T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

divendres, 31 d’agost de 2012

ISSI FABRA

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1945
Fotografia d'Issi Fabra i la seva Orquestra, feta a l'Hotel Palace, de Madrid (No li trobes una mica com un aire de Xavier Cugat?)
Isidre ("Issi") Fabra i Bover (PuigcerdĂ ,1906-Olot, 1994), va continuar amb Ăšxit una nissaga familiar de mĂșsics. Va actuar en hotels de luxe i teatres d’arreu del mĂłn abans de tornar a la seva vila natal per exercir de mestre de mĂșsica. Va fer grans aportacions en el terreny de la mĂșsica, com a mestre, com a compositor i com a intĂšrpret en sales d’espectacles d’arreu del mĂłn. I Ă©s que Issi Fabra Ă©s, probablement, un dels mĂșsics catalans del segle XX que mĂ©s han destacat en el context de la mĂșsica dedicada al ball i a la revista. Pots veure en el segĂŒent enllaç una interessant i ben documentada biografia d'Issi Fabra, escrita per LluĂ­s BruguĂ©s, mĂșsic i pedagog i Elisenda Vidal, periodista.
PuigcerdĂ  li va concedir el mĂ xim reconeixement, batejant amb el seu nom l'Escola Municipal de MĂșsica.


Any 1973
Dirigint la Cobla Barcelona, amb motiu de la distinciĂł que li va fer l' Obra del Ballet Popular. Al flabiol: Felip Vila; 1er tible: Francesc Elias, i en el pĂșblic, a primera fila, en el centre de l'imatge, s'hi pot veure, entre d'altres personalitats, a Joan Antoni Samaranch.


Any 1985
El 6 de Setembre de 1985 es va estrenar a Olot la seva sardana "El Passeig de Barcelona", a cĂ rrec de la Cobla La Principal d'Olot.
A la foto el veiem saludant als components de la Cobla, concretament a en Robert GarrigĂłs, 2n tenor. Al costat seu, mirant a la cĂ mera, el reconegut pintor Joan VilĂ  i Moncau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!