T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

divendres, 24 de març del 2023

SAVOY JAZZ

                                         👉  LLEGEIX, SISPLAU :

 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1934
Orquestrina de Figueres formada l'any 1934 i que va tenir una curta vida, ja que es va desfer, com tantes, l'any 1936.
Darrere: Perfecte Aparicio i Hernández (trombó) i Agustí Cervera i Marquès (violí)
Davant: Joan Monjó i Pujadas (saxo tenor), Jacint Caula i Diumenjó (trompeta), Lluís Cairó i Soms (bateria), Joan Escarrà i Vilà (piano) i Ferran Vives i Gratacós (saxo alt).
Només trobo una menció a l'hemeroteca, concretament a la pàgina 7 del diari Empordà Federal, de 18 d'Abril de 1936, on s'anuncia una actuació al Saló de Festes de la VIIIª Fira Comercial d'Agricultura, Indústria i Foment del Turisme de Figueres. Concretament el text diu així:

... També s'hi celebrarà, el dijous [7 de Maig de 1936], un gran ball de Gala continu, amenitzat per les renomenades orquestrines figuerenques "Mendoza" i "Savoy's" [sic].

Donat que no tinc massa informació d'aquesta orquestrina, apunto uns quants detalls de cada músic:
Perfecte Aparicio i Hernández (trombó). Havia nascut l'any 1884 a Hondarribia (Guipúscoa) amb el nom de Perpetuo Aparicio i Hernández. El podem trobar en aquest blog a les següents formacions: Cobla-orquestra Rossinyols (principis dels anys 20 fins el 1927), Cobla-orquestra La Filharmònica (1929 i 1930), Cobla-orquestra La Principal de Figueres (1930 a 1932), Cobla-orquestra Antiga Pep (1940) i Cobla-orquestra Pep Ventura (1943 a 1948).
Agustí Cervera i Marquès (violí). Pertanyia a l'extensa nissaga dels Cervera, i en podem llegir un breu resum biogràfic en aquest enllaç. El tinc documentat en aquest blog a la Cobla-orquestra Antiga Pep (1901 a 1908) i a la Cobla-orquestra L'Art Gironí (1926).
Joan Monjó i Pujadas (saxo tenor). Pare del també músic Albert Monjó i Fàbrega, que afortunadament guardava aquesta fotografia. A Joan Monjó el trobarem en dues formacions d'aquest blog: Cobla-orquestra Pep Ventura (1934 i de 1943 a 1948), i Cobla-orquestra Río (1950 a 1960).
Jacint Caula i Diumenjó (trompeta). Pare del també músic Joaquim Caula i Pujol. A Jacint Caula el veiem en aquest blog en aquestes formacions: Cobla-orquestra Empordanesa (1931), Cobla-orquestra Pep Ventura (1933), Cobla-orquestra Bohèmia (1943) i Cobla-orquestra Pau Rossinyol (1946).
Lluís Cairó i Soms (bateria). Autor de molts cartells de diverses formacions d'aquest blog, i decorador de renom una vegada finalitzada la seva carrera musical, era fill del també músic Francesc Cairó i Batlle, i el trobem retratat en aquest blog en dues formacions: Orquesta de la Presó de Girona (1940 a 1942) i Cobla-orquestra Mendoza (1943 a 1946).
Joan Escarrà i Vilà (piano). En aquest blog el tinc documentat (1904) a la Cobla-orquestra Antiga Pep, on també havia tocat el seu germà Joaquim, i on va coincidir amb Agustí Cervera. Entre 1908 i 1913 Joan Escarrà dirigia a Figueres l'Orquestra L'Art Empordanès, de la qual no disposo de gaire informació.
Ferran Vives i Gratacós (saxo alt). El trobem en aquest blog en aquestes formacions: Cobla-orquestra Mendoza (1941 a 1946) i Orquestra Ritmos (1949 a 1957).
Per fer aquesta entrada he comptat, com en moltes ocasions, amb la inestimable col·laboració de Carles Varela i Marimont.
Foto: Arxiu Albert Monjó i Fàbrega.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

Gràcies!