T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dijous, 25 d’octubre del 2012

LA PRINCIPAL DE L'ESCALA

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball
:


Any 1913
Cobla-orquestra fundada a L'Escala per Josep Vicens i Juli ("Xaxu")  i Adolf Tasis ("Dolfo"), l'any 1906, amb alguns mĂșsics de la Cobla L'Aliança* i d'altres provinents de CastellĂł d'EmpĂșries, Torroella de MontgrĂ­ i Pals, adoptant el definitiu nom de La Principal de L'Escala l'any 1913.
Darrere: Ramon Tasis i Tutau (flabiol, violĂ­ i representant), Josep MÂȘ VilĂ  i Saliner (2n cornetĂ­, acabat d'arribar del servei militar que va fer a Ceuta), Gil Lloveras i Llindis, de Peralada (1er cornetĂ­), Francesc Sala i FlaquĂ© ["Xiquet"] (1er fiscorn), Francesc Sala i Ximinis ["Xiquet"] (2n fiscorn) i Josep Vicens i Mornau (fill d'en "Xaxu", contrabaix)
Davant: Adolf Tasis i FornĂ©s ["Dolfo"] (2n tible), Enric Hereu i SallĂ©s ["Enric Pere Gros"] (1er tible), Josep Pallisera i TrĂšvol  ["Sabas"], de Peralada (1er tenor) i Josep Vicens i Juli ("Xaxu") (2n tenor, representant i director).
El nen de la dreta, amb un tible a la mĂ , Ă©s en Jacint ("Cinto") Hereu i Callol.
La formaciĂł va acabar la seva  primera Ăšpoca (com moltes d'altres) amb la guerra civil. Finalitzada aquesta, en Joan LassĂșs i Colomeda (1er tenor), Jaume VilĂ  i Comas (1er trompeta), Josep MÂȘ VilĂ  i Comas (fiscorn) i Josep MÂȘ VilĂ  i Saliner (2n trompeta, pare dels dos anteriors), van impulsar la segona etapa de La Principal de L'Escala, fins a la seva dissoluciĂł l'any 1957. La tercera Ăšpoca, doncs, va començar el diumenge 7 de Març de 2004, i fins a l'actualitat **
* La Cobla L'Aliança es va formar a finals del segle XIX a ran de la fusió de les cobles de Dalt i D'Abaix (dirigida per en "Xaxu"), que no es podien veure gaire, i que per mediació del batlle de L'Escala es van reconciliar, d'aquí el nom d'Aliança.
** MĂ©s info i dades a la web de la Cobla.
Bona part de les dades d'aquesta formaciĂł me les passa en Jordi Gallegos i CĂłrdoba, autor, d'entre altres treballs, del llibre "L'Escala des de l'empostissat: histĂČria de La Principal de L'Escala i les altres cobles locals" 
Nota: la majoria de les fotografies i cartells antics d'aquesta entrada sĂłn obra del fotĂČgraf Josep Esquirol i PĂ©rez.
Foto: Josep Esquirol.
1) Arxiu Família Parés-Hereu.
2) A.C.A.E. (Arxiu Montserrat Mauné - Javier Gironella).


Any 1915 (1)
Curiosa targeta, com si fos un billet de 100 Pts.
Foto: Col·lecciĂł Carles Pous.


Any 1915 (2)
Revers de la targeta, amb la relaciĂł del personal artĂ­stic, on si comparem amb la fotografia de 1913, hi ha algun canvi i s'ha reestructurat una mica les funcions d'algun dels mĂșsics.
Francesc Sala i Ximinis ["Xiquet"] (fiscorn), Josep MÂȘ VilĂ  i Saliner (cornetĂ­), Francesc Ballesta i Molinas ["Xicu Calafat"] (cornetĂ­), Enric Hereu i SallĂ©s ["Enric Pere Gros"] (flauta i tible), Cecili Duran i Bonada (clarinet i tenora), Adolf Tasis i FornĂ©s ["Dolfo"] (clarinet i tible), Josep Vicens i Mornau (violĂ­ director i tenora), Francesc Sala i FlaquĂ© ["Xiquet"] (violĂ­ i fiscorn), Ramon Tasis i Tutau (violĂ­ i flabiol) i Josep Vicens i Juli ["Xaxu"] (contrabaix).
Foto: Col·lecciĂł Carles Pous.


Any 1918
Diumenge 2 de Juny de 1918.
Acompanyant la processĂł de Corpus a L'Estartit, pel carrer Santa Anna.
Foto extreta de la pĂ gina Descobreix i viu Torroella de MontgrĂ­ i L'Estartit .
Hi reconec:
1: Ramon Tasis i Ferrer (cornetĂ­)
2: Enric Hereu i Sallés ["Enric Pere Gros"] (clarinet)
3: Francesc Sala i Ximinis ["Xiquet"] (fiscorn)
4: Ramon Tasis i Tutau (violĂ­)
4 bis: Desconegut (queda mig amagat)
5: Josep MÂȘ VilĂ  i Saliner (cornetĂ­)
6: Francesc Sala i Flaqué ["Xiquet"] (violí i fiscorn)
7: Josep Vicens i Juli ["Xaxu"] (flauta o clarinet)
8: Adolf Tasis i Fornés ["Dolfo"] (clarinet)


Any 1919 (1)
Portada del dĂ­ptic editat l'any 1919. Es fa constar que el representant Ă©s Ramon Tasis i Tutau.
Foto: A.C.A.E. (Arxiu Montserrat Mauné - Javier Gironella).


Any 1919 (2)
A la segona pàgina del díptic es fa la presentació, remarcant que hi ha un canvi important en els components, i destacant que la direcció va a càrrec Francesc Sala i Flaqué ("Xiquet").
Foto: A.C.A.E. (Arxiu Montserrat Mauné - Javier Gironella).


Any 1919 (3)
Tercera pĂ gina del dĂ­ptic, amb retrats dels mĂșsics.
En el centre de la imatge, el director, Francesc Sala i Flaqué ["Xiquet"] (violí i fiscorn)
A dalt de tot: Ramon Tasis i Ferrer (cornetĂ­); i seguint el sentit de les agulles d'un rellotge: Francesc Sala i Ximinis ["Xiquet"] (fiscorn), Ramon Tasis i Tutau (violĂ­ i flabiol), Joan EsponellĂ  i Saballs (contrabaix), Adolf Tasis i FornĂ©s (clarinet i tible), Josep Ferrer i Teixidor (clarinet i tenora), Josep Pallisera i TrĂšvol  ["Sabas"] (flauta i tible), Manel Amer i Pujol (violĂ­ i tenora) i Josep MÂȘ VilĂ  i Saliner (cornetĂ­).
Foto: Josep Esquirol. Col·lecciĂł F. Sala.


Any 1919 (4)
Quarta pĂ gina del dĂ­ptic, amb el repertori genĂšric. El dĂ­ptic es va fer a Impremta P. Ribas, de Palafrugell.
Foto: A.C.A.E. (Arxiu Montserrat Mauné - Javier Gironella).

Any 1920
En el centre de la imatge, el director, Francesc Sala i Flaqué ["Xiquet"] (violí i fiscorn)
A dalt de tot: Ramon Tasis i Ferrer (cornetĂ­); i seguint el sentit de les agulles d'un rellotge: Francesc Sala i Ximinis ["Xiquet"] (fiscorn), Ramon Tasis i Tutau (violĂ­ i flabiol, i representant), Joan EsponellĂ  (contrabaix), Carles MaunĂ© i Alay (clarinet i tenora), Josep Ferrer i Teixidor (clarinet i tenora), Adolf Tasis i FornĂ©s (clarinet i tible), Pere Ferrer i Salleras ("Pere de Vilopriu") (flauta i tible), i Josep MÂȘ VilĂ  i Saliner (cornetĂ­).
Curiositat sobre els "Xiquet": en els rĂštols, al pare li posen Francesc Sala, i al fill, Francisco Sala ...
Foto: Josep Esquirol. Col·lecciĂł F. Sala.


Any 1921 (1)
Darrere: Joaquim Terridas i Nonell, de CerviĂ  de Ter, Josep MÂȘ VilĂ  i Saliner, Francesc Sala i FlaquĂ© ("Xiquet"), Francesc Sala i Ximinis ("Xiquet") i Ramon Tasis i Ferrer (fill del flabiolaire)
Davant: Ramon Tasis i Tutau, Adolf Tasis i Fornés, Baldomer Escapa i Algans, de Peralada, Josep Ferrer i Teixidor i Manel Amer i Pujol, cunyat d'en Josep Ferrer (ambdós de Verges).
Foto: Josep Esquirol. A.C.A.E. (Arxiu Montserrat Mauné - Javier Gironella).


Any 1921 (2)
Revers de la postal anterior.


Any 1921 (3)
Actuant al Carrer del Dr. Dou, de Barcelona per les Festes de la MercĂš.
Darrere: Joaquim Terridas i Nonell, Josep MÂȘ VilĂ  i Saliner, Francesc Sala i FlaquĂ© ("Xiquet"), Francesc Sala i Ximinis ("Xiquet") i Ramon Tasis i Ferrer
Davant: Ramon Tasis i Tutau, Adolf Tasis i Fornés, Baldomer Escapa i Algans, Josep Ferrer i Teixidor i Manel Amer i Pujol.
Foto: L. Peracaula. Col·lecciĂł F. Sala.


Any 1922 (1)
Darrere: Martí Joanama i Vergoñós, Francesc Sala i Ximinis ("Xiquet"), Ramon Tasis i Tutau, Baldomer Escapa i Algans i Joan Esponellà i Saballs
Davant: Joan Puig i Deulofeu ("Joan de Pals"), Josep MÂȘ VilĂ  i Saliner, Francesc Sala i FlaquĂ© ("Xiquet"), Josep Ferrer i Teixidor i Adolf Tasis i FornĂ©s.
Foto: Josep Esquirol. Col·lecciĂł Ll. VilabrĂș.


Any 1922 (2)
A dalt (1): Francesc Sala i Ximinis ("Xiquet")
Al mig (4): Joan Puig i Deulofeu ("Joan de Pals"), Josep MÂȘ VilĂ  i Saliner, Josep Ferrer i Teixidor i MartĂ­ Joanama i Vergoñós
A baix (5): Francesc Sala i Ximinis ("Xiquet"), Baldomer Escapa, Ramon Tasis i Tutau, Adolf Tasis i Fornés i Joan Esponellà i Saballs.
Foto: Josep Esquirol. Col·lecciĂł FamĂ­la Sala-Puig.


Any 1923 (Postal i detall)
Darrere: MartĂ­ Jonama i Vergoñós (2n cornetĂ­), Josep MÂȘ VilĂ  i Saliner (1er cornetĂ­), Francesc Sala i FlaquĂ© ["Xiquet"] (1er fiscorn, violĂ­ i director), Francesc Sala i Ximinis ["Xiquet"] (2n fiscorn) i Joan EsponellĂ  (contrabaix)
Davant: Ramon Tasis i Tutau (flabiol i violí, i representant), Adolf Tasis i Fornés (2n tible i clarinet), Joan Clapés i Feliu (1er tible i flauta ), Joan Puig i Deulofeu ["Joan de Pals"] (1er tenor i violí) i Francesc Llopart i Serra (2n tenor i clarinet).
Foto: ValentĂ­ Fargnoli i Anneta.
1) A.C.A.E. (Arxiu Montserrat Mauné - Javier Gironella).
2) Col·lecciĂł FamĂ­lia Sala-Puig.


Any 1924
Darrere: Martí Jonama, Llorenç Cotcho i Ventalló, Francesc Sala i Flaqué ("Xiquet"), Francesc Sala i Ximinis ("Xiquet") i Joan Esponellà
Davant: Ramon Tasis i Tutau, Francesc Llopart, Jacint ("Cinto") Hereu, LluĂ­s Cotcho i GĂŒell i Joan Puig i Deulofeu ("Joan de Pals").
Foto: ValentĂ­ Fargnoli. Col·lecciĂł FamĂ­lia Sala-Puig.


Any 1925 (1)
Darrere: Josep MÂȘ VilĂ  i Saliner, Jacint ("Cinto") Hereu, Salvador Tasis i Ferrer, LluĂ­s Cotcho, Josep Figueras i BahĂ­ ("Pepet Buach"), Ramon Tasis i Ferrer, i Francesc Llopart
Davant: Francesc Sala i Ximinis ("Xiquet"), Ramon Tasis i Tutau, Francesc Sala i Flaqué ("Xiquet") i Joan Puig i Deulofeu ("Joan de Pals").
Foto: ValentĂ­ Fargnoli. Col·lecciĂł D. Hereu.


Any 1925 (2)
Revers de la postal anterior.
Foto: A.C.A.E. (Arxiu Montserrat Mauné - Javier Gironella).



Any 1925 (3)
Esperant al flabiolaire, que estĂ  pujant al tablado.
A mitja temporada es descobreix que Joan Puig Ă©s un tible excepcional; a partir d'aleshores, les places sĂłn repartides aixĂ­: Francesc Llopart com a 2n tenor, Jacint ("Cinto") Hereu com a 2n tible i Joan Puig com a 1er tible.
Darrere: Josep Figueras [2n trompeta], Josep MÂȘ VilĂ  i Saliner [1er trompeta], Francesc Sala i FlaquĂ© ("Xiquet") [1er fiscorn], Francesc Sala i Ximinis ("Xiquet") [2n fiscorn], Salvador Tasis i Ferrer [trombĂł, nomĂ©s es veu el cap] i Ramon Tasis i Ferrer [contrabaix]
Davant: Ramon Tasis i Tutau [flabiol, que estĂ  pujant], Jacint ("Cinto") Hereu [2n tible], Joan Puig ("Joan de Pals") [1er tible], LluĂ­s Cotcho [1er tenor] i Francesc Llopart [2n tenor].
Foto: Col·lecciĂł FamĂ­lia Figueres-Baix.


Any 1926 (1)
Una foto amb els rĂštols del fotĂČgraf, i l'altra sense.
Drets o mĂ©s enlairats: Josep MÂȘ VilĂ  i Saliner, Joan Puig ("Joan de Pals"), Francesc Sala i Ximinis ("Xiquet"), Francesc Llopart, Francesc Sala i FlaquĂ© ("Xiquet"), Salvador Tasis i Ferrer i Ramon Tasis i Ferrer
Asseguts, en primer terme: LluĂ­s Cotcho, Ramon Tasis i Tutau, Jacint ("Cinto") Hereu i Josep Figueras
Foto: ValentĂ­ Fargnoli.
1) A.C.A.E. (Arxiu Montserrat Mauné - Javier Gironella).
2) Col·lecciĂł D. Hereu.


Any 1926 (2)
Revers de la postal anterior.
Foto: A.C.A.E. (Arxiu Montserrat Mauné - Javier Gironella).


Any 1926 (3)

Darrere: Josep Figueras, Josep MÂȘ VilĂ  i Saliner, Francesc Sala i FlaquĂ© ("Xiquet"), Francesc Sala i Ximinis ("Xiquet"), Salvador Tasis i Ferrer i Ramon Tasis i Ferrer
Davant: Ramon Tasis i Tutau, Jacint ("Cinto") Hereu, Joan Puig ("Joan de Pals"), LluĂ­s Cotcho i Francesc Llopart.
Fotos: Col·lecciĂł Ll. VilabrĂș.


Any 1927 (1)
Drets: Josep Ferrer, Joan Puig ("Joan de Pals"), Jacint ("Cinto") Hereu, Francesc Llopart i Salvador Tasis i Ferrer
Asseguts: Josep Figueras, Ramon Tasis i Tutau, Francesc Sala i Ximinis ("Xiquet"), Francesc Sala i FlaquĂ© ("Xiquet"), Josep MÂȘ VilĂ  i Saliner i Ramon Tasis i Ferrer.
Foto: ValentĂ­ Fargnoli. Col·lecciĂł FamĂ­lia Figueres-Baix.


Any 1927 ()

Revers de la postal anterior, on es destaca la reincorporaciĂł de Josep Ferrer.
Foto: Arxiu Jaume VallmajĂł i Madrenas.


Any 1928 (1)
Darrere: Josep Figueras, Josep MÂȘ VilĂ  i Saliner, Francesc Sala i FlaquĂ© ("Xiquet"), Francesc Sala i Ximinis ("Xiquet"), Salvador Tasis i Ferrer i Ramon Tasis i Ferrer
Davant: Ramon Tasis i Tutau, Rafael Figueras i Auladell, Joan Puig ("Joan de Pals"), Josep Ferrer i Francesc Llopart.
A partir del mes de juny de 1928 la plaça de contrabaixista (Ramon Tasis i Ferrer) Ă©s ocupada per Enric Lunati. Acabada la temporada, La Principal de L'Escala es va desfer pel Carnaval de 1929; sembla que la majoria de mĂșsics no volien fer el pas d'afegir a l'activitat habitual de Cobla-orquestra la d'Orquestrina, amb la conseqĂŒent addiciĂł (i estudi) del nou instrumental requerit (saxos, trombĂł de vares, jazzband, banjo, etc.) i amb les dificultats que suposava adaptar-se a aquell nou estil musical. Josep Ferrer i Teixidor, Francesc Sala i FlaquĂ© ("Xiquet"), Josep MÂȘ VilĂ  i Saliner i Ramon Tasis i Tutau van ser membres fundadors de la nova formaciĂł que van impulsar a Verges els mĂșsics de les famĂ­lies Ferrer i Amer, la Cobla-orquestra Emporitana.
Foto: ValentĂ­ Fargnoli. Arxiu JaumeVallmajĂł i Madrenas.


Any 1928 (2)
Revers de la postal anterior. Es destaca la incorporaciĂł de Rafel Figueras en lloc de Jacint Hereu.
Foto: A.C.A.E. (Arxiu Montserrat Mauné - Javier Gironella).



Any 1942 (1)
Acabada la guerra civil, La Principal de L'Escala torna, després d'un lapse de 10 anys. La primera foto que tinc d'aquesta segona Úpoca és aquest cartell de la temporada 1942-1943.
A dalt: Gil Lloveras, MartiriĂ  Font i Coll , Josep MÂȘ VilĂ  i Comas, Ramon Tasis i Tutau i Josep Blanch i Reynalt
A baix: Miquel Mayoral i Gumbau, Joan LassĂșs, Jacint ("Cinto") Hereu, Pere Ferrer i Salleras ("Pere de Vilopriu") i Josep MÂȘ VilĂ  i Saliner.
Cartell: Col·lecciĂł MartiriĂ  Font.


Any 1942 (2)
Tocant sardanes.
Darrere: Josep MÂȘ VilĂ  i Saliner, Gil Lloveras, Josep MÂȘ VilĂ  i Comas, Josep Blanch i Ramon Tasis
Davant: Jacint ("Cinto") Hereu, Pere Ferrer ("Pere de Vilopriu"), MartiriĂ  Font, Joan LassĂșs i Miquel Mayoral.
Foto: Col·lecciĂł D. Hereu


Any 1944
Darrere: Climent Anglada i Garcia ("Trampeli"), Ramon Tasis i Tutau, Jacint ("Cinto") Hereu i Pere Ferrer i Salleras ("Pere de Vilopriu")
Al mig: Joaquim VallespĂ­ i PĂČlit, Jaume VilĂ  i Comas i Miquel Mayoral
Davant: Francesc Sala i Sastre ("Xiquet", 3ÂȘ generaciĂł de la nissaga), Joan LassĂșs, Josep MÂȘ VilĂ  i Saliner i Salvi Pumareda i Ferrer.
Foto: Joan LassĂșs. Col·lecciĂł D. Hereu.


Any 1947 (1)
A dalt: Miquel Mateu i Romero ("Sastret")
D'esquerra a dreta, pujant i baixant en sentit horari: Rafel Callol i LluĂ­s, Francesc Sala i Sastre ("Xiquet"), Pere Ferrer ("Pere de Vilopriu"), Ramon Tasis, Miquel Mayoral, Joan LassĂșs, Josep MÂȘ VilĂ  i Saliner, Climent Anglada ("Trampeli"), Jacint ("Cinto") Hereu, Josep MÂȘ VilĂ  i Comas i Jaume VilĂ  i Comas.
Cartell: Col·lecciĂł M. Mateu.


Any 1947 (2)
ProcessĂł de la Festa del Carme, a L'Escala.
Darrere [flauta i violĂ­]: Jacint ("Cinto") Hereu i Joan LassĂșs
En quart terme [clarinets]: Miquel Mayoral i Pere Ferrer ("Pere de Vilopriu")
En tercer terme [violins]: Rafel Callol i Ramon Tasis
En segon terme [2 trompetes]: Jaume VilĂ  i Comas i Josep MÂȘ VilĂ  i Saliner
En primer terme [fiscorn, trombĂł i fiscorn]: Josep MÂȘ VilĂ  i Comas, Climent Anglada ("Trampeli") i Francesc Sala i Sastre ("Xiquet").
Foto: Col·lecciĂł FamĂ­lia Bofill-Massafont.


Any 1947 (3)
Una segona foto de la mateixa processĂł del Carme de la imatge anterior. La senyora que surt en primer pla en aquella, i en quart lloc en aquesta Ă©s Anna Maria Tasis i Ros, filla de Ramon Tasis i Ferrer.
Foto: Arxiu Ramon Viz i Tasis.


Any 1947 (4)
A l'Aplec de Sant MartĂ­.
Aquesta foto Ă©s citada a la pĂ gina 402 del llibre de Jordi Gallegos "L'Escala des de l'empostissat: histĂČria de La Principal de L'Escala i les altres cobles locals"  com a peculiar, donat que no hi ha en Francesc Sala i Sastre ("Xiquet") com a segon fiscorn, per haver marxat uns dies abans de la Festa Major a completar la seva formaciĂł musical a Barcelona; grĂ cies als bons oficis d'en Carles Varela puc dir que el seu substitut era en Joan Gifre, al qual podem veure a la foto de 1948 de la Cobla-orquestra Iris, de Salt.
Darrere: Jaume VilĂ  i Comas, Josep MÂȘ VilĂ  i Saliner, Climent Anglada ("Trampeli"), Josep MÂȘ VilĂ  i Comas, Joan Gifre i Rafel Callol
Davant: Ramon Tasis, Jacint ("Cinto") Hereu, Pere Ferrer ("Pere de Vilopriu"), Joan LassĂșs i Miquel Mayoral.
Foto: Joan LassĂșs, Col·lecciĂł famĂ­lia Bofill-Massafont.


Anys 40
Dues instantànies de la Festa Major de L'Escala, on l'Orquestra queda al fons de la imatge, i no es veu gaire bé. A la dreta, una autoritat de la Marina, que es coneixia com "el Cabo de Mar", vestit amb uniforme blanc. L'any ha de ser entre 1947 i 1949.
Fotos: Josep RoldĂłs i Bracons. Arxiu Joaquim RoldĂłs i Arespa.


Any 1948 (1)
A dalt: Miquel Mateu ("Sastret"), Pere Ferrer ("Pere de Vilopriu"), Joan LassĂșs, Climent Anglada ("Trampeli") i Josep MÂȘ VilĂ  i Saliner
A baix:: Jaume VilĂ  i Comas, Miquel Mayoral, Jacint ("Cinto") Hereu, Josep MÂȘ VilĂ  i Comas, Ramon Tasis, Francesc Sala i Sastre ("Xiquet") i Rafel Callol.
Cartell: Col·lecciĂł M. Mateu.


Any 1948 (2)

Acompanyant la processĂł de Corpus, a L'Escala.
Davant: Climent Anglada ["Trampeli"] (trombĂł), Josep MÂȘ VilĂ  i Comas (fiscorn) i Francesc Sala i Sastre ["Xiquet"] (fiscorn)
Al mig: Jaume VilĂ  i Comas (trompeta) i Josep MÂȘ VilĂ  i Saliner (trompeta)
Darrere: Jacint ["Cinto"] Hereu (flauta), Miquel Mayoral (clarinet), Rafel Callol (violĂ­) i Pere Ferrer ["Pere de Vilopriu"] (clarinet).
Fotos: Joan LassĂșs. Col·lecciĂł R. SabadĂ­.


Any 1949
Cartell de la temporada 1949-1950.
A dalt (3): Joan LassĂșs, Jacint ("Cinto") Hereu i Ramon Tasis
Al mig (5): Miquel Mayoral, Jaume VilĂ  i Comas, GenĂ­s Canet i Boadella, Miquel Mateu i Climent Anglada ("Trampeli")
A baix (4): Francesc Sala i Sastre ("Xiquet"), Rafel Callol, Josep MÂȘ VilĂ  i Comas i Pere Ferrer ("Pere de Vilopriu").


Any 1950 (1)
Cartell de la temporada 1950-1951, dissenyat per LluĂ­s CairĂł.
A dalt (2 grups de tres): Josep MÂȘ VilĂ  i Saliner, GenĂ­s Canet,  Miquel Mateu, Pere Ferrer ("Pere de Vilopriu"), Rafel Callol i Joan LassĂșs
A baix (2 grups de tres): Jacint ("Cinto") Hereu, Climent Anglada ("Trampeli"), Miquel Mayoral, Jaume VilĂ  i Comas, Francesc Sala i Sastre ("Xiquet") iJosep MÂȘ VilĂ  i Comas.
Foto: Barber. Col·lecciĂł M. Mateu.


Any 1950 (2)
A la Festa Major de Cardona, durant el mes de Setembre de 1950. Tocaven els pasdobles a la Plaça de braus.
Darrere: Josep MÂȘ VilĂ  i Saliner, Jaume VilĂ  i Comas, Francesc Sala i Sastre ("Xiquet"), Josep MÂȘ VilĂ  i Comas, Climent Anglada ("Trampeli") i Rafel Callol.
Davant: Miquel Mayoral, Jacint ("Cinto") Hereu, Pere Ferrer ("Pere de Vilopriu"), Joan LassĂșs i GenĂ­s Canet.
Foto: Col·lecciĂł F. Sala.


Any 1951
Cartell de la temporada 1951-1952, dissenyat per LluĂ­s CairĂł.
Vela esquerra, de dalt a baix, i d'esquerra a dreta: Joan SalinĂ© i Duran, Climent Anglada ("Trampeli"), Josep MÂȘ VilĂ  i Saliner, Miquel Mayoral, Miquel Mateu i Jacint ("Cinto") Hereu
Vela dreta, de dalt a baix, i d'esquerra a dreta: Joan LassĂșs, Josep Figueras i BahĂ­ ("Pepet Buach"), Rafel Callol, Francesc Sala i Sastre ("Xiquet"), Pere Ferrer ("Pere de Vilopriu"), Josep MÂȘ VilĂ  i Comas i Jaume VilĂ  i Comas.
Cartell: Col·lecciĂł Jordi Gallegos.


Any 1953
El cartell podria ser de la temporada 1952-1953 o de 1953-1954.
Identificats per diagonals, d'esquerra dreta:
Primer grup (3): Joan SalinĂ©, Jacint ("Cinto") Hereu i Joan LassĂșs
Segon Grup (3): Josep MÂȘ VilĂ  i Saliner, Josep MÂȘ VilĂ  i Comas i Jaume VilĂ  i Comas
Tercer grup (2): Pere Ferrer ("Pere de Vilopriu") i Miquel Mayoral
Quart grup (4): Miquel Aiguabella i FĂ brega, Rafel Callol, Josep Figueras ("Pepet Buach") i Climent Anglada ("Trampeli").
Cartell: Col·lecciĂł D. Hereu.


Any 1956 (1)

Aquest va ser el darrer cartell de la formaciĂł. D'esquerra a dreta:
A dalt: Jaume VilĂ  i Comas, NarcĂ­s FĂ bregas i Custals*, Miquel Mayoral, Josep MÂȘ VilĂ  i Saliner, Jacint ("Cinto") Hereu, Josep Figueras ("Pepet Buach") i Joan LassĂșs
A baix: Frederic Coll i Roig, Francesc Batlle i Soler, Eduard Font i Coll, Josep MÂȘ VilĂ  i Comas i LluĂ­s Grau i Capdeferro.
* Juntament amb Frederic Coll era un dels dos cantants. NarcĂ­s FĂ bregas va morir amb 18 anys, poc temps desprĂ©s de publicar-se aquest cartell i no va arribar a debutar. El seu lloc el va ocupar en Josep Clausell i Pla.
Foto: Arxiu Xavier Prat.


Any 1956 (2)
Novament a la Festa Major de Cardona. D'esquerra a dreta:
Darrere (metall i bombo, 5 mĂșsics): Josep MÂȘ VilĂ  i Saliner, Jaume VilĂ  i Comas, Josep Figueras ("Pepet Buach"), Josep MÂȘ VilĂ  i Comas i LluĂ­s Grau 
Al mig (percussiĂł, 2 mĂșsics): Eduard Font i Frederic Coll
Davant (vent-fusta, 4 mĂșsics): Miquel Mayoral, Francesc Batlle, Jacint ("Cinto") Hereu i Joan LassĂșs.
Foto: Col·lecciĂł Eduard Font


Any 1957 (1)
Per Carnaval de l'any 1957 van fer la seva darrera actuaciĂł de Ball a CĂą l'Hereu, de L'Escala.
Darrere:
Davant:
Foto: Joan LassĂșs (Arxiu Municipal de L'Escala).


Any 1957 (2)
Segona imatge del mateix esdeveniment.


Any 2003 (1)
Cartell de presentaciĂł.
D'esquerra a dreta:


Any 2003 (2)
D'esquerra a dreta:


Any 2004 (1)
PresentaciĂł de la Cobla, a cĂ rrec d' Antoni Mas i Bou .


Any 2004 (2)
Una de les pitjors fotos de grup que he vist a la meva vida, i no acostumo a opinar ...
En darrer terme (4 mĂșsics, el penĂșltim toca el fiscorn):
En segon terme (5 mĂșsics, els dos primers no sĂ© quĂš toquen, desprĂ©s ve flabiol, trombĂł i contrabaix):
En primer terme (2 mĂșsics, tenora i trompeta).


Any 2004 (3)
Drets:
Ajupits:


Any 2005
Darrere:
Davant:


Any 2006 (1)
D'esquerra a dreta: Joan Casals, Cristina CortĂ©s, Zoel CodolĂ , SebastiĂ  Sabater, Caterina GĂłmez, NĂșria Casamort, Marc Hidalgo, Laia Miralbell, Josep AgustĂ­, Xavier Alsina i Judit Ferrer.


Any 2006 (2)
Actuant a Verges.
Darrere:
Davant:


Any 2007
En quart terme (3 mĂșsics):
En tercer terme (4 mĂșsics):
En segon terme (3 mĂșsics):
Tot sol a davant:


Any 2008 (1)
"Los niños con los niños, las niñas con las niñas ..."
D'esquerra a dreta: Joan Casals, Pau Costal, Marc Hidalgo, Xavier Alsina, Zoel CodolĂ , Josep AgustĂ­, Caterina GĂłmez, Laia Miralbell, Judit Ferrer i NĂșria Casamort


Any 2008 (2)
Ben abrigadets, estan a Punta MontgĂł, a trenc d'alba, donant la benvinguda a l'Any Nou. NomĂ©s de mirar la foto fa venir fred !
Darrere: el segon trompeta, que anava de bolo, semblaria l'Alfons MiĂ s; a continuaciĂł, Zoel CodolĂ , Josep AgustĂ­, Caterina GĂłmez, Laia Miralbell i Joan Casals
Davant:  NĂșria Casamort, Marc Hidalgo, Desconegut (tible de bolo), Xavier Alsina i Judit Ferrer.


Any 2010
Actuant a Sant Joan de Salelles :
Darrere: Pau Costal, Zoel CodolĂ , Josep AgustĂ­, Laia Miralbell, Caterina GĂłmez i Joan Casals
Davant: Ferran Carballido (bolo), Coral PuntĂ­, Marc Hidalgo, Judit Ferrer i Xavier Alsina


Any 2011
A l'Aplec de Cinclaus. Si cliques a la foto podrĂ s veure el programa que van tocar ...
Darrere: Pau Costal, Zoel CodolĂ , Joan Casals, Laia Miralbell, Cristina CortĂ©s i Alexa Ruscalleda (amb qui toco actualment [2014] a la Cobla La Principal d'Olot)
Davant: NĂșria Casamort, Marc Hidalgo, Coral PuntĂ­, Xavier Alsina i Judit Ferrer.


Any 2012
Festa del Barri de Sant Pau, a Girona.
Darrere: Zoel CodolĂ , Joan Fañé, Joan Casals, Laia Miralbell, Cristina CortĂ©s i Alexa Ruscalleda
Davant: NĂșria Casamort, Coral PuntĂ­, Marc Hidalgo, Xavier Alsina i Judit Ferrer.


Any 2013
Darrere: Joan Fañé, Zoel Codolà, Joan Casals, Laia Miralbell, Cristina Cortés i Alexa Ruscalleda
Davant: NĂșria Casamort, Coral PuntĂ­, Marc Hidalgo, Judit Ferrer, Laia Viñas i Jordi PuigdomĂšnech.


Any 2014
A Castellterçol el dia 17 d'Agost de 2014.
Darrere: Pau AntĂșnez, Joan Fañé, Joan Casals, Caterina GĂłmez i Laia Miralbell
Davant: Josep MÂȘ Mascarell (bolo), Coral PuntĂ­, Marc Hidalgo, Laia Viñas i Judit Ferrer
A terra: Aleix Serra
Foto: Jaume Nonell.
Nota: TABLADO MISERABLE, PETIT I SENSE ESCALA.


Any 2016
Sala d'actes Municipal de L'Escala, el dia 16 d'Abril de 2016, en la commemoraciĂł del 60Ăš aniversari de la mort de Josep Vicens i Juli ("l'Avi Xaxu").
Darrere: Eduard Prats i Planagumà (director), Ariadna Gispert, Oriol Ribas i Ferrer, Joan Casals, Cristina Cortés, Laia Miralbell i Aleix Serra
Davant: Biel Camós i Cuartielles*, Coral Puntí, Marc Hidalgo, Laia Viñas i Judit Ferrer.
* Amb en Biel vam coincidir la temporada 2018-2019 a la Cobla La Principal d'Olot.
Foto: Montserrat Juvanteny.


Any 2017 (1)
Plaça Prat de la Riba, de Castellterçol, el diumenge 13 d'Agost de 2017.
Darrere: Oriol Ribas, Ariadna Gispert, Helena Planas, Cristina Cortés, Laia Miralbell i Aleix Serra
Davant: Biel CamĂłs, Mireia Serra, Marc Hidalgo, MartĂ­ Asensio i Casas i Judit Ferrer.
Foto: Jaume Nonell.


Any 2017 (2)
Festa de Sant MartĂ­ a Sales de Llierca, el diumenge 12 de Novembre de 2017. AquĂ­ els podem veure acompanyant l'Ofici.
Foto: Emili PallĂ s.


Any 2017 (3)
Després de l'Ofici, ben arrecerats a l'entrada de l'Ajuntament de Sales de Llierca, tocant les sardanes del migdia.
Darrere: Oriol Ribas, Ariadna Gispert, Helena Planas, Laia Miralbell, Ferran Reig i Vilas i Aleix Serra
Davant: Biel CamĂłs, Mireia Serra, Marc Hidalgo, MartĂ­ Asensio i Casas i Judit Ferrer.
Foto: Emili PallĂ s.

2 comentaris:

  1. AnĂłnimo12/8/13 16:54

    He podido reconocer a mi madre, Anna MÂȘ Tasis,
    en una de las fotos.Me hace ilusiĂłn verla.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me alegro, esta pågina también sirve para ésto, reconocer a familiares... por cierto supongo que también eres familia de Ramon Tasis Ferrer, Ramon Tasis Tutau, Salvador Tasis i Adolf Tasis Marés, que también salen en esta entrada ...

      Elimina

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!