T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

dissabte, 9 de novembre de 2013

EMPORIUM ORCHESTRA (Barcelona)

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball
:


Any 1934
Durant els anys 30 a Barcelona hi havia gran quantitat d'Orquestres i Orquestrines, una mena de febre del Jazz, que es corresponia també amb moltes Sales de Ball i Cabarets, i suposo que devia haver-hi una economia forta, per omplir-los durant la setmana. Aquesta orquestra a vegades era anunciada com Emporyom Orchestra.
El pianista és Salvador Sansa i López. Pianista i compositor que venia de la Seu d'Urgell. A les sales on es feia sessió de cinema (mut) i ball, també acompanyava la pel.lícula amb el piano.
TĂ© registrats a l'SGAE uns 7 o 8 temes, fins i tot va arribar a enregistrar amb l'orquestra Emporium un disc de pedra amb la cantant Mercedes SerĂłs. En algun tema, la mĂșsica era seva i la lletra de DomĂšnech de Bellmunt. Eren sobretot temes lleugers, amb arranjaments per a saxos, clarinets,  trompetes, trombĂł, un o dos violins i base rĂ­tmica (piano, baix i bateria).
El seu fill tambĂ© es diu Salvador i havia sigut el baixista d'un grup de la Nova Cançó,  Els 4 Gats (amb Josep MÂȘ ParĂ­s, Quico Pi de la Serra, Artur Bosch, Pep Puvill i Ricardo Maese) a principis dels seixanta a Barcelona.
L'Orquestra Emporium tocava sobretot javas, pasdobles, swings, two-steps i fox-trots... el quÚ estava de moda als anys 30. Es veu que aconseguir partitures d'AmÚrica era tot un repte i l'orquestra que podia trobar una via per tenir-ne, gaudia de certa avantatge sobre les demés.
Aquesta informació me la proporciona amablement en Marc Sansa i Colomer, nét del pianista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!