Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.
... I ara sĂ, et convido a gaudir del meu treball:
Durant uns quants anys, va acaparar les actuacions que es feien al poble, degut bĂ sicament a l'aĂŻllament del mateix. Depenent de la temporada, de vegades tocaven balls i sardanes fins i tot amb una periodicitat setmanal, i possiblement actuessin tambĂ© amb el nom d'Orquestra Art i Joia, per la seva vinculaciĂł a la Societat recreativa del mateix nom. Naturalment els mĂșsics eren tots locals i assajaven sota la direcciĂł d’en "Falet", que era el diminutiu de Rafel Cabrisas, el qual a mĂ©s de mĂșsic era pastisser, i que mĂ©s tard esdevindria doblement popular: com a mĂșsic, grĂ cies a la composiciĂł de la sardana Cap de Creus, i com a artesĂ , per la creaciĂł dels deliciosos dolços coneguts com a Taps de CadaquĂ©s.
Aquesta informaciĂł Ă©s extreta parcialment de l' article publicat a la revista Som per Antoni Mas Bou.
Any 1947 (o 1948)
Darrere: Melcior Blanch ["en Melcior de l'estanc"] (trompeta), Evarist Caminada (trompeta), Ăngel Nadal i Sala (fiscorn) i Miquel Ballesta i Quirch (fiscorn)
Davant: Salvador Planells (flabiol), Marcel Rahola i Quirch (tible), Francesc ["Cari"] Pomés (tible), Sebastià Cabrisas (tenora), Delfà Constançao ["Delfà de la Mera"] (tenora) i Rafel Cabrisas ["Falet"] (contrabaix).
Foto: Arxiu Miquel Ballesta i Quirch.
Anys 50 (2)
Ballada a Portlligat, possiblement davant de la casa de Salvador DalĂ; cada vegada que venia algun famĂłs a visitar-lo contractava la Cobla Cadaquesenca perquĂš fes una audiciĂł per a ell. En aquest cas, la fila de davant era incompleta.
Darrere: Melcior Blanch ["en Melcior de l'estanc"] (2n trompeta, no es veu), Ăngel Nadal (1er trompeta), Abel Ballesta (trombĂł), Pere Fortuny (1er fiscorn), Ramon Planells (2n fiscorn) i PaciĂ BarĂł (contrabaix)
Davant: Salvador Planells (flabiol), Marc Bassols (tible) i SebastiĂ Cabrisas (tenora).
Foto: Arxiu Joan Pere Escura.
Tres mĂșsics de La Cadaquesenca, tocant una mica esventats (si ens fixem en el cabells, es veu que fa vent). El lloc podria ser els jardins de Roques Noues, nom d'una casa de CadaquĂ©s.
D'esquerra a dreta: Llorenç GirĂł (violĂ), Evarist Caminada (trompeta) i PaciĂ BarĂł (contrabaix).
Foto: Arxiu Joan Pere Escura.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
PER RAONS LOGĂSTIQUES NOMĂS PUBLICARĂ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE
GrĂ cies!