T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dilluns, 28 d’agost del 2017

GRANADOS

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1927 (1)
Orquestra de Barcelona, creada i dirigida per VĂ­ctor Granados i Gal, fill d'Enric Granados i Campiña, que tocaven, entre altres llocs, en les sessions del Cine Paris, de Barcelona, perĂČ tambĂ© a l'Excelsior, Cabaret-Music Hall que es trobava al nÂș 34 de la Rambla del Mig.
Veig una actuaciĂł al Masnou l'any 1932.
Amb el temps, VĂ­ctor Granados va esdevenir un bon barĂ­ton que cantava ĂČpera, i un excel·lent violoncelista.
TambĂ© va destacar com a compositor de mĂșsica per a pel·lĂ­cules, ja establert a Hollywood.
Un dels seus fills, Gabriel Granados i Llimona, el podem trobar a l'Orquestra La Nueva, de TortellĂ , l'any 1950, a la Cobla-orquestra Marimba, de TortellĂ , l'any 1951 i al Conjunt Novel, d'Olot, els anys 60. I un altre dels seus fills, Joan Granados i Llimona, el podem trobar en aquest blog en l'entrada Iconografia de la Cobla: Dibuixos i Gravats, doncs va ser un reconegut pintor, il·lustrador i dibuixant.
A la fotografia podem veure encerclat el director, VĂ­ctor Granados.


Any 1927 (2)
Detall dels mĂșsics. Tal com podem veure en aquesta foto i en les segĂŒents, eren multiinstrumentistes. AquĂ­ els veiem en formaciĂł d'Orquestrina, destacant la presĂšncia de set saxĂČfons, a mĂ©s del piano, banjos, trompeta, trombĂł, jazz-band, un gong, un acordiĂł, un instrument desconegut per mi al costat de l'acordiĂł, un embut per a cantar i vĂ ries sordines per la trompeta i el trombĂł.
D'esquerra a dreta: Desconegut (saxo tenor), Desconegut (trompeta), LluĂ­s Bou i Giol* (saxo alt), Manel Serra (piano), VĂ­ctor Granados i Gal (banjo), Desconegut (jazz-band) i Desconegut (trombĂł).
* LluĂ­s Bou i Giol (Barcelona, 1900-1965), fill d'Emili Bou i Grau, gironĂ­, sense cap parentiu proper amb les nissagues musicals empordaneses que porten aquests dos cognoms. Violoncelista de formaciĂł clĂ ssica, va aprendre el saxo per poder fer la mili en una Banda militar a Barcelona, evitant aixĂ­ la possibilitat bastant alta d'anar a servir a l'Àfrica, on tenia lloc l'anomenada Guerra del Rif. L'any 1930 va deixar la mĂșsica professional per raons familiars, tot i tenir ofertes per anar a tocar a l'estranger, donat el seu prestigi com a mĂșsic. Aquesta informaciĂł m'arriba per gentilesa del seu fill, LluĂ­s-Emili Bou i Gibert.


Any 1927 (3)
Aquesta fotografia forma part de la mateixa sessiĂł que l'anterior.
D'esquerra a dreta: Desconegut (saxo soprĂ ), Desconegut (trompeta), LluĂ­s Bou (saxo soprĂ ), Manel Serra (piano), VĂ­ctor Granados (banjo), Desconegut (jazz-band) i Desconegut (trombĂł).
Foto: Arxiu LluĂ­s-Emili Bou i Gibert.


Anys 20 (1)
Aquesta foto i les dues segĂŒents formen part d'una sessiĂł publicitĂ ria per a la botiga de material musical New Phono, fundada a Barcelona l'any 1906 per Josep MassĂł i Armadans, establerta al nÂș 35 del Carrer Ample, on ja l'any 1834 hi havia una botiga de partitures. TambĂ© es pot veure a la paret un rĂštol de la casa de pianos Jesse French.
D'esquerra a dreta: Desconegut (violĂ­), VĂ­ctor Granados (piano), Desconegut (violĂ­ o viola), Desconegut (contrabaix) i LluĂ­s Bou (violoncel).
Foto: Arxiu LluĂ­s-Emili Bou i Gibert.


Anys 20 (2)
D'esquerra a dreta: LluĂ­s Bou (saxo alt), VĂ­ctor Granados (piano), Desconegut (trombĂł), Desconegut (trompeta) i Desconegut (jazzband).
Foto: Arxiu LluĂ­s-Emili Bou i Gibert.


Anys 20 (3)
En segon terme: LluĂ­s Bou (banjo, damunt del piano) i Desconegut (banjo)
En primer terme: VĂ­ctor Granados (piano), Desconegut (banjo) i Desconegut (jazz-band).
Foto: Arxiu LluĂ­s-Emili Bou i Gibert.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!