T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

dissabte, 23 de novembre de 2013

ELS TITANS

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1942 (1)
Cobla-orquestra de Mataró. En principi era només orquestra, i s'anomenaven Los Titanes. Sota la direcció d'Isidre Miracle i Gibert es van convertir en Cobla-orquestra.
A l'esquerra: Emili Casas (piano) i Miquel Jiménez (jazzband)
Darrere: Joan Cabruja i Aparisi (contrabaix), Enric Serra i Alsina (trompeta), Joan Casas (trompeta) i Joaquim Roig i Puig (trombĂł)
Davant: Vicenç Badia i Santamaria (clarinet i saxo, i director), Ramon Bartrons (clarinet i saxo) i Juli Torra i PĂČrtulas (clarinet i saxo).
Foto: Arxiu David Serra.


Any 1942 (2)
De la mateixa sessiĂł que la fotografia anterior.
A l'esquerra: Emili Casas (piano) i Miquel Jiménez (jazzband)
Darrere: Joan Cabruja (contrabaix), Enric Serra i Alsina (trompeta), Joan Casas (trompeta) i Joaquim Roig (trombĂł)
Davant: Vicenç Badia i Santamaria (clarinet i saxo i director), Ramon Bartrons (clarinet i saxo) i Juli Torra i PĂČrtulas (clarinet i saxo).
Foto: Fons d'imatges del Museu Arxiu de Santa Maria (MatarĂł).Anys 50 (1)

Cartell obra de l'artista mataronĂ­ Josep MÂȘ Prat i GinĂ© ("PratginĂ©")*
* Fabricant d'estampats, tenia la seva empresa al Rierot, abans d'arribar al CamĂ­ Fondo, on anteriorment hi havia hagut Ca l'Esclop, l'empresa "JuliĂ  i GinestĂ ".
Era membre de la Penya l’ Esplanada.
Josep MÂȘ Prat i GinĂ© va morir el 1995, als 73 anys. Vivia a la Ciutat JardĂ­. S’havia casat amb Margarida Oliver i Alsina, filla de Benet Oliver i Castor i de Maria Alsina i Fiol.
Signava els seus treballs "Pratginé", i l'empresa que va crear també portava aquest nom.
Foto: Arxiu Xavier Prat.


Anys 50 (2)
Un dels pocs cartells amb les fotos dels mĂșsics editats per aquesta formaciĂł. Amb la inestimable ajuda de Ramon JuliĂ  i Massaguer, estableixo la identitat dels mĂșsics.
Columna dreta, de dalt a baix i d'esquerra a dreta: Esteve RoldĂČs, Joaquim Roig i Puig, Francesc Riu i Vives, Ramon Botey i Corney, Francesc RĂłdenas, Miquel HernĂĄndez i SanjuĂĄn ("Mentes"), Ramon Viader i Viñas, Heribert Bañeras i TurrĂł i Joan Torra i PĂłrtulas
A baix, d'esquerra a dreta: Esteve Vilarrupla i Bassas, Xxx Viñas [?], Enric Serra i Alsina, Felicià Escarpenter i Jordà, Pere Martínez i Ibåñez i Pere Sala i Floriach.


Any 1965
Habillats de "catalanets".
Darrere: Miquel Hernåndez i Sanjuån ("Mentes"), Heribert Bañeras i Turró, Esteve Roldós, Ramon Botey i Corney i Joaquim Roig i Puig
Davant: Joan Torra i PĂČrtulas, Francesc RĂłdenas, FeliciĂ  Escarpenter i JordĂ , Francesc Riu i Vives, Ramon Viader i Viñas i Pere Sala i Floriach.
Foto: Arxiu Ramon Viader.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!