T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafĂš, o contribuir al manteniment d'aquesta pĂ gina, (a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botĂł DONAR que hi ha a continuaciĂł:
GrĂ cies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

dimarts, 8 d’agost de 2017

LOS VISACOS

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1963
Conjunt de Capellades format l'any 1963.
Tot va començar a la botiga de Ca l’Estruch on es trobaven LluĂ­s Vich, amb una guitarra acĂșstica que li havien comprat els seus pares, Joan Costa, amb una bateria vella que havien trobat als baixos de l’escenari del Teatre de La Lliga, i Miquel ZaragozĂ  ("Sasso"), amb una altra guitarra acĂșstica. D’aquesta manera intentaven fer quelcom semblant a mĂșsica, i van triar el nom del conjunt a partir de les dues primeres lletres dels cognoms d’aquest tres primers components: VI (Vich), SA ("Sasso") i CO (Costa) = Los Visacos.
D'esquerra a dreta: Miquel ZaragozĂ  i Ferrer ["Sasso"] (guitarra), Joan Costa i ArdĂšvol (bateria) i LluĂ­s Vich i Estruch (guitarra).
Com en gairebĂ© totes les entrades de formacions musicals de Capellades, el mĂșsic Joan Garcia i Escala  em facilita molta informaciĂł.
Foto: Arxiu Joan Costa.


Any 1964 (1)
Més endavant, cap a començaments del 1964, la cosa ja anava sonant i es van comprar unes bones guitarres marca Estruch i una bateria ferma, començant també a buscar cantant. Després de provar-ne molts, es van quedar amb Enric Gonzålez. Van poder comprar un bon equip de so, i ja van començar a actuar per Capellades, a la Piscina Blava*, al Bar Aloy i a la ResidÚncia Condal, agafant així experiÚncia i seguidors.
D'esquerra a dreta: Miquel ZaragozĂ  i Ferrer ["Sasso"] (guitarra), Joan Costa i ArdĂšvol (bateria), Enric GonzĂĄlez i Manzano (cantant) i LluĂ­s Vich i Estruch (guitarra).
* En aquest recinte durant els anys 60 i fins a començaments dels anys 70 hi havia una pista flotant a dintre la piscina, i va ser una referĂšncia a tota la comarca: hi van actuar orquestres, conjunts i artistes destacats locals, nacionals i internacionals. Qui regentava i contractava els espectacles a  la piscina era el senyor Joan Costa i LlussiĂ , de Capellades.
Extrec la informaciĂł d'aquest grup i aquesta foto d'un article signat per Xospi de l'Anoia, publicat a VeuAnoia.cat el 24 de Juliol de 2017.
Foto: Arxiu Josep MÂȘ Costa i Estany.


Any 1964 (2)

Assajant al MolĂ­ de la Vila, de Capellades.
D'esquerra a dreta: Miquel ZaragozĂ  ("Sasso"), Enric GonzĂĄlez, Joan Costa i LluĂ­s Vich.
Foto: Arxiu Joan Costa.


Any 1964 (3)

Actuant a la Piscina Blava l'estiu de 1964.
D'esquerra a dreta: Miquel ZaragozĂ  ("Sasso"), Enric GonzĂĄlez, Joan Costa i LluĂ­s Vich.
Foto: Arxiu Joan Costa.


Any 1964 (4)

Mateixa actuaciĂł que en la foto anterior.
D'esquerra a dreta: Joan Costa, Miquel ZaragozĂ  ("Sasso"), Enric GonzĂĄlez i LluĂ­s Vich.
Foto: Arxiu Joan Costa.


Any 1964 (5)

Mateixa actuaciĂł que en les dues fotos anteriors.
D'esquerra a dreta: Miquel ZaragozĂ  ("Sasso"), Enric GonzĂĄlez i LluĂ­s Vich. El bateria, Joan Costa, queda amagat.
Foto: Arxiu Joan Costa.


Any 1964 (6)
Postal publicitĂ ria i foto original que van fer servir.
Aquell any 1964 va entrar Jaume GinĂ s i Xaus com a baixista, i van ampliar el seu Ă mbit d'actuaciĂł per tota la comarca de l’Anoia, Mediona, La Llacuna, Santpedor, La Torre de Claramunt … Van participar en diversos concursos musicals i van fer-se coneguts al Bages, la Segarra, Martorell, tan com a conjunt de ball com de concert, grĂ cies a que tenien un repertori molt extens i variat, al voltant d’unes 70 cançons, que anaven des dels Beatles, Rollings Stones i Animals, fins als Sirex i Brincos, passant per cançons melĂČdiques de les mĂ©s conegudes de l’Ăšpoca.
Drets: LluĂ­s Vich, Miquel ZaragozĂ  ("Sasso") i Joan Costa
Ajupits: Jaume GinĂ s i Xaus i Enric GonzĂĄlez.
Foto original, que van fer servir per la postal: Arxiu Joan Garcia i Escala.


Any 1966

Actuant en un Festival de MĂșsica al Teatre de La Lliga, de Capellades.
D'esquerra a dreta: Jaume GinĂ s, Enric GonzĂĄlez, Miquel ZaragozĂ  ("Sasso"), LluĂ­s Vich i Joan Costa.
El grup es va dissoldre al acabar la temporada 1966-1967 perquĂš la mili s’apropava, fent la darrera actuaciĂł el dia 4 de Febrer de 1967 al Teatre de La Lliga, alternant amb un altre grup de Capellades que s’obria pas: el Conjunt Los Chalecos.
No fa gaire temps Los Visacos es van tornar a reunir i fins ara (2018) segueixen tocant en diversos actes puntuals.
Podem veure una actuació de l'any 2013 aquí, i ressenyes d'algunes actuacions durant l'any 2017 en aquest enllaç i en aquest.
Foto: Arxiu Joan Costa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

GrĂ cies!