T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

dimecres, 23 d’abril de 2014

MARINA

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball
:


Any 1977 (1)
La Cobla-orquestra Marina es va constituir l'any 1977 a Lloret de Mar i va prendre el nom de l'ĂČpera Marina, d'Emilio Arrieta (mĂșsica) i Francesc CamprodĂłn (llibret), inspirada en aquesta vila marinera. Precisament aquestel primer cartell publicitari de la formaciĂł, pintat per Josep MÂȘ Barba i Tarafa, reproduĂŻa concretament el lloc on la peça musical es va representar: Sa Caleta. Com a detall curiĂłs podem observar que no es presenten -tot i ser-ho- com a Cobla-orquestra, sino com a Orquestra. I segurament es deu a que quan varen començar a fer actuacions pels envelats de Catalunya, en formaciĂł d'Orquestra de Ball eren una revoluciĂł total comparats amb les altres grans formacions del moment, pel seu repertori, el seu vestuari, la seva posada en escena, i el grau elevat d'assaig que, juntament amb la qualitat de tots i cada un dels mĂșsics, els va portar a ser, durant uns quants anys, una de les orquestres mĂ©s sol·licitades. A mĂ©s, varen ser pioners en fer el tĂ­pic Concert de CafĂš a dalt de l'escenari. Els primers anys tocaven mĂ©s de 180 dies, arribant a estar mĂ©s de dos mesos sense poder passar per casa ...
El principal impulsor d'aquesta formaciĂł va ser el mĂșsic i compositor Antoni Mas i Bou, que la va dirigir fins l'any 1990.
Foto: Arxiu Antoni Mas.


Any 1977 (2)
Es varen presentar en un concert de Cobla el dia 25 de Febrer de 1977 a l'església parroquial de Lloret de Mar.
Fotos: Arxiu Antoni Mas.


Any 1977 (3)
Un moment del concert de presentaciĂł citat en la imatge anterior.
Darrere: Alfons Sabaté i Reixach, Llorenç Sabaté i Reixach, Arnau Machuca i Fonalleras, Pere Silvestre i Xicars ("Pere de Pals") i Sebastià Gallardo i Caparrós
Davant: Antoni Mas i Bou, Manel Mañogil i Lucas, Salvador RiumallĂł i Salagran, Joan Puig i Fornis, Josep MÂȘ Vila i GonzĂĄlez ("Josep del MolĂ­") i Jordi Ruscada i MartĂ­.
Foto: August Mas. Arxiu Antoni Mas.


Any 1977 (4)
En aquesta foto, que seria de les primeres, a mĂ©s d'una disposiciĂł dels mĂșsics espectacular, s'hi pot veure un parell de les novetats estĂštiques amb quĂš sortien als escenaris: la granota ("mono" de treball) que vestien, i les cares de cada mĂșsic solaritzades en les pancartes.
Com gairebĂ© en totes les Cobles-orquestra aquest mĂșsics eren multi-instrumentistes; aquĂ­ indico l'instrument amb el quĂš surten a la foto:
A dalt: Cristian [nom real: Enric LĂłpez i Ruiz] (cantant), SebastiĂ  Gallardo i CaparrĂłs (trombĂł), Pere Silvestre i Xicars ["Pere de Pals"] (trombĂł), Llorenç SabatĂ© i Reixach (trompeta), Joan Puig i Fornis (flauta), Manel Mañogil i Lucas (guitarra), Alfons SabatĂ© i Reixach (trompeta), Josep MÂȘ Vila i GonzĂĄlez ["Josep del MolĂ­"] (saxo tenor), Salvador RiumallĂł i Salagran (saxo barĂ­ton) i Fernando Mendoza [nom real: Fernando Aymerich i CĂĄncer] (cantant)
A baix: Antoni Mas i Bou (piano i director), Arnau Machuca i Fonalleras (bateria) i Jordi Ruscada i MartĂ­.
Foto: August Mas. Arxiu Jordi Ruscada.


Any 1977 (5)
Amb dos estils i caracterĂ­stiques ben diferents, en Fernando Mendoza (a dalt) i en Cristian abastaven tot el ventall estilĂ­stic necessari per a fer gaudir a tota mena de pĂșblic, des dels mĂ©s clĂ ssics a les peces mĂ©s modernes; la formaciĂł va ser de les primeres en intentar conquerir el favor dels mĂ©s joves.
Foto: August Mas. Arxiu Jordi Ruscada.


Any 1977 (6)
En aquesta seqĂŒĂšncia de quatre fotos els podem veure en una de les primeres actuacions (potser la primera), tocant sardanes al Parc TĂ­voli de Vilafranca del PenedĂšs, el 27 de Febrer de 1977.
Darrere: Alfons SabatĂ©, Llorenç SabatĂ©, Arnau Machuca, Pere Silvestre ("Pere de Pals") i SebastiĂ  Gallardo
Davant: Antoni Mas, Manel Mañogil, Salvador RiumallĂł, Joan Puig, Josep MÂȘ Vila ("Josep del MolĂ­") i Jordi Ruscada.
Fotos: Josep Mestres i Hero. Arxiu Comarcal de l'Alt PenedĂšs.


Any 1977 (7)
A Sant Feliu de Pallerols. No hi surten tots, perĂČ identifico:
Darrere: Llorenç SabatĂ©, Pere Silvestre ["Pere de Pals"], SebastiĂ  Gallardo, Salvador RiumallĂł, Josep MÂȘ Vila ["Josep del MolĂ­", que jugava a casa, era de Sant Feliu de Pallerols] i Joan Puig
Davant: Jordi Ruscada, Arnau Machuca i Cristian.
Foto: Arxiu Jordi Ruscada.


Any 1977 (8)
Tres fotos d'una mateixa actuaciĂł.
A la primera, amb instruments de Ball.
A la segona, l'Antoni Mas estĂ  fent algun parlament o presentaciĂł: si cliques la foto, podrĂ s veure a la dreta de tot en Fernando Mendoza fumant una cigarreta.
A la tercera els podem veure en un tema que per la formació instrumental possiblement fos de Concert, o una peça de ball ben romàntica; d'esquerra a dreta:
Darrere: Alfons SabatĂ© (violĂ­), Llorenç SabatĂ© (violĂ­), Pere Silvestre ["Pere de Pals"] (violĂ­), SebastiĂ  Gallardo (violĂ­), Salvador RiumallĂł (violĂ­), Josep MÂȘ Vila ["Josep del MolĂ­"] (violĂ­), Joan Puig (flauta) i Manel Mañogil (flauta)
Davant: Antoni Mas (piano), Jordi Ruscada (baix), Arnau Machuca (bateria), Cristian (cantant) i Fernando Mendoza (cantant).


Any 1978
Dues fotos parcials d'una actuaciĂł ves a saber on, en le que hi podem veure: Antoni Mas (piano), Joan Puig (saxo tenor), Salvador RiumallĂł (saxo barĂ­ton), Josep MÂȘ Vila ["Josep del MolĂ­"] (saxo tenor), SebastiĂ  Gallardo (trombĂł i Pere Silvestre ["Pere de Pals"] (trombĂł).
Fotos: Arxiu Antoni Mas.


Any 1979 (1)
En aquesta foto es troben a la Festa Major de Rupit, i els integrants sĂłn:
Darrere: Alfons SabatĂ© (2n trompeta), Llorenç SabatĂ© (1er trompeta), Arnau Machuca (trombĂł), Pere Silvestre ["Pere de Pals"] (1er fiscorn), MartĂ­ GenĂ­s i Noguer (2n fiscorn, amb qui vaig coincidir a la Cobla La Principal d'Olot) i Jordi Ruscada (contrabaix)
Davant: Àngel Puertas (flabiol), Manel Mañogil (2n tible), Salvador RiumallĂł (1er tible), Joan Puig (1er tenor) i Josep MÂȘ Vila ["Josep del MolĂ­"] (2n tenor).
Crec que l'Antoni Mas no tocava a la Cobla, només en el Ball i els Concerts.


Any 1979 (2)
En aquestes dues fotos, a la mateixa Festa Major de Rupit, interpretant la sardana per a cinc flabiols Els cinc rossinyols , de Francesc Mas i Ros.
Em comentava en Jordi Ruscada que aquell estiu van estar 64 dies seguits fora de casa !


Any 1979 (3)
En una ballada a Lleida, organitzada pel Grup Sardanista del Club Esportiu Huracans. En formaciĂł de Cobla hi tenim:
Darrere: Alfons Sabaté (2n trompeta), Llorenç Sabaté (1er trompeta), Arnau Machuca (trombó), Pere Silvestre ["Pere de Pals"] (1er fiscorn), Martí Genís (2n fiscorn) i Jordi Ruscada (contrabaix)
Davant: Àngel Puertas (flabiol), Manel Mañogil (2n tible), Salvador RiumallĂł (1er tible), Joan Puig (1er tenor) i Josep MÂȘ Vila ["Josep del MolĂ­"] (2n tenor).


Any 1979 (4)

Els dos vocalistes durant força temporades: Cristian i Manuela.
Foto: Arxiu Antoni Mas.


Any 1980 (1)
Cartell de la temporada 1980-1981, a partir d'una foto feta en un estudi de gravaciĂł.
Darrere: Llorenç SabatĂ©, Alfons SabatĂ©, Pere Silvestre ("Pere de Pals"), MartĂ­ GenĂ­s, Josep MÂȘ Vila ("Josep del MolĂ­"), Salvador RiumallĂł, Manel Mañogil i Joan Puig
Davant: Antoni Mas, Àngel Puertas, Manuela, Arnau Machuca, Cristian i Jordi Ruscada.
Arxiu MartĂ­ GenĂ­s.


Any 1980 (2)
SeqĂŒĂšncia de dues fotos de Carles Molist fetes a Rupit el dia 1 d'Octubre de 1980, per la Festa Major.
Darrere: Alfons Sabaté (2n trompeta), Llorenç Sabaté (1er trompeta), Arnau Machuca (trombó), Pere Silvestre ["Pere de Pals"] (1er fiscorn), Martí Genís (2n fiscorn) i Jordi Ruscada (contrabaix)
Davant: Àngel Puertas (flabiol), Manel Mañogil (2n tible), Salvador RiumallĂł (1er tible), Joan Puig (1er tenor) i Josep MÂȘ Vila ["Josep del MolĂ­"] (2n tenor).


Any 1980 (3)
Darrere: Alfons Sabaté, Llorenç Sabaté, Arnau Machuca, Pere Silvestre ("Pere de Pals") i Martí Genís
Davant: Àngel Puertas, Manel Mañogil, Salvador RiumallĂł, Joan Puig, Josep MÂȘ Vila ("Josep del MolĂ­") i Jordi Ruscada.


Any 1982 (1)
Actuant a l'Hotel Roger de Flor, de Lloret de Mar. Els mĂșsics sĂłn els mateixos de la foto anterior, amb Antoni Mas al piano, i els cantants sĂłn Manuela i Cristian.
Foto: Ajuntament de Girona, C.R.D.I.


Any 1982 (2)

Darrere: Alfons SabatĂ©, Joan Miranda, Llorenç SabatĂ©, Òscar HernĂĄndez i Tudela i Jaume Ferrer i Jofra ("CapitĂĄn")
Davant: Antoni Mas, Jordi Ruscada, Àngel Puertas, Joan Pau PiquĂ© i Pedrell, Beatriz den Haunting, Joan Puig, Josep Castañé i Pons, Salvador RiumallĂł i Josep MÂȘ Vila ("Josep del MolĂ­").
El bateria Arnau Machuca no surt a la foto.
Foto: Arxiu Antoni Mas.


Any 1983 (1)
Darrere: Joan Puig, Josep Castañé, Salvador RiumallĂł, Josep MÂȘ Vila ("Josep del MolĂ­"), Arnau Machuca, Alfons SabatĂ©, Joan Miranda, Llorenç SabatĂ© i Jaume Ferrer ("CapitĂĄn")
Davant: Antoni Mas, Àngel Puertas, Joan Pau PiquĂ©, Beatriz den Haunting, Andreu Peralba i MaciĂ  i Òscar HernĂĄndez.


Any 1983 (2)
Mateixa sessiĂł fotogrĂ fica que la foto anterior. Potser era una prova, doncs van vestits de carrer.
Darrere: Antoni Mas, Alfons SabatĂ© (a dalt), Jaume Ferrer ("CapitĂĄn"), Arnau Machuca, Joan Miranda, Llorenç SabatĂ© i Josep MÂȘ Vila ("Josep del MolĂ­")
Davant: Beatriz den Haunting, Salvador RiumallĂł, Andreu Peralba, Àngel Puertas, Òscar HernĂĄndez, Joan Pau PiquĂ©, Josep Castañé i Joan Puig.
Foto: Arxiu Antoni Mas.


Any 1983 (3)
Darrere: Alfons SabatĂ©, Llorenç SabatĂ©, Joan Miranda, Arnau Machuca, Jaume Ferrer ("CapitĂĄn") i Òscar HernĂĄndez
Davant: Àngel Puertas, Josep Castañé, Salvador RiumallĂł, Joan Puig, Josep MÂȘ Vila ("Josep del MolĂ­") i Ferran Reverter i Sucarrats ("Nando")* [bolo].
* Vaig coincidir-hi una temporada (1985-1986) a la Cobla-orquestra AtlĂ ntida.
Foto: Arxiu Antoni Mas.


Any 1984 (1)
Cartell de la temporada 1984-1985. Aquesta fotografia i les dues segĂŒents es van fer a la cala s'Agulla, que hi ha a sota del JardĂ­ BotĂ nic Tropical Pinya de Rosa, entre Blanes i Lloret de Mar.
Drets: Andreu Peralba, Joan Miranda, Àngel Puertas, Alfons SabatĂ©, Salvador RiumallĂł, Òscar HernĂĄndez, Antoni Mas, Jaume Ferrer ("CapitĂĄn") i Llorenç SabatĂ©
Asseguts: Joan Pau PiquĂ©, Josep Castañé, Josep MÂȘ Vila ("Josep del MolĂ­"), Arnau Machuca, Beatriz den Haunting i Joan Puig.
Foto: August Mas. Arxiu Antoni Mas.


Any 1984 (1)
Postal de la temporada 1984-1985.
Darrere: Òscar HernĂĄndez, Jaume Ferrer ("CapitĂĄn"), Alfons SabatĂ©, Joan Miranda, Llorenç SabatĂ©, Àngel Puertas i Andreu Peralba
Davant, drets: Antoni Mas, Josep MÂȘ Vila ("Josep del MolĂ­"), Josep Castañé, Joan Pau PiquĂ©, Salvador RiumallĂł, Joan Puig i Arnau Machuca
En primer terme: Beatriz den Haunting.
Foto: August Mas.


Any 1984 (2)
Foto de la mateixa sessiĂł que les anteriors, i detall.
Darrere: Òscar HernĂĄndez, Jaume Ferrer ("CapitĂĄn"), Alfons SabatĂ©, Joan Miranda, Llorenç SabatĂ©, Àngel Puertas i Andreu Peralba
Davant, drets: Antoni Mas, Josep MÂȘ Vila ("Josep del MolĂ­"), Josep Castañé, Joan Pau PiquĂ©, Salvador RiumallĂł, Joan Puig i Arnau Machuca
En primer terme: Beatriz den Haunting, una mica més a prop de caure al mar !
Fotos: August Mas. Arxiu Antoni Mas.


Any 1984 (3)
En aquesta imatge les protagonistes semblen ser aquestes tres formoses noies de Caldes de Malavella, que fan veure que no saben que les estan retratant ... l'Antoni Mas (piano), no surt a la imatge, no m'estranyaria que fos ell qui va fer la foto.
Darrere: Joan Puig, Josep Castañé, Salvador RiumallĂł, Josep MÂȘ Vila ("Josep del MolĂ­"), Alfons SabatĂ©, Joan Miranda, Llorenç SabatĂ©, Òscar HernĂĄndez i Jaume Ferrer ("CapitĂĄn")
Davant: Andreu Peralba, Àngel Puertas i Joan Pau PiquĂ©.
Tampoc surt la vocalista Beatriz den Haunting.
Foto: Arxiu Antoni Mas.


Any 1987
Foto parcial de l'orquestra.
Saxos: Joan Puig, Josep Castañé, Salvador RiumallĂł i Josep MÂȘ Vila ("Josep del MolĂ­")
Vocalista: Isabel del Mar
Baix i veu: Andreu Peralba
Bateria: Ferran Pellicer i Valdés.


Any 1988 (1)
Foto promocional.
D'esquerra a dreta: Alfons SabatĂ©, Josep MÂȘ Vila ("Josep del MolĂ­"), Ferran Pellicer, Jaume FulcarĂ  i PagĂšs, Antoni Mas, Isabel del Mar, Joan Pau PiquĂ©, Joan Puig, Andreu Peralba, Josep Castañé, Òscar HernĂĄndez, Jaume Ferrer ("CapitĂĄn"), Llorenç SabatĂ©, Salvador RiumallĂł i Joan Miranda.
Foto: Arxiu Antoni Mas.


Any 1988 (2)
Els dos cantants de la Marina en aquells anys: Isabel del Mar i Joan Pau Piqué.
Foto: Arxiu Antoni Mas.


Any 1990
Aplec de Bellvis, el dia 26 d'Octubre de 1990.
Darrere: Alfons SabatĂ©, Llorenç SabatĂ©, Joan Miranda, Ferran Pellicer, Jaume Ferrer ("CapitĂĄn"), Òscar HernĂĄndez i Andreu Peralba
Davant: Jaume FulcarĂ , Josep Castañé, Joaquim ("Quim") Portas i Busquets* [bolo], Joan Puig i Josep MÂȘ Vila ("Josep del MolĂ­").
* Des de l'any 2012 fins a dia d'avui -2021- compartim escenaris a la Cobla La Principal d'Olot.
Fotos: Felip Vallejo. Arxiu Jaume Nonell.


Any 1991 (1)
Amb vestit blanc, d'esquerra a dreta: Josep MÂȘ Vila ("Josep del MolĂ­"), Joan Puig, Llorenç SabatĂ©, Joaquim Carreras, Ferran Pellicer, Alfons SabatĂ©, Joan Miranda, Manel Mañogil, Òscar HernĂĄndez, Jaume Ferrer ("CapitĂĄn"), Josep ("Pep") Mateu, Santiago ("Santi") Pardellans i Salvador RiumallĂł
Amb vestit fosc, d'esquerra a dreta: Joan Franch i ArtizĂ , David Jarque i Raja, Isabel del Mar i Xavier CarbĂł.
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Any 1991 (2)
Aplec de Bellvis, el 27 d'Octubre de 1991. No porten 2n tible, i van amb dos trombons ... En Salvador RiumallĂł estava malalt, i va morir l'11 de Novembre de 1991.
Darrere: Alfons SabatĂ©, Llorenç SabatĂ©, Joan Miranda, Ferran Pellicer, Joaquim Carreras i Llach, Jaume Ferrer ("CapitĂĄn") i Òscar HernĂĄndez
Davant: Josep ("Pep") Mateu, Manel Mañogil i Lucas, Joan Puig, Josep MÂȘ Vila ("Josep del MolĂ­") i Santiago ("Santi") Pardellans i Sistach.
Fotos: Felip Vallejo. Arxiu Jaume Nonell.


Any 1992 (2)

Santpedor, 14 de Juny de 1992.
Darrere: Alfons SabatĂ©, Llorenç SabatĂ©, Joan Miranda, Ferran Pellicer, Joaquim Carreras, Jaume Ferrer ("CapitĂĄn") i Òscar HernĂĄndez
Davant: Josep ("Pep") Mateu, Manel Mañogil, JesĂșs Brasas i Pons, Xavier Molina i Membrives, Josep MÂȘ Vila ("Josep del MolĂ­") i Santiago ("Santi") Pardellans.
Fotos: Felip Vallejo. Arxiu Jaume Nonell.


Any 1993
En segon terme: Jaume Ferrer ("CapitĂĄn"), Òscar HernĂĄndez, Manel Mañogil, Joaquim Carreras, Alfons SabatĂ©, Llorenç SabatĂ©, Xavier Molina, Ferran Pellicer, JesĂșs Brasas i Josep MÂȘ Vila ("Josep del MolĂ­")
En primer terme: Santiago ("Santi") Pardellans, David Jarque, Isabel del Mar, Xavier CarbĂł, Joan Miranda, Joan Franch i Josep ("Pep") Mateu.
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Any 1999 (1)
D’esquerra a dreta: Manel Mañogil, JesĂșs Brasas, Ciro LĂłpez, LluĂ­s Subiranas, David Jarque, Isabel del Mar, Imanol, Joan Miranda, Xavier Molina, FerrĂ n Pellicer,  Josep ("Pep") Mateu, Òscar HernĂĄndez, Jaume Ferrer ("CapitĂĄn"), Joan Franch, Joaquim Carreras, Jordi MartĂ­nez  i Alfons SabatĂ©.


Any 1999 (2)
Darrere a l'esquerra, la secciĂł de metall: Òscar HernĂĄndez (trombĂł), Ciro LĂłpez (trompeta, davant), Joaquim Carreras (trombĂł, darrere), Jaume Ferrer ["CapitĂĄn"] (trombĂł) i Alfons SabatĂ© (trompeta)
Al mig, a l'esquerra, el trio de ritme: LluĂ­s Subiranas ["Subi"] (baix), FerrĂ n Pellicer (bateria) i Josep ["Pep"] Mateu (guitarra)
Al centre, el pianista i director: Joan Franch
Al mig, a la dreta, la secciĂł de fusta, mĂ©s un de metall: Jordi MartĂ­nez (saxo), Xavier Molina (saxo), JesĂșs Brasas (saxo), Manel Mañogil (saxo) i Joan Miranda (trompeta)
En primer terme, els cantants: David Jarque, Isabel del Mar i Imanol.


Any 2000 (1)
Drets: JesĂșs Brasas (saxo barĂ­ton i clarinet), Joaquim NicolĂ s (trompeta), Joan Franch (piano i director), Joan Miranda (trompeta), Jordi MartĂ­nez (saxo tenor i flauta), Francesc MartĂ­n (bateria), Carles Nieto (trompeta), MartĂ­ Vila (guitarra), Antoni Ros (trombĂł) i LluĂ­s Subiranas ["Subi"] (guitarra baixa)
Asseguts: Manel Mañogil (saxo alt, flauta i flautí), Juli (cantant), Isabel del Mar (cantant), David Jarque (cantant), Francesc Egea (trombó) i Xavier Molina (saxo alt, flauta i clarinet).


Any 2000 (2)
Aplec de L'Escala el 4 de Juny de 2000.
Darrere: Carles Nieto, Joaquim NicolĂ s, Joan Miranda, Francesc MartĂ­n, Francesc Egea i Antoni Ros
Davant: MartĂ­ Vila, Manel Mañogil, JesĂșs Brasas, Xavier Molina, Jordi MartĂ­nez i LluĂ­s Subiranas ("Subi").
Foto: Anna Ballesteros i Garriga.


Any 2007


Any 2009


Any 2010
Darrere: Ito RodrĂ­guez, Gabriel Prieto, Pol Omedes, Òscar BarquĂ©, David Moran, Gerard Serrat i Ignasi Revetlle
Davant: Carles Planas, Albert Peix, Manel Jaquet, MagĂ­ Canyellas i Jordi Alsina.


Any 2012
Actuant a Sant FruitĂłs de Bages.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!