T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació:
Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

dissabte, 20 d’octubre de 2012

EMPORDANESA (Castelló d'Empúries)

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1889
Aquesta Cobla-orquestra de Castelló d'Empúries havia actuat, a partir de 1871 (any en que n'assumeix la direcció el mestre Antoni Agramont) indistintament amb el nom de Cobla-orquestra Els Agramont o amb el de Cobla Empordanesa. La formació, amb les reserves que donen el pas de tant d'anys, era:
Darrere: Miquel Barniquel (2n cornetí), Joaquim Batlle (1er cornetí), Antoni Agramont (1er fiscorn), Salvador Callís ["Salvi"] (2n fiscorn), Pau Guanter i Casadevall ("Rossinyol") (1er trombó) i Amadeu Sitjà (2n trombó)
Davant: Baldomer Pastells ["l'Avi Rau"] (flabiol), Ramon Carreras (2n tible), Francesc Riera (1er tible), Feliu Sans (1er tenor), Isidre Quintana (2n tenor) i Rafel Portell (contrabaix).
Nota: amb aquesta foto hi ha algunes discrepàncies, i l'he vist anomenada com Cobla Els Agramont,  com a Cobla Empordanesa, i fins i tot com a Cobla Els Rossinyols , i en quant a la data també l'he vist referenciada a l'any 1888. El dia que em mori, si trobo en "Rossinyol" li preguntaré...
Foto: Arxiu Josep Mª Codinach i Bassià.


Any 2006
Cobla juvenil de Castelló d'Empúries nascuda l'any 2000 amb alumnes de l' Escola Municipal de Música Antoni Agramont, que reprenien el nom de la formació del segle XIX. Hi va haver més Cobles amb el mateix nom: a Barcelona, a Buenos Aires, a Figueres, a Girona, a Cervià de Ter, a Manresa, a Palafrugell i fins i tot a Castelló d'Empúries, entre 1850 i 1899, tal com es veu en la primera foto d'aquesta entrada.
Recentment l'Empordanesa s'ha dissolt, donat que els seus components han anat marxant a d'altres formacions i no hi ha hagut relleu generacional.
Drets: Albert Genís, Aleix Malirach, Joan Ros, Gerard Ripoll, Pau Piris, Joni Ripoll i Moreno, Eudald Sanllehí i  Sergi Serra.
A davant: Elisenda Massot, Elena Timón i Núria Comas.


Any 2010
Drets: Laia Viñas, Joan Ros, Marc Colls, Elena Timón, Aleix Malirach, Guillem Batlle, Eudald Sanllehí, Ignasi Comas i Isaac Serra (amb qui toco actualment a la Cobla La Principal d'Olot)
A davant: Núria Comas i Elisenda Massot.


Any 2011
L'ala esquerra de la Cobla una mica esvalotada, actuant a Raset:
Darrere: Joan Fañé, Andreu Illa, Guillem Batlle, Ignasi Comas, David Mostazo i Aleix Serra
Davant: Elisenda Massot, Elena Timón, David Martín, Laia Viñas i Josep Ropero.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!