T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dissabte, 11 d’agost del 2012

DÈKAROS CLUB

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Anys 50
Aquest Conjunt de Sabadell prové de la unió, l'any 1980, de l'Orquestra DÚkaros i l'Orquestra Club Bahía, ambdues de Sabadell.
Aquesta foto seria el precedent de DĂškaros, doncs s'anomenava Alberto MartĂ­ y su Orquesta Dekaros (res a veure amb el famĂłs tenorista Albert MartĂ­ i Galceran).
Albert MartĂ­, era, segons el descriu en Josep MirĂł i Florensa*, company seu durant 28 anys, "un bon mĂșsic, trombonista, violinista, arranjador, a mĂ©s de gran company i molt humĂ ".
* A Josep MirĂł, trompeta i violĂ­, el veiem a la foto datada el 1980; Ă©s l'avi d'en Marçal Masallera MirĂł, actualment (2019, des de 2007) company -i no obstant amic- de la Cobla La Principal d'Olot, i m'ha proporcionat fotos i dades. Josep MirĂł va morir el Novembre de 2016, als 92 anys.


Anys 50 (1)
El Conjunt DĂškaros neix l'any 1955 i em consta que actualment encara estĂ  en actiu. Aquesta foto desprĂšn elegĂ ncia i tĂ© una solera similar a la de l'ampolla de Calisay que es veu a dalt de tot, a l'esquerra. Estic segur de que el fotĂČgraf s'hi va estar una bona estona preparant l'entorn i el posat dels mĂșsics, amplia-la (clica a sobre de la foto) i observa com cadascun d'ells estĂ  "interpretant la part d'un guiĂł, com si es tractĂ©s d'una obra de teatre".


Anys 50 (2)
Foto promocional i amb els mĂșsics ben riallers.
Darrere: Francisco HernĂ ndez (bateria), Joan Bros i Prats (violĂ­ i contrabaix) i Josep Puig (piano)
Davant: Albert MartĂ­ (director, trombĂł, violĂ­ i fiscorn), Feliu Sisquella (saxo tenor i clarinet), Josep MirĂł (violĂ­ i trompeta) i Francis Ros [Francesc ("Paco") Rosado] (cantant).
Foto: Alfredo. Arxiu Marçal Masallera i Miró.


Any 1971
Foto feta a davant de l'església romànica de Barberà del VallÚs.
A dalt: Josep MirĂł (violĂ­ i trompeta), Joan Bros (violĂ­ i contrabaix), Francis Ros [Francesc ("Paco") Rosado] (cantant), Marcelino (saxo tenor, violĂ­, clarinet i flauta) i Francisco HernĂ ndez (bateria).
A baix: Francisco Guzmån (saxo alt, clarinet i flauta), Albertito (Guitarra, res a veure amb el fill de l'Albert Martí), Don Ángel (trombó de vares i piano), Albert Martí (Director, trombó, violí i fiscorn).


Any 1973
A dalt: Francisco SĂĄnchez (bateria), Albert MartĂ­ ( violĂ­, trombĂł i fiscorn), Albertito (guitarra, no tĂ© res a veure amb el fill de l'Albert MartĂ­), Josep Puig (piano), Bonaventura ["Ventura"] Garcia (trompeta i cantant) i Francisco GuzmĂĄn (saxo alt, clarinet i flauta)
Asseguts: Enric Boluda i Adell i els cantants, MÂȘ Àngela Serra i SĂĄnchez i Eduard ("mitja cara" = sempre cantava de perfil, com en Julio Iglesias).


Any 1999
Darrere: Josep MÂȘ Calvet i BellvĂ© [pare] (saxo), Desconegut, Eduard Calvet [fill] (saxo), Albert MartĂ­ [fill] (teclats), Àngel Rocabruna (piano), Salvador DomĂšnech (guitarra) i Joan Oller (trompeta)
Davant: Manel Santos (trompeta), Albert Marti [pare] (director), Noelia, Lady Vicent i Òscar.
La foto i l'alineaciĂł me les proporciona Vicenta Espejo (Lady Vicent).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!