T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

dilluns, 6 d’agost de 2012

ELS PETITS DE TORTELLÀ

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1881
Orquestra creada l'any 1881 a l'empara del MontepĂ­o de Socorros Mutuos de TortellĂ , entitat des de la qual es portĂ  a terme una important tasca de promociĂł de joves mĂșsics. Un dels primers lloguers que van fer va ser a Montagut el 16 d'Octubre de 1881, acompanyant els diversos actes de la festa (acompanyament d'Ofici, processĂł, concert, sardanes i ball) que va celebrar la Sociedat MontepĂ­o de Socorros Mutuos por enfermedad d'aquesta poblaciĂł veĂŻna de TortellĂ , en honor del seu patrĂł, Sant Miquel ArcĂ ngel. Tot plegat es pot trobar molt ben documentat en dues publicacions de l'Ăšpoca que em fa arribar Jaume Nonell:

  • La Vetllada, Any I, nÂș 43, de 22 d'Octubre de 1881, pĂ gina 343 (suposo que el nÂș de pĂ gina era acumulatiu des del primer exemplar)
  • La Lucha, Any XI, nÂș 1933, de 23 d'Octubre de 1881

Van estar actius al menys fins l'any 1900, doncs hi ha constĂ ncia d'una actuaciĂł al Centre Obrer Olot per les Festes del Tura de 1900:

  • La Comarca olotina, de 30 d'Agost de 1900, pĂ gina 9
A la foto nomĂ©s s'identifica a la fila del darrere el quart mĂșsic començant per l'esquerra, Joan Vila i SitjĂ  ("de Can Parra", famĂ­lia de culleraires), nascut l'any 1866. El director podria ser el personatge central de la fila de davant, Xxx Bach.
Moltes dades d'aquesta i d'altres formacions de TortellĂ  sĂłn extretes del llibre TortellĂ  en blanc i negre, editat per l'Ajuntament de TortellĂ , de Santi Soler i Simon ("Santi de CĂą l'Àngel"), historiador i arxiver de l'Arxiu HistĂČric de Girona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!