fent paĂŻs !
Darrere: Adolf Gassol, Francesc ("Paco") Curt, Alfons SabatĂ©, Joan Bofill ("el Nano"), Jaume Burjachs, MartĂ­ Font i Joan Recarens 
Davant: NarcĂ­s Vendrell, Josep ("Pitu") Faixedas, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), Mateu Oliveras, LluĂ­s Morales i Pere ClapĂ©s (contrabaix).
Foto: A.C.A.E. (Arxiu Montserrat MaunĂ© - Javier Gironella).


Any 1958 (3)
Aquesta foto semblaria feta en la mateixa sessiĂł que l'anterior, perĂČ no hi surt el contrabaix.
Darrere: Adolf Gassol, Francesc ("Paco") Curt, Alfons SabatĂ©, Joan Bofill ("el Nano"), Jaume Burjachs, MartĂ­ Font i Joan Recarens 
Davant: NarcĂ­s Vendrell, Josep ("Pitu") Faixedas, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), Mateu Oliveras, LluĂ­s Morales i Pere ClapĂ©s (contrabaix).
Foto: Arxiu LluĂ­s Font.


Any 1958 (4)
Uns quant membres de la Maravella passejant per Berlin durant la gira per Alemanya de l'any 1958. En la primera foto sĂłn davant de la Casa de les Cultures del MĂłn (Haus der Kulturen der Welt), i en la segona, al pas fronterer entre Berlin Est i Belin Oest, abans de la construcciĂł del Mur de la Vergonya . En aquesta segona foto els mĂșsics s'ordenen aixĂ­, d'esquerra a dreta:
Joan Bofill ("el Nano"), Mateu Oliveras, Alfons SabatĂ©, MartĂ­ Font, Josep ("Pitu") Faixedas, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), Josep Casanovas, Francesc ("Paco") Curt, NarcĂ­s Vendrell i Pere ClapĂ©s.


Any 1958 (5)
Al Palais um funkturm de Berlin.
De baix a dalt: Alfons SabatĂ©, Pere ClapĂ©s, NarcĂ­s Vendrell, Ferran Jofre, MartĂ­ Font, Francesc ("Paco") Curt, LluĂ­s Morales, Adolf Gassol, Josep Casanovas, Joan Recarens, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), Joan Bofill ("el Nano"), Jaume Burjachs, Mateu Oliveras i Josep ("Pitu") Faixedas.


Any 1958 (6)
Un ball ben animat, jo diria que tocant un vals amb tants violins com hi havia, al Palais um funkturm de Berlin.
Darrere: Ferran Jofre, Francesc ("Paco") Curt, Jaume Burjachs i Joan Bofill ("el Nano")
En segon terme: Josep ("Pitu") Faixedas [contrabaix] i Josep Casanovas [bateria]
Davant: Lluís Ferrer [piano], Pere Clapés, Eveli Campsolinas ("VÚliu"), Adolf Gassol, Joan Recarens, Lluís Morales, Martí Font, Mateu Oliveras, Narcís Vendrell i Alfons Sabaté.


Any 1958 (7)
Entre el 2 de Març i el 25 de Maig de 1958 RĂ dio TĂ rrega va organitzar un Concurs d'Orquestres anomenat MĂșsica y SimpatĂ­a. Hi van participar tretze formacions que van actuar per diferents indrets de la provĂ­ncia de Lleida (Agramunt, Mollerussa, Borges Blanques, etc.), seguits per una unitat mĂČbil de l'emissora que en radiava l'actuaciĂł. La guanyadora d'aquest Concurs va ser l'Orquestra Maravella.
En el nivell superior, darrere: Josep Casanovas (bateria), Ferran Jofre (trompeta), Adolf Gassol (trompeta) i Joan Bofill ["el Nano"] (trompeta)
En segon terme: Lluís Ferrer (piano), Pere Clapés (contrabaix elÚctric, queda una mica amagat, davant del bateria) i Martí Font (trombó)
Davant de tot: Francesc ["Paco"] Curt (congues), Alfons Sabaté (bongos), Joan Recarens (maraques), Eveli Campsolinas ["VÚliu"] (saxo tenor), Lluís Morales (saxo tenor), Josep ["Pitu"] Faixedas (saxo alt), Mateu Oliveras (saxo alt), Narcís Vendrell (saxo baríton) i Desconegut* (maraques).
* Aquest seria el cantant, que substituia puntualment a Joan Ramos i Nonó ("Jeannot"), que estava fent el servei militar. Podria ser en Lluís Heras, que uns anys més tard va entrar a la formació.
Foto: Arxiu Serra i TeixidĂł.


Any 1959 (1)
Lido, d'Hamburg, fent una estada del dia 1 al 31 de Març de 1959.
Pioners en posar el rĂštol amb el nom de l'orquestra, a darrere dels mĂșsics ...
Darrere: Pere Clapés, Ferran Jofre, Joan Bofill ("el Nano"), Alfons Sabaté, Jaume Burjachs i Agustí Domingo
Davant: LluĂ­s Ferrer, Joan Porta ("Mosquit"), Francesc ("Paco") Curt, Josep Casanovas, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), LluĂ­s Morales, Joan Recarens, Josep ("Pitu") Faixedas, Mateu Oliveras i NarcĂ­s Vendrell.


Any 1959 (2)
Lido, d'Hamburg, de l' 1 al 31 de Març de 1959.
A l'esquerra: LluĂ­s Ferrer
Darrere: Pere ClapĂ©s, Ferran Jofre, Joan Porta ("Mosquit"), Joan Bofill ("el Nano"), Alfons SabatĂ©, Jaume Burjachs, AgustĂ­ domingo i Joan Recarens
Davant: Francesc ("Paco") Curt, Josep Casanovas, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), LluĂ­s Morales, Josep ("Pitu") Faixedas, Mateu Oliveras i NarcĂ­s Vendrell.


Any 1960 (1)
Cartell publicitari que es va editar amb dues coloracions diferents.
El segon cartell Ă©s extret de la Biblioteca PĂșblica Carles Rahola.


Any 1960 (2)
Detall del cartell anterior. Primera foto on es comença a donar una mica de protagonisme al cantant, que és el que es troba en primer terme, a l'esquerra de tot: Joan Ramos i Nonó ("Jeannot"). La resta de components l'aniré desgranant mica en mica, i fins i tot faré una mica de recordatori d'instruments de percussió, doncs la foto està feta en plan orquestra tropical i salsera:
En darrer terme hi ha sis mĂșsics, que sĂłn: Santiago Rovira, Ferran Jofre, Pere ClapĂ©s (al contrabaix elĂšctric o de pal), AgustĂ­ Domingo, Jaume Burjachs i Josep ("Pitu") Faixedas.
Al mig, amb vestit fosc, LluĂ­s Ferrer.
A l'esquerra de la foto, grassonet i amb bigoti, Mateu Oliveras, amb les maraques, i continuant en direcciĂł cap el cantant, hi tenim a: NarcĂ­s Vendrell, amb una conga; Joan Recarens (ajupit, amb les maraques) i Josep Calvet i  Blanch , amb la pandereta.
Al mig, ajupits: Joan Porta ("Mosquit"), amb els bongos, i Francesc ("Paco") Curt, a cavallet de la conga.
El grup de la dreta són: Alfons Sabaté, tocant la conga, Eveli Campsolinas ("VÚliu"), a la flauta, i Octavi Aguilar a la guitarra.


Any 1960 (2)
Lido, d'Hamburg, fent una estada del dia 1 al 30 de Juny de 1960.
D'esquerra a dreta, amb el pernil sota el braç: Octavi Aguilar, Joan Porta ("Mosquit"), AgustĂ­ Domingo, Jaume Burjachs, Mateu Oliveras, Ferran Jofre, Josep Calvet, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), Joan Recarens, Francesc ("Paco") Curt, NarcĂ­s Vendrell, Pere ClapĂ©s i Alfons SabatĂ©.


Any 1962 (1)
Cartell aparegut al Programa de la Festa Major de Palafrugell l'any 1962, amb els instruments recolzats i penjats a l'arbre.
IdentificaciĂł dels mĂșsics:
1.- Pere ClapĂ©s; 2.- Alfons SabatĂ©; 3.- Santiago Rovira; 4.- LluĂ­s Caballeria*; 5.- Adolf Gassol; 6.- Joan Porta ("Mosquit"); 7.- Joan Recarens; 8.- NarcĂ­s Vendrell; 9.- LluĂ­s Heras; 10.- Mateu Oliveras; 11.- Josep Calvet; 12.- Eveli Campsolinas ("VĂšliu"); 13.- LluĂ­s Ferrer; 14.- Francesc ("Paco") Curt; 15.- Josep ("Pitu")  Faixedas; i 16.- MartĂ­ PuntĂ­.
* En LluĂ­s Caballeria va ser el meu primer mestre de saxo, vaig anar-hi a classe entre 1973 i 1974, i en guardo molt bon record. Amb el seu fill, Lluis Caballeria Barrera, hi vaig coincidir un any a la Cobla-orquestra MĂ xim's.


Any 1962 (2)
Curiosa foto, realitzada davant del Palau Nacional (situat a MontjuĂŻc, Barcelona), que fa la sensaciĂł d'haver estat agafada sense que els mĂșsics ho sapiguĂ©ssin; no obstant n'hi ha dos o tres que si se'n adonen, i estan mirant a cĂ mera. Com a gairebĂ© totes, en Miquel Comadevall m'ajuda en la identificaciĂł dels mĂșsics, sempre d'esquerra a dreta:
Enfilats al frontal de l'autocar: LluĂ­s Ferrer, Desconegut i Desconegut (probablement Ă©s el xofer)
En primer terme, LluĂ­s Heras (cantant), Josep ["Pitu"]  Faixedas (nomĂ©s se li veu la meitat de la cara), Santiago Rovira (calb i mirant a l'autocar), Josep Calvet (amb una trompeta sota el braç), desconegut (mirant a l'autocar), Joan Recarens, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), Adolf Gassol (prenent foc a la cigarreta), Joan Porta ["Mosquit"] (amb l'encenedor), NarcĂ­s Vendrell, dos mĂșsics desconeguts mirant a l'autocar, LluĂ­s Caballeria (calb, se li veu mitja cara) i Mateu Oliveras.


Any 1962 (3)
Tot i que sembla que siguin dues versions de la mateixa foto, no sĂłn ben bĂ© iguals. En la segona, que va servir per a la portada d'un disc (Zafiro, Z-E 269), hi ha diferĂšncies posturals en els mĂșsics respecte a la primera.
Els veiem en plan concertant:
Trio de ritme: LluĂ­s Heras, acordiĂł, Santiago Rovira, bateria i Josep ("Pitu")  Faixedas, contrabaix elĂšctric. I ara els violins:
A dalt de tot: Joan Recarens, Mateu Oliveras, Joan Porta ("Mosquit"), Adolf Gassol i Francesc ("Paco") Curt
Al mig, tres de Tortellà: Martí Puntí, Eveli Campsolinas ("VÚliu") i Alfons Sabaté
A davant: Josep Calvet, Lluís Caballeria, Narcís Vendrell i Pere Clapés
A la dreta, LluĂ­s Ferrer.
Foto en color: Arxiu Adolf Gassol.


Any 1962 (4)
Als estudis de TV d'Hamburg.
Darrere: Adolf Gassol, Joan Porta ("Mosquit"), Santiago Rovira i Alfons SabatĂ©
Al mig: Pere Clapés, Martí Puntí, Joan Recarens i Josep Calvet
Davant: LluĂ­s Heras, Francesc ("Paco") Curt, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), LluĂ­s Caballeria, Josep ("Pitu") Faixedas, Mateu Oliveras, NarcĂ­s Vendrell i LluĂ­s Ferrer.


Any 1962 (5)
Una altra foto als estudis de TV d'Hamburg. Destaquen en primer pla els quatre trompetes: Adolf Gassol, Joan Porta ("Mosquit"), Alfons Sabaté i Santiago Rovira.
Foto: Arxiu Adolf Gassol.


Any 1963 (1)
Gap (França), Març de 1963.
Darrere: Adolf Gassol, Joan Porta ("Mosquit"), Alfons Sabaté, Santiago Rovira, Joan Recarens i Martí Puntí
Davant: Eveli Campsolinas ("VĂšliu") i LluĂ­s Caballeria.


Any 1963 (2)
Aquesta postal me l'envia un colega, i em diu que l'extreu d'un programa de les Festes MediterrĂ nies de Lloret de l'any 1965. De fet, encara que posa que el cantant Ă©s en Jack Carmelo, la foto seria de 1963, i els components, d'esquerra a dreta sĂłn:
LluĂ­s Heras, NarcĂ­s Vendrell, Mateu Oliveras, Josep ("Pitu") Faixedas, LluĂ­s Caballeria, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), Santiago Rovira, Alfons SabatĂ©, Joan Porta ("Mosquit"), Adolf Gassol, Francesc ("Paco") Curt, LluĂ­s Ferrer, MartĂ­ PuntĂ­, Joan Recarens, Josep Calvet i Pere ClapĂ©s.


Any 1964 (1)
Aquesta foto i les tres segĂŒents pertanyen a la contraportada del disc DÍMELO BAILANDO, d'Iberofon.
D'esquerra a dreta: Francesc ("Paco") Curt [bateria], LluĂ­s Heras [cantant], LluĂ­s Ferrer [pianista i director] i Pere ClapĂ©s [contrabaix].


Any 1964 (2)
D'esquerra a dreta, els quatre trompetes: Adolf Gassol, Joan Porta ("Mosquit"), Santiago Rovira i Alfons Sabaté.


Any 1964 (3)
D'esquerra a dreta, els tres trombons: Josep Calvet, Joan Recarens i MartĂ­ PuntĂ­.


Any 1964 (4)
D'esquerra a dreta, els cinc saxos: NarcĂ­s Vendrell, LluĂ­s Caballeria*, Josep ("Pitu") Faixedas, Mateu Oliveras i Eveli Campsolinas ("VĂšliu").
* Sembla que en LluĂ­s Caballeria va plegar durant el mes d'Agost de 1964, i en el peu de foto de la contraportada del disc no hi van posar el seu nom. El seu lloc el va ocupar en Joan OllĂ©, que possiblement tambĂ© va participar en la gravaciĂł del disc.


Any 1964 (5)
El cantant d'aquests primers anys 60, LluĂ­s Heras.


Any 1965 (1)
Cartell de la temporada 1965-1966.
Fila superior: Lluís Ferrer, Joan Ollé i Rodó, Eveli Campsolinas ("VÚliu"), Lluís Morales, Josep Calvet, Albert Teixidor i Casanovas, Jack Carmelo*, Alfons Sabaté i Narcís Vendrell
Fila inferior: Amador Molins, Joan Recarens, Adolf Gassol, Pere Anton Clapés i Juanhuix (fill de Pere Clapés), Mateu Oliveras, Martí Puntí i Pere Clapés i Jané.
* Els seus cognoms sĂłn Bat-llosera i Tummert, i el nom de pila Ă©s Jack Carmelo, un nom compost, com si fos Josep Maria o Joan Miquel ...
Foto: Biblioteca PĂșblica Carles Rahola.


Any 1965 (2)
Foto presa entre juliol i octubre de 1965, any de canvis; entre d'altres, en Jack Carmelo marxava a fer la "mili".
Drets: Josep Calvet, Amador Molins, Pere Anton Clapés, Lluís Ferrer, Martí Puntí, Pere Clapés, Albert Teixidor, Alfons Sabaté i Joan Ollé
Asseguts: NarcĂ­s Vendrell, Joan Recarens, LluĂ­s Morales, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), Jack Carmelo, Mateu Oliveras i Adolf Gassol.


Any 1965 (3)
Festa Major d'Arenys de Mar.
Darrere: Lluís Ferrer, Josep Calvet i Pere Anton Clapés
Al mig: Jack Carmelo, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), MartĂ­ PuntĂ­, Joan OllĂ©, Amador Molins, Mateu Oliveras, NarcĂ­s Vendrell, LluĂ­s Morales i Joan Recarens
Davant: Adolf Gassol, Pere Clapés, Albert Teixidor i Alfons Sabaté.


Any 1965 (4)
Una d'aquelles cargolades que solien fer quan tocaven a Lleida, en aquest cas a Sudanell, on en aquella Ăšpoca no hi havia restaurant, de manera que els hi feien el dinar a la fusteria del poble.
Amb camisa blanca, i ben enfeinats: Adolf Gassol i Lluís Ferrer. Amb camisa negra, i d'esquenes, podria ser en Pere Anton Clapés.
Foto: Arxiu Adolf Gassol.


Any 1965 (5)

Aranda de Duero, 8 de Maig de 1965. Festival Hispano-PortuguĂ©s de la CanciĂłn del Duero. AixĂČ era l'enregistrament, i es va emetre per TVE el dia segĂŒent.
Foto: Arxiu Imma Sabaté.


Any 1966 (1)
Part dels mĂșscis de la Cobla-orquestra Maravella en companyia de les seves parelles, en ocasiĂł d'un casament que podria ser del fill o filla d'algun mĂșsic ...
Identifico els mĂșsics començant per l'esquerra i seguint en sentit horari: Adolf Gassol, Amador Molins, MartĂ­ PuntĂ­, Josep Calvet, Joan Porta ("Mosquit") i AdriĂ  Anglada i Geli*
* La temporada anterior (1965-1966) va ser la darrera en quĂš van portar tres trombons; va plegar Joan Recarens i va entrar aquest mĂșsic de Pals que tocava la guitarra i el clarinet.
Foto: Arxiu Adolf Gassol.


Any 1966 (2)
Primer Aplec de la Sardana a ZĂŒrich (SuĂŻssa), amb un bon desplegament mediĂ tic de les televisions suĂŻssa i alemanya, el 5 de Març de 1966. No es veuen tots els mĂșsics, perĂČ la formaciĂł era la segĂŒent:
Darrere: Adolf Gassol, Alfons Sabaté i Albert Teixidor [trompetes], Josep Calvet i Pere Anton Clapés [trombons], Martí Puntí i Joan Recarens [fiscorns], i Pere Clapés [contrabaix]
Davant: Narcís Vendrell [flabiol], Lluís Morales i Eveli Campsolinas ("VÚliu") [tibles], Mateu Oliveras i Joan Ollé [tenors].


Any 1966 (3)

Participant en l'enregistrament del disc 1ÂȘ Vuelta a Cataluña de la CanciĂłn, on acompanyaven a diversos cantants i grups.
Foto: Arxiu Imma Sabaté.


Any 1966 (4)
Aquestes dues fotos fetes a les Termes romanes de Caldes de Malavella ens mostren la primera vocalista femenina de la Maravella, Nella Colombo, una cantant italiana triunfadora en molts festivals de la cançó a ItĂ lia (San Remo, Verona), Portugal (Estoril), i aquĂ­ a Catalunya en el "Festival de la CanciĂłn del MediterrĂĄneo"; aixĂ­ va ser com es van conĂšixer amb en LluĂ­s Ferrer,  la portava primer com a artista convidada en els bolos de l'orquestra, i desprĂ©s ja com a element estable durant la temporada 1966-1967.
L'ordre dels components en la segona foto* Ă©s:
Darrere: Santi Arisa i Pere Anton Clapés
Al mig: Lluís Morales, Lluís Ferrer, Pere Clapés, Martí Puntí, Narcís Vendrell, Albert Teixidor i Alfons Sabaté
Agenollats: Mateu Oliveras, Eveli Campsolinas ("VÚliu") i Joan Ollé
Davant: Nella Colombo, Josep Calvet, Adolf Gassol i Amador Molins.
* Foto cedida per en Ramon Oliveras, germĂ  d'en Mateu. Porta una dedicatĂČria pels seus pares, NarcĂ­s Oliveras i Guillamet i IgnĂ sia Blanch i ArxĂ©: "Con todo el cariño, de vuestro hijo, que os quiere: Mateo". La foto va ser revelada a la botiga de fotografia que tenia el mateix Mateu Oliveras a Caldes de Malavella.


Any 1966 (5)

Aquesta fotografia, que es va fer servir com a postal, pertany a la mateixa sessiĂł fotogrĂ fica que l'anterior, havent-se canviat el vestit tots plegats.
Darrere, drets: LluĂ­s Ferrer, Josep Calvet, LluĂ­s Morales i NarcĂ­s Vendrell
Al mig: Joan Ollé, Alfons Sabaté, Pere Clapés, Pere Anton Clapés i Santi Arisa
Davant: Amador Molins, MartĂ­ PuntĂ­, Adolf Teixidor, Adolf Gassol, Nella Colombo, Eveli Campsolinas ("VĂšliu") i Mateu Oliveras. 
Foto: Arxiu Esteve Casanovas i Serra.



Any 1966 (6)

Retrat de Nella Colombo, primera cantant femenina de la Maravella.
Foto: Romån. Arxiu Imma Sabaté.


Any 1966 (7)
Acompanyant al cantant Raphael .
En la segona foto Ă©s on es veu mĂ©s bĂ© als mĂșsics:
A l'esquerra, Lluís Ferrer [piano]; en Pere Clapés, que queda tapat [contrabaix]; Pere Anton Clapés [bateria]; segueixen els quatre trompetes: Adolf Gassol, Amador Molins, Alfons Sabaté i Albert Teixidor; a sota dels trompetes hi veiem: Santi Arisa [cantant], Josep Calvet i Martí Puntí [trombons]; els cinc saxos: Eveli Campsolinas ("VÚliu"), Joan Ollé, Lluís Morales, Mateu Oliveras i Narcís Vendrell.
A l'esquerra, d'esquenes, el director que portava "El niño de Linares", i en el centre de la imatge, amb la seva gestualitat característica, l'artista principal d'aquella vetllada.


Any 1967 (1)
Al mig, el director, LluĂ­s Ferrer. D'esquerra a dreta, la resta de mĂșsics:
Josep Calvet, Joan Recarens, Martí Puntí, Pere Anton Clapés, Pere Clapés, Jack Carmelo (joveníssim, amb la guitarra -novetat a l'orquestra-), Albert Teixidor, Adolf Gassol, Amador Molins, Alfons Sabaté, Narcís Vendrell, Mateu Oliveras, Lluís Morales, Joan Ollé i Eveli Campsolinas ("VÚliu").


Any 1967 (2)
Primer cartell publicitari en color, al Casino del Kursaal, de Berna.
Voldria destacar un petit detall en la histĂČria de la Cobla-orquestra Maravella, i Ă©s que desprĂ©s de 16 d'actuacions el primer cantant que vestia diferent de la resta dels mĂșsics va ser en Jack Carmelo, tal com es pot veure a la foto. LluĂ­s Ferrer, com a director, sempre va vestir diferent que la resta de l'orquestra.
D'esquerra a dreta: Alfons Sabaté, Albert Teixidor, Adrià Anglada, Pere Clapés, Martí Puntí, Pere Anton Clapés, Narcís Vendrell, Lluís Ferrer, Joan Ollé, Amador Molins, Lluís Morales, Josep Calvet, Adolf Gassol, Mateu Oliveras, Eveli Campsolinas ("VÚliu") i Jack Carmelo.


Any 1967 (3)
AquĂ­, al Kursaal, de Berna.
Darrere: Albert Teixidor, Pere Anton Clapés, Narcís Vendrell, Adrià Anglada, Alfons Sabaté, Martí Puntí, Pere Clapés, Jack Carmelo, Lluís Ferrer i Adolf Gassol
Davant: Joan Ollé, Lluís Morales, Josep Calvet, Amador Molins, Eveli Campsolinas ("VÚliu") i Mateu Oliveras.


Any 1967 (4)
Al Casino del Kursaal, de Berna. Diria que la foto Ă©s feta el mateix dia que les dues anteriors.
A dalt: Adolf Gassol, Mateu Oliveras, Eveli Campsolinas ("VÚliu"), Lluís Morales, Josep Calvet, Amador Molins i Joan Ollé
A baix: Lluís Ferrer, Adrià Anglada, Alfons Sabaté, Pere Anton Clapés, Albert Teixidor, Martí Puntí, Narcís Vendrell, Pere Clapés i Jack Carmelo.


Any 1967 (5)

El diumenge 22 d'Octubre de 1967 es van inaugurar les instal·lacions del Club de Tennis Girona a Palau-sacosta. A la tarda van tocar sardanes, i al vespre van amenitzar el Sopar-Ball de Gala pels membres del Club, les autoritats i els convidats.
En aquesta seqĂŒĂšncia de quatre fotos podem veure Nella Colombo. Els mĂșsics sĂłn els mateixos que veiem en el cartell anterior [Any 1967 (3)]. Tot i que el cantant en aquella Ăšpoca era ja en Jack Carmelo, aquell dia va ser ella la vocalista.
Darrere de Nella Colombo es veu bé el quartet de ritme: Lluís Ferrer (piano), Pere Clapés (baix), Adrià Anglada (guitarra) i Pere Anton Clapés (bateria).
Fotos: NarcĂ­s Sans. CRDI, Ajuntament de Girona.


Any 1967 (6)

Mateix esdeveniment que en la foto anterior, en plan gran violinada espectacular, que era una mica especialitat de la Maravella, en aquells moments poques orquestres més ho feien.
La secció de ritme: Lluís Ferrer (piano), Joan Ollé (baix), Adrià Anglada (guitarra) i Pere Anton Clapés (bateria)
Violins en segon terme: Josep Calvet, Amador Molins, Alfons Sabaté i Albert Teixidor
Violins en primer terme: Adolf Gassol, LluĂ­s Morales, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), MartĂ­ PuntĂ­, NarcĂ­s Vendrell i Mateu Oliveras.
Com a curiositat o anÚcdota: no hi surt el baixista titular Pere Clapés.
Fotos: NarcĂ­s Sans. CRDI, Ajuntament de Girona. 


Any 1968 (1)
Retratats amb una colla de timbalers.
D'esquerra a dreta: NarcĂ­s Vendrell, Adolf Gassol, Alfons SabatĂ©, LluĂ­s Morales, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), Amador Molins, Albert Teixidor, Mateu Oliveras, MartĂ­ PuntĂ­, Joan OllĂ©, Josep Calvet i Josep ("Pitu") Moriscot
Foto: Museu de la MediterrĂ nia.


Any 1968 (2)

Actuant a Hasselt (BÚlgica), el mes de Desembre de 1968. L'Alfons Sabaté fent un solo de trompeta.
Foto: Arxiu Imma Sabaté.


Any 1968 (3)

Munich, Desembre de 1968.
Fotos: Arxiu Imma Sabaté.


Any 1968 (4)
27 de Desembre de 1968, enregistrant a TVE la seva intervenciĂł en el programa especial de Cap d'Any.
D'esquerra a dreta: Josep ("Pitu") Moriscot, AdriĂ  Anglada, Antoni Gadea i Reduan, RamĂłn DĂ­ez (realitzador), LluĂ­s Ferrer, Joan OllĂ©, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), NarcĂ­s Vendrell, Albert Teixidor, Mateu Oliveras, LluĂ­s Morales, MartĂ­ PuntĂ­, Adolf Gassol, Josep Calvet, Alfons SabatĂ© i Amador Molins
Davant: Jack Carmelo.
Podem veure un tast d'aquest enregistrament en aquest video, interpretant el tema Help Yourself.


Any 1968 (3)
La foto anterior es va fer servir per un dĂ­ptic, la segona pĂ gina del qual Ă©s la que podem veure aquĂ­.
Foto: Arxiu Jordi Saura.


Any 1969 (1)
GairebĂ© estarien a punt per fer els 100 metres a la piscina !
D'esquerra a dreta: AdriĂ  Anglada, Alfons SabatĂ©, Albert Teixidor, Antoni Gadea i Reduan*, NarcĂ­s Vendrell, MartĂ­ PuntĂ­, Josep Calvet, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), LluĂ­s Ferrer, Josep ("Pitu") Moriscot, Mateu Oliveras, Adolf Gassol, Joan OllĂ©, LluĂ­s Morales, Amador Molins i Fernando Mendoza (nom real: Fernando Aymerich i CĂĄncer, que entra durant el mes de maig de 1969 substituint Jack Carmelo)
* M'explicava en Toni Gadea no fa gaire (estem com a professors a l'Escola de MĂșsica de Palafrugell, ell des de fa anys, jo tot just fa un any) que va anar a la Maravella, procedent del conjunt MaunĂ© i els seus DinĂ mics , i que un dels primers bolos, sino el primer, va ser pujar a l'autocar, encara era fosc, amb 18 anys acabats de fer ... i cap a Alemanya !



Any 1969 (2)
En primer terme, el cantant i el bateria: Fernando Mendoza i Antoni Gadea.
A dalt de tot: Mateu Oliveras, Joan OllĂ©, Josep ("Pitu") Moriscot, Adolf Gassol, Amador Molins i Eveli Campsolinas ("VĂšliu").
A sota: Adrià Anglada, Josep Calvet, Martí Puntí, Albert Teixidor, Narcís Vendrell, Alfons Sabaté, Lluís Ferrer i Lluís Morales.


Any 1969 (3)
A l'Aeroport Girona-Costa Brava.
D'esquerra a dreta: AdriĂ  Anglada, Alfons SabatĂ©, NarcĂ­s Vendrell, Albert Teixidor, Antoni Gadea, MartĂ­ PuntĂ­, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), LluĂ­s Ferrer, Josep Calvet, Adolf Gassol, Amador Molins, LluĂ­s Morales, Mateu Oliveras, Josep ("Pitu") Moriscot, Joan OllĂ© i Fernando Mendoza.


Any 1969 (4)

Portada d'un disc single (amb dues cançons) on es dóna molt protagonisme a la figura de Fernando Mendoza.
La fotografia inferior es va fer a l'Aeroport Girona-Costa Brava, tal com podem veure en la imatge anterior.


Any 1969 (5)
Actuant al PavellĂł de la Devesa, durant les Fires de Girona, el dia 1 de Novembre de 1969.
A dalt: Martí Puntí, Josep Calvet, Adolf Gassol, Amador Molins, Alfons Sabaté i Albert Teixidor
A baix: LluĂ­s Ferrer, Josep Quer i AgustĂ­*, Antoni Gadea, AdriĂ  Anglada, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), Joan OllĂ©, LluĂ­s Morales, Mateu Oliveras i NarcĂ­s Vendrell.
En primer terme: Fernando Mendoza.
* En Josep ("Pitu") Moriscot va plegar durant el mes d'Agost de 1969, essent substituït interinament per Pere Clapés i definitivament, al mes d'octubre, per Josep Quer, que procedia del Conjunt Cliper's, de Figueres.
Foto: NarcĂ­s Sans i Prats. CRDI.


Any 1969 (6 )
A Brussel·les, el mes de desembre de 1969, formant part de l'Ambaixada ArtĂ­stica de RTVE.
Drets: Narcís Vendrell, Josep Calvet, Alfons Sabaté, Mateu Oliveras, Fernando Mendoza, Antoni Gadea, Jaime Alba Delibes (l'ambaixador espanyol a BÚlgica), Adrià Anglada (mig tapat), Adolf Gassol, Martí Puntí, Lluís Morales i Lluís Ferrer
Asseguts: Desconegut, Albert Teixidor, Josep Quer, Joan OllĂ©, Desconegut, Amador Molins i Eveli Campsolinas ("VĂšliu"). Els "Desconeguts" deuen ser personal de RTVE.


Any 1970 (1)
A l'escenari de la Sala Yulia, de Madrid, el mes de Febrer de 1970.
Darrere, la secció de metall: Martí Puntí, Josep Calvet, Adolf Gassol, Amador Molins, Alfons Sabaté i Albert Teixidor
Davant, la secciĂł de ritme: LluĂ­s Ferrer, Josep Quer, Antoni Gadea i AdriĂ  Anglada, i la secciĂł de saxos: Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), Joan OllĂ©, LluĂ­s Morales, Mateu Oliveras i NarcĂ­s Vendrell. I el cantant: Fernando Mendoza.
Foto: Arxiu NarcĂ­s Vendrell.


Any 1970 (2)

Portada del single publicat l'any 1970.
Darrere: Martí Puntí, Josep Calvet, Adolf Gassol, Alfons Sabaté, Amador Molins i Albert Teixidor
Al mig: Josep Quer, Antoni Gadea, AdriĂ  Anglada, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), Joan OllĂ©, LluĂ­s Morales, Mateu Oliveras i NarcĂ­s Vendrell
Davant: LluĂ­s Ferrer i Fernando Mendoza


Any 1972 (1)
SeqĂŒĂšncia de dues fotografies fetes durant una actuaciĂł a Girona el 24 de Gener de 1972. Poso els mĂșsics que hi devia haver, encara que no hi surten tots
Darrere de tot: Martí Puntí, Josep Calvet, Adolf Gassol, Amador Molins, Alfons Sabaté i Albert Teixidor
En segon terme: Lluís Ferrer, Antoni Gadea, Josep Quer, Adrià Anglada, Eveli Campsolinas ("VÚliu"), Joan Ollé, Lluís Morales, Mateu Oliveras i Narcís Vendrell
En primer terme: Fernando Mendoza.
Fotos: NarcĂ­s Sans. CRDI, Ajuntament de Girona.


Any 1972 (2)
Quadern promocional de la temporada 1972-1973.
Foto: Arxiu Jaume Nonell.


Any 1972 (3)
Quadern 1972-1973.
Fernando Mendoza, AdriĂ  Anglada, Josep Quer i LluĂ­s Ferrer.
Foto: Arxiu Jaume Nonell.


Any 1972 (4)
Quadern 1972-1973.
Antoni Gadea, Albert Teixidor i Amador Molins.
Foto: Arxiu Jaume Nonell.


Any 1972 (5)
Quadern 1972-1973.
Manel Comadevall i Roca, Adolf Gassol i Josep Calvet.
Foto: Arxiu Jaume Nonell.


Any 1972 (6)
Quadern 1972-1973.
MartĂ­ PuntĂ­, AgustĂ­ Planiol i LluĂ­s Morales.
Foto: Arxiu Jaume Nonell.


Any 1972 (7)
Quadern 1972-1973.
Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), Joan OllĂ© i NarcĂ­s Vendrell.
Foto: Arxiu Jaume Nonell.


Any 1972 (8)
A dalt: Narcís Vendrell, Eveli Campsolinas ("VÚliu"), Lluís Morales, Joan Ollé, Agustí Planiol i Antoni Gadea
A baix: Fernando Mendoza, LluĂ­s Ferrer, Josep Quer i AdriĂ  Anglada
A darrere: MartĂ­ PuntĂ­, Josep Calvet, Adolf Gassol, Amador Molins, Manel Comadevall (clicar aquest enllaç, i anar a la pĂ gina 97) i Albert Teixidor.
Aquesta fotografia i les dues segĂŒents sĂłn fetes el mateix dia i en el mateix lloc.


Any 1972 (9)
Darrere: Narcís Vendrell, Eveli Campsolinas ("VÚliu"), Lluís Morales, Joan Ollé, Agustí Planiol, Antoni Gadea, Martí Puntí, Josep Calvet, Adolf Gassol, Amador Molins, Manel Comadevall i Albert Teixidor
Davant: Fernando Mendoza, LluĂ­s Ferrer, Josep Quer i AdriĂ  Anglada.


Any 1972 (10)
Darrere: Albert Teixidor, Fernando Mendoza, Antoni Gadea, NarcĂ­s Vendrell, Josep Calvet, LluĂ­s Ferrer, AdriĂ  Anglada i MartĂ­ PuntĂ­
Davant: Joan Ollé, Amador Molins, Josep Quer, Eveli Campsolinas ("VÚliu"), Lluís Morales, Manel Comadevall, Adolf Gassol i Agustí Planiol


Any 1972 (11)
I aquĂ­ el revers d'aquesta postal, amb una mica d'informaciĂł d'objectius assolits.


Any 1972 (12)
Cartell que coincideix amb el disc que van treure aquell any.
A dalt de tot: LluĂ­s Ferrer
Fila superior: MartĂ­ PuntĂ­, Josep Quer, AgustĂ­ Planiol, Adolf Gassol i Antoni Gadea
Fila central: Joan Ollé, Lluís Morales, Manel Comadevall, Narcís Vendrell i Eveli Campsolinas ("VÚliu")
A sota: Amador Molins, Josep Calvet, Albert Teixidor, AdriĂ  Anglada i Fernando Mendoza.


Any 1972 (13)
TournĂ©e per RĂșssia, del 15 d’Octubre al 30 de Novembre de 1972.
Teatre Bagtangoff de Moscou, el 15 d'Octubre.
Darrere: MartĂ­ PuntĂ­, Josep Calvet, Adolf Gassol, Amador Molins, Manel Comadevall i Albert Teixidor
Davant: Lluís Ferrer, Antoni Gadea, Josep Quer, Adrià Anglada, Agustí Planiol, Joan Ollé, Lluís Morales, Eveli Campsolinas ("VÚliu"), Narcís Vendrell i Fernando Mendoza.


Any 1972 (14)
TournĂ©e per RĂșssia, del 15 d’Octubre al 30 de Novembre de 1972.
De turisme per la Plaça Roja, d'esquerra a dreta hi tenim:
Antoni Gadea, NarcĂ­s Vendrell, Josep Calvet, Albert Teixidor (darrere), Capi Romero (una de les dues cantants que van anar de “bolo”), Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), Josep Quer i Amador Molins.


Any 1972 (15)
TournĂ©e per RĂșssia, del 15 d’Octubre al 30 de Novembre de 1972.
Amb la Catedral de Sant Basili de fons:
Darrere: LluĂ­s Ferrer, Josep Calvet, Fernando Mendoza, Antoni Gadea, NarcĂ­s Vendrell, Albert Teixidor, AdriĂ  Anglada i MartĂ­ PuntĂ­
Davant: Joan OllĂ©, LluĂ­s Morales, AgustĂ­ Planiol, Amador Molins, Manel Comadevall, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), Adolf Gassol i Josep Quer.


Any 1972 (16)
Els quatre trompetes d'aquella temporada: Adolf Gassol, Amador Molins, Manel Comadevall i Albert Teixidor.
Foto: Arxiu Adolf Gassol.


Any 1972 (17)

ActuaciĂł al Palau d'Esports de Barcelona. Veiem alguns components de la Maravella reposant, i en primer terme Pepa Flores (abans Marisol) ballant al ritme de la guitarra de Peret.
Foto: Horacio SeguĂ­.


Any 1973 (1)
Carta promocional, on s'anuncia la incorporaciĂł d'un segon cantant (tota una novetat en aquell moment): en Jordi Garanger.
Foto: Arxiu Jaume Nonell.


Any 1973 (2)
Aprofitant l'estada en un poble per assajar.
A dalt: Josep RiumallĂł i Salagran* (substituint MartĂ­ PuntĂ­), Josep Calvet, Adolf Gassol, Amador Molins i Albert Teixidor.
Al mig: Antoni Gadea, Josep Quer, Agustí Planiol, Joan Ollé, Lluís Morales, Eveli Campsolinas ("VÚliu") i Narcís Vendrell
Davant: LluĂ­s Ferrer, AdriĂ  Anglada, Fernando Mendoza, Jordi Garanger i Manel Comadevall.
* Des de 2017 i fins l'actualitat -2019- toquem junts a l'Orquestrina CalidĂŠ.
Foto: Arxiu Josep RiumallĂł.


Any 1973 (3)
Aquesta foto estĂ  feta al platĂł del programa Tarde para todos, de TVE, a Prado del Rey, el 27 de Maig de 1973.
A dalt de tot, a la bateria, Antoni Gadea
Al mig: Narcís Vendrell, Eveli Campsolinas ("VÚliu"), Lluís Morales, Joan Ollé, Agustí Planiol, Adolf Gassol, Amador Molins, Manel Comadevall, Albert Teixidor, Josep Calvet i Josep Riumalló.
En primer terme: Jordi Garanger, LluĂ­s Ferrer, AdriĂ  Anglada, Josep Quer i Fernando Mendoza.


Any 1973 (4)
Cap Sa Sal (Begur).
Enfilats, d'esquerra a dreta: AdriĂ  Anglada, AgustĂ­ Planiol, Fernando Mendoza i Jordi Garanger
Al mig: Josep Quer, Amador Molins, Manel Comadevall, Joan OllĂ©, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), Josep Calvet, Albert Teixidor i Josep RiumallĂł
Davant: NarcĂ­s Vendrell, Adolf Gassol, LluĂ­s Ferrer, LluĂ­s Morales i Antoni Gadea.


Any 1973 (5) (Riga)
A Riga, capital de LetĂČnia, que encara estava a dins de l'UniĂł SoviĂštica. Aquesta gira artĂ­stica i personal pels paĂŻsos de l'Est va generar un pilĂł d'anĂšcdotes que he sentit explicar, de primera o segona veu, sobretot donada la durada (algun mĂșsic s'enyorava) i el dia a dia entre actuaciĂł i actuaciĂł ...
A darrere hi tenim: Josep Quer, Adolf Gassol, Amador Molins, Manel Comadevall, Albert Teixidor, Josep Calvet i Josep RiumallĂł
A davant: Lluís Ferrer, Jordi Garanger, Fernando Mendoza, Antoni Gadea, Adrià Anglada, Agustí Planiol, Joan Ollé, Lluís Morales, Eveli Campsolinas ("VÚliu") i Narcís Vendrell.


Any 1973 (6)
Dins de la mateixa gira, els tornem a veure com l'any anterior, a Moscou, davant de la famosa Catedral de Sant Basili, amb un fred que hi devia fer ...
Darrere: Adrià Anglada, Lluís Ferrer, Albert Teixidor, Narcís Vendrell, Lluís Morales, Joan Ollé, Josep Riumalló, Jordi Garanger i Fernando Mendoza
Davant: Josep Calvet, Manel Comadevall, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), Josep Quer, Antoni Gadea, Amador Molins, Adolf Gassol i AgustĂ­ Planiol.


Any 1973 (7)
Una foto més de la gira soviÚtica.
D'esquerra a dreta: Josep Calvet, Manel Comadevall i Adolf Gassol.
Foto: Arxiu Adolf Gassol.


Any 1973 (8)

Foto promocional dels dos cantants d'aquella temporada, Fernando Mendoza i Jordi Garanger.
Foto: Arxiu Jordi Ruscada.


Any 1974
Darrere: Antoni Gadea, Narcís Vendrell, Joan Ollé, Josep Quer, Albert Teixidor, Adrià Anglada i Jordi Garanger
Davant: Fernando Mendoza, Adolf Gassol, Amador Molins, LluĂ­s Morales, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), Manel Comadevall, AgustĂ­ Planiol, Josep Calvet, Josep RiumallĂł i LluĂ­s Ferrer.


Any 1976
A dalt de tot, a la bateria, Antoni Gadea
Al mig: Narcís Vendrell, Eveli Campsolinas ("VÚliu"), Lluís Morales, Joan Ollé, Agustí Planiol, Albert Teixidor, Manel Comadevall, Joan Porta ("Mosquit" -segona Úpoca a l'orquestra-), Adolf Gassol, Josep Calvet i Pere Cortada i Carbonell
A davant: Josep Quer, Jaume OrĂł i BarrabĂ©s, LluĂ­s Ferrer, Jack Carmelo (tambĂ© en una segona Ăšpoca a la Maravella) i AdriĂ  Anglada.


Any 1977 (1)
Aquesta foto Ă©s feta a ValĂšncia, durant les "Falles", en un jardĂ­ botĂ nic de la capital.
Darrere de tot, de dalt a baix: Jack Carmelo, Antoni Gadea i Manel Comadevall
En segon terme, drets: Josep Calvet, Lluís Ferrer, Narcís Vendrell, Jaume Oró, Joan Porta ("Mosquit"), Eveli Campsolinas ("VÚliu"), Joan Ollé, Pere Cortada, Albert Teixidor i Agustí Planiol
A davant, ajupits: Josep Quer, AdriĂ  Anglada, Adolf Gassol i LluĂ­s Morales.


Any 1977 (2)
De la mateixa sessiĂł fotogrĂ fica que l'anterior.
Asseguts a dalt, a la dreta: Antoni Gadea i Jack Carmelo
Drets: Pere Cortada, Joan Ollé, Manel Comadevall, Agustí Planiol, Jaume Oró, Narcís Vendrell, Albert Teixidor, Lluís Ferrer, Adolf Gassol, Lluís Morales i Adrià Anglada
Asseguts, a davant: Joan Porta ("Mosquit"), Josep Calvet, Josep Quer i Eveli Campsolinas ("VĂšliu").
Foto: Museu de la MediterrĂ nia.


Any 1977 (3)
Adolf Gassol interpretant un solo a Vilna (LituĂ nia), el 9 de Desembre de 1977, durant una de les gires que feien per la UniĂł SoviĂštica.
Darrere: Antoni Gadea (bateria), Josep Calvet (violĂ­) i Joan Porta ["Mosquit"] (violĂ­)
En segon terme: Adrià Anglada (guitarra), Joan Ollé (clarinet) i Albert Teixidor (violí).
Foto: Arxiu Adolf Gassol i Ventura.


Any 1977 (4)
Darrere: Lluís Morales, Josep Calvet, Joan Ollé, Manel Comadevall, Agustí Planiol i Eveli Campsolinas ("VÚliu")
Davant: AdriĂ  Anglada, NarcĂ­s Vendrell, Jack Carmelo, Antoni Gadea, Adolf Gassol, Jaume OrĂł, Joan Porta ("Mosquit"), Pere Cortada, Albert Teixidor, Josep Quer i LluĂ­s Ferrer. (*)
* Segons m'explica en Miquel Comadevall, aquesta foto es va fer servir com a portada d'un disc de la casa Zafiro amb el tĂ­tol ORQUESTA MARAVELLA: CATALUNYA CANTA - POEMA CATALANESC; i tambĂ© va servir de portada a algunes edicions "pirates" de diversos discos amb mĂșsica de Ball de la mateixa Maravella, com per exemple un del segell Cobra (1978) anomenat DE VIAJE CON LA MARAVELLA, Vol. II.


Any 1980 (1)
A la Sala de Ball de la Societat Coral Erato, de Figueres, amb un visitant il·lustre.
Drets: Joan OllĂ©, Josep Calvet, Adolf Gassol, Antoni Gadea, Joan Porta ("Mosquit"), Albert Teixidor, LluĂ­s Morales, Carles Petriz i Cardona, Manel Comadevall, AdriĂ  Anglada, Pere Cortada i NarcĂ­s Vendrell
Asseguts: Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), Jaume OrĂł, Jack Carmelo, Xavier Cugat i Mingall, LluĂ­s Ferrer i AgustĂ­ Planiol.


Any 1980 (2)
Tocant sardanes durant la festa major d'un un poble de la Catalunya Nord.
Darrere: Adolf Gassol, Manel Comadevall, Joan Porta ("Mosquit"), Albert Teixidor, Pere Cortada i Josep Calvet
Davant: NarcĂ­s Vendrell, LluĂ­s Morales, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), AgustĂ­ Planiol, Joan OllĂ© i Carles Petriz.
Foto: Arxiu Pierre Vizentini.


Any 1982
SeqĂŒĂšncia de dues fotos fetes a la Plaça de la Font, de Tarragona, el dia 22 de Setembre de 1982, durant les Festes de Santa Tecla. Els components sĂłn (en la primera no hi surt el cantant):
Darrere: NarcĂ­s Vendrell, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), LluĂ­s Morales, Joan OllĂ©, AgustĂ­ Planiol, Albert Teixidor, Manel Comadevall, Joan Porta ("Mosquit"), Adolf Gassol, Josep Calvet i Pere Cortada
Davant: Joan Franch i ArtizĂ , Carles Petriz, Antoni Gadea, Jack Carmelo i AdriĂ  Anglada.
Fotos: Enfoc. Centre d'Imatges Tarragona / L'Arxiu.


Any 1983 (1)
Postal de la temporada 1983-1984. La foto, perĂČ, es va fer a mitja temporada, donat l'accident mortal que patiren la matinada del diumenge 1 de Maig de 1983 el trompeta Joan Porta ("Mosquit"), el trombĂł Josep Calvet i el guitarra AdriĂ  Anglada, quedant molt malferit el trompeta Adolf Gassol; i com sempre, els mĂșsics vĂ ren haver de fer "al mal temps, bona cara", i seguir aquella mĂ xima del mĂłn de l'espectacle, quan hi ha alguna desgrĂ cia: "The Show Must Go On" ....
Darrere: Albert Teixidor, Carles Petriz, Joan OllĂ©, Adolf Gassol, Manel Comadevall, Pere Silvestre ("Pere de Pals"), Antoni Gadea, NarcĂ­s Vendrell, Juan Zurita  i Manel Mañogil *
Davant: Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), Joan Franch, MartĂ­ GenĂ­s i Noguer (amb qui vaig coincidir un parell de temporades a la Cobla La Principal d'Olot), Jaume OrĂł, LluĂ­s Morales, AgustĂ­ Planiol i Jack Carmelo.
* A finals de 2011 va morir en Manel Mañogil, i durant dos anys vaig ser el seu substitut com a professor de saxĂČfon i clarinet a l'Escola de MĂșsica de Palafrugell, on tambĂ© hi havia de professor en Toni Gadea, mencionat abans.
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Any 1983 (2)
Els dos cantants: Jaume OrĂł i Jack Carmelo.
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Any 1983 (3)
Enregistrament d'un vĂ­deo a la Sala Municipal de CastellĂł d'EmpĂșries.
Darrere: NarcĂ­s Vendrell, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"),  LluĂ­s Morales, Joan OllĂ©, AgustĂ­ Planiol, Albert Teixidor, Manel Comadevall, Juan Zurita, Adolf Gassol, Pere Silvestre ("Pere de Pals") i MartĂ­ GenĂ­s
Davant: Joan Franch, Carles Petriz, Manel Mañogil i Antoni Gadea
En primer terme, els dos cantants: Jaume OrĂł i Jack Carmelo.


Any 1983 (4)
Al Club de Golf de Santa Cristina d'Aro, el 21 de Maig de 1983. Poso noms segons l'ordre de la tercera foto:
Darrere: Juan Zurita, Antoni Gadea, Jaume OrĂł, Carles Petriz, Manel Comadevall, Joan Franch, Joan OllĂ©, Pere Silvestre ("Pere de Pals"), Eveli Campsolinas ("VĂšliu") i Agusti Planiol
Davant: Jack Carmelo, Lluís Morales, Martí Genís, Adolf Gassol, Albert Teixidor, Manel Mañogil i Narcís Vendrell.


Any 1984
Hotel Vichy CatalĂ , de Caldes Malavella.
Drets: Joan Franch, Joan Ollé, Manel Mañogil, David Jarque, Narcís Vendrell, Martí Genís, Manel Comadevall, Albert Teixidor, Antoni Gadea, Pere Silvestre ("Pere de Pals"), Juan Zurita i Carles Petriz
Ajupits: Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), LluĂ­s Morales, Jack Carmelo, AgustĂ­ Planiol i LluĂ­s Figuerola.


Any 1985 (1)
Ball infantil ?
Darrere: Narcís Vendrell, Eveli Campsolinas ("VÚliu"), Lluís Morales, Joan Ollé, Agustí Planiol, Albert Teixidor, Manel Comadevall, Juan Zurita, Lluís Figuerola, Pere Silvestre ("Pere de Pals") i Martí Genís
Davant: Joan Franch, Carles Petriz, Manel Mañogil, Antoni Gadea, David Jarque, Montse Martí i Jack Carmelo.


Any 1985 (2)
Els tres cantants de la temporada 1985-1986: Jack Carmelo, Montse MartĂ­ i David Jarque.


Any 1985 (3)
Concert al Teatre Municipal de Girona, el dia 6 de Desembre de 1985.
Darrere: MartĂ­ GenĂ­s, LluĂ­s Morales, Albert Teixidor, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), Manel Mañogil, Joan OllĂ©, AgustĂ­ Planiol, Juan Zurita, Manel Comadevall, LluĂ­s Figuerola i Pere Silvestre ("Pere de Pals")
Davant: Carles Petriz, NarcĂ­s Vendrell, Antoni Gadea, Joan Franch, David Jarque, Montse MartĂ­ i Jack Carmelo (adreçant-se al pĂșblic, segurament presentant una de les peces del concert).
Foto: Joan Castro.


Any 1985 (4)
Un altre moment del mateix concert que veiem en la foto anterior, sense els tres cantants.
Darrere: MartĂ­ GenĂ­s, LluĂ­s Morales, Albert Teixidor, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), Manel Mañogil, Joan OllĂ©, AgustĂ­ Planiol, Juan Zurita, Manel Comadevall, LluĂ­s Figuerola i Pere Silvestre ("Pere de Pals")
Davant: Carles Petriz, NarcĂ­s Vendrell, Antoni Gadea i el director Joan Franch.
Foto: Joan Castro.


Any 1986
Darrere: mirant-se-ho des de la barrera, el director, Joan Franch, i a continuaciĂł: LluĂ­s Figuerola, Manel Comadevall, Juan Zurita, Albert Teixidor, Pere Silvestre ("Pere de Pals") i MartĂ­ GenĂ­s
Davant: Manel Mañogil, LluĂ­s Morales, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), AgustĂ­ Planiol, Joan OllĂ© i Carles Petriz.


Any 1989
Concert a la plaça, a Lleida.
Darrere: MartĂ­ GenĂ­s (viola), Albert Font (violĂ­), Juli Monguilod i Porqueras (violĂ­), Albert Teixidor (violĂ­), LluĂ­s Morales (clarinet), Eveli Campsolinas ["VĂšliu"] (flauta), AgustĂ­ Planiol (clarinet baix), Juan Zurita (trompeta), Manel Comadevall (trompeta) i Francesc Egea (fiscorn)
Davant: Joan Franch (piano), Miquel Comadevall (percussiĂł), Carles Petriz (contrabaix), Joan OllĂ© (director), i els cantants: David Jarque, GlĂČria LĂłpez i Jack Carmelo.


Any 1990
Al centre de la foto hi tenim els tres cantants: David Jarque, GlĂČria LĂłpez i Jack Carmelo, i al seu voltant, començant per davant a la dreta i en els sentit de les agulles del rellotge:
Lluís Morales, Manel Comadevall, Miquel Comadevall, Albert Teixidor, Juli Monguilod i Porqueras*, Martí Genís, Josep Antoni Tomàs i Aurin, Agustí Planiol, Eveli Campsolinas ("VÚliu"), Joan Ollé, Carles Petriz, Francesc Egea, Juan Zurita i Antoni Mas i Bou (director musical), incorporat aquest any procedent de la Cobla-orquestra Marina.
* En  Juli Monguilod havia format part, l'any 1964, del Duo Radiant's, juntament amb -coses de la vida- l'AdriĂ  Anglada.


Any 1991
Foto agafada als jardins del Balneari Prats, de Caldes de Malavella, un dia d'assaig, a l'hivern, per a un reportatge de la revista gironina PresĂšncia, que els va fer sortir en portada.
Drets: Agustí Planiol, Miquel Comadevall, Lluís Morales, Joan Ollé, Carles Petriz, Juan Zurita, Juli Monguilod, Antoni Mas, Josep Antoni Tomàs i Manel Comadevall
Asseguts: Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), MartĂ­ GenĂ­s, Albert Teixidor, Jack Carmelo, GlĂČria LĂłpez, David Jarque i Francesc Egea.


Any 1992 (1)
Fotografia publicitĂ ria realitzada als estudis de TV3 durant l'enregistrament d'un dels programes de Tres Pics i RepicĂł.
A davant, els cantants: Llorenç FernĂĄndez, GlĂČria LĂłpez i Jack Carmelo
Darrere: Martí Genís, Antoni Mas, Francesc Egea, Juli Monguilod, Manel Comadevall, Juan Zurita, Albert Teixidor, Josep Antoni Tomàs, Miquel Comadevall, Eveli Campsolinas ("VÚliu"), Lluís Morales, Agustí Planiol, Joan Ollé i Carles Petriz.


Any 1993 (1)
Estudis de TV3, programa Tres Pics i RepicĂł. En la formaciĂł d'aquest any, encara que no apareixen a la foto, tambĂ© hi havia dos cantants mĂ©s, GlĂČria LĂłpez i Llorenç FernĂĄndez (veure foto segĂŒent).
Darrere: Eveli Campsolinas ("VÚliu"), Lluís Morales, Agustí Planiol, Joan Ollé, Albert Teixidor, Manel Comadevall, Juan Zurita, Josep Antoni Tomàs, Francesc Egea i Martí Genís
Davant: Antoni Mas, Miquel Comadevall, Carles Petriz, Juli Monguilod i el cantant Jack Carmelo.


Any 1993 (2)

Retratats en la mateixa sessiĂł que la foto anterior.
D'esquerra a dreta: Francesc Egea, Albert Teixidor, Juan Zurita, Eveli Campsolinas ("VĂšliu"), Miquel Comadevall, Manel Comadevall, Antoni Mas, Llorenç FernĂĄndez, GlĂČria LĂłpez, Jack Carmelo, LluĂ­s Morales, AgustĂ­ Planiol, Joan OllĂ©, Josep Antoni TomĂ s, Carles Petriz, MartĂ­ GenĂ­s i Juli Monguilod.
Foto: Arxiu Antoni Mas.


Any 1994 (Cobla)
En formaciĂł de Cobla.
Darrere: Juan Zurita, Manel Comadevall, Josep Antoni TomĂ s, Albert Teixidor, MartĂ­ GenĂ­s i Francesc Egea
Davant: Miquel Comadevall, LluĂ­s Morales, Joan Barrera, AgustĂ­ Planiol, Josep Poblet i Freixa (Pep Poblet; en aquesta Ăšpoca Ă©s conegut tambĂ© com a "Pep Cubata" , i no tĂ© res a veure amb el combinat de rom i coca-cola, Ă©s un motiu que li van posar els seus amics de joventut) i Carles Petriz.


Any 1994 (Ball)
Darrere: Josep Antoni TomĂ s, Juan Zurita, Manel Comadevall, Albert Teixidor, MartĂ­ GenĂ­s, Miquel Comadevall, Francesc Egea, Josep Poblet ("Pep Poblet"), Joan Barrera, AgustĂ­ Planiol i LluĂ­s Morales
Davant: JesĂșs Santaliestra (director musical), Carles Petriz, Llorenç FernĂĄndez, GlĂČria LĂłpez, Jack Carmelo i Juli Monguilod.


Any 1994 (Concert)
Darrere: Francesc Egea, Josep Antoni Tomàs, Joan Barrera, Agustí Planiol, Josep Poblet ("Pep Poblet"), Lluís Morales, Albert Teixidor, Juli Monguilod, Martí Genís, Carles Petriz i Llorenç Fernåndez
Davant: Jack Carmelo, Manel Comadevall, Juan Zurita, Miquel Comadevall, JesĂșs Santaliestra (director musical), i GlĂČria LĂłpez.


Any 1994 (Estudi de gravaciĂł)
Darrere: Francesc Egea (mig tapat), Jack Carmelo i Miquel Comadevall
Davant: Josep Antoni tomĂ s, Juan Zurita, Manel Comadevall, Albert Teixidor, LluĂ­s Morales, AgustĂ­ Planiol, Josep Poblet ("Pep Poblet"), Llorenç FernĂĄndez, Joan Barrera, GlĂČria LĂłpez, Juli Monguilod, JesĂșs Santaliestra i Carles Petriz.


Any 1995 (1)
Darrere, drets: MartĂ­ GenĂ­s, LluĂ­s Morales, Josep Antoni TomĂ s, Miquel Comadevall, Juan Zurita, JesĂșs Santaliestra, Carles Petriz, Manel Comadevall, Juli Monguilod, Ingrid Morral, Albert Teixidor, Francesc Egea, Llorenç FernĂĄndez, Anna Luna i Jack Carmelo
Davant, ajupits: AgustĂ­ Planiol, Joan Barrera i Josep Poblet ("Pep Poblet").


Any 1995 (2)
A la terrassa del Casino, de TortellĂ .
Darrere: Juan Zurita, Manel Comadevall, Josep Antoni TomĂ s, Albert Teixidor, MartĂ­ GenĂ­s i Francesc Egea
Davant: Miquel Comadevall, LluĂ­s Morales, Joan Barrera, AgustĂ­ Planiol, Josep Poblet ("Pep Poblet") i Carles Petriz.
Foto: Emili PallĂ s


Any 1996 (1)
A dalt de tot, Miquel Comadevall (bateria)
Al mig: Francesc Egea, Juan Zurita, Josep Antoni TomĂ s, Josep Castañé, Joan Barrera, JesĂșs Santaliestra, Jordi Molina i Membrives, Manel Comadevall, Albert Teixidor i MartĂ­ GenĂ­s.
Davant: Carles Petriz, Llorenç Fernåndez, Ingrid Morral, Anna Luna, Roger Reyes i Juli Monguilod.


Any 1996 (2)
A Les Preses, en formaciĂł de Cobla.
Darrere: Juan Zurita, Manel Comadevall, Josep Antoni TomĂ s, Albert Teixidor, MartĂ­ GenĂ­s, Francesc Egea i Carles Petriz
Davant: Miquel Comadevall, Juli Monguilod, Joan Barrera, Jordi Molina i Josep Castañé.


Any 1997
Lliurament del Premi Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya a la Cobla-orquestra Maravella, per expandir la mĂșsica catalana arreu del mĂłn des dels seus inicis.
Darrere: MartĂ­ GenĂ­s, Juli Monguilod, Salvador Serra (tĂšcnic de so), Roger Reyes, Carles Petriz, Francesc Egea i MÂȘ Àngels JimĂ©nez
Davant: Llorenç FernĂĄndez, Miquel Comadevall, Manel Comadevall, Josep Antoni TomĂ s, el Molt Honorable President Jordi Pujol i Solei, Imma Comadevall, Joan Barrera, Josep Castañé, JesĂșs Santaliestra i Jordi Molina.


Any 1998
A davant: Xavier BenĂ­tez, Imma Comadevall, Àngels GimĂ©nez i Roger Reyes; darrere seu, el bateria, Miquel Comadevall; i al seu voltant, d'esquerra a dreta:
JesĂșs Santaliestra (director musical), Josep Castañé, Jordi Molina, Joan Barrera, Carles Petriz, Juli Monguilod, MartĂ­ GenĂ­s, Francesc Egea, Manel Comadevall, Josep Antoni TomĂ s, Juan Zurita i Albert Teixidor.


Any 1999
Darrere: Francesc Josep RodrĂ­guez, Manel Comadevall, Joan Barrera, Josep Castañé, Albert Teixidor, Jordi PaulĂ­ i Safont , Juan Zurita, Josep Antoni TomĂ s i MartĂ­ GenĂ­s
Davant: Jordi GrisĂł (director musical), Carles Petriz, LluĂ­s Ballester, Imma Comadevall, Ă€ngels GimĂ©nez, Albert Prat, Juli Monguilod i Miquel Comadevall.


Any 2000
Darrere: Joan Barrera, Josep Castañé, Jordi Paulí, Miquel Comadevall, Josep Antoni Tomàs. Juan Zurita, Manel Comadevall i Albert Teixidor
Davant: Carles Petriz, MartĂ­ GenĂ­s, Imma Comadevall, LluĂ­s Ballester, Jordi GrisĂł, Albert Prat, Àngels JimĂ©nez, Frances Josep ("Paco Pepe") RodrĂ­guez i Juli Monguilod.


Any 2001 (1)
Any del 50Ăš aniversari de la formaciĂł. Ho vĂ ren celebrar com cal, i en l' acte central van rebre el suport de mĂ©s de 3.000 seguidors. Hi ha un disc commemoratiu d'aquest aniversari.
Els components que pogueren celebrar aquesta fita sĂłn:
Al mig: Albert Prat, Imma Comadevall, Jordi GrisĂł (director musical), MÂȘ JosĂ© Ibåñez i LluĂ­s Ballester
A l'esquerra, de baix cap a dalt: Albert Teixidor, Carles Petriz, Jordi Gelabert i Cors, Josep Castañé, Joan Josep ["Juanjo"] Rocha i Montané i Martí Genís
A la dreta, de baix cap a dalt: Juli Monguilod, Juan Zurita, Josep Antoni TomĂ s, Jordi PaulĂ­, Miquel Comadevall i Francesc Josep ["Paco Pepe"] RodrĂ­guez.


Any 2001 (2)
AquĂ­ tenim els mateixos components de la foto anterior, posant per la cĂ mera en una imitaciĂł de les dues fotos que trobem a l' Any 1953 (2) i (3).


Any 2002 (1)
El dia 17 de Febrer de 2002 en Xavier PallĂ s i Mariani feia el seu debut amb la Maravella, substituint com a violĂ­ solista a Albert Teixidor.
En primer terme hi tenim: Josep Antoni TomĂ s, Juan Zurita, Ramon Mora, Xavier PallĂ s, Juli Monguilod i MartĂ­ GenĂ­s.


Any 2002 (2)
Darrere: Juan Zurita, Ramon Mora, Josep Antoni TomĂ s, Miquel Comadevall, Josep ("Pep") Moliner i PedrĂłs, MartĂ­ GenĂ­s i Carles Petriz
Davant: Xavier PallĂ s, Juli Monguilod, Juanjo Rocha, Jordi PaulĂ­ i Josep Castañé.


Any 2003 (Orquestra)
Ordre dels mĂșsics en la 2ÂȘ foto:
Darrere: Xavier PallĂ s, Josep Antoni TomĂ s, MartĂ­ GenĂ­s, Juanjo Rocha, Jordi GrisĂł, Ramon Mora, Juan Zurita, Josep Castañé, Josep Moliner i Jordi PaulĂ­
Al mig, Miquel Comadevall
Davant: Carles Petriz, Imma Comadevall, Albert Prat, Josep Guardiola ("Pepo", fill del mĂ­tic cantant catalĂ  Josep Guardiola), Maria JosĂ© Ibåñez i Juli Monguilod.


Any 2003 (Cobla)
Actuant a Sant Dalmai, el 8 de Desembre de 2003.
Darrere: Manel Valls (bolo), Gerard Valls (el seu germĂ  bessĂł), Josep Antoni TomĂ s, Miquel Comadevall, Josep Moliner, Jordi EstartĂșs i Pujol i Carles Petriz.
Davant: Xavier Pallàs, Juli Monguilod, Juanjo Rocha, Ricard Morros i Josep Castañé.


Any 2004
Darrere: Miquel Comadevall, Jordi Gual, Ricard Morros, Josep Castañé i Juanjo Rocha.
Al mig: Joan BardĂ©s, Adolf Gassol (fill del mĂșsic amb el mateix nom que va estar a la formaciĂł cap a 30 anys), Jordi GrisĂł, Gerard Valls, Carles Petriz i Juli Monguilod
Davant: Imma Comadevall, Albert Prat, Josep ("Pepo") Guardiola, Isabel HernĂĄndez, David Escobar i Josep Antoni TomĂ s.


Any 2009 (1)
D'esquerra a dreta: Joan BardĂ©s, David Escobar, Albert VergĂ©s, BenjamĂ­ Felip ("Benji"), Manel Juste i Novillo, Jordi Casanovas, Carles Petriz, Isabel del Mar, Josep Antoni TomĂ s, David Collado, Jordi MartĂ­nez, Gerard Valls, Carlos de Arriba (director musical), Juanjo Rocha, Miquel Comadevall, Imma Comadevall i Juli Monguilod.


Any 2009 (2)
En formaciĂł de Concert.
Darrere: Manel Juste, Miquel Comadevall, Jordi Martínez, Gerard Valls, David Escobar, Josep Antoni Tomàs, Juanjo Rocha, Juli Monguilod i Joan Bardés
Davant: Jordi Casanovas, Carles Petriz, David Collado, Imma Comadevall, Isabel del Mar, Benjamí Felip ("Benji"), Carlos de Arriba (director musical) i Albert Vergés.


Any 2009 (3)
Actuant conjuntament amb la Cobla-orquestra La Principal d La Bisbal a RubĂ­, el dia 31 de Gener de 2009.


Any 2011
Concert instrumental matinal a Les Preses, el dia 9 d'Octubre de 2011.
D’esquerra a dreta: Juli Monguilod, Josep Antoni TomĂ s (tapat per els altaveus), Joan BardĂ©s, Manel Juste, Miquel Comadevall, Gerard Valls, Carlos de Arriba (director, d'esquenes), David Escobar, Jordi Casanovas, Albert VergĂ©s, Jordi MartĂ­nez i Juanjo Rocha.


Any 2012 (1)
Foto feta a l' Hotel Hilton, de Malta, el 31 de Maig de 2012.
D'esquerra a dreta: Juanjo Rocha, Joan Floris, Gerard Valls, Jordi Martínez, David Collado, Joan Bardés, Imma Comadevall, David Escobar, Albert Vergés, Carlos de Arriba (director musical), Jordi Casanovas, Isabel del Mar, Josep Antoni Tomàs, Benjamí Felip ("Benji"), Jordi Álvarez, Miquel Comadevall i Manel Juste.


Any 2012 (1)
Homenatge que va fer la Cava FarrĂ© - Garriga a la Maravella, fent unes ampolles de cava amb el nom de la formaciĂł, i mĂ©s endavant editant les plaques de cava amb les cares i noms dels mĂșsics.


Any 2012 (2)
Detall de les plaques amb els mĂșsics, i a baix amb els instruments de Cobla.


Any 2012 (4)
FelicitaciĂł nadalenca.
A davat, ajupit, Gerard Valls
A darrere de tot, Joan Floris i Jordi MartĂ­nez
Drets, d'esquerra a dreta: Manel Juste, Jordi Casanovas, Joan Bardés, Albert Vergés, David Collado, Isabel del Mar, Carlos de Arriba, Imma Comadevall i Benjamí Felip ("Benji")
A davant, a la dreta: David Escobar, Josep Antoni Tomàs, Jordi Álvarez, Juanjo Rocha i Miquel Comadevall.


Any 2013 (1)
Primer bloc:
A dalt: Miquel Comadevall, David Escobar, Joan Bardés i Jordi Álvarez
A baix: Juanjo Rocha, Jordi Casanovas, Carlos de Arriba i Josep Antoni TomĂ s
Segon bloc:
Imma Comadevall, David Collado, Isabel del Mar i BenjamĂ­ Felip ("Benji")
Tercer bloc:
A dalt, assegut: Manel Juste
A baix: Albert Vergés, Joan Floris (assegut), Gerard Valls i Jordi Martínez.


Any 2013 (2)
Partit de futbol entre el MARAVELLA C.F. i el SUDANELL C.F. en commemoraciĂł del 50Ăš aniversari de les actuacions musicals de la Cobla-orquestra Maravella a Sudanell.
Els components de l'equip MARAVELLA C.F. (blaus):
Drets: Albert Pisa (muntador), Isidre (muntador), Miquel Comadevall (amb camisa), Benjamí Felip ("Benji"), Juanjo Rocha, Jordi Álvarez, Joan Bardés, Desconegut, David Collado, Joan Arnedo (Agent Artístic), Jordi Martínez, Desconegut i Jordi Camps (tÚcnic de so)
Ajupits: Gerard Valls, Albert Vergés, Marc (muntador), Manel Juste i Jordi Casanovas
Asseguts a terra: "Pato" Rubén (muntador) i David Escobar.
El resultat va ser : SUDANELL C. F. 4 – MARAVELLA C.F. 3
Els gols del MARAVELLA C.F. els van marcar David Collado, Jordi MartĂ­nez i Jordi Camps.


Any 2013 (3)
FelicitaciĂł Nadal 2013, en forma de Cor Nadalenc.
Darrere: David Escobar, Joan Floris, Albert Vergés, Jordi Casanovas, Juanjo Rocha, Joan Bardés, Manel Juste, Jordi Álvarez i Jordi Martínez
Davant: Carlos de Arriba, Gerard Valls, Isabel del Mar, David Collado, BenjamĂ­ Felip ("Benji"), Imma Comadevall, Miquel Comadevall i Josep Antoni TomĂ s.


Any 2014 (1)
I aquesta Ă©s la felicitaciĂł nadalenca de 2014, on continuen predominant els colors blanc i vermell. Identifico els mĂșsics amb expressiĂł dels instruments que toquen al Ball, al Concert i a la Cobla:
Darrere: Jordi Martínez (saxo tenor-flauta/flautí-tenora), Joan Bardés (trombó-fiscorn/violí-fiscorn), Manel Juste (trombó-fiscorn-fiscorn) i Albert Vergés (saxo alt-teclats-tenora)
En segon terme: Juanjo Rocha (saxo barĂ­ton-clarinet/flauta/violĂ­-tible), David Escobar (trompeta-trompeta/violĂ­-trompeta), Josep Antoni TomĂ s (trompeta-trompeta/violĂ­-trompeta), Miquel Comadevall (trompeta/teclats-percussiĂł-flabiol), Gerard Valls (trompeta-trompeta/violĂ­-trompeta) i Joan Floris (guitarra-violĂ­/mandolina-tible)
Davant: Jordi Álvarez (baix-contrabaix-contrabaix), Benjamí Felip ["Benji"] (cantant), Imma Comadevall (cantant), Carlos de Arriba (piano-director musical), Isabel del Mar (cantant), David Collado (cantant) i Jordi Casanovas (bateria-teclats-trombó).


Any 2014 (2)
En un Concert de Gospel.
Darrere: Miquel Comadevall, David Collado, Josep Antoni TomĂ s, Juanjo Rocha i Joan Floris (guitarra, tapat per Jordi MartĂ­nez)
En segon terme: Albert Vergés, Jordi Álvarez (baix, tapat), Gerard Valls, Joan Bardés, Imma Comadevall, Isabel Del Mar, David Escobar, Manel Juste i Jordi Martínez
Davant: Benji Felip.


Any 2016 (1)
Tocant sardanes a TortellĂ , el dia 31 de Gener de 2016. Sembla que hi feia fresqueta ...
Darrere: Gerard Valls (2n trompeta), Josep Antoni Tomàs (1er trompeta), David Escobar (3er trompeta), Jordi Casanovas (trombó), Joan Bardés (1er fiscorn), Manel Juste (2n fiscorn) i Jordi Álvarez (contrabaix)
Davant: Miquel Comadevall (flabiol), Joan Floris (2n tible), Juanjo Rocha (1er tible), Jordi Martínez (1er tenor) i Albert Vergés (2n tenor).
A l'esquerra de la imatge, un excomponent de la Maravella, en Juli Monguilod.
Foto: Emili PallĂ s.


Any 2016 (2)

Dos moments de la intervenciĂł de la Maravella a les Gales de Les Preses, el diumenge dia 9 d'Octubre de 2016. En la primera foto, Concert Matinal a la Plaça Major. I en la segona, audiciĂł de sardanes a la tarda. Identifico els mĂșsics en formaciĂł de Cobla:
Darrere: Gerard Valls (2n trompeta), Josep Antoni Tomàs (1er trompeta), Joan Cozar (3er trompeta), Jordi Casanovas (trombó), Joan Bardés (1er fiscorn) i Manel Juste (2n fiscorn)
Davant: Miquel Comadevall (flabiol), Joan Floris (2n tible), Juanjo Rocha (1er tible), Jordi MartĂ­nez (1er tenor), Albert VergĂ©s (2n tenor) i Jordi Álvarez (contrabaix).
En la primera foto, el director Ă©s Eduard Font.
Fotos: Emili PallĂ s.


Any 2017 (1)
El dia 5 de Febrer de 2017, a TortellĂ , Festa de la Candelera i de la Societat del Casino.
AquĂ­ els veiem acompanyant l'Ofici.
Foto: Emili PallĂ s.


Any 2017 (2)
I després de l'Ofici, sardanes al Casino.
Darrere: Gerard Valls (2n trompeta), Josep Antoni Tomàs (1er trompeta), Joan Cozar (3er trompeta), Jordi Casanovas (trombó), Joan Bardés (1er fiscorn) i Manel Juste (2n fiscorn)
Davant: Joan Floris (flabiol, en Miquel Comadevall estĂ  de baixa temporal), Roc Marco (2n tible, de bolo), Juanjo Rocha (1er tible), Jordi MartĂ­nez (1er tenor), Albert VergĂ©s (2n tenor) i Jordi Álvarez (contrabaix).
Foto: Emili PallĂ s.


Any 2017 (3)
Porxos de l'Ajuntament de Terrassa, el dia 1 de Juliol de 2017.
Darrere: Gerard Valls (2n trompeta), Josep Antoni Tomàs (1er trompeta), Joan Cozar (3er trompeta), Jordi Casanovas (trombó), Joan Bardés (1er fiscorn), Manel Juste (2n fiscorn) i Jordi Álvarez (contrabaix)
Davant: Joan Floris (flabiol), Jordi Casas (2n tible, de bolo), Juanjo Rocha (1er tible), Jordi Martínez (1er tenor), Albert Vergés (2n tenor).
Foto: Jaume Nonell.


Any 2017 (4)
Gala de Les Preses, el dia 12 d'Octubre de 2017. AudiciĂł de sardanes.
Darrere: Gerard Valls (2n trompeta), Josep Antoni Tomàs (1er trompeta), Joan Cozar (3er trompeta), Jordi Casanovas (trombó), Joan Bardés (1er fiscorn), Manel Juste (2n fiscorn) i Jordi Álvarez (contrabaix)
Davant: Miquel Comadevall (flabiol), Juli Monguilod (excomponent de la Maravella que substitueix Joan Floris, 2n tible), Juanjo Rocha (1er tible), Jordi Martínez (1er tenor) i Albert Vergés (2n tenor).
Foto: Emili PallĂ s.


Any 2017 (5)
Gala de Les Preses, el dia 12 d'Octubre de 2017. Serenata matinal.
Darrere: Jordi Álvarez (contrabaix), Miquel Comadevall (percussió) i Eduard Font (director)
Davant: Juli Monguilod (violí), Manel Juste (fiscorn), Joan Bardés (fiscorn), Josep Antoni Tomàs (trompeta), Gerard Valls (trompeta), Joan Cozar (trompeta), Jordi Martínez (flauta), Albert Vergés (clarinet) i Juanjo Rocha (clarinet).
Foto: Emili PallĂ s


Any 2018 (1)
El diumenge 28 de Gener de 2018, a TortellĂ , Festa de la Candelera i de la Societat del Casino.
En plena Cercavila, acompanyant el PenĂł de la Societat. En primer terme, a la dreta de la segona foto, veiem l'Eveli Campsolinas i Juanola ("VĂšliu"), que va ser component de la Maravella entre 1956 i 1994.
Fotos: Emili PallĂ s.


Any 2018 (2)
Diumenge 28 de Gener de 2018, a TortellĂ , Festa de la Candelera i de la Societat del Casino. Acompanyant l'Ofici.
Començant pel contrabaix i seguint en sentit horari: Jordi Álvarez, Juli Monguilod (bolo), Josep Antoni Tomàs, Gerard Valls, Jordi Martínez, Miquel Comadevall, Manel Juste, Joan Cozar, Jordi Casanovas, Albert Vergés, Juanjo Rocha i Joan Bardés (dirigint). Al centre, Eduard Font a l'orgue.
Foto: Emili PallĂ s.


Any 2018 (3)
Diumenge 28 de Gener de 2018, a Tortellà, Festa de la Candelera i de la Societat del Casino. I per acabar la sessió matinal, res millor que unes sardanes sota un sol gairebé primaveral.
Darrere: Gerard Valls (2n trompeta), Josep Antoni Tomàs (1er trompeta), Joan Cozar (3er trompeta), Jordi Casanovas (trombó), Joan Bardés (1er fiscorn), Manel Juste (2n fiscorn) i Jordi Álvarez (contrabaix)
Davant: Miquel Comadevall (flabiol), Juli Monguilod (2n tible, de bolo), Juanjo Rocha (1er tible), Jordi Martínez (1er tenor) i Albert Vergés (2n tenor).
Fotos: Emili PallĂ s.


Any 2018 (4)
Festa Major de BorrassĂ . Identifico els mĂșsics en la foto de la Cobla.
Darrere: Gerard Valls (2n trompeta), Alfons Rodríguez ["Ito"] (1er trompeta), Joan Cozar (3er trompeta), Jordi Casanovas (trombó), Joan Bardés (1er fiscorn), Manel Juste (2n fiscorn) i Jordi Álvarez (contrabaix)
Davant: Miquel Comadevall (flabiol), Joan Floris (2n tible), Juanjo Rocha (1er tible), Jordi Martínez (1er tenor) i Albert Vergés (2n tenor).
Fotos: Emili PallĂ s.


Any 2018 (5)
Cartell de la temporada 2018-2019.
Darrere: Albert Vergés, Alfonso Rodríguez ("Ito"), Jordi Casanovas, Joan Bardés i Manel Juste.
Davant: Benji Felip, Miquel Comadevall, Juanjo Rocha, Joan Floris, Meritxell Galån, Gerard Valls, Eduard Font, Jordi Álvarez, Imma Comadevall, Joan Cozar, Jordi Martínez i Andreu Montiel.


Any 2018 (6)
FelicitaciĂł nadalenca, un detall que no tenen gaires orquestres.
Darrere: Miquel Comadevall, Joan Floris, Gerard Valls, Alfons (“Ito”) RodrĂ­guez, Joan BardĂ©s, Juanjo Rocha, Albert VergĂ©s i Jordi MartĂ­nez
Davant: Jordi Álvarez, Joan Cozar, Eduard Font, Andreu Montiel, Benji Felip, Jordi Casanovas, Imma Comadevall, Meritxell Galån i Manel Juste.


Any 2019 (1)
Cercavila durant la Festa de la Candelera i de la Societat del Casino, de TortellĂ , el diumenge 27 de Gener de 2019.
Foto: Emili PallĂ s.


Any 2019 (2)
L'espectador que és més a prop de la Cobla és el fill del 2n tenor.
Darrere: Gerard Valls (2n trompeta), Alfons Rodríguez ["Ito"] (1er trompeta), Joan Cozar (3er trompeta), Jordi Casanovas (trombó), Joan Bardés (1er fiscorn), Manel Juste (2n fiscorn) i Jordi Álvarez (contrabaix)
Davant: Miquel Comadevall (flabiol), Joan Floris (2n tible), Juanjo Rocha (1er tible), Jordi Martínez (1er tenor) i Albert Vergés (2n tenor).
Fotos: Emili PallĂ s.


Any 2019 (3)
Concert matinal a la festa de la Gala de Les Preses, el dia 13 d'Octubre de 2019. L'Ășnic canvi de personal en relaciĂł a la foto Any 2019 (2) Ă©s el fiscornaire Aleix Herraiz i Requena (en el centre de la primera imatge), que pren el relleu de Manel Juste i Novillo.
Fotos: Emili PallĂ s.


Any 2020
Tocant sardanes durant la Festa de la Candelera i de la Societat del Casino, de TortellĂ , el diumenge 2 de Febrer de 2019.
Darrere: Gerard Valls (2n trompeta), Alfons Rodríguez ["Ito"] (1er trompeta), Joan Cozar (3er trompeta), Jordi Casanovas (trombó), Joan Bardés (1er fiscorn), Aleix Herraiz (2n fiscorn) i Jordi Álvarez (contrabaix)
Davant: Miquel Comadevall (flabiol), Joan Floris (2n tible), Juanjo Rocha (1er tible), Jordi Martínez (1er tenor) i Albert Vergés (2n tenor).
Foto: Emili PallĂ s.


Any 2021 (1)

Cartell de la temporada 2021-2022.
Darrere: Gerard Valls, Joan Cozar, Albert Vergés, Jordi Casanovas, Miquel Comadevall, Aleix Herraiz, Joan Bardés, Alfons Rodríguez ("Ito"), Jordi Martínez i Juanjo Rocha.
Davant: Jordi Álvarez, Andreu Montiel, Imma Comadevall, Meritxell GalĂĄn, Benji Felip, Josep MÂȘ BorrĂ s i Joan Floris (que queda tapat, darrere de Josep MÂȘ BorrĂ s).


Any 2021 (2)

Actuant al Teatre Kursaal, de Manresa, el 26 o el 27 d'Octubre de 2021.
Darrere: Gerard Valls, Joan Cozar, Albert Vergés, Jordi Casanovas, Miquel Comadevall, Aleix Herraiz, Joan Bardés, Alfons Rodríguez ("Ito"), Jordi Martínez i Juanjo Rocha
Al mig: Jordi Álvarez i Joan Floris
Davant: Andreu Montiel, Imma Comadevall, Josep MÂȘ BorrĂ s, Meritxell GalĂĄn i Benji Felip.


Any 2022 (1)

Cartell de la temporada 2021-2022.
Darrere: Gerard Valls, Alfons Rodríguez ("Ito"), Joan Cozar, Miquel Comadevall, Adrià Tort i Paredes, Jordi Casanovas, Aleix Herraiz, Albert Vergés, Jordi Martínez i Juanjo Rocha
Davant: Jordi Álvarez, Carles Mormeneo i Muela, Imma Comadevall, Meritxell GalĂĄn, Benji Felip, Josep MÂȘ BorrĂ s i Joan Floris.


Any 2022 (2)

ActuaciĂł a Sudanell el 2 d'Octubre de 2022. Aquell dia el pianista Josep MÂȘ BorrĂ s no hi era, estava de baixa per malaltia.
Darrere: Miquel Comadevall, Joan Cozar, Gerard Valls, Alfons Rodríguez ("Ito"), Jordi Casanovas, Aleix Herraiz, Adrià Tort, Albert Vergés, Jordi Martínez i Juanjo Rocha
Davant: Jordi Álvarez, Imma Comadevall, Carles Mormeneo, Benji Felip, Meritxell Galån i Joan Floris.


Any 2022 (3)

ActuaciĂł a Sudanell el 2 d'Octubre de 2022, oferint una Serenata en formaciĂł de Concert.
Darrere: Imma Comadevall, Carles Mormeneo, Jordi Álvarez, Miquel Comadevall, Jordi Casanovas i Albert Vergés
Davant: Joan Floris, Alfons RodrĂ­guez ("Ito"), AdriĂ  Tort, Aleix Herraiz, Gerard Valls, Joan Cozar, Jordi MartĂ­nez i Juanjo Rocha.

5 comentaris:

  1. AnĂłnimo15/9/13 0:40

    Bravo for all these comments

    ResponElimina
  2. AnĂłnimo5/7/15 18:22

    Molt interessant!! he vist fotos del meu avui que mai havia vist ( Josep Pitu Faixedas) i del meu tiet AgustĂ­ Planiol.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies. Si m'escrius al meu correu t'ensenyaré més fotos del teu avi en altres formacions:
      jlm_54@hotmail.com
      (i potser tens alguna foto que jo no tinc...)

      Elimina
  3. Bones tardes Sr. Loredo. en primer lloc enhorabona per aquesta meravellosa recopilaciĂł. Es meu nom es Silve i me pos en contacte amb vostĂš desde Ciutadella de Menorca. Som un mĂșsic aficionat i m´encanta sa mĂșsica d´orquestrina. Aquelles fantĂ stiques impresions per conjunts que rebien els mĂșsics d´aquell temps. Estic sercant partitures tipus me lo dijo adela, camarera de mi amor, corazĂłn de melĂłn, etc. VostĂš me podria ajudar a trobar un camĂ­ per on partir. He trucat a la llibreria Beethoven de Barcelona, biblioteques, etc, i no tenc gens de sort. PerĂČ crec que algĂș a de tenir aquestes partitures que s´editaven per a conjunts. Esper noticies seues i moltes grĂ cies per el seu temps. Atentament Silve Soler.

    ResponElimina

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!