T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dimarts, 27 de juny del 2017

QUARTET SANGINÉS

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1932
Quartet de Barcelona fundat per Eduard SanginĂ©s i Pascual (Barcelona, 1883-1965), que l'any 1916 ja tenia orquestra prĂČpia, actuant fixe al SalĂł Excelsior; a principis dels anys 20 es converteix aixĂ­ en l'Orquestrina SanginĂ©s-Excelsior, amb la qual, a mĂ©s d'actuar en pĂșblic, sovintejava les emissores de rĂ dio. Amb el nom d'Orquestra Excelsior tĂ© uns quants discs gravats, en poso un de 1930 com exemple en aquest enllaç. TambĂ©, si es va a l'enllaç que he posat en el seu nom, podem veure que era compositor de sardanes (a mĂ©s de molts altres gĂšneres del moment, com foxtrot, pericon, pasdoble, shimmy, one-step, etc.).
A partir de 1926 s'anomenen tambĂ© Jazz Band SanginĂ©s, doncs haurien incorporat, seguint la moda del moment, la bateria (jazzband).
L'any 1929, quan les seves filles ja han acabat els estudis musicals a l'Escola Municipal de MĂșsica de Barcelona, Eduard SanginĂ©s forma aquest quartet i comencen a fer gires per tot l'estat espanyol i pel Marroc, assolint molta popularitat i guanyant-se bĂ© la vida, donada la qualitat musical i el repertori que tenien, tan clĂ ssic com dels ritmes mĂ©s moderns.
Hi ha un excel·lent reportatge que parla d'aquest quartet a la pĂ gina 11 de la Revista CrĂłnica, de Madrid, en la seva ediciĂł del 6 de Març de 1932.
Presento la foto amb dues resolucions diferents.
D'esquerra a dreta: Eduard Sanginés (contrabaix, banjo i director), "Conxita" Sanginés (piano i vocalista), "Pepita" Sanginés* (violoncel, jazzband i vocalista) i Germà Sàbat i Soler (violí)**.
*"Pepita" SanginĂ©s havia nascut a Brussel·les, era rossa i molt bonica, i tenia una retirada fĂ­sica amb l'actriu i cantant nordamericana Jeanette MacDonald, molt de moda aquells anys (entre 1929 i 1930 havia rodat sis pel·lĂ­cules), i obtenia molt Ăšxit en les actuacions del quartet, que es donaven gairebĂ© sempre en CafĂšs com el que podem veure a la imatge. Quan cantava, sovint ho feia tocant el jazzband. La seva germana "Conxita", nascuda a Barcelona, tambĂ© cantava.
** Gran violinista, membre de l'Orquestra de Pau Casals des de ben jove, i que va tenir una llarga trajectĂČria com a concertista.
Foto: Piortiz (AgÚncia fotogràfica de Félix Ortiz Perelló i José Pío Alonso), Revista Crónica, Madrid.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!