T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dilluns, 8 d’octubre del 2012

LAMOGA

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Anys 50 (1)
Cap a l’any 1958 l’Hotel Augustus i el Restaurant Lamoga de Torredembarra van organitzar a la terrassa del restaurant un ball diari. El ball es feia en horari nocturn des de les 22:00 i s’allargava fins a la matinada. El projecte es va encarregar a tres mĂșsics amb una reconeguda experiĂšncia: Josep MÂȘ Tost i Mulet, pianista, organista i acordionista, reconegut mĂșsic que acabava d’arribar de TĂ nger on havia estat actuant durant cinc anys; Joan Aymerich i GelambĂ­, bateria i violinista, ex-integrant de la Cobla-orquestra MarabĂș, de Valls; i, Bernardo RĂ­os i Albesa, vocalista i contrabaixista i exvocalista d'Orquestres i Conjunts com CreaciĂłn (ConstantĂ­), Continental (Tarragona) i Windsor (Tarragona).
Com resulta evident, el nom del conjunt va sorgir de la connexiĂł directa amb el Restaurant Lamoga. AixĂ­ va començar la carrera musical del Conjunt Lamoga, incorporant l’any segĂŒent de la seva creaciĂł el saxofonista i violinista Joan NĂșñez Brunet, ex-membre dels Conjunts Windsor i Ruinson.
Cap a l’any 1960 per inaugurar el restaurant de la Sala de Festes Las Palmeras (Tarragona), els propietaris van contractar l’orquestra per amenitzar el ball diari (tarda i nit). El Conjunt Lamoga en fou l’orquestra oficial durant deu anys consecutius. Durant aquest perĂ­ode es va incorporar al projecte Josep Tell i Rovira, trompetista, pianista i acordionista (la darrera incorporaciĂł), que procedia de la Cobla-orquestra SensaciĂł, del Vendrell.
Va ser durant aquesta Ăšpoca que es va estrenar el tema Murallas de Tarragona (escolta-la aquĂ­, interpretada per Bernardo RĂ­os), per anomenar una de les cançons mĂ©s conegudes d’aquella Ăšpoca, la qual va ser seleccionada per representar a Tarragona al festival de Benidorm. Tanmateix, per qĂŒestions burocrĂ tiques finalment no hi va participar.
L’Ăšpoca daurada del Conjunt Lamoga va ser al restaurant Las Palmeras, autĂšntic centre de reuniĂł de l’Ăšpoca, fent ball diari i acompanyant a d’altres artistes que setmanalment s’oferien. Cap al 1970 la sala de festes es va reconvertir en un bingo i el conjunt es va dissoldre. Paral·lelament apareixien conjunts amb guitarres elĂšctriques i cançons pop (encara amb comptagotes) que van comportar canvis culturals molt importants.
Aquesta informaciĂł, juntament amb la foto, procedeix de l'arxiu de Xavier TornĂ©, representant de la Cobla-orquestra MarabĂș, de Valls.


Any 1962
AquĂ­ ja actuaven al Restaurant Las Palmeras.
A l'esquerra, Josep Tell (trompeta)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!