T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

dijous, 24 d’agost de 2017

JARDÍ ORCHESTRA

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1934 (1)
Orquestra de Barcelona formada l'any 1930 per Josep MÂȘ JardĂ­ i Sabater. Molt probablement en formava part el seu germĂ , Joaquim JardĂ­ i Sabater. AmbdĂłs els trobo actuant de 1926 a 1928 en el Trio JardĂ­, compost per Joaquim JardĂ­ i Sabater (violĂ­), Josep MÂȘ JardĂ­ i Sabater (piano) i AgustĂ­ HernĂĄndez i Oliva (violoncel).
A la imatge, el pianista Ă©s Josep MÂȘ JardĂ­, i probablement el seu germĂ  Joaquim sigui el primer saxo per l'esquerra.
En una partitura de 1930 puc llegir que formaven part de l'Orquestrina els seus germans Gabriel i Joaquim JardĂ­ i Sabater, Alfred Bertran, i dos noms mĂ©s il·legibles en part: Antoni B...... (podria ser Bou, o BardajĂ­?) i Xxx GavaldĂ .
Josep MÂȘ i Joaquim eren tambĂ© compositors. Et convido a escoltar un parell de temes:

  • EL CACAHUERO (Foxtrot con refrĂĄn cantado) de Joaquim JardĂ­ i Sabater. Quinteto Nocturnos, dirigits per Joan Antoni Bou i VallverdĂș (1946).
  • SEPARACIÓN (Fox canciĂłn) de Josep MÂȘ JardĂ­ i Sabater i MartĂ­ Montserrat i Guillemat [Serramont]. Quinteto Nocturnos, dirigits per Joan Antoni Bou i VallverdĂș (1944).

Foto: Extreta d'un programa que m'arriba amb força males condicions d'un Ball de Nit (SPLENDID DANCING OF COUPLES) fet a la Societat Círcol de la Pau, de Sant Feliu de Codines, el 12 de Maig de 1934, que em facilita amablement en Josep Cassart i Valldeoriola.


Any 1934 (2)
Logotip de l'Orquestra.
En el programa citat abans s'especificava el segĂŒent (amb un catalĂ  exquisit, val a dir, amb algun dubte en les paraules estrangeres):
Sis professors amb 19 instruments, amb una atraient presentaciĂł i amb un extens i variat repertori de ballables.

I el Programa de Ball era el segĂŒent (cal remarcar que cada Ball constava de dues peces):
Vals VienĂšs - Fox-Rumba
One Step - Pericon (ball sortejat)
Habanera - Yale Blues (ball sorpresa)
Tango - Poutpurri
Descans, el qual s'efectuarĂ  en el mateix salĂł de festes convenientment preparat per a servir-s'hi el "lonch", acabat el qual continuarĂ  la festa, a base dels segĂŒents balls:
Quik-Step - Fox-Blues
Java - Dançó (Ball del Fanalet)
Tango - Poutpurri
La sala estarĂ  ricament adornada, instal·lant-s'hi grans efectes de llum.

Per fer aquest Ball de Nit, l'Orquestra va cobrar 230 Ptes.
Foto: Programa de Sant Feliu de Codines.


Anys 30
Semblaria una ocasiĂł especial (es pot veure la senyera a la part superior de la imatge), en la qual haurien triplicat el nombre de mĂșsics, amb secciĂł de corda inclosa.
He de suposar que el pianista Ă©s Josep MÂȘ JardĂ­.
A l'hemeroteca els trobo actuant fins l'any 1940, tan en format d'Orquestra com en el de Quintet.
He trobat també que Joaquim Jardí i Sabater va morir a Ginebra, Suïssa, el 15 de Desembre de 2011, als 97 anys. A l'esquela s'esmenta que havia esta professor del Conservatori Superior del Liceu, de Barcelona, violinista i compositor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!