T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

divendres, 12 d’octubre del 2012

UNIÓ ARTÍSTICA (Granollers)

Cobla-orquestra de Granollers fundada l'any 1917. Hi ha d'altres formacions amb el mateix nom a Vidreres, Palafrugell, Barcelona i Olot.
Semblaria que aquesta no és la foto fundacional, doncs el seu primer director va ser Güelfo Mazzi, que no surt al cartell; en tot cas vull remarcar que en aquest posa Orquesta, i en el següent posa Orquestra, ... coses d'aquell temps !
A dalt: Amadeu Sitjà i Vidal (fiscorn) i Ramon Camps i Plans (clarinet 1er)
A sota: Antón Valls i Roviralta (flauta) Miquel Vicens (violí i director, nascut a Roses)  i Eduard Carbonell (clarinet 2n)
A sota: Josep Grifell (cornetí 2n) i Joan Rovira i Quintana (cornetí 1er)
A baix de tot: Joaquim Pou i Lligoña (violí 1er), Josep Mª Pou (violí 1er), Joaquim Castelló i Parramon (violí 2n) i Jaume Sitjà i Estarriol (contrabaix).
Foto: Bosch


Anys 20
En el centre: Miquel Vicens (violí i director)
La resta de músics, per parelles, seguint de dalt a baix: Amadeu Sitjà (fiscorn) i Ramon Camps i Plans (clarinet 1er); Antón Valls (flauta) i Francesc Jané i Boix (clarinet 2n); Josep Grifell (cornetí 2n) i Amadeu Mestras (cornetí 1er); Ignasi Camps i Plans (violí 1er) i Jaume Sitjà (contrabaix); Francesc Camps i Plans (violí 1er) i Josep Pérez i Gómez (violí 2n).
Curiositat tipogràfica: El tema de la impressió no anava massa bé en aquesta postal: hi ha dos músics que es diuen Francesc, a un l'anomenen Fransesc i a l'altre, Fransec ... coses que passaven.


Any 1932
L'any 1932 es posen al dia, adoptant el nou instrumental que requeria la nova música per a satisfer els nous gustos del públic.
Darrere: Manuel Fabregat i Selaes (trombó), Desconegut (saxo alt), Eduard Malé i Prat (saxo alt), Desconegut (saxo tenor) i Joan Coll (violí)
Al mig: Desconegut (banjo) i Desconegut (contrabaix)
Davant: Desconegut (banjo), Desconegut (piano) i Desconegut (bateria).
Foto: AMGR.


Any 1935 (1)
Curiós el rest de davant, dos acordions entre dues guitarres acústiques ...
Darrere: Desconegut (banjo), Desconegut (violí), Desconegut (bateria), Manuel Fabregat? (violí) i Desconegut (violí)
Davant: Joan Coll (guitarra), Desconegut (acordió), Eudald Malé i Prat (acordió), Desconegut (guitarra) i Desconegut (piano).


Any 1935 (2)
Foto de l'Arxiu Municipal de Granollers, on se'ls pot veure a punt de tocar al Teatre de La Unió Liberal, amb Joan Coll com a director. Crec que el segon saxo per l'esquerra és Eudald Malé i Prat.


Anys 40
En formació de Concert, Cobla i Ball, on puc identificar l'instumentista calongí Ricard Rosselló i Rotllant (clarinet, tible i saxo alt); en Concert: tercer per la dreta; en Cobla: al mig de la fila de davant; en Ball: tercer per l'esquerra de la fila de davant.
El director, pianista, 1er tenor i violí és Francesc Vilaró i Carbonell.


Anys 40
Aquí Ricard Rosselló és el segon músic de la columna dreta, començant per dalt. Molt bé el de la cigarreta a la mà, a dalt de tot, crec que és el cantant, Josep Morera. A dalt a la dreta, Francesc Vilaró.


Anys 60

Tocant a L'Ametlla del Vallès.
Només reconec Francesc Vilaró, a l'esquerra, amb el violí i dirigint.
Foto: Arxiu Municipal de Granollers, fons Montserrat Dalmau i Quintana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

Gràcies!