T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dimarts, 7 d’agost del 2012

ORQUESTRA INFANTIL DE VIDRERES

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1927
Aquesta iniciativa de formar orquestres infantils i juvenils va servir per culturitzar i amenitzar a la mainada i el seu entorn, i es va donar en diverses poblacions catalanes. Com a exemple, podem veure la de TortellĂ , anomenada Els Petits de TortellĂ .
Amb la inestimable col·laboraciĂł de la LĂ­dia Daranas, passo a identificar els components:
Drets: Joaquim Sagrera i Budallé, Josep Colomer i Ribera (va ser un dels meus mestres de tenora durant un parell d'anys, a principis dels 80), Antoni Farriol i Iglesias, Joaquim Font i Gascans, Miquel Massa i Mas, Pere Vergés i Plademunt, Josep Rovira i Santamaria (director) i Francesc Balmaña i MarquÚs
Asseguts: Josep Xarbau i Boada, Francesc Mas Jené, Rafel Farriol i Iglesias, Francesc Blanch, Josep Jubert i Escapa i Lluís Sors.
Aquesta orquestra infantil va evolucionar cap a la Cobla-orquestra UniĂł ArtĂ­stica, que va actuar entre 1925 i 1936, dirigida tambĂ© per Josep Rovira. Acabada la guerra civil, passa a denominar-se Orquestra Joventut ArtĂ­stica, fins l'any 1947 en que el mestre Francesc Mas JenĂ© va fundar la Cobla-orquestra Amoga, on sis dels mĂșsics fundadors provenien de la Cobla-orquestra Joventut ArtĂ­stica.
Aquesta fotografia, i d'altres molt interessants, apareixen al Calendari de 2013 (que es pot adquirir aquĂ­), editat per Vitraris (Grup de Cultura i TradiciĂł), de Vidreres.

2 comentaris:

  1. Orq. Infantil de Vidreres.- D'esquerra a dreta.Drets: Joaquim Sagrera, Josep Colomer, Antonio Farriol, Joaquim Font Miquel Massa, Pere Vergés,Josep Rovira(director)i Francesc Balmanya.Asseguts:Josep Xarbau, Francesc Mas, Rafel Farriol, Francesc Blanch, Josep Jubert i Lluís Sors.

    ResponElimina
  2. Moltes grĂ cies, LĂ­dia (ets familia d'algun dels mĂșsics?)

    ResponElimina

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!