T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dimarts, 21 d’agost del 2012

GRANOLLERS


Any 1927 (1)
Cobla-orquestra de Granollers fundada l'any 1926 per Francesc VilarĂł i Carbonell, com a continuaciĂł de la Cobla-orquestra VilarĂł, existent ja l'any 1914 com a quintet, sextet i Oquestra, i a partir de 1916, com a Cobla-orquestra (tal com es pot veure a la pĂ gina 4 de l'ediciĂł de 9 de Setembre de 1916 del setmanarĂ­ granollerĂ­ LA COMARCA); Francesc VilarĂł era Mestre de Capella a Granollers, ho havia estat abans a ArbĂșcies, i ja l'any 1911 va fundar el Quintet VilarĂł. De fet, crec que era la mateixa Cobla-orquestra VilarĂł que durant les temporades 1926-1927, 1927-1928 i 1928-1929 va portar el nom de la ciutat, a ran d'algun tipus de conveni amb l'Ajuntament.
Donat el carisma i la popularitat de Francesc VilarĂł, moltes vegades s'anomenava a la formaciĂł que ell encapçalava Els Vilarons.
A les imatges podem veure la postal (i un detall dels mĂșsics) de la temporada 1927-1928.
Darrere: Antoni Godo (i TomĂ s?), Desconegut, LluĂ­s Arriola, Jacint Muntaner i Casas i Francesc Marsans i Casabella
Davant: Marian BufĂ­a i BanĂșsPere Camps i Marsans*Josep MÂȘ VilarĂł i Pascual, Francesc VilarĂł i Carbonell  i Eudald MalĂ© i Prat.

* Pels qui coneixem a Francesc Camps i Comellas, a qui pots trobar en distintes entrades d'aquest blog, com s'assembla al seu pare, Pere Camps !
Postal: A.C.A..E. (Arxiu Montserrat Mauné - Javier Gironella).


Any 1927 (2)
Revers de la postal anterior.
Foto:
A.C.A..E. (Arxiu Montserrat Mauné - Javier Gironella).


Any 1928
La temporada 1928-1929 va ser la darrera de la Cobla-orquestra Granollers, pel fet de que l'any 1929 en Francesc VilarĂł i el seu fill Josep MÂȘ van marxar de Granollers, juntament amb la resta de la famĂ­lia, per muntar una AcadĂšmia de MĂșsica a Barcelona, de manera que la formaciĂł es dissolguĂ©, i els mĂșsics restants van formar la Cobla-orquestra La FilharmĂČnica (ho escric aixĂ­, tot i que en aquells moments s'escrivia FilarmĂČnica). No obstant, el projecte de l'AcadĂšmia no va reeixir, els VilarĂł van tornar a fixar la seva residĂšncia a Granollers i La FilharmĂČnica va canviar novament el nom, tornant a portar el mĂ©s conegut i comercial de Cobla-orquestra VilarĂł.
D
rets: Antoni Godo, Jacint Muntaner, A. Belloch, Marian BufĂ­a, Josep Mulet i Signes i LluĂ­s Arriola
Asseguts: Francesc VilarĂł i Carbonell, Josep MÂȘ VilarĂł i Pascual, Francesc Marsans i Eudald MalĂ©.
Foto: Josep Bosch i Plans. Donació de Joan Àlvarez Lafuente, Arxiu Municipal de Granollers.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!