Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.
... I ara sí, et convido a gaudir del meu treball:
Asseguts, davant: Marià Sorribas (violí), Alexandre Miró (violí solista), Manuel Madriles (violí director) i Josep Miró (violí).
Document extraordinari, donada la seva antiguitat ! Només aventuro alguna identitat, basant-me en la foto anterior i en les posteriors. La dato l'any 1901, any en que Josep Ferrer va deixar la Cobla-orquestra La Principal de Peralada per incorporar-se als Fatxendes.
Darrere: Desconegut, Desconegut, Josep Ferrer i Torres, Enric Tarragó i Lavaquial, Antoni Tarragó i Sanfeliu, Desconegut, Desconegut i Desconegut
Davant: Emili Bosch, Marià Sorribas, Cassià Casademont i Busquets (director des de la temporada 1900-1901 fins la temporada 1912-1913), Desconegut, Desconegut, Alexandre Miró, Jaume Brunet ("Jaumet de Roses") i Desconegut.
Foto: Arxiu Maria Vidal i Orellana.
Cassià Casademont (director), Desconegut, Desconegut, Josep Roig (violí), Enric Tarragó (cornetí), Antoni Tarragó (cornetí solista), Ramon [“Ramonet”] Tarragó (1er violí), Desconegut, Julià Soler i Puigsech* (fiscorn), Martí Fernández i Cabello (violí) i Desconegut.
Durant l'estada de Cassià Casademont com a director de la formació, concretament l'any 1907*, van adquirir instrumental de Cobla, constituint-se doncs en Cobla-orquestra. Desconec durant quant temps van tocar sardanes.
* Veure biografia a la pàgina 37 d'aquest enllaç. L'any 1913 va anar a la Cobla-orquestra La Principal de Palafrugell, retornant la temporada següent, com veurem en la propera imatge.
La notable orquestra "Fatxendes" de Sabadell, ha tingut el bon acert de constituirse també en cobla, adquirint a l'efecte instrumentació de plassa. Ab èxit gran, donà una audició de sardanes al hostatge social de la "Lliga Regionalista", executant ab justesa obres d'en Morera, Serra i de son mestre director En Cassià Casademont.
Començant per dalt a l'esquerra, baixant i tornant a pujar: Enric Tarragó (cornetí), Josep Roig (violí), E. Casanovas (clarinet), R. Grifell (flauta), Josep Cañameras (contrabaix), A. Clotet (clarinet), F. Cutal (viola) i Ramon (“Ramonet”) Tarragó (1er violí).
Fotografia malauradament retallada, feta probablement a Artés, doncs a l'original hi ha una inscripció que diu literalment: Coro del Cassino Artesench que cantaren las Caramellas.
Al mig de la imatge hi ha un personatge amb una batuta a la mà, dret i sense barret, que podria ser el director de la Coral.
D'esquerra a dreta: Josep Cañameras (contrabaix), Marià Sorribas (violí), Enric Tarragó i Lavaquial (cornetí), Magí Salas i Miret (violí i director), Ramon (“Ramonet”) Tarragó i Lavaquial, Esteve Lladó (fiscorn), Cassià Casademont (clarinet i director), Desconegut, Desconegut i Antoni Tarragó i Sanfeliu (cornetí).
Foto: Arxiu Maria Vidal i Orellana.
Davant: Ramon (“Ramonet”) Tarragó, Medir Bruguera, Antoni Tarragó, Vicenç Petri (director), Joan Baptista Molins i Ponsa, Joan Baptista Faus i Andreu Casanovas.
Drets: Joan Baptista Faus, Salvador Corominas, Raimon Plans, Enric Tarragó, Pere Bofill, Antoni Tarragó i Medir Bruguera
Asseguts: Joan Baptista Molins, Andreu Casanovas, Ramon (“Ramonet”) Tarragó i Càndid Bach.
Foto: Rafael Molins. Arxiu Històric de Sabadell.
Any 1932 (3)
Amb la foto anterior es va fer aquest fulletó, decorant una mica el bombo.
Foto: Rafael Molins. Arxiu Josep Olivé i Escarré.
Any 1932 (4)
Revers del fulletó, amb expressió de l'instrument que tocaven en formació d'Orquestra.
Foto: Arxiu Josep Olivé i Escarré.
Segona pàgina del díptic, en formació d'Orquestra. Era molt important recalcar i diferenciar les dues formacions que podien adoptar de cara al públic.
1 - Joan Baptista Faus
2 - Enric Tarragó
3 - Andreu Casanovas
4 - Raimon Plans
5 - Ramon (“Ramonet”) Tarragó
6 - Càndid Bach
7 - Medir Bruguera
8 - Salvador Corominas
9 - Pere Bofill
10 - Adolf Carbonell ???
Quarta pàgina del díptic. Com a curiositat s'especifica que sempre van sense piano, si no és a rqueriment de l'empresa contractant.
A la dreta, darrere: Ramon [“Ramonet”] Tarragó (jazz-band), Càndid Bach (banjo) i Pere Bofill (contrabaix)
Davant: Joan Baptista Molins, Joan Baptista Faus i Andreu Casanovas (saxos); Enric Tarragó i Raimon Plans (trompetes); Lluís Tarridas i Barri (trombó) i Josep Mª Tarridas i Barri (piano). Aquest any es produiria una escissió que va durar fins l'esclat de la guerra civil.
La formació dels Fatxendes (dels germans Tarragó, tal com s'anunciaven), sense que correspongui l'ordre a la foto, quedà així:
Piano: Pere Torres i Tarragó
Contrabaix: Josep ("Pepet") Ballada
Bateria: Ramon (“Ramonet”) Tarragó
Saxos: Pío Torrecillas, Narcís Paré i Ros, Baldomer Castelló i Plaja i Francesc Almazán
Trompetes: Enric Tarragó i Adolf Carbonell
Trombó: Lliberat Juanals
Violí: Antoni Tarragó
A dalt de tot, Antoni Tarragó
Els tres de darrere: Adolf Carbonell, Enric Tarragó i Lliberat Juanals
Els quatre del mig: Ramon (“Ramonet”) Tarragó, Josep ("Pepet") Ballada, Baldomer Castelló i Narcís Paré
Els tres de davant: Francesc Almazán, Pere (“Peret”) Torres i Pío Torrecillas.
Foto: Arxiu Maria Vidal i Orellana.
Darrere: Francesc Graell, Josep Maria Tarridas, Pere Bofill, Joan Baptista Faus, Ramon Busquets i Bonet, Joan Baptista Molins, Andreu Casanovas i Raimon Plans.
Davant: Lluís Tarridas i Càndid Bach.
* Va ser durant aquesta efímera etapa (van durar fins l'esclat de la guerra civil, tot i comptar amb més membres de la formació original) que en Josep Mª Tarridas va compondre una de les seves obres més famoses, el pasdoble Islas Canarias. Aquest pasdoble es va estrenar a la Sala Excelsior, a les Rambles de Barcelona, el mes de Novembre de 1935, interpretat per l' Orquestra de Francesc Casanovas, i el mes de Febrer de 1936, la Fatxendes Orchestra el va enregistrar pel segell discogràfic Odeon. I si et fa gràcia, pots escoltar aquí una versió que en va fer el Dúo Dinámico, sota la direcció del mateix Tarridas, l'any 1964.
Any 1940
La família Tarragó va ser pal de paller durant molts anys dels Fatxendes.
D'esquerra a dreta: Ramon ("Ramonet") Tarragó i Lavaquial, Enric Tarragó i Lavaquial, Francesc Tarragó i Lavaquial*, Antoni Tarragó i Lavaquial i Pere ("Peret") Torres i Tarragó.
* En Francesc no era músic.
Foto: Arxiu Maria Vidal i Orellana.
A dalt i d’esquerra a dreta: Pere (“Peret”) Torres, Joan Oller i Pons i Josep (“Pepet") Ballada
Al mig. Emili Puig i Viñals, Antoni Tarragó i Francesc Tarrés
A baix: Desconegut, Aleix Rosell, Enric Tarragó, Ramon (“Ramonet”) Tarragó i Josep Jubert.
Any 1941 (2)
Carta promocional amb la que s'oferien com a Orquestra i Espectacle a les Comissions de Festes.
Foto: Arxiu Maria Vidal i Orellana.
Darrere: Pere (“Peret”) Torres i Tarragó, Josep ("Pepet") Ballada, Ramon (“Ramonet”) Tarragó, Vicenç Galiana, Enric Tarragó i Emili Puig
Davant: Nemesi Martínez ("Clotets"), Pío Torrecillas, Joan Oller i Josep Jubert
Dirigint, d'esquenes: Antoni Tarragó.
D'esquerra a dreta: Josep (“Pepet") Ballada, Nemesi Martínez ("Clotets"), Joan Oller, Ramon Codina i Cervera, Enric Tarragó, Antoni Tarragó, Ramon (“Ramonet”) Tarragó, Pío Torrecillas, Josep Jubert, Pere (“Peret”) Torres i Adolf Carbonell.
Els cinc músics de darrere: Pere (“Peret”) Torres, Josep Jubert, Josep (“Pepet") Ballada, Pío Torrecillas i Ramon (“Ramonet”) Tarragó
Els tres músics del mig, a la dreta: Adolf Carbonell, Enric Tarragó i Joan Oller
Els tres músics de davant, a l'esquerra i al mig: Antoni Tarragó, Ramon Codina i Nemesi Martínez ("Clotets").
Any 1943 (1)
Tocant en un local del Paral·lel de Barcelona.
Darrere: Josep (“Pepet") Ballada, Adolf Carbonell, Joan Pastó i Xapelli i Agustí Monné i Vilajosana
Davant: Ramon (“Ramonet”) Tarragó, Pere (“Peret”) Torres, Nemesi Martínez ("Clotets"), Antoni Tarragó, Pío Torrecillas, Joan Oller i Josep Jubert
En primer terme: Rosa Julia*
* El seu nom real era Rosa Julià i Seser, i tenia formació lírica. Quan va entrar als Fatxendes ja tenia una llarga experiència amb altres orquestres, i havia realitzat gires per Espanya com a solista. L'any 1947 es casaria amb Pere (“Peret”) Torres i deixaria d'actuar.
Foto: Estudi fotogràfic M. Folcrà, Barcelona. Arxiu Maria Vidal i Orellana.
Retratats en la mateixa sessió de la foto anterior, canviant només el cantant.
Darrere: Josep (“Pepet") Ballada, Adolf Carbonell, Joan Pastó i Xapelli i Agustí Monné
Davant: Ramon (“Ramonet”) Tarragó, Pere (“Peret”) Torres, Nemesi Martínez ("Clotets"), Antoni Tarragó, Pío Torrecillas, Joan Oller i Josep Jubert
En primer terme: Julio Medina*, cantant, que fa broma fent veure que dirigeix.
Foto: Estudi fotogràfic M. Folcrà, Barcelona. Arxiu Maria Vidal i Orellana.
Fotografia promocional de Julio de la Torre que porta una dedicatòria a August Algueró i Algueró i Ramon Vives i Viñals, autors de la música i la lletra de la cançó que li van escriure: Canción de Amor.
Any 1943 (4)
Encara la mateixa sessió de les fotos Any 1943 (1) (2) en un escenari d'algun local del Paral·lel.
Darrere: Josep (“Pepet") Ballada, Adolf Carbonell, Joan Pastó i Xapelli i Agustí Monné
Davant: Antoni Tarragó, Pere (“Peret”) Torres, Nemesi Martínez ("Clotets"), Ramon (“Ramonet”) Tarragó, Pío Torrecillas, Joan Oller i Josep Jubert.
Foto: Estudi fotogràfic M. Folcrà, Barcelona. Arxiu Maria Vidal i Orellana.
Any 1946
Aquesta foto apareixia al programa de la Festa Major de Palamós, de 1946, on Els Fatxendes feien diverses sessions de Ball i Concert.. En una de les pàgines del programa s'explicava el següent:
IMPORTANTE.- En los conciertos donde actúe la Orquesta FACHENDAS la animadora y cantante lírica ROSA JULIA nos deleitará con su voz de oro, durante los intermedios.
La foto és molt similar a la de Any 1942 (2), amb algun canvi a l'alineació.
Drets: Josep Jubert, Pere (“Peret”) Torres, Vicenç Galiana, Josep (“Pepet”) Ballada, Ramon (“Ramonet”) Tarragó, Francesc ("Paco") Monzó, Josep Puig i Castelló ("Moreno") i Joan Oller
Asseguts: Antoni Tarragó, Joan Abelló i Pio Torrecillas.
Darrere: Josep (“Pepet") Ballada
Davant: Pere (“Peret”) Torres, Francesc ("Paco") Monzó, Joan Oller, Josep Puig ("Moreno"), Josep Jubert, Pío Torrecillas, Antoni Tarragó, Joan Abelló, Vicenç Galiana i Antoni Vidal.
Any 1948 (1)
Cartell publicitari de la temporada 1948-1949, on s'expressa que el representant és Enric Tarragó i Lavaquial, que l'any 1944 va deixar de formar part dels Fatxendes com a músic, però hi continuava vinculat.
Foto: Guirau. Arxiu Maria Vidal i Orellana.
Any 1948 (2)
Detall del cartell, la foto es va fer a la Sala de Festes Pasapoga, de Madrid.
Darrere: Vicenç Galiana i Josep Jubert
Al mig: Pío Torrecillas, Pere (“Peret”) Torres, Joan Oller, Francesc ("Paco") Monzó i Josep Puig ("Moreno")
Davant: Antoni Vidal, Antoni Tarragó, Joan Abelló i Josep (“Pepet") Ballada.
M'apunta en Jaume Nonell que alguns dels músics no surten a la foto amb l’instument que habitualment tocava. Aquí la foto és per ensenyar que podien fer una orquestra amb molts violins. Per exemple, en "Paco" Monzó era el bateria i aquí toca el violí; i en Pío Torrecillas tocava el saxo tenor i aquí està al piano, quan era en "Peret" Torres el pianista ...
Foto: Guirau. Arxiu Maria Vidal i Orellana.
A dalt: Pío Torrecillas, Joan Oller i Josep (“Pepet”) Ballada
Al mig: Vicenç Galiana, Joan Abelló i Josep Jubert
A baix: Josep Puig (“Moreno”), Antoni Tarragó i Antoni Vidal
A l'esquerra: Pere (“Peret”) Torres
A la dreta: Francesc (“Paco”) Monzó.
Foto: Guirau. Arxiu Maria Vidal i Orellana.
En este año, por el Carmen, José Sánchez, propietario de la Bombilla, contrató para su popular salón de Baile, a la famosa "Orquesta Fachendas" de Barcelona. Doce músicos*, que según los entendidos decían, era una de las mejores orquestas de España. Fué una conmoción en la villa de Moreda, pues rompió los límites de la modestia local y atrajo a muchos forasteros, más de los habituales. Y hasta los niños, que no pasabamos del entorno de los caballitos, llegó el rumor de que su contratación había costado cien mil pesetas, una cifra que se escapaba a la dimensión de nuestra modestia económica, ya que contabamos real a real de aquellos del agujero en medio.
Alguna de les frases publicitàries del Cartell:
- Ganadora del primer concurso de Jazz-Hot celebrado en Barcelona
* És curiós que mencionen dotze músics ... en el cartell només n'hi ha onze.
Per fer el cartell hi van posar la foto que veiem a Any 1948 (2).
Abans d'acabar el contracte que els lligava a la Sala Pasapoga, van decidir canviar-se el nom, i van començar a actuar amb la denominació de "Orquesta Río Club", sobretot per raons econòmiques i de propietat del nom (Enric Tarragó), tot i que un dels germans de l'Enric, l'Antoni, formava part de l'orquestra, dirigida ara per Pío Torrecillas. Van estar gairebé dos anys girant per Espanya, Portugal i altres llocs d'Europa, sense passar per Catalunya.
Darrere (violins): Josep (“Pepet”) Ballada, ... ... ...
Davant (acordió, flauta, guitarra i acordió)::
Josep Puig (“Moreno”), Joan Oller, Pere (“Peret”) Torres, Manuel ("Manolo") Lizándara, Eduard Casanovas, Antoni Vidal, Pío Torrecillas, Desconegut, Josep (“Pepet”) Ballada, Antoni Tarragó, Raül Roqueta, Joan Abelló i Josep Jubert.
Antoni Tarragó, Pere (“Peret”) Torres -assegut al piano- , Josep Jubert, Joan Oller, Miguel Bodegas, Pío Torrecillas, Josep (“Pepet”) Ballada, Eduard Casanovas -queda tapat- , Antoni Vidal, Joan Abelló, Manuel ("Manolo") Lizándara i Josep Puig (“Moreno”).
Esquerra, de baix a dalt: Josep Puig ("Moreno"), Antoni Vidal, Josep ("Pepet") Ballada i Antoni Tarragó
A darrere, al centre, Miguel Bodegas
A la dreta, de dalt a baix: Joan Oller, Manuel ("Manolo") Lizándara i Manuel Rosell
En primer terme: Pere ("Peret") Torres Tarragó (acordió), i els clarinetistes Pío Torrecillas (el de sobre) i Josep Jubert (el de sota).
Columna esquerra: Manuel Rosell, Joan Oller i Pere ("Peret") Torres
Tot sol: Antoni Vidal
Columna central: Josep Jubert, Pío Torrecillas i Josep ("Pepet") Ballada
Tot sol: Miguel Bodegas
Columna dreta: Josep Puig ("Moreno"), Joan Abelló i Antoni Tarragó
Tot sol: Manuel ("Manolo") Lizándara.
A dalt a l'esquerra (violins):
A baix a l'esquerra (violins):
Al mig (acordió):
A la dreta (2 clarinets, a dalt i a baix):
A la dreta de tot (cantant):
A dalt de tot, Joan Abelló i Manuel Rosell
A baix, en segon terme: Josep Jubert, Joan Oller, Pío Torrecillas, Antoni Vidal i Pere ("Peret") Torres
En primer terme: Isidro Cámara, "El Niño de Madrid" , Josep ("Pepet") Ballada i Antoni Tarragó.
D'esquerra a dreta: José Luis Rodríguez, Joan Oller, Pío Torrecillas, Pere ("Peret") Torres, Antonio Prieto , Francisco Armenta, Odón Escoté, Josep Jubert, Rafael Oviedo, Antoni Tarragó i Josep ("Pepet") Ballada. Ajupit: José Mª Madrid.
A davant, els dos cantants en aquella escena: Morenita Galé (l'altra protagonista del film, la "dolenta") i José Mª Madrid.
La resta de l'orquestra, d'esquerra a dreta:
Josep Jubert, Joan Oller, Joan Pijoan, Pío Torrecillas, Antoni Tarragó, Rafael Oviedo, José Luis Rodríguez, Josep ("Pepet") Ballada, Alfredo ("Lelé") Molina i Manuel ("Manolo") Sánchez.
* Et convido a veure'n un fragment, amb la intervenció dels Fatxendes (Casino de Sevilla, és clar !) acompanyant Lolita Torres; concretament, la cançó que porta per nom Chulona . En els comentaris hi ha un agraïment d' Armand Tarragó i Serra, fill d'Antoni Tarragó.
Darrere: Luis Elizalde i Josep Rué.
Davant, els "duelistes", d'esquerra a dreta: Josep ("Pepet") Ballada, Joan Pijoan, Antoni Tarragó, Manuel ("Manolo") Sánchez, Joan Oller i José Luis Rodríguez.
Al piano, Pere ("Peret") Torres, també director i representant
En segon terme: Martín Sosa, Josep Calvet i Blanch , Manuel Fernández i Agustí Monné
Davant: Eduard Casanovas, Joaquín Andrés, Desconegut, Agustí Costa i Grau, Florenci Trullàs Vila i Antoni Layes.
Davant: Agustí Monné, Antoni Layes i Joaquín Andrés.
Any 1955 - Fatxendes (2)
Fotografia que apareixia al programa de la Festa Major de Gelida de 1955.
Darrere: Josep Calvet (trombó), Desconegut (trompeta), Florenci Trullàs i Altimira (trompeta), Pere ["Peret"] Torres (acordió) i Martin Sosa (contrabaix)
Davant: Antoni Layes, Desconegut, Desconegut, Florenci Trullàs i Vila i Agustí Costa.
En segon terme (trompeta, flauta i trompeta):
Davant: (2 violins, contrabaix i 2 violins):
El trio de ritme (a l'esquerra, de davant cap a darrere): Agustí Garcia (piano); Pere Pruñonosa i Costa ["Trumfa"] (gran trompetista, que aquí toca el contrabaix) i Joan Martí i Sol (bateria)
Davant: vuit violins i un acordió: Florenci Trullàs i Vila, Lluís Vivas i Felices, Martín Sosa, Agustí Costa, Florenci Trullàs i Altimira* (fill de Florenci Trullàs i Vila), Lluís Tarridas i Barri (retornant als orígens), Josep Ballester i Schüren, Adolf Soro i Olivar i Pere ("Peret") Torres.
* No et perdis aquestes czardes interpretades per Florenci Trullàs i Altimira, acompanyat de la Blanes Orquestra.
Darrere: Florenci Trullàs i Vila, Joan Martí i Sol, Martín Sosa, Josep Ballester i Schüren, Josep Calvet, Pere ("Peret") Torres, Héctor D. Arbib (agent artístic), Adolf Soro i Olivar i Ramon Amorós
Davant: Florenci Trullàs i Altimira, Lluís Vivas i Antoni ("Toni") Cirera i Forradellas.
Darrere: Antoni ("Toni") Cirera i Joan Martí
Davant: Lluís Vivas, Florenci Trullàs Vila, Josep Calvet, Martín Sosa, Florenci Trullàs Altimira, Josep Ballester Schüren, Adolf Soro i Ramon Amorós
En primer terme, al piano, Pere ("Peret") Torres.
Drets: Josep ("Pepet") Ballada, Josep Rué, Joan Oller, Josep Cunill, Manuel ("Manolo") Sánchez, Antoni Tarragó, Joan Pijoan, Josep Jubert, Luis Elizalde i José Luis Rodríguez
Davant: Gonzalo Cortez i Agustín Dávila.
Darrere: Joan Pijoan (piano), Josep ("Pepet") Ballada i Josep Rué
Al mig: Joan Oller, Josep Cunill, Narcís Paré, José Luís Rodríguez, Enric Alemany i Víctor Ferrer
Davant: Agustín Dávila, Antoni Tarragó i Enrique España.
A l'esquerra, de baix a dalt: Enric Alemany, Joan Oller i José Luis Rodríguez
A la dreta, de baix a dalt: Antoni Tarragó, Víctor Ferrer i Josep ("Pepet") Ballada.
Davant: Josep ("Pepet") Ballada, Desconegut, Desconegut, Desconegut i Enric Alemany.
Davant, amb la capa: Agustín Dávila i Enrique España
Darrere: Rossend Motas*, Joan Pijoan, Antoni Tarragó, Víctor Ferrer, Agustín Herrero, Joan Oller, Luis Rosende, José Luis Rodríguez i Josep ("Pepet") Ballada.
* El dia 15 de Novembre de 2013 vaig tenir l'agradable sorpresa de que en Rossend, assabentat de l'existència del meu blog, em truqués. Vam estar xerrant una mitja horeta, ell amb un admirable accent català de Rupià, tot i fer 55 anys que viu fora de Catalunya. Si vas a l'enllaç que hi ha una mica més amunt, veuràs que ha anat vinguent regularment, i les raons per les quals es va incorporar als Fatxendes (aleshores ja Casino de Sevilla) aquell any 1961. Havia esta abans a la Cobla-orquestra Catalunya i a la Cobla-orquestra La Principal de Cassà.
Darrere: Martín Sosa, Miquel Riera i Adolf Soro
Davant: Joan Ollé, Pere ("Peret") Torres i Pere Serra.
Al mig: Agustín Herrero, José Amigo i Rossend Motas
Davant: Amo Hernández ("Mandrake") i Julio Gracia.
En primer terme, els cantants, Francis i Stela
Darrere: Antoni Lizándara i Magallón ("Bota"), Joan Oller, Martín Sosa, Josep Mª Marcos, Ricard Arnabat, Joan Puig, Agustí Monné, Ramon Montserrat, Emili Bello, Pere ("Peret") Torres i Josep Dansa.
D'esquerra a dreta:
Davant: Julio Gracia, José Amigo (una mica avançat, portant la melodia o solejant), Jesús Pereira, Rossend Motas, José Luis Rodríguez, Leonardo Fraga, Jorge García i Rafael Merchán.
Any 1978 (2) - Casino de Sevilla
Me gustaria saber si el cantante Isidro Camara que paso por la Casino de Sevilla en 1951 era
ResponEliminael cantante cubano ?
Efectivamente, Roberto: Isidro Cámara Rodríguez era un cantante cubano al que la orquesta conoció en el Orfeón Catlan de Guantánamo. Sólo estuvo con la Orquesta Casino de Sevilla durante los meses que duró la gira mejicana. Posteriormente se instaló en Puerto Rico.
EliminaEspero que la información te haya sido de utilidad.
Antoni Lizandara Magallon “Bota” i Manuel Lizandara Magallón eres tiets meus. Molt bons músics. Gràcies per les fotos. joanmarce_007@hotmail.com
ResponElimina