T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

dijous, 24 d’abril de 2014

MAR BRAVA

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:Anys 30
En Carles Varela em fa arribar aquesta foto d'un llibre de la col·lecciĂł L'Abans, concretament el volum dedicat a Blanes, que em permeto netejar, adreçar i retocar una mica. La foto Ă©s de Josep Pons i Girbau.
Aquesta Cobla-orquestra de Blanes va ser fundada a partir de mĂșsics de la Cobla que s'havia format durant els anys 20 vinculada a la fĂ brica tĂšxtil SAFA, on treballaven gairebĂ© tots els components que veiem a la foto. En el Diccionari de Cobles de Jordi Puerto estan identificats, errĂČniament, com Mar Blava .
Arc superior: Josep Colomer i Ribera* (tenora), Enric VilĂ  i Buixaderas (trompeta, pare dels dos mĂșsics del mateix cognom de la fila inferior), Desconegut, Pere Portell, LluĂ­s Ballada (contrabaix) i Desconegut
En el centre de la imatge: Emili Mestres i SolĂ© (piano i director, en altres llocs el trobo com Emili Mestre i SolĂ©)
A baix: Desconegut, Rogeli ["Pitu"] VilĂ  i Armengol (tenora), Salvador Ballada (tible, fill d'en LluĂ­s) i Enric VilĂ  i Armengol (fiscorn). L'Enric i en Rogeli, amb el seu pare, procedien de la Cobla-orquestra La Lira, de PalamĂłs.
Havien estat dirigits tambĂ© per Pere Portell. Altres noms que podrien correspondre a algun dels mĂșsics de la foto, o que en el seu cas hi haurien tocat abans o desprĂ©s, sĂłn: Pere Bover, Josep RubiĂł i Ramon Corts i EspĂ­gol.
Anys a venir, alguns dels mĂșsics, sota la direcciĂł d'Emili Mestres formarien l'Orquestrina The White Boys .
* Va ser un dels meus mestres de tenora durant un parell d'anys, a principis dels 80.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!