T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAF脠, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEG脺ENT BOT脫. GR脌CIES !

  

dilluns, 17 de desembre del 2012

CIMARR脫N

馃憠  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podr茅 contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Nom茅s et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara s铆, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1971
A la ciutat de Tortosa, en el  festiu ambient propi del dia de Sant Valent铆, el 14 de febrer de 1971 el conjunt Cimarr贸n va fer el seu debut. Per aquell temps el grup estava format per sis components, que s贸n els que veiem a la foto, d'esquerra a dreta:
Pere Boix, Paco Gilabert, Juanjo Mart铆, Toni Espin贸s*, Manel Humbert i Rafel Curto.
Van comen莽ar amb molta empenta, amb unes 180 actuacions a l’any, tot i que la major part d’elles fora de Catalunya. Van ser anys en qu猫 Cimarron va rec贸rrer sobretot el nord de l’estat espanyol. Actuaven a l’Arag贸, al Pa铆s Basc per貌 sobretot a Navarra.
* Toni Espin贸s 茅s qui em va passar la major part de fotos i informaci贸 per aquesta entrada. Va morir l'Agost de 2019.


Any 1972
L’any 1972 el conjunt va gravar el seu primer single amb dos temes: Casi una ni帽a i Nada me falta. Aquest va ser l'inici d’una interessant carrera.


Any 1973
Drets: Rafel Curto, Manel Humbert, Josep M陋 Red贸, Samuel Masi脿, Pere Boix i Paco Gilabert
Assegut: Toni Espin贸s.


Any 1974
L'any 1974 Cimarr贸n va ampliar el nombre de components fins a set i va enregistrar el seu primer LP que duia per t铆tol Muchachos. A la foto superior, la portada del single, amb els temes Muchachos i Dios bendice a los ni帽os. Un altre tema de 1974 es pot escoltar aqu铆: C贸gelo todo.


Any 1977
Darrere: Toni Espin贸s, Joan Pau Piqu茅 i Samuel Masi脿
Al mig: Rafel Curto, Paco Gilabert i Manel Humbert
Davant: Joan Mir贸 i Josep M陋 Red贸.


Any 1978
Josep M陋 Red贸, Joan Mir贸, Toni Espin贸s, Samuel Masi脿, Rafel Curto, Joan Pau Piqu茅, Jordi Camp i Oliveras i Paco Gilabert.


Any 1983
Darrere: Joan Zabala, Miquel Calafell, Josep M陋 Red贸, Paco Gilabert i Rafel Curto
Davant: Toni Espin贸s, Jordi Camp i Samuel Masi脿.


Any 1985
D'esquerra a dreta: Paco Gilabert, Toni Espin贸s, Samuel Masi脿, Josep M陋 Red贸, Jordi Camp, Joan Zabala, Miquel Calafell i Rafel Curto.


Any 1992
D'esquerra a dreta: Joan Zabala, Paco Gilabert, Jordi Camp, Josep M陋 Red贸, Samuel Masi脿, Toni Espin贸s, Miquel Calafell i Rafel Curto.


Any 1997
L'any 1996 havien enregistrar el seu primer CD amb la discogr脿fica PICAP, que portava per t铆tol 25 anys de m煤sica  viva. En ell hi van incloure m煤sica de ball, m煤sica moderna, temes dels Beatles, dels Rolling Stones, a m茅s a m茅s del seu repertori que habitualment feien en directe.
Darrere: Samuel Masi脿, Toni Espin贸s, Josep Domingo ("Dudu"), David Bonilla, Pep Mola i Rafel Curto
Davant: Andreu Roig, Anna Xiva i Joan Zabala.


Any 2006
Els components identificats: Joan Roca, Llu铆s Figuerola, Toni Espin贸s, 脪scar Espin贸s, Xavi S谩nchez, David Espin贸s, Marcel Dalmau, Pep Mola i Leo Alc谩cer.


Any 2008
Els components, que no surten tots a la foto, s贸n: Joan Roca, Llu铆s Figuerola, Toni Espin贸s, Pep Mola, Xavi S谩nchez, David Espin贸s, Marcel Dalmau i Cristina Espin贸s.


Any 2009
L’Any 2009 van guanyar els Premis ARC a la millor Orquestra.
Joan Roca, David Espin贸s, Toni Espin贸s, Marcel Dalmau, Llu铆s Figuerola, 脪scar Espin贸s, Amaya Villalba, Pep Mola i Xavi S谩nchez.


Any 2012
L’Any 2012 van guanyar els Premis ARC a la millor gira de Festa Major en l’apartat d’Orquestres.
Llu铆s Figuerola (trompeta, fiscorn, teclats i veus), Joan Roca (saxos, flauta i teclats), 脪scar Espin贸s (bateria), Pep Mola (baix i veus), Pablo D铆az (guitarra i veus), Ona Ru铆z (ballarina), Marcel Dalmau (cantant), Amaya Villalba (cantant), Marc Mart铆 (ballar铆) i Xavi S谩nchez (piano i teclats).

1 comentari:

  1. Amb el pas dels anys, jo que vaig coneixer en primera persona el naixement de la orquestra, vaig neixer l,any 1949 a Tortosa, ja no apareixen els Boix, Red贸, Gilabert, Curto, l,unic que aguanta es el Toni Espin贸s i familia (crec que es aix铆 pels cognoms dels altres components), de totes maneres enhorabona per la continuitat de tots i la marca CIMARRON que tants de recorts entranyables ens aporta sobretot als que en vist tota la seva proyecci贸 artistica.

    ResponElimina

PER RAONS LOG脥STIQUES NOM脡S PUBLICAR脡 COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

Gr脿cies!