T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dijous, 8 de juny del 2017

LA CAMPRODONINA

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1902 (aproximadament)
Cobla-orquestra existent a Camprodon des de 1885, coneguda tambĂ© com La Camprodonense, i lligada a la Societat Coral del mateix nom. Ente 1902 i 1911 hi va tocar com a primer cornetĂ­ en Pere Aubert i Port, que Ă©s el segon mĂșsic començant per l'esquerra de la fila posterior; l'any 1904 havia fundat a Camprodon la Impremta Aubert (existent encara avui dia a Sant Joan les Fonts), per editar la revista La Frontera de Camprodon, que havia de ser la rĂšplica a una altra de signe conservador que es titulava La Font Nova. Inicialment treballava a Camprodon com a pintor de parets i mĂșsic.
Puc identificar dos mĂșsics:
Darrere: Desconegut (2n cornetĂ­, queda amagat), Pere Aubert i Port (1er cornetĂ­), Desconegut (1er fiscorn) i Desconegut (2n fiscorn)
Davant: Desconegut (flabiol), Desconegut (2n tible), Desconegut (1er tible), Joan EspĂ­gol i Argullol (1er tenor -i Ășnic-) i Desconegut (contrabaix).
Eventualment eren dirigits per Joan Casanova i BartrolĂ­ (director de la banda municipal d'Olot i que havia sigut mestre i sempre va ser amic de Pere Aubert).
Fotos: Arxiu Jaume Nonell i Juncosa.


Any 1905 (aproximadament)
En aquesta foto puc identificar dos mĂșsics:
Darrere: Desconegut (2n cornetĂ­), Pere Aubert i Port (1er cornetĂ­), Desconegut (1er fiscorn) i Desconegut (2n fiscorn)
Davant: Desconegut (flabiol), Desconegut (2n tible), Desconegut (1er tible), Joan EspĂ­gol i Argullol (1er tenor -i Ășnic-) i Joan Casanova i BartrolĂ­ (contrabaix, veure text de la primera foto).
Segons llegeixo a la pĂ gina 3 de la revista setmanal La Frontera, de Camprodon, en la seva ediciĂł del dia 11 de Febrer de 1905, hi va haver una escissiĂł a l'orquestra, quedant la nova, amb elements mĂ©s joves, sota la direcciĂł de Joan EspĂ­gol, que va morir l'any 1910. Aquesta foto semblaria d'aquesta Ăšpoca.
L'any 1911 alguns dels components eren: Pere Aubert (cornetĂ­), Josep Aulina (clarinet), Mateu Casaponsa (violĂ­), Miquel RodĂ  (fiscorn) i Casimir Casas (flauta).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!