T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

dilluns, 6 d’agost de 2012

LA NUEVA DE TORTELLÀ

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1943
DesprĂ©s de la guerra, Ă©s normal trobar el nom de les orquestres en castellĂ  ("Hombre, y a usted ¿quĂ© le parece?" ... diria el Franco de veu aflautada del programa PolĂČnia ...).
Aquesta orquestrina, que no s'ha de confondre amb La Nova, tambĂ© de TortellĂ , la va crear Amadeu PuntĂ­ i Capdevila, funcionĂ  uns deu anys, i servĂ­ d'escola per alguns mĂșsics tortellanencs que desprĂ©s tocaren en altres orquestres.
A dalt: Joan Portas i Sala [vaig coincidir-hi a la Cobla-orquestra La Principal de la Garrotxa], Joaquim Serra i Quintana, Jaume Sabaté i Estebanell, Jeroni Carbonell i Ventura i Amadeu Puntí i Jordà (fill)
A baix: Joan Reverter i Sucarrats, Amadeu PuntĂ­ Capdevila i Joan FontĂ s i Ayats ("Patllari").


Any 1945
Darrere: Joan Reverter [trompeta], Amadeu PuntĂ­ i JordĂ  [trompeta], Amadeu PuntĂ­ i Capdevila [trombĂł] i Josep Ventura i AbulĂ­ ("Pep CĂ ndi") [contrabaix]
Davant: Joaquim Sala [piano], Jeroni Carbonell [bateria], Joaquim Serra [violĂ­ i cantant], Joan Portas [saxo alt] i Joan FontĂ s ("Patllari") [saxo alt].


Any 1950
A la foto hi veiem:
Darrere: Amadeu PuntĂ­ [bateria] i Josep Ventura ("Pep CĂ ndi") [contrabaix]
Al mig: Joan Brugués ("Genari") [trompeta] i Josep Roura [trompeta]
Davant: Gabriel Granados i Llimona (nét d'Enric Granados i Campiña) [piano], Càndid Roura [saxo tenor] i Joan Fontàs ("Patllari") [saxo alt].
Moltes dades d'aquesta i d'altres formacions de TortellĂ  sĂłn extretes del llibre TortellĂ  en blanc i negre, editat per l'Ajuntament de TortellĂ , de Santi Soler i Simon ("Santi de CĂą l'Àngel"), historiador i arxiver de l'Arxiu HistĂČric de Girona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!